Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Cosa Nostra & Gulasch

"Úgy égjen a lelkem a pokol tüzében, ahogy ez a kártya ég, ha megszegem az eskümet."

2018. július 24. - Toadwart66

vagolap01_1.jpg

Lucky Luciano, Meyer Lansky és Schöpflin György

"Létrejön egy blokkoló kisebbség, ami megvétózza mondjuk az új költségvetést. Működésképtelen lesz az egész EU. Vagy nem lehet majd új uniós biztost választani, mert ezek a „felforgatók” majd belekiabálnak a konszenzusba, amivel eddig mindig megválasztották a biztost. Én elkerülném ezeket a következményeket." (Schöpflin György)

Tiszta, világos, valódi kelet-eurepéer beszéd egy talán jobb sorsra érdemes (?), valaha a Glasgowi Egyetemen végzett, brit, magyar állampolgárságú történésztől. A tiszteletreméltó Lucky Luciano is hasonlóan kezdte sikeres pályafutását, Schöpflin pedig valahogy így fejezi majd be. „Cosa Nostra”, „A Mi Ügyünk”, azaz nemzeti szuverenitás ahogy azt mi szeretjük.

Tehát magyarán mondva, politikai korrektség nélkül ez így hangzik:

– Ha nem fizettek számunkra elegendő védelmi pénzt, vagy ha esetleg megsértitek a mi érdekeltségi területünket, rendkívül csúnya dolgok következhetnek be. Ha úgy adódik kirobbanthatunk egy látványos bandaháborút. Amíg ti a fehér asztalnál tárgyalgattok és turkálgattok a jogszabályok között, addig mi bükkfából készült, csúcskategóriás baseball ütőkkel – amit a ti pénzetekből vásároltunk – szétverünk néhány intézményt és magunkkal viszünk mindent, amit csak tudunk. Én elkerülném ezeket a következményeket.

Ezek valószínűleg nem a kiöregedett maffiózó, Schöpflin consigliere saját gondolatai, hanem magának a Capo di tutti Capinak fenyegető üzenete. Csak így van súlya és értelme a zsarolásnak. Az mindenki számára világos, hogy a Család fejének beleegyezése nélkül nem születhet ilyen nyíltan fenyegető, otromba nyilatkozat.

Magyarországon már pompásan működik a szicíliai franchise tökéletesített változata. Az Európai Unió állandóan halogató, bizonytalan, zsarolásnak engedő magatartásának súlyos következményei lehetnek. Uniós biztos helyett esetleg kapnak majd egy dörzsölt, tapasztalt Keresztapát.

Tudja a fene, hogy van-e még elegendő idő, lehetőség és mód arra, hogy az Unió demokratikus országai valamilyen módon elszigeteljék maguktól a bandita-államokat. Ha nem tudják megállítani a keleti pestist, illetve nem tudnak hatékony ellenszert kitalálni ellene, az elkövetkező ciklusban könnyen kialakulhat egy furcsa hidegháború. A nyugati demokráciák gazdaságilag erősebbek, a keleti autokráciák ideológiailag. Talán a meccs még nincs lejátszva.

A Nyugat – legfőképpen Európa értékeinek védelme érdekében – már most nekiláthatna egy közös baseball ütő gyár felállításának, ahol nagy mennyiségű, jó minőségű termékeket kellene előállítaniuk, majd kíméletlenül használniuk. Ha nem ezt teszik, a következő ciklusban a populista-szélsőjobboldali pártok megerősödnek, és szép lassan felszámolják őket. A szélsőségek többször bebizonyították már – jobbról is balról is –, könnyedén képesek erre.

Kelet-Európa Putyin hatékony segítségével, gyorsan ki fog termelni magából egy karizmatikus vezetőt. Orbánnak jó esélye van erre a látványos szerepre. Önbizalma, ambíciói korlátlanok. Ennek eredményeképpen talán pár éven belül Felcsútról simán le lehet majd kisvonatozni a francia Riviéráig, majd onnan átszállás nélkül egészen La Cala de Mijasig. Mészáros Lőrinc pedig végre megszerezheti magának a Földközi-tengert. Ezek manapság nálunk már keresztény értékeknek számítanak.

Nyugat-Európa túlságosan elkényelmesedett, elbambult. Demokrata politikusai talán abban a hiú reményben ringatják magukat, egy aláírt szerződés valamiféle kötelezettséggel jár. Ezt nagyon rosszul hiszik.

Azt biztosan látják, hogy az Orbán-klán mit művelt Magyarországgal. Ez számukra nem jelent túlságosan nagy gondot, de ebből talán sejthetik, vajon mik lehetnek a mi urunk és parancsolónk szándékai az Unióval. Ha nem, akkor bizony nagy a baj.

Bölcsebben tennék, ha komolyan vennék Schöpflin György fenyegető szavait. Ha nem reagálnak rá, számolniuk kell a következményekkel, legfőképpen azzal, hogy a Salvatore Maranzano által kidolgozott etikai kódex mintájára Európa befolyási övezetekre esik majd szét.

Ettől a csúfságtól csak egy kétsebességes Európa mentheti meg őket. És a baseball ütők hatékony használata.

Schöpflin képviselőt pedig felvilágosíthatnák arról, hogy az Európai Unió alapértékei között nem szerepel a szervezett bűnözés elősegítése.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr6014131569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden ballib bérretteg 2018.07.24. 13:56:51

Így van.

Még több piát Junkernek és csicskáinak, hogy ilyen marhaságokat írogassanak.

ZX 2018.07.24. 14:12:29

@Minden ballib bérretteg: Persze ha ezt azok a nyomorult maszoposok meg szadeszesek csinálták volna akkor itt vonyítanátok és mindjárt nem lenne marhaság.

rfbzs 2018.07.24. 14:16:41

@Minden ballib bérretteg:
Nem. Minden ballib inkább utálkozik. A féreg és lárvái (gyengébbek kedvéért: OV és tsai) miatt.

Minden ballib bérretteg 2018.07.24. 14:18:33

@ZX:

Az egész egy marhaság.
2019-ben Soros csikáinak több mint fele el lesz zavarva a faszba, az EP választásokon.
Ilyenformán a migráns ellenes frakciók lesznek a legerősebbek az EU-ban. Azaz Orbán féle vonal lesz a mainstream ,szemben a mostani hazaáruló migráns seggnyaló Soros által listázott széső balos hazaárulókkal.

Migránspárti köcsögöket választani már sehol se menő.

MACISAJT 2018.07.24. 14:28:56

Nagyon helyes volt hogy Schöpflin nyíltan beszélt. . Nehogy már az legyen a "néppárti konzervatív" aki gyurcsányhoz utazik(!) hogy együtt gyalázhassák Orbánt:
web.dkp.hu/frank-engel-orban-vissza-fog-vonulni-ceu-ugyben/

Az effajták menjenek verhofstadék mellé...
A posztíró nyílt hazaárulási álláspontjára( külföldi hatalmaknál riámánkodnak azt kérve hogy országa választott vezetőit zárják ki egy országnak még szerinte is hasznot hozó pártszövetségből...) már szót sem pazarolnék, annyira jellemző...

Ellenben maga a téma. A Néppárt és a Fidesz. Nos, jövőre EP választások lesznek. Melyeket a Néppárt, amúgy hagyományosan és érthetően , szeretne ismét megnyerni.Csakhogy. Momentán nem a merkeli néppártosoknak és még kevésbé a liberálisoknak, szocialistáknak etc. áll a zászló.
Hanem a radikálisabb néppártiaknak, kereszténydemokratáknak. Ebben a helyzetben kizárni Orbánékat és a Fideszt az legalább akkora öngól volna a Néppártnak, mint verhofstadtal reklámoztatni a fogbeültetéseket...

Muhaha

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2018.07.24. 14:29:58

" Demokrata politikusai talán abban a hiú reményben ringatják magukat, egy aláírt szerződés valamiféle kötelezettséggel jár. "

Ebbe szerintem mar senki sem ringatja magat. Amiota ezek az orszagok az unio legalapvetobb a Schengeni hatarvedelemrol szolo, szerzodest sem tartjak be, sot a szerzodest betartokat hibaztatjak.

MACISAJT 2018.07.24. 14:38:48

Csak hogy tisztázzuk. Mert már nagyon unom az egyes néppártiak hisztijét a soros maffiák okán...

A lengyel kormánypárt, a JOG és Igazságosság (PIS) NEM tagja a Néppártnak.
Hanem a Konzervatívok és Reformisták Szövetsége Európában .
hu.wikipedia.org/wiki/Konzervat%C3%ADvok_%C3%A9s_Reformist%C3%A1k_Sz%C3%B6vets%C3%A9ge_Eur%C3%B3p%C3%A1ban

És a Néppárt addig-addig basztatja Orbánt, amíg kevesebb mint egy évvel az EP választások előtt átül ebbe a frakcióba, oszt baszhatja az asselborn jean&co.

Mert az is egy feljövőben levő társaság, pl:

Pártok

Egyszerű Emberek és Független Személyiségek – Szlovákia
Horvát Konzervatív Párt – Horvátország
Jog és Igazságosság – Lengyelország
Konzervatív Párt – Egyesült Királyság
Szabadság és Szolidaritás – Szlovákia
Direzione Italia – Olaszország
Finnek Pártja – Finnország
Függetlenségi Párt – Izland
Polgári Konzervatív Párt (Szlovákia) – Szlovákia
Polgári Demokrata Párt (Csehország) – Csehország
Igazság és Fejlődés Pártja – Törökország

Regionális partnerek

Kanada Konzervatív Pártja – Kanada
Republikánus Párt – Amerikai Egyesült Államok
Új-Zélandi Nemzeti Párt – Új-Zéland

ZX 2018.07.24. 14:44:23

@Minden ballib bérretteg: Ejj, ejj már megint elgurult a gyógyszered. Ha hazaárulókat keresel azt a fidesz berkeiben előbb megtalálod.

Willkommenskultur 2018.07.24. 14:49:44

Alnaiv hulyeseg, a diplomacia az alkudozas es a zsarolas terepe miota vilag a vilag.

Annyi valtozott, hogy nektek nincs mar alkupoziciotok.

Sembertius2 2018.07.24. 15:04:50

Bírom, hogy minden kis gyík fideszkommentelő milyen nagy mellénnyel és öntudattal osztja itt az észt. Egy Macchiavelli veszett el mindegyikben.

nyerafidesz 2018.07.24. 15:13:43

Oké. Szóval a jó demokrata a liberális demokrata. Ez egy baromság. Különben is a "demokrácia" fogalmát újra kellene definiálni. Mert pillanatnyilag az a demokrácia, amikor hárman - két farkas és egy bárány - szavazással eldöntik, hogy mi legyen vacsorára.

ZX 2018.07.24. 15:18:35

@nyerafidesz: Puff, puff. Na még 2 közhelyt.

MACISAJT 2018.07.24. 15:18:40

@Sembertius2:

Ilyen szánalmas fikanicken minősíteni-és így- másokat legalább olyan közröhejes
mint a ballibák mainstream médiumainak magatartása, aki Schöpflin interjúja után 2 napon azon ujjongtak hogy "egy fideszes elismerte hogy kirakják őket a Néppártból", hurrá, megbukik végre a patás....
aztán két nap múlva leesett a tantuszuk hogy Orbán küldött egy lófejet és erősebb mint valaha...

Muhaha

Minden ballib bérretteg 2018.07.24. 15:23:00

@nyerafidesz:

Csakhogy itt a "bárány"-ok azért lobbiznak hogy sakálokat engedjünk be korlátlan mennyiségben, valamint hogy a farkasok néma kussban nézzék és tűrjék, ahogy megnyírják őket a bárányok, annak ellenére hogy többen vannak.

Csak ez 2010 óta nem jön össze ezért bégetnek a bárányok vadul, és futkosnak külföldre panaszkodni.

ZX 2018.07.24. 15:25:07

@Minden ballib bérretteg: Rossz a nicked haver. Itt egyedül te vagy aki retteg.

morph on deer 2018.07.24. 16:17:18

@Minden ballib bérretteg:
“Migránspárti köcsögöket választani már sehol se menő.”

Akkor most a migránsellenes köcsögök jönnek?
De jó, hogy köcsögben nincs hiány, és ekkora a választék, tényleg!

Alternatíva 2018.07.24. 16:50:08

Én nem csodálkozom a kommenteken, hiszen pont ezért lett Orbán az, aki... Tudjátok, az agy kapacitása véges. Orbán teledumálta a migránsveszéllyel a fejeteket, ti pedig ezen rágódtok, csak ő közben mindent elvesz tőletek és ti ezért még tapsoltok is neki. Amilyen fent, olyan lent. Messziről árasztjátok a rothadó bűzt, amit egy közönséges lótolvaj ártok eresztett. Normálisak vagytok??? Borzalmas kimondani, de Kádár maga egy személyben is tisztességesebb volt, mint az egykori orosz bérenc vezéretek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 17:11:15

Ez van, a népek tengere ellenében tehetetlen a brüsszeli oligarchia...

arabok balrol 2018.07.24. 17:21:50

@Alternatíva: s a migransveszely elott mikor vezettek a lippsik utoljara, 2007ben?

sutyerák 2018.07.24. 17:25:32

egy a csöppfing mindig is egy k5sög volt. hallottam már régebben is makogni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.07.24. 17:36:35

@Sembertius2: "...Egy Macchiavelli veszett el mindegyikben."

Ja, de jó mélyen.

Luftwaffer 2018.07.24. 17:55:13

A Cosa Nostra-ban is börtönbe jutott a végén szinte minden főnök, hacsak addig nem nyírták ki a saját emberei...

sírjatok 2018.07.24. 18:15:25

Az a fasza hogy ebben a diktatúrában azért napi 4-5 blog tuti van a patásorbánról, darabonként tízezres olvasottsággal.

Csak semmi újat nem mondanak, megy az orbánozás meg sírás izomból, földhöz verik magukat és hemperegnek az önsajnálatban, kaján kis élcelődésektől a durva személyeskedésig mindent bevetnek, oszt kész, ennyi az ellenzéki teljesítmény. ORBÁN ORBÁN ORBÁN ORBÁN ORBÁN ORBÁN ORBÁN ORBÁN ORBÁN.

Na de mindegy, akármennyire is visszatetsző technika, politikailag legalább eredmény... ja nem.

röf 2018.07.24. 18:51:01

2014 közepén jóformán csak Orbán ellenezte ennek a szerencsétlen Junckernek a megválasztását.
Két éve mindenki megütközött, hogy Trump megválasztását reméli és jövendöli Orbán...
Három éve egyedül Orbán mondta, hogy nem kell beengedni a kecskékkel táncolókat.
Asszem el vagytok maradva gömbbenézésben is....

Edit exnolbloggerina 2018.07.24. 19:00:10

Európai Egyesült Államok helyett kétsebességes Európa, addig is.

Jó kis poszt!

morph on deer 2018.07.24. 20:03:38

@maxval balcán bircaman:
“a brüsszeli oligarchia...”

Jézusom, a Lőrinc Brüsszelbe költözött??!
Csak nem?

Mi lesz így a H2Rule támadó világmárkás hálóingekkel?
Tudod, abban alszanak a labdarugdosók..!
Na?

morph on deer 2018.07.24. 20:17:55

@röf:
“Asszem el vagytok maradva gömbbenézésben is....”

Az lehet a baj, hogy mi nem a vályogputriban tanultuk a jövendőmondó szakmát a mamától. Hát istenem, mindenki nem lehet olyan szerencsés, mint a viktor...

Európai téridő 2018.07.24. 20:23:39

@morph on deer: Jó,jó, nem oligarchák, csak urizáló, sznob, elitista, internacionalista, antinacionalista elelvtársult nyugat-mucsaröcsögei kuglófaxok.

röf 2018.07.24. 20:24:43

@morph on deer:
"....mi nem a vályogputriban tanultuk a jövendőmondó szakmát a mamától. ..."
Szerintem Te ennél intelligensebb vagy.

kvadrillio 2018.07.24. 21:37:09

hmmmmmm.....újpest...ma 6-kor hívtam az ügyeletet, májrákos-háromérbeteg, beteghez, aki félóránként sárgásbarnát hány, 39,5 C fokos láza van, köhög...., még nem ért ide............., megnézn ém, hogy 6 óta hány beteghez mentek ki és hányan voltak betegebb állapotban...

télleg 10 parancsolattal fog gyógyítani kásler bácsi ???!

quisum 2018.07.24. 21:39:22

Ha a geci Don Corleone,. akkor vigyáznia kéne narancsvásárlás közben.

jajdehülyevagyok 2018.07.24. 23:04:45

Únió demokratikus országai.... ? Micsoda tévképzet! Demokráciában sem Merkel, sem Macron, sem Junker nem kehetne még jelölt sem. Ott vannak az igazi háttérben működő keresztapák.

morph on deer 2018.07.25. 00:07:45

@MACISAJT:
“Orbán küldött egy lófejet és erősebb mint valaha...”

Rosszul tudod!
Az egy disznófej volt, - szevasz röfi! - és továbbra is csak annyira erős, mint a Pista.
Melyik, melyik!
Az ‘Erős Pista’, ha annyira érdekel.

Azaz: hát ki nem szarja le, hogy milyen (jó) ló fej a zorbán? Ugyanaz a büdös bunkó marad, akármit is küld akárhova!

Remélem, legalább a szotyola árfolyama tartja az értékét, ha már a forint a lepkefing kategóriában “erős”, - mint orbán, - hogy nehogy már minden nemzeti értékünk veszendőbe menjen!

Arról már nem is beszélve, hogy így még a (jófej) lófej értéke is emelkedni fog, a postaköltséget már nem is említve!

Ezért is jobb megoldás a disznófej.
Ráadásul azt még postázni sem kell: elég, ha Németh Szilárdot elküldi a címzetthez!
Garantált, hogy bárki azonnsl “jobb” brlátásra tér!

Sőt, van aki egyből a szélsőjobb belátásnál kezdi! Nem is csoda, ha belegondolsz!

morph on deer 2018.07.25. 00:32:03

@röf:
“Szerintem Te ennél..”

Mérget azért ne vegyél rá.
(Elég, ha én veszek.)

A helyzet az, hogy azon a szinten amire te (Te) gondolsz igazából nincs kinek és mit mondani. Még rosszabb, hogy akkor sincs semmi, ha igen. Azaz:semmiféle jelentőséggel sem bír, sem így sem úgy.

Egyébként igazad van, teljesen feleslegesen átléptem azt a határt, amit egyébként nem szokásom. Úgy látszik a meleg ebben sem igazán segít, ez egy ilyen nap. Amúgy régi hibám, hogy a poén néha fontosabb, mint a konzisztens PC megnyilvánulás. Dehát ez van.
Kösz a figyelmeztetést!

ételizésítő 2018.07.25. 03:51:14

Te pedig sürgősen nekiállhatnál egy helyesírási szabályzat és egy magyar nyelvtan tankönyv tanulmányozásának.

LebensraumamOsten 2018.07.25. 07:47:54

Azért látszik, hogy minden ilyen írás a patkány illibek fő vadászterülete, ahol a csürhéjük azonnal megjelenik. Szánalmas, ahogy erőlködnek a férgek. Ennél csak az a sajnálatosabb, hogy ezért fizetést kapnak a tisztességes adófizetők pénzéből.

LebensraumamOsten 2018.07.25. 07:49:08

@Willkommenskultur: Ha így folytatjátok, nektek meg életteretek nem lesz. Az kellemetlenebb sokkal.

Fülig José 2018.07.25. 08:26:09

@LebensraumamOsten: épp akartam mondani.. a "mainstream" orbán (muhahaha), 213/23 - os győzelem, mienk az ország, és a többi...de a sok nyomorult bértrollnak csak itt kell verni a nyálát meg magyarázni a bizonyítványt nap mint nap... akkor csak nem volt olyan nagyszabású a győzelem, csak nem olyan magabiztos a felcsúti fáraó, csak nem mennek a dolgok annyira faszogányosan...? ez olyan, mintha nekem kellene zorigót olvasni...sajnálom ezeket a nyomorult bélférgeket, de hát a pénzért meg kell dolgozni, még a maffiásoknál is...(egy bizonyos szint ALATT)

Willkommenskultur 2018.07.25. 09:14:51

@LebensraumamOsten: hat persze mi illiberalisok epp szopoagon vagyunk Europaban

igazi hős 2018.07.25. 10:01:04

@MACISAJT: Ha már hazaárulás, emlékezzünk vissza, melyik frakció volt az amelyik Magyaoszág ellen először felszólalt Brüsszelben. Az bizony a Fidesz volt. Mivel a Fidesz retorikája folyamatosan az, hogy aki a miniszterelnök (azaz Orbán) ellen szól, az az ország ellen szól, tehát hazaáruló, ezért a Fidesz mellől érvelve nem kéne senkit (a Fideszen kívül) hazaárurózni. Ugyanezért kommunistázni/bolsevikozni sem kéne...

igazi hős 2018.07.25. 10:03:28

@Willkommenskultur: "a diplomacia az alkudozas es a zsarolas terepe" Ez az OROSZ diplomácia. Ha nem érted a különbséget, az a te bajod, ha érted, de nem akarod érteni, akkor még inkább.

Willkommenskultur 2018.07.25. 10:04:16

@igazi hős: hulyeseg

bar ketsegtelen a libbantak szarul alkudoznak, azert nem ernek el semmit

Orbán veje 2018.07.25. 10:40:19

@Willkommenskultur: Jól mondod haver. Sajnos az illiberálisok télleg szopóágon vannak európában. Ha nem így lenne a viktort a nyugati országokba járna politikusi eszmecserére de nem jár. Ehelyett a törökökhöz jár akik 150 évig tartottak rabságban bennünket. Az oroszokhoz is jár ők meg 40 évig tartottak minket rabságban. Én nagyon remélem hogy nem azért jár az egykori ellenségeinkhez hogy újra rabságba taszítsa a nemzetet. Nyugatra kéne járnia de ott úgy látom senki nem akarja fogadni.

Weißkopf 2018.07.25. 10:58:57

@maxval balcán bircaman: "Mészáros nem oligarcha." Bizony, ugyanúgy, ahogy "az édesanyám nem stróman" (copyright by Kósa Lala). Bármibe fogadnék, hogy Orbán és Lőrinc között van valahol 1 zsebszerződés az utóbbinak juttatott zsozsó felosztásáról...

Andy73 2018.07.25. 11:19:21

A névtelen blogger nevetséges és gyermeteg irománya egy neves EP képviselőről. Erre mondják, hogy köhög a bolha.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 11:20:06

@Weißkopf:

Az "oligarcha" és a "stróman" nem szinonímák, csak szólok.

m.t. 2018.07.25. 11:34:04

@jajdehülyevagyok:
A demokraciaban definicio szeruen barkibol lehet jelolt, aki nincs kozugyektol eltiltva.
Nomen est omen.

Weißkopf 2018.07.25. 11:43:36

@maxval balcán bircaman: Nem, mintha én nem tudnám, hogy a 2 szó nem szinonima (rövid i-vel). Arra bátorkodtam utalni, hogy az egyik állítás ugyanúgy nem igaz, mint a másik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 11:45:51

@Weißkopf:

Így igaz, valóba nem igaz az az állítás, hogy Mészáros oligarcha.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.25. 11:47:16

@Sembertius2: Sokmindent mondhatol, de egyet nem, hogy én fideszkommentelő lennék.

A Patás Orbán féle kúrmányzásnak egyetlen baja van, az, hogy gátlástalanul hazacsatornázzák a pézt a fidesz oligarcháinak számlájára. Ez az amiért ellenük szoktam szavazni. Ha nem lopnának, rájuk szavaznék, de így nem. Ami pedig a többi liberális ajvékolást illeti, hát nyasgem, kutyát-macskát sem érdekli, hogy kitették a szűrüket a hivatalokból, és felkopik az álluk.

Aki olvasta a választások előtti kommentjeimet, tudhatja, hogy igyekszek racionálisan gondolkodni és érvelni, figyelmeztettem a blog olvasóit, hogy a nagy Márki-ZAY-jal járó felhördülés, nem jelenti azt, hogy kúrmányváltás van a levegőben... és lőn.

Ha az aktuális politikai környezetet megfigyeljük, jelenleg idehaza a közelgő eu parlamenti választáson bő 70%-os vagy magasabb fidesz győzelem várható, köszönhető ez annak, hogy az ellenzék fatökű és impotens. A MKKP okozhat azzal meglepetést, hogy megszerez 1 képviselői helyet!! :-)
Az euban látványosan át fog rendeződni a parlament, várhatóan a libernyákok buknak nagyokat, a néppárton belül, pedig a Csuti Napóleon több követőt fog találni mint valaha.

Amikor a fidesznek esélyes 2/3-ot "jósoltam" a parlamenti választások előtt, akkor is hozzá tettem, hogy ne legyen igazam, DE sajnos igazam lett. Most is jó lenne, ha nem borulna nagyon fel az EU parlament, de nagyon úgy néz ki, hogy a liberálisok arcra veszik a flasztert, és a migráncsaikkal együtt szopóágra kerülnek erősen!

Weißkopf 2018.07.25. 11:48:20

@maxval balcán bircaman: Így igaz, M. valóban nem oligarcha, csupán strómanja az Orbán nevű oligarchának.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.25. 11:53:24

@morph on deer: " ... Ezért is jobb megoldás a disznófej. ... "
A disznófej semmiképp sem jó megoldás, mert arra szimplán rá lehet húzni az antiszemita jelzőt, és így letromfolhatják az eredeti jelentését a "gesztus"-nak. A kosfej ugyanerre a célra szintén alkalmatlan, mert arra meg ráhúzható a "sátánista" sablon. A szarvasmarha feje esetleg még szóba jöhet, de azt meg a hindu kisebbség nehezményezné joggal, a csirkefejek röhejesen aprók, így más nemigen jöhet szóba, mint a lófej... :-)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.25. 11:58:47

@Weißkopf: Azért remélem értékelitek, ahogy Simicskát kimentette a Patás a kereszttűzből, mellesleg ezzel a Jobbikat is berántotta a szakadékba... Annyit igazán megért nekik az, hogy kreáltak egy "G" napot, így kvázi tisztára mosták azt a vagyont, amit felhalmozott, és mellesleg még politikai előnyt is kovácsoltak belőle. Jöhet bármilyen kúrmányváltás, a Simicska vagyont már senki nem fogja megkurkászni a "G"-nap miatt...

Le a kalappal! (mielőtt leverik) :-)

Weißkopf 2018.07.25. 12:02:59

@maxval balcán bircaman: Igen, talán helyesebb őt a Capo di tutti Capi jelzővel illetni. Ő dönti el, ki lehet ma kis hazánkban oligarcha. Ő pedig (vagyonbevallása szerint) szerénykedik a 750 ezres megtakarításával. Meg kell a szívnek szakadni!

bgp 2018.07.25. 12:20:51

@maxval balcán bircaman: igaz. a mészáros csak a jószágigazgatója az ovinak. Ezt jó, ha nem felejtjük (felejti) el.

Weißkopf 2018.07.25. 12:26:31

@maxval balcán bircaman: Bocs, de mi ezt Magyarországon belül jobban látjuk, tudjuk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 12:32:48

@Weißkopf:

Láthatóan, rosszul látod, hisz egy szál magyar oligarchát se tudtál felsorolni...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.25. 12:37:23

@maxval balcán bircaman: Bige úr, Csányi úr? Szerintem ők tényleg azok, párttól és kormánytól függetlenül...

2018.07.25. 12:45:52

Nagyobb látószögben ez lehet:
1. A hazai gengszterek elzavarják a betelepedett külföldi gengsztereket
2. Belső megtisztulás, ami során a hazai gengszterekkel történik hasonló
Ebben az esetben mi az 1. és a 2. pont között vagyunk épp.

Weißkopf 2018.07.25. 12:47:23

@maxval balcán bircaman: akkor definiáljuk, kit tekintünk ma magyar oligarchának! Szerintem azt, aki Orbán akaratából (Dei gratia?) komoly vagyonhoz jutott és jut is továbbra is. Garancsi, Mészáros, Szemerey, zum Beispiel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 12:48:30

@Weißkopf:

Aki egy politikus akaratából lesz gazdag, az per definitionem NEM oligarcha, vedd észre.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.25. 12:52:00

@maxval balcán bircaman: Ezek szerint aki NEM politikus akaratából lesz gazdag, az viszont oligarcha.

Weißkopf 2018.07.25. 12:55:53

@maxval balcán bircaman: A mai magyar közbeszéd ezt már régen felülírta (ha egyáltalán volt köze az oligarchalétnek a politikusi akarathoz). Ha ma magyar oligarchákról beszélünk, fidiótákon kívül mindenkinek Orbán kegyeltjei jutnak eszébe, akár tetszik ez neked, akár nem. Ja, előbb kihagytam Matolcsy et. rokonságát, sorry.

sírjatok 2018.07.25. 13:31:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"25 ezren tüntettek Seehoferék ellen Münchenben."

3 millióan meg rá szavaztak.

Weißkopf 2018.07.25. 14:56:25

@maxval balcán bircaman: kihagytam (nyilván többek között) a Lázár testvéreket, a CBA ('a Magyar üzletlánc') (volt?) tulajdonosait. Ahol egyrészt a töredékét fizetik az alkalmazottaknak, mint az undorító Lidl, Aldi és Penny Market, másrészt szinte minden legalább 10%-kal drágább, mint a konkurenciánál. Ez a bizonyos 10% a Fidesz-felár, ennyi megy (gyanúm szerint) a pártkasszába.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 15:43:03

@Magánvéleményem:

Logikai bukfenc.

Ha aki kuvasz, az nem macska, abból következik, hogy aki nem kuvasz, az macska?

Orbán veje 2018.07.25. 16:12:11

@maxval balcán bircaman: Nagyon jó hogy ilyen sokat vagy itt. Mondhatni szinte mindig. És az is jó hogy olyan okosan részletesen érvelsz. A hozzád hasonló birkákra nagy szüksége van a pártunknak mert az a fő szavazó bázisunk. Még több birkára lenne szükség.

Weißkopf 2018.07.25. 16:16:28

@maxval balcán bircaman: "Aki kevesebbet fizet, az oligarcha?" Nem, azt úgy hívják, hogy szőrösszívű, vérszívó kapitalista.

Weißkopf 2018.07.25. 16:44:48

@maxval balcán bircaman: De a magyar (CBA) még inkább az. Miközben habzó szájjal szidja a nyugati multit, kevesebbet fizet a rabszolgáinak, mint azok, de veri a mellét, hogy ő az igaz magyar.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 16:47:33

@Weißkopf:

A félperifériás tőke mindig kevesebbet fizet, mint a magállami tőke. Mert sokkal szűkösebbek a forrásai.
süti beállítások módosítása