Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A miniszterelnök emberei

2016. május 17. - Toadwart66

demokrata_201543_b1.jpg

Bátor jó Sir Robin, ím elindult vala. Nem féltette az életét bátor Sir Robin.
Cseppet sem félt Ő, nem ám, hogy meghalhat kínosan.

„Matolcsy György és az általa képviselt gazdaságpolitika elleni újabb támadásként értékeli Lentner Csaba, hogy a sajtó kiforgatta az Echo TV Mélymagyar című műsorában általa elmondottakat.

Jogi lépéseket nem tervez, de a polgári értelmiségnek azt üzente: itt az ideje megtörni a hallgatást és egységesen kiállni a jegybank elnöke mellett – közölte lapunkkal a közgazdász.” (Polgári ellenállásra szólít fel Lentner Csaba)

Orbán Viktor 2016. május 9-én magabiztosan kijelentette, hogy elszánt polgári ellenállást kifejtve, „Matolcsy György jegybankelnökségét jó lelkiismerettel és teljes egészében továbbra is támogatja.” Rajta, a halálos betegségeken és a villámcsapásokon kívül jelenleg azonban nincs senki és semmi az egész földkerekségen, aki, vagy ami Matolcsy Györgyöt és az igencsak megszaporodott kuzinjait veszélyeztethetné.

Ki, vagy mi ellen kéne még Matolcsyt megvédeniük a mindenhonnan fenyegetett mélymagyarságnak? Veszélyes háborús övezetbe valószínűleg nem látogat mostanában tanácsokat osztogatni. Ha uszodába megy, akkor feltétlenül rendeljenek ki mellé egy külön úszómestert. Bármilyen aranyosak is, ne simogasson meg nagymacskákat. Jobb félni, mint megijedni.

Megfázás ellen egy jegybankelnök öltözködjön rétegesen, egyen sok gyümölcsöt, valamint kerülje el a zsúfolt helyeket, különben könnyen megeshet a baj, és szörnyen benáthásodhat. Ez esetben kúrálja magát fokhagymával, illetve napi háromszori langyos vizes beöntéssel. A biztonság kedvéért mindenképpen ragasszák oda székéhez pillanatragasztóval, aztán adjanak rá egy rohamsisakot. Ennél többet igazán nem lehet megtenni azért, hogy ne érezze magát folyamatosan fenyegetve.

Nagyon elszánt hittel, de elképzelhető az, hogy Matolcsy György a világmindenség legjobb jegybankelnöke. Az is megeshet azonban, hogy nem. Lentner Csaba, a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány egyik kuratóriumi tagja. Teljesen érthető tehát, hogy bátran kiáll a saját érdekei mellett. Ezért aztán még a legádázabb ellenségei sem vádolhatják meg őt pártatlansággal és elfogulatlansággal. Nagyon okosan teszi, hogy nem tervez jogi lépéseket. Az ő esetében sokkal bölcsebb az ilyesmit nem firtatni és csak a Magyar Időknek kiöntenie a lelkét. Egy bíróságon a panaszáradatnak következményei is lehetnének.

A polgári értelmiség ugyanis egyáltalán nem hallgat, csak nem azt mondja „egységesen”, ami Lentner, Matolcsy és a kiterjedt rokonság számára hasznos és biztonságos lenne. Róna Péter elismerte, hogy a jegybankelnök nyereségessé tette az intézményt, ám ezzel egy időben több ezermilliárd forinttal növelte az államadósságot. („Tarthatatlan a jegybank helyzete”)

A derék Lentner Csaba, ha már ennyire a szívén viseli a jegybankelnök és az önmaga sorsát, akkor inkább Róna Pétert, Mellár Tamást, Chikán Atillát vagy Járai Zsigmondot próbálja meg meggyőzni a saját igazáról és ne a bigottan hiszékeny Bayer Zsoltot. Vele nagyon könnyű Matolcsy György pénzügyi és művészi tehetségéről parázs vitát folytatni az ECHO tévén, legfeljebb a műsor végére Bayer elalél a gyönyörűségtől.

Azok az érvek, amiket Lentner oly nagy átéléssel hangoztatott a fejét egyetértően himbáló Bayer publicistának, könnyedén cáfolhatóak. Az egész alapítványi mutatványnak csak azért nincs komolyabb következménye, mivel Orbán Viktor keményen védi a bántalmazottat, az emberek nagy részének pedig fogalma sincs a jegybank szerepéről és ez nem is nagyon érdekli őket. Természetesen nem Lentner Csaba idióta, hanem az érvei. (Az 5 legidiótább Matolcsy-mentegető érv)

A legmulatságosabb ezek közül az, hogyha valakik, például a háttérhatalmak – akik a Földtől mintegy 300 fényévnyi távolságra elhelyezkedő Alfa Draconis nevű kettős csillagról származnak –, aljas indokból, előre megfontoltan megtámadják Magyarországot, ez ellen nemzeti érzelemből elkövetett fosztogatással lehet a leghatékonyabban védekezni. Ebből aztán sok mindenre lehet következtetni az MNB alapítványaival kapcsolatosan, jóra azonban nem.

A NER megvédi és megjutalmazza, azaz korrumpálja a hűséges tagjait. Minél inkább több hibát követ el valaki és emiatt megtámadják, annál inkább számíthat arra, hogy semmi következménye nem lesz a viselt dolgainak. (Farkas Flórián és az elveszett frigyláda fosztogatói) Ha azonban valaki megpróbál ellenszegülni, azonnal kizárják a játékból. Orbán környezete emiatt látványos negatív szelekción ment keresztül.

Matolcsy György, Rogán Antal, Szíjjártó Péter, Kubatov Gábor, Németh Szilárd, Pintér Sándor, Tállai András, Polt Péter, Kósa Lajos, Mészáros Lőrinc. Ezekhez a nevekhez nem kell semmit sem hozzáfűzni, ugyanis kizárólag önmagukért beszélnek. Ők egységesen a miniszterelnök emberei.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr68724472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása