Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Szellemi polgárháború

2019. február 01. - Tölgyes Péter

szellemi_polgarhaboru.jpg

A gyűlöletet sugárzó és azt felerősítő, a gyűlölet irányát kijelölő plakátrengetegről szokás megemlíteni, hogy sok milliárd forint közpénzbe került. Pedig ennél lényegesen több és nagyobb kárt okozott: a lelkekben és az emberi kapcsolatokban.

A magyar miniszterelnök, feltehetően Finkelsteinék sugalmazására, voltaképpen arra érzett rá, hogy az emberek jelentős része örömmel szabadul meg lelkiismeret-furdalásától úgy, hogy saját hibáiért, szerencsétlenségeiért, nehézségeiért, élete szomorú fordulataiért másokat okol, másokat hibáztat, másokat utál. Ez sajnos olyannyira így van, hogy "a magyar ember" általában könnyen talál társaságot valakinek a közös szidalmazásához. Nem egyszer olyanok is beszállnak egy ilyen szeánszba, akik nem is ismerik az illetőt; de ha egyszer olyan jól esik konkrét személyekre haragudni a személyes csalódásokért, függetlenül attól, hogy azokban mekkora részünk volt saját magunknak...

A stratégia továbbfejlesztése már gyerekjáték volt. Orbán felfedezte az esélyt, ráérzett arra, hogy a nagy népi karaktergyilkosság lehet a legerősebb fegyvere, ha tömegkommunikációs klónjai segítségével, óriásplakát-erdők és médiareklám-zuhatag bevonásával ő maga jelöli ki az éppen soros (...) felelőst. Ha ő mondja meg, ki a bűnös, aki minden rosszról tehet, azzal tartósan képes lehet a közbeszéd tematizálására, a gyűlöletnyalábok egy vagy néhány célszemélyre történő fókuszálására. Az általa generált és szított gyűlölethullám meglovagolására, az ellenzék, a másként gondolkodók virtuális kizárására a nemzetből.

Mi ez, ha nem egy egész országra kiterjedő, de a határainkon túl is erősödően ható szellemi polgárháború? A gyűlölet, a gyűlölködés, a mások központi akarat irányította hibáztatása a legkárosabb, leghatékonyabb, legpusztítóbb környezetszennyezésként mérgezi az emberi kapcsolatokat, lassan mindent tönkretéve körülöttünk. Elég csak kilépni az utcára, felszállni a villamosra, önkéntelenül belehallgatni mások beszélgetésébe. Orbánéknak néhány év alatt sikerült elérniük azt, hogy az egykor vendégszeretetéről ismert országban a gyűlölet benne van a levegőben. A hatalom mindent elkövet annak érdekében, hogy a kö(ps)zmédia után a média egészét elfoglalja, keretek közé szorítsa a közösségi kommunikáció eszközeit, csatasorba állítsa a kultúrát, az iskolát (!); hogy minden létező felületen és területen a múlt század negyvenes éveinek agresszív hangulatát zúdítsa ránk.

A kérdésre, mekkora viharra lesz szükség ahhoz, hogy végre kitisztuljon köröttünk a levegő (a filmcímet idézve és nem a politikusra utalva): a választ csak a szél ismeri. Mégsem mérlegelhetünk, nem várhatunk passzívan külső segítségre. Elsősorban ránk hárul a feladat, nekünk kell megszabadítanunk közvetlen és tágabb környezetünket a gyűlölködés hatásaitól és az azt fegyverként használóktól. Ez az, ami csak közösen sikerülhet, a ma még félénken visszahúzódók, az elkeseredettségüket, reménytelenségüket közömbösséggel elfedők minél nagyobb számban történő megnyerésével, bevonásával.

Még mielőtt a Fidesz szellemi polgárháborúja valóban hadszíntérré változtatná az országot.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr5614601904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max Cuda 2019.02.01. 16:41:13

A fidesz és Orbán ellen uszítás volt előbb, és nem a migráns kérdés, vagyis ti mérgezitek az országot az Orbán gyűlöletetekkel már 20 éve és nem fordítva. Úgyhogy be lehet fejezni most már a "másképpgondolkodást" vagy takarodjatok a gecibe.

2019.02.01. 16:43:34

Az nem vendégszeretet, hogyha mentegetni próbálod a vendégedet, miután az asztal közepére szart. Ez szimpla ostobaság..

Birkesz 2019.02.01. 16:48:36

@Max Cuda: Mint például "A haza nem lehet ellenzékben?"
vagy a kokárda kisajátítása?
Ezek valóban régi szlogenek, ebben igazad van, csak sajnos ezek is pont a Fidesztől erednek.

Szakértő? az nem volt 2019.02.01. 16:52:53

@Birkesz: Valahol ott kezdődött az egész.
Elötte nem nagyon lehetett hallani ezeket a hangokat.
Én konkrétan a kokárdára emlékszem, és nagyon dühös voltam, hogy egy ünnepi szimbólumot így kisajátítottak (illetve a birkák beszopták).

s 2019.02.01. 16:57:13

"Orbán felfedezte az esélyt, ráérzett arra"
LÓFASZT! Másolja Paul Joseph Goebbelst, azt a nyomorék germánt. Csak közben arról sem szabadna elfeledkeznie, hogy amaz hogyan járt. Először kinyírta az asszonyt, hogy legalább ne kelljen végignéznie a gyerekeik halálát, aztán kinyírta a hat gyereküket, utána pedig végzett magával. Rendkívül elszánt figura lehetett. Vagy inkább egy kibaszott nagy fasz. Nehéz ezt most már utólag eldönteni, bár akkortájt sem volt éppen könnyű.

szepipiktor 2019.02.01. 16:58:33

A szerő
1) fiatal, Y generációs, akiknek a múlt nem létezik
2) szándékosan hazudik.
Hazánkban a gyülőlet, az irigység történelmileg alap.
A gengsztreváltáskor ugyanez ment, a jöttében mentéás mdf-sek, a szdsz/fidesz csoportok, pontosan így kommunikáltak, mindegyik ellenségképet generált.
Az igazi kiváltók pedig a kommunisták, akik a mozgalmi alapokon cimkézték a társadalmat, már akkor ott volt a értelmiség kontra munkás/parasz ellentét.
Hogy vendégszeretők lettünk volna? És at a csúti rombolta szét?
Ugyan már! Aki ismerte a Balatont 1970-es, 80-as években, tudja, akkor is ment a külföldi megvetése, lenézése.
A Zimmer Feri erről szól!
De korábban a tudást (1990 utánról beszélek) még nem támadták.
Az most lett napi, de nem a csútiéktól és nem is a komcsiktól (náluk ez szintén alap), hanem a terndi neoliberális aktivista szekták áltral, mert a tanult intelligens embereket már nem tudják átverni a neomarxista, bolsevik antidemokratikus "eszméikkel".
Ugye nem a csútiéknak fontosabb a CEU, a komplett oktatásnál?
Nem a csútiéknak fontosabbak a rendvédelmi dolgozók, mint az ápolónök, tanárok stb.
Ez nem a fidesz árokásása, és aki figyeli az index tevékenységét, láthatja, a kirekesztő aktivista világkép itt már csúcsra jár!
Több hazug cikk van ma is a címlapon, mínt a blikk vagy a bors oldalán.
Ez az árokésés, a harc, az elleségkeresés, de már a társadalom egésze a cél, mert nem kell intelligens állapolgár! Nem cél...

szepipiktor 2019.02.01. 17:00:39

@Birkesz: Ugyan már!
Ez az antallll kormány idején tapasztaltuk, ők találták ki a külön ünnepséget is, tudom, mert onnantól nem foglalkozom azzal az ünneppel. Az mdf/kdnp vének pöffeszkedtek félméteres kokárdákkal! Én azóta nem tűzöm ki, mert akkor ezekkel a selejtekkel kerülnék egy polcra.
A csútiék 56-ot nyúlták le!!!

s 2019.02.01. 17:03:58

@szepipiktor: MTA-val mi van? Intelligens emberek.

Birkesz 2019.02.01. 17:07:53

@szepipiktor: Teljesen igazad van abban, hogy mindez már régóta megvolt az emberekben. De továbbmennék a kommunistáktól: az irigység, a gyűlölet és a megvetés megvolt Horthy, sőt korábban, a boldog békeévek alatt is.
Orbán viszont jó érzékkel rájátszott és messze erősebben lenyúlta az ünnepet és a kokárdát, mint előtte az MDF, vagy a kommunisták.

illaim 2019.02.01. 17:12:37

@szepipiktor: Miről zagyválsz te itt, te eszement! te érted is a szavak jelentését? Egyébként is ha ilyen rossz véleménnyel vagy az Index-ről mi a könnyeddt erkölcsű jó édes anyádért vagy itt az oldalon? Csak nem te is a fidess SA trollhadsereg tagja vagy? LOL

Tölgyes Péter 2019.02.01. 17:19:34

@Max Cuda: Ugye, tudod, ez akkora marhaság, hogy párját ritkítja. Vagy szenilis lennél és elfeledkeztél volna az éveken át folytatott egész pályás letámadásról? Vagy mondd meg: mi lett a Varga Mihály által beharangozott csontvázakból, amelyek közül - nahát, ilyent... - egyetlen egy sem dőlt ki az előző kormányzati időszak szekrényéből? Netán az is kiment a fejedből, amikor szegény szerencsétlen Kósa, Rogán által megtámogatva, a görögökéhez hasonló országcsődöt vizionált a kormányváltás után - miközben a pénzvilág elismeréssel adózott a Gyurcsány által megkezdett, majd Bajnai Gordon által levezényelt válságkezelésnek?

Ha viccelődni akartál, akkor csak humorérzéked nincs, ha komolyan gondoltad, akkor szemellenzőt hordasz.

horvathviteztamas 2019.02.01. 17:21:08

Akkor legyetek szívesek befejezni az uszítást és kész...

Tölgyes Péter 2019.02.01. 17:21:19

@balfaszokkal sáncoló: Látom, neked fogalmad sincs, mi az, hogy vendégszeretet. Pedig jó lenne, ha utánanéznél, mert hogy itt nem fogsz tudni visszaélni vele, azt garantálom.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 17:22:58

DEGOGOL,
oszt miféle gyűlölködéssel találkozol a zutcán, amióta a barátaid folyamatosan amortizálják magukat az elvesztett hatalom utáni egyre reménytelenebb hisztériájukban?
Vagy az ifjú forradalmárok agresszív performaszaikkal a parlamentben, esetleg a forradalmi hangulatú tüntetéssorozat o1gzésében?
Esetleg egybites illaim barátunk kedveskedő kommentjében?
Valami nagyon spéci anyagból van az a buborék, amit magatok köré fújtatok.
De jó helyen vagytok ott :)

Tölgyes Péter 2019.02.01. 17:27:30

@szepipiktor: Teljesen zavaros kommentednek egyetlen, talán értelmezhető mondatára reflektálok csak.

Azt írod: "Az igazi kiváltók pedig a kommunisták, akik a mozgalmi alapokon cimkézték a társadalmat, már akkor ott volt a értelmiség kontra munkás/parasz ellentét."

Valószínűleg csak olvastál róla, méghozzá idióta fideszes politikusoktól, máskülönben tudnád, hogy kommunisták nem igazán voltak, vagy ha igen, hát aki még él közülük, ott ül a kormánypárt soraiban - a vezér közelében. Koránt sem voltak olyan ellentétek és akkora feszültségek, mint ma, ne dőlj be a sületlenségeknek.

Amúgy sajnos, nem vagyok fiatal, viszont - nem szokásom hazudni. Miért tenném? Azt írom le, amit a történtekről gondolok, ahogyan a világot látom. Lehet velem vitatkozni, de akkor tényeket hozzál, ne pedig azt, amit bemeséltek neked és a hozzád hasonló hiszékenyeknek azok, akik: ezerszer rosszabbak az általad emlegetett kommunistáknál.

Gyorgy Nagy 2019.02.01. 17:28:52

@Max Cuda: Szerencsétlen BUNKÓ m1-n szocializálodó PROLI vagy .

Tölgyes Péter 2019.02.01. 17:29:30

@szepipiktor: Nincs szerencséd a tényekkel. Nem arról van szó, hogy ki ünnepelte március 15.-ét, hanem az, hogy ki vezényelte balfácán híveinek, hogy a kokárdát egész évben hordják, kisajátítva azt, elorozva az ország másik felétől.

exterminador 2019.02.01. 17:30:13

@IvanGyenyiszovics: 2006-ban, mikor az egybites jobbos trollok szétverték a tv-székházat, és utána 2010-ig minden nemzeti ünnepen randalíroztak, "kicsinykét" nagyobb károkat okozva - az semmi nem vol, ugye? NER-troll.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 17:31:52

@Birkesz: lássuk akkor az eredeti kontextust, mit is mondott OV, amikor a hazáról ezt mondta:

"A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek kormányoktól függetlenül. Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk. Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni."

Bezony, ez 2002-ben volt, amikor még senki nem gondolta volna a következő 8 év bal-liberális kormányzás eredményét, a de facto államcsődöt.
Vélem, te sem ezt gondoltad a nemzet céljainak .

Tölgyes Péter 2019.02.01. 17:33:05

@Birkesz: Így igaz. Azért írtam, hogy Orbán ráérzett a lehetőségre, mert ilyen mértékű agymosást korábban senki sem rendezett, főleg nem közpénzből. Szerintem már bele is diliztek a kommunikációs klónok, kérdezzenek tőlük bármit, garantáltan a migránsveszéllyel és Soros-bérencezéssel válaszolnak rá.

Normális országban már mindnyájukat pszichiátriai vizsgálatnak vetették volna alá. Mi tagadás, nehéz feldolgozni, hogy az emberek nagy tömegben ennyire befolyásolhatóak és ilyen gyenge érvrendszerrel elvakíthatóak.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 17:33:21

@exterminador: ezt beszéld meg az egybites radikálisokkal, akik nemrég már kívánatos demokratákká lettek...

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 17:36:45

@Tölgyes Péter: Aha, tehát akkor most a 'demokrata' van elorozva mindenki más elől, aki nem olyanfajta demokrata, mint amilyenek a bal-liberális barátaink .

De komoly embert miért befolyásolna, hogy mások kitűzik a kokárdát, tűzze ki ő is, hadd higgyék hogy eggyel többen vannak.
Oszt a választáskor majd koppannak.

exterminador 2019.02.01. 17:37:46

@IvanGyenyiszovics: akik a Mi Hazánkban rontják a levegőt?
Nagyon rühelltem Vonát, de amit a lakájmédia művelt vele, azok után már nem is utálom annyira.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 17:40:06

@Tölgyes Péter: hát ha neked ez elégséges magyarázat a kétharmadokra, maradj meg ebben a hitedben.
Volt két neves pszichiáter, akik ölég erős 'szakvéleményt' adtak Orbánról, a nemzet pszichológusa nem kevésbé.
Na és?

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 17:40:57

@exterminador: akkoriban még egy akol volt és egy pásztor :) Vagy több? én nem tudom.

illaim 2019.02.01. 17:42:00

@horvathviteztamas: Bagoly mondja verébnek nagyfejű ! Vádold meg ellenfeled azzal amit elkövettél, vagy elkövetni szándékozol! Az előbbi egy NEMZETI MAGYAR közmondás, ami a tefajta gátlástalan gazemberekről alkotta a népi bölcselet! A második a jezsuita göbbelszi tanítás a tefajta gátlástalan gazemberek számára! LOL

Birkesz 2019.02.01. 17:45:36

@IvanGyenyiszovics: Az MSZP kormányzásával nem volt az emberek nagy része elégedett - teljesen jogosan. De messze nem volt akkora nemzethalál, mint próbálsz rá utalni. Az államcsőd például elő sem került Kósa megszólalásáig és az is nagyobb kárt okozott, mint az állítólagos csőd elkerülésére megtett lépések.
Ne feledd, hogy Viktor konkrétan megdicsérte Bajnai válságkezelését. Döntsd hát el, Kósa hazudott-e az államcsőddel, vagy Viktor a sikeres válságkezeléssel.

Egyébként pedig szeretném megnézni, hogy fog a Fidesz prosperálni egy eljövendő válságban. Korántsem vagyok benne biztos, hogy nem lesznek Kósa szavai vátesziek.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 17:45:57

@exterminador: épp poszterünk ír a gyűlölködésről, derék dolog, hogy legalább részben tettél ez ellen valamicskét, csak így tovább!
Az egyik választási vesztes mondta belátóan:
Mindig lesznek akik gyűlölnek, de csak akkor győzhetnek ha te is gyűlölöd őket...
Van benne valami, lássuk be.
Lásd a kétharmadok sora.
Az egyesült demokratikus ellenzék el is kezdhetné a győzelemre való felkészülést a gyűlölködés csendesítésével.
De ha nem, hát nem, lássák a következményeit.

illaim 2019.02.01. 17:47:58

@Max Cuda: Egy bukott államtitkár vagy te macisajt! LOL

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 17:49:12

@Birkesz: hagyjuk a történelmet, IMF hitelt az kér, aki fizetésképtelen, és senki nem ad neki kölcsön a lejáró kölcsöneinek visszafizetéséhez. Ezt hívják államcsődnek.
Kósa csak hebrencs (??)volt, hiszen minden bal-liberális szakember rimánkodott az IMF kölcsön megújításáért, mert szörnyű lesz a védőháló nélkül ...
Oszt mi lett?

Birkesz 2019.02.01. 17:50:25

@Max Cuda: A pénz csak pénz, stílust és logikai képességet nem hoz magával. Nem véletlenül közösítik ki az arisztokraták az újgazdagokat és nevezik őket sznoboknak.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 17:50:40

@horvathviteztamas: Kifejthetnéd, kikre értetted ezt.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 17:53:28

@IvanGyenyiszovics: Turmix kikapcs. Kit érdekel, ha március 15.-én hordják? Na de egész évben? Ez a kisajátítás, vagy már elfeledkeztél róla?

Brix 2019.02.01. 17:53:50

Látens gyűlölet mindig is volt Magyarországon, hiszen nem tudtuk magunkat lelkileg túltenni sem az első világháború-, sem a második világháború elvesztésén, és a trianoni békeszerződés következményein sem..
A rendszerváltás előtt az oroszokat gyűlölték az emberek és a románokat, mint a nagy történelmi igazságtalanságok végrehajtóit , a kommunizmus terjesztőit...DE, az államszocialista rendszer olyan sikeresen elnyomta és megbélyegezte a rasszizmust és az idegenellenességet, hogy akkor ez még nem volt széleskörű probléma...
A rendszerváltás után, beköszöntött a szabadság kora, és előtérbe kerültek a belső "ellenségek" , azok , akikről eddig csak susmogva lehetett beszélni: a cigányok - bűnözés, a zsidók-kizsákmányolás kapcsolatában...Emellett, megjelentek az itt tanuló arab- és néger egyetemisták is, akik jó célpontjai lettek a skinhead mozgalomnak...
Később , egyfajta konszolidáció indult: a kisebbségekkel kapcsolatban- ha egyáltalán annak lehet nevezni a magyarországi zsidókat vagy cigányokat (szerintem nem) és egyre kisebb lett az előítélet. Az egyre több afrikai , ázsiai jelenlétét is egyre jobban elfogadták az emberek, amíg be nem következett a migránsválság és Orbán fel nem ismerte, hogy mekkora lehetőség van , az emberi félelmek felszínre hozatalában , a tömeg hiszterizálásában....
Mára szinte az egész politikájának az lett az alapja , hogy vannak Ők, akik nem akarják megvédeni a homogén, keresztény, európai kultúrát, Magyarországot és vagyunk MI - a magyar kormánypárt- amelyik kizárólagosan képes erre...
Tulajdonképpen, az idő nekik dolgozik , mert az emberek a jövőben is azt fogják látni, hogy tömegek migrálnak Európába, akik veszélyt is jelentenek egyben...Orbánnak ebben igaza van, viszont, az is nagyon veszélyes, ha a való világ realitásainak beismerése helyett, hamis illúziókat és konstans félelmet gerjeszt a társadalomban... A tények azok, hogy nagy globális folyamatokat senki sem fogja tudni visszafordítani: így a migrációt sem lehet teljesen megállítani...Végső megoldás nincs...A migráció nagyobb része még csak ezután fog jönni...
Az emberek között frusztrációt fog szülni, ha azt látják , hogy egyre több afrikai és ázsiai származású embert látnak a környezetükben, valószínű, nálunk is így lesz az elkövetkezendő években... A frusztráció gyűlöletet szít, a gyűlöletből lehet hate crime, pogrom , vagy akár polgárháború is...

Birkesz 2019.02.01. 17:56:34

@IvanGyenyiszovics: "Oszt mi lett? "
2008-ban igényeltük, hogy biztos elkerüljük az államcsődöt és még olcsóbb is volt, mint a piaci hitelek. Azért a B-s besorolás és az államcsőd között még van pár lépés, amit meg lehet tenni, bár egyre drágábban.
2010-re Bajnaiék kihúzták a legnagyobb szarból az országot, szóval Kósa kijelentése nem hebrencs, hanem inkább a hűtlen kezelés kategória.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 17:57:04

@IvanGyenyiszovics: Hagyjuk a bölcsességeket. Hogyan tudna az ellenzék tenni a gyűlölködés ellen? Még annyira sem küzdene az emberi jogokért és a diktatúra ellen, ahogyan most teszi? Azt bevenné a hasikád, tudom.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.02.01. 17:59:22

@s: Nem. Tényszerűen úgy nézett ki a dolog, hogy először megmérgezték a gyerekeiket, ( konkrétan a nő mérgezte meg őket) aztán a Goebbels bácsi lelőtte a Frau-t, majd saját magát. A többi nagyjából stimmel, de azért az öreg Finkelstein is partiban van(volt) ebben a játékban. Tagadhatatlanul morbid kettőse ez kies hazánk modern közéleti-politikai történelmének.

poszt@ Persze, szellemi polgárháború van (vicces, hogy én is éppen ma írtam le ezt, ismét, sokadszorra) 2002 óta, de amit nem értek, az a poszt felütése: talán megkérdőjelezte valaki ezt? Szerintem nincsen gondolkodó ember, aki ezt ne látná, ne tudná. Vagy van? Mondjuk ebben az országban minden elképzelhető. Ami nem képzelhető el, az is elképzelhető.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 18:03:17

@IvanGyenyiszovics: Baromság. Az IMF-hitelt éppen azért vette fel az ország, hogy elejét vegye a támadásoknak és megnyugtassa a piacokat. Teljes mértékben sikerült. Az pedig, hogy Orbán villámgyorsan kibújt az IMF felügyelete alól és sokkal kedvezőtlenebb feltételekkel a piacról finanszírozott, cáfolhatatlanul jelzi, hogy nem akart semmiféle ellenőrzést. Megfizette - a mi zsebünkből - az árát annak, hogy tetszése szerint használja fel a pénzt saját klientúrája erősítésére.

Ahogyan azóta is teszi - az EU-támogatásokból is. Tényleg nem látod, hogy ezermilliárdos nagyságrendben rabolt le mindent, hitbizományaként kezelve Magyarországot?

Tölgyes Péter 2019.02.01. 18:06:14

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Érdekelne, szerinted mi neveznek fasizmusnak, a kommentedből ugyanis nehéz megállapítani, kinek címezted, mire értetted.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 18:08:06

@zord íjász: Sajnos, nem egyszerűen megkérdőjelezik; elképednek a megállapításon. Lásd egyik-másik kommentet - és a trollhadsereg még meg sem érkezett.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.02.01. 18:14:39

@Tölgyes Péter: :-))) Ezért lenne jó, ha lehetne egyszerűen módosítani a karakterek színét/vastagságát/dőlését...jellemzőit, akkor nem futott volna át a szemed talán a hangsúlyon.

Ismétlem. Mondom "gondolkodó ember". Hát hogy jönnek ehhez a kategóriához a fizetett nertálibok?

AK76 2019.02.01. 18:21:55

Ti itt, a jól megérdemelt perifériátokon, csak álmodozhattok a polgárháborúról, meg a mindent átható gyűlöletről, elméleti síkon persze lejátszhatnátok egy Counter Strike challenge-et, célkeresztben Orbánnal, meg azzal a kétmillióval aki nem nyelte be a progresszívnek titulált zagyvaságaitokat köztársaságról, elméleti demokráciáról, jogokról amik mindenkinek járnak, fékekről, meg ellensúlyokról,amik hirtelen fontossá váltak, de a valóság, az a két héttel ezelőtti mindent megbénító, naaaaaagy országos sztrájk, a várkert bazárban a kínos, 300 fős, munkásököl, vasököl táblákkal felfegyverzett harci nyuggerek, meg a pár tucat balfasz politikus, aki annyira lázad a gyűlölt rendszer ellen, hogy simán nekimegy egy üvegajtónak, hullajt műkönnyeket, vagy fetreng lyukas zokniban az MTVA-ban akár az ítélet napjáig is, csak a kibaszott havi egymilliós illetményét nem dobja vissza amit Ő MAGA is megszavazott a gyűlölt rendszerrel együtt.
Valahol sajnállak titeket,szar lehet folyamatosan a gyűlöletre apellálni, miközben itt leginkább azok gyűlölködnek, akik képtelenek elviselni hogy nem nekik áll a zászló.

Özv. Szemennyei Pista bácsi 2019.02.01. 18:23:32

Amúgy arról hogy a 13 milliárdnak ez a 3,5 milliárdos része hogyan menekült meg a bajnaiék elköltésétől, egy szó sincs.
Mint ahogy arról sincs egy hang se, hova lettek a százmilliárdok, melyeket a medgyessy és a gyurcsány kasszíroztak a MOL 2003-as és 2006-os kiárusításából.

Emlékezzünk a "dicső" múltra:
2003-06-18
A Kormány döntött a MOL-ban lévő állami részesedés értékesítéséről
A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt. bejelenti, hogy ma reggel kérte a MOL részvények kereskedésének felfüggesztését, mert a Pénzügyminisztérium tájékoztatta arról, hogy a kormány várhatóan dönteni fog az állami részesedés lehetséges eladásáról.
Ma délután a pénzügyminiszter által tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormány döntése értelmében a MOL állami pakettjét két vagy több részletben értékesítik. A rendelkezésünkre bocsátott információk szerint az eladás összetett tőzsdei értékesítés vagy belföldi nyilvános értékesítés keretében történik. Az első 10-13%-os pakett eladására várhatóan 2003. negyedik negyedévében, a gázárszabályozás és az új gáztörvényhez kapcsolódó rendeletek részleteinek kidolgozása után kerül sor, míg a további részesedés 2004-ben kerülne értékesítésre. A kormány emellett döntött arról is, hogy támogatja a MOL értékteremtő stratégiai lépéseit a gázüzletággal kapcsolatban, beleértve a gázüzletág lehetséges értékesítését is. A rendszerirányítást is magában foglaló gázszállító vállalatban azonban a MOL tulajdoni hányada nem csökkenhet 25% plusz 1 szavazat alá.

És a gyurcsányi folytatásra:

Kétszáz milliárd forintnyi MOL-részvényt ad el az állam
2005. december 1., csütörtök 18:59

Eladja a még állami kézben lévő MOL-részvényeket az ÁPV Rt. A kabinet tegnapi ülésén született döntésről ma számolt be a kormányszóvivői iroda. A társaság vezetője szerint a döntéssel erősödhet a cég stabilitása.

A közlemény szerint a 11,7 százalékos pakett nagy részéhez, 10 százaléknyi részvényhez a magyar olajipari vállalat juthat hozzá, ezzel biztosítható a MOL Rt. függetlenségének megőrzése.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-vel ma aláírt szerződés szerint a MOL 2015 végéig csak az állam hozzájárulásával adhatja el stratégiai befektetőnek az opciós tranzakció során megvásárolt részvényeket.

Az állam tulajdonában maradó 1,7 százalékos részvény-csomagot a későbbiekben kisbefektetőknek kínálják fel nyilvános belföldi értékesítés keretében.

A tranzakcióról szóló közlemény szerint a feltételek kialakításakor a kormány kiemelten ügyelt a közérdek érvényesítésére.

A MOL-nak felkínált csaknem 12,8 millió részvény mintegy 200 milliárd forintot ér - közölte Batiz András kormányszóvivő.
--

Eladták.Ezt is.
A pénz meg nyomtalanul eltünt.

Azért, ez a lényegi különbség a két fajta kormányzás között.( ennek szimbóluma a MOL vagy az Airport esete).
A balliberális mindent elad, eladósit és a pénznek nyakára hág.
Orbánék pedig kifizetik az adósságot és visszavásárolnak.

És most örüljünk annak hogy a Bajnai kormány egy év alatt a felvett 13 milliárd
euróból "csak" 9,5 milliárdnak vert nyomtalanul a nyakára?
És hogy még Orbánéknak is hagyott 3,5 milliárdot , miközben a teljes összeget és a kamatokat Orbánéknak kell visszafizetniük ? Örülünk, persze.
Mint a gyurcsányok által 2037-ig(!) bebetonozott PPP-s autópályáknak, amiért ezer milliárdokat fizetünk ki...

yourmomtits 2019.02.01. 18:29:01

@Birkesz: @Szakértő? az nem volt: ezt meséld be egy tízévesnek

beszelo.c3.hu/cikkek/vannak-e-a-szeretetnek-hatarai

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban: gyűlölünk titeket mint ti minket."

1993. ..

olvasgasd ezt a blogot, h fejlődj és kiszakadsz a buborékból amelyikben éltsz

Birkesz 2019.02.01. 18:32:28

@yourmomtits: Elolvasom. Btw ha az a szám (1993) évszám akar lenni, annak alapján ez még bőven a Fidesz liberális időszaka. Vagyis - csak a kommented két sorát olvasva eddig - a blog inkább gyengíteni fogja az érvelésedet.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 18:36:25

@zord íjász: Igazad van, de hát nem trollozhatunk le mindenkit, aki egy kicsit nehéz felfogású... ;)

yourmomtits 2019.02.01. 18:37:30

@Birkesz: arokaso.blog.hu/

ez az a blog, csak elfelejtettem bemásolni a linket.

te tudod kicsoda az a Kornis Mihály és, h mennyiben köthető a fideszhez? elég nagy baj ha csak az első két sort olvastad, gyere ki a buborékodból. (illetve nekem mindegy, itt ti már úgyse rúgtok labdába)

Tölgyes Péter 2019.02.01. 18:38:06

@AK76: Mondod, miközben teli van a szíved szeretettel. Na, felejts el, fröcsögő.

Birkesz 2019.02.01. 18:39:44

@yourmomtits: "elég nagy baj ha csak az első két sort olvastad"
Jajistenem, szövegértelmezési problémák.
Ha azt mondom: "a kommented két sorát olvasva eddig" az azt jelenti, hogy nem olvastam még bele a blogba, de a kommented alapján megelőlegezem, hogy nem téged fog alátámasztani a blog.
Lehet, inkább neked van buborékod?

Tölgyes Péter 2019.02.01. 18:41:47

@Özv. Szemennyei Pista bácsi: Aligha az éjjeliszekrény fiókjából húztad elő ezeket az "idézeteket", mégsem teszed oda bizonyítékként a linkjüket. Ezért a folytatásban törölni fogom azokat a kommenteket, amelyek így idéznek, mert többnyire hamis információkat tartalmaznak.

AK76 2019.02.01. 18:42:15

@Tölgyes Péter: Kőkemény érvrendszer, menten össze is omlok.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 18:45:55

@balfaszokkal sáncoló: Biztos igazad van, Orbánék pedig gondosan titkolják a temérdek bűnesetet, amelyet migránsok - az én értelmezésemben menekültek - elkövettek. Nyilván ennek ellensúlyozására kerülnek középpontba az ilyen bűncselekmények még az M4 Sport egyperceseiben is - nem egyszer megelőlegezve rögvest egy hasonló hír megjelenésekor az elkövetőket. Aztán jön a cáfolat - persze, még véletlenül sem a kö(ps)zmédiában -, "bennszülött" volt a végrehajtó.

Hidegen vagy, hogy kikkel sáncolsz, ha egyszer te nézel ki "azoknak".

Tölgyes Péter 2019.02.01. 18:48:17

@AK76: Ha képes lennél logikusan gondolkodni, belátnád: amikor meg akarok győzni valakit az igazamról és előhúzok a fiókból egy sor tetszetős érvet, akkor - ha létezik olyan - melléteszem a bizonyítékot is. Persze, azt kétséggel elhiszem, hogy hónapokkal a kormányváltás után az MNB már megmásította a tényeket, ahogyan azóta is előszeretettel teszi - a többi idézet viszont linknek tűnik, link hiányában.

yourmomtits 2019.02.01. 18:53:08

@Birkesz: én értettem mit akartál mondani. a kommentem első két sora ez:
"@Birkesz: @Szakértő? az nem volt: ezt meséld be egy tízévesnek

beszelo.c3.hu/cikkek/vannak-e-a-szeretetnek-hatarai"

szóval értelmezési problémáid itt neked vannak. ezen lehet segíteni, ha levetkezed magadról a velem szemben saját magad által képzelt fölényed (pedig fogalmad nincs mi az a Beszélő, ki az a Kornis).

AK76 2019.02.01. 18:53:28

@Tölgyes Péter: Bizonyíték?
Hol, mutasd, melyik bekezdésben bizonyítod a blog tématikáját, pláne linkekkel?

Populista Pista 2019.02.01. 19:06:58

Próbáltam kihámozni miről akar szólni a poszt.

Második olvasásra az jön le hogy Sorost mosdatja, de valami felfoghatatlan okból úgy gondolja a blogger hogy akkor lesz a legjobb ha nem szerepel sehol a neve legalábbis nagybetűvel mint név. Szóval egy nagy maszatolás az egész, csak arra jó hogy ide fröcsöhesse mindenki amit a pofazacskójában amúgyis összegyűjtött.

Ja és ezek után tisztulásról beszél, ez elég vicces.

eloi 2019.02.01. 19:18:04

@Tölgyes Péter: Pl úgy tudna az ellenzék a gyűlölködés ellen tenni, hogy abbahagyja a napi szinten turbó fokozaton pörgetett gyűlölködést!
"Tégy a gyűlöleted ellen!" Ugye.
Kezdetnek nem lenne rossz, máris fel annyi gyűlölet lenne az országban. Rajta!

Tölgyes Péter 2019.02.01. 19:19:48

@AK76: Nem szándékoztam bizonyítani egy véleménycikket. Ha az érvek nem bizonyító erejűek, akkor vagy rossz az írásom, vagy nem vagy rá fogadóképes. Van ilyen, főleg, ha egészen másként látjuk a világot.

Amúgy ne zavarjon az az apróság, hogy idézetzuhataggal kapcsolatban jegyeztem meg: a tartalmuk mellett a linkek teljes hiánya miatt is linkeskedésnek tűnnek.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 19:26:45

@Populista Pista: Hogy én a saját cikkemben kinek a nevét írom le és kiét nem, az hadd legyen a saját jogom. Sorosét speciel azért mellőztem, mert már a könyökömön jön ki az a mérhetetlen ostobaságáradat, amellyel minden lehetséges és lehetetlen helyzetben őt emlegeti a kormányoldal. Anélkül, hogy valaha bármelyik agyatlanban felmerült volna: ha ez a finoman fogalmazva is idős ember ekkora hatalommal rendelkezne, miért hagyná, hogy okkal, ok nélkül mocskolják éppen a szülőhazájában - és éppen azok, akiknek a többsége nélküle, az anyagi támogatása nélkül alighanem a politika közelébe sem jutott volna.

Úgyhogy ha végül nem sikerült kisilabizálnod, miről szól a cikk, erőltesd meg magad: arról, ami a címe és a záró gondolata. Lehet, hogy a receptoraiddal van a baj?

Tölgyes Péter 2019.02.01. 19:28:33

@balfaszokkal sáncoló: Nyugati fősodratú média? Jó, megértem, gyenge a magyar egészségügy, de: ennyire?

Tölgyes Péter 2019.02.01. 19:34:37

@eloi: Figyelj, öregem, megtetted ugyanezt az álságosan békéltető javaslatot kormánypárti blogokban is? Például saját magadat is figyelmezteted, mielőtt hozzászólsz?

Ne bohóckodj, nem áll jól neked.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 19:35:27

@Tölgyes Péter: valaki biztosan érti, hogyan lehet 'kisajátítani' egy kokárdát. Azzal, hogy hosszabb ideig hordja? Viccelsz.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 19:40:16

@Tölgyes Péter: "Hogyan tudna az ellenzék tenni a gyűlölködés ellen? "
Mindenki csak a SAJÁT gyűlölködése felett diszponál, az 'ellenzék' alábbhagy a saját gyűlölködésével, oszt mindjárt csökkenti azt. A jó példa meg ragadós is lehet.Ne.
Meg kellene próbálni.
Menni fog, hidd el!
Gyűlölettel az emberi jogokért?
Ma tényleg vicces vagy.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 19:43:55

@IvanGyenyiszovics: Dehogy viccelek. Amúgy Orbán nem is titkolta, mi a szándéka vele. Vagy szerinted az a kitétele, hogy a kokárda ugyanúgy az övék, mint március 15.-e, nem erre utalt?

Tölgyes Péter 2019.02.01. 19:46:23

@IvanGyenyiszovics: Amúgy tökéletesen egybecseng a kokárda akkori kisajátítása egy-egy kifejezés vagy éppen újabban a magyarság kisajátításával. Ennél kevés aljasabb dolgot tudok elképzelni: megkérdőjelezni, sőt, tagadni, hogy valaki magyar, csak azért, mert más a véleménye?

Ez is a gyűlöletgenerálás része.

IvanGyenyiszovics 2019.02.01. 19:48:03

@Tölgyes Péter: még jó hogy komolyan gondolod, mert viccnek elég durva ...
Amúgy a kokárdával az volt a céljuk, hogy bíztassák egymást, a választóikat, hogy sokan vannak.
De ha mindenki kokárdát hord, honnét tudták volna ki hova ixel?
Kissé szentimentális gondolat volt, de az ellenreakció (ennyi év után !!) óvodásszintű, lássuk be.
Persze nyugodtan vegye a kokárdátbárki halálosan komolyan, hajrá!

Tölgyes Péter 2019.02.01. 19:51:13

@IvanGyenyiszovics: Hagyd abba a csúsztatást. Nem azt mondtam, hogy a gyűlölet hatna a gyűlölettel szemben, ellenkezőleg. Az viszont tény, hogy a vae victis szellemében uralkodó Orbán nagyképűsége és gőgje a híveire is átragadt, elsősorban ennek a következménye a lassan polgárháborússá váló hangulat. Nem igaz, hogy az ellenzék gyűlölködne, mert a minden magyar állampolgárt megillető jogokért folytatott küzdelmet legfeljebb az uszító kommunikátorok - mint például az egykori Népszabadság-tollforgató Bayer Zsolt - minősítik gyűlölködésnek.

Az pedig sajnos köztudott védekező reflex, hogy az emberek egy része a gyűlöletre gyűlölettel felel. Éppen ez teszi Orbán tervét és gyakorlatát ördögivé. Pokollá változtatja a saját hazáját mindazok számára, akik nem értenek egyet vele és a politikájával.

Nem ismerlek, nem tudom, milyen gyakran jársz külföldön, de ilyesmit a határainkon túl aligha tapasztalhattál.

Populista Pista 2019.02.01. 19:52:28

@Tölgyes Péter:
Akkor tisztázzunk valamit: ez a kedves öreg Soros bácsid mérhetetlen szenvedést és nyomort hoz ahová csak beteszi a lábát. Polgárháború, sőt igazi háború, elszegényedéssel kombinált megakorrupció, etnikai gyűlölködés kimaxolva minden eszközzel. Konkrétan talán elég Grúziára és Ukrajnára utalnom.

De ez még csak a lájtos forgatókönyv, a jóságos bácsinak simán beleférne egy harmadik világháború hogy az eszement világmegváltó ötleteit beteljesítse. Igaz cél érdekében egy ilyen apró kis áldozat igazán nem sokat nyom a latban. Európa számára meg egy egzotikus migránsinvázió hozza szerinte a megváltást, de ezek a hálátlan magyarok még ezért sem akarnak lovasszobrot állítani neki.

Persze azzal jössz hogy a Zorbán, Zorbán a hibás. Szerinted Orbánt ki képezte ki és küldte rá a magyar társadalomra?
Szónoki kérdés, te magad írtad le az előbb hogy Soros. Csak mint tudjuk a legnagyobb zsiványból lesz a legjobb pandúr, most is ez történt, aztán lehet rajta szepegni

Tölgyes Péter 2019.02.01. 19:55:57

@IvanGyenyiszovics: Nem csak a kokárdát sajátította ki, noha az erre történő utalást nagyvonalúan átlépted. Mondd, te hiszel abban, hogy meg tudsz győzni arról, hogy még tapsoljak is a jogfosztáshoz, a demokratikus fékek és ellensúlyok használaton kívülre helyezéséhez, a sajtószabadság lábbal tiprásához, a világnézeti, hovatartozási alapon történő diszkriminációhoz az állami munkahelyeken?

No, én ugyanígy nem hiszek abban, hogy te belátod, mennyire undorító, amit a kormánypártok művelnek.

Szerintem túltárgyaltuk a dolgot egymással, nem gondolod? Új érvet aligha tudsz hozni, legfeljebb az eddigieket ismételni, átlépve mindent, amire nincs elfogadható válaszod.

rasztaszív 2019.02.01. 19:59:03

@Populista Pista: "Szerinted Orbánt ki képezte ki és küldte rá a magyar társadalomra?"

ez tényleg jó kérdés.honnan a hatalmas rutin az agymosásban?ezt valahonnan készen kapták.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 20:04:28

@Populista Pista: Csak elismerően széttárni tudom a karomat: még a hivatalos tömegkommunikációs klónok közül sem mindenki tudja ennyire pontosan felmondani a leckét. Ne zavarjon, hogy Soros ugyanúgy a nyitott társadalmat támogatta akkor is, amikor Orbán(ék) tanulmányait finanszírozta, mint ma teszi. Tehát nem ő változott, hanem a példaképed, aki a kevés híján három évtized alatt volt már liberális, konzervatív néppárti, most éppen a szalonfasizmussal kokettál, miközben nem szégyellte kimondani, neki nem az átkossal volt annak idején a legnagyobb baja, hanem azzal, hogy nem ő volt hatalmon.

Nem Soros a képmutató, hanem a saját hatalmáért - és, mielőtt elfelejtenénk, a hozzá elkommunizálni tudott anyagiakért - mindenre és mindennek az ellenkezőjére is képes egykori tanítványa. Nem idézek, nem is keresek elő linket, talán anélkül is emlékszel rá, hogy volt idő, amikor a vezér a Parlamentben vette harcosan a védelmébe Sorost, aki akkor is ugyanolyan volt, mint ma.

Wikus Van De Merwe 2019.02.01. 20:08:21

Kérem szépen, én nem vagyok kirekesztő. Egyformán utálok mindenkit. Sorost, a migránsokat, az ellenzéki balfaszokat, a szomszédomat....
Én szeretek itt élni.

TSandor Toth 2019.02.01. 20:16:40

Kedves Tölgyes úr! Ezt a demagóg bunkó dumát nem kéne erőltetnie mert a baj az, hogy vannak mások is akik megélték azt a kort amit ön és ráadásul még a demencia jelei sem mutatkoznak rajtuk, rajtunk. Orbán Viktor már 1988-ban is a "bögyébe" volt a ballibás társaságnak ha másért nem azért mert a (akkori)fiatalsága okán világosabban látta a jövőt mint az őt akkoriban (Őt is)oktató, a történelem és a köz számára jelentéktelen senkiháziak (Lengyel László, Kéri László, Debreceni József, Kende Péter, stb) Tetszik még emlékezni a kedves '90-es évekbeli liberális szlogenre a "cigány Orbánra"? Szóval Ő, Orbán Viktor 30 éve kénytelen elviselni az olyan bunkóknak a basztatását mint maga. Már akkor is ugyan azt a bunkó szöveget vágták a fejéhez mint most, pedig még kormányon sem volt. Kedves Uram azt az árkot a magához hasonló emberek ásták ki kicsinyes és alantas célból. Vannak itt a kommentelők között olyanok akik nem régóta kaptak rá a mocskolódás ízére. Nekik biztos bejön az a fajta "párbeszéd" amiről fentebb locsog. Tölgyes Úr! Kevéssé értem, hogy az az ember aki sportújságíróként hosszú évtizedekig a sport nemes küzdelméről írt hogyan tud így lealjasodni? Ennyire kell a pénz? Netán most erre van kereslet és ezt lovagolja meg?
Szégyellje magát!

Birkesz 2019.02.01. 20:16:53

@yourmomtits: Ha értetted, akkor viszont gerjesztetted a feszültséget azzal, hogy szándékosan félreértelmezted.
Az meg külön vicces, hogy felháborodsz a lenéző kommenten és magas lovat emlegetsz, elfelejtkezve arról, hogy az első nekem címzett hozzászólásodban így ítélkeztél:
"olvasgasd ezt a blogot, h fejlődj és kiszakadsz a buborékból amelyikben éltsz "
Nemde nem tetszett a fogadjisten?

Tölgyes Péter 2019.02.01. 20:17:16

@Wikus Van De Merwe: Na látod, ez majdnem jó álláspont. Csak a torka véres. Én is szeretek itt élni, ráadásul nem utálok senkit. A fröcsögéssel is csak az a bajom, hogy rosszabbá teszi az országunkat, mint amilyen. Ráadásul az a véleményem, hogy a balfaszság - sok más mellett - nem párt- vagy oldalfüggő; nem hiszem, hogy te kormánypárti balfaszokkal még ne találkoztál volna.

Ha te mindenkit gyűlölsz, az baj. Azt bizony kezeltetni kellene. Rossz lehet így lefeküdni és másnap erre ébredni. És az bizony korrajzzal ér fel, hogy mindenkit utálva szeretsz itt élni - neked ugyanis ezek szerint éppenséggel a gyűlölet légköre tetszik.

Csak sajnálni tudlak érte.

Birkesz 2019.02.01. 20:21:42

@TSandor Toth: Egy dolgot elfelejtettél a nagy liberálisozás közepette:
1992. február 8.
A Fidesz negyedik kongresszusa szombaton ellenszavazat nélkül elfogadta a pártnak a Liberális Internacionáléhoz való csatlakozását kezdeményező javaslatot.

Populista Pista 2019.02.01. 20:24:09

@rasztaszív:
A felforgatás manapság épp olyan rutin tudás mint a termékmarketing. És bizony nem fogalmatlan amatőrök álltak most bele.

A rabszolgatörvény például kitűnő választás volt a hisztériakeltésre, és az egyes lépések a konfliktus eszkalálására egy sikeresen hiszterizált légkörben szintén előremutató forgatókönyv szerint történtek. A tetőpont az MTVA akció volt, de itt becsúszott néhány hiba. Ezek közül a legnagyobb hogy Kunhalmi Ágica nem szőke és így az elrabolt szőke nő szindróma nem tudott eléggé érvényesülni.

Elfogyott a színpadi köd, vége az operettforadalomnak, most már csak a kármentés marad. Másfél hónapnyi tömény gyűlöletkampány után lehet például Orbánt vádolni a gyűlölet szitásával.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 20:28:02

@TSandor Toth: Ha tőlem valaha is olvasott akár egyetlen mondatot is, amelyikben ilyen esetekben nem az emberek származási, világnézeti, nemi identitási alapon történő megítélése ELLEN emeltem szót, akkor akár igaza is lehet. De nem olvashatott ilyent, én vagyok az, aki saját oldalainkon mindig szembeszállok a zsigeri vagy lappangó rasszizmus és antiszemitizmus megnyilvánulásaival. Nem az a bajom Orbánnal, nem is érdekel, hogy cigány-e vagy sem, hanem az a bajom, amit az ország lakossága ellen elkövetett.

Maga ismeretlenül lebunkózott engem azért, mert eltér a véleményem az önétől - szerintem ha valami, ez az alapállás meríti ki a bunkóság fogalmát. Hogy a példái is sántítanak, az lényegtelen is, de például Debreczeni József még pozitív kicsengésű könyvet is írt a miniszterelnökről - azóta nem véletlenül változott meg ennyire drasztikusan a véleménye róla.

Tudja, csak azt ajánlom, hogy amikor szemét, fülét, orrát befogva védelmezni próbálja Orbán Viktort, keresse elő az akkori megszólalásait és vesse össze a maiakkal. És ne mondja, hogy mindez a személyiségfejlődés jele, mert legfeljebb a személyiség-visszafejlődésé. A korai kilencvenes évek Orbánja szemen köpné a mait azért, hogy mindenből csúfot űzött, amiért akkor harcolt - a mai viszont börtönbe csukatná az akkorit.

Miféle pénzről beszél, ember? Ha tudni akarja, kisnyugdíjas vagyok, és soha egyetlen fillért sem kaptam politikai indíttatású írásokért - megjegyzem, hidegen hagy, hogy elhiszi-e. Amit írok, azt úgy is gondolom, ha ez nem jön át, azt nagyon sajnálom.

hordalek 2019.02.01. 20:28:25

@Tölgyes Péter:
"Mondd, te hiszel abban, hogy meg tudsz győzni arról, hogy még tapsoljak is ( … ) a sajtószabadság lábbal tiprásához,"
Akár kezdheted is a tapsot. Itt vagy nem? Nyíltan gyűlölheted Orbánt, nem? Bármilyen féligazságot, magad által elképzelt valóságot teremthetsz, és megoszthatod itt, is bárhol. A legolvasottabb online híroldal az index, a legnézetteb híradó az RTL-é. Éljen a szólásszabadság lábbal tiprása.

rasztaszív 2019.02.01. 20:29:43

@Populista Pista: hiába próbálsz félrebeszélni,ezt a tudást ők pontosan azoktól kapták,akiket most a leginkább képviselnek,a legótvarabb reakciós klerikálisoktól.nekik van ebben vaskos rutinjuk.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 20:29:56

@Populista Pista: Jól áll neked a beszédes nick neved. Telitalálat.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 20:40:10

@hordalek: Ennyire ostoba csak az lehet, akit a tények nem zavarnak. Fogalmad sincs arról, mi a sajtószabadság. A nyomtatott média szinte kivétel nélkül fideszes kézen van - valamennyi vidéki napilapot beleértve. Vagy az a sajtószabadságot bizonyítaná, hogy valamennyi megyei napilap ugyanazzal a címoldallal, képekkel, főcímekkel jelenik meg, persze véletlenül?

Az egy Népszava "vádalkusnak" tekinthető, merthogy a legundorítóbb mutyizó Puch a tulajdonosa, aki továbbra is az egykoron még Simicskával megkötött gusztustalan paktuma részeként üzletel az információval, a formai ellenzékiséggel. Miközben érdekes módon levegőhöz engedte őt Orbán az állami hirdetések csepegtetésével - no persze valamit valamiért. A látszatra vigyázni kell.

Az RTL nézettsége a viszonylagos minőségnek tudható be, de az ország jelentős részein a közmédia egyeduralkodó, noha emészthetetlen.

Olyan ez az orbáni sajtószabadság, mint a rendszerváltás-közeli évek egyik zárt terjesztésű, ezért "bátran" lázongó szilveszteri "Népszabi"-jának feledhetetlen szlogenje volt:

Szabad országban szabad újságíró azt ír, amit szabad.

TSandor Toth 2019.02.01. 20:48:26

@Birkesz: És? 1989 ben Gyurcsány 1 volt 800 ezer MSZMP-tagból. Hányan maradtak ebből munkáspártiak? 1 ember. Úgy hívják Őt, hogy Thürmer Gyula. A többi 799 999 mi lett? A baj nem az, hogy Orbán nem liberális , Gyurcsány nem baloldali. A baj az, hogy a liberálisoknak 1 törvényük, 1 igazságuk van! Az övék! És ha ezt bárki vitatja akkor a vitában nem partnerek vagy ellenfelek hanem ellenségek. Nézd meg az USA-t. Trump az Ő 1 éve alatt több dolgot tett helyre mint az elődje 8 év alatt. Igen, vitatható a stílusa. De megdolgozott azért, hogy elnök lehessen. A demokraták amerikában, a mi ellenzékünk itthon nem tudnak tovább lépni azon, hogy nem ők nyerték a választást. Clinton még a saját párttársába(Bernie Sanders) is belefúrta a fullánkját csak, hogy ő lehessen az elnök. Itthon nem ez történt? És még ők mondják a választókra, hogy buta bunkók?

Populista Pista 2019.02.01. 20:50:38

@Tölgyes Péter:
Soros valóban semmit nem tanult és semmit nem felejtett. Bár ez az ő korában már nem is várható, szemben Orbánnal, aki nagyon sokat tanult pl a 2002 es elmaradt győzelemből, amiben döntő szerepe volt a "köteles beszéd" fedőnevű Gyurcsány féle kópéságnak.

Sorossal szemben az aszimmetrikus háború stratégiáját vívja, ahol a vén kófic kezében van a legtöbb hadieszköz, a nemzetközi sajtó, az ENSz és az EU legfőbb testületei, az amerikai külügyben betokozódott aktivistái, na meg persze a SJW rohambrigádok.

Mégis szerintem a jövő Orbáné, hacsak nem sikerül de facto eltörölni a magyar államiságot, akár milliós migrincsáradattal, akár EU puccsal, vagy a kettő kombinációjával. Mindenesetre nem Soroson fog múlni, ha ez elmarad.

Birkesz 2019.02.01. 20:58:57

@TSandor Toth:
"A baj az, hogy a liberálisoknak 1 törvényük, 1 igazságuk van! Az övék! És ha ezt bárki vitatja akkor a vitában nem partnerek vagy ellenfelek hanem ellenségek."
Pont így viselkedik a Fidesz ma is: aki nem ért velük egyet, az ellenség. És mivel a 90-es éveket hoztad fel, mint gonosz liberális időszakot, megjegyezném, hogy Orbán akkor szintén liberális volt, vagyis első kézből tudott tanulni.

Az USA előválasztás pedig bizony így zajlik. Nem csak Clinton szállt bele Sandersbe a demokratáknál, de Cruz és Rubio is Trumpba a republikánusoknál.

Populista Pista 2019.02.01. 21:08:00

@Birkesz:
Nemonddmár, a vetélytársak lerúgdosása benne van az olyan fejlett mintademokráciákban is mint az amerikai? Szóltál már a poszternek?

Birkesz 2019.02.01. 21:14:07

@Populista Pista: Az előválasztás egy dolog. A döntés kihirdetése után teljesen kivéreztetni a veszteseket viszont egész más. Ne mosd össze a kettőt, légy szíves.

Populista Pista 2019.02.01. 21:16:43

@rasztaszív:
Próbálom kitalálni melyik klérusra gondolsz. Csak nem a Mazshisz szítja szerinted a gyűlölködést? Jobb lesz ha ezt most gyorsan elfelejted.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 21:22:14

@TSandor Toth: Méghogy Trump dolgozott meg azért, hogy elnök legyen? Nem Putyint akart véletlenül mondani? Merthogy ő, jobban mondva a hackerjei dolgoztak meg érte, ők érték el, hogy kevesebb kapott vokssal be tudja előzni Hillary Clintont.

Látom, a tények nem zavarják túlzottan.

És most éppen nem azokat az időket éljük, amikor a liberálisok bizonyítanák, hogy nem viselnek el eltérő véleményt - ezt most éppenséggel a kormánypárti hívők igazolják, akik jobban hisznek a kommunikációs lufiknak, mint annak, amit látnak és a saját bőrükön éreznek. Akiket a rezsimarhasággal be lehet csapni és személyes sérelmükként élik meg, ha valaki adatokkal bizonyítja, hogy a nagy átverés show részesei.

Populista Pista 2019.02.01. 21:23:45

@Birkesz:
Kíméletlen harc egy elnökválasztás, a saját táboron belül is és kívül is, csak más eszközökkel. De most a közös ellenség Trump összehozza az ütődött demokrata tábort.

Mindenesetre érdekes, hogy ugyanaz zajlik mint Magyarországon, csak pár év késéssel, ami azért eddig ritka volt a történelemben.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 21:23:59

@Populista Pista: Ne haragudj, nem áll szándékomban a pártközpont agit-prop osztályával beszélgetni. Mérgezésem van a sok baromság miatt, amelyet te is szó szerint felmondasz.

Birkesz 2019.02.01. 21:29:23

@Populista Pista: Igen, az elnökválasztás kíméletlen. De utána van négy nyugis év, amikor Clinton nem tapossa Sanderst.
Nálunk nincs egy nyugodt pillanat sem, mert meghirdette a Fidesz a permanens kampányt. De mondd, te nem kezdesz belefáradni?

morph on deer 2019.02.01. 21:32:30

@Populista Pista:
“ez a kedves öreg Soros bácsid mérhetetlen szenvedést és nyomort hoz ahová csak beteszi a lábát. Polgárháború, sőt igazi háború, elszegényedéssel kombinált megakorrupció, etnikai gyűlölködés kimaxolva minden eszközzel”

Kiskedves, mielőtt még magad is elhiszed: mit is ártott NEKED Soros?

Mit is ártott Magyarorszsgnak, azon kívül, hogy a felcsúti ganajtúrót - a név orbán viktor - kivakarta a szarból, és elindította a politikai pályán?

Mi rosszat is tett bárki ellen is Magyarországon?

Vagy azt akarod mondani, hogy a teljesen gusztustalan és primitív plakátkampány az állítólagos ukrán beavatkozása miatt történt?

Netán orbán így akart tiltakozni az általad említett hazai “megakorrupció” miatt?

Na mesélj, fideszesek gyöngye, hogy is van ez?

morph on deer 2019.02.01. 21:38:01

@TSandor Toth:
“És még ők mondják a választókra, hogy buta bunkók?”

Hát, ha te is választó vagy, akkor sajna igazuk van.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2019.02.01. 21:38:49

Az egész harc akkor kezdődött, mikor a rendszerváltás után rájött az akkori garnitúra, hogy jé, van itt valaki, aki leválthat minket. Így elkezdték gusztustalanul és aljas módon támadni a Fideszt. Aki úriemberként viselkedett, és nem gusztustalanul kampányolt. Meg is lett az eredménye, a hihetetlen sikeres gazdaságpolitika ellenére is elbukta a választást.

A leckét ti tanítottátok meg nekik, most már nem lesznek soha többet naiv kisiskolások. És ez fáj, de még egyszer ilyen gazember bandának nem hagyjuk ilyen könnyel elvenni a hazánkat.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 21:45:06

@morph on deer: Ezt köszönöm, valóban csak humorral lehet elviselni, ha az agymosottak velünk próbálkoznak.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 21:50:50

@fofilozofus: Andersen meséi. Kár, hogy egy szó - talán egy betű - sem igaz belőle. Márpedig a mesék akkor sikeresek, ha legalább valami valóságalapjuk van. Az értelmezésed maga a katasztrófa, ennyire szembemenni a tényekkel egy bölcselkedőnek sem illik. Még a végén megörökíted a nevedet, mint az Epimenidész-paradoxon tette Epimenidésszel. Ő volt az, aki krétai létére kiállt a piacon és nagy dúrral belemondta közönsége képébe: Minden krétai hazudik. (Vagyis ő maga is. Most akkor a krétaiak igazat mondanak vagy hazudnak?)

Te mindenesetre ilyen kételkedésre nem adsz okot. Szimplán nem mondasz igazat.

TSandor Toth 2019.02.01. 21:52:11

@Tölgyes Péter: Kedves Uram! Nem azért bunkóztam le mert más a véleménye hanem mert beállt abba a sorba amit a fentebb általam felsorolt "elit" állított. Azt meg visszautasítom, hogy Orbán Viktort védeném. Azt sérelmeztem, hogy soha senkit így még nem démonizáltak magyarországon a demokratikus átalakulás óta. Előtte igen. Lehet, hogy nem ugyan azon a Magyarországon lakunk de én nem osztom a félelmet amit ön érez. Én igenis fejlődő magyarországot látok és érzek. És igen szerintem demokrácia van. És az is marad. Ha minden jól megy mindhárom gyerekem elvégzi az egyetemet (1 már végzett) annélkül , hogy rettentően igénybe venne anyagilag gyári munkásként. Az Ő lehetőségeik is sokkalta jobbak ma mint ami nekik kinézett 15 éve. A gyerekeim nem olvasnak újságot, semmilyet, soha. Internet, ez a kulcsszó. A ma embere beszél idegen nyelvet, nyelveket, a közösségi hálózatok és internetes médiumok a fő hírforrások és ha valaki igazán tudni akar valamit akkor azt néhány kattintással elérheti. A nyomtatott sajtó nem interaktív, ezért a jövője halál és amit most látunk belőle az a haláltusa. Politikai hovatartozástol függetlenül. Éppen ezért úgy beállítani ezt, hogy ez az "orbán rezsim" műve, netto hazugság! Politikai szempontból a mai televíziózás pontosan ugyan olyan szar mint amikor nem a Fidesz kormányzott. Mindig mindegyik médiánál tudták az ott dolgozók, hogy mikor kit kell szapulni és kit kell dícsérni. Soha nem tévesztették el. Az Index még csak meg sem próbálja a pártsemlegességet színlelni. (Az Origó sem) Nekem olvasónak az lenne jó ha független és pártsemleges lenne, mert akkor hinni lehetne benne. De nem az, tehát részrehajló azaz hazudik. Kedves Tölgyes úr miért kéne nekem bármelyik hazug újságírónak jobban hinnem? Az Ön szakmája elkurvult. Durván. Egzisztenciális okokból? Igen. Ma nem találni egy frappánsan jól megírt cikket. Az öné sem az. Sportról írjon. Az még lehet hiteles.

Ellenzéki Tüntető 2019.02.01. 21:52:34

ellenzék: orbángeci bajszosszar, sípolunk a képedbe, verjük magunkat a földhöz
ellenzék: borzalmas hogy orbán így tönkretette a közbeszédet

Populista Pista 2019.02.01. 22:02:25

@morph on deer:
Mit ártott nekünk Soros? Elég ha az SzDSz t említem vagy kell még más is?

rasztaszív 2019.02.01. 22:02:27

@Populista Pista: tök érthetetlen lehet,tényleg,vajon melyikről lehet szó...?egy agymosott dilemmája...lássam,vagy ne lássam...?

TSandor Toth 2019.02.01. 22:05:48

@Tölgyes Péter: "Merthogy ő, jobban mondva a hackerjei dolgoztak meg érte, ők érték el, hogy kevesebb kapott vokssal be tudja előzni Hillary Clintont." Mivaaan? Honnan tudja bassza meg, olvasta a New York Times ban? A demokraták hírharsonájában? Független bíróság kimondta? Jogerős ítélet született? Nem? Akkor meg ne hazudozzon vénember!
Ha maga ezt ingyen csinálja akkor maga egy idióta! Mióta? Régóta!

teéjesenmindegy 2019.02.01. 22:14:38

@illaim: "ha ilyen rossz véleménnyel vagy az Index-ről mi a könnyeddt erkölcsű jó édes anyádért vagy itt az oldalon? Csak nem te is a fidess SA trollhadsereg tagja vagy?"
És mindezt hozzáböfögöd egy olyan poszt alá, ami épp arról ír, hogy a patás ássa az árkot?
Komoly vagy apám.
Ide ne jöjjön senki más sehonnan, ha nem ugyanazt hajtja mint ti, ugye? Aki egy kicsit is meg akarja ismerni a viklágotokat az fizetett troll, ugye?

morph on deer 2019.02.01. 22:20:35

@Populista Pista:
“Elég ha az SzDSz t említem vagy kell még más is?”

És gondolod, hogy épp 2018-ban jött el az ideje ematt kampányt indítani?
Nem sántit ez egy kcsit?

Vagy csak az van, mint ahogy napvilágra is került a kampánytanácsadó jóvoltából, hogy ő felelt meg legjobban a célnak, hoglehessen vele tematizálni aközgondolkodást Magyarországon.

Szerintem ez valószínűbb.
Azaz Soros helyett kb bárki lehetne a plakáton, aki kellően ismert, de egyedül van, azaz nincs mögötte egy ország diplomáciai ereje, és várhatóan nem üt vissza.
Ne felejtsdel, hogy ha akár egyetlen szó is igaz lenne orbán állításaiból, akkor orbánnak már rég pert kellett vola indítania és/vagy eljárást kellett volna kezdeményeznie Soros ellen a nemzeközi fórumokon - Magyarország védelmében, - de tudomásom szerint ilyesmiNEM történt!
Szóval az ország véelme kimerül a hülyeplakátokban!

Te tuod az okát?

Populista Pista 2019.02.01. 22:30:05

@Birkesz:
A politika versengésen alapul egy demokratikus rendszerben. De szerintem nem Trump az aki a választások óta nem bírja feldolgozni a vereséget és pontot tenni a mondat végére. Ugyanúgy nem Orbán az Magyarországon, aki megkérdőjelezi a választói népképviselet elvét.

Mi vagyunk a többség, mondja egy hangos kisebség. És hogy ennek érvényt szerezzen, rendszeres időközökben megrohamozza a magyar parlamentet. Persze ezért is O1G a hibás, minek foglalja el a Gyuri bácsi által másnak szánt helyet a Parlamentben?

Tölgyes Péter 2019.02.01. 22:41:58

@TSandor Toth: Azzal kezdeném, ne éljen vissza azzal, hogy az oldalamról megtudta, ki voltam - amúgy 1987-ig bezárólag. És ne adjon nekem tanácsokat azt illetően, mit írjak és mit nem, ahogyan eddig, ezt követően is én fogom ezt eldönteni. Ha már ennyire belementünk szakmai részletekbe: az újságírás voltaképpen egy, függetlenül attól, mi a tárgya. A sport vagy a politika, egyremegy. Aki hiteles, felkészült és lelkiismeretes, az megpróbálja függetleníteni írásait a saját szubjektumától és szimpátiaviszonyaitól. Ügyeket lát, és azok megítélésében nem igazán befolyásolja, hogy kedveli vagy éppen ki nem állhatja a szereplőket.

Nem úgy, mint önt. Azt írja: "Azt meg visszautasítom, hogy Orbán Viktort védeném. Azt sérelmeztem, hogy soha senkit így még nem démonizáltak magyarországon a demokratikus átalakulás óta."

Komolyan így gondolja? Elkerülte volna a figyelmét az a koncentrált karaktergyilkosság, amelyet Gyurcsányon hajtott végre az egész fideszes csapat. Látott korábban olyan plakátokat a buszok hátuljáról visszaköszönni, hogy Orbán, te tetted tönkre Magyarországot? Kétlem.

A gyűlöletpropagandát illetően Ron Weber legfeljebb iparitanuló lehetett Finkelsteinhez képest, és a szociknak nem is volt olyan speciális tehetségük az elmélet gyakorlatba átültetésére, amilyen Habony. A közpénzből folyó démonizálásra és önreklámozásra sokszorosát költötte a Fidesz - ráadásul közpénzből -, mint az előző kormányok.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 22:43:16

@Ellenzéki Tüntető: Ne poénkodj, főleg, ha nincs poénod.

Populista Pista 2019.02.01. 22:46:05

@morph on deer:
Sorost senkinek nem kell bemutatni, pedig gondolom a tizede sem ismert a disznóságainak. Persze hogy ellenségnek gondolják százmiĺliók világszerte, azok támogatják akik a pénzén élősködnek.

Sztem egy nagyformátumú spekuláns de csapnivaló politikus. Egy fordított alkímista aki aranyból kakit csinál. Az viszont nem igaz hogy nincsenek politikai eszközei, van közel 500 folyóirata, NGO magánhadserege, beépített emberei, titkos szövetségesei. Százkarú hydra ami a rejtekébőgl, három méter magas kerítés mögül építi a nyitott, határok és kerítések nélküli társadalmat, amihez hozzá tartozik a négerizált Európa is. Na ez az amiből nem kérünk.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 22:49:52

@TSandor Toth: Értem. Aki pénzért csinálja, azt megérti. Aki azért, mert megszokta, hogy elmondja - leírja - a véleményét, azt leidiótázza. És azt hiszi, ezt büntetlenül teheti, a felebaráti szeretet nevében.

Nem haragszom magára - csak bosszant a sötétsége. Úgyhogy nem bánom, hogy távozik.

rasztaszív 2019.02.01. 22:52:55

@Populista Pista: nézd meg a fidesz második vonalát,jószerével már nem találsz mást,csak valamilyen vallási iskolában végzetteket.na,az egy hálózat,ami ezt kitermelte,és soros sehol nincs hozzájuk képest.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 23:10:30

@Populista Pista: "Ugyanúgy nem Orbán az Magyarországon, aki megkérdőjelezi a választói népképviselet elvét." Persze, hogy nem ő az. Orbán ugyanis nem egyszerűen megkérdőjelezi a népképviselet elvét, hanem csúfot űz belőle. A választási törvény eltorzításával, a körzetek átrajzolásával, a számítógépes rendszer manipulálásával, vagyis csupa-csupa trükközéssel megszerzett virtuális kétharmaddal visszaélve megeteti a híveivel, hogy őket képviseli - a világban pedig úgy tesz, hogy akkora támogatottsággal, ami mögötte áll, ő maga a két lábon járó Magyarország.

Ez már a tudathasadás, hiszen ha őt vagy politikáját bírálja, azt rögtön az egész ország kritikájaként, megtámadásaként interpretálja. Az agymosottakat azonban ez nem zavarja, azt sem érzékelik, hogy újrakasztosítási folyamatában csak a közvetlen környezete érdekli. Mindenki mást elzár az érvényesüléstől, hogy aki valamiért leszakadt, az soha ki ne törhessen.

Akinek szeme van, az érzékeli azt az urizálást, ami a régi időket idézi - Horthy világát majmolja. Az uborkafára felkapaszkodott senkik valakiknek gondolják magukat és a világukat összeesküvésekről szóló beteges fantazmagóriák mögé rejtőzve próbálják meg védeni.

A legfurcsább paradoxon, hogy a támogatóit óriási csalódásoktól mentené meg a mielőbbi bukása. A hatalom imádata elszemtelenítette ezt az egész bagázst és egyre növekszik azok száma, akiket semmibe vesz, mélységesen megbánt és magára haragít.

Tetszik, nem tetszik a visszaszámlálás elkezdődött. A bukását akár a sajátjai is okozhatják - a sakálok is felfalják egymást.

Populista Pista 2019.02.01. 23:11:31

@rasztaszív:
Akkor itt megoszlik a véleményetek. Birnbaum vagy a hittanórán tanultak okozzák az anomáliát?

Tölgyes Péter 2019.02.01. 23:11:57

@Populista Pista: Négerizált Európa? Te fehéren is túl sötét vagy.

Populista Pista 2019.02.01. 23:21:07

@Tölgyes Péter:
Sakálok nem falják fel egymást, ennyit a természetrajzról. A politikai részre nem sokat reflektálok, hiszen te is tudod hogy az hamis. Egy miniszterelnök mindig az egész ország nevében ír alá, még ha Kergeferkó azt gondolja is hogy márpedig őrá ez nem vonatkozik.

Aztán hogy ki mit ért urizáláson? Volt idő amikor egy ismerősöm bogárhátú VW vel járt, oszt állandóan magyarázkodnia kellett hogyan jutott hozzá, nehogy valami baja legyen belőle.

rasztaszív 2019.02.01. 23:26:34

@Populista Pista: netán némi érintettség okozza a vakfoltot...?:)

Tölgyes Péter 2019.02.01. 23:27:43

@Populista Pista: Igazad van, összekevertem őket a hiénákkal. De azért ez érdemben nem változtat azon, amit gondolok erről az egészről.

Tölgyes Péter 2019.02.01. 23:37:40

@Populista Pista: Nehogy már az akkori bogárhátú VW-t hasonlítsd össze azzal, amit ez a fékevesztett bagázs művel a kastélyaival, a növekvő mérető lakásaival, a politikusi pénzből a gyereknek vett budapesti ingatlannal, a magánrepülőzéssel, a helikopterezéssel - a letelepedésikötvény-üzletből elsíbolt milliárdokkal. Az újraállamosítással, majd a közvagyon egymás közti szétosztásával, az ország hosszú távon történő kiszolgáltatásával (Putyin Oroszországának a Paks II szerződéssel).

Hadd ne folytassam a sort, mert a végén még kénytelen leszek azt a kifejezést használni, amivel a jobboldal él előszeretettel. Noha mindez valójában a választói bizalommal történő visszaélés és mint ilyen, a hazaárulás kategóriája, én inkább úgy nevezem ezt, hogy a házmester, akit a lakók megbíztak azzal, hogy az épület gondját viselje, saját hitbizományának tekinti a házat és megsértődik, ha némelyik lakó a tudomására hozza: nem ő a házunk-hazánk tulajdonosa, mert azok mi vagyunk.

Azok is, akiket lekezel, akiket nem tart a nemzethez tartozóaknak és a legszívesebben kipaterolna innen - ő pedig mindnyájunk szolgája.

Hát ezért kell utánamászni és lehajítani őt és a többieket az uborkafáról.

Birkesz 2019.02.02. 00:05:34

@Populista Pista: Te ennek tapsolsz. Rendben van, meggyőzni nem foglak, hogy másnak is lehet igaza.
De vigyázz, mert belőled is könnyen lehet elhajló: elég csak egyszer nem teljesen egyetértened a párttal és rögtön célkeresztbe fogsz kerülni. Ezen a rendszeren nincsen már fék és az utóbbi egy évben látványosan egyre jobban felgyorsulnak az események, egyre gátlástalanabbak a résztvevői.
Mikor fogod azt mondani, hogy elég? Ha letartóztatnak ellenzéki politikusokat? Ha újságírókat is elkezdenek bezárni? Ha illegális tüntetésért beviszik az egyetemistát? Vagy ha már a szomszédodért jönnek? Vagy még akkor is örülni fogsz?

Világít a torony 2019.02.02. 00:41:56

@IvanGyenyiszovics: "Oszt mi lett"
3000 Mrd forintos Manyup lenyúlás
260-270 Ft-on kiadott € kötvények, melyet most 310 Ft körüli árfolyamon kell visszavásárolni a többi tán még drágábban
27%-os áfa
Már fél milliónál is több magyar gazdasági exodusa
Meddig írogassam? Van még bőven!
A legnagyobb hazugságok egyike, hogy az Orbán kormány nem folyamodik hitelekért.
A plakát olvasók megeszik, hogy Magyarország jobban teljesít, de nem néznek a számok mögé. A GDP szempontjából a multinacionális cégek szerepe alapvető, a bruttó össztermék nagyjából 60 százalékát ők termelik meg.
Ám ha már itt vagyok, csak megkérdem! Milyen károkat okozott az IMF hitel, ha már egyszer ráfanyalodtak? Mekkora hátrányt szenvedett el Magyarország és az miből látszik? Csak mert az IMF hitel köré szőtt legenda csupa hazugságokból áll.

Populista Pista 2019.02.02. 00:42:20

@Tölgyes Péter:
Nálad ez a jobb meg baloldal olyan mint egy gyermekmese a jókról meg a gonoszakról.

Pénzt eltapsolni mindegyik párt tudott eddig, most éppen a momentum és a jobbik a hunyó, de egyiküknél sem az első eset. Tocsik Ildikó, Princz Gábor, Hagyó, Simon Gábor és a többi rengeteg baloldali svindlijét hadd ne kelljen már felsorolni, egy sűrűn teleaírt oldal nem volna elég.

Teljesen felesleges, mivel a blogod senki másnak nem szól azokon kívül, akik igazolást keresnek ahhoz ami ott a pártos kobakjukban és bármit hajlandók ehhez passzintani csak hogy elkerüljék a kognitív disszonanciát. Ennyi sok év sötét pártmúlttal nehéz kilépni a napfényre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:46:40

@Populista Pista: idióta vagy.

1) Soros bűnét nem tudod megnevezni. A tőzsdézés nem bűn. A vörösiszap-károsultak támogatása sem. Csak az olyan geci Fidiótáknál, mint amilyen te vagy.

2) Soros sok szervezetet támogat valamennyi pénzzel. Kevés szervezet van, amelynek a támogatásában például többségi része lenne. És ha azt hiszed, hogy Soros minden egyes szervezet minden egyes emberét kézivezérli, akkor idióta vagy. Mondjuk egyébként tudjuk, hogy az vagy, tehát ez nem újdonság.

A valóság az, hogy a "Soros-szervezetek" nem volnának lehetségesek, ha nem lenne egy csomó ember, aki támogatja ezeket a nézeteket. Ezek az emberek többen vannak, mint a kis csuti geci érdekvezérelt, elvtelen kis csicskásai.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:47:55

@Populista Pista: Sorosnak nem azért van annyi nyitott társadalmat támogató szervezete, mert mindet vezérli, hanem azért, mert ennyi értelmes ember támogatja ezt az eszmét. Szemben veletek, imbecilis idiótákkal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:48:24

@Populista Pista: Sorosnak nem azért van annyi nyitott társadalmat támogató szervezete, mert mindet vezérli, hanem azért, mert ennyi értelmes ember támogatja ezt az eszmét. Szemben veletek, imbecillis idiótákkal.

Populista Pista 2019.02.02. 00:49:52

@Birkesz:
Azt kérded tőlem hogy Ha ... , Ha ... , Ha ... , ?

Én erre azt mondom hahaha

A rencer áldozatai, az ajtó által megtámadott Kunhalmi, a pókember Hadházy meg az általa a székházból kidobott Szél meg többi fetrenģőművész ennyit érdemelnek, egy nagy kacajt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:50:15

@Populista Pista: "Ugyanúgy nem Orbán az Magyarországon, aki megkérdőjelezi a választói népképviselet elvét."

Dehogynem. Egy csomó mindenről nem lehet népszavazást tartani.

"Mi vagyunk a többség, mondja egy hangos kisebség. És hogy ennek érvényt szerezzen, rendszeres időközökben megrohamozza a magyar parlamentet. Persze ezért is O1G a hibás, minek foglalja el a Gyuri bácsi által másnak szánt helyet a Parlamentben? "

Akárhogy is nézzük, ti vagytok a hangos, 48%-os kisebbség. 2,8 millió mongolfidióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:52:41

@Populista Pista: "nem Trump az aki a választások óta nem bírja feldolgozni a vereséget és pontot tenni a mondat végére. "

"Mi vagyunk a többség"

arra is emlékeztetnélek, kis elmebetegkém, hogy Trump támogatói is hangos kisebbséget alkotnak az USÁ-ban. Clintonra többen szavaztak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:54:23

@Populista Pista: "Mit ártott nekünk Soros? Elég ha az SzDSz t említem"

Mi az összefüggés? Soros a Fideszt támogatta. A Fideszt kaptuk Sorostól. Fidióta barom vagy.

ennyit tudtok, ti Fidióták. . elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:55:17

@Ellenzéki Tüntető: nézz körül a 888-on, te fasz! ti kezdtétek!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:57:44

@TSandor Toth: "szerintem demokrácia van. És az is marad."

te egy debil idióta vagy. az nem demokrácia, ahol a képviselőket verik meg, és az ügyészség ezt jóváhagyja, sőt, még ellenük indít eljárást. az se demokrácia, ahol a kamupártokat és a Fideszt nem vizsgálják, de ellenzéki pártokat állandóan megbüntetnek Orbán csicskásai.

ez nem demokrácia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 00:59:51

@TSandor Toth: "Politikai szempontból a mai televíziózás pontosan ugyan olyan szar mint amikor nem a Fidesz kormányzott. "

hazudsz.

atlatszo.hu/2017/11/22/kilenc-grafikon-a-kormanymedia-tulsulyarol-igy-ervenyesul-a-sokszinu-tajekoztatas-elve-magyarorszagon/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:01:04

@TSandor Toth:

"Politikai szempontból a mai televíziózás pontosan ugyan olyan szar mint amikor nem a Fidesz kormányzott. "

hazudsz.

mertek.atlatszo.hu/allami-hirdetesek-magyarorszagon-2006-2017/

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:02:41

@fofilozofus: a gazember az (a párt), aki elbukik egy választást, és utána ebből azt tanulja meg, hogy lemegy gecibe. na ez a gazemer Orbán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:06:50

@TSandor Toth: "A baj az, hogy a liberálisoknak 1 törvényük, 1 igazságuk van! Az övék! És ha ezt bárki vitatja akkor a vitában nem partnerek vagy ellenfelek hanem ellenségek."

ja persze, mert a csuti geci magához öleli a vele egyet nem értőket?! eredjél már a kurva anyádba az idióta hazugságaiddal!

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:07:08

@Populista Pista: Olyan gazemberek mindig voltak és nagy valószínűséggel lesznek is, akik a politika mögé rejtőzve egyéni gazdagodásukra használják az adódó lehetőségeket, a befolyásukat. Voltak ilyenek a szoclib kormányzás alatt is, de meg se próbáld összemosni és egy napon említeni azzal, ami ma folyik. Részben azért, mert akiket említettél, azok többsége (Tocsik Mártát és nem Ildikót leszámítva) a megélhetésiek párthatárokon átívelő, Puch-Simicska paktuma mentén élt vissza a bizalommal, de nem rendszerszerűen. Ezzel szemben Orbán a maffiát emelte a kormány szintjére, és az állami gépezetet saját szolgálatába állította.

Ami az előző kormányok idején ment, az többnyire egyedi esetekből adódott össze, ma viszont komplett mechanizmust alakítottak ki, amelynek a feladata a szerzés - kevésbé finoman fogalmazva minden érték eltulajdonítása, az ország magántulajdonba vétele.

Teljesen feleslegesen kevered a szezont a fazonnal, a kettő még csak össze sem hasonlítható egymással. Amikor egy miniszterelnök azzal büszkélkedik, hogy harminc éve mások magángépén utazik meccsekre és ezután is így teszi majd, akkor mi értelme folyton visszafelé mutogatni?

Ébresztő, ember, mire ráébredsz, mennyire hülyére vettek, már késő lesz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:08:59

@TSandor Toth: " Trump az Ő 1 éve alatt több dolgot tett helyre mint az elődje 8 év alatt. "

Trump legnagyobb ígérete az Obamacare eltörlése volt. El tudta törölni az idióta?A faszt, mert baromságot ígért. Idióta szavazókkal, idióta ígéretekkel "nyert", átverte a szavazókat, leginkább a sajátjait. Trump nemcsak a stílusában kifogásolható, hanem genuine idióta. Akárcsak te. Ezért nyalod a seggét, te retardált!

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:10:43

@Populista Pista: Aki tapsol annak, hogy képviselőket vernek, az hozzájárulását adja a nyílt kormányzati erőszakhoz. Pedig, tudod, pupák, egyszer törvényszerűen elbuknak ezek a bohócok, és most kellene elejét venni annak, hogy ők IS visszaéljenek az ilyen ostoba felhatalmazásokkal és magánhadseregeik zsoldosaival szétveressenek mindenkit, aki nem tetszik nekik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:11:25

@Populista Pista: "Másfél hónapnyi tömény gyűlöletkampány után lehet például Orbánt vádolni a gyűlölet szitásával. "

Ti ártatlan emberek millióit gyűlölitek, és velük riogattok.

A rabszolgatörvénynél kik is voltak azok, akik ellen folyt a gyűlöletkeltés?! Tán arra a pár retardált Fideszes politikusra gondolsz, te idióta barom!?

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:13:52

@TSandor Toth: "A baj nem az, hogy Orbán nem liberális "

Nem sikerült felfognod a retardált "agyaddal", hogy Orbánnal az a baj, hogy egy elvtelen geci. Liberális volt, "Sorosbérenc" volt, most meg oda szarik, ahonnan enni adtak neki. Az ilyen elvtelen senki rosszabb, mint a Thürmer Gyula.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:14:23

@math0: Igazán megpróbálhatnád egy kicsivel visszafogottabban elmondani a véleményedet, attól nem lenne kevésbé igazad. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:16:39

@TSandor Toth: "Tetszik még emlékezni a kedves '90-es évekbeli liberális szlogenre a "cigány Orbánra"? "

jön az idióta, és a főnáci nevében hisztizik holmi rasszizmus miatt, ami 30 éve volt. bazdmeg, röhej vagy. ti hány millió embert bélyegeztek meg a származása miatt, ti náci faszok?! sőt, ki is toloncoljátok őket. Aztán ti, náci faszok hisztiztek rasszizmus miatt?! Retardált fasz vagy.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:17:20

@Tölgyes Péter: attól sincs kevésbé igazam, hogy így mondom el, és ehhez van kedvem, így tartom jónak, úgyhogy ne szólj bele!

m54 2019.02.02. 01:17:32

@Birkesz:
"...A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek kormányoktól függetlenül. Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk. Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni..."

Nehéz lehet, de próbáld megérteni!

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:20:41

@math0: De, beleszólok, mert ez itt nem a magánlevelezésed. Lehet, hogy birkózószart vacsoráztál, de ettől még próbáld magad a közösségi kommunikáció írott és íratlan szabályaihoz tartani - legalább az én felületemen. Köszönöm.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:21:58

@Tölgyes Péter: egy dolgot tehetsz, letilthatsz. na most ha te a sajátjaidat azért tiltod le, mert idióta viktoriánus hülyeségeket hiszel, akkor rólad is ennyit!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:23:34

@Tölgyes Péter: ha stílusrendőrködés miatt letiltasz, akkor küzdhetsz egyedül ezekkel az idiótákkal, és a szememben ugyanúgy bigott diktátor vagy, mint Orbán.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:23:36

Aki vitaképtelen, azt én is elküldöm - de nem azzal, hogy lesüllyedek a szintjére, hanem kirakom innen. Nem vagyok hajlandó csak azért röfögni, hátha a disznók megértenek.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:24:33

@math0: Nem tiltottalak, csak megkértelek, hogy egy kicsit fogd vissza magad - nem hiszem, hogy lehetetlent kértem. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:25:11

@Populista Pista: szólj az ápolódnak, hogy nem vetted be a gyógyszered!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:26:38

@Tölgyes Péter: ok, akkor megpróbáltad, nem jött be. nem vagyok a csicskásod. én tényleg liberális ember vagyok. a kérésedben semmiféle ráció nem volt, önös stílusdiktátorkodás volt részedről. én se ugatok bele, hogy nem tetszik a fényképed. te se ugass bele a stílusomba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:27:42

@Tölgyes Péter: " Aki vitaképtelen, azt én is elküldöm - de nem azzal, hogy lesüllyedek a szintjére, hanem kirakom innen."

Hazudsz. Tele van a blogod vitaképtelen FIdeszes barmokkal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:30:16

@IvanGyenyiszovics: ha te azt hiszed, hogy egy Hitlert meg lehet dumálni szép szerény dumával, hogy ne gyűlölködjön már, akkor te naiv idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 01:34:38

@balfaszokkal sáncoló: "nyugati fősodratú média, akik napikig próbálták elhallgatni a kölni gyalázatot, s ha nem lettek volna kis helyi lapok, meg a net népe, talán sose tudja meg a világ azt, ami ott történt Szilveszterkor"

na, helyben vagyunk. a Fidióta elmebeteg elcsodálkozik azon, hogy azországos lapok helyi lapokból tudnak meg helyi eseményeket, és azt hiszi, összeesküdtek ellene.

a Kölnben azon szilveszterkor történtek másnap megjelentek a helyi lapokban, és utána nap országos lapokban. ez a dolgok normális menete. egyébként ami Kölnben történt, az Németországban csak enyhén rendkívüli, mert minden nagyobb rendezvénykor történnek molesztálások. nemi erőszak pedig Kölnben sem volt. csak nektek fingotok nincs a világról, a falu végén túl még nem voltatok, és fake newsból "tájékozódtok".

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 01:36:55

@math0: Mindig ilyen "szövetségesekről" álmodtam...

Mindenkit nem lehet kitiltani, csak azokat, akik túllépik a határt. Attól, hogy látsz szélsőséges kommentet, még nem biztos, hogy a szerző újabbat tud elkövetni itt, mert már kitettem.

Kaptárharcos 2019.02.02. 07:15:54

@Tölgyes Péter: "Aligha az éjjeliszekrény fiókjából húztad elő ezeket az "idézeteket", mégsem teszed oda bizonyítékként a linkjüket."

Én még olyan elkeseredett ballibát nem láttam, aki kételkedett volna a gyurcsányok MOL-t
illető elkotyavetyélésében...:-) Hihetetlen idézetek, még így 14 év után is, mi?
(Lásd még: székely bácsi az állatkertben a zsiráfnál: ilyen állat nincs is.)

Nos, parancsolj:

mol.hu/hu/molrol/mediaszoba/1718-a-kormany-dontott-a-mol-ban-levo-allami-reszesedes-ertekesiteserol/
illetve
www.portfolio.hu/vallalatok/tobb-legy-egy-csapasra-mol-veheti-meg-az-allami-reszvenyeket--4.61959.html

oassasa 2019.02.02. 08:06:53

" Gyűlöletünk a legnagyobb fokban igazságtalan, ha az illető arról, hogy nekünk kellemetlen, nem tehet. A gonosz ember gyűlöli a jót, a boldogot, az irigy a szerencséset. Aki bennünket bántott, aki a mienket elvette, vagy el akarja venni, azt könnyen meggyűlöljük. Minél fájóbb volt a sértés; minél jobban szeretjük, amitől meg akarnak fosztani, annál mélyebb lesz gyűlöletünk."

Elutasítom a tömeges migrációt és azokat is akik ezt támogatják de nem gyűlölöm Sorost. Hite és meggyőződése szerint segítse , támogassa az embereket, tegye jobbá a világot , de ne az emberek akarata ellenére hanem velük együtt.
Ne azt mondják meg, hogy mit kell tenni győzzenek meg róla.

m54 2019.02.02. 08:09:57

@Edward Görög:

[1994]
"felismervén Orbán Viktort, azt mondta újságírók hallatára: „A szemétkosárból vettünk ki titeket, oda is fogunk visszadobni”
"György Péter esztéta azt tanácsolta Orbánnak: „Ne szamárkodjon, az újságírók úgy is erősebbek nála”

Sir Galahad 2019.02.02. 08:21:01

1. A "szellemi polgárháború" nagyjából mindig része volt a magyar közéletnek. Visszautalhatok Gyurcsány 23 millió romános kampányára, az MDF idején zajlott éles, megosztó vitákra, de akár a múlt század elejére is. A különbség annyi, hogy most a média, a közösségi kommunikáció modern eszközei ezt még láthatóbbá tették.
2. Miközben a szerző "szellemi polgárháború" miatt sopánkodik, engedi, hogy annak szelleme útszéli stílusú hozzászólások formájában itt is jelen legyen. Akkor most baj, hogy van "szellemi polgárháború", vagy nem?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:35:14

@Sir Galahad: te nem fogod fel, hogy mi a baj a Fidesz médiadiktatúrájával. az, hogy a pártok azt nyomják, amit képviselnek, és, hogy ebből mi igaz, mi nem, az a normális demokrácia része. az, hogy a kormány közpénzből hazudja plakátokon tele az országot, hogy a közmédia totál egyoldalú, hogy az ellenzéki képviselők normálisan nem is szerepelnek a közmédiában, hogy erőszakkal dobják ki őket onnan, és az ügyészség ezt a törvénysértést még jóvá is hagyja, hazug indoklással, az nem demokrácia. az, hogy a kormánynak mekkora médiafölénye van, hogy lopott pénzből minden médiát felvásárol, az nem demokrácia:

atlatszo.hu/2017/11/22/kilenc-grafikon-a-kormanymedia-tulsulyarol-igy-ervenyesul-a-sokszinu-tajekoztatas-elve-magyarorszagon/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:35:48

@Sir Galahad:

az, hogy a kormánynak mekkora médiafölénye van, hogy lopott pénzből minden médiát felvásárol, az nem demokrácia:

mertek.atlatszo.hu/allami-hirdetesek-magyarorszagon-2006-2017/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:38:30

@oassasa: "Hite és meggyőződése szerint segítse , támogassa az embereket, tegye jobbá a világot , de ne az emberek akarata ellenére hanem velük együtt. "

1) Soros a törvényes kereteken belül azt csinál, ami szerinte jó. értelmes ember szerint azok a dolgok, amiket Soros támogat, többnyire jók. például a vörösiszap-károsultak támogatása

2) Soros elég ritkán akarja megmondani magyar embereknek mit csináljanak. de ehhez van annyi joga, mint neked megmondani, mit csináljon Soros. ráadásul több hatása is van neki, meg jobb érvei is mint neked.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:39:20

@oassasa: "Ne azt mondják meg, hogy mit kell tenni győzzenek meg róla. "

a 2,8 millió Fideszes idióta annyira idióta, hogy nem lehet őket meggyőzni.

Sir Galahad 2019.02.02. 08:40:52

@math0: Az Antall- vagy a Horn-kormány idején az tényleg probléma volt, hogy a köztévé kormánytévéként működött, vagy hogy a nyomtatott sajtó politika ilag elkötelezett volt, mert nem voltak kereskedelmi tévék és internet meg közösségi kommunikáció sem volt. Ma azért merőben más a helyzet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:49:53

@Sir Galahad: senki nem azt kérdezte, hogy neked probléma-e, vagy te szereted-e a diktatúrát, ha kérdés az volt, hogy az van-e. igen, az van. és mi nem szeretjük.

arról nem beszélve, hogy a médiatörvény nem azt mondja, hogy a közmédia nyugodtan legyen Fideszmédia, hanem éppen az ellenkezőjét, tehát a közmédia működése jelenleg törvénysértő. az mindegy, hogy neked tetszik-e a törvénysértés, attól még a vezetői, és a kormány a börtönbe valók.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:53:05

@Edward Görög: te nem fogod fel, hogy mi a baj a Fidesz médiadiktatúrájával. az, hogy a pártok azt nyomják, amit képviselnek, és, hogy ebből mi igaz, mi nem, az a normális demokrácia része. az, hogy a kormány közpénzből hazudja plakátokon tele az országot, hogy a közmédia totál egyoldalú, hogy az ellenzéki képviselők normálisan nem is szerepelnek a közmédiában, hogy erőszakkal dobják ki őket onnan, és az ügyészség ezt a törvénysértést még jóvá is hagyja, hazug indoklással, az nem demokrácia. az, hogy a kormánynak mekkora médiafölénye van, hogy lopott pénzből minden médiát felvásárol, az nem demokrácia:

atlatszo.hu/2017/11/22/kilenc-grafikon-a-kormanymedia-tulsulyarol-igy-ervenyesul-a-sokszinu-tajekoztatas-elve-magyarorszagon/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 08:56:17

@Látens Imszimuláció: nem, nyuszókám. értelmes és elvszerű ember nem aszerint váltogatja a taktikáit, hogy éppen mivel nyer, vagy mivel hiszi, hogy nyer, hanem aszerint, hogy mi a helyes, és hosszú távon általában az a nyerő is.

a köcsögségeitek nemcsak köcsögségek, hanem bukni is fogtok. a hülyeség még soha nem nyert a világban tartósan.

ld. a náci Németországot: 12 évig azt hitték, hogy a nyerő stratégiát választották, sé ugyan minek is változtatni rajta. beledöglött az ország.

Sir Galahad 2019.02.02. 08:59:23

@math0: Nem mondtam, hogy tetszik az a gyakorlat, hogy minden kormány szócsövének tekinti a közmédiát. Azt mondtam, hogy ma már ennek nincs jelentősége.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 09:00:45

@Sir Galahad: tehát elismered, hogy Orbán egy utolsó, senkiházi, maffiózó, csak azt mondod, nem fontos. az előbbi a releváns kérdés, hogy szerinted minek van jelentősége, az senkit nem érdekel.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:03:27

@Kaptárharcos: Látom, olvasol is, írsz is, de minek, ha egyszer értelmezni, szöveget érteni képtelen vagy... Általánosságban írtam, nem pedig a MOL-értékesítésre, hogy ha valaki a nyakamba zúdít idézetzuhatagot, amelynek több eleme legalábbis csináltnak tűnik, tegye oda a linkeket is.

Amúgy meg az igazi disznóság nem a MOL-eladása, hanem visszavásárlása volt, ha nem csak a saját médiátok sugalmazásainak hinnél, hanem valami kis ismeretanyagod lenne közgazdaságtanból, akkor ezt tudnod kellene. Az előbbin nyert az ország - működőtőke-bevonásnak hívják az ilyesmit -, az utóbbin viszont nagyot veszített (most hadd ne nézzek utána, mennyi milliárdot), mert messze valós értékén felül vásárolta vissza Orbán, mellesleg Putyin egyik rokonának a cégétől...

Sir Galahad 2019.02.02. 09:06:46

@math0: A magyar politikai elit szereplőinek emberi, erköélcsi minőségéről nincsenek illúzióim. Orbánéról sincs.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:09:51

@Sir Galahad: Ma tényleg más a helyzet, hiszen az országosan fogható kereskedelmi tévék is Orbán(ék) kezében vannak, az RTL-Klub kivételével. Ne gyere az ATV-vel, mert azt is megvettétek állami hirdetésekkel és a Hit Gyülekezete óriástámogatásával.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.02. 09:10:01

@Sir Galahad: Orbán a legnagyobb geci. nagyságrendekkel, ne relativizálj, kis köcsög!

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:14:23

@Sir Galahad: Hogyne lenne jelentősége. Az arányok ugyanis oly mértékben eltorzultak, mintha máris egypártrendszer volna. És az anyagokat is majdhogynem kötelező érvénnyel a kormány tájékoztatási hivatala, illetve az MSZMP KB agit-prop osztálya munkatársai bocsátják a média rendelkezésére - hogy az MTI-re és az MTVA-ra az átkosbeli terminológiát használjam. Orbán tényleg igazolja, hogy nem az volt az ő baja a Kádár-korral, ami az ország baja volt vele, hanem az, hogy nem ő volt hatalomban és esélye sem lett volna hatalomba kerülni.

Kaptárharcos 2019.02.02. 09:20:03

@Tölgyes Péter:

Te csak nézzél utána a MOL visszavásárlásából adódó "vesztességgel".
Azt ugye hagyjuk is kapásból hogy semmiféle veszteségről nincs szó,maximum virtuális játszadozásról hiszen a MOL részvények most már a magyar állam tulajdonában vannak.

Viszont kezd el összeszámolni, a visszavásárlás óta mennyi osztalékot vette fel a magyar állam a MOL részvényei után. Mert az tényleges.

Hajrá.

Dizavul 2019.02.02. 09:27:49

@math0: "te nem fogod fel, hogy mi a baj a Fidesz médiadiktatúrájával."

Ó dehogynem..Először is kapásból röhögök a "diktatúrázáson"...:P

Aztán eszembe jut bizonyos D209 nevű miniszterelnök, aki a 2002-es kormányváltás után azt mondta egy 63 ezres MTV székház előtti tüntetés nyomán(amiről az esti friderikusz-féle "nyalás szabadsága" egy kockát nem adott le) :
" ha a jobboldalnak tévé kell, hát vegyen magának".
Nos, a jobboldal megfogadta a tanácsát:vett magának.
Ideje volna hogy a ballibák is megfogadják végre a sajátjukat.

Tény hogy Demszkigrád elvesztése érintette a lehető legfájdalmasabban a ballibákat, most szembesülnek azzal hogy őket is "a piac" kell(ene) eltartsa, az a "piac" amit amúgy istenítenek, de bizony ha magukról van szó azt ilyenkor még a bolgárgyörgyök sem szeretik, nyíltan bevallják óbégatásaikkal hogy állami pénzek nélkül fuccs.
Könnyem is kicsordul, ennyi balliberális elnyomás olvastán..:)

De mondjon valaki HÁROM,najó KETTŐ, egyefene EGY darab un. "jobboldali" műsort a közszolgálati MTV-ről az MSZP-SZDSZ 8 évéből. Egy darab "jobboldali" Pártkeltét,jusztot,friderikuszt, balót, veiszeralindát,rózsapétert, szombathigyulát.
(debreczeni józsef "jobboldali", elekistvánostók műsora előre szólok, nem jöhet szóba:D)
Meg tóta w. aki közszolgálatuilag vitte a tízmillióka, " modern képmesék" fedőnéven.

Most bizony némiképp számukra beköszöntött a córesz. Mert régi tanulságok hogy egyszer hopp másszor kopp.
A szdsz-es székely gábor pl. már nem a Szerencsejáték vezére.
És úgy tünik, a magánvagyonukat már nem szívesen áldoznák be
a boldvai, veress, gráf,leisztinger,kapolyi eftársak sem nagyon tülekednek,hogy csak a legkírivóbb ballib milliárdosokat említsük.
Az Altus Luxemburg is járulhatna valamivel az off-shore-ból.

Most bezzeg nem kell a "piac" amit korábban állandóan hangoztattak a ballibák, most az állami pénz kéne. Meg a köztévé.(amit úgysem néz szerintük senki, akkor meg minek?)

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:41:32

@Kaptárharcos: Látom, elromlott az agyi komputered. Szerinted ha valami az állam tulajdonába kerül, akkor szó sem lehet veszteségről? Hogy az már csak virtuális játszadozás? Te szerencsétlen agyatlan: az állam a mi pénzünkön vett meg valamit sokkal drágábban, mint amennyit az ki tud termelni. Akik ezt megtették, azoknak tényleg nem veszteség, de nekünk az. Nem is kicsi. A MOL nyereségességének meg nézz te utána, ha szerinted annyira hasít a cég, mert, tudod, ezekben az években az olaj és olajtermékek áresése, nyomott ára miatt még a legnagyobb olajosok is veszteségközeli állapotban vannak.

Kézenfekvő, hogy a "magyarolaj" a korábbinál kisebb nyeresége kevesebb adóbevételt is jelentett - és mindezt a reálist jóval meghaladó részvényárral összevetve kiviláglik, hogy Orbán a közpénzzel felelőtlenül gazdálkodott.

Ha eddig nem tudtuk volna. (Hogy ő persze közvetve ezzel is megtalálta a számítását, az stílszerűen csak olaj a tűzre...)

Tölgyes Péter 2019.02.02. 09:54:57

@Dizavul: A sok szóra sem érdemes szemellenzős baromság közé vegyítve írod: "Nos, a jobboldal megfogadta a tanácsát:vett magának."

Mármint tévét. Tényleg a jobboldal vett magának tévét? Akkor mutassátok már meg az adásvételi szerződést bármelyik csatorna megvételéről. És eleve, melyikre gondoltál? Mert a kö(ps)ztévé demokratikus berendezkedésű országokban nem eladó, kivált nem pártoknak. A kö(ps)zmédia ugyebár a BBC mintájára elvben pártsemleges. Nem Orbanisztánban persze.

Ami meg a TV2-t illeti, bankhitelből vette meg néhai Vajna András és gumírozott bankhitelből tartotta fenn, két kézzel szórva a pénzt a hallatlanul szar, színvonaltalan, etikátlan, mocskolódó műsoraira, a kereskedelmi televíziózást párttévévé silányítva.

Istenkém, az RTL-Klub egyelőre még nem jött össze, úgy látszik, mégsem ugrott első szóra a Roszatom, hogy megvegye azt Orbinak.

Piacot ott emlegetni igazán nevetséges, ahol az államot, az egész államgépezetet hitbizományba vette az egyik párt és még tenderből is a leginkább zárt körűeket írnak ki, hogy minden érdemleges a gázszerelőé, illetve rajta kívül újabban a Mészáros-családé legyen - erre soha korábban nem volt példa a gengszterváltás óta. Miféle piac az, ahol gyakorlatilag törvény vagy rendelet határozza meg, ki vehet és ki adhat el, és még ami látszatra versenyre emlékeztet, valójában az is ótvaros nagy csalás?

Ha a törvénytelenségeket törvényesítik, attól azok még törvénytelenségek, gazdasági és politikai bűncselekmények maradnak. A jog nem engedi, hogy hosszú távon visszaéljenek vele.

Sir Galahad 2019.02.02. 10:13:13

@Tölgyes Péter: Bár a televíziós kínálat is gazdagabb ma, mint akkoriban volt, inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy azóta van online média is, és e mellett a tévé vagy a nyomtatott sajtó jelentősége egyre szerényebb.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 10:19:19

@rabelais: Nem hazudtam, és tiltottalak azért, mert minden határt átléptél. Ezzel ráadásul azt sugallod, semmivel sem vagyunk különbek az általad fidiótáknak nevezett masszánál. Amikor ezt saját neved alatt vagy a saját posztodban teszed, akkor rólad van szó, ami az egyéni szoc problémád. Én azonban még adok arra, hogy ne menjünk egy bizonyos szint alá, ne állítsunk ki rosszabb bizonyítvány magunkról, mint ami a valós.

Az új neveden is tiltani foglak, ha nem tartod be a szabályokat. Amit a túloldaliaknak nem engedek meg, azt saját magunknál sem vagyok hajlandó tolerálni.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 10:25:39

@Sir Galahad: Mi vagy te? Főállású alibikereső vagy védőügyvéd? Ne te döntsd el, hogy mi fontos és mi jelentéktelen: a választást - és most a törvény átírásáról, a térkép átrajzolásáról, a szoftveres csalásról nem beszélek - a kis településeken nyerte meg Orbán. Azokban a falvakban, járásokban, amelyekben a tévé máig az M1 és a TV2, az újság a helyi, szintén többnyire Lölö és Vajna kezébe került sajtótermék, az online médiáról pedig azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 10:31:14

@Sir Galahad: Az előbb lemaradt a cikk, amelynek a tartalmát jól alátámasztja a kipreparált országtérkép. A vidéki lapok címlapja és cikkanyaga még ennél is "egyszínűbb", magyarán tök mindegy, hol élsz, melyik újságot veszed meg, ugyanazt a gyomorrontáshoz vezető ócska pártmaszlagot kapod, ugyanabban a tálalásban. És mindezt állami cégek által nulla értékű reklámok fejében kifizetett, gyakorlatilag állami támogatásból - vagyis a mi zsebünkből. Kétszer adják el nekünk ugyanazt a szart.

Ezt neked sajtószabadság.

Sir Galahad 2019.02.02. 10:31:14

@Tölgyes Péter: Igen, le lehet nézni a vidéki Magyarországot, lehet azt mondani, hogy ott nincs net, nincs műholdas vagy kábeles tévé sok csatornával. A baj az, hogy a számok azt mutatják, vidéken nagyjából ugyanakkora a netelőfizetés aránya, mint Pesten.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 10:33:06

@Sir Galahad: Mutasd azokat a számokat, ne csak alibinek használd, mondtam már. És az sem mindegy ám, MIRE használják. A tévé és az újság az maradt, ami korábban volt - de ezt te is tudod, csak játszod itt a hülyét. Mentségedre legyen mondva, sikeresen teszed.

antiindex 2019.02.02. 10:43:01

@Sir Galahad: a baj az, hogy az inernetező ember akár vidéken, akár Budapesten először is az adóból fizetett hazugságokat látja a plakáton, aztán az adóból fizetett hazugságok látja az interneten is.

az, hogy a médiadiktatúrát a szabad internet kiegyensúlyozza, egyrészt geci válasz, másrészt nem igaz. a kormány az interneten id médiadiktatúrát csinál. az internetet is lehet torzítani az adófizetők pénzéből, méghozzá igen vastagon. és O1G ezt is csinálja.

a Fidióta barom a plakáton is migránsriogatást lát, a facebookon is adópénzből reklámozott migránsriogató tartalmakat nyomnak elé. ez médiadiktatúra.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 11:00:05

@antiindex: Mindegy, hány neved van még, előbb-utóbb kénytelen leszel belátni, hogy te viselkedsz úgy, mint egy ócska kis diktátor. Rá akarod kényszeríteni a véleményedet a világra. A szélsőséges megfogalmazás halmozása sajnos gyakorta a tartalom szélsőségességével is jár - ennek ellenére semmi bajom vele, ha a saját oldaladon műveled. Aki azt olvassa, tudja, mire vállalkozik és mit kap.

Bármennyire furcsa, én újságírói pályám kezdetétől tartom magam ahhoz, amit te a jelek szerint nem vagy képes feldolgozni, hát még elfogadni: ha szitokszavak kíséretében fogalmazod meg a mondandódat, akkor a szitokszavak elterelik a figyelmet a lényegről. Ha a szitokszavak túltengenek, olyan indulatspirált váltanak ki, hogy az amúgy akár kezelhető érveid semmibe vesznek. És marad a szemét, amit el kell távolítani akkor is, ha az illetőt nem rossz szándék vezette - ám ettől még szemetelt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 11:43:05

@Brendel Mátyás: Na ide figyelj, Brendel Mátyás! Ha valakinek nincs joga kifogást emelni az ellen, hogy kifejezetten objektív alapon a szint alatti kommentet kimoderálom, ismétlődés esetén a szerzőt tiltom, hát te vagy az. Korai, de annál régebben mutatkozó szenilitásodnak tudom be, hogy az emlékezeted szelektál, és a jelek szerint mára elfelejtetted, hányszor tiltottál különböző blogjaidról csak azért, mert nálad mindig kulturáltabban a tiédtől némileg eltérő véleményt mertem nyilvánítani.

Ja, hogy ha a tartalomban hellyel-közzel egyetértünk, akkor a forma, a stílus szerinted mellékes? Ám legyen, te ítélj ilyen alapon - a saját oldalaidon. Az én mércém összetettebb: ha a Brendel-féle, bicskanyitogató stílusban válaszolok, akkor végképp nem a mondandómmal foglalkoznak, és az egész topik olyan képet mutat, mintha vadbarmok estek volna egymásnak.

Nem, én nem akarom, hogy összetéveszthető legyek velük. Te, sajnos, függetlenül attól, mit mondasz, mára hozzájuk süllyedtél, ugyanolyanná váltál, mint ők. Artikulálatlanul ordítozol, elriasztva mindenkit, aki esetleg a helyét keresi. Pedig elsősorban hozzájuk kellene szólnunk, te ezt akadályozod meg, ha kocsmaszinten teríted szitkozódó, visszaköszönő paneljeidet.

Nos, én nem kérek belőlük, vagyis te nem leszel képes itt lerakni a szemetedet. Hozzáteszem, nem automatikusan törlöm, amit írsz, csak akkor, ha szint alatti. És igen, itt én döntöm el, mi számít szintnek. Nem azért, mert diktátor vagyok, hanem azért, mert ez az én blogom.

Sir Galahad 2019.02.02. 12:04:36

@Tölgyes Péter: www.origo.hu/gazdasag/20170724-internet-magyar-penetracio.html "Közép-Magyarországon volt a legmagasabb az arány: itt a 86 százalékos eléréssel rendelkeztek a magyar családok 2016-ban. Ezzel szemben Észak- és Dél-Alföldön csak 72-72 százalék". Alacsonyabb a vidéki internet-hozzáférés aránya, de csak 14 százalékkal, szóval nagyjából ugyanakkora a lefedettség.

Populista Pista 2019.02.02. 12:13:33

@Tölgyes Péter:
Emlékeztetlek rá amit a saját emberetek, Katona Béla mondott a kilencvenes évek közepén: a szervezett bűnözés keresi az utat a politikába. És lám megtalálta, most buknak ki az akkori szoci politikusok nevei a hangfelvételeken, amiket Portik jóvoltából sikerült az utókornak megőrizni. Lesz majd mit magyarázni az elkövetkező időkben, sok szerencsét a maffiamosdatáshoz!

Populista Pista 2019.02.02. 12:24:49

@Sir Galahad:
A bunkó tájékozatlan falusi magyar képe a kedvenc vesszőparipája azonak, akik nem bírják feldolgozni a választási vereséget. Pedig pont azért veszítenek, amilyenek valójában.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:38:10

@Sir Galahad: Az origo.hu azt írja, amit a Lendvay utca, esetleg Habony megrendel. Aki tényként fogadja el a hazugságokat, azzal nincs miről vitatkozni. Arról nem beszélve, hogy nagyon nem elegáns, ahogyan átléped az érveket: nem az a lényeg, hogy az internetelérésben nincs nagy eltérés, hanem az, hogy az "újság" és a "tévé" ettől még a helyi, fideszes lap és az M1-M4-Echo TV-TV2 maradt.

Sir Galahad 2019.02.02. 12:38:27

@Brendel Mátyás: Jó, de a neten ott egy csomó más hírportál is. Óriási a választék. Egész egyszerűen nem igaz, hogy a Fidesz uralja a nyilvánosságot. Lehet, hogy szeretné, de az online világban ez egyszerűen lehetetlen. Ezért mondom, hogy nem nagy a jelentősége annak a befolyásnak, amit a nyomtatott sajtó és a köztévé révén magáénak tudhat. Harminc éve akinek ez a kettő megvolt, gyakorlatilag a sajátjának érezhette a teljes nyilvánosságot. Ma már legfeljebb egy részét.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:42:46

@Populista Pista: El vagy tájolva. Hogy a Portik-féle hangfelvételekből mi derül ki és hogy azok mennyire manipuláltak, az csak évek múltán derül majd ki. De Freud azért meglátogatott téged: valóban igaza volt Katona Bélának, csak az arányokat illetően becsülte alá az alvilág képességeit - és a magyar politika képtelenségeit. Merthogy a maffia nem egyszerűen megtalálta az utakat: Orbán csapata a Fideszben és a kormányban, továbbá minden (a hatalmi ágak szétválasztása esetén nem a kormánytól függő) állami csúcsszervezetben maga a maffia.

Vagyis már régen nem útkeresésről van szó, hanem arról, hogy a miniszterelnök a kormányzati és az állami politika rangjára emelte saját maffiáját. Bűnbanda az ország élén - szerinted ez meddig tartható fenn?

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:44:24

@Populista Pista: Nem a falusi magyarság a bunkó, hanem a fideszes. Tudom, nehéz ezt megemészteni, hát még nekünk ezzel együttélni, de ha egyszer tény, akkor tény.

Sir Galahad 2019.02.02. 12:45:23

@Tölgyes Péter: Ha volnál szíves venni a fáradságot és elolvasnád a cikket, látnád, hogy az a ksh adatai alapján készült. Ugyanezt az adatsort, ugyanilyen számokkal feldolgozta egy csomó más hírportál is. "az "újság" és a "tévé" ettől még a helyi, fideszes lap és az M1-M4-Echo TV-TV2 maradt." Erre írtam feljebb, hogy ma, amikor szinte minden háztartásban van internet, nem nagy a jelentősége annak a befolyásnak, amit a nyomtatott sajtó és a köztévé révén magáénak tudhat. Harminc éve akinek ez a kettő megvolt, gyakorlatilag a sajátjának érezhette a teljes nyilvánosságot. Ma már legfeljebb egy részét.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:48:49

@Sir Galahad: Próbáld megérteni: a Fidesz teljesen uralja a médiát, mert azt a részét, amelyiket még nem kebelezte be, gazdaságilag lehetetleníti el. Reklámbevételek nélkül független és ellenzéki nyomtatott és elektronikus sajtó csakis az olvasók támogatásából tud tengődni - a kiszolgáltatottság pedig élét veszi a szükséges kritikai hangnak. A technikai felszereltségbeli eltérésekről már nem is szólva.

Mit vársz attól az Orbántól, aki maga nyilatkozta: ha teheti az ember, meg kell semmisítenie az ellenfeleit. Ő ráadásul ezt a kifejezést nem is ismeri, aki nincs vele, az az ellensége vagy éppen nincs is.

Sir Galahad 2019.02.02. 12:51:09

@Tölgyes Péter: Aha. Tehát nem létezik index, 444, átlátszó, stb., vagy azok is mind a Fidesz kottájából játszanak? Mesélj még!

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:51:30

@Sir Galahad: Ne játszd a kretént, mert még a végén főszerepet kapsz valami tragikomédiában. Utoljára próbálom meg eljuttatni a pici agyadig - már, ha van olyan -, hogy az internetet nem a napi tájékozódásra használja a falusi ember. Arra a célra a rég megszokott újság és tévé való. A net a postai levelezést és a pletykálkodást váltja ki - kérdezz rá vidéken élőkre bátran.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 12:55:53

@Sir Galahad: Hogyne létezne. Koldulásra kényszerítve. És az arányuk elenyésző - még akkor is, ha az index olvasottsága érthetően magas. De a tulajdonviszonyai már hasonlítanak a Népszabadságéira, mielőtt az a megszűnése előtt átkerült a Mediaworkshöz. És az ilyesmi óhatatlanul befolyásolja az újságírókat: már javában állást keresnek, vagy óvatosan alkalmazkodnak a majdani kívánalmakhoz.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 13:02:36

@Sir Galahad: Még valami. Amit te ellenzéki médiának nevezel, annak a tűzereje - mivel az ellenzék megosztott - erősen szór. És még véletlenül sem süllyednek a kormányszócsövek szintjére azzal, hogy az ott zajló ócska és olcsó propagandahadjárat mintájára éjjel-nappal sugároznák a hazugságokat. Habonyék mindent tízezerszer elismételtetnek, állami pénzből, vagyis a mi zsebünkből megfizetik az agyatlan sorosozást és "migráncsozást", akárcsak a fake news inváziót, a magyar gazdaság csodálatosságát alátámasztó nevetséges tévadatokat.

Ezzel felület, pénz és szándék híján nem lehet versenyezni.

Sir Galahad 2019.02.02. 13:21:22

@Tölgyes Péter: Ne haragudj, de te hol élsz? Én vidéken, és nap mint nap beszélek vidéki emberekkel. Te? Egyébként az se újdonság, hogy az ellenzéki sajtó kiszolgáltatott, csak amíg nem volt online média, addig mondjuk a Demokrata fő szerkesztője panaszkodott, hogy nem kap állami hirdetést a baloldali kormánytól.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 14:36:14

@Sir Galahad: Ez megint hazugság. Pályázatokon nyertek jobboldali lapok is, nem is kevésszer, továbbá nem csak állami hirdetéshez nem jut az ellenzéki média túlnyomó többsége, de a privát szférát is eléggé megfélemlítették ahhoz, hogy csak a legerősebbek egyike-másika gondolja úgy, az ország másik feléhez is érdemes eljuttatnia a reklámját.

Sir Galahad 2019.02.02. 14:36:27

@erikgross: Az igazán jó kérdés az, amit most vetettél fel. Hogy miért van az, hogy sokaknak még mindig Orbán az alternatíva, és ha befogott orral is, de inkább rá szavaznak.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 14:43:44

@erikgross: Nem csak a kormánymédia állami és Fidesz-közeli cégektől kapott bőséges és kizárólagos támogatása torzítja a sajtóviszonyokat, de az a gusztustalan és hazug propaganda-, illetve lejárató- és hazugságkampány, amelynek a köz-höz annyi a köze, hogy köz-önséges. Annyira kézivezérelt ez az egész, hogy arra az átkosban sem volt példa, érdemes a megyei lapok címoldalát azonos napon egybevetni - csak a fejléc az eltérés.

Az agymosást is új szintre emelte a kormánypárti agytröszt: a Finkelstein-féle gyűlöletsugalmazás ezért annyira hatékony. Ugyanaz a látvány, amely az utcák-terek óriásplakátjain a szemünkbe ötlik, túlteng az újságok oldalain, az internetes honlapokon és a tévéknek csúfolt hírhamisító-celeb vegyesfelvágott adásokban.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 14:49:13

@Sir Galahad: A magyar az átkosban megszokta, hogy jó az úgy, ahogy van. Belefáradt abba az egészbe, ami itt zajlik, a szoclib kormányzás alatti egész pályás letámadás annyira eredményes volt, hogy az "érdemeken" túlmutató, eltúlzott kiábrándultság azóta szemellenzőként fedi el a sokkal nagyobb, hosszú távon roppant káros disznóságokat is. A néplélekhez ráadásul közelebb áll a felelősség átpasszolása, az, hogy akit megválasztottunk, az döntsön mindenről. Vagy ha mégis ránk kérdez, olyan módon tegye, hogy ne kelljen töprengeni, adják magukat a válaszok.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 15:09:09

@erikgross: A baj csak az, hogy a média vészes torzulása egyrészt aktív kiváltója az ilyetén közhangulatnak, másrészt alkalmas arra, hogy fenn is tartsa, konzerválja ezt az állapotot, akadályozza a kívánatos irányba történő változását. Nem véletlenül harcolnak mindenütt, amióta világ a világ, a sajtószabadságért. Márpedig azt tagadni, hogy ma nálunk nem szabad a média, nevetséges. Vagy inkább siralmas.

Populista Pista 2019.02.02. 19:02:56

@Tölgyes Péter:
Katona Béla szoci titokminiszter volt, a szoci kormányzás alatt tette a kijelentését a politikába benyomuló maffiáról. A Fidesz akkoriban ellenzékben csücsült, hozzáférése semmihez nem volt. Az volt az olajszőkítés kora, az utcai maffialeszámolások kora.

A Portik hangfelvételekből máris kibukott az MSZP egyik akkori tagozatvezetője, Hagyó Miklós főnöke. Persze majd mondhatjátok hogy hamis, meg a többi szokásos terelés, de Gyurcsány óta tudjuk mit csinálnak a szocik reggel éjszaka meg este.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 19:19:23

@Populista Pista: Elég ebből a sz@rkeverésből. Már válaszoltam a kommentedre, nehogy már tőled tudjam meg, mikor volt miniszter Katona Béla. A válaszomat fenntartom, Katona Béla már akkor is a Fidesz zavaros ügyleteire utalt, és ha valaki, ő tudta, mivé "fejlődhet" ez, ha Orbán hatalomra kerül. Érdektelen, mi bukott ki Portik hangfelvételéből, egyrészt, mert lesz ott a kedvenceidet terhelő is, másrészt pedig az akkoriak ipari tanulók sem voltak a most hatalomban lévőkhöz képest. Ott egy-egy politikus visszaélt a lehetőségekkel, "itt" (most) az egész kormánypárti élcsapat legfontosabb feladata az intézményesített lenyúlás.

Ha ezt nem látod, akkor a szemorvos sem tud segíteni rajtad. No meg gyanítom, a "filhallásod" is problémás, akárcsak a szövegértelmezésed, ami ráadásul kritikus is. Elég sokan elemezték az őszödi beszédet - nem a manipuláltat, hanem az eredetit -, és egyértelmű, hogy Gyurcsány nem a szocikra sarkította le a mondandóját, hanem a magyar politikusi gárda egészét marasztalta el.

Nem vagy te még populista sem, csak... sajnálom... kezelésre szorulnál.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 19:29:37

@erikgross: Kevered a szezont a fazonnal. Nem az a sajtószabadság egyetlen ismérve, hogy letartóztatnák az újságírókat, hanem többek között az, hogy már olyan helyzetbe sem tudnak jutni, hogy legyen miért bevinni őket. Az anyagilag ellehetetlenített ellenzéki média tehetetlen a kormányzati túlsúllyal szemben - illene már egyszer megnézni a két oldal írott és nyomtatott sajtója területi lefedettsége közötti különbséget.

Nem látod az ellenzéki megszűnéseket? Soroljam? Minek, mindenki tudja, te is, hogy a kis gömböc egyedül a Népszavát hagyta meg, az is a paktumos Puch kezében van, aki az állami hirdetéseknek szolgáltatta ki a lapot.

És ha már azt mondod, nem látod, hogy elvinnének ellenzéki újságírókat, tudod, a sajtószabadság hiányát bizonyítja az a cirkusz, ami az ellenzéki tüntetés öt pontjának beolvasását, ismertetését a mai napig megakadályozza a kö(ps)ztévében. Ugyanehhez tartozik az, hogy a képviselőket marasztalja el az ügyészség, noha a jogállásukról szóló törvény egyértelműen az ő igazukat támasztja alá.

Mondok egy jellemző példát, remélem, megérted: az egyik ellenzéki párt az OS-nél kívánt megjelentetni egy közleményt, de mivel Orbán neve benne volt, az MTI megtagadta a közzétételt.

Komplex csomag az, amely nem egyszerűen aránytalan médiatúlsúlyt biztosít a Fidesznek, hanem lassan megfojtja az ellenoldalt.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 20:35:59

@erikgross: Hadilábon állsz az igazsággal, de még saját magaddal is ellentmondásba kerülsz. Azt írod: "... ezt megtehetik, legfeljebb nem támogatja az állam, vagy kevesen olvassák." Az állam nem egyszerűen nem támogatja, hanem megfojtja, mint előbb kifejtettem. Anyagilag ellehetetleníti - vidéken a vállalkozók már belátták, végük, ha az ellenzéki médiánál hirdetnek. Az pedig, hogy kevesen olvassák, csúsztatás - nem jut el a vidék jelentős területeire, a lapterjesztés szándékos anomáliáira még ki sem tértem. Egykori újságíróként tudom, hogyan lehet - utasításra - a standokon elrejteni a nem kívánatos újságokat, kevesebbet szállítani, mint amennyire igény van... hosszú.

Nálunk is van kamusajtó és kamu ellenzéki média, ez természetes velejárója az anyagi kiszolgáltatottságnak. Az internet felügyeletének növelésén lázasan dolgoznak a fideszesek, annak ellenére, hogy a Deutsch-féle sundriságot a tömeges felháborodás miatt visszavonni kényszerült. A Facebook moderációs gyakorlata nem véletlenül változott meg jelentősen - simán tiltják az ellenzéki hangadókat, miközben a legszélsőségesebb jobboldali kiszólások nyugodtan maradhatnak.

Úgyhogy nincs olyan értelem, amelyikben nemhogy fejlett, egyáltalán demokrácia lennénk. Diktatúra ez, amely a szoft változatból nagy sebességgel halad a durvább változatok irányába.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 22:23:29

@erikgross: Azt mondod, ne áltassuk magunkat. Akkor miért teszed? Lehetsz teli önbizalommal, de az ellentmondások ellentmondások maradnak. Orbán pedig mára a késő Horthy-korszakot idéző félfasiszta politikussá változott, mert a szélsőjobbon vélt felfedezni erősítési potenciált, de sodródott is, mert a hatalom a számára nem cél, hanem eszköz, amelyért semmi sem drága neki.

Cáfolhatod, nem érdekel különösebben; intézkedései egész sora és az ország légköre ezt egyértelművé teszi. Ez pedig itt diktatúra, pontosan olyan, amilyent - az EU-n még éppen belül - Orbán megengedhet magának. Ahogy azonban ez lenni szokott, az események irányítása bármikor kicsúszhat a kezéből, és akkor megtapasztaljátok ti is, akik - semlegesnek tettetve magatokat - mentegettétek őt, hogy a tűzzel mennyire veszélyes játszani.

Tölgyes Péter 2019.02.02. 23:40:12

@erikgross: Igen, Viktor, vagyis győztes. Csakhogy éppen ebben rejlik a veszte. Hiába vert el mindenkit, ha saját magát nem tudja legyőzni. Letért a normális politikusok útjáról, és az ilyesmiért általában drága árat kell fizetni. Ő is így lesz ezzel. Utána bőven lesz ideje gondolkodni azon, hol rontotta el.

Populista Pista 2019.02.03. 09:53:04

@Tölgyes Péter:
Ne akarj már Gyurcsánynál is gyurcsányosabb lennl. Még szerencse hogy nem te mondod meg a frankót, hanem a választók. Pont ez a jó a demokráciában.

Tölgyes Péter 2019.02.03. 10:48:29

@Populista Pista: Látom, rosszul esik a lelkednek, hogy megjósoltam a bukásotokat. Pedig eljön, visszavonhatatlanul, és sokkal hamarabb, mint gondolnád. Ez persze nem a frankó, tudod, már csak azért sem, mert eszem ágában sincs megjátszani Gyurcsányt.

De főleg azért, mert a frankó az lenne, ha már múltidőben beszélhetnénk erről az egész átkozott időszakról, amely - ahelyett, hogy az EU-tagsággal élve fellendülést és megbékélést, nyugodt életet hozott volna ennek a kis országnak - legalább ötven évvel vetett vissza bennünket.

És még csak azt sem mondom, hogy a legnagyobb károk az anyagiak terén keletkeztek, pedig a jövedelmi olló ismét iszonyúan szélesre nyílt és a korábbiaknál sokkalta többen szakadtak le már-már menthetetlenül, hanem a fejekben és a lelkekben - lám, a tiédben is.

Amikor emberek százezrei nem látnak az orruknál tovább és hagyják magukat megvezetni, hülyének nézni és hülyeként is kezelni, bolondsorba taszítani ócska, poros-dohos, kártékony, de a magyar népléleknek olyannyira tetszetős hamis jelszavak segítségével, akkor két emberöltő is kevés lehet ahhoz, hogy ez az ország rátaláljon végre a helyes kerékvágásra.

A demokráciában tényleg az - is - a jó, hogy a választók mondják meg, mi a frankó. Leszámítva az olyan, szélsőséges, otromba és ostoba helyzeteket, amikor tömegmanipulátorok megsúgják a "zembereknek", mi az, amit nagyon szeretnek. Jobban mondva, szeretniük kell, noha az már most nagyon rossz vagy rossz lesz nekik. Nem sokára. Ha nem ma, hát holnap vagy holnapután, mert az orbánok ördögi mechanizmusában a választó csak addig érdekes, ameddig leadja a voksát és teljhatalomhoz segíti a Vezért.

Az újrakasztosítás - ezernyi jel bizonyítja - tejes erővel folyik. Mindenkire sor kerül, érted, mindenkire, aki nem használható az összerabolt javak bizalmi vagyonkezelőjének. Ti, marhák és birkák még meg is tapsoljátok ezt a nagyüzemi taposást, mert nem érzékelitek, csak idő kérdése, mikor kerül rátok a sor, hogy a kizárólag lefelé száguldó páternoszterbe tuszkoljanak benneteket is.

Tíz körömmel kapaszkodtok a saját vesztetekbe, és mindenkit elküldtök melegebb éghajlatra, aki erre figyelmeztetni merészel titeket.

Tölgyes Péter 2019.02.03. 12:44:08

Íme, a tömeghülyítés iskolapéldái.

Fidesz-szóvivői tájékoztatók, címszavakban (egyetlen hónap - 2019. január - termése!)

Brüsszel bevándorláspárti többsége az európai emberek biztonságát viszi a vásárra
Az újabb EP-vita nem más, mint a Soros-féle politikusok választási kampányeseménye
Ha az ellenzéken múlna, gyed extra sem lenne
Ha kampányoltak Ahmed H.-ért, akkor most fogadják is be őt a bevándorláspárti brüsszeli képviselők!
Gyurcsány és szocialisták elvették a lehetőséget a magyar vállalkozásoktól
Soros György jelöltje a bevándorláspártiak csúcsjelöltje
Brüsszel azért támadja a Stop Sorost, mert az a migránsok behozatalának útjában áll
A baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket
Brüsszel és a Soros-szervezetek durván korlátozni akarják a tagállamok önállóságát
Brüsszel meg akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat
A magyar baloldali EP-képviselők megszavazták, hogy a Soros-szervezetek több migránst hozzanak be
Ha az ellenzéken múlik, akkor ilyen ütemű minimálbér-emelkedés se lenne
Brüsszel azért akar a Soros-szervezeteknek több pénzt adni, hogy azok még több migránst hozzanak be
Soros emberei újra színt vallottak az Európai Parlamentben
Az ellenzék eltörölné a családi adókedvezményt
Soros György diktálja Brüsszel migrációs politikáját
Tőről metszett bevándorláspárti politikát folytatnak a magyar ellenzéki pártok
Brüsszel tovább erőlteti a kvótát
A Magyarország elleni támadás Soros fizetett választási kampányának a része
A teljes ellenzék a Jobbikkal együtt aláírt Soros Györgynek
Itt az újabb bizonyíték: együtt tüntet a magyar ellenzék Sargentinivel
Gyurcsány és szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől
Megkezdődött Soros György európai parlamenti kampánya
Az ellenzék az ápolási díjjal is színjátékot űz

Akinek ez nem feküdte meg a gyomrát, meg is érdemli.

Tölgyes Péter 2019.02.03. 13:05:56

"Néha megjelenik egy-egy személy, mint korábban Nyerges és Simicska, mostanában Garancsi, Mészáros és Szijj László, a látható strómanok. De ők csak arcai a cégeknek, nem a valódi tulajdonosok. Hogy mennyire nem azok, azt megmutatta a tavaly október is, amikor önként egy szóra és ingyen felajánlották a médiacégeiket egy nonprofit propagandaholdingnak.

A valódi tulajdonosokat magántőkealapok és bizalmi vagyonkezelők rejtik, az elmúlt 9 évben kiépült rendszer egyetlen nagy holdingba fonódik, amelynek tulajdonosát vagy tulajdonosait nem ismerjük, nem ismerhetjük. Csak erős sejtéseink lehetnek."

b1.blog.hu/2019/02/01/egy_nagy_polip_fonja_be_a_magyar_gazdasagot?

Tölgyes Péter 2019.02.03. 19:09:36

@erikgross: Hogy az ellenzék migránsbarát lenne? Mitől, mi teszi azzá? Ja, hogy a sok milliárd forint közpénzből - vagyis többek között az én zsebemből is - megtámogatott kormánypárti propaganda? Az persze természetes, hogy az ellenzék nem bólinthat rá a méretes ocsmány hazugságok garmadájára, mert például Brüsszelnek NINCS bevándorláspárti többsége, de még csak bevándorláspárti kisebbsége sem.

Hogy a megvezetett, becsapott tömegeket olyan lelkiállapotba lehetett hozni, amely a legelemibb szolidaritást és emberiességet, a valóban életüket mentők megsegítését migránspártiságnak láttatja, arról a hatalma bebetonozása érdekében szélsőségesen nacionalista húrokat pengető kormány a bűnös, az agyatlanok serege pedig a hibás.

A legfrissebb példa erre, a Magyar Idők tálalásában.

Öles cím:

DÖMÖTÖR CSABA: A KORMÁNY A JÖVŐBEN IS HARCOLNI FOG A MIGRÁNSBIZNISZ ELLEN

Kérdezem: vajon azzal kezdi-e a kormány, hogy Rogánt és a letelepedési kötvénnyel seftelve sok milliárdot bezsebelő társait letartóztatták-e már?

Miféle migránsbizniszről mer egyáltalán beszélni ez a bagázs, amelyhez képest Tocsik Márta - aki ugyebár az állam által ellátható feladatokat végzett el akkor horribilisnek érzékelt haszon fejében - még ipari tanulónak is gyenge lenne? Rogán baráti köre off-shore cégek közbeiktatásával azt csinálta, amit a követségek stábja könnyedén elvégezhetett volna, az amúgy is jól szabott fizetése fejében...

Most akkor miről beszéltél?

Tölgyes Péter 2019.02.03. 19:14:13

Mivel korábban kifogásoltam, hogy mások idézetgyűjteménnyel operáltak, de linket nem mellékeltek hozzá, pótlom az elmaradást:

magyaridok.hu/belfold/domotor-csaba-a-kormany-a-jovoben-is-harcolni-fog-a-migransbiznisz-ellen-3913313/

Tölgyes Péter 2019.02.03. 19:48:56

@erikgross: Bocs, csak nem hittem el, hogy értelmesnek tűnő embert is ennyire meg lehet vezetni, és hogy te is elhiszed: a politikusok saját maguk ellenségei. Miért állna bárkinek az érdekében, hogy migránspártivá váljék? Ha a kormánypárti média torzított híradásaiból tájékozódsz, akkor persze érthető, hiszen nincs olyan híradó, de még "egyperces" hírösszeállítás sem, amelyik ne valamilyen, migránsok által külföldön elkövetett bűncselekményről szólna (amelyek jelentős részéről utólag kiderül, hogy helyiek követték el, persze a kö(ps)zmédia és a TV2 nem helyesbít.

Migránspártisággal sehol nem lehetne szavazatokat szerezni - ezért gyanúsítja ezzel az ellenzéket Orbán lakájmédiája -, nincs is ilyen. Szolidaritás, segítőszándék van, nem általában a bevándorlási szándékkal érkezők, hanem a menekültek irányában.

Érdekes, mintha a Dömötör-féle vicces megnyilatkozás fölött elsiklottál volna.

Még egyszer elnézésedet kérem, többet néztem ki belőled.
süti beállítások módosítása