Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Wolfgang cselekedetei

2016. június 12. - Toadwart66

mathiaschitz-spoe-wird-klagenfurter-buergermeisterin-41-57240656.jpg

Bürgermeisterin der Kärntner Landeshauptstadt Klagenfurt am Wörthersee Maria-Luise Mathiaschitz-Tschabuschnig

Wolfgang Fleischerbeil a klagenfurti Treffpunkt HAAR ELITE szalon női fodrásza régóta magas szinten és felelősségteljesen végezte a hivatását. Gondosan és diszkréten bánt azokkal a heterogén fejekkel, amelyeket a tulajdonosai rábíztak. A kívánt frizurák elkészítésekor jó érzékkel improvizált és szelíd rábeszéléssel mindig sikerült optimális állapotot teremtenie az olykor szinte reménytelennek tűnő körülmények között is. Kuncsaftjai hálásak voltak kitartó erőfeszítéséért és nagyra értékelték szakértelmét és újító törekvéseit.

Fleischerbeilt azért is szerették, mivel remekül tudott hallgatni és ráadásul meg is értette az elmondottakat. Egyetlen mondatot sem hagyott elillanni a füle mellett. Mindent gondosan megjegyzett, elemzett és szintetizált. Ha kellett, azonnal reagált az elmondottakra. Figyelme egy pillanatra sem lankadt el. Idővel agyában tekintélyes mennyiségű információt sikerült felhalmoznia. Úgy ismerte Klagenfurt társadalmi, kapcsolati hálóit, mint a taxisofőrök a város térképét. Tisztában volt a rokonsági viszonyokkal, barátságokkal, tudta ki kit és miért utál. Ismerte a lakosság egészségi és pénzügyi állapotát, problémáit, vágyait, örömeit.

Természetesen Bürgermeisterin Maria-Luise Mathiaschitz-Tschabuschnig is vele készítette el a frizuráját. A polgármesternő azt azonban nem tudta, hogy nem csak ezt, hanem a politikai karrierjét és megválasztását is nagyrészt Herr Fleischerbeilnek köszönhette. Értékes tudása birtokában a fodrász jelentős befolyást tudott gyakorolni Klagenfurt mindennapi életére, ráadásul úgy, hogy ezt senki sem vette észre. Egy-két mesterien elejtett célzással, célirányos kérdésekkel, lényegtelennek tűnő megjegyzésekkel olyan virtuóz módon játszott a városon, mint egy hangszeren. Karintia fővárosának élete valójában Fleischerbeil mesteri kompozíciója volt, amelyen évek óta folyamatosan dolgozott. A szerző a tökéletes harmóniára törekedett.

A női fodrász ezzel a hatalmával soha nem élt vissza. Nem leigázni akarta a várost, hanem működtetni és lakosait boldoggá, elégedetté tenni. Konfliktusokat simított el, családi tragédiákat előzött meg, vigaszt nyújtott a bajban, minden erejével küzdött a korrupció és az erőszak ellen. Megfelelő embereket helyeztetett egy adott pozícióba. Aki azonban később méltatlannak bizonyult erre, azt két-három szelíd mondat segítségével gyorsan eltávolítatta. Közben azonban arra is gondosan ügyelt, hogy az illető ezután megfelelő feladatot kapjon és hasznos, megbecsült polgárává váljon Klagenfurt közösségének.

Fleischerbeil diszkréten és tehetségesen optimalizálta a város működését. Hatalmi vágyai nem voltak, mindössze a jóra, a méltányosságra és a békességre törekedett. Klagenfurt gazdasága Fleischerbeil értő irányítása alatt virágzásnak indult. Ha valaki megkérdezte volna tőle, hogy mi vezérli ebben a küldetésében, annyit válaszolt volna erre, tulajdonképpen csak jól szeretné érezni magát és ezt az érzést célszerűnek tartja másokkal is megosztani. Ezt természetesen soha senki sem kérdezte meg tőle. Fogalmuk sem volt a női fodrász alapvető közéleti tevékenységéről és hatalmas befolyásáról. Mindössze kedves és jóravaló embernek tartották, amiben tökéletesen igazuk is volt.

Sem a vagyon, sem a pénz nem érdekelte. Amit fodrászként megkeresett, bőven elég volt a számára és a családja igényeinek. Teszem a dolgomat, ami nagyon jó érzéssel tölt el. – mondogatta magának.

Egy napon, 2014 májusában különös érzés kerítette hatalmába. Ébredés után éppen a kávéját kavargatta, amikor rájött arra, hogy tulajdonképpen tökéletesen érti a világ működését. Egyértelművé vált számára a Föld keletkezésének története, az élet kialakulása, az evolúció működése. Megértette a társadalmi és gazdasági folyamatokat, jól ismerte a Földön dúló háborús konfliktusok kitörésének okait és azoknak többféle, békés megoldási módját. Tudta mivel lehetne elkerülni a globális környezeti katasztrófákat. Ismerte az emberiség egész történelmét, tökéletesen tisztában volt például azzal, hogy hogyan építették fel az egyiptomi piramisokat és kik ölték meg J. F. Kennedy elnököt. Ez meglehetősen alattomos és szövevényes ügy volt. Tökéletesen tisztában volt 7,4 milliárd ember személyes problémáival, sőt azt is tudta mivel foglalkoznak és mi bántja őket. Természetesen anyanyelvi szinten beszélte a világ összes nyelvét.

Végtelen tudása azt is lehetővé tette számára, hogy felismerje, ő, Wolfgang Fleischerbeil a klagenfurti Treffpunkt HAAR ELITE szalon női fodrásza az éjszaka folyamán valamilyen okból kifolyólag istenné változott. Mivel egy isten soha nem döbbenhet meg, így Fleischerbeil sem tette meg ezt. Egyszerűen tudomásul vette a tényt. Annyit tartott csupán különösnek, hogy isten nem a mennyekben, hanem a klagenfurti Auer-von-Welsbach-Straße 5-ben lakik.

Azzal is tisztában volt, hogy őt kimondottan a Föld nevű bolygó istenének jelölték ki. Régebben több isten is megpróbálkozott már a bolygó társadalmának optimalizálásával. Az emberek azonban imádtak az isteneik nevében szent háborúkat indítani. Elsősorban anyagi dolgok vezérelték őket ezekben a cselekedeteikben, de ezt nem találták elég felemelőnek ahhoz, hogy csupán erre hivatkozva embereket mészárolhassanak le, majd üzleti célú fosztogatásba kezdjenek. Hódításaik ráadásul legtöbbször csak addig tartottak, amíg meg nem haltak, így hősies harcaiknak nem sok értelme volt. A hírhedt világhódító, Dzsingisz kán halála után hatalmas birodalmából beérte mindössze pár négyzetméterrel. Természetes lebomlásához ez is bőven elegendő volt.

Maguknak az isteneknek ezekhez az erőszakos cselekedetekhez nem volt semmi közük. Ők csak próbálták minimalizálni a veszteségeket és nagyjából helyreállítani a rendet. Feltételezett mindenhatóságukra azonban csak lemondóan legyintettek és egy idő után szomorúan el is hagyták a bolygót. Főleg az ókorban tevékenykedő egyiptomi istenek tartották célszerűnek, hogy most már próbálkozzanak a monoteisták, háta nekik sikerül megfékezniük a bolygón elszabadult kontrollálatlan erőszakot.

Az emberek azonban a megbízott egy istent elkezdték különböző nevekkel illetni, bizarr szokásokkal felruházni és rendkívüli jelentőséget tulajdonítottak valójában teljesen felesleges szertartásoknak, amiket ráadásul saját maguk találtak ki.

Az egy istennek nem sikerült megértetni velük, hogy ő mindössze egyetlen konkrét személy, akit teljesen felesleges mindenféle hókuszpókuszokkal szórakoztatni, amik általában véres vallásháborúkkal érnek véget, amiket ráadásul az ő nevében indítanak.

Klagenfurt szelíd optimalizálása nagyon megtetszett az égieknek és így vált Herr Fleischerbeil a Föld nevű bolygó istenévé. Megbízói hatalmas reményeket fűztek hozzá és a fodrászszalonokhoz. A klagenfurti vallási modellt szerették volna Fleischerbeil segítségével világszerte elterjeszteni. 480, elit kiképzésben részesült prófétát küldtek a segítségére. Jellemző, hogy közülük egy hét alatt 156-ot kegyetlenül lemészároltak, 35-nek egyszerűen nyoma veszett, néhányan kihasználva a kedvező alkalmat, különböző vallási szektákat alapítottak. A dolgok tehát nem álltak valami fényesen.

Fleischerbeil, amikor rájött arra, hogy tulajdonképpen ő az Isten, azon gondolkozott, hogy miként mondja el ezt a feleségének. A két szakma meglehetősen távol állt egymástól, ezért úgy döntött inkább hallgatni fog erről. Egy isten jóval hatékonyabban tud úgy tevékenykedni, ha nem ismerik személyesen.

Az egyházakhoz sem nagyon fordulhatott, mivel azok szokás szerint azonnal eretneknek nyilvánították volna mint valami hamis istent. Csodákat nem volt kedve véghezvinni, mert úgy gondolta, ez csak olaj lenne a tűzre. Ezek miatt minden bizonnyal az ördög cimborájának, jobb esetben bűvésznek tartanák. Ördögök amúgy soha nem is léteztek. Emlegetésük célja mindössze az emberiség megijesztése, kordában tartása volt. A projekt azonban csúfos kudarccal végződött. Az emberek arra használták fel a személyét, hogy megvádolják egymást, ami végül többek erőszakos halálhoz vezetett.

Az adóellenőrök legalább kapnak egy igazolványt, hogy elhiggyék róluk, hogy ők tényleg azok, de az isteneknek ilyesmi nem áll a rendelkezésükre. Egy női fodrász vajon mivel tudná bebizonyítani, hogy ő az egyetlen isten, aki az Auer-von-Welsbach-Straße 5-ben lakik, boldog házasságban él, három lánya van és gyakorlatilag semmi köze sincs a Vatikánhoz vagy más vallási franchise- hoz.

Arra gondolt, az emberek az évek folyamán hatalmas templomokat, katedrálisokat építettek a tiszteletére, miséket, oratóriumokat szereztek a számára, véres háborúkat folytattak, teológiai könyvek tömkelegét írták róla, eretnekeket kínoztak meg és égettek el. Isten erre most itt áll egy fürdőszobában, kissé borzasan, kockás pizsama nadrágban, piros pólóban és éppen fogat mos. Ez a látvány nem tűnt számára túlságosan meggyőzőnek. Talán növesszen szakállat? Az vajon mennyiben növelné meg az esélyeit istenként. Mélyet sóhajtott és megdörzsölte a homlokát. Istennek lenni egy ilyen fegyelmezetlen társaság esetében nagyon fárasztó tevékenység.

A felesége ekkor váratlanul megkérte arra, intézze már el, hogy Franz Vogelspinnen és a mihaszna rablóbandája javítsa ki a garázsban azt, amit olyan mesterien elbarmoltak. – Képes vagy ezt megcselekedni, Wolfi? – kérdezte türelmetlenül az asszony. Fleischerbeil fásultan válaszolt: – Most már minden bizonnyal igen.

Egy isten csak elbír valahogy Vogelspinnen vidám kompániájával. – gondolta. Legnagyobb meglepetésére, amikor kinézett az ablakon, az említett társaság már lázasan tevékenykedett és minőségi munkát végzett a garázsában. Fleischerbeil, az egyetlen isten ezen szelíden el is mosolyodott.

Az égiek megnyugtatták. Azzal bíztatták, hogy Klagenfurtban fantasztikus munkát végzett. Közölték vele, nem is kell nagyon sietnie. A lényeg az, hogy a klagenfurti vallási modellt próbálja meg elterjeszteni a világon. Az égiek – ez a szervezet nagyon emlékeztetett egy igazgatótanácshoz, mivel valójában az is volt – úgy vélték, vallási központoknak kiválóan megfelelnek a fodrászszalonok, mivel jól kiépített infrastruktúrával rendelkeznek, és rengeteg ember megbízik bennük.

Wolfgang Fleischerbeil az isten neki is látott a vallás diszkrét és óvatos megreformálásának. Céljaihoz sikerült megnyernie a nagy kozmetikai cégeket. Az égiek kijelentették, különösebb problémát nem látnak abban, hogy ezzel profitot is termeljenek, de azt közölték Fleischerbeillel, valahogy próbálják meg a környezetvédelmi előírásokat szigorítani.

A Föld istenét jelenleg tehát Wolfgang Fleischerbeilnek hívják, aki Klagenfurtban, az Auer-von-Welsbach-Straße 5-ben lakozik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr198801280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása