Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Dr. Rubovszky, az űzött vad

2016. június 21. - Toadwart66

elvis_presley_jailhouse_rock.jpg

Elvis Presley Jailhouse Rock

Felhívtuk Rubovszky Györgyöt, de a kérdésünket sem tudtuk feltenni, rögtön letette a telefont. A képviselő egyébként legutóbb rosszullétével és egy elszólásával került be a hírekbe.” (Portik nem csak Rogánt, egy másik kormánypárti képviselőt is bemártott)

A legjobb védekezés az eszeveszett menekülés. Dr. Rubovszky nem igazán készült fel a nagy valószínűséggel reá váró meghurcoltatásokra. Az ügyvéd úr villanásnyi médiaszereplései eddig nagyrészt bohózatba fulladtak, ami nem tett jót sem a megítélésének, sem a tekintélyének. A kutya sem fogja sajnálni, ha valami miatt kénytelenek lesznek ráhúzni az V. kerületben folytatott, jól jövedelmező ingatlanértékesítéssel kapcsolatos sajnálatos félreértéseket.

Dr. Rubovszky több szálon is kapcsolódik az említett kétes tranzakciókhoz. 13 %-ban tulajdonosa annak a Város FM nevű cégnek, amely a kritikus időszakban az ingatlanbecsléseket végezte. Az újságírók által űzött politikus ezenkívül évekig havi 300 ezer forintot kapott az V. kerülettől. Ezt a busás fizetségét, mint ingatlanügyi szakértő kapta a Belváros-Lipótváros Önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága megbízásából, külsős jogászként. Ezt a csekély összeget a KDNP-és képviselő jóhiszeműen nem is tüntette fel külön tételként a parlamenti vagyonnyilatkozatában nehogy ezzel valakiket véletlenül összezavarjon. (300 ezres havi fixe volt Rubovszkynak az V. kerületben)

Leánya, a szintén KDNP-s Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla 1998 óta az V. kerület önkormányzati képviselője, majd 2006 után alpolgármestere. Jeneiné ezenkívül „a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozásáért, valamint bevezetéséért felelős miniszteri biztos”. Ha ez jelent bármit is egyáltalán az égvilágon.

Még mint az Összeférhetetlenség Bizottsági szigorú elnöke, a tisztelt papa szívesen vállalkozott volna arra is, hogy Rogán Antal tüneményes gazdagodását átvilágítsa. Valószínűleg ő is mindent rendben is talált volna, de az az átkozott összeférhetetlenség a végén csak kifogott rajta.

Dr. Rubovszky az említett összeférhetetlenséget önmagával szemben minden esetben rendkívül nagyvonalúan értelmezte, illetve úgy, hogy az ilyesmi őrá – valamilyen közelebbről meg nem határozott okból kifolyólag – nem is vonatkozik. Ha pénzről volt szó, a képviselő úr nem nagyon törődött az óvatossággal és a mértékletességgel. Charles Dickens vélhetően mérhetetlen mohóságként jellemezte volna ezt a tulajdonságát. Ebből az ügyből azonban még akár nagyobb baja is származhat, ami miatt teljesen jogosak az ügyvéd úr gyakori dühkitörései. (Maguk gyilkosok, mondta a beteg kereszténydemokrata, amikor a szegényekről kérdezték )

Később kiderült, hogy a képviselő csak azért nevezte gyilkosoknak kíméletlen üldözőit, mert lázas és legyengült állapotban volt. Talán valamelyik gyógyszernek a bőrpír mellett ilyesmi mellékhatása is lehetett. Az ügyvéd úr azonban makkegészségesen is képes dühös kirohanásokat intézni, ha újságírók kerülnek a közelébe. Dr. Rubovszky úgy 2014 vége óta folyamatos szökésben van. Pánikszerűen menekül minden, neki feltett kérdés elől.

A Rogániáda azonban sokáig elhúzódó és kellemetlen ügynek látszik. A kabinetminiszter sem szívesen áll ki ezzel kapcsolatban a nyilvánosság elé, csak annyit üzenget, hogy az nem is úgy, illetve az nem is ő volt. A Juhász Péter elleni pert Rogán Antal indította el, de a kabinetminiszter a Portik Tamással való szembesítést valami miatt nagyon szerette volna megúszni. A tárgyalás időpontja két hónappal előtte már ismert volt, ő azonban ennek ellenére képtelen volt beilleszteni azt a programjába.

A kabinetminiszter olyan gyenge alibit eszkábált össze magának, amivel csak saját magát sikerült meggyőznie, pedig egy egész propagandaminisztérium dolgozik neki. Egy mosolygós fénykép Leslie Mándokival, egy porcelán figurával, valamint Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel. Ez minden amit fel tudott mutatni halaszthatatlan közfeladat ellátásaként. A hétfőre beígért interjú közben már szombaton megjelent, ráadásul nem is az volt, csak egy pár soros idézet. A főszereplő mindeközben az ideje legnagyobb részében Franciaországban tartózkodott, mint lelkes futballszurkoló és ínyenc.

A tények nem erősítették meg túlságosan Rogán kabinetminiszter szavahihetőségét, ami eredetileg is igencsak viharvert állapotban volt. Más rendes ember már a „Magyar Vizsla ügy” után sürgősen állást változtatott volna szégyenében. Még Révész Máriuszban is sötét kételyek merültek fel, amit akár diszkrét figyelmeztetésnek is fel lehet fogni. Lázár János már máskor is igénybe vette az ez irányú szolgálatait. (Lázár János Révész Máriusszal üzent a NAV-botrány borítójának)

Az V. kerületi ingatlanok ügyében Rogán méltó ellenfélre akadt. Juhász Péter megítélése ellentmondásos, de pont emiatt ő a legalkalmasabb személy arra, hogy a történéseket széles körben népszerűsítse. Dörzsölt, rámenős, nem lehet zavarba hozni és nagyjából minden támadás lepereg róla. A TV2 korlátozott hatótávolságú csodafegyverét, Kunfalvi Nórát postafordultával küldte vissza a feladóinak. Jó a publicitása és olyan gyorsan beszél, hogy még Kálmán Olga sem tudja kellő időben félbeszakítani. Juhász egyáltalán nem jön zavarba az arcátlanságtól, sőt ha kell, akkor ő is hatékonyan alkalmazza azt.

Ebben az izgalmas ingatlanügyletben az is kellemetlen lehet Rogán számára, hogy ez nagyon könnyen megérthető és átlátható. Az összegek egészen emberközeliek. Van benne elítélt maffiózó, 10 milliós kenőpénz, érdekes rokoni és baráti kapcsolatok. Jobban el lehet adni, mint az egész MNB-s rokonságot a maguk milliárdjaival.

Dr. Rubovszky szempontjából pedig az az igazán tragikus, hogy ő mindvégig kéznél volt. Legnagyobb szerencsétlenségére most is ott lesz, bár ebben az esetben nem önszántából. Ha valakinek az ügyben buknia kell, akkor nem a miniszterelnök kedvenc kabinetminisztere lesz az áldozat, hanem a koalíciós partner egyik reprezentánsa, akit amúgy is utál a sajtó. Egy KDNP-s képviselő, az V. kerületben véghezvitt, jól dokumentált ügyködésével nem nagyon mondhatja azt, hogy ő még az életben nem találkozott Rogán Antallal és azt sem tudja hogy néz ki az illető.

Rogán Antal szervezete gátlást és irgalmat még nyomokban sem tartalmaz. Ha valami miatt tarthatatlanná válik a helyzet, akkor simán ráfoghat mindent egy olyan ingatlanügyi szakértőre, akit a Belváros-Lipótváros Önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága bízott meg, független jogászként. Ő meg majd azt mondja a szokásos irritáló mosolyával, hogy jóhiszeműen mindent el is hitt neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr538828848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n3spr3ss0 2016.06.22. 09:52:33

Egy sunyi vén geci!!!!

kikiláltó 2016.06.22. 09:52:33

- És ha csak az Anti lopna...(Hofi Géza)

FF 2016.06.22. 10:44:30

Rubovszky még ebben a tenyérbemászó, arRogáns bandában is egy ritka undorító vén pöcs, pedig erős a mezőny.

Alajka Bal 2016.06.22. 12:35:51

@FF: Mélyen egyetértek ! A rohadtszemétgeciállat ügyvédek prototípusa a vén majom, ráadásul a gerinctelen álkeresztény párt méltán undorító tagja is
A medve szarjon a sírjára !

Alajka Bal 2016.06.22. 12:37:00

@Pasztel: Te meg mi a faszt reklámozol, baszd meg ?

Szorgalmas mókus 2016.06.22. 13:49:40

A kedves lánya sem sokkal különb. Kifestett 50-es ricskó cukormázas bájgácsér stílusban.

Attilajukkaja 2016.06.22. 16:38:27

@Frady Endre:
Hello! Ez megint tetszett. :o))))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.06.22. 16:40:32

@Attilajukkaja: Örülök, ha örömödre szolgálhattam! Remélem, ma délután a fiúk is vidáman eltángálják a Hiszti Janó csapatát! :)

ősbölény 2016.06.22. 19:08:46

Keresztényhipokrata Péppárt.

Gyorgy Nagy 2016.06.22. 20:17:44

Temetöben vagy a gyorskocsiban lenne a helyük az elvirágzott leánykájával együtt.

kewcheg 2016.06.22. 23:06:40

nem engedem bántani.
jó keresztény. számtalanszor hallottam baráti társaságba hogy majd minden nap bérmálkozik,részt vesz a vecsernyén és szinte minden héten konfiskál...ööö ..akarom mondani konfirmál....

Weißkopf 2016.06.23. 11:13:35

Rohadt sunyi tolvaj bagázs az egész KDNP + FideSS, együtt kéne fellógatni őket a Városliget fáira. (Már ha maradnak ott még fák a nagy Projekt után.)

Ákos Magyar 2016.06.23. 14:20:31

Alaptalan sejtetés és vádaskodás, elferdített tények és kitalációk ügyes egymás mellé csoportosításával. A lényeg, hogy fröccsenjen a sár. Lehetőleg mindenkire, aki kormánypárti. Portik meg Juhász a két hiteles személy? Röhögnöm kell. Ez a cikk politikai megrendelésre született, de minden ravaszsága ellenére kilóg a lóláb. Nem kicsit. Nagyon.

patkányarcúáginéni 2016.06.23. 14:42:04

Alía kis cikkecske, köszönjük.

patkányarcúáginéni 2016.06.23. 14:42:50

Alia kis cikkecske, köszönjük.

Pszichogenya 2016.06.23. 14:57:03

Elmondanám, hogy eddig azt hittem, a vérhülyeség fokozhatatlan. Juhász úr, mint jó példa! Tényleg, most ki kit néz ostobának? Ráadásul még fokozza is azzal az álkritikával, hogy „Jó a publicitása és olyan gyorsan beszél, hogy még Kálmán Olga sem tudja kellő időben félbeszakítani. Juhász egyáltalán nem jön zavarba az arcátlanságtól, sőt ha kell, akkor ő is hatékonyan alkalmazza azt.” Miféle gondolkodásmód ez? Nem baloldali és nem a miénk, az biztos. Ezt a fajta agymosást már ismerjük. Göbbels alkalmazta. Elég volt!

Defickány John 2016.06.23. 15:15:23

Ezekkel van tele a szátok? „A medve szarjon a sírjára”, vagy „egy ritka undorító vén pöcs”, „rohadtszemétgeciállat ügyvédek prototípusa”, a lánya meg „Kifestett 50-es ricskó cukormázas bájgácsér stílusban”, és „Rohadt sunyi tolvaj bagázs az egész KDNP + FideSS, együtt kéne fellógatni őket a Városliget fáira”. A kutya szarjon belétek! Minden ilyen hozzászólóba.

Ali Csorbaddzsi 2016.06.23. 16:24:18

Érdekes egy olyan írásművet olvasni, aminek egyetlen szavával sem lehet még baloldaliként sem egyetérteni. Ez a csűrés-csavarás nem a mi stílusunk, ez a semmitmondó sejttetés mérhetetlen lenézést és sajnos ostobaságot takar. Senki nem érti, miért Rogánt és Rubovszkyt pécéztétek ki. Feri sokkal veszélyesebb a jövőnkre. Mi magyarok nem ezen a humoron nevetünk.

Alajka Bal 2016.06.23. 16:24:49

@Defickány John: Baszódj meg te is csicska Dzsoni !

Toadwart66 2016.06.24. 10:05:03

@Ákos Magyar: Azt te meg ugyan honnan tudod? Valójában nem.

Attilajukkaja 2016.06.24. 10:37:31

@Toadwart66:
A Soros arulta el neki szemelyesen. :o)))))

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2016.06.25. 19:51:01

@Defickány John: Jogos a két pont, elmondhatok róla egy személyes történet? Néhány éve kimentem tiltakozni a parlamenthez. Ez akkor volt, amikor néhány LMP-s politikus odaláncolta magát az oszlopokhoz. Nos ott volt "szerencsém" Rubovszky Györgyhöz, aki egy rövid vitát követően azt vágta a fejemhez, hogy a magánnyugdíjpénztárak megalapításakor persze nem tiltakoztam, mert, szerinte, akkor kellett volna. Nem értettem az ok-okozati összfüggést, főleg, h. nem is erről szólt a tiltakozás, de ahhoz képest, h. ügyvéd nem tűnt számomra túl kompetensnek. Volt még néhány nyomdafestéket nem tűrő beszólalása a tüntetőkre, és rám is, szóval bátran állíthatom, h. egy rendkívül antipatikus egyénről beszélünk....!!!

FerG 2016.06.27. 08:19:52

Ekkora szar cikket rég olvastam. Értelme semmi, kicsit mocskolódik, de semmi konkrét.

FerG 2016.06.27. 10:01:22

@n3spr3ss0: te meg a megtestesült szentéletű akárki vagy bazzeg? szánalmas
süti beállítások módosítása