Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Bencsikhiszti

2020. január 09. - Toadwart66

be80vuibo7_ih3yqwta39a_r.jpg

„A meleget ugyan nem a zöldek csinálták, azonban az, hogy hosszú évek kitartó munkájával elérték, hogy a nyaranta mindig rendkívül forró, középső területein pokoli sivataggal megvert Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember, mert annak olyan természetesnek kell lenni, ahogy azt a Jóisten rosszkedvében megteremtette, az ő bűnük.”

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője

502263_preview.png

Pompás érvelés! Az egyik legjobb ebben az évben. Csak így tovább!

Bencsik szerkesztő úr ökológia ismeretei nagyjából olyan alaposak lehetnek, mint amellyel a Mátrai hőerőmű  rendelkezik. Utóbbi természetesen nem szerkeszt újságot, viszont Bencsikhez hasonlóan rengeteg káros anyagot bocsát ki magából.

Lelkes munkásőr, illetve ifjú kommunista korában Bencsik úr (akkoriban még elvtárs) biztos járt valamiféle erdőben, ahol fáradhatatlan harcostársaival egyetemben, több ezer hektáron gereblyézték össze azt az avart, melyet felelőtlen erdészek előtte szanaszét szórtak. Talán innen ered bölcs meglátása, amely arra is utalhat, személyében nem egy túlságosan bölcs elmét, csupán egy rendkívüli alkalmazkodó-képességgel rendelkező emberi létformát tisztelhetünk, akit kellő mennyiségű anyagi juttatás segítségével bármely politikai rendszer könnyedén felvásárolhat, legyen az akár a legaljasabb prototípusok közül való is. A bayeri jelzőket hagyjuk meg a magukat keresztény-konzervatívnak hazudozóknak. A dehumanizáció gyakran csap át lelketlen öldöklésbe. Bencsik András tehát ember, csak ostoba. Amit leírt óriási esztelenség, amely már bűn.

Ennyi erővel bátran kijelenthetnénk azt is, az a sajnálatos tény, miszerint a déli félteke szárazföldi része hatalmas területeken lángokban áll, legfőképpen arra vezethető vissza, hogy a szemét zöldek miatt, felelőtlen módon, még nem irtották ki az ott található összes erdőt. Ez persze nem lesz örökké így, ha szorgos kezek eltávolítják az Amazonas környékéről az ott felgyülemlett éghető anyagokat, legfőképpen a fákat, cserjéket, valamint az időzített bombaként ott hagyott talajszintet.

Látott már valaki megfékezhetetlen erdőtüzet a Szahara kitűnően égés- és hőálló homokdűnéin? Nem? Akkor mire való az a nagy hiszti, amit a liberálisok csapnak maguk körül, Soros György és a háttérhatalmak megbízásából?

A Föld ökoszisztémája szerencsére nem nagyon olvas Demokratát, mivel rögtön elsírná magát. Sokan vannak ezzel így.

A Fidesz propagandagépezete nem tud normális érveket felhozni a klímaváltozással kapcsolatban. Akarják is, mert a köztársasági elnök elkötelezett környezetvédő, meg nem is akarják, mert annyira azért nem, hogy tegyen is valami érdemlegeset. Szóval lökdösik ide-oda a témát. Össze-vissza beszélnek, jópofiznak, mint szegény Sas Jóska. Legalább egy olyan szakértőt keríthetnének végre maguknak, aki képes különbséget tenni a klíma és az időjárás fogalma között. Jóval olcsóbban be lehet szerezni egy ilyesmit, mint magát Bencsik főszerkesztőt, nem is beszélve a hiperagresszív Schmidt Máriáról.

Az emberi tevékenység a Földdel kapcsolatban nagyjából olyasmi lehet, mintha egy bonyolult szerkezetet szeretnénk szétszedni kellő magabiztossággal, de rendkívül szerény tudással.

Egyesek már túljutottak azon, a XIX. században oly népszerű szemléleten, miszerint végre tökéletesen leigázzuk a természetet, aztán azt csinálunk vele amihez csak kedvünk van.

Teljesen igazat adok azoknak, akik azt tartják, az emberi tevékenység bolygónk szempontjából elhanyagolható. Mióta is garázdálkodunk rajta? 40.000 éve? 4 milliárd év alatt – ami elképzelhető, hogy több –, amióta az élet megjelent a bolygón, nagyobb katasztrófákat is túlélt a Föld, mint Bencsik főszerkesztő munkássága, valamint praktikus alakváltásai.

Az ökoszisztéma az emberiséget is túl fogja élni, ehhez mindössze ki kell halnunk. Ez már többször majdnem bekövetkezett. Akit ez a téma érdekel, nézzen utána mi is az a palacknyak-effektus (bottleneck-effect). A Bencsik-Bayer-Schmidt Mária trió persze bármikor liberális hisztinek nevezheti ezt is, de tudományos szempontból megállapításaik teljes mértékben elhanyagolhatóak. Semmi közük a természettudományokhoz, csak kényszert éreznek arra, hogy olyanba is belepofázzanak, amiről halvány lila gőzük sincs.

A klíma kutatása viszonylag fiatal tudomány. Rengeteg megválaszolatlan kérdést tartamaz, olyan is akad ezek között, amire valószínűleg soha nem is fogunk választ kapni. Bolygónkon – ami nem a mi tulajdonunk – a ciklusok több ezer évet is felölelhetnek, pontos adatokat pedig csupán pár száz éve gyűjtünk. Különböző mintákból próbáljuk összerakni azt, vajon mi is történhetett. A vizsgált terület fizikailag is hatalmas, ráadásul rendkívül összetett.

A klímasemlegességgel az a legnagyobb probléma, gyakorlatilag fogalmunk sincs arról, az emberi tevékenység milyen mértékben járul hozzá a változásokhoz. Miként legyünk jó fiúk, ha azt sem tudjuk mi tekinthető rossznak? Ha mókázunk, például erdőt irtunk, vajon ez után mennyi év kell egy esőerdőben a klimax állapot visszaállására? A kutatók ilyesmikre keresik a választ, nem arra, hogy mennyiben befolyásolja mindez a politikusokra leadott szavazatokat. Azt nagy ívben leszarják. A politikusok pedig őket. Az emberiség kihalásával kapcsolatban tehát optimistán tekinthetünk a jövőbe. Valószínűleg szép lassan fog bekövetkezni és nem lesz könnyű vágta. Ha kellőképpen ügyesek vagyunk, egy kicsit gyorsíthatunk a dolgon.

Mi lennénk a világ urai? Esetleg valamelyik aktuális „Brit Birodalom”? Ennyire ne bízzunk meg magunkban.

Az erdőterületek nagysága 2005-ben 3.952 millió hektár volt. Azóta sikerült egy kicsit lefaragnunk belőle. Jó nagy gereblyére lenne szükség ahhoz, hogy az elhalt növényzetet eltávolítsuk ezekről a potenciális tűzforrásokról. Ezzel ráadásul szétdúlnánk az ott található élőhelyeket, kiirtanánk az élőlények nagy részét. Csupa nemes, hasznos cselekedet.

Erózió, defláció, diverzitás. Jelentenek valamit ezek a szavak Bencsik, megbízott pártszolgálatos számára? Ezeket is csak hisztériakeltés miatt tanulmányozzák a pénzzel dugig teletömött, aljas kutatók, ahelyett, hogy a magyarok őseit kutatnák szerte a nagyvilágban?

A Föld ezek szerint csupán egy hatalmas park, melyből el kell távolítani az elhalt növényzetet, hogy kényelmesen, biztonságosan sétálgathassunk benne? Ez is egy szemlélet, bár kissé primitívnek tűnik. Ez utóbbi tulajdonság manapság igencsak kifizetődő.

Apropó, Herr Bencsik, Chefredakteur! A meleget hogyhogy nem a zöldek csinálták? Ilyenkor ők is fűtenek valamivel.

A főszerkesztő úr figyelmét valaki felhívhatta volna arra a nem elhanyagolható részletre, Ausztráliában jelenleg nem meleg, hanem hőség van. A kettő nem ugyanaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7415400884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.09. 13:12:24

"Bencsik szerkesztő úr ökológia ismeretei nagyjából olyan alaposak lehetnek, mint amellyel a Mátrai hőerőmű rendelkezik."

Meglehet, viszont többet tud, mint a ti zöld Greta Thurnbergetek és az is beleugat!
Annyiban viszont egyetértek, hogy hozzáértő szakembereket kellene megkérdezni és nem hisztériázó, összevissza hőbörgő nímandokat!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.09. 13:12:25

"Bencsik szerkesztő úr ökológia ismeretei nagyjából olyan alaposak lehetnek, mint amellyel a Mátrai hőerőmű rendelkezik."

Meglehet, viszont többet tud, mint a ti zöld Greta Thurnbergetek és az is beleugat!
Annyiban viszont egyetértek, hogy hozzáértő szakembereket kellene megkérdezni és nem hisztériázó, összevissza hőbörgő nímandokat!

Etniez 2020.01.09. 13:17:09

A fidesz arrogáns szellemi toprongyok fészke, ne várj tőlük koherens gondolatokat.
Mindjárt jönnek a trolljaik és személyesen is meggyőződhetsz erről.

Toadwart66 2020.01.09. 13:24:19

@Grimbusz Makszimusz: Greta Thurnberg nem az enyém. Nekem két fiam van. Ő egy aktivista, nem az én világom. Politikai termék. Szerteágazó problémáról van szó, amelyhez ő sem ért. Persze én sem. Összehangolni 8 milliárd ember érdekeit és a bolygó ökoszisztémáját jelenleg kilátástalannak tűnik. A passzív környzetvédelem már nem elegendő. Hiába zárunk le egy védett területet, ha az invazív fajok pillanatok alatt kiszorítják az őshonosokat. Fajokat hurcolunk ide-oda, egyesek élőhelyét felszámoljuk, aztán sajnálkozunk. Túl gyorsan fejlődünk, amit persze nem lehet megállítani. Nem vagyok túlságosan optimista, de ez maradjon az én problémám. Nem akarom másra ráerőltetni.

fabianp 2020.01.09. 13:26:45

A tények makacs dolgok. Bencsik csak az Ausztrál híreket ismételte el. Nyugodtan utána lehet nézni. A hatóságok már több száz piromán gyújtogatót tartóztatott le. A zöldek hatására betiltották a tűzvédelmi körbeszántásokat. Aki mégis megcsinálta, annak megmenekült a tanyája, csak büntetést fizetett, a többieké leégett. Itt minden évben van volt tűz csak eddig sikerült megelőzni, a károkat minimalizálni. Most hoztak "zöld " törvényeket és ég az egész kontinens. Nyugodtan keressen rá a hírekre mindenki mielőtt el kezd hőbörögni.

Toadwart66 2020.01.09. 13:36:47

@fabianp: "Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember" Ez nem a körbeszántás. Az erdészek nálunk is alkalmazzák a tűz elleni pásztákat, ami fontos, valóban. Bencsik a bozótosokat és a fákat otthagyná, ráadásul hatalmas területekről van szó. Az, hogy a jelenlegi erdőtűz milyen mértékű és mennyire szokásos, valószínűleg még nem tudják, sajnos. Ha én lennék Európa császára, most minden okos embert leküldenék Dél-Európába, hogy nyárig találják ki, mit lehetne tenni, hogy ne égjen ott is minden le. Jelenleg nem én vagyok a császár, így nem küldök senkit sehova.

kvadrillio 2020.01.09. 13:49:27

VIKTORKA ! GONDOLKODJ TALÁN HOLOKAUSZT-BAN !!!!!

Orbán szerint a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása "mindenféle munka nélkül" kapott pénz...???

GYÖNGYÖSPATA...IS HOLOKAUSZT ! LEGALÁBBIS EGY FAJTÁJA ANNAK.

HA A HOLOKAUSZTOSOK KAPNAK KÁRPÓTLÁSOKAT, PLÁNE """HETEDÍZIGLEN !!!!!""", akkor ezek a szerencsétlenné tett SZEGREGÁLT...cigánygyerekek IS kapjanak !!!

én még együtt tanulhattaM CIGÁNYGYEREKEKKEL ÉS VAN AKI KÖZŰLÜK AZÓTA PROGRAMOZÓ LETT !+!!

A SZEGREGÁLÁS A ROTHADT KAPITALIZMUS ROTHADT HOZADÉKA !!!!! A RASSZIZMUS EGYIK VÁLLFAJA, KORCS ELÁGAZÁSA.

Harari 2020.01.09. 14:06:46

A posztoló a legelemibb, minimálisan elvárható módon sem nézett utána, hogy miért is hisztizik, Bencsikre kenve a tájékozatlan, de nagyot mondó ember látszatát. Ami a mostani ismeretek szerint megítélhető (erősen valószínűsíthető), hogy az ausztrál zöldek vastagon benne vannak a mostani tűzesetek ilyen mértékű elterjedésében - esetlegesen szándékaikkal ellentétben, ott is ugyanúgy, mint itt ennek a posztnak az elkövetője, agyatlanul, minden körültekintést félredobva, akár zsigeri indulatból gondolják, hogy mindenhez jobban értenek és/vagy képesek is megcsinálni. Kéne egy kicsit tájékozódni és nem látványosan félreérteni valamit, majd erre hivatkozva még ostobán élcelődni is egy kicsit!!

frikazojd · http://kocs.ma 2020.01.09. 14:12:08

@fabianp: de latod hogy mekkora ostoba fasz vagy? beszoptal egy ujabb nazi fakenewst amit valaki igy kitalalt egy irodaban, mint az origo meg az m1 szokta. te meg minden tovabbi nelkul elhiszed es terjeszted.

nem, ausztrlaliaban nem tartoztattak le gyujtogatokat a mostani bozottuzek kapcsan. a zoldek hatasara nem tiltottak be semmit. ez mind hazugsag, kamu, nem igaz. ennek is utana lehet nezni, csak nem a kedvenc fasiszta twitterbuzidnal hanem pl. az ausztral hatosagoknal. de nem fogod megtenni mert az akar 5 percet is igenybe vesz.

frikazojd · http://kocs.ma 2020.01.09. 14:15:58

@Harari: nem. a mostani ismeretek szerint nem megítélhető (nem erősen valószínűsíthető), hogy az ausztrál zöldek vastagon benne vannak a mostani tűzesetek ilyen mértékű elterjedésében. ez a kamu.

az ausztral zoldeknek volt egy inditvanya hogy bizonyos helyeken egetes elott fel kene merni az allatallmoanyt. es ebbol a kedvenc naci hirblogod szerkesztoje moszkvaban kitalalta hogy a zoldek nem engedtek akarmit is. nem, ilyen nem volt. de ismet: ausztral hatosagok. ott van minden a neten, jegyzokonyvek, utasitasok. en annak hiszek, nem a kremlnek.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.09. 14:31:59

Ha helyben hagyják az elhalt fákat az valóban tűzveszélyt okoz (függetlenül attól hogy pl Bencsik nekem sem a kedvencem). Yellowstone harmada égett le úgy 32 éve. Aki nem hisz gúglimepszen a sztrítvjú segítségével maga is leellenőrizheti a siralmas látványt.

gondola.hu/cikkek/54434-A_Yellowstone-i_erdotuz.html

Mi lehet a megoldás sivatagosodás, éhezés és elvándorlás ellen? Csordában történő irányított legeltetés, nem pedig az égetés! Megmarad a szén a talajban és amikor zárul a fűtakaró megjelennek az első fák is.

www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_fight_desertification_and_reverse_climate_change?language=hu#t-4031

Toadwart66 2020.01.09. 14:45:25

@Harari: Nem szoktam hisztizni, ez megint valami hülye NER-es jópofi, érvek helyett. Legalább önálló gondolataitok is lennének. De igazad van. Az M1-et valóban nem nézem. Ebből a szempontból tökéletesen tájékozatlan vagyok, szemben veled.

Eltiltott Vélemény 2020.01.09. 15:40:48

@kvadrillio: Akkor küzdj a szegregáció ellen, járasd oda a gyerekeidet, és oszd meg itt a tapasztalataidat.

Eltiltott Vélemény 2020.01.09. 15:50:44

@rdos: Igazad van, nem feltétlen Bencsik a legsötétebb, a sötétzöldek mindenhol, így idehaza is sötétzöldek.

Javaslom a Bencsiket szidóknak tavaly tavaszi fonyódi nádastüzet tanulmányozásra. Ott pl évek óta nem volt learatva a nád, aztán jött egy tréfás kedvű gyújtogató, és a tűz égett. Nem kicsit, nagyon! A tűzoltók kvázi tehetetlenek voltak, nem tudták megfékezni a lángokat, annyi éghető anyag volt ott felhalmozódva és faszán kiszáradva. Igen ebben is benne van a sötétzöldek keze, mert ugye az élőhelyeket nem szabad bolygatni, a nádaratás pedig a világvége....

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.09. 16:19:12

@Kitiltott Vélemény: Igen sajnos sok a sotétzöldség - dinnyezöldség. :-( A fűfélék és emlékeim szerint ilyen a nád is, kifejezetten jól bírják ha nyírják őket. Nem mellékesen jobban mint a gyomok, vagyis ha rendszeresen és szakszerűen nyírva vannak akkor kiszorítják az értéktelenebb vagy akár káros pl mérgező növényeket. :-)

Ha majd egy biológus vagy agrár szaki erre jár lehet hogy megcáfol vagy árnyalja kommentemet, de nekem ez rémlik.

Etniez 2020.01.09. 17:45:06

@mojszipupi: meglepő? Az egész Kesma egy fake news, Bencsik meg egy idióta, kész is a magyar álhír, droidok meg elhiszik, mert primitív ösztönlények. Lehet Grétázni meg sötétzöldezni, csodálom hogy a libsizés kimaradt eddig.

sutyerák 2020.01.09. 18:24:37

bencsiknek bajszán nem morzsa billeg. mindig az aktuális főni fenekétől szineződik.

Célkereszt 2020.01.09. 18:33:41

Vajon az agysejtek elhalása is ennyire veszélyes?

apro_marosan_petergabor 2020.01.09. 18:42:29

Bencsik egy elég józa pasas, valóban nem ökológus, de ettől még lehet véleménye.
Annyira ért hozzá, esetleg még jobban is - mint bármelyik a zöld(vörös) tüntikézők közül - akik elvégeztek már egy faiskolát, s tudják nyomkodni a smart-phonejukon - akár tüntikézés közben is - a facebook like-okat.
120 év alatt 1 fokot emelkedett az átlaghőmérséklet a földön - ha igaz.
Volt már jégkorszak, most éppen melegedünk. Talán - eygy idő után - valóban megtdudjuk, hogy miért politikai átszínezés, haszonlesés nélkül is (beszéltem már vezető klímakutatóval, ai 20 éve egészen más véleményen volt - azután rájött, abból a véleményéből nem tud megélni...).
Most éppen azt gondoljuk, hogy a sok CO2 kibocsátás ezért a felelős. Jósoltak már itt 10m tengerszint emelkedést is, ez eddig (arányosan) nemigen jött be (szerencsére). Ezt is megjósolta az egyik ballib próféta (Marx), hogy a forradalom a világ legfeljettebb országában fog kitörni, anno és most sem Oroszország, nem annak számít(ott). Ettől Marx még próféta maradt. Már akinek.
Ha időtök van, kicsit azzal is foglalkozzatok, hány gyujtogatóval foglalkozott az ausztrál rendőrség.... Érdekes, ezzel a libero cikkek eddig nem nagyon foglalkoztak...
Amit még, melegen tanácsolnék - próbáljátok erőltetni az önálló gondolkodást, a józan ész használatát. Tudom, nem könnyű, nem is mindenkinek van, de lehet gyakorolni. Hátha kifejlődik. darwini alapon.

vénkujon 2020.01.09. 18:44:49

bencsik egy tőkelütőtt enber. mindég elmosolyodok amikor ere a kifejezésre gondolok vele kapbcsolatban. hahaha

kvadrillio 2020.01.09. 18:50:16

ORBÁN KÖVES SLOMÓNAK 1,8 MILLIÁRDOT ADOTT, A SZEGREGÁLT CIGÁNYGYEREKEKTŐL MEG SAJNÁLJA A 99 MILLIÓT !!+! PFÚÚÚJJJJ ! DÖGÖLJ MEG ORBÁN !!!Köves Slomó milliárdos birodalmára
"""Szintén a portál írt arról, hogy bár elméletileg csak előadó-művészeti szervezetek kaphatnak a kultúrtaót helyettesítő támogatásból, sokszor pályázati azonosító nélkül jutnak tízmilliókhoz, vagy akár milliárdokhoz egyes cégek. Ezekből az összegekből jutott 1,8 milliárd Köves Slomóéknak, miközben a hitközség nem igazán nevezhető előadó-művészeti szervezetnek.''' Urfi Péter POLITIKA 2018. február 15., csütörtök 9:17 315 16279 A Munkáspártegykori Baross utcai székháza, ez a több ezer négyzetméteres monstrum egy kormánydöntéssel, ingyen került az Egységes Magyarországi IzraelitaHitközösség (EMIH) birtokába. A Magyar Narancs e heti címlapsztorija azzal indul, hogy a lap munkatársa sorra olvassa le a felújítás alatt álló épület postaládájáról az utóbbi években alapított cégek neveit. Csak néhány példa:a hitközség nyomozó és személyvédelmi (!) cége, a Shomer Kft.;
a kóser élelmiszerboltot működtető Kóser Piac Kft.;
a Zsigmond Király Egyetem üzemeltetőjét megvásárló Maimonidész Kft.;
vagy éppen a mádi zsinagógát felújító Rabbiház Kft. 
Az nincs felírva a postaládára, de az EMIH cégbirodalmának székhelyére egy ciprusi offshore cég közel 800 milliós jelzálogát is bejegyezték. Köves Slomó és Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár az EMIH adományboltjábanFotó: Kormany.huA Baross utcai székház azonban közel sem az egyetlen ingatlan a céghálóban. Az EMIH már 2010 előtt is kormányzati és önkormányzati segítséggel jutott épületekhez, de fennállása első hat évében mindössze kettőt sikerült szereznie: a hitközség központjaként és zsinagógaként működő Károly körúti házat, illetve a XII. kerületi óvodáját.2010 óta azonban az „EMIH-világ” ingatlanjai elszaporodtak Budapesten: lett még két zsinagógájuk, általános iskolájuk, gimnáziumuk, egyetemük, na meg boltjuk, kávézójuk, éttermük és egy egész idősotthon-hálózatuk, illetve készül a kollégiumuk és a közösségi terük, utóbbi az újlipótvárosi Duna-parton.Vidéken is egyre jobban jelen vannak, köszönhetően az állami támogatásnak. Kaptak 460 milliót a mádi rabbiház felújítására;
98 milliót szociális szolgáltatásra Debrecenben és Miskolcon; 
18 milliót az erdőbényei rituális fürdő felújítására;
és 17 milliót az olaszliszkai emlékhelyre.
Miközben az Átlátszó kitartóan próbálja kiperelni tőlük, az EMIH végül nyilvánosságra hozta, hogy 2014 és 2018 között mennyi állami támogatást kapott. A zsido.com-on közzétett lista összesítésee négy évre 2,84 milliárd forint, de ebben nincs bennea csengelei vágóhídra nyújtott állami támogatás, az egyetemre adott hitel,vagy az ingyen átadott ingatlanok értéke.Köves Slomó mindemellett 2012 májusától a Honvédség tábori főrabbija, amiértfizetést is kap – árulta el a Narancsnak a Honvédelmi Minisztérium. Amikor a lap felhívta Kövest, hogy mennyi a fizu, a rabbi fejből nem tudta pontosan, de úgy havi nettó 300 ezerre becsülte a bérét. (A Honvédségnek van egyébként mazsihiszes rabbija is.)A többi bizniszről, a gyülekezet létszámáról, illetve az EMIH-nek a kormányhoz, a médiapiachoz és a Mazsihiszhez fűződő viszonyáról még jó sokat lehet megtudni a mai Narancsból. 

Muhammad Balfas 2020.01.09. 19:11:48

Hiszti, hiszti..
a klímahisssztíí

Megelőző tüzek,erdőirtások pedig vannak..Miért ugattok bele már a tűzvédelmi szakemberek szakmájába is hülye lippschik?? Hogy aztán még jobban hisztizhessetek a saját hülyeségetek következményein..? :)

Muhammad Balfas 2020.01.09. 19:21:19

A zöldek és a baloldal nyomására körülbelül húsz évvel ezelőtt tiltotta meg a Labour kormány az ALJNÖNÉNYZET részbeni leégetését, úgymond a rovarok és apróbb állatok védelmében. Senki nem gondolt arra, hogy ennek milyen negatív hatásai lehetnek. Így jött el a 2016, amikor Nyugat-Ausztráliában egy villámcsapás következtében az emberemlékezet óta legsúlyosabb tűzvész pusztított. Több száz km2 égett le, több település elpusztult, sokan meghaltak. Ha valaki autóval utazott több száz km-en keresztül csak leégett erdőket látott.

Volt 2016-ban ausztrál erdőtűz hiszti? Vagy akkor még más lemez volt felrakva? :)

Muhammad Balfas 2020.01.09. 19:31:40

www.klimarealista.hu/az-ausztraliai/

"Ellentétes álláspont az aljnövényzet leégetésének kérdésében a Zöldek és a tűzvédelmi szakemberek között

Így a tűzesetek szinte az ausztrál élethez (way of life) tartoznak. Az őslakosok emberemlékezet óta leégették a mezőket, ha azt akarták, hogy újra kizöldüljenek. A zöld mező pedig vonzotta az állatokat, amelyek a bennszülötteknek zsákmányul szolgáltak. A kontinens északi részén a kisebb bozóttüzek mindennaposak. A száraz évszak vége felé sok helyen apróbb tüzek keletkeznek. Az aljnövényzet tervszerű leégetéséről az emberek az interneten tájékozódhatnak Az irányított leégetésről (prescribed burning) évek óta folyik a vita. A környezetvédők ellenzik, a tűzvédelmi szakemberek helyeslik. Utóbbiak bírálják a kormányt, hogy hagyja magát a környezetvédőktől befolyásolni, és így elhanyagolja a sok millió hektár bozótos terület védelmét. Szerintük pont az aljnövényzet irányított leégetésének megakadályozása és korlátozása vezetett a nagyobb tüzek keletkezéséhez. Amit itt mindenkinek mérlegelni kell: Az emberek javainak vagy a környezetnek a védelme a fontosabb."

Muhammad Balfas 2020.01.09. 19:32:24

"Nagyobb erdőtüzek már 1851-ben, 1902-ben és 1937-ben is voltak

A nagyobb tűzesetekről készült feljegyzések 1851-et említik elsőként. „Februárban a ‚Black Tuesday’ lesz az újabb kori ausztrál történelem első komolyabb tűzesete. A következő nagy tűzvész 1902-ben pusztít. Akkoriban azt nevezték az ország történelme legsúlyosabb tűzesetének. A tűz New South Wales déli területének Riverina vidékén pusztított. Wagga városának környéke heteken keresztül lángolt, a tűz átterjedt a mai Mount Kosciuszko nemzeti park területére.
A következő nagy kiterjedésű tűz 1937-ben gyulladt ki: „A tűz órák alatt elterjedt Walpole felől Denmarkon át Albany irányába. Emberéletet szerencsére nem követelt. De a tűz nyomai még ma is fölfedezhetők az égre meredő kopár, szürke fatörzsek látványában."

Budapest a kutyaszar városa 2020.01.09. 19:49:30

@tau_ba: Hát még ha néhány méretes betonteknő is épült volna oda, mint pl. a leendő Néprajzi Múzeum, akkor még kevesebb gyúanyag lett volna ott.... : )

kvadrillio 2020.01.09. 20:01:29

AJJJAJJJAJJJJJ..........LEHET VALAKI OKOS, DE UNINTELLIGENS.
ÉS LEHET NEKI ÓRIÁSI FOGALOM- ÉS KÉPZAVARA. VIKTORKA, BAJ VAN NÁLAD, DE NAGY....BAJ !!!
Orbán szerint a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása "mindenféle munka nélkül" kapott pénz

PFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2020.01.09. 20:03:34

de simán azt is ki lehet jelentni: VIKTOR ! TE NAGYON BUNKÓ VAGY !!! :o))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2020.01.09. 20:13:10

Kitiltott Vélemény
2020.01.0Akkor küzdj a szegregáció ellen, járasd oda a gyerekeidet, és oszd meg itt a tapasztalataidat.

TOOOOOD.....EZÉRT VOLT JOBB A COCILIZMUS, NEM VOLT SZEGREGCIÓ ! EKKORA BIZTOS NEM !
MERT AZ ELITISKOLÁK IS SZEGREGÁCIÓ ! A HÜÓJJE FASZ....MŰGAZDAGOK ÁLTALI SZEGREGÁCIÓ, AMIT A MINDENKORI ÁLLAM TESZ LEHETŐVÉ NEKIK !!!
DE ETTŐL A GYEREWKEIK NEM LESZNEK SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN KÜLÖNBEK MÁS GYEREKEKTŐL !!!!! :o))))) LEGFELJEBB KISSÉ-JOBBAN DEGENERÁLTABBAK !!!!! :o)

kvadrillio 2020.01.09. 20:17:37

mint fentebb orbánapánkkkk.......hijjjjába a zösztön díj mega különleges felkészítés, ami nincs meg fejben, az kimarad ! :?O)))))

ésakkor jönnek ki belőle ijjjen hüjjje mondatok: ...a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása "mindenféle munka nélkül" kapott pénz...... BASSZAMEG !

JÚÚÚÚÚÚÚÚÚJJJJJJJJJ.............

impala 2020.01.09. 20:46:57

@Grimbusz Makszimusz: mi bajod? azt írja, hogy Bencsik humanoid. nagyon megengedő

morph on deer 2020.01.10. 00:08:28

A helyzet sajnos az, hogy Bencsik úr köztudottan egy sötét gyökér, a sötét gyökerek meg - természetüknél fogva -főleg a földfelszín alatti rétegekben tartózkodnak.
Na most ebből kiindulva mire fel várhatnánk el, hogy tudja is, hogy miről beszél?
Hát mi a bánat látszik, és/vagy érzékelhető olyan melyről, ahol Bencsik elvtárs található/létezik, úgy őszintén?

A fideszes szopolda véleményével szemben:,Greta viszont naprakészen tájékozott, mert őt más nem is igazán érdekel, ez viszont nagyon is!

Nem utolsó sorban Greta Thunberg soha nem volt komcsi seggnyaló, amit erről a bágyadt nemzetthy hősről nem lehet elmondani!

Azaz: Bencsik elvtárs többek közt volt már “elvhű” kommunista elvtárs is, a Gréta meg egy őszinte tinédzser, akárhonnan nézzük is!

Innentől kezdve viszont Bencsik elvtárs nagyjából egyenértékű a vasorrú bába, vagy mondjuk a felcsuti szélkakas véleményével, ami hozzávetőleg szart sem ér ebben a kérdésben!

Őszintén sajnálom, de ez egyike a qrvára kényelmetlen valóságoknak, - mármint egy fidesztálib számára,- de ez van, cucuska, nyugodtan barátkozz csak meg a gondolattal!

morph on deer 2020.01.10. 00:28:32

@kvadrillio:
“ Orbán szerint a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása "mindenféle munka nélkül" kapott pénz...???”

KÁRPÓTLÁS, baxky!
Fogod, viktor?

A kárpótlást NEM a munka ellenszolgáltatásaként adják, hanem az elszenvedett károk enyhítésének céljából!

Azok a kölykök helyrehozhatatlan hátrányba kerültek, a bíróság ennek a ténynek alapján ítélkezett, és nem azon az alapon, hogy melyik tahó mit gondol az esetről, sorry!

A jelek szerint attól még, hogy valaki egy büdös tapló, ez még nem jár automatikusan, az illető kénytelen strómanokon keresztül gyarapodni...

Aki pedig a geci rendelkezések miatt elvesztette a normális jövőhöz vezető esélyt, azt valamilyen szinten kompenzálni illik, legalább is azokon a helyeken így van, ahol már a többség két lábon jár, sőt, még írni/olvasni is képes!

Bizony!
Én persze megértem, hogy a levitézlett, középszar volt felcsuti csodacsatároknak lehet ettől eltérő véleménye, de “ frankly, my dear, I don't give a damn”!

Azaz: viktorka, hát ki nem szarja le azt, hogy te egy bírói ítélethez képest mit gondolsz???

morph on deer 2020.01.10. 00:38:33

@apro_marosan_petergabor:
“ (beszéltem már vezető klímakutatóval, ai 20 éve egészen más véleményen volt - azután rájött, abból a véleményéből nem tud megélni...). ”

Ja. Húsz éve még nyilván ő is liberális klímakutató volt, ahogy a Liberális Internacionálé alelnöke sem volt nemzetiszociális despota...

Tempora mutantur, - ahogy a művelt fideszes mondaná, ha lenne olyan.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:14:03

@Grimbusz Makszimusz: "Greta Thurnbergetek"

Te annyira kurvára nem tudsz semmit, hogy még a nevét se tudod. Te vagy a legsötétebb elmebeteg, neked kéne aztán a legkevésbé belepofázni bármibe is!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:17:14

@fabianp: "A tények makacs dolgok."
"Nyugodtan keressen rá a hírekre mindenki "

No, ez az, ami NEM TÉNY. A tény az, amire már rákerestél, és belinkeled. Az, hogy mit kamuzol, és én keressek rá, az a NEM TÉNY.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:18:39

@Harari: "A posztoló a legelemibb, minimálisan elvárható módon sem nézett utána, "

Te nem néztél utána semminek. Csak hantáztál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:21:32

@rdos: Tehát szerinted az bizonyíték, hogy Lali mit ír Yellowstone-ról. No, ez a Fidióta szint. Meg az elpusztult fák legeltetése.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:26:00

@apro_marosan_petergabor: sokat összezagyváltál, nulla érv, nulla bizonyíték.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:27:24

@Muhammad Balfas: még egy Fidióta elmebeteg, aki csak ugat, de sehol egy érve, shol egy bizonyíték.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:30:04

@Muhammad Balfas: Józsi bácsi Magyarországról kamuzik Ausztráliáról. A Fidióta hülyének ez bizonyíték.

apro_marosan_petergabor 2020.01.10. 08:44:26

@math0:
Ha időtök van, kicsit azzal is foglalkozzatok, hány gyujtogatóval foglalkozott az ausztrál rendőrség.... Érdekes, ezzel a libero cikkek eddig nem nagyon foglalkoztak...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:51:04

@Muhammad Balfas: figyusz, Fidióta balfasz, megnyitod ezt az oldalt:

myfirewatch.landgate.wa.gov.au/map.html

Bejelölöd a "burnt areas" részen a két évvel, és egy évvel ezelőtti helyzetet, illetve összeveted az idei égésekkel, és rádöbbensz, hogy korábban a nyugati parton, és ahhoz közeli területeken voltak égések, ezek tényleg a bennszülöttekkel kapcsolatos tüzek lehettek. Most viszont a keleti part ég, ahol a jó édes kurva anyád se benszülött, te Fidióta elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:53:10

@apro_marosan_petergabor: miért jössz már megint azzal, te tipikus, Fidióta elmebeteg, hogy nincs érved, és én foglalkozzak azzal, hogy neked érveket keressek?! ha ilyen elmebeteg, lusta fasz vagy, hogy még az érveket és bizonyítékokat se tudod magadnak kikeresni (vagy nincs, mert hiszen nincs igazad, és a tévedéshez nehéz érveket keresni), akkor elmész a jó édes kurva anyádba, és kussolsz, te kis retardált Fidióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:54:49

@apro_marosan_petergabor: nincs időm arra, hogy a kamuzásaidhoz a nem létező bizonyítékokat keressem. vagy te keresed a bizonyítékokat, vagy kussolsz, kis elmebeteg, Fidióta, genetikai selejt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 08:58:16

@apro_marosan_petergabor: @Muhammad Balfas:

Ausztráliában az erdőtüzeket a nácik okozták, akik utálják a bennszülötteket, és rájuk gyújtották az erdőt. Nézzetek utána!

Annyi alapja ennek is van, mint Bencsik marhaságainak, és mindannak a kamunak, amit ti itt bizonyíték nélkül összehordtatok.

Elmebeteg genetikai selejtek vagytok, emiatt vagytok Fidióták.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 09:26:04

@Toadwart66: "Nem szoktam hisztizni, ez megint valami hülye NER-es jópofi, érvek helyett. "

A poszt nagy része nem is a klímáról szól, csak abba van beleburkolva és Bencsik-Bayer-Schmidt a téma és az érvek számonkérése elég hiteltelen, ha te közben pl. Bencsik munkásőr-kommunista múltján hintázgatsz!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 09:29:17

@math0: "nincs időm arra, hogy a kamuzásaidhoz a nem létező bizonyítékokat keressem. "
Már nagyon keresnek az ápolók, hogy hol lehetsz, ne is fecséreld az időt keresgélésre! :D

Európai téridő 2020.01.10. 09:31:14

Internáci balfax hülyelvtárs bloggerke, le vagy maradva sok-sok brosúrával. Mert azóta kiderült, hogy az ausztráliai bizottűz elterjedésére "rásegített" százvalahány gyújtogató is.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.10. 09:39:23

@math0: HA otthagyom a korhadó fát az erdőben a bozótosban AKKOR az tűzveszélyes (elemi logika, Yellowstone-t látványos példának hoztam). Ez nem pártpolitikai kérdés!

Második gondolatom a megelőzésről szól ami pont nem az év-tízezredek óta alkalmazott sok kis irányított égetés - égetéses vadászat, hanem az irányított legeltetés. Ha megnézed figyelmesebben hsz-emet záródó fűtakaróról beszéltem. Ha a linkelt 23 perces előadást is megnézed, akkor megérted hogy miért ez az egyetlen járható út és miért piszok nagy hiba a megelőző égetés. :-(

Száraz fa legelését te tulajdonítottad nekem, ilyen erővel én is mondhatom.

Védd a fákat! Egyél hódot! :-)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 09:58:05

@math0: Te annyira kurvára nem tudsz semmit, hogy még a nevét se tudod............

Jaj nem jól írtam annak a hatalmas jelenségnek a nevét? Elnézést kérek tőle és a többi szellemi, testi és egyéb fogyatékostól is, aki nem tudja hogy hol a helye, élükön veled, te idegbajos őrjöngő kretén! Szóval bocsika! :P

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 10:02:52

Ausztrália problémái egyedül az ott élők és elődeik bűneiből következik, akik ugyan emberek, de ebből levezetni, hogy én is hibás vagyok benne, mert ember vagyok, az az idiótizmus csúcsa!

Metálvörös 2020.01.10. 10:04:06

A bioszféra köszöni szépen, jól elvolt a látható mértékű emberi beavatkozások kora előtt is. És bizony az időnként fellángoló tüzek is hozzátartoztak ehhez. Ne feledjük el, hogy nem egy statikus, hanem dinamikus rendszerről van szó, amely alkalmazkodik a körülményekhez. Az embernek ez bassza nagyon a csőrét, hogy ő ha épít egy házat, akkor annak már ott kell maradnia az idők végezetéig, és ha van tíz tehene, akkor nem fogadja el, ha ebből váratlanu elpusztul 9. (mármint a "civilizált" embernek, a természeti népek sokkal inkább el tudták ezt fogadni) Még igencsak tanuljuk a civilizáció és a bioszféra harmonikus illesztését, kérdés, hogy egyáltalán megvalósítható-e?

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.10. 10:04:13

@Grimbusz Makszimusz: @Európai téridő: Victoria police say there is no evidence any of the devastating bushfires in the state were caused by arson, contrary to the spread of global disinformation exaggerating arsonist arrests during the current crisis.

Segítsek? Az ausztrál rendőrség szerint nincs bizonyíték a szándékos gyújtogatásra.

Kár.
Mármint az, hogy Math0-nak van igaza.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.10. 10:27:32

@Grimbusz Makszimusz: @apro_marosan_petergabor:He was arrested on Tuesday night after allegedly lighting a blaze in the Bega Valley area, in the state's southeast, that afternoon.
"As part of his duties as an (Rural Fire Service) volunteer he later attended that fire with other members and that fire was extinguished," Nelson said

az egyetlen, akit letartóztattak. Mellesleg tűzoltó...
Az összes többi esetben cigaretta, gyufa , nem megfelelően eloltott tábortűz miatt büntettek a rendőrök.
Tudom, tudom. Ezek mind zöldek voltak. Leginkább a tűzoltó, hisz környezet védő.

Nektek tiltják a gondolkodást?

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.10. 10:29:23

@Grimbusz Makszimusz: Ausztrália problémái egyedül az ott élők és elődeik bűneiből következik, akik ugyan emberek, de ebből levezetni, hogy én is hibás vagyok benne, mert ember vagyok, az az idiótizmus csúcsa!"

Látod, jól megmondtad! Bencsik idióta!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 10:38:42

@Igazamvanvagyigazamvan?: Szerintem mellőzheted a vágyvezérelt szövegmagyarázatodat, mert nem ezt mondtam, minden ilyen jel, a degenerált képzeleted szüleménye! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 10:42:23

@Igazamvanvagyigazamvan?: Segítsek? Az ausztrál rendőrség szerint nincs bizonyíték a szándékos gyújtogatásra...................

Itt is azért vagyok bajban veled, mert sehol nem írtam gyújtogatásról, tehát gőzöm sincs hogy mit cáfolhatsz!
Keress fel egy szakembert és számolj be neki a hangokról a fejedben, mert nem a valóságban élsz, hidd el!

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.10. 10:58:22

@Grimbusz Makszimusz: elnézést, igazad van, Apró Marosán kollégának ment volna. Rossz címzés!

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.10. 10:59:48

@Grimbusz Makszimusz: de mi a vágyvezérelt magyarázat? Fejtsd már ki.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 11:28:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: de mi a vágyvezérelt magyarázat? Fejtsd már ki..............

Talán, hogy eszembe sem jutott Bencsik annak a kapcsán amit írtam, te meg belemagyaráztad! Erről a mostani idióta környezetvédő ámokfutásról értekeztem, miszerint az okokat kellene feltárni és felszámolni, nem világvége hangulatban össznépi bűnösséget hirdetni, mert bazmeg én innen semmit nem tudok tenni az Ausztrál tűzvész ellen, de pl. itthon sem sokat, ugyanis nem vághatom pofán a szemetelőket és a füstölgő kocsival járókat. Nagyon utálom amikor valakik kinevezik magukat össznépi lelkiismeretnek és kollektív bűntudatot akarnak ébreszteni, sőt tovább megyek, én is azt hiszem, hogy ez az egész csak terelés, mert hogy ebben a formában köze sincs a környezetvédelemhez, az biztos!

Európai téridő 2020.01.10. 12:37:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ausztrália többi államának a rendőrsége is cáfol?

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.10. 13:02:46

@Grimbusz Makszimusz: az, hogy nem Bencsikről írtad, nem jelenti azt, hogy a véleményét nem tartanád idiótának.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.10. 13:05:34

@Grimbusz Makszimusz: szerintem a cikk nem erről szólt. Sőt, én sem védtem a zöldeket. Belemagyarázol?

morph on deer 2020.01.10. 13:18:17

@rdos:
“ Védd a fákat! Egyél hódot! :-)”

Szoktam. ;) (Bár ez inkább a tengerentúlon hangzik érthetőbben, v.ö.: “show me your beaver” és az “eat my beaver” kifejezéseket. XD))

Viszont a hódok képesek arra is, hogy megvédjenek bizonyos területeket a tűztől, ugyanis megfigyelték, hogy tudatosan elárasztanak erdőrészeket, ahol még a vízszintet is szabályozzák (!) növelve az életterüket is, amely rendszerint túléli a tűz pusztítását.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 17:44:27

@Grimbusz Makszimusz: Schmidt Máriás utalás is klímatéma, csak hát ezt egy olyan elmebeteg, sötét Fidióta, mint te nem is fogja fel. Mert ti vagytok a magyar selejt.

444.hu/2019/12/30/schmidt-maria-a-klimasemlegesseg-azt-jelenti-hogy-betiltjak-az-idojarast

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 17:45:56

@Grimbusz Makszimusz: Ennyit tudnak a Fidióták, ha nincs igazuk, márpedig nincs, és nincs érvük (hogy is lenne, ha nincs igazuk): csak a szar ömlik a kis korcs szájukból.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 17:46:40

@Európai téridő: A sokadik Fidióta, aki bizonyíték nélkül idehány. Ennyit tudtok.

Muhammad Balfas 2020.01.10. 17:52:46

@math0: Két lehetőség van:

A sötétzöldek vagy annyira idióták, mint te, és nem fogták fel, hogy milyen veszélyekkel jár, ha beleugatnak a tűzvédelmi szakemberek munkájába..

Vagy

ami még rosszabb: pontosan tudták, hogy ezzel a húzásukkal komoly erdőtüzekhez járulnak hozzá, amin majd lehet hisztizni, amire lehet globális kampányokat építeni..

Tessék választani!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 18:05:47

@Muhammad Balfas: sokkal egyszerűbb a megoldás, és már régóta tudjuk: ti, Fidióták tényleg idióták vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 18:08:55

@Grimbusz Makszimusz: A testi és szellemi fogyatékos te vagy, és ennek bizonyságát is adtad azzal, hogy még egy ember nevét se tudod helyesen megjegyezni, te kis genetikai selejt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 18:11:55

@rdos: "HA otthagyom a korhadó fát az erdőben a bozótosban AKKOR az tűzveszélyes"

az erdőben mindig is volt korhadó fa, gally, bokor, mindig is lesz, és ez ellen nem is lehet mit tenni. az ausztrál tűzvésznek ez nem lehet az oka, mert 10 éve is ott volt. elemi logika, te kis elmebeteg!

"irányított legeltetés"

Már mondtam neked, hogy Nyugat-Ausztrália hegyes erdeiben van tűzvész, a kurva anyád sem tud ott legelni, te kis elmebeteg Fidióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 18:13:05

@Európai téridő: faszt derült ki ilyen, ez csak a szopásos náci álhírgyártás, hazudozás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 18:17:00

@Grimbusz Makszimusz: Greta Thunberg nevének elbaszásán kívül ugyanis semmit nem csináltál, te kis genetikai selejt!

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2020.01.10. 18:34:03

hogy minden ilyen géniusz a qrva gereblyézést tartja a megoldásnak: mrbloodbunny.blog.hu/2020/01/10/gereblye_279

Ha span-nek veszed töröld nyugodtan, de nem annak szántam.

Európai téridő 2020.01.10. 19:37:07

@math0: Internáci balfax hülyelvtárs, belegárgyultál a Bencsikfóbiádba?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.10. 19:37:43

@Európai téridő: faszt derült ki ilyen, ez csak a szopásos náci álhírgyártás, hazudozás.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.11. 09:01:53

@kvadrillio: "Orbán szerint a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása "mindenféle munka nélkül" kapott pénz
PFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!"

Miért, nem az??????? Fájdalomdíj fájdalom okán jár, náluk a tanulás nem alapvető igény, ez köztudott! Az elkülönítésük is indokolt, erre aktuális példa a kaposvári eset, mint a közelmúlt eseménye.
Egyébként meg érdekes lehetne megnézni, hogy a kárpótoltak milyen iskolalátogatási szokásokkal rendelkeztek és a tanulmányi eredményeik milyenek lehettek! Szerintem szarok és egyértelműen bizonyíthatnák a kárpótlásuk alaptalanságát és abban is biztos vagyok, hogy a felnyalt összeg elköltésénél nem a különórák, tanszerek könyvek fognak dominálni jó cigány szokás szerint, hanem okostelefon, lapostévé, szarautó vonalon tárgyiasodik a lóvé jobb esetben is, de méginkább szesz, meg egyéb szórakozási és eltapsolási lehetőségek fognak dominálni!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.12. 15:36:29

@morph on deer: Jaja. :-) A hódok nagy és ügyes vízgazdálkodók. :-)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.12. 15:38:22

@math0: "Parádés" érveidnél csak a stílusod jobb. Na mész te a trolltartóba drága nem barátom.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.12. 18:35:34

@rdos: na, ennyit tud a Fidióta náci, érvekre nem tud válaszolni, tehát személyeskedik. Mész te a jó édes kurva anyádba!
1) az erdőben mindig is volt korhadó fa, gally, bokor, mindig is lesz, és ez ellen nem is lehet mit tenni. az ausztrál tűzvésznek ez nem lehet az oka, mert 10 éve is ott volt. elemi logika, te kis elmebeteg!

2) Már mondtam neked, hogy Nyugat-Ausztrália hegyes erdeiben van tűzvész, a kurva anyád sem tud ott legelni, te kis elmebeteg Fidióta!

Ezekre nem tudtál válaszolni, te kis selejt!

apro_marosan_petergabor 2020.01.15. 12:42:57

"...Mint ismert, Ausztráliában hetek óta pokoli tűzvész pusztít. Nagyjából 2000 otthon semmisült meg, szeptember óta több millió vadállat pusztult el, és huszonhat ember vesztette életét.

Könnyű lenne legyinteni, és azt mondani, hogy az egész vészhelyzet a klímaváltozás miatt van, mint ahogy azt néhány celeb tette. Hiszen igen magas hőmérsékleteket mértek a meteorológusok, és a szárazság is igen nagy probléma Ausztráliában, ám mindezt eléggé árnyalja az a tény, miszerint eddig több mint 180 gyújtogatót tartóztattak le a szigetországban. Egész pontosan 101-et Queenslandben, 24 főt New South Walesben, 43-at Victoriában, ötöt Tasmaniában és tízet Dél-Ausztráliában.

A letartóztatások számát egy parlamenti képviselő úgy kommentálta:

A gyújtogatást nem a klímaváltozás okozza.
Az Australian megszólaltatott egy szakértőt is a témában, aki azt mondta, a gyújtogatók közt rengeteg 12-24 éves fiatal van, akik általában nem tanulnak jól, vagy egyenesen kibuknak az iskolából. Náluk nehéz megállapítani, hogy szándékosan gyújtogattak-e, mert legtöbbször nem akarnak katasztrófát okozni. Igaz, ellenpéldát is láthatunk: a letartóztatottak között van például egy önkéntes tűzoltó is. Nem ritka eset, hogy a tűzvészek okozói közt pont találni tűzoltókat. A Telegraph szerint így akarnak dicsőséget szerezni maguknak vagy a szakmájuknak – persze ezzel a gondolkodásmóddal sokkal inkább csak kárt okoznak."
süti beállítások módosítása