Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Csalásra gondosan előkészítve

2016. augusztus 23. - Toadwart66

cheater-card.jpg

Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Magyar Szocialista Párt alelnökének a kvótareferendumos kormányzati hirdetések miatt benyújtott kifogását pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság.” (Nem vizsgálta a választási bizottság az MSZP kifogását)

„Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Magyar Szocialista Párt alelnökének a kvótareferendumos kormányzati hirdetések miatt benyújtott kifogását pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság.” (Nem vizsgálta a választási bizottság az MSZP kifogását)

Vajon mennyire lehet megbízni a Nemzeti Választási Bizottság és Nemzeti Választási Iroda tevlkenységében?

Kellő naivitással és a magyar kormányba vetett, rendíthetetlen hittel felvértezve, teljes mértékben. A tapasztalatok alapján semennyire. Nem tekintélyes, köztiszteletben álló valamikről van szó, csupán propaganda-, illetve kormányzati szervekről. Ezek mindössze a sajátságos magyarországi demokrácia ócska díszleteihez tartoznak. Szükség van ugyan rájuk, de csak a látszat kedvéért, illendőségből. Az a feladatuk, hogy a kormányzó többség ne közvetlenül képviselje a saját érdekeit. Hogyan venné ez ki magát egy nemzeti-keresztény országban?

Ezek az intézmények vagy mik, nagyjából olyan mértékű függetlenséget élveznek, mint a Polt Péter szerint egész Európában irigyelt ügyészség. Mindenképpen becsületesebb lenne ezért átnevezni őket FIDESZ-KDNP Igazságtételi Bizottságra, illetve Érdekvédelmi Irodára. Ez ellen senki sem szólhatna egy rossz szót sem, mivel tökéletesen lefedné a tevékenységüket.

Ezek a gittegyletek egyetlen olyan döntést, határozatot sem voltak képesek hozni, ami a legkisebb mértékben is ütközött volna a kormányzat érdekeivel, illetve óhajaival. Hivatalosan biztosan nem lehet rájuk bizonyítani, de a lényegi kérdésekben valószínűleg mindig kikérik az illetékesek véleményét és meg is fogadják a bölcs útmutatásaikat.

Empirikus módszerekkel azonban egyértelműen elemezhető jámbor és magalkuvó természetük. Buzgó ügyködésükkel elérték azt, hogy a népszavazás intézményénél sikerült bevezetniük a már több mintaországban jól működő, sikeres és hatékony félázsiai modellt. Felkészülhetünk az akár 99 %-os győzelmekre is.

Ezek a kormány által felügyelt intézmények minden ellenzéki, illetve egyéni próbálkozást kellő időben és nevetséges indokokkal elutasítottak, ellehetetlenítettek. Aki nem hiszi, az járjon után, vagy hallgasson mindörökké. Jelenleg Magyarországon mindenről szavazhatnak az állampolgárok, amit a kormány is támogat. Ez a cinikus, praktikus hozzáállás nagyon megkönnyíti a rendszer működtetését és teljesen ellehetetleníti a valós problémákról szóló referendumokat. Aki ez ellen a módszer ellen tiltakozni szeretne, az kezdeményezzen ebben a kérdésben népszavazást, de jóval egyszerűbb, ha ismét elolvassa Joseph Heller keserű regényét, a 22-es csapdáját.

Vajon fognak-e  csalni a 2016. október 2-ára kiírt népszavazás során? Nem fognak, mivel ezt már meg is tették. A kormány eddig három és fél milliárdnyi közpénzt zúdított a választási kampányába. Ehhez nem volt joga, mivel csak 2016. augusztus 13-ától kezdhette volna meg a hisztériakeltést, illetve a „tájékoztatási tevékenységet”. Ehhez képest már az uszító plakátok alapján készült mémeket is lassan kezdik megunni a népek.

A primitív üzenetek tele vannak csúsztatásokkal és hazugságokkal. Olyan plakát ráadásul sehol sem jelent meg, hogy „Tudta? Az aleppói harcokban az utóbbi négy hónapban 1396 polgári személy vesztette életét.” Sokan azt sem tudják, hogy egyáltalán mi is az az Aleppó, de ennek ellenére büszkén és öntudatosan el fognak menni voksolni. A központilag irányított tudatlanság diszkréten elfedi a szíriai polgárháború szörnyűségeit.

A magyarországi választási rendszerbe – szívós kitartással – annyi csalási lehetőséget építettek már be, hogy csak az a kormány nem használná fel ezeket a saját céljaira, amelyik szentekből vagy idiótákból áll.

A Nemzeti Választási Iroda a földügyben kezdeményezett népszavazáshoz összegyűjtött aláírások ellenőrzése során azt is bebizonyította, milyen kreatív módon tudnak számolgatni. Felfogható ez októberi népszavazás előtti főpróbának is.

A levélben történő szavazások tág lehetőséget biztosítanak az érvényes „Nem” szavazatok számának növeléséhez. Ezért azonban a határokon túl élőket hibáztatni méltánytalan, ugyanis ez ellen nekünk kellet volna tiltakozni, demonstrálni, de semmiképpen sem támadni. Lehetett volna erről cikkeket megjelentetni a határon túli lapokban. Nem nagyon tettük meg, pedig például az Erdélyi Riportnak lassan akkora lesz a jelentősége, mint régebben a Szabad Európa Rádiónak. Ha nem, hát nem.

Mi van abban az esetben, ha az összesítéseknél a két X-et is „Nem”-nek számítják majd, mivel azt biztosan az „Igen” után húzták be. Az történt ugyanis, hogy a szavazópolgárok menet közben meggondolták magukat, és az utolsó pillanatban végül jobb belátásra tértek. Ki is merné ezt kétségbe vonni? Esetleg egy bitang hazaáruló.

Azt ki tudja majd leellenőrizni, hogy virtuálisan nem ment-e el nemmel szavazni? Ilyen választási konstrukció mellett még a bojkott sem jelent garanciát semmire.

A Fidesznek megvan az infrastruktúrája egy mindent lehengerlő láncszavazás lebonyolítására is. Ki, vagy mi akadályozhatná meg őket ebben? Áder János vagy Prof. Dr. Patyi András? Chuck Norris vagy Nepomuki Szent János?

Ezt a szavazást a miniszterelnök világraszóló élet-halál harcként fogja fel. Ráadásul az ő személyes harcaként. Mindenképpen ki kell csikarnia azt a nyavalyás érvényességet. Ehhez az összes bevethető eszköz és szervezet a rendelkezésére áll. A saját gátlásaival már  nem kell küzdenie, mivel rég kiszenvedett mindegyik.

Ha a kormány számára optimális lesz a kvóta-népszavazás kimenetele, akkor a 2018-as országgyűlési választások eredményeit akár már az idén is bátran össze lehet állítani. A szavazást meg majd szépen hozzáigazítják, aztán mindenki mehet a demokrácia újabb magyarországi fényes győzelmét ünnepelni.

Ha azonban nem lesz megfelelő mértékben győzedelmes az emberiesség elleni népszavazás eredménye, akkor valószínűleg még finomítani kell a rendszeren.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr611384720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willkommenskultur 2016.08.23. 21:47:20

Nyilván azonnal ki kell vizsgálni annak az MSZPnek a rinyáját, akinek minden 4. most begyüjtött aláírása hamis volt.

Bár nem árt ha már most készítitek fel a híveket a 2018as cumira.

Jolka40 2016.08.23. 22:03:11

@Willkommenskultur: Nem vagy te egy kicsit túl magabiztos?

Willkommenskultur 2016.08.23. 22:07:47

@Jolka40: He? Nem vk magabzos. A fidesz győzelem 100%, a jobboldali 2/3 100%, a fdesz 2/3 50%. Az MSZP parlamenti küszöb fölött 50%.

Melyik nem valószínü?

Nevoeiro66 2016.08.23. 22:28:41

"Vajon mennyire lehet megbízni a Nemzeti Választási Bizottság és Nemzeti Választási Iroda tevlkenységében?"

Annyira nyugodtan megbízhatsz benne mint 2002-2010 között.
süti beállítások módosítása