Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Pávatánchoz fals menü-ett

2019. január 10. - Tölgyes Péter


ebedszinhaz.jpg

Mosolygós arcot kérek: most ugrik a majom a vízbe...

MÉG EGYSZER a híres-hírhedtté vált Karmelita-menzáról, de más szemszögből. Nem a piszkos anyagiak oldaláról közelítve meg a dolgokat, hiszen azokról az utóbbi néhány napban már minden nyilvánosságra került. Tudjuk, hogy a nem igazán a közétkeztetésben jeleskedő, patinás elit étterem Gundel a városligeti árai tizedéért látja el ebéddel a miniszterelnökség száztíz adagos menzáját. Azt is tudni véljük - a hvg.hu-n megjelent információ alapján -, hogy sajátos árukapcsolásban megkapta „mellé” az állami rendezvények cateringjét is, vagyis amolyan udvari beszállítóvá vált.

Aligha kell újra megemlítenem, hogy ez bizony erősen felveti a korrupció gyanúját: a catering esetén, mivel azt közpénzből fizetik, feltűnés nélkül foghat annyira vastagon az árazó ceruza, hogy eltüntesse, sőt busás haszonná változtassa a miniszterelnökségi menza tetemes veszteségeit. Mint minden hasonló esetben, természetesen előjöttek az ellenérvek, mondván: a képviselők is hasonló árszinten étkeznek a Parlamentben, és naná, hogy így volt ez Gyurcsány idején, meg az átkosban is. Ez tény, nincs értelme vitatni. Köztudott, hogy minden kiemelt állami intézményben évtizedek óta erősen kedvezményes az étkeztetés. Hogy akkor miért annyira irritáló az, ami a Karmelita-menzán történik? 

Bármennyire is furcsa, de valójában nem a nevetséges árak, hanem a történések tálalása miatt.

AKI LÁTTA az elsőként a miniszterelnök Facebook-oldalán megjelentetett fényképet, annak nem árt tudnia: Orbán számára a cirkuszi mutatvány a lényeg. Miközben tudható róla, hogy szerteágazó programja, hivatali kötelezettségei, utazásai miatt nem igazán lesz gyakori vendég a miniszterelnökség étkezdéjében, ezzel a fotóval prezentálta országnak-világnak a bizonyítékot arról, hogy ő bizony a pár száz forintos menzán ebédel, elvegyülve hivatalának dolgozóival.

Miniszterelnök a plebs között. A nép egyszerű gyermekeként, a magyar Justin Trudeau-ként. (TEK-esek nélkül, gondosan úgy fotózva, nehogy a kevlár mellény meglátsszon.)

Na, ebbe a ravasz számításba csúszott egy méretes porszem. A méltán híres magyar vendéglátás patinás bástyája, a Gundel ugyanis – szállítson, akármilyen trükközéssel is, városligeti árainak a tizedéért a Karmelita-menzára -: nem a nép egyszerű gyermekeinek az étterme. Nagyon nem az. Így aztán a pávatáncot kísérő menü-ett bántóan falsra sikeredett.

HABONY STUDIOS presented: The illiberal direct marketing. Special thanks to Gundel making available the contemporary scenery. (A Habony-stúdió bemutatta Az illiberális direkt marketing című filmjét. Külön köszönet a Gundelnek a korhű díszletek rendelkezésre bocsátásáért.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7214553674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.10. 17:47:03

Csak azt nem értem, ha egyszer étkeznek, akkor miért a kamerát és miért nem a fasírozottat nézik? :-)

Lehet hogy nem is étkeznek (a fordított késről nem is beszélve, azt már sokan észrevették)? :-)

"Nagy kópék" ezek a sajtófotósok. :-(

Tölgyes Péter 2019.01.10. 18:34:41

Mondom, hogy színház az egész. Elhitetni a hívekkel, hogy az ő fiúk egyszerű hétköznapi emberként, a közmenzán ebédel, pár száz forintos menüt, elvegyülve a "néppel".

Csak ne az a fránya Gundel lenne a beszállító...

2019.01.11. 06:48:06

Hogy ez mennyire hülye, hazug írás!

okleveles naiv 2019.01.11. 06:52:35

Kevlár mellény? Há' mitű fé', 'ejszen imággya a eccerű nép!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.01.11. 07:00:37

Egy országban, ahol még a Gundelnál is csak 260 Ft egy somlói a menzára kiszállítva, igen is meg lehet élni havi zsigamarcell-féle 47000 Ft-ból, még ma is, nem csak 2012-ben!
Gundel Somlóit a Tegernyezsibonci Általános Iskola menzájára is, most!
Tehát hazudsz, te mocskos kis migránssimogató blogger, és Isten Óvja a Drága, Sajtómunkásokkal Is Szóba Álló, de a Pártsajtót Nem Beengedő, Üzleti Ügyekkel Nem Foglalkozó, Plebejus Viktor Miniszterelnök Urat!

Tölgyes Péter 2019.01.11. 08:08:17

@okleveles naiv: Bizony, fél, a kevlár mellényt pedig szinte minden olyan fotón "megörökítik" rajta, amelyiken hátulról látható - merthogy átsejlik a zakón.

Tölgyes Péter 2019.01.11. 08:21:24

@zord íjász: A gyerekek már annak is örülnének országszerte, ha ehető kaját kapnának. Ők nem ragaszkodnának a Gundel-minőséghez, csak ahhoz, hogy aki beszállítja nekik az ételt, kötelezően maga és a családja is azt egye... (Zárójelben, de egyáltalán nem zárójelesen teszem hozzá, hogy erre az "üzletre" Bánki Erik fideszes képviselő harapott rá olyannyira, hogy az ország jelentős részén az ő vállalkozása eteti szegény gyerkőcöket - ha azt mondom, inkább moslékkal, mint ehető táplálékkal, nem járok messze az igazságtól.)

Tölgyes Péter 2019.01.11. 08:23:24

@valaki nagyon más: @valaki nagyon más: Ha hazug írás, talán céloznál rá legalább, mi az, ami nem igaz benne. Talán nem tény, hogy a Gundel látja el a Karmelita menzát étellel? Vagy az az ótvaros nagy hazugság, hogy a városligeti árai tizedéért? Netán az nem felel meg a valóságnak, hogy Orbán többnyire nem ott fog enni, tehát csak a mindent elhívő agymosottaknak szóló színház volt ez a beállított fotó, azt sugalmazva: a nép egyszerű gyermekeként, munkatársai között elvegyülve, pár száz forintos menüt fogyaszt ő maga is?!

Jó lenne, ha az üres felcsattanást megtöltenéd tartalommal, különben saját magad teszed nevetségessé. A felcsattanásodat is csak azért hagyom benn, hogy mindenki láthassa, mennyire formálisak az indulataid, pusztán azért, mert mást olvasol itt, mint a kormánypropagandában.

Populista Pista 2019.01.11. 09:28:35

Azért a vacakért ami a képen látható én még 800 forintot se adnék. Sokkal jobbakat lehet kapni a legtöbb üzemi konyhán.

Tölgyes Péter 2019.01.11. 09:39:59

@Populista Pista: Honnan tudod, hogy ami a tányéron látható, az a teljes menü vagy csak egy része? Vagy te annyira vizuális vagy, hogy már az ízeit is érzed? Amúgy szerintem a két udvari bohóc nem is fogyasztott semmit a menzán, csak a fotó kedvéért ültek oda az asztalhoz.

Mondjuk, inkább az tűnt volna fel neked, ha már annyira figyelsz, hogy Orbánnak még a kés is úgy van a kezében, mint egy visszamaradt gyereknek: az élével felfelé nehéz ám vágni vele...

pioneer2016 2019.01.11. 09:56:13

@valaki nagyon más: "Hogy ez mennyire hülye, hazug írás!"

Ja Neked mást mondtak? Akkor csak olvass tovább Magyar Idők-et, vagy menj az Origóra.
Ne próbálj meg gondolkodó emberek között lebzselni.

Populista Pista 2019.01.11. 10:08:12

@Tölgyes Péter:
Szóval azt mondod ne higgyek a saját szememnek, amíg neked is hihetek? Legyünk jóindulatúak, vegyük viccnek amit előadtok.

Tölgyes Péter 2019.01.11. 10:21:21

Látod, mihez vezet a szemellenző? Éppen arra hívtam fel a figyelmedet, hogy a szemednek és ne a sugalmazásoknak higgy. A kést éllel felfelé fogja az ország büszkesége vagy nem? Ezt én mondom, vagy a kép tanúsítja?

Amit te írtál, az azért nem tény, mert abból, hogy adott időpontban mi van a tányéron, még nem tudod megállapítani, mit ettek. Javaslom, nézd meg a menüt, abból jó eséllyel kiderül, okoska... :D
süti beállítások módosítása