Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Szellemi polgárháború

2019. február 01. - Tölgyes Péter

szellemi_polgarhaboru.jpg

A gyűlöletet sugárzó és azt felerősítő, a gyűlölet irányát kijelölő plakátrengetegről szokás megemlíteni, hogy sok milliárd forint közpénzbe került. Pedig ennél lényegesen több és nagyobb kárt okozott: a lelkekben és az emberi kapcsolatokban.

A magyar miniszterelnök, feltehetően Finkelsteinék sugalmazására, voltaképpen arra érzett rá, hogy az emberek jelentős része örömmel szabadul meg lelkiismeret-furdalásától úgy, hogy saját hibáiért, szerencsétlenségeiért, nehézségeiért, élete szomorú fordulataiért másokat okol, másokat hibáztat, másokat utál. Ez sajnos olyannyira így van, hogy "a magyar ember" általában könnyen talál társaságot valakinek a közös szidalmazásához. Nem egyszer olyanok is beszállnak egy ilyen szeánszba, akik nem is ismerik az illetőt; de ha egyszer olyan jól esik konkrét személyekre haragudni a személyes csalódásokért, függetlenül attól, hogy azokban mekkora részünk volt saját magunknak...

A stratégia továbbfejlesztése már gyerekjáték volt. Orbán felfedezte az esélyt, ráérzett arra, hogy a nagy népi karaktergyilkosság lehet a legerősebb fegyvere, ha tömegkommunikációs klónjai segítségével, óriásplakát-erdők és médiareklám-zuhatag bevonásával ő maga jelöli ki az éppen soros (...) felelőst. Ha ő mondja meg, ki a bűnös, aki minden rosszról tehet, azzal tartósan képes lehet a közbeszéd tematizálására, a gyűlöletnyalábok egy vagy néhány célszemélyre történő fókuszálására. Az általa generált és szított gyűlölethullám meglovagolására, az ellenzék, a másként gondolkodók virtuális kizárására a nemzetből.

Mi ez, ha nem egy egész országra kiterjedő, de a határainkon túl is erősödően ható szellemi polgárháború? A gyűlölet, a gyűlölködés, a mások központi akarat irányította hibáztatása a legkárosabb, leghatékonyabb, legpusztítóbb környezetszennyezésként mérgezi az emberi kapcsolatokat, lassan mindent tönkretéve körülöttünk. Elég csak kilépni az utcára, felszállni a villamosra, önkéntelenül belehallgatni mások beszélgetésébe. Orbánéknak néhány év alatt sikerült elérniük azt, hogy az egykor vendégszeretetéről ismert országban a gyűlölet benne van a levegőben. A hatalom mindent elkövet annak érdekében, hogy a kö(ps)zmédia után a média egészét elfoglalja, keretek közé szorítsa a közösségi kommunikáció eszközeit, csatasorba állítsa a kultúrát, az iskolát (!); hogy minden létező felületen és területen a múlt század negyvenes éveinek agresszív hangulatát zúdítsa ránk.

A kérdésre, mekkora viharra lesz szükség ahhoz, hogy végre kitisztuljon köröttünk a levegő (a filmcímet idézve és nem a politikusra utalva): a választ csak a szél ismeri. Mégsem mérlegelhetünk, nem várhatunk passzívan külső segítségre. Elsősorban ránk hárul a feladat, nekünk kell megszabadítanunk közvetlen és tágabb környezetünket a gyűlölködés hatásaitól és az azt fegyverként használóktól. Ez az, ami csak közösen sikerülhet, a ma még félénken visszahúzódók, az elkeseredettségüket, reménytelenségüket közömbösséggel elfedők minél nagyobb számban történő megnyerésével, bevonásával.

Még mielőtt a Fidesz szellemi polgárháborúja valóban hadszíntérré változtatná az országot.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr6714601904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világít a torony 2019.02.02. 00:41:56

@IvanGyenyiszovics: "Oszt mi lett"
3000 Mrd forintos Manyup lenyúlás
260-270 Ft-on kiadott € kötvények, melyet most 310 Ft körüli árfolyamon kell visszavásárolni a többi tán még drágábban
27%-os áfa
Már fél milliónál is több magyar gazdasági exodusa
Meddig írogassam? Van még bőven!
A legnagyobb hazugságok egyike, hogy az Orbán kormány nem folyamodik hitelekért.
A plakát olvasók megeszik, hogy Magyarország jobban teljesít, de nem néznek a számok mögé. A GDP szempontjából a multinacionális cégek szerepe alapvető, a bruttó össztermék nagyjából 60 százalékát ők termelik meg.
Ám ha már itt vagyok, csak megkérdem! Milyen károkat okozott az IMF hitel, ha már egyszer ráfanyalodtak? Mekkora hátrányt szenvedett el Magyarország és az miből látszik? Csak mert az IMF hitel köré szőtt legenda csupa hazugságokból áll.

Populista Pista 2019.02.02. 00:42:20

@Tölgyes Péter:
Nálad ez a jobb meg baloldal olyan mint egy gyermekmese a jókról meg a gonoszakról.

Pénzt eltapsolni mindegyik párt tudott eddig, most éppen a momentum és a jobbik a hunyó, de egyiküknél sem az első eset. Tocsik Ildikó, Princz Gábor, Hagyó, Simon Gábor és a többi rengeteg baloldali svindlijét hadd ne kelljen már felsorolni, egy sűrűn teleaírt oldal nem volna elég.

Teljesen felesleges, mivel a blogod senki másnak nem szól azokon kívül, akik igazolást keresnek ahhoz ami ott a pártos kobakjukban és bármit hajlandók ehhez passzintani csak hogy elkerüljék a kognitív disszonanciát. Ennyi sok év sötét pártmúlttal nehéz kilépni a napfényre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:46:40

@Populista Pista: idióta vagy.

1) Soros bűnét nem tudod megnevezni. A tőzsdézés nem bűn. A vörösiszap-károsultak támogatása sem. Csak az olyan geci Fidiótáknál, mint amilyen te vagy.

2) Soros sok szervezetet támogat valamennyi pénzzel. Kevés szervezet van, amelynek a támogatásában például többségi része lenne. És ha azt hiszed, hogy Soros minden egyes szervezet minden egyes emberét kézivezérli, akkor idióta vagy. Mondjuk egyébként tudjuk, hogy az vagy, tehát ez nem újdonság.

A valóság az, hogy a "Soros-szervezetek" nem volnának lehetségesek, ha nem lenne egy csomó ember, aki támogatja ezeket a nézeteket. Ezek az emberek többen vannak, mint a kis csuti geci érdekvezérelt, elvtelen kis csicskásai.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:47:55

@Populista Pista: Sorosnak nem azért van annyi nyitott társadalmat támogató szervezete, mert mindet vezérli, hanem azért, mert ennyi értelmes ember támogatja ezt az eszmét. Szemben veletek, imbecilis idiótákkal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:48:24

@Populista Pista: Sorosnak nem azért van annyi nyitott társadalmat támogató szervezete, mert mindet vezérli, hanem azért, mert ennyi értelmes ember támogatja ezt az eszmét. Szemben veletek, imbecillis idiótákkal.

Populista Pista 2019.02.02. 00:49:52

@Birkesz:
Azt kérded tőlem hogy Ha ... , Ha ... , Ha ... , ?

Én erre azt mondom hahaha

A rencer áldozatai, az ajtó által megtámadott Kunhalmi, a pókember Hadházy meg az általa a székházból kidobott Szél meg többi fetrenģőművész ennyit érdemelnek, egy nagy kacajt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:50:15

@Populista Pista: "Ugyanúgy nem Orbán az Magyarországon, aki megkérdőjelezi a választói népképviselet elvét."

Dehogynem. Egy csomó mindenről nem lehet népszavazást tartani.

"Mi vagyunk a többség, mondja egy hangos kisebség. És hogy ennek érvényt szerezzen, rendszeres időközökben megrohamozza a magyar parlamentet. Persze ezért is O1G a hibás, minek foglalja el a Gyuri bácsi által másnak szánt helyet a Parlamentben? "

Akárhogy is nézzük, ti vagytok a hangos, 48%-os kisebbség. 2,8 millió mongolfidióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:52:41

@Populista Pista: "nem Trump az aki a választások óta nem bírja feldolgozni a vereséget és pontot tenni a mondat végére. "

"Mi vagyunk a többség"

arra is emlékeztetnélek, kis elmebetegkém, hogy Trump támogatói is hangos kisebbséget alkotnak az USÁ-ban. Clintonra többen szavaztak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:54:23

@Populista Pista: "Mit ártott nekünk Soros? Elég ha az SzDSz t említem"

Mi az összefüggés? Soros a Fideszt támogatta. A Fideszt kaptuk Sorostól. Fidióta barom vagy.

ennyit tudtok, ti Fidióták. . elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:55:17

@Ellenzéki Tüntető: nézz körül a 888-on, te fasz! ti kezdtétek!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:57:44

@TSandor Toth: "szerintem demokrácia van. És az is marad."

te egy debil idióta vagy. az nem demokrácia, ahol a képviselőket verik meg, és az ügyészség ezt jóváhagyja, sőt, még ellenük indít eljárást. az se demokrácia, ahol a kamupártokat és a Fideszt nem vizsgálják, de ellenzéki pártokat állandóan megbüntetnek Orbán csicskásai.

ez nem demokrácia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:59:51

@TSandor Toth: "Politikai szempontból a mai televíziózás pontosan ugyan olyan szar mint amikor nem a Fidesz kormányzott. "

hazudsz.

atlatszo.hu/2017/11/22/kilenc-grafikon-a-kormanymedia-tulsulyarol-igy-ervenyesul-a-sokszinu-tajekoztatas-elve-magyarorszagon/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:01:04

@TSandor Toth:

"Politikai szempontból a mai televíziózás pontosan ugyan olyan szar mint amikor nem a Fidesz kormányzott. "

hazudsz.

mertek.atlatszo.hu/allami-hirdetesek-magyarorszagon-2006-2017/

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:02:41

@fofilozofus: a gazember az (a párt), aki elbukik egy választást, és utána ebből azt tanulja meg, hogy lemegy gecibe. na ez a gazemer Orbán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:06:50

@TSandor Toth: "A baj az, hogy a liberálisoknak 1 törvényük, 1 igazságuk van! Az övék! És ha ezt bárki vitatja akkor a vitában nem partnerek vagy ellenfelek hanem ellenségek."

ja persze, mert a csuti geci magához öleli a vele egyet nem értőket?! eredjél már a kurva anyádba az idióta hazugságaiddal!

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:07:08

@Populista Pista: Olyan gazemberek mindig voltak és nagy valószínűséggel lesznek is, akik a politika mögé rejtőzve egyéni gazdagodásukra használják az adódó lehetőségeket, a befolyásukat. Voltak ilyenek a szoclib kormányzás alatt is, de meg se próbáld összemosni és egy napon említeni azzal, ami ma folyik. Részben azért, mert akiket említettél, azok többsége (Tocsik Mártát és nem Ildikót leszámítva) a megélhetésiek párthatárokon átívelő, Puch-Simicska paktuma mentén élt vissza a bizalommal, de nem rendszerszerűen. Ezzel szemben Orbán a maffiát emelte a kormány szintjére, és az állami gépezetet saját szolgálatába állította.

Ami az előző kormányok idején ment, az többnyire egyedi esetekből adódott össze, ma viszont komplett mechanizmust alakítottak ki, amelynek a feladata a szerzés - kevésbé finoman fogalmazva minden érték eltulajdonítása, az ország magántulajdonba vétele.

Teljesen feleslegesen kevered a szezont a fazonnal, a kettő még csak össze sem hasonlítható egymással. Amikor egy miniszterelnök azzal büszkélkedik, hogy harminc éve mások magángépén utazik meccsekre és ezután is így teszi majd, akkor mi értelme folyton visszafelé mutogatni?

Ébresztő, ember, mire ráébredsz, mennyire hülyére vettek, már késő lesz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:08:59

@TSandor Toth: " Trump az Ő 1 éve alatt több dolgot tett helyre mint az elődje 8 év alatt. "

Trump legnagyobb ígérete az Obamacare eltörlése volt. El tudta törölni az idióta?A faszt, mert baromságot ígért. Idióta szavazókkal, idióta ígéretekkel "nyert", átverte a szavazókat, leginkább a sajátjait. Trump nemcsak a stílusában kifogásolható, hanem genuine idióta. Akárcsak te. Ezért nyalod a seggét, te retardált!

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:10:43

@Populista Pista: Aki tapsol annak, hogy képviselőket vernek, az hozzájárulását adja a nyílt kormányzati erőszakhoz. Pedig, tudod, pupák, egyszer törvényszerűen elbuknak ezek a bohócok, és most kellene elejét venni annak, hogy ők IS visszaéljenek az ilyen ostoba felhatalmazásokkal és magánhadseregeik zsoldosaival szétveressenek mindenkit, aki nem tetszik nekik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:11:25

@Populista Pista: "Másfél hónapnyi tömény gyűlöletkampány után lehet például Orbánt vádolni a gyűlölet szitásával. "

Ti ártatlan emberek millióit gyűlölitek, és velük riogattok.

A rabszolgatörvénynél kik is voltak azok, akik ellen folyt a gyűlöletkeltés?! Tán arra a pár retardált Fideszes politikusra gondolsz, te idióta barom!?

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:13:52

@TSandor Toth: "A baj nem az, hogy Orbán nem liberális "

Nem sikerült felfognod a retardált "agyaddal", hogy Orbánnal az a baj, hogy egy elvtelen geci. Liberális volt, "Sorosbérenc" volt, most meg oda szarik, ahonnan enni adtak neki. Az ilyen elvtelen senki rosszabb, mint a Thürmer Gyula.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:14:23

@math0: Igazán megpróbálhatnád egy kicsivel visszafogottabban elmondani a véleményedet, attól nem lenne kevésbé igazad. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:16:39

@TSandor Toth: "Tetszik még emlékezni a kedves '90-es évekbeli liberális szlogenre a "cigány Orbánra"? "

jön az idióta, és a főnáci nevében hisztizik holmi rasszizmus miatt, ami 30 éve volt. bazdmeg, röhej vagy. ti hány millió embert bélyegeztek meg a származása miatt, ti náci faszok?! sőt, ki is toloncoljátok őket. Aztán ti, náci faszok hisztiztek rasszizmus miatt?! Retardált fasz vagy.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:17:20

@Tölgyes Péter: attól sincs kevésbé igazam, hogy így mondom el, és ehhez van kedvem, így tartom jónak, úgyhogy ne szólj bele!

m54 2019.02.02. 01:17:32

@Birkesz:
"...A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek kormányoktól függetlenül. Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk. Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni..."

Nehéz lehet, de próbáld megérteni!

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:20:41

@math0: De, beleszólok, mert ez itt nem a magánlevelezésed. Lehet, hogy birkózószart vacsoráztál, de ettől még próbáld magad a közösségi kommunikáció írott és íratlan szabályaihoz tartani - legalább az én felületemen. Köszönöm.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:21:58

@Tölgyes Péter: egy dolgot tehetsz, letilthatsz. na most ha te a sajátjaidat azért tiltod le, mert idióta viktoriánus hülyeségeket hiszel, akkor rólad is ennyit!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:23:34

@Tölgyes Péter: ha stílusrendőrködés miatt letiltasz, akkor küzdhetsz egyedül ezekkel az idiótákkal, és a szememben ugyanúgy bigott diktátor vagy, mint Orbán.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:23:36

Aki vitaképtelen, azt én is elküldöm - de nem azzal, hogy lesüllyedek a szintjére, hanem kirakom innen. Nem vagyok hajlandó csak azért röfögni, hátha a disznók megértenek.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:24:33

@math0: Nem tiltottalak, csak megkértelek, hogy egy kicsit fogd vissza magad - nem hiszem, hogy lehetetlent kértem. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:25:11

@Populista Pista: szólj az ápolódnak, hogy nem vetted be a gyógyszered!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:26:38

@Tölgyes Péter: ok, akkor megpróbáltad, nem jött be. nem vagyok a csicskásod. én tényleg liberális ember vagyok. a kérésedben semmiféle ráció nem volt, önös stílusdiktátorkodás volt részedről. én se ugatok bele, hogy nem tetszik a fényképed. te se ugass bele a stílusomba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:27:42

@Tölgyes Péter: " Aki vitaképtelen, azt én is elküldöm - de nem azzal, hogy lesüllyedek a szintjére, hanem kirakom innen."

Hazudsz. Tele van a blogod vitaképtelen FIdeszes barmokkal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:30:16

@IvanGyenyiszovics: ha te azt hiszed, hogy egy Hitlert meg lehet dumálni szép szerény dumával, hogy ne gyűlölködjön már, akkor te naiv idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:34:38

@balfaszokkal sáncoló: "nyugati fősodratú média, akik napikig próbálták elhallgatni a kölni gyalázatot, s ha nem lettek volna kis helyi lapok, meg a net népe, talán sose tudja meg a világ azt, ami ott történt Szilveszterkor"

na, helyben vagyunk. a Fidióta elmebeteg elcsodálkozik azon, hogy azországos lapok helyi lapokból tudnak meg helyi eseményeket, és azt hiszi, összeesküdtek ellene.

a Kölnben azon szilveszterkor történtek másnap megjelentek a helyi lapokban, és utána nap országos lapokban. ez a dolgok normális menete. egyébként ami Kölnben történt, az Németországban csak enyhén rendkívüli, mert minden nagyobb rendezvénykor történnek molesztálások. nemi erőszak pedig Kölnben sem volt. csak nektek fingotok nincs a világról, a falu végén túl még nem voltatok, és fake newsból "tájékozódtok".

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:36:55

@math0: Mindig ilyen "szövetségesekről" álmodtam...

Mindenkit nem lehet kitiltani, csak azokat, akik túllépik a határt. Attól, hogy látsz szélsőséges kommentet, még nem biztos, hogy a szerző újabbat tud elkövetni itt, mert már kitettem.

Kaptárharcos 2019.02.02. 07:15:54

@Tölgyes Péter: "Aligha az éjjeliszekrény fiókjából húztad elő ezeket az "idézeteket", mégsem teszed oda bizonyítékként a linkjüket."

Én még olyan elkeseredett ballibát nem láttam, aki kételkedett volna a gyurcsányok MOL-t
illető elkotyavetyélésében...:-) Hihetetlen idézetek, még így 14 év után is, mi?
(Lásd még: székely bácsi az állatkertben a zsiráfnál: ilyen állat nincs is.)

Nos, parancsolj:

mol.hu/hu/molrol/mediaszoba/1718-a-kormany-dontott-a-mol-ban-levo-allami-reszesedes-ertekesiteserol/
illetve
www.portfolio.hu/vallalatok/tobb-legy-egy-csapasra-mol-veheti-meg-az-allami-reszvenyeket--4.61959.html

oassasa 2019.02.02. 08:06:53

" Gyűlöletünk a legnagyobb fokban igazságtalan, ha az illető arról, hogy nekünk kellemetlen, nem tehet. A gonosz ember gyűlöli a jót, a boldogot, az irigy a szerencséset. Aki bennünket bántott, aki a mienket elvette, vagy el akarja venni, azt könnyen meggyűlöljük. Minél fájóbb volt a sértés; minél jobban szeretjük, amitől meg akarnak fosztani, annál mélyebb lesz gyűlöletünk."

Elutasítom a tömeges migrációt és azokat is akik ezt támogatják de nem gyűlölöm Sorost. Hite és meggyőződése szerint segítse , támogassa az embereket, tegye jobbá a világot , de ne az emberek akarata ellenére hanem velük együtt.
Ne azt mondják meg, hogy mit kell tenni győzzenek meg róla.

m54 2019.02.02. 08:09:57

@Edward Görög:

[1994]
"felismervén Orbán Viktort, azt mondta újságírók hallatára: „A szemétkosárból vettünk ki titeket, oda is fogunk visszadobni”
"György Péter esztéta azt tanácsolta Orbánnak: „Ne szamárkodjon, az újságírók úgy is erősebbek nála”

Sir Galahad 2019.02.02. 08:21:01

1. A "szellemi polgárháború" nagyjából mindig része volt a magyar közéletnek. Visszautalhatok Gyurcsány 23 millió romános kampányára, az MDF idején zajlott éles, megosztó vitákra, de akár a múlt század elejére is. A különbség annyi, hogy most a média, a közösségi kommunikáció modern eszközei ezt még láthatóbbá tették.
2. Miközben a szerző "szellemi polgárháború" miatt sopánkodik, engedi, hogy annak szelleme útszéli stílusú hozzászólások formájában itt is jelen legyen. Akkor most baj, hogy van "szellemi polgárháború", vagy nem?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:35:14

@Sir Galahad: te nem fogod fel, hogy mi a baj a Fidesz médiadiktatúrájával. az, hogy a pártok azt nyomják, amit képviselnek, és, hogy ebből mi igaz, mi nem, az a normális demokrácia része. az, hogy a kormány közpénzből hazudja plakátokon tele az országot, hogy a közmédia totál egyoldalú, hogy az ellenzéki képviselők normálisan nem is szerepelnek a közmédiában, hogy erőszakkal dobják ki őket onnan, és az ügyészség ezt a törvénysértést még jóvá is hagyja, hazug indoklással, az nem demokrácia. az, hogy a kormánynak mekkora médiafölénye van, hogy lopott pénzből minden médiát felvásárol, az nem demokrácia:

atlatszo.hu/2017/11/22/kilenc-grafikon-a-kormanymedia-tulsulyarol-igy-ervenyesul-a-sokszinu-tajekoztatas-elve-magyarorszagon/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:35:48

@Sir Galahad:

az, hogy a kormánynak mekkora médiafölénye van, hogy lopott pénzből minden médiát felvásárol, az nem demokrácia:

mertek.atlatszo.hu/allami-hirdetesek-magyarorszagon-2006-2017/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:38:30

@oassasa: "Hite és meggyőződése szerint segítse , támogassa az embereket, tegye jobbá a világot , de ne az emberek akarata ellenére hanem velük együtt. "

1) Soros a törvényes kereteken belül azt csinál, ami szerinte jó. értelmes ember szerint azok a dolgok, amiket Soros támogat, többnyire jók. például a vörösiszap-károsultak támogatása

2) Soros elég ritkán akarja megmondani magyar embereknek mit csináljanak. de ehhez van annyi joga, mint neked megmondani, mit csináljon Soros. ráadásul több hatása is van neki, meg jobb érvei is mint neked.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:39:20

@oassasa: "Ne azt mondják meg, hogy mit kell tenni győzzenek meg róla. "

a 2,8 millió Fideszes idióta annyira idióta, hogy nem lehet őket meggyőzni.

Sir Galahad 2019.02.02. 08:40:52

@math0: Az Antall- vagy a Horn-kormány idején az tényleg probléma volt, hogy a köztévé kormánytévéként működött, vagy hogy a nyomtatott sajtó politika ilag elkötelezett volt, mert nem voltak kereskedelmi tévék és internet meg közösségi kommunikáció sem volt. Ma azért merőben más a helyzet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:49:53

@Sir Galahad: senki nem azt kérdezte, hogy neked probléma-e, vagy te szereted-e a diktatúrát, ha kérdés az volt, hogy az van-e. igen, az van. és mi nem szeretjük.

arról nem beszélve, hogy a médiatörvény nem azt mondja, hogy a közmédia nyugodtan legyen Fideszmédia, hanem éppen az ellenkezőjét, tehát a közmédia működése jelenleg törvénysértő. az mindegy, hogy neked tetszik-e a törvénysértés, attól még a vezetői, és a kormány a börtönbe valók.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:53:05

@Edward Görög: te nem fogod fel, hogy mi a baj a Fidesz médiadiktatúrájával. az, hogy a pártok azt nyomják, amit képviselnek, és, hogy ebből mi igaz, mi nem, az a normális demokrácia része. az, hogy a kormány közpénzből hazudja plakátokon tele az országot, hogy a közmédia totál egyoldalú, hogy az ellenzéki képviselők normálisan nem is szerepelnek a közmédiában, hogy erőszakkal dobják ki őket onnan, és az ügyészség ezt a törvénysértést még jóvá is hagyja, hazug indoklással, az nem demokrácia. az, hogy a kormánynak mekkora médiafölénye van, hogy lopott pénzből minden médiát felvásárol, az nem demokrácia:

atlatszo.hu/2017/11/22/kilenc-grafikon-a-kormanymedia-tulsulyarol-igy-ervenyesul-a-sokszinu-tajekoztatas-elve-magyarorszagon/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:56:17

@Látens Imszimuláció: nem, nyuszókám. értelmes és elvszerű ember nem aszerint váltogatja a taktikáit, hogy éppen mivel nyer, vagy mivel hiszi, hogy nyer, hanem aszerint, hogy mi a helyes, és hosszú távon általában az a nyerő is.

a köcsögségeitek nemcsak köcsögségek, hanem bukni is fogtok. a hülyeség még soha nem nyert a világban tartósan.

ld. a náci Németországot: 12 évig azt hitték, hogy a nyerő stratégiát választották, sé ugyan minek is változtatni rajta. beledöglött az ország.

Sir Galahad 2019.02.02. 08:59:23

@math0: Nem mondtam, hogy tetszik az a gyakorlat, hogy minden kormány szócsövének tekinti a közmédiát. Azt mondtam, hogy ma már ennek nincs jelentősége.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 09:00:45

@Sir Galahad: tehát elismered, hogy Orbán egy utolsó, senkiházi, maffiózó, csak azt mondod, nem fontos. az előbbi a releváns kérdés, hogy szerinted minek van jelentősége, az senkit nem érdekel.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:03:27

@Kaptárharcos: Látom, olvasol is, írsz is, de minek, ha egyszer értelmezni, szöveget érteni képtelen vagy... Általánosságban írtam, nem pedig a MOL-értékesítésre, hogy ha valaki a nyakamba zúdít idézetzuhatagot, amelynek több eleme legalábbis csináltnak tűnik, tegye oda a linkeket is.

Amúgy meg az igazi disznóság nem a MOL-eladása, hanem visszavásárlása volt, ha nem csak a saját médiátok sugalmazásainak hinnél, hanem valami kis ismeretanyagod lenne közgazdaságtanból, akkor ezt tudnod kellene. Az előbbin nyert az ország - működőtőke-bevonásnak hívják az ilyesmit -, az utóbbin viszont nagyot veszített (most hadd ne nézzek utána, mennyi milliárdot), mert messze valós értékén felül vásárolta vissza Orbán, mellesleg Putyin egyik rokonának a cégétől...

Sir Galahad 2019.02.02. 09:06:46

@math0: A magyar politikai elit szereplőinek emberi, erköélcsi minőségéről nincsenek illúzióim. Orbánéról sincs.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:09:51

@Sir Galahad: Ma tényleg más a helyzet, hiszen az országosan fogható kereskedelmi tévék is Orbán(ék) kezében vannak, az RTL-Klub kivételével. Ne gyere az ATV-vel, mert azt is megvettétek állami hirdetésekkel és a Hit Gyülekezete óriástámogatásával.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 09:10:01

@Sir Galahad: Orbán a legnagyobb geci. nagyságrendekkel, ne relativizálj, kis köcsög!

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:14:23

@Sir Galahad: Hogyne lenne jelentősége. Az arányok ugyanis oly mértékben eltorzultak, mintha máris egypártrendszer volna. És az anyagokat is majdhogynem kötelező érvénnyel a kormány tájékoztatási hivatala, illetve az MSZMP KB agit-prop osztálya munkatársai bocsátják a média rendelkezésére - hogy az MTI-re és az MTVA-ra az átkosbeli terminológiát használjam. Orbán tényleg igazolja, hogy nem az volt az ő baja a Kádár-korral, ami az ország baja volt vele, hanem az, hogy nem ő volt hatalomban és esélye sem lett volna hatalomba kerülni.

Kaptárharcos 2019.02.02. 09:20:03

@Tölgyes Péter:

Te csak nézzél utána a MOL visszavásárlásából adódó "vesztességgel".
Azt ugye hagyjuk is kapásból hogy semmiféle veszteségről nincs szó,maximum virtuális játszadozásról hiszen a MOL részvények most már a magyar állam tulajdonában vannak.

Viszont kezd el összeszámolni, a visszavásárlás óta mennyi osztalékot vette fel a magyar állam a MOL részvényei után. Mert az tényleges.

Hajrá.

Dizavul 2019.02.02. 09:27:49

@math0: "te nem fogod fel, hogy mi a baj a Fidesz médiadiktatúrájával."

Ó dehogynem..Először is kapásból röhögök a "diktatúrázáson"...:P

Aztán eszembe jut bizonyos D209 nevű miniszterelnök, aki a 2002-es kormányváltás után azt mondta egy 63 ezres MTV székház előtti tüntetés nyomán(amiről az esti friderikusz-féle "nyalás szabadsága" egy kockát nem adott le) :
" ha a jobboldalnak tévé kell, hát vegyen magának".
Nos, a jobboldal megfogadta a tanácsát:vett magának.
Ideje volna hogy a ballibák is megfogadják végre a sajátjukat.

Tény hogy Demszkigrád elvesztése érintette a lehető legfájdalmasabban a ballibákat, most szembesülnek azzal hogy őket is "a piac" kell(ene) eltartsa, az a "piac" amit amúgy istenítenek, de bizony ha magukról van szó azt ilyenkor még a bolgárgyörgyök sem szeretik, nyíltan bevallják óbégatásaikkal hogy állami pénzek nélkül fuccs.
Könnyem is kicsordul, ennyi balliberális elnyomás olvastán..:)

De mondjon valaki HÁROM,najó KETTŐ, egyefene EGY darab un. "jobboldali" műsort a közszolgálati MTV-ről az MSZP-SZDSZ 8 évéből. Egy darab "jobboldali" Pártkeltét,jusztot,friderikuszt, balót, veiszeralindát,rózsapétert, szombathigyulát.
(debreczeni józsef "jobboldali", elekistvánostók műsora előre szólok, nem jöhet szóba:D)
Meg tóta w. aki közszolgálatuilag vitte a tízmillióka, " modern képmesék" fedőnéven.

Most bizony némiképp számukra beköszöntött a córesz. Mert régi tanulságok hogy egyszer hopp másszor kopp.
A szdsz-es székely gábor pl. már nem a Szerencsejáték vezére.
És úgy tünik, a magánvagyonukat már nem szívesen áldoznák be
a boldvai, veress, gráf,leisztinger,kapolyi eftársak sem nagyon tülekednek,hogy csak a legkírivóbb ballib milliárdosokat említsük.
Az Altus Luxemburg is járulhatna valamivel az off-shore-ból.

Most bezzeg nem kell a "piac" amit korábban állandóan hangoztattak a ballibák, most az állami pénz kéne. Meg a köztévé.(amit úgysem néz szerintük senki, akkor meg minek?)

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:41:32

@Kaptárharcos: Látom, elromlott az agyi komputered. Szerinted ha valami az állam tulajdonába kerül, akkor szó sem lehet veszteségről? Hogy az már csak virtuális játszadozás? Te szerencsétlen agyatlan: az állam a mi pénzünkön vett meg valamit sokkal drágábban, mint amennyit az ki tud termelni. Akik ezt megtették, azoknak tényleg nem veszteség, de nekünk az. Nem is kicsi. A MOL nyereségességének meg nézz te utána, ha szerinted annyira hasít a cég, mert, tudod, ezekben az években az olaj és olajtermékek áresése, nyomott ára miatt még a legnagyobb olajosok is veszteségközeli állapotban vannak.

Kézenfekvő, hogy a "magyarolaj" a korábbinál kisebb nyeresége kevesebb adóbevételt is jelentett - és mindezt a reálist jóval meghaladó részvényárral összevetve kiviláglik, hogy Orbán a közpénzzel felelőtlenül gazdálkodott.

Ha eddig nem tudtuk volna. (Hogy ő persze közvetve ezzel is megtalálta a számítását, az stílszerűen csak olaj a tűzre...)

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:54:57

@Dizavul: A sok szóra sem érdemes szemellenzős baromság közé vegyítve írod: "Nos, a jobboldal megfogadta a tanácsát:vett magának."

Mármint tévét. Tényleg a jobboldal vett magának tévét? Akkor mutassátok már meg az adásvételi szerződést bármelyik csatorna megvételéről. És eleve, melyikre gondoltál? Mert a kö(ps)ztévé demokratikus berendezkedésű országokban nem eladó, kivált nem pártoknak. A kö(ps)zmédia ugyebár a BBC mintájára elvben pártsemleges. Nem Orbanisztánban persze.

Ami meg a TV2-t illeti, bankhitelből vette meg néhai Vajna András és gumírozott bankhitelből tartotta fenn, két kézzel szórva a pénzt a hallatlanul szar, színvonaltalan, etikátlan, mocskolódó műsoraira, a kereskedelmi televíziózást párttévévé silányítva.

Istenkém, az RTL-Klub egyelőre még nem jött össze, úgy látszik, mégsem ugrott első szóra a Roszatom, hogy megvegye azt Orbinak.

Piacot ott emlegetni igazán nevetséges, ahol az államot, az egész államgépezetet hitbizományba vette az egyik párt és még tenderből is a leginkább zárt körűeket írnak ki, hogy minden érdemleges a gázszerelőé, illetve rajta kívül újabban a Mészáros-családé legyen - erre soha korábban nem volt példa a gengszterváltás óta. Miféle piac az, ahol gyakorlatilag törvény vagy rendelet határozza meg, ki vehet és ki adhat el, és még ami látszatra versenyre emlékeztet, valójában az is ótvaros nagy csalás?

Ha a törvénytelenségeket törvényesítik, attól azok még törvénytelenségek, gazdasági és politikai bűncselekmények maradnak. A jog nem engedi, hogy hosszú távon visszaéljenek vele.

Sir Galahad 2019.02.02. 10:13:13

@Tölgyes Péter: Bár a televíziós kínálat is gazdagabb ma, mint akkoriban volt, inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy azóta van online média is, és e mellett a tévé vagy a nyomtatott sajtó jelentősége egyre szerényebb.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 10:19:19

@rabelais: Nem hazudtam, és tiltottalak azért, mert minden határt átléptél. Ezzel ráadásul azt sugallod, semmivel sem vagyunk különbek az általad fidiótáknak nevezett masszánál. Amikor ezt saját neved alatt vagy a saját posztodban teszed, akkor rólad van szó, ami az egyéni szoc problémád. Én azonban még adok arra, hogy ne menjünk egy bizonyos szint alá, ne állítsunk ki rosszabb bizonyítvány magunkról, mint ami a valós.

Az új neveden is tiltani foglak, ha nem tartod be a szabályokat. Amit a túloldaliaknak nem engedek meg, azt saját magunknál sem vagyok hajlandó tolerálni.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 10:25:39

@Sir Galahad: Mi vagy te? Főállású alibikereső vagy védőügyvéd? Ne te döntsd el, hogy mi fontos és mi jelentéktelen: a választást - és most a törvény átírásáról, a térkép átrajzolásáról, a szoftveres csalásról nem beszélek - a kis településeken nyerte meg Orbán. Azokban a falvakban, járásokban, amelyekben a tévé máig az M1 és a TV2, az újság a helyi, szintén többnyire Lölö és Vajna kezébe került sajtótermék, az online médiáról pedig azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 10:31:14

@Sir Galahad: Az előbb lemaradt a cikk, amelynek a tartalmát jól alátámasztja a kipreparált országtérkép. A vidéki lapok címlapja és cikkanyaga még ennél is "egyszínűbb", magyarán tök mindegy, hol élsz, melyik újságot veszed meg, ugyanazt a gyomorrontáshoz vezető ócska pártmaszlagot kapod, ugyanabban a tálalásban. És mindezt állami cégek által nulla értékű reklámok fejében kifizetett, gyakorlatilag állami támogatásból - vagyis a mi zsebünkből. Kétszer adják el nekünk ugyanazt a szart.

Ezt neked sajtószabadság.

Sir Galahad 2019.02.02. 10:31:14

@Tölgyes Péter: Igen, le lehet nézni a vidéki Magyarországot, lehet azt mondani, hogy ott nincs net, nincs műholdas vagy kábeles tévé sok csatornával. A baj az, hogy a számok azt mutatják, vidéken nagyjából ugyanakkora a netelőfizetés aránya, mint Pesten.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 10:33:06

@Sir Galahad: Mutasd azokat a számokat, ne csak alibinek használd, mondtam már. És az sem mindegy ám, MIRE használják. A tévé és az újság az maradt, ami korábban volt - de ezt te is tudod, csak játszod itt a hülyét. Mentségedre legyen mondva, sikeresen teszed.

antiindex 2019.02.02. 10:43:01

@Sir Galahad: a baj az, hogy az inernetező ember akár vidéken, akár Budapesten először is az adóból fizetett hazugságokat látja a plakáton, aztán az adóból fizetett hazugságok látja az interneten is.

az, hogy a médiadiktatúrát a szabad internet kiegyensúlyozza, egyrészt geci válasz, másrészt nem igaz. a kormány az interneten id médiadiktatúrát csinál. az internetet is lehet torzítani az adófizetők pénzéből, méghozzá igen vastagon. és O1G ezt is csinálja.

a Fidióta barom a plakáton is migránsriogatást lát, a facebookon is adópénzből reklámozott migránsriogató tartalmakat nyomnak elé. ez médiadiktatúra.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 11:00:05

@antiindex: Mindegy, hány neved van még, előbb-utóbb kénytelen leszel belátni, hogy te viselkedsz úgy, mint egy ócska kis diktátor. Rá akarod kényszeríteni a véleményedet a világra. A szélsőséges megfogalmazás halmozása sajnos gyakorta a tartalom szélsőségességével is jár - ennek ellenére semmi bajom vele, ha a saját oldaladon műveled. Aki azt olvassa, tudja, mire vállalkozik és mit kap.

Bármennyire furcsa, én újságírói pályám kezdetétől tartom magam ahhoz, amit te a jelek szerint nem vagy képes feldolgozni, hát még elfogadni: ha szitokszavak kíséretében fogalmazod meg a mondandódat, akkor a szitokszavak elterelik a figyelmet a lényegről. Ha a szitokszavak túltengenek, olyan indulatspirált váltanak ki, hogy az amúgy akár kezelhető érveid semmibe vesznek. És marad a szemét, amit el kell távolítani akkor is, ha az illetőt nem rossz szándék vezette - ám ettől még szemetelt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 11:43:05

@Brendel Mátyás: Na ide figyelj, Brendel Mátyás! Ha valakinek nincs joga kifogást emelni az ellen, hogy kifejezetten objektív alapon a szint alatti kommentet kimoderálom, ismétlődés esetén a szerzőt tiltom, hát te vagy az. Korai, de annál régebben mutatkozó szenilitásodnak tudom be, hogy az emlékezeted szelektál, és a jelek szerint mára elfelejtetted, hányszor tiltottál különböző blogjaidról csak azért, mert nálad mindig kulturáltabban a tiédtől némileg eltérő véleményt mertem nyilvánítani.

Ja, hogy ha a tartalomban hellyel-közzel egyetértünk, akkor a forma, a stílus szerinted mellékes? Ám legyen, te ítélj ilyen alapon - a saját oldalaidon. Az én mércém összetettebb: ha a Brendel-féle, bicskanyitogató stílusban válaszolok, akkor végképp nem a mondandómmal foglalkoznak, és az egész topik olyan képet mutat, mintha vadbarmok estek volna egymásnak.

Nem, én nem akarom, hogy összetéveszthető legyek velük. Te, sajnos, függetlenül attól, mit mondasz, mára hozzájuk süllyedtél, ugyanolyanná váltál, mint ők. Artikulálatlanul ordítozol, elriasztva mindenkit, aki esetleg a helyét keresi. Pedig elsősorban hozzájuk kellene szólnunk, te ezt akadályozod meg, ha kocsmaszinten teríted szitkozódó, visszaköszönő paneljeidet.

Nos, én nem kérek belőlük, vagyis te nem leszel képes itt lerakni a szemetedet. Hozzáteszem, nem automatikusan törlöm, amit írsz, csak akkor, ha szint alatti. És igen, itt én döntöm el, mi számít szintnek. Nem azért, mert diktátor vagyok, hanem azért, mert ez az én blogom.

Sir Galahad 2019.02.02. 12:04:36

@Tölgyes Péter: www.origo.hu/gazdasag/20170724-internet-magyar-penetracio.html "Közép-Magyarországon volt a legmagasabb az arány: itt a 86 százalékos eléréssel rendelkeztek a magyar családok 2016-ban. Ezzel szemben Észak- és Dél-Alföldön csak 72-72 százalék". Alacsonyabb a vidéki internet-hozzáférés aránya, de csak 14 százalékkal, szóval nagyjából ugyanakkora a lefedettség.

Populista Pista 2019.02.02. 12:13:33

@Tölgyes Péter:
Emlékeztetlek rá amit a saját emberetek, Katona Béla mondott a kilencvenes évek közepén: a szervezett bűnözés keresi az utat a politikába. És lám megtalálta, most buknak ki az akkori szoci politikusok nevei a hangfelvételeken, amiket Portik jóvoltából sikerült az utókornak megőrizni. Lesz majd mit magyarázni az elkövetkező időkben, sok szerencsét a maffiamosdatáshoz!

Populista Pista 2019.02.02. 12:24:49

@Sir Galahad:
A bunkó tájékozatlan falusi magyar képe a kedvenc vesszőparipája azonak, akik nem bírják feldolgozni a választási vereséget. Pedig pont azért veszítenek, amilyenek valójában.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:38:10

@Sir Galahad: Az origo.hu azt írja, amit a Lendvay utca, esetleg Habony megrendel. Aki tényként fogadja el a hazugságokat, azzal nincs miről vitatkozni. Arról nem beszélve, hogy nagyon nem elegáns, ahogyan átléped az érveket: nem az a lényeg, hogy az internetelérésben nincs nagy eltérés, hanem az, hogy az "újság" és a "tévé" ettől még a helyi, fideszes lap és az M1-M4-Echo TV-TV2 maradt.

Sir Galahad 2019.02.02. 12:38:27

@Brendel Mátyás: Jó, de a neten ott egy csomó más hírportál is. Óriási a választék. Egész egyszerűen nem igaz, hogy a Fidesz uralja a nyilvánosságot. Lehet, hogy szeretné, de az online világban ez egyszerűen lehetetlen. Ezért mondom, hogy nem nagy a jelentősége annak a befolyásnak, amit a nyomtatott sajtó és a köztévé révén magáénak tudhat. Harminc éve akinek ez a kettő megvolt, gyakorlatilag a sajátjának érezhette a teljes nyilvánosságot. Ma már legfeljebb egy részét.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:42:46

@Populista Pista: El vagy tájolva. Hogy a Portik-féle hangfelvételekből mi derül ki és hogy azok mennyire manipuláltak, az csak évek múltán derül majd ki. De Freud azért meglátogatott téged: valóban igaza volt Katona Bélának, csak az arányokat illetően becsülte alá az alvilág képességeit - és a magyar politika képtelenségeit. Merthogy a maffia nem egyszerűen megtalálta az utakat: Orbán csapata a Fideszben és a kormányban, továbbá minden (a hatalmi ágak szétválasztása esetén nem a kormánytól függő) állami csúcsszervezetben maga a maffia.

Vagyis már régen nem útkeresésről van szó, hanem arról, hogy a miniszterelnök a kormányzati és az állami politika rangjára emelte saját maffiáját. Bűnbanda az ország élén - szerinted ez meddig tartható fenn?

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:44:24

@Populista Pista: Nem a falusi magyarság a bunkó, hanem a fideszes. Tudom, nehéz ezt megemészteni, hát még nekünk ezzel együttélni, de ha egyszer tény, akkor tény.

Sir Galahad 2019.02.02. 12:45:23

@Tölgyes Péter: Ha volnál szíves venni a fáradságot és elolvasnád a cikket, látnád, hogy az a ksh adatai alapján készült. Ugyanezt az adatsort, ugyanilyen számokkal feldolgozta egy csomó más hírportál is. "az "újság" és a "tévé" ettől még a helyi, fideszes lap és az M1-M4-Echo TV-TV2 maradt." Erre írtam feljebb, hogy ma, amikor szinte minden háztartásban van internet, nem nagy a jelentősége annak a befolyásnak, amit a nyomtatott sajtó és a köztévé révén magáénak tudhat. Harminc éve akinek ez a kettő megvolt, gyakorlatilag a sajátjának érezhette a teljes nyilvánosságot. Ma már legfeljebb egy részét.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:48:49

@Sir Galahad: Próbáld megérteni: a Fidesz teljesen uralja a médiát, mert azt a részét, amelyiket még nem kebelezte be, gazdaságilag lehetetleníti el. Reklámbevételek nélkül független és ellenzéki nyomtatott és elektronikus sajtó csakis az olvasók támogatásából tud tengődni - a kiszolgáltatottság pedig élét veszi a szükséges kritikai hangnak. A technikai felszereltségbeli eltérésekről már nem is szólva.

Mit vársz attól az Orbántól, aki maga nyilatkozta: ha teheti az ember, meg kell semmisítenie az ellenfeleit. Ő ráadásul ezt a kifejezést nem is ismeri, aki nincs vele, az az ellensége vagy éppen nincs is.

Sir Galahad 2019.02.02. 12:51:09

@Tölgyes Péter: Aha. Tehát nem létezik index, 444, átlátszó, stb., vagy azok is mind a Fidesz kottájából játszanak? Mesélj még!

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:51:30

@Sir Galahad: Ne játszd a kretént, mert még a végén főszerepet kapsz valami tragikomédiában. Utoljára próbálom meg eljuttatni a pici agyadig - már, ha van olyan -, hogy az internetet nem a napi tájékozódásra használja a falusi ember. Arra a célra a rég megszokott újság és tévé való. A net a postai levelezést és a pletykálkodást váltja ki - kérdezz rá vidéken élőkre bátran.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:55:53

@Sir Galahad: Hogyne létezne. Koldulásra kényszerítve. És az arányuk elenyésző - még akkor is, ha az index olvasottsága érthetően magas. De a tulajdonviszonyai már hasonlítanak a Népszabadságéira, mielőtt az a megszűnése előtt átkerült a Mediaworkshöz. És az ilyesmi óhatatlanul befolyásolja az újságírókat: már javában állást keresnek, vagy óvatosan alkalmazkodnak a majdani kívánalmakhoz.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 13:02:36

@Sir Galahad: Még valami. Amit te ellenzéki médiának nevezel, annak a tűzereje - mivel az ellenzék megosztott - erősen szór. És még véletlenül sem süllyednek a kormányszócsövek szintjére azzal, hogy az ott zajló ócska és olcsó propagandahadjárat mintájára éjjel-nappal sugároznák a hazugságokat. Habonyék mindent tízezerszer elismételtetnek, állami pénzből, vagyis a mi zsebünkből megfizetik az agyatlan sorosozást és "migráncsozást", akárcsak a fake news inváziót, a magyar gazdaság csodálatosságát alátámasztó nevetséges tévadatokat.

Ezzel felület, pénz és szándék híján nem lehet versenyezni.

Sir Galahad 2019.02.02. 13:21:22

@Tölgyes Péter: Ne haragudj, de te hol élsz? Én vidéken, és nap mint nap beszélek vidéki emberekkel. Te? Egyébként az se újdonság, hogy az ellenzéki sajtó kiszolgáltatott, csak amíg nem volt online média, addig mondjuk a Demokrata fő szerkesztője panaszkodott, hogy nem kap állami hirdetést a baloldali kormánytól.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 14:36:14

@Sir Galahad: Ez megint hazugság. Pályázatokon nyertek jobboldali lapok is, nem is kevésszer, továbbá nem csak állami hirdetéshez nem jut az ellenzéki média túlnyomó többsége, de a privát szférát is eléggé megfélemlítették ahhoz, hogy csak a legerősebbek egyike-másika gondolja úgy, az ország másik feléhez is érdemes eljuttatnia a reklámját.

Sir Galahad 2019.02.02. 14:36:27

@erikgross: Az igazán jó kérdés az, amit most vetettél fel. Hogy miért van az, hogy sokaknak még mindig Orbán az alternatíva, és ha befogott orral is, de inkább rá szavaznak.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 14:43:44

@erikgross: Nem csak a kormánymédia állami és Fidesz-közeli cégektől kapott bőséges és kizárólagos támogatása torzítja a sajtóviszonyokat, de az a gusztustalan és hazug propaganda-, illetve lejárató- és hazugságkampány, amelynek a köz-höz annyi a köze, hogy köz-önséges. Annyira kézivezérelt ez az egész, hogy arra az átkosban sem volt példa, érdemes a megyei lapok címoldalát azonos napon egybevetni - csak a fejléc az eltérés.

Az agymosást is új szintre emelte a kormánypárti agytröszt: a Finkelstein-féle gyűlöletsugalmazás ezért annyira hatékony. Ugyanaz a látvány, amely az utcák-terek óriásplakátjain a szemünkbe ötlik, túlteng az újságok oldalain, az internetes honlapokon és a tévéknek csúfolt hírhamisító-celeb vegyesfelvágott adásokban.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 14:49:13

@Sir Galahad: A magyar az átkosban megszokta, hogy jó az úgy, ahogy van. Belefáradt abba az egészbe, ami itt zajlik, a szoclib kormányzás alatti egész pályás letámadás annyira eredményes volt, hogy az "érdemeken" túlmutató, eltúlzott kiábrándultság azóta szemellenzőként fedi el a sokkal nagyobb, hosszú távon roppant káros disznóságokat is. A néplélekhez ráadásul közelebb áll a felelősség átpasszolása, az, hogy akit megválasztottunk, az döntsön mindenről. Vagy ha mégis ránk kérdez, olyan módon tegye, hogy ne kelljen töprengeni, adják magukat a válaszok.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 15:09:09

@erikgross: A baj csak az, hogy a média vészes torzulása egyrészt aktív kiváltója az ilyetén közhangulatnak, másrészt alkalmas arra, hogy fenn is tartsa, konzerválja ezt az állapotot, akadályozza a kívánatos irányba történő változását. Nem véletlenül harcolnak mindenütt, amióta világ a világ, a sajtószabadságért. Márpedig azt tagadni, hogy ma nálunk nem szabad a média, nevetséges. Vagy inkább siralmas.

Populista Pista 2019.02.02. 19:02:56

@Tölgyes Péter:
Katona Béla szoci titokminiszter volt, a szoci kormányzás alatt tette a kijelentését a politikába benyomuló maffiáról. A Fidesz akkoriban ellenzékben csücsült, hozzáférése semmihez nem volt. Az volt az olajszőkítés kora, az utcai maffialeszámolások kora.

A Portik hangfelvételekből máris kibukott az MSZP egyik akkori tagozatvezetője, Hagyó Miklós főnöke. Persze majd mondhatjátok hogy hamis, meg a többi szokásos terelés, de Gyurcsány óta tudjuk mit csinálnak a szocik reggel éjszaka meg este.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 19:19:23

@Populista Pista: Elég ebből a sz@rkeverésből. Már válaszoltam a kommentedre, nehogy már tőled tudjam meg, mikor volt miniszter Katona Béla. A válaszomat fenntartom, Katona Béla már akkor is a Fidesz zavaros ügyleteire utalt, és ha valaki, ő tudta, mivé "fejlődhet" ez, ha Orbán hatalomra kerül. Érdektelen, mi bukott ki Portik hangfelvételéből, egyrészt, mert lesz ott a kedvenceidet terhelő is, másrészt pedig az akkoriak ipari tanulók sem voltak a most hatalomban lévőkhöz képest. Ott egy-egy politikus visszaélt a lehetőségekkel, "itt" (most) az egész kormánypárti élcsapat legfontosabb feladata az intézményesített lenyúlás.

Ha ezt nem látod, akkor a szemorvos sem tud segíteni rajtad. No meg gyanítom, a "filhallásod" is problémás, akárcsak a szövegértelmezésed, ami ráadásul kritikus is. Elég sokan elemezték az őszödi beszédet - nem a manipuláltat, hanem az eredetit -, és egyértelmű, hogy Gyurcsány nem a szocikra sarkította le a mondandóját, hanem a magyar politikusi gárda egészét marasztalta el.

Nem vagy te még populista sem, csak... sajnálom... kezelésre szorulnál.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 19:29:37

@erikgross: Kevered a szezont a fazonnal. Nem az a sajtószabadság egyetlen ismérve, hogy letartóztatnák az újságírókat, hanem többek között az, hogy már olyan helyzetbe sem tudnak jutni, hogy legyen miért bevinni őket. Az anyagilag ellehetetlenített ellenzéki média tehetetlen a kormányzati túlsúllyal szemben - illene már egyszer megnézni a két oldal írott és nyomtatott sajtója területi lefedettsége közötti különbséget.

Nem látod az ellenzéki megszűnéseket? Soroljam? Minek, mindenki tudja, te is, hogy a kis gömböc egyedül a Népszavát hagyta meg, az is a paktumos Puch kezében van, aki az állami hirdetéseknek szolgáltatta ki a lapot.

És ha már azt mondod, nem látod, hogy elvinnének ellenzéki újságírókat, tudod, a sajtószabadság hiányát bizonyítja az a cirkusz, ami az ellenzéki tüntetés öt pontjának beolvasását, ismertetését a mai napig megakadályozza a kö(ps)ztévében. Ugyanehhez tartozik az, hogy a képviselőket marasztalja el az ügyészség, noha a jogállásukról szóló törvény egyértelműen az ő igazukat támasztja alá.

Mondok egy jellemző példát, remélem, megérted: az egyik ellenzéki párt az OS-nél kívánt megjelentetni egy közleményt, de mivel Orbán neve benne volt, az MTI megtagadta a közzétételt.

Komplex csomag az, amely nem egyszerűen aránytalan médiatúlsúlyt biztosít a Fidesznek, hanem lassan megfojtja az ellenoldalt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 20:35:59

@erikgross: Hadilábon állsz az igazsággal, de még saját magaddal is ellentmondásba kerülsz. Azt írod: "... ezt megtehetik, legfeljebb nem támogatja az állam, vagy kevesen olvassák." Az állam nem egyszerűen nem támogatja, hanem megfojtja, mint előbb kifejtettem. Anyagilag ellehetetleníti - vidéken a vállalkozók már belátták, végük, ha az ellenzéki médiánál hirdetnek. Az pedig, hogy kevesen olvassák, csúsztatás - nem jut el a vidék jelentős területeire, a lapterjesztés szándékos anomáliáira még ki sem tértem. Egykori újságíróként tudom, hogyan lehet - utasításra - a standokon elrejteni a nem kívánatos újságokat, kevesebbet szállítani, mint amennyire igény van... hosszú.

Nálunk is van kamusajtó és kamu ellenzéki média, ez természetes velejárója az anyagi kiszolgáltatottságnak. Az internet felügyeletének növelésén lázasan dolgoznak a fideszesek, annak ellenére, hogy a Deutsch-féle sundriságot a tömeges felháborodás miatt visszavonni kényszerült. A Facebook moderációs gyakorlata nem véletlenül változott meg jelentősen - simán tiltják az ellenzéki hangadókat, miközben a legszélsőségesebb jobboldali kiszólások nyugodtan maradhatnak.

Úgyhogy nincs olyan értelem, amelyikben nemhogy fejlett, egyáltalán demokrácia lennénk. Diktatúra ez, amely a szoft változatból nagy sebességgel halad a durvább változatok irányába.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 22:23:29

@erikgross: Azt mondod, ne áltassuk magunkat. Akkor miért teszed? Lehetsz teli önbizalommal, de az ellentmondások ellentmondások maradnak. Orbán pedig mára a késő Horthy-korszakot idéző félfasiszta politikussá változott, mert a szélsőjobbon vélt felfedezni erősítési potenciált, de sodródott is, mert a hatalom a számára nem cél, hanem eszköz, amelyért semmi sem drága neki.

Cáfolhatod, nem érdekel különösebben; intézkedései egész sora és az ország légköre ezt egyértelművé teszi. Ez pedig itt diktatúra, pontosan olyan, amilyent - az EU-n még éppen belül - Orbán megengedhet magának. Ahogy azonban ez lenni szokott, az események irányítása bármikor kicsúszhat a kezéből, és akkor megtapasztaljátok ti is, akik - semlegesnek tettetve magatokat - mentegettétek őt, hogy a tűzzel mennyire veszélyes játszani.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 23:40:12

@erikgross: Igen, Viktor, vagyis győztes. Csakhogy éppen ebben rejlik a veszte. Hiába vert el mindenkit, ha saját magát nem tudja legyőzni. Letért a normális politikusok útjáról, és az ilyesmiért általában drága árat kell fizetni. Ő is így lesz ezzel. Utána bőven lesz ideje gondolkodni azon, hol rontotta el.

Populista Pista 2019.02.03. 09:53:04

@Tölgyes Péter:
Ne akarj már Gyurcsánynál is gyurcsányosabb lennl. Még szerencse hogy nem te mondod meg a frankót, hanem a választók. Pont ez a jó a demokráciában.

Tölgyes Péter 2019.02.03. 10:48:29

@Populista Pista: Látom, rosszul esik a lelkednek, hogy megjósoltam a bukásotokat. Pedig eljön, visszavonhatatlanul, és sokkal hamarabb, mint gondolnád. Ez persze nem a frankó, tudod, már csak azért sem, mert eszem ágában sincs megjátszani Gyurcsányt.

De főleg azért, mert a frankó az lenne, ha már múltidőben beszélhetnénk erről az egész átkozott időszakról, amely - ahelyett, hogy az EU-tagsággal élve fellendülést és megbékélést, nyugodt életet hozott volna ennek a kis országnak - legalább ötven évvel vetett vissza bennünket.

És még csak azt sem mondom, hogy a legnagyobb károk az anyagiak terén keletkeztek, pedig a jövedelmi olló ismét iszonyúan szélesre nyílt és a korábbiaknál sokkalta többen szakadtak le már-már menthetetlenül, hanem a fejekben és a lelkekben - lám, a tiédben is.

Amikor emberek százezrei nem látnak az orruknál tovább és hagyják magukat megvezetni, hülyének nézni és hülyeként is kezelni, bolondsorba taszítani ócska, poros-dohos, kártékony, de a magyar népléleknek olyannyira tetszetős hamis jelszavak segítségével, akkor két emberöltő is kevés lehet ahhoz, hogy ez az ország rátaláljon végre a helyes kerékvágásra.

A demokráciában tényleg az - is - a jó, hogy a választók mondják meg, mi a frankó. Leszámítva az olyan, szélsőséges, otromba és ostoba helyzeteket, amikor tömegmanipulátorok megsúgják a "zembereknek", mi az, amit nagyon szeretnek. Jobban mondva, szeretniük kell, noha az már most nagyon rossz vagy rossz lesz nekik. Nem sokára. Ha nem ma, hát holnap vagy holnapután, mert az orbánok ördögi mechanizmusában a választó csak addig érdekes, ameddig leadja a voksát és teljhatalomhoz segíti a Vezért.

Az újrakasztosítás - ezernyi jel bizonyítja - tejes erővel folyik. Mindenkire sor kerül, érted, mindenkire, aki nem használható az összerabolt javak bizalmi vagyonkezelőjének. Ti, marhák és birkák még meg is tapsoljátok ezt a nagyüzemi taposást, mert nem érzékelitek, csak idő kérdése, mikor kerül rátok a sor, hogy a kizárólag lefelé száguldó páternoszterbe tuszkoljanak benneteket is.

Tíz körömmel kapaszkodtok a saját vesztetekbe, és mindenkit elküldtök melegebb éghajlatra, aki erre figyelmeztetni merészel titeket.

Tölgyes Péter 2019.02.03. 12:44:08

Íme, a tömeghülyítés iskolapéldái.

Fidesz-szóvivői tájékoztatók, címszavakban (egyetlen hónap - 2019. január - termése!)

Brüsszel bevándorláspárti többsége az európai emberek biztonságát viszi a vásárra
Az újabb EP-vita nem más, mint a Soros-féle politikusok választási kampányeseménye
Ha az ellenzéken múlna, gyed extra sem lenne
Ha kampányoltak Ahmed H.-ért, akkor most fogadják is be őt a bevándorláspárti brüsszeli képviselők!
Gyurcsány és szocialisták elvették a lehetőséget a magyar vállalkozásoktól
Soros György jelöltje a bevándorláspártiak csúcsjelöltje
Brüsszel azért támadja a Stop Sorost, mert az a migránsok behozatalának útjában áll
A baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket
Brüsszel és a Soros-szervezetek durván korlátozni akarják a tagállamok önállóságát
Brüsszel meg akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat
A magyar baloldali EP-képviselők megszavazták, hogy a Soros-szervezetek több migránst hozzanak be
Ha az ellenzéken múlik, akkor ilyen ütemű minimálbér-emelkedés se lenne
Brüsszel azért akar a Soros-szervezeteknek több pénzt adni, hogy azok még több migránst hozzanak be
Soros emberei újra színt vallottak az Európai Parlamentben
Az ellenzék eltörölné a családi adókedvezményt
Soros György diktálja Brüsszel migrációs politikáját
Tőről metszett bevándorláspárti politikát folytatnak a magyar ellenzéki pártok
Brüsszel tovább erőlteti a kvótát
A Magyarország elleni támadás Soros fizetett választási kampányának a része
A teljes ellenzék a Jobbikkal együtt aláírt Soros Györgynek
Itt az újabb bizonyíték: együtt tüntet a magyar ellenzék Sargentinivel
Gyurcsány és szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől
Megkezdődött Soros György európai parlamenti kampánya
Az ellenzék az ápolási díjjal is színjátékot űz

Akinek ez nem feküdte meg a gyomrát, meg is érdemli.

Tölgyes Péter 2019.02.03. 13:05:56

"Néha megjelenik egy-egy személy, mint korábban Nyerges és Simicska, mostanában Garancsi, Mészáros és Szijj László, a látható strómanok. De ők csak arcai a cégeknek, nem a valódi tulajdonosok. Hogy mennyire nem azok, azt megmutatta a tavaly október is, amikor önként egy szóra és ingyen felajánlották a médiacégeiket egy nonprofit propagandaholdingnak.

A valódi tulajdonosokat magántőkealapok és bizalmi vagyonkezelők rejtik, az elmúlt 9 évben kiépült rendszer egyetlen nagy holdingba fonódik, amelynek tulajdonosát vagy tulajdonosait nem ismerjük, nem ismerhetjük. Csak erős sejtéseink lehetnek."

b1.blog.hu/2019/02/01/egy_nagy_polip_fonja_be_a_magyar_gazdasagot?

Tölgyes Péter 2019.02.03. 19:09:36

@erikgross: Hogy az ellenzék migránsbarát lenne? Mitől, mi teszi azzá? Ja, hogy a sok milliárd forint közpénzből - vagyis többek között az én zsebemből is - megtámogatott kormánypárti propaganda? Az persze természetes, hogy az ellenzék nem bólinthat rá a méretes ocsmány hazugságok garmadájára, mert például Brüsszelnek NINCS bevándorláspárti többsége, de még csak bevándorláspárti kisebbsége sem.

Hogy a megvezetett, becsapott tömegeket olyan lelkiállapotba lehetett hozni, amely a legelemibb szolidaritást és emberiességet, a valóban életüket mentők megsegítését migránspártiságnak láttatja, arról a hatalma bebetonozása érdekében szélsőségesen nacionalista húrokat pengető kormány a bűnös, az agyatlanok serege pedig a hibás.

A legfrissebb példa erre, a Magyar Idők tálalásában.

Öles cím:

DÖMÖTÖR CSABA: A KORMÁNY A JÖVŐBEN IS HARCOLNI FOG A MIGRÁNSBIZNISZ ELLEN

Kérdezem: vajon azzal kezdi-e a kormány, hogy Rogánt és a letelepedési kötvénnyel seftelve sok milliárdot bezsebelő társait letartóztatták-e már?

Miféle migránsbizniszről mer egyáltalán beszélni ez a bagázs, amelyhez képest Tocsik Márta - aki ugyebár az állam által ellátható feladatokat végzett el akkor horribilisnek érzékelt haszon fejében - még ipari tanulónak is gyenge lenne? Rogán baráti köre off-shore cégek közbeiktatásával azt csinálta, amit a követségek stábja könnyedén elvégezhetett volna, az amúgy is jól szabott fizetése fejében...

Most akkor miről beszéltél?

Tölgyes Péter 2019.02.03. 19:14:13

Mivel korábban kifogásoltam, hogy mások idézetgyűjteménnyel operáltak, de linket nem mellékeltek hozzá, pótlom az elmaradást:

magyaridok.hu/belfold/domotor-csaba-a-kormany-a-jovoben-is-harcolni-fog-a-migransbiznisz-ellen-3913313/

Tölgyes Péter 2019.02.03. 19:48:56

@erikgross: Bocs, csak nem hittem el, hogy értelmesnek tűnő embert is ennyire meg lehet vezetni, és hogy te is elhiszed: a politikusok saját maguk ellenségei. Miért állna bárkinek az érdekében, hogy migránspártivá váljék? Ha a kormánypárti média torzított híradásaiból tájékozódsz, akkor persze érthető, hiszen nincs olyan híradó, de még "egyperces" hírösszeállítás sem, amelyik ne valamilyen, migránsok által külföldön elkövetett bűncselekményről szólna (amelyek jelentős részéről utólag kiderül, hogy helyiek követték el, persze a kö(ps)zmédia és a TV2 nem helyesbít.

Migránspártisággal sehol nem lehetne szavazatokat szerezni - ezért gyanúsítja ezzel az ellenzéket Orbán lakájmédiája -, nincs is ilyen. Szolidaritás, segítőszándék van, nem általában a bevándorlási szándékkal érkezők, hanem a menekültek irányában.

Érdekes, mintha a Dömötör-féle vicces megnyilatkozás fölött elsiklottál volna.

Még egyszer elnézésedet kérem, többet néztem ki belőled.
süti beállítások módosítása