Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Magyarázat - majdnem mindenre

2020. augusztus 02. - Tölgyes Péter

pl4.jpg

"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon."

Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha - egyelőre - nem is rabláncon, de pórázon vezetni. Az idegenektől való rettegésig, a gyűlölködésig, a megkülönböztetés és a kirekesztés éljenzéséig, a vak engedelmességig: voltaképpen az önálló gondolkodás és a szabadság önkéntes és boldog feladásáig. 

A rejtély megoldása a lélektan. Jobban mondva: a lélektannal történő visszaélés, az arra alapozott színtiszta, vagyis hogy mocskos manipuláció. Orbán alapvetően azt szúrta ki, hogy a magyarok jelentős része hálás azért, ha nem egyszerűen felmentik őt a saját hibái alól, de még azt is kijelölik neki, ki a felelős a történtekért. Minek az önálló gondolkodás, fenébe a lelkiismeret kopogtatásával...

Ha ez kell a népléleknek, hát a Fidesz vezére - mintegy megrendelésre - teljesítette, sőt, nem rest folyamatosan teljesíteni azt. Másból sem áll a politizálása, mint hogy aktuális igényeinek megfelelően időről időre megmondja, ki miért felelős, miben bűnös. Ezzel felmenti a híveit, és egy füst alatt, hiszen ezért csinálja az egészet, a kormány gazemberségeit is eltakarja; mindig másokra irányítja a gyűlöletet. Gyurcsányt, Sorost, a migránsokat, a "komcsikat" (persze, nem a sajátjait), a "libernyákokat", az Európai Unió döntéshozóit (mintha ő maga nem lenne köztük), az egész világot (a szélsőjobbos terminológiát használva: a háttér világ-összeesküvést) bűnösként kiplakátolva. Jelképesen, a kommunikációs klóncsapat által imamalomszerűen visszhangozva és a szó szoros értelmében is. 

Közpénzmilliárdokért kiplakátolva.

A néplélek ily módon történő kiszolgálásával nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon, őt pedig a megmentő glóriája övezze. Mivel nem adhat mást, csak mi lényege, így is fog tenni mindaddig, ameddig nem tudjuk markánsan bizonyítani, hogy a többség már nem vevő az ócska populizmusra, rádöbbent arra, hogy a gyűlölködés zsákutca, hogy mennyivel jobb békében - és békésen - élni. Mindehhez azt kell elérnünk, hogy legalább a megtévesztettek egy része végre ne annak higgyen, amit Orbánék a zsigereibe szuggeráltak, hanem annak, amit jól titkolva ugyan, de maga is lát, érez, megél - megszenved.

És ne üljön fel azoknak a (félre)magyarázatoknak, amelyek, mint hülyegyerekeknek szokás, kijelölik számára a bűnösöket, hanem ott keresse a felelősöket sorsproblémáiért, ahol vannak: az igehirdetők között - az orra előtt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7816100464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthurthedent 2020.08.03. 19:18:05

@Tölgyes Péter: "Semmilyen 100 millióknak nem követelek semmit."

Denogynem, azt mondtad, hogy mindenkit be kell fogadnunk, akik kénytelenek elhagyni a hazájukat. Nos, sokan vannak.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:21:40

@arthurthedent: A lőtéri kutyát sem érdekli, hogy te mennyit írsz be a KSH adatgyűjtő lapjára, a statisztikát a hivatalos adatszolgáltatásból számolják ki, amihez neked, nekem, bármely munkavállalónak semmi köze. A cégek pedig számon kérhetőek az adatpontosságért, a NAV is rajta tartja a szemét az adatszolgáltatáson.

Az természetes, hogy adattisztítást is végeznek, de ez a számítás módszerét nem befolyásolja érdemben. Fuss neki még néhányszor, ha azt akarod bizonyítani, hogy az átlagbért nem a teljes kifizetett bértömegnek a bért felvettek számával történő elosztásával számolják ki.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:26:09

@arthurthedent: Szellemileg visszamaradottaknak: akinek politikai okok miatt veszélybe került az élete - ez neked mindenki lenne? És Magyarország az egyetlen, amelyik képes lenne befogadni menekülteket? Az EU-kvóta egyébként, írd és mondd, 1264 menekült befogadását írta volna elő Magyarországnak, miközben Orbán jóval több, mint tízezer pénzes, tehát az ő kirekesztő megfogalmazásában megélhetési menekültet fogadott be, akik meg tudták venni a negyed millió eurós letelepedési kötvényt...

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:31:40

@arthurthedent: A kormánypropagandát tartogasd máshová. Ollózással nem mész semmire, annál is inkább, mert a példáid nem koherensek. Látogass el kis falvakba Borsodban, aztán beszélj a mélyszegénység megszűnéséről. Ne a KSH-val példálózz, hanem azzal, hogy az Orbán által büszkén emlegetett plusz három milliárd eurót azért kaptuk, mert a harmadik legszegényebb országgá váltunk az EU-ban. Ez egyébként feketén-fehéren olvasható az EU költségvetési csúcsról készült hivatalos jelentésben, a döntések indokolásaként.

arthurthedent 2020.08.03. 19:34:04

@Tölgyes Péter: "Szellemileg visszamaradottaknak: akinek politikai okok miatt veszélybe került az élete - ez neked mindenki lenne?"

Az ellenzék nem ezt követelte, az európai liberálisok nem ezt követelték és persze az egész afrikai kontinens élete politikai okokból van veszélybe.

"És Magyarország az egyetlen, amelyik képes lenne befogadni menekülteket? "

Tehát azért nem jönnek ide majd százmilliók, mert mások is befogadnak majd embereket? :D

Figyu: nézd meg a statisztikákat, a szenvedők és rászorulók száma évente ennyivel nő. Nem lehet olyan, hogy majd befogadod őket elfogynak! :D Majd nem jön több vagy hogy gondolod? Húúúúú!

"Az EU-kvóta egyébként, írd és mondd, 1264 menekült befogadását írta volna elő Magyarországnak"

Akkoriban nyilatkozták úgy a svédek, hogy ők első körben körülbelül 50 000 embert küldenének ide. Ez az 1264 egy baromi nagy hazugság volt, egy beetetés, ne terjeszd, magadat égeted.

"miközben Orbán jóval több, mint tízezer pénzes, tehát az ő kirekesztő megfogalmazásában megélhetési menekültet fogadott be"

A magyar állam azt fogad be magyarországra, akit akar. A németek meg fogadjanak be németországba, a svédek meg svédországba. Elég egyszerű dolgo ám ez!

"megélhetési menekültet fogadott be, akik meg tudták venni a negyed millió eurós letelepedési kötvényt..."

Azok fasza kis megélhetési menekültek voltak, negy millió euróval. :D

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:35:12

@arthurthedent: A mélyszegények egyébként valóban"eltűntek", tudniillik azok, akik már három hónapja nem találnak munkát, azokat attól kezdve nem létezőnek tekintik. Nem kapnak semmilyen támogatást, mintha nem is élnének. Az ő nullájuk sem számít bele az átlagbérbe, mert a nyilvántartásból is törlik őket - roppant humánus módon.

arthurthedent 2020.08.03. 19:35:31

@Tölgyes Péter: "Az természetes, hogy adattisztítást is végeznek, de ez a számítás módszerét nem befolyásolja érdemben."

Persze, csak lehetetlenné teszi, hogy bekövetkezzen az, amivel itt előjöttél, hogy majd a mészáros miatt annyi az átlagfizetés amennyi. Akkor tudtad, hogy amit mondasz az nem úgy van? ;)

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:37:37

@arthurthedent: Passz. Elég volt ebből a visszaböfögős hülyegyerek-játékból. Önmagad ismétled, függetlenül attól, hogy nem bizonyítasz semmit.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:39:38

@arthurthedent: Az adattisztítás nem arra szolgál, hogy tényleges kiugró fizetéseket ne ugyanúgy vegyenek figyelembe, mint tényleges nagyon alacsonyakat. Kérdezz már meg valakit az átlagszámításról, akinek nem kell "gugliznia" ahhoz, hogy összedrótozzon egy valamire való kommentet.

Emmett Brown 2020.08.03. 19:48:22

@arthurthedent: jaja, kurvajól hangzik, kár hogy a konstrukció miatt a nemmegélhetési negyedmillió eurós bevándorlók többe kerültek mint a déli kerítés.

moloy 2020.08.03. 20:15:09

"Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendég­szere­tő ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni."
Én a "23 millió román" óta vagyok megtévesztés alatt. (Igaz, azóta az is elhangzott, hogy hazudtunk...)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2020.08.03. 20:37:58

@Tölgyes Péter: "Az EU-kvóta egyébként, írd és mondd, 1264 menekült befogadását írta volna elő Magyarországnak"

Szerkesztő úr, a megszólalási stílusa nagyon sokat árt a hitelességének.

Amikor erről a kvótáról folyt a süketek párbeszédéhez hasonlítható civakodás, akkor a kormányellenesek rendszeresen elmondták, hogy nincs is semmiféle kvóta, és az sem kötelező, sőt, önkéntes, de elvárják tőlünk, mert ez a szolidaritás. (A szolidaritási kötelezettség, már ha van egyáltalán értelme ilyenről beszélni, nem arra vonatkozna, amikor valaki szándékosan bajba keveri magát, és most a többieknek tessék kisegíteni őt belőle.) Németország, Svédország, Olaszország hihetetlenül ostoba módon összesen mintegy 1 millió 800 ezer migránst halmozott fel, és szolidaritás címén ezek elosztását próbálták elérni az EU fórumain való agresszív és a nevetségessé válástól sem tartózkodó nyomulással. Ezekből mintegy 300 ezer fő elhelyezéséről döntöttek első lépésként, azok közül kaptunk volna a nyakunkba 1264 embert (plusz utána a családegyesítési joggal élve még vagy ötször ennyit, becslés szerint). De ez csak első lépcső volt, és Orbán azért háborúzott ellene olyan hevesen, mert azt mondta, hogy ha az első ilyenbe még hagyjuk belecsalni magunkat, akkor később nem tudni, hol lesz vége.

"miközben Orbán jóval több, mint tízezer pénzes, tehát az ő kirekesztő megfogalmazásában megélhetési menekültet fogadott be" "Az EU meghagyta minden országnak a jogot, hogy eldöntse, jogosult-e valaki a menekült státuszra vagy sem."

Ezért miért nem kapott egy dicsérő szót sem? Hiszen ezek szerint nem idegenellenes, csak élt az ország azzal az állítólagos joggal, hogy kiválogatja, kiket akar befogadni.

Orbán soha nem hagyta el azt, hogy tisztázza, Magyarország az ILLEGÁLISAN ide bejutókat akarja kiseprűzni, és azt megakadályozni, hogy Merkel összeválogasson nekünk egy adagot a söpredékből. Orbán ellenségei viszont újra meg újra elkántálták, hogy Orbán nem akar beengedni senkit. Igaz, később elkántálták azt is, hogy hány embert fogadott be közben az ország máshonnan, de úgy gondolták, ha leplezik, hogy hülyét csinálnak magukból, akkor azt senki sem fogja észrevenni. Nos, egyelőre a Fideszé a néphatalom az országban, cseppet sem véletlenül.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 21:03:25

@Androsz: Olvass egy kiscit hozzá mielőtt ilyen marhaságot képes vagy leírni: "Nos, egyelőre a Fideszé a néphatalom az országban, cseppet sem véletlenül."

A néphatalom nem párté, hanem elsődlegesen a Parlamenté, amelynek a feladata - lenne - a végrehajtó hatalommal megbízott kormány ellenőrzése. Hogy Magyarországon ez tíz éve megtörténik-e, azt ki-ki saját pártszimpátiái alapján dönti el, miközben tények bizonyítják, hogy - egy frászt.

Kitűnő bizonyíték erre az, ami az EU-költségvetéssel kapcsolatban történt. Orbán kívánságának megfelelően a kétharmad egyfajta ultimátumként meghatározta a miniszterelnök mozgási szabadságát. Majd, amikor a négy előírásból semmi sem valósult meg, tehát Orbán semmibe vette a Parlament döntéseit, egy emberként győzelemnek nevezték a kudarcot, majd nem mentek el a rendkívüli ülésre.

Nehogy már rá merjen kérdezni valaki a főméltóságú úrra, mégis, hogyan gondolta, hogy semmibe veheti az országgyűlés rá nézve kötelező határozatát (még ha azt ő maga mondta is tollba a kétharmadnak).

Na, de nem terhellek tovább, te úgyis homlokegyenest másként értelmezed a történteket. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2020.08.03. 21:28:10

@Tölgyes Péter: "A néphatalom nem párté, hanem elsődlegesen a Parlamenté"

Szabad erre hivatkoznom, amikor majd legközelebb azt olvasom, hogy a Fidesz uralkodik az országban? :-D

Thrawn 2020.08.03. 21:44:14

A bejegyzés elolvasása közben azon gondolkodtam, hogy vajon milyen célból születhetett. Mi késztette a szerzőt arra, hogy elővegye újra a gumicsontot és rágjon rajta párat? És mire föl került ez ki az index címlapjára?

A kommentjeit olvasva már kezdem megérteni mi lehetett az elképzelés eme sorok lejegyzésekor. Talán az erényjelzés lehetett a cél, a saját akol felé visszajelzés, hogy "itt vagyok és harcolok ezekkel a fideSS-nácikkal". Vagy az, hogy harcoljon a vélt igazságáért, mert mindenhol bérencek vannak (ha mégsem akkor majd kinevezi az Önnek ellentmondókat annak).

Viszont ha az a célja, hogy bayeri magasságokba emelkedjen... Nos, alakul. Minden megvan: birkázás, fasisztázás, kreténezés, csúsztatás, nyílt hazudozás és úgy általában mindenki azonnali becsmérlése aki nem nyal be tövig. Igen, nyilván én is fasiszta vagyok, meg fidesz szavazó, és jó nekem, hogy RETTEG MINDENKI!

Tisztelt szerző! Ön a kognitív disszonancia permanens állapotában él. Félreértés ne essék: nagyjából jól látja a fidesz helyzetét. A gond inkább ott van, hogy amíg az egyik oldal (az ön esküdt ellenségei) mindent csak rosszul csinálhatnak, alattomosan, gerinctelen féreg módjára addig a baloldal politikusai és közéleti személyiségei hősök, igazmondók, feddhetetlen személyiségek és soha, de soha nem vernék át a népet. És soha nem riogatnának minket.

Ha mégis valami baj történne akkor elég elütni azzal, hogy "nem a legszerencsésebben fogalmazott", vagy "zárt körben, a sajátjai körében, a frakciótagoknak mondta el, hogy felrázza és megnyerje őket a változtatásnak". Ezek ha jól nézem az ön "tollából" származnak. Ó, és valóban, tényleg csak "egy, azaz egyetlen embernek a szeme sérült meg a gumilövedéktől". Mindenki más művérrel kente össze magát. Meg amúgy is a fidesz által fizetett provokátorok voltak. És valójában az MSZP sem hamisított költségvetést, nem hazudtak nyíltan a választóknak. Nem, ilyen nem történt, propaganda!!!

Nem tudom eldönteni, hogy Ön ennyire korlátolt-e, vagy valóban fontosabb, hogy a sajátjai szekerét tolja annál, hogy elismerje: mindkét oldal fabatkát sem ér. Azaz pontosabban fogalmazva: akiknek ön tolná a szekerét többnyire levitézlett, leszerepelt vesztesek. Akár tetszik, akár nem.

De nyugodtan írogassa vitriolos és gyűlölettel teli bejegyzéseit, harcoljon a kommentek között az ellenségeivel akiket magának kreál. Önnek ez a valósága és hiába kérdőjelezné meg bárki annyira mélyen az Ön részévé vált, hogy nem tud enélkül élni. S aki nincs magával az az ellensége.

Őszintén sajnálom érte, szar élet lehet.

(Igen, első hozzászólás. Igen, 2007-es profil. Alvó Fideszügynök vagyok. Vagy csak elfelejtettem, hogy van itt is profilom. De mindegy is.)

Tölgyes Péter 2020.08.03. 21:45:35

@Androsz: Szabadnak szabad, csak éppen azt jelzi, hogy összemosod a valóságot az alaptörvényben rögzítettekkel, amelyre azok, akik készítették - egypárti diktátummal - tesznek a leginkább. Mintha bizony az előírásai csak a plebszre vonatkoznának. Tudod te nagyon jól, hogy a valóságban a fideszes kétharmad azt teszi a Parlamentben, amit Orbán előír. Ennyit a néphatalom letéteményeséről, hol marad itt a kétharmadon kívül esők érdekének védelme?! A néphatalom arányosságot jelent, ami nem aránytalanság, ugyebár. Papíron nem, csak a valóságban.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 21:52:04

@Thrawn: A véleménye mindenkinek a sajátja. Azt gondol rólam, amit akar. Nem tartom alvó ügynöknek, mert meglehetősen ébren van. Csak éppen nem lát, nem hall, nem érzékel. Felmondja a leckét. Engem nem kell sajnálnia, aki itt szánalomra méltó, az ön. Majd amikor erre rádöbben, gondoljon vissza erre a posztra és arra, miként minősített engem. A tapasztalat sajnos mellettem szól, a tapasztalás meg önre vár.

Mit mondjak, nem lesz kellemes. Továbbmegyek: baromi kellemetlen lesz az ébredés.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 21:57:39

@Thrawn: Még valami. Ne próbálja meg interpretálni az én szavaimat. Azt ugyanis soha, semmikor nem használtam emberre, hogy "gerinctelen féreg módjára", a dehumanizálás ellen ugyanis még a saját oldalammal is van küzdelmem. Ha én gyűlölettel írtam, miért nem cáfolt belőle semmit, de semmit?

Abból, hogy leszól, még nem tud győztesen kijönni, hiszen gyermeteg dolog egy egész posztot arra szánni, hogy "leleplezze", én vagyok a született rossz. Bár még ezt sem próbálta meg alátámasztani mással, mint az öntől származó minősítéssel. Rossz és gonosz vagyok, mert... ön szerint rossz és gonosz vagyok.

Most akkor ezért a vádért kellene szégyenkeznem? Nekem? Meghagyom önnek. Majd, ha cáfol és bizonyít, elgondolkodom rajta. Addig csak legyintek, azt sem tudja, mit akar mondani, azon túl, hogy természetesen én vagyok a hunyó.

Csakhogy ezt nem maga dönti el, meg én sem. Majd az élet megmondja, melyikünknek volt igaza.

élhetetlen 2020.08.03. 22:24:32

@enrikokaruszo: @Tölgyes Péter: (csak megtekintésre). „és egyébként mennyivel tisztább, biztonságosabb és szárazabb érzés, ha a világ aktuális problémáiért a fehér heteroszexuális férfiak tehetők felelőssé”. Ez volt az első kijelentésed, célozva valakire. Ezzel kapcsolatban mit bizonyítottál, azon kívül, hogy nem értetted meg, mit mondott? „annak kell bizonyítani bármit, aki állít valamit”. Itt neked kellett volna saját magad szerint bizonyítani, hogy igaz, amit mondtál, de erre kísérletet sem tettél. Logikátlan. És, hogy ezek után oda jutsz, hogy „kezelésre volna szükséged”, már csak szánalmas hablaty.

morph on deer 2020.08.03. 22:33:45

@arthurthedent:
“ Szép csendben eltűnnek a szegények Magyarországon”

Ühüm.
Akkor az mégis hogy lehet, hogy az EU 20 legszegényebb régiója közül 7, azaz hét éppen Magyarországon van?

Gondolom, csak van erre is egy magyarázat Habonytól, jól tudom?
Hadd halljuk!

Tölgyes Péter 2020.08.03. 22:35:27

@élhetetlen: Így van, de a logikát számon kérni képességhiányos emberektől túlzott elvárás. Egyetlen önálló gondolatra nem volt képes a rám támadók meglehetősen szép számú hada, csak a kormánykommunikáció hamis állításainak ismételgetésére.

nincs1agy 2020.08.03. 22:40:13

@Tölgyes Péter: Én az illegális migránsok viselkedésére , és a pc idiotizmus viszonyára céloztam, ha nem is túl finoman..

Thrawn 2020.08.03. 22:46:14

@Tölgyes Péter:
Sajnos el kell, hogy keserítsem. Látok, hallok, és beszélek emberekkel. A legtöbbjük nem retteg, nincs átmosva az agya. A vidéken élők nagyja sem a barna bőrű ördögöktől fél. Ott inkább élni akarnak, nem a nagyvilág ideológiáit beszívni. Nincs rá szükségük, nem is lesz. Viszont amikor megélni akarnak jön a képbe a fidesz, amely mindenhova beültette az elmúlt években a strómanjait, vállalkozóit. Amikor nyílt titok, hogy honnan jön a pénz akkor más lesz a helyzet. Nagyon más. Ott nincs multi amely nem rúg ki. Sem biztos megélhetés egy klimatizált irodában. De egyszerűbb arra fogni mindent, hogy a gyengeelméjűek a szavazók. Pontosan ezért nyert Trump is (és jó eséllyel fog is). Lehet utálni a populizmust, de ha nincs alternatíva akkor ez marad. És ez a blogbejegyzés valamint a kommentek pont az ellenkező hatást érik el a vélt szándékhoz képest.

Nos, valóban lehet, hogy nem dehumanizálta a fidesz tagjait vagy szavazóit, nem ismerhetem minden kijelentését. Cserébe a fasisztázás belefér? Esetleg az egy "megsérült" szem is (amit az illető el is vesztett tudtommal)? Az belefér etikailag, hogy olyan embert éltet aki soha az életben nem ismerte volna el azt "a" beszédet, ha valaki nem árulja el galád módon? Azt kell mondjam, hogy rezeg a léc.

Nem akarok győztesen kijönni, nem akarok semmit megnyerni. Egy normális országban akarok élni. De itt nincs jó választás. Olyan mély árkokat ástak, és ásnak mindkét oldalról amit egyre nehezebb betemetni. Semmi vita, semmi racionalitás. Ön szerint mégis mit feltételezzek ezeket elolvasva? Hogy Ön a saját oldaláról át-át lövöldözve csupán jót akar mindenkinek? Főleg az eredeti bejegyzésemben idézett sorokat olvasva? Nincs mit leleplezni, végigolvastam a kommenteket.

Ezt látom 20 éve az országban. Egy kis puskaropogás itt, egy átdobott gránát ott. Lenáciznak valakit azért, mert fáj Trianon (nekem is, rohadtul okkal), utána lebuzizzák mert támogatja, hogy legyenek jogaik a melegeknek (igen, legyenek). De ugyanakkor fasiszta mert gondja van a felvonulással, vagy a gender-elmélettel.. És a példák sora végtelen. Pária lesz az aki nem áll be a sorba.

Mostanra pedig már a bedezsolti féle nyílt gyűlölködésnél tartunk... Ez van, ez a közélet. Hihetetlen! Szerencsére a balhézó antifák még nem értek ide.

Cáfoljak? Micsodát? A bejegyzést? Ugyan nem sok, de: "Félreértés ne essék: nagyjából jól látja a fidesz helyzetét". Nem kötelezem semmire, sem szégyenkezésre, sem másra. Azonban érdemes azon elmélázni, hogy valóban ér-e ennyit a másik oldal elleni végtelen háborúzás, ez a szélmalomharc. Amibe igazából a két oldal együtt hergeli bele az átlagembert. Megéri felvenni a szemellenzőt és egyszerűen ignorálni a a problémás tetteket és kijelentéseket a saját oldalunkról? Szerintem nem, akármilyen nemesnek is hiszek egy célt.

Az idő valóban eldönti kinek van igaza. Remélem annak aki nyugalmat akar, nem ellenséget keres. Ön a kommentekből ítélve az utóbbit teszi.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 22:50:48

@nincs1agy: Miért, téged megvezettek az "illegális migránsok"? Befogadtad őket, aztán az asztalodra piszkítottak? Látod, mennyire ostoba vagy? Egy kalap alá veszel mindenkit, csak azért, mert mindent elhiszel, amit a kormánypropaganda sulykol. Te tudtad azt, hogy ahol beszámoltak menekültek által elkövetett bűncselekményekről, nem egyszer később helyesbítettek, mert helyiek voltak az elkövetők? De persze nálunk az ilyen információk valahogy kimaradtak a "hírekből". Meghagyták az embereket a tévhitben.

morph on deer 2020.08.03. 22:53:23

@arthurthedent:
“ "megélhetési menekültet fogadott be, akik meg tudták venni a negyed millió eurós letelepedési kötvényt..."

Azok fasza kis megélhetési menekültek voltak, negy millió euróval. :D”

A negyed millió NEM azonos az általad “negy millió” eurónak nevezett összeggel, akármi is legyen a “negy”.

A negyed millió konkrétan 250 000, azaz kétszázötvenezer, ennél nem több.

Azt egyébként tudod, hogy a letelepedési kötvények összege KAMATOSTÓL visszajár a befektetőknek a futamidő leteltével?

Ami körülbelül mostanában kezd esedékessé válni, ha jól emlékszem!

Vagyis Magyarország KÖLCSÖN kapta azt a 250 000 eurót, kamatra, és annak fejében beengedett fűt-fát, kínait, oroszt, afrikait, sőt: hottentottát és pirézt ()!!!) is az EU-ba, tulajdonképpen kontroll nélkül, ráadásul családostól!
És mindezt majd minden magyar fizeti vissza, mert mi vagyunk azok az adófizetők, akik a pénzt biztosítják ezekhez a geciségekhez!

De legalább Rogántóni és haverjai szakajtottak pár tucat milliárdot az üzleten, hát az is valami., nem?
Ennek legalább lehet örülni, ga másnak nem is...

élhetetlen 2020.08.03. 23:07:19

@Csetepaté márki: Mi abban a „rendkívül veszélyes idiótaság”, ha egy magyar lány, egy Magyarországon felnőtt, itt szocializálódott vietnami fiúhoz megy feleségül, (de lehetne arab, vagy néger, vagy félvér is). Komolyan gondolod, hogy csak a szomszéd családból kéne házasodni? Egy példa, az unokahúgom átküldte telefonon a lánykérés képeit, én lelkesem mutatom annak a családnak, akikkel tizenöt évig jó viszonyban voltam. Nem az jött, hogy gratulálunk, hanem, hogy mit szólt a család. Mert a vőlegény fekete. Hol fognak lakni, Mo-n, vagy Afrikában? A srác már Angliában született, miért menne Afrikába? Csak azt nem kérdezte meg a feleség, hogy ezen túl csak banánt esznek-e. Visszakérdeztem, te komolyan gondolod, hogy minden feketénél okosabb vagy, mert fehér a bőröd? Ez négy éve volt, azóta nem beszélnek velem. De nyilván nem gyűlölik az idegen fajokat, nem lehet gyűlölködőnek tekinteni őket. (férj szövege korábban, hogy ide ne jöjjön senki, de az belefér, hogy a fél belvárost már felvásárolták az arabok, a Klotild palotáktól a Párizsi udvarig, mert mit aptyuk tész mindig jó az, de egy gyalog ne házasodjon már úgy akárhogy).

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.08.03. 23:07:50

@Willkommenskultur: Természetesen csúsztatsz. Nem a reálbér számít, hanem a reáljövedelem.
1991 98%
2001 100,8%
2010 105%
2018 134%

Akkor pedig messze nem olyan nagy a különbség.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 23:10:38

@Thrawn: Nem akarok harcolni a másik oldallal, nem az a célom. Akárhogy alakulnak a dolgok, arra vagyunk kényszerítve, hogy együtt éljünk ebben az országban. Azokkal is, akik életveszélyesen megfenyegettek, noha én azt senkivel nem tettem még.

Éppen ellenkezőleg, az ön félreértelmezésétől eltérően azt szerettem volna feltárni, minek köszönhetően vált ebből az országból robbanás előtti petróleumos hordó. A nagy átverés show-t akartam leleplezni, amellyel Orbán maga mellé állította azokat, akiket ugyanúgy nem vesz semmibe, mint politikai ellenfeleit.

És itt pontosítanom kell egy tévedését. Azt írja: "Az belefér etikailag, hogy olyan embert éltet aki soha az életben nem ismerte volna el azt "a" beszédet, ha valaki nem árulja el galád módon? Azt kell mondjam, hogy rezeg a léc."

Először is, nem szokásom politikusokat éltetni, nem voltam, nem is leszek akaratlan bábja senkinek. Nem tisztem az ön által - is - megvádoltat védeni, ezért csak cáfolhatatlan tényt mondok. Ami abban a beszédben elhangzott, arról cseppenként adagolva az akkori miniszterelnök nem sokkal a választás után elkezdett beszélni. És nehogy azt higgye, hogy akkor árulták el, amikor a videó Kósához került, majd a rádióhoz. Utána lehet keresni, a Fidesz pontosan tudta, mi történt Őszödön, már néhány nappal az MSZP-frakció ülése után.

Akkor kezdték el hazugság miatt vádolni Gyurcsányt, hónapokkal azt megelőzően, hogy kezükbe jutott a kazetta.

Az árokásás amúgy Orbán kedvenc harcimódja, amióta 2002-ben előre nem láthatóan, nagyon nem vártan elveszítette a hatalmat. Nyolc éve volt arra, hogy tökéletesítse azt, amit a leggusztustalanabb amerikai gyűlöletgyár feje, Finkelstein megtanított neki. Nem tudom, hány éves volt akkoriban, de emlékeznie kell: az egész pályás letámadás példa nélküli volt a magyar történelemben. Az is, hogy az ellenzék bevette magát a tévébe, lassan, szisztematikusan elfoglalta a média gyenge pontjait, hogy aztán már hatalomban felfaljon mindent.

Nem szabad egyenlőségjelet tenni agresszor és megtámadott közé, a sorsunk múlik attól, képesek vagyunk-e ügyelni a fontossági sorrendekre. Az nem érdeke a lakosságnak, hogy folyamatosan harcban álljunk a világgal - csak azért, hogy a vezér a megmentő szerepében tetszeleghessen.

Én is békében és békésen AKAROK élni. Semmi bajom azokkal, akik más véleményen vannak sok mindenről. De nekem a kormány ne szóljon bele abba, mit tanuljon a gyerek az iskolában, mert az a szakemberek, a pedagógusok dolga. És ne mondja azt szemrebbenés nélkül a miniszterelnök, hogy a magyar az egyik legjobb egészségügy, mert én a közelmúltban voltam 35 napot kórházban combnyaktöréssel, úgyhogy engem ne nézzen hülyének.

Én, tőle eltérően pontosan tudom, milyen a magyar egészségügy. Folytathatnám sokáig, de reggeltől elég fárasztó ez a szópárbaj itt. Jó éjszakát.

nincs1agy 2020.08.03. 23:13:32

@Tölgyes Péter: Itt nem én vagyok ostoba, hanem az, aki nem képes felfogni, hogy mekkora veszélyt jelent Európára a döntően muzulmán bevándorlás és a pc idióta butaság szövetsége. Nyugodtan értsd magadra!

nincs1agy 2020.08.03. 23:15:01

@Tölgyes Péter: "Te tudtad azt, hogy ahol beszámoltak menekültek által elkövetett bűncselekményekről, nem egyszer később helyesbítettek, mert helyiek voltak az elkövetők?"

Ó persze és én vagyok ostoba. döbbenet, hogy egy idős ember hogy lehet ennyire naiv..

élhetetlen 2020.08.03. 23:18:43

@enrikokaruszo: Remélem, a gyerekeid túlélik a nevelésedet, és felismerik a mentális problémáidat, és túllépnek rajta, vagy maguktól elmennek majd pszichológushoz, hogy feldolgozzák a nevelési traumákat.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 23:21:01

@nincs1agy: Nyugodt vagyok, mert nem én barátkozom az arabokkal - akik ugyebár döntően muzulmánok -, hanem az ország miniszterelnöke. Senki, érted, senki nem akarja, hogy a muzulmánok ellepjék Európát. Az ezzel történő riogatás csak Orbán és a hozzá hasonló populisták egyik legeredményesebb fegyvere az olyan észkombájnok maga mellé állítására, amilyen te is vagy.

Azt azonban még hozzá kell tennem, hogy az embereket nem a származásuk, nem is a világnézetük vagy a nemi identitásuk alapján, hanem a cselekedeteik szerint szoktam megítélni, immáron több évtizede. Módom volt bejárni a világot, találkoztam mindenféle náció képviselőivel, de a nézetemben még nem kellett csalódnom.

Egy adott ország állampolgárának lenni, ez bizony önmagában semmiféle minőségi garanciát nem jelent - ha ezt nem érted, akkor semmit sem értesz az életből és mindig is hitvány politikusok még hitványabb manipulációnak kedvenc áldozata leszel.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 23:26:53

@nincs1agy: Én éppenséggel nem voltam hiszékeny, te viszont még most is úgy gondolod, nem a helyi (külföldi) korrigált hír az igaz, hanem amit idehaza bemondtak róla. Az MTVA-nál hírgyár készíti a hírügynökségi információk átdolgozását a kormánypárti médiának - tudod, annak, amelyikben a megyei lapok ugyanazzal a címoldallal jelennek meg...

Szakmabeli vagyok, mindez nem legenda - úgy manipulálnak titeket, ahogy csak belefér. Tehetik, mert mindenre vevők vagytok.

Na pá, aludj egy jót, hátha arra ébredsz, hogy nemcsak nézni, látni is tudsz...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.08.03. 23:50:59

ÉS mindezeket azért teszik, mert folyamatosan fosnak. Mindentől. Sorostól, migránsoktól, a libernyákoktól, a ruszkiktól, kínától az eutól. Főleg a csuti törpe fél attól, hogy elveszít még egy választást, mert akkor megy a börtönbe. Nála többet ugyanis magyar még nem sikkasztott a történelemben. A mai parlamenti üléstől is befostak, mert nem tudták volna megmagyarázni führerük Brüsszeli tetteit. Inkább be se ment a fosós banda.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.08.03. 23:53:36

A csuti törpe a felelősségrevonástól fosik, a seggnyalói pedig tőle fosnak, hogy elveszítik führerük kegyeit, ezért inkább lopnak, csalnak, hazudnak.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.08.03. 23:55:56

@nincs1agy: "mekkora veszélyt jelent Európára a döntően muzulmán bevándorlás és a pc idióta butaság szövetsége"
No, erről beszélek, ezt nevezem fosásnak.

MEDVE1978 2020.08.03. 23:57:54

Részben. Ez csak a kép nagyon kicsi része. A kép nagyon máshol kezdődik.
A második világháború után az épülő jóléti kapitalista rendszerek a legitimációjukat a középosztályra alapozták. Az olajválságig, illetve egyes helyeken a nyolcvanas évek közepéig ez nagyon jól is működött. A középosztály lett a társadalom legnagyobb rétege, átfogva annak 70-80%-át, viszonylag kicsi maradt a prekariátus. A probléma kettős volt: 1. NYugat-Európában megszűntek a gyarmatok, így a nyersanyagok beszerzése jóval drágább lett, már nem lehetett bagóért beszerezni és a gyarmatok piacai más előtt is megnyíltak vagy örökre bezárultak (mondjuk szovjetek felé fordulás esetén). 2. A tőke mozgása és mozgatása egyre gyorsabb és könnyebb lett. A tőkeérdekvédelmi szervezetek (GATT, IMF, WB) folyamatosan lebontották a nemzetközi protekcionista gátakat, vámokat, tilalmakat, nemzetközi választott bíróságokban perelhették be az államokat a cégek stb.
Az első nagyobb válságok igazából már a nyolcvanas években eljöttek, a fellendülést a 90-es években két dolog hozta el, egyrészt a szovjet tábor megszűnése és az így megnyíló új piacok, másrészt pedig az informatikai forradalom és a mindenkinek legyen otthon PC-je, majd az internet. Ezt aztán további boomok követték, pl: laptop, mobitelefon stb. Ez nagyrészben kitartott a kilencvenes években, vitte előre a fejlett országok gazdaságát. Itt már MAgyarország is releváns. Azt lehet mondani, hogy igazából a Medgyessy kormányig az ország privatizációja folyamatos volt, ez pedig elég volt jutalomnak. Ebből a jutalomból, meg a piacra benyomuló működőtőke importból származó bevételekből volt elég pénz az osztogatáshoz, a klientúra etetéséhez. Így volt ez Antall és Boros alatt, Horn, Orbán és Medgyessy kormánya idején is, illetve egy nagoyn mérsékelt életszínvonal növekedést tudott biztosítani a magyar középosztály számára is.
A baj, hogy ez a mérsékelt növekedés sohasem volt elég ahhoz, hogy bárhová az EU-s átlag közelébe is hozza Magyarországot. A népnek meg kezdett elege lenni.
2002-ben azért szavazták meg Medgyessyt, mert megígérte a 100 napos programot, ami egy hatalmas jóléti csomag volt, anno meg is haladta a költségvetési teljesítőképességet. 2006-ban azért szavaztak Gyurcsány kormányára az emberek, mert 1) megvalósult a 100 napos program, 2) Orbán nyilvánvalóan hazudott azzal, hogy rosszabbul élünk, mert az ellenkezője volt igaz sokaknak.
Persze akkoriban a FIDESZ tábor még más volt, csak egy FIDESZ ciklus állt mögöttük. AZtán jött az őszödi beszéd, amivel bár Gyurcsány tökön lőtte magát, ugyanúgy megbukott volna 2010-ben, a 2008-as válság miatt. Akkor ugyanis egyértelművé vált, hogy a gazdaság végtelenül nyitott, a tőke meg pillanatok alatt el tud menni és akkor rohadt kevés dolog marad, illetve pluszban még az államadósságunk is EUR-ban van.
A középosztály, ami tehát a saját helyzete tendenciózus javulását várta a helyzettől lépett és beültette ORbánt 2010-ben a kormányra. Ahogy leváltotta Antallékat, Hornt, Orbánt és Bajnait, amikor az már nem tudott teljesíteni. Szépen ment tovább az idő és jöttek a botrányok és a 2014-es választások. A kormányzati teljesítmény jólét szempontjából nem volt se túl jó, se túl rossz, viszont Orbán megváltoztatta a játékszabályokat, bedarálta már akkor is a média egy részét, illetve megváltoztatta a választási rendszert, hogy bebiztosítsa a győzelmét. Annak ellenére lett 2/3-os győzelme, hogy a szavazatok kevesebb mint felét kapta meg. Így később Orbán már megengedhette magának, hogy akár az egykori FIDESZ-es szavazógárda egy részét is elidegenítse magától. Ami elkerülhetetlen volt, nemcsak az autokratikus stílus miatt, hanem mivel nem tud már egy folyamatos növekedési perspektívát adni a középosztályoknak. Orbán teljesen le is tett erről, az alsó osztályokat lényegében magára hagyta egyfajta új szolgaszerepre (közmunka) a helyi földesurak szolgálatában, a középosztálynak pedig inkább a felsőbb részét célozza meg a különböző kedvezményekkel. De már régen nem gazdasági populizmussal hódít, mert a magyar társadalom egészének felemelése lehetetlen és nem is hinnék el neki. Emiatt se nagyon ígér mostanában semmit.
A középosztály jelentős része pedig gyakorlatilag pont ugyanúgy reagál mint számos más külföldi országban. Csalódik a nagy jobboldali pártban (FIDESZ) és korábban Gyurcsány miatt csalódott a nagy baloldali pártban és liberális szatellitjében is. Ezután a szélsőségekhez megy, mivel ők képviselik jól azokat a részérdekeket, amelyek miatt még érdemesnek tartják a csatlakozást. A Jobbiknál ez például a rendpártiság és a cigányellenesség volt, a LMP / Momentumnál a viszonylag független, modern, liberális image. A FIDESZ is lefed szélsőségeket, hogy ott is hozzon szavazókat, na ez az ellenségpolitika amiről a poszt ír. De ez a történet vége, Viktor megtalált annyi szavazót, aki a módosított választási rendszerben hatalmon tartja. Sokaknak nyilván prosperitást hozott, sokaknál pedig azt a szélsőség iránti ígényt elégíti ki, hogy gyűlölhessenek.

élhetetlen 2020.08.04. 00:03:12

@Willkommenskultur: „Amig az en orszagomba, varosomba, utcamba nem akarjak eloirni, hogy ki telepulhet le.”Értem, a te őseid még letelepülhettek ott, de a te generációddal zárjuk le a letelepedést (kivéve pl Pharaont, aki Orbán szomszédja is lehetett). Így gondolod? A családodnak még járt, másnak már nem jár a letelepedési jog?

MEDVE1978 2020.08.04. 00:18:22

@MEDVE1978: Az egészhez viszont annyi hozzátartozik, hogy gyakorlatilag hasonló folyamatok vannak nyugaton is.
Meg kell nézni például mondjuk Olaszországot. A régi szocdem pártok, sőt Berlusconi is már messze a múltté (bár előbbiek most szerepet kaptak, hogy az Öt csillag hatalmon maradhasson). A következő választásokon a populista Öt Csillag mozgalom és Salvini pártja főszerepben. Vagy Németországban: az egyéni vállalkozók a gazdasági liberális FDP-re szavaznak, a fiatal klímatudatos emberek a Zöldekre, a régi keleti tartományokban a szélsőbal Linkére vagy a szélsőjobb AFD-re. A szocdem SPD egykori 30+%-os értékekről esett vissza 12-15% környékére, csökkenő tendendciával. A CDU/CSU egyedül Merkel karizmája és legendája miatt tudja még magát 30% felett tartani, de látszik, hogy mennyire nem sikerül méltó utódot találniuk.

Jelenleg tehát a legtöbb helyen a fejlett világban a csalódott középosztály váltogatja a kormányokat. Nálunk azért nem, mert Viktor bebetonozta a választási rendszert és dominálja a médiát, sőt egyre inkább a gazdaságot is.

Sajnos én továbbra is azt látom, hogy amíg Viktor aktív, addig a FIDESZ hatalmon marad. És ez még legalább 15, rosszabb esetben 25 év.
Külső sokk nem fogja tudni tartósan elmozdítani, egyszerűen azért, mert még ha össze is omlik a gazdaság (ami nem valószínű), akkor is szükség lesz vállalatokra, infrastruktúrára az újjáépítéshez. Ami az ő holdudvarának kezében van. Ha tehát jön egy új kormány, a FIDESZ médiagépezet és gazdasági holdudvar hónapok alatt fogja bedarálni teljesen, mielőtt bármi értelmeset tehetne.
Belülről szintén nem fogják megbuktatni. A FIDESZ-ben egyedül Lézer János az, aki nyíltan ambíciót mutatott arra, hogy szívesen lenne miniszterelnök, amíg emiatt parkolópályát nem kapott. (Tegyük hozzá, hogy Lézer vezetési stílusa olyan, mint egy embertelen náci diktátoré, tehát nála talán még Viktor is jobb). Azt viszont nagyon simán kapta, egy pillanatig nem merült fel, hogy Viktor leváltható.
Az ellenzék a leírt effektus miatt, illetve a kormányzati extrém médiatúlsúly miatt továbbra is forgácsolt marad. Egy-egy ügyre, mint például az internetadó volt anno, lehet majd mozgósítani, de az ott összegyűlt energia hamar elfolyik, eloszlik. Mert a kormány vagy keresztülviszi, mert nem óriási az ellenállás vagy visszakozik, mert óriási az ellenállás. Mindkét esetben elülnek majd a tüntetések és a lendület elfogy.

élhetetlen 2020.08.04. 00:29:26

@Galerida: „És közben a karaván gyorsuló ütemben halad....” a szakadék felé.

élhetetlen 2020.08.04. 00:56:54

@Gleccsertetű: „az igazság az, h a magyar nemzet attól retteg csak, h visszatér a lúzer "baloldal"”. Mi van? Kinevezted magad a magyar nemzetnek?

élhetetlen 2020.08.04. 01:32:53

@arthurthedent: Bocs, hogy beleszólok, de „Azok fasza kis megélhetési menekültek voltak, negy millió euróval.”, ez hülyeség. Fogalma sincs senkinek, hogy kinek ki adott rá pénzt, hogy legyen embere, aki az EU-ban szabadon mászkálhat. A másik, bankok adtak kölcsönt rá, mert a magyar állam garantálta a visszafizetést. A közvetítők lenyúltak egy csomó pénzt, azt is az adóból fizetjük vissza, de jó üzlet volt, valakiknek. Az, hogy Varga képes volt azt mondani az országnak, hogy mennyi bevételünk volt a letelepedési kötvényből, az szégyenletes volt. Ha kölcsönt kérek, akkor adósságom keletkezik, akkor is, ha megkaptam a pénzt. Na, ez csak egy kis kitérő volt.

élhetetlen 2020.08.04. 02:04:48

@Androsz: „Ezért miért nem kapott egy dicsérő szót sem?”Miért kellett volna megdicsérni? Mert csak azokat fogadta be, akik a haveri közvetítőknek fizettek?
@Tölgyes Péter: (csak lássad). "A néphatalom nem párté, hanem elsődlegesen a Parlamenté". "Szabad erre hivatkoznom, amikor majd legközelebb azt olvasom, hogy a Fidesz uralkodik az országban?" Ez van, a kérdés értelmetlen, mert a parlament a Fideszé. Láttam pár riportot, a nem, nem olvastam, nem, nem tudom miről szól a törvénytervezet, de van pártfegyelem, és 2/3-ad, megmondják, hogy nyomd meg az igen gombot. Ezt nehéz parlamentnek tekinteni.

Csetepaté márki 2020.08.04. 07:13:00

@kontrapunkt: A belterjességet, vérfertőzést felhozni a migráció szükségességét illetően eléggé a legalja. Ezzel nem is vitatkozom. Ezt elkerülendő akkor a családodban sok az arab, néger, távol-keleti? Vagy belterjesség van és ez vezetett ehhez a válaszkommenthez?

Galerida 2020.08.04. 07:14:51

...és még mindig nem tudjuk, hogy mire tette félre Gyuri bátyátok a 18 milliárd dollárt.....

kontrapunkt 2020.08.04. 07:59:03

@Csetepaté márki: Látom, a szövegértéssel Önnek is komoly bajai vannak, vagy ha nem, akkor jön a szokásos csúsztatás. Ha jól emlékszem, nem a migrációról írtam, hanem az általa keltett mérhetetlen gyűlöletről és félelemről.
A családomban pedig vannak sváb, szláv, magyar, finn származásúak. Ha visszamegyünk az időben 500 évet, könnyen lehet, hogy arab, tatár,és még sorolhatnám tovább, származású emberekkel is keveredtek az őseim.
A témában további vitát partner híján nem folytatok.

Midnight Run 2020.08.04. 07:59:03

@MEDVE1978:
Én nem látom ennyire pesszimistán a világot. A tőke bármilyen pártot és vezért megtalál, ha látja, hogy az biztosítékot ad a stabilitásra. Viktor eddig többé-kevésbé nagy politikai hibák nélkül hozta le az elmúlt tíz évet, de alapvetően nagy kihívásokkal sem bírt az elmúlt 10 év. De hát ő is öregszik, s ráadásul minél többet tölt el a bársonyszékben, olyan mértékben elveszti a realitásérzékét. A 35 alattiak felé például nincs semmi mondanivalója, teljesen más világ az. A következő 10 év például sokkal komolyabb kihívásokkal bír, a külső világ alakulására, ami egyébként sokkal fontosabb annál, hogy itthon mi történik, alig van befolyása. Ha Európa például elindul egy komolyabb integráció felé, amire egyre erősebb az akarat, akkor neki is idomulnia kell.
Emellett az elmúlt 10 év stratégiai mulasztásai (pl. rendezetlen egészségügy, elégtelen iskolarendszer, gyenge hazai versenyszektor) már most erősen kihatnak a rendszerre és a gazdasági növekedés ellenére is nagy elégtelenséget szülnek. Most még lenne lehetőség ezeket korrigálni, de a "majd csak megússzuk" valahogy szemlélet erősebb.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 08:06:44

@Galerida: A te gyógykezelésedre. És már tudjuk, hogy ennyi is kevés lesz rá. Mert nem pénzkérdés. A tudomány nem tart még ott, hogy a heveny agybajt orvosolni tudná. Lásd a nagy idolodat, akinek összevissza jár a keze és állandóan nyalogatnia kell a szája szélét.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2020.08.04. 08:48:56

Orbán Viktor királlyá akarja koronáztatni magát
Elloptak a nyugdíjasoktól 23.000 forintot
Tönkreteszik a gazdaságot
Kövér László fel akarja akasztatni a vele egyet nem értőket

Ilyen és hasonló "objektív" igazságok, és cseppet sem gyűlöletkeltő diskurzusok (iróniajelzőtábla) mentén leváltották 2002-ben az Orbán-kormányt, egy sikeres gazdasági ciklus után. A rejtély megoldása a lélektan. Jobban mondva: a lélektannal történő visszaélés, az arra alapozott színtiszta, vagyis hogy mocskos manipuláció.

És mivel ez igaz a Tesco, Auchan és egyéb gazdasági szervezetek stratégiájára is, ezért kedves Tölgyes Péter, ne rinyálj :) A manipuláció életünk része, és ezzel a poszttal te is manipulálni akarsz. Politikai oldaltól függetlenül ugyanannyira befolyásolható mindenki, kérdés, hogy ki mivel fogja meg az embereket. A Fidesz legnagyobb mozgósító ereje, még mindig: a gazdasági stabilitás, és az, hogy jobban élünk. Csak ti foglalkoztok az összes többi dologgal...:D

Csetepaté márki 2020.08.04. 08:49:10

@kontrapunkt: Akár érdekli, akár nem, leírom: a jelenlegi migrációs vitába a a svábokkal, szlovákokkal meg a tatárjárással érvelni ugyanolyan suttyóság, mint a belterjességgel meg a vérfertőzéssel. Ez a probléma tudomásul nem vétele, a vita ellehetetlenítése, de a libernyákoktól nem is várható más.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:27:03

@Csetepaté márki: Bizony-bizony, a libernyákok már csak arról ismertek, hogy sötétek, mint az éjszaka. Csak azt tudnám, hogy ti, s@ggfejek, akkor miért rettegtek annyira a libernyákoktól?!

ez is egy vélemény 2020.08.04. 09:29:02

@Tölgyes Péter: A medián és átlagbér között mindig volt különbség, és nem nyílt szét jobban az olló 2010 után sem.
Viszont megduplázódott 2010 óta az átlagkereset. és 40%-ról 15%-ra csökkent az SZJA.

Ekrü 2020.08.04. 09:29:14

@Tölgyes Péter:
" Jobb lenne, ha nem próbálnál meg érvelni arról, hogy mi a demokrácia, és főként nem egy féldiktatúra gyakorlatából hoznál érveket saját tévhited igazolására."-
A demokrácia lényege az ,hogy mindenki érvelhet,elmondhatja vélt vagy valós igazát. Ha neked ez nem tetszik akkor vagy ne írj blogot vagy írd ki az elejére,hogy ellenvéleményt nem fogadsz el.
"Ha nem tudnád, ebben az országban NEM CSAK fehér, keresztény macsó férfiak élnek, az pedig, hogy az általuk reprezentált családmodell az egyedül üdvözítő, garantáltan nem a többség akarata." -Ebben az országban négy évente mindenkinek joga van elmenni szavazni ráadásul titkos szavazáson ellentétben ugye a "hűdenagyondemokratikus" svédekkel.Ha egy ország már háromszor ugyanazt a pártot válassza meg nagy többséggel,akkor ez az ország azzal a párttal ért egyet.Még akkor is ,ha ez neked nem tetszik.
" Elvégre demokráciákban ugyebár mindennapos, hogy átszabják a választási törvényt, átrajzolják a körzeteket, ahol erősebb az ellenzék, leáll a hitelesített szoftver és helyette a négy évvel korábbi, az aktuális választásra NEM hitelesített adja ki egyből a végeredményt, anélkül, hogy bármilyen részeredmény ismertetésre került volna. "-Hagyjuk már a rizsát...mert ez így elég szánalmas...Ahelyett ,hogy másra mutogattok inkább azt kéne megnéznetek,hogy ti mit rontottatok el. Érdekes,akkor semmi bajotok nem volt a választási törvénnyel sem pedig a demokráciával mikor Marki Zay vagy Karácsony nyert....:))))))
"Niedermüllernek nincs szüksége szerecsenmosdatásra, nem ő tehet arról, hogy félreértették a szavait"-Ó,a szegény félreértett ember...Ne viccelj már.Hasonló megnyilvánulásért ahol a fehér ember helyett esetleg más bőrszínűt mondtak volna,ott lennél az elsők között akik az illető fejét követelnék.
"Kioktatást csak a baloldalon láttál, írod, és azt hiszed, ezzel felfedezted a spanyolviaszt. Pedig dehogy, csak éppen nem kalkuláltad be, hogy a baloldalról érkező címzettje te - is voltál -, ezért sokkal érzékenyebben reagáltál rá, "-Nem hinném,hogy érzékenyen reagálnék.Ide a blogszférába én szórakozni járok.:)))) Néha próbálom felhívni a figyelmet arra,hogy nem biztos,hogy jó taktika "vidéki bunkózni","prolizni","tanulatlan birkázni" azokat akiknek a szavazatát szeretném,de a vége úgyis csak a kioktatás,és persze én leszek a "náci birka" mert épp szólni mertem.:)))
" Az azonnali kérdések órájában feltehetik a legkonkrétabb kérdést, a kormány nevében válaszoló egyetlen tényt nem mond, meg sem hallja a kérdést, viszont kapásból sorolja, hogy mit tett a mai ellenzék immáron tíz éve, és hogy minden bajért továbbra is ők a felelősek."-Miután ez a kormány már harmadszor nyeri nagy fölénnyel a választásokat,talán el kellene gondolkodnotok rajta ,hogy a válaszolóknak igaza lehet.De ehelyett ti csak "meg sem halljátok a válaszokat és kapásból soroljátok,hogy szerintetek mit tett a kormány és minden bajért továbbra is őket teszitek felelőssé."
"A demokrácia nem azt jelenti, hogy a kisebbségnek (amely, mint említettem, az ország nagyobbik része, lásd választási adatok) ne lehetne véleménye, ne fejthetné azt ki és ne lenne joga választ követelni - finoman fogalmazva is: az ország másik, nem kormánypárti felének a kérdéseire."-Persze,hogy lehet véleménye,de ezt csak a demokratikus keretek között teheti meg.Kukákat borogatni,akasztással fenyegetni a másként gondolkozókat nem demokratikus.Mint ahogy a Jó Isten mentesen meg minket attól is,hogy olyan párt kerüljön itt hatalomra,akik szerint demokratikus bemenni egy szerkesztőségbe és megfenyegetni egy újságírót,vagy aki elvenné emberek szavazati jogát,csak azért mert nem rájuk szavaznak.Az meg ,hogy azzal érveltek,hogy "mi vagyunk a többség",bocs ,de elég szánalmas.Ha ti lennétek a többség megnyernétek a választásokat.Nincs jogotok a nem szavazókra hivatkozni,hisz ha annyira titeket akartak volna vagy le akarnák váltani a kormányt elmennek és rátok szavaznak.
"Neked lehet, hogy nem lenne megrázkódtatás, ha veszítene a pártod, de úgy teszel, mintha nem hallottad volna, hogy Orbán és társai folyamatosan azzal riogatnak: az ellenzék nem magyar, hanem idegenszívű (elmennek az édes jó anyukájukba)."Mi köze van ahhoz,hogy én ,hogy érzek egy vereség esetén ahhoz,hogy mit mond Orbán Viktor?Ami meg az ellenzék idegenszívűségét jelenti,minden egyes szavukból süt a lenézés és az utálat Magyarország és a magyar szavazók iránt.Amikor a 18 éves gyermekem azt mondja,hogy ő szívesen szavazna egy fiatal pártra,de a Momentumra azért nem fog,mert nem szabad kormányra engedni olyan pártot aki gyűlöli a saját országát,mert neki a megnyilvánulásaikból ez jött le,akkor bizony ott azzal párttal van baj.A Jobbik is akkor tudott 20%-os párttá nőni,mikor bár itthon a kormányt kritizálta,de kint Brüsszelben messzemenőkig védte Magyarország érdekeit,és nem szavazott ellene csak azért mert utálta a kormányt.

onmagam 2020.08.04. 09:32:24

@Willkommenskultur: Mészáros nem lehet a világ legostobább embere, hiszen nagyon is jól járt. Még ha nyilván nem is a saját érdeméből. Ezért a címért azok versengenek akik csakazért is azokra szavaznak akikről napnál is világosabb látják, hogy hogyan lopják szét a közös vagyonukat. (Pl. olyan lehetetlen, cseppet sem erőltetett érvekkel, hogy "Szivesen fizetek a sleppnek meg tobbet, ha megved a lippsi elmebetegektol.")És még büszkék is rá, hogy Mészáros olyan fizetést tud adni amit piaci körülmények között lényegében lehetetlen lenne, ezzel is nehezítve a korrekt piaci szereplők helyzetét. (Gyengébbek kedvéért: egy olyan cégvezető aki nem az adófizetők lopott pénzéből él nem fog tudni olyan fizetést kigazdálkodni mint a fidesz maffia, vagyis nehezebben talál embert)

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:33:16

@jobbdemokrata: Lehet, hogy ti jobban éltek, de - ülj már fel egy villamosra vagy buszra és: fülelj! Halld meg a panaszokat és igen, halld meg az anyázásokat. Nem csak a miniszterelnöknek, nem csak a sleppjének és kiszolgálóinak, de bizony nektek is szól. Azoknak, akik hatalomban tartjátok, pedig mindannak, amit képvisel - az egyaránt pros-dohos, avíttos kül-, gazdaság-, oktatás- és szociálpolitikájának lejárt az ideje. Ahogy lejárt a ti időtök is.

Majd amikor Orbánnak futnia kell, ti mind szélirányba fordultok, te például jobbdemokratából (amelyből a második rész szemenszedett hazugság) egyből újra kisember leszel, aki huhh, de rettentő sokat szenvedett az elmúlt tizenkét évben, de aki sose adta fel a csüggedést. És aki mindig megmondta a véleményét, hogy csak úgy dörgött.

Miféle gazdasági stabilitásról beszélsz, szerencsétlen? Arról, hogy mindent az autógyárakra alapozunk? Matolcsy ugyan - szegény hibbant, egyedül a földön - még mindig fellendülést vár, és garantáltan pozíciójában maradhat majd akkor is, ha a záró adatsor vagy 6-7 százalékos deficitet mutat. Pedig a szakmaisága vicclapba való.

Ettől függetlenül nem féltelek. Az olyanok, mint te, minden hatalomnak az alfelébe belebújtok. Kis koncok fejében mindig elégedettek vagytok. Ha nem is megy igazán jól, legalábbis a nagy, nemzethy tolvajokhoz képest, de legalább vigasztal a tudat, hogy neked akkor is jobban megy, mint a környezetednek.

Csak a nyelvedre vigyázz, mert ha elkopik, az állad is felkopik.

ez is egy vélemény 2020.08.04. 09:34:31

@Ekrü:

A kedvencem, hogy szavazás elött minden esetben azt szajkózzák, hogy
"Aki nem szavaz, az Oránra szavaz",

majd rögtön szavazás után pedig azt, hogy
"Sokkal többen nem szavaztak a Fideszre, mint ahányan rá szavaztak"

Ezt olyan Orvelles duplagondollal akár 1-2 napon belül teszik, és röhögés nélkül. :D

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:34:41

@ez is egy vélemény: Ejnye, no, szemérmesen hallgatni tetszik az inflációról.

Galerida 2020.08.04. 09:35:52

@Tölgyes Péter:
STUBNYA BENCE
2019.05.07. 14:50

Javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági növekedési előrejelzését az Európai Bizottság kedden közzétett tavaszi prognózisában, amelyben azonban arra figyelmeztetett, hogy egyre több jele van a gazdaság túlfűtöttségének, írja az MTI.

A brüsszeli testület gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (Ecfin) szakértői

A MAGYAR HAZAI ÖSSZTERMÉK (GDP) IDEI NÖVEKEDÉSI ÜTEMÉT A TAVALY ŐSZI JELENTÉSHEZ KÉPEST 0,3 SZÁZALÉKPONTTAL, 3,7 SZÁZALÉKRA EMELTÉK, A JÖVŐ ÉVIT PEDIG 0,2 SZÁZALÉKPONTTAL, 2,8 SZÁZALÉKRA.
A magyar gazdaság tavaly 4,9 százalékkal nőtt, jóval meghaladva a még ősszel előrejelzett 4,3 százalékot. Egy évvel korábban, 2017-ben 4,1 százalékkal, 2016-ban pedig 2,3 százalékkal bővült a GDP.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:38:34

@Ekrü: Örülök, hogy helyet adhattam vezérszónoklatodnak, amelyben annyi sületlenséget hordtál össze, hogy akár önálló posztot is megérne. Annyit azért elvártam volna, hogy elé és utána kitedd a kis fideszes zászlócskát: Ez itt a reklám helye.

ez is egy vélemény 2020.08.04. 09:39:25

@Tölgyes Péter: Igazad van, ne hallgassuk el azt se. A kétszámjegyű banki kamat és infláció helyett (2010 elött) mostanáig alig volt az infláció mérhető, a banki kamat pedig alacsony.

Ekrü 2020.08.04. 09:42:54

@ez is egy vélemény: Ennek ellenére nem veszik észre,hogy mennyire szánalmas egy elveszített választás után azzal a szlogennel vonulgatni,hogy mi vagyunk a többség. :))))

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:43:47

@ez is egy vélemény: Megint nagyvonalúan elsiklasz a tény fölött, hogy a szavazáson részt vettek között sem volt többsége Orbánnak 2018-ban. A választási törvény átírásának és a körzetek átrajzolásának köszönhetitek a győzelmet, no meg annak a fránya szoftvernek, amelyik, na hát, nem bedöglött? És a hitelesített helyett nem azt a régit kellett bedobni, amely hitelesítve 2018-ra ugyan nem volt, de négy évvel korábban már kiismerték, hogyan lehet menet közben manipulálni...

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:45:35

@ez is egy vélemény: Nem unod a kamuzást? Nyomod az ócska pártpropagandát, és azt hiszed, hogy rajtatok kívül bárki vevő rá.

Ekrü 2020.08.04. 09:46:58

@Tölgyes Péter: Szívesen.Remélem sikerült minden hozzám írt felvetésedre válaszolnom...

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:47:53

@Ekrü: Annak szerfölött örülnék, hogy ha nekem címzel egy kommentet, abban velem vitatkozz, a tőlem idézett kiemeléseket cáfold. Amit mások írnak, azért vitatkozz másokkal.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:49:56

@Galerida: Aki idéz, a netikettnek megfelelően adjon hozzá linket is. Hogy lássuk, nem linkel...

Ekrü 2020.08.04. 09:52:15

@Tölgyes Péter:
"Annak szerfölött örülnék, hogy ha nekem címzel egy kommentet, abban velem vitatkozz, a tőlem idézett kiemeléseket cáfold. "-Ezt tettem.Nekem szóló hozzászólásod megtalálható jelen blogban 2020.08-03-án 14:23:13-kor.

M0rpho 2020.08.04. 10:07:52

@Tölgyes Péter:
Minősített többsége lett volna Orbánnak a régi választási szisztémában is, csak 2/3 nem lett volna.
A választási körzeteket pedig 2004-ben és 2014-ben rajzolták át.
Azaz a ballibek is éltek ezzel a lehetőséggel. Hosszú távon persze ez lényegtelen, mert a preferenciák 4 éven belül sokat változnak.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 10:12:08

@Ekrü: No, akkor én a sok baromságodból csak egyet emelek ki, nemrég írtad, nekem.

"Ami meg az ellenzék idegenszívűségét jelenti,minden egyes szavukból süt a lenézés és az utálat Magyarország és a magyar szavazók iránt."

Na látod, ez a ti premier plan óriásfotótok. Az arcotokról és a lelketekről. Még ti beszéltek arról, hogy demokraták vagytok? Ki jogosított fel bárkit arra, hogy kisajátítsa magának az országot, a nemzetet, az országhoz, a nemzethez tartozást? Pusztán azért, mert nem értünk egyet, idegenszívűek is vagyunk, no meg csak azért, mert a vezéretektől, a tolvaj bandájától és támogatóitól eltérő nézeteket vallunk és ennek nem átallunk hangot is adni, minden egyes szavunkból süt a lenézés és az utálat - most figyelj, s@ggfej - Magyarország és a magyar választók iránt?

Hát ki vagy te, kik vagytok ti? Ti lennétek Magyarország és ti lennétek a magyar választók, mindahányan? Nem inkább Magyarország és a magyar választók egy - tük mindegy, mekkora - része? Ki jogosított fel benneteket arra, hogy kisajátítsátok az országot?

És még ti beszéltek idegenszívűségről? Mit mutassak annak bizonyítására, hogy legalább annyira magyar vagyok - még ha nem is döngetem lépten-nyomon a mellem -, mint te, sőt, legalább annyira igaz magyar is.

Még egy ilyen utalás a részedről és tiltani foglak. Azt pedig ideje lenne megtanulnod, hogy a legigazabb hazafiság sem fedhetné el a szemed elől azt a tényt, hogy egy országhoz, egy nemzethez való tartozás még nem jelent globális minőségi garanciát.

Ellenpéldának itt vagy például te.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.08.04. 10:12:44

Az idegenektől való rettegésig"
eleg felütni az ujsagokat, h lassuk az iszlám nem kell ide.
ehhez nem kell habony. ahgy ahhoz sem h lassuk mit tesznek a ciganymaffiozok pl.
lepjetek le a foldre a lila kod helyett, aztan latni is fogtok.

enrikokaruszo 2020.08.04. 10:21:22

@Tölgyes Péter: a "globális minőségi garancia" kifejezésedben rejlik a magyarázat
egy összetartó közösség nem a globális minőség, hanem az összetartozás mentén szerveződik
a teljesítmény fontos, de nem az első
ha egy családra gondolsz, megérted
talán

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2020.08.04. 10:24:51

"Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha - egyelőre - nem is rabláncon, de pórázon vezetni."

Ezt én sem értem. Száguld a gazdaság, nő a reálbér évek óta óriási tempóban, új, csúcsfegyvereket veszünk, csökken az államadósság, épülnek az autópályák, és még fel sem tudom sorolni, mennyi előrelépés van, és egy csomó megtévesztett ember utálja a kormányt, és visszahozna egy olyan életképtelen, szellemi fogyatékos bandát, aki öt éven belül megint a csőd szélére juttatna minket. Hogy lehet ennyi embert pórázon vezetni?

M0rpho 2020.08.04. 10:27:37

@Tölgyes Péter: Ugye neked is feltünt, hogy egyszerre ítélsz el és meg több százezer avagy több millió szavazót ebben a hozzászólásodban is ?

"Na látod, ez a ti premier plan óriásfotótok. Az arcotokról és a lelketekről."

Tölgyes Péter 2020.08.04. 10:37:13

@M0rpho: Igen, hiszen szándékosan tettem. Válaszul arra a pimaszságra, amely a miniszterelnöktől indult, de ma már a kormánypárti-kormányhívő közbeszéd része lett. Hogy aki valamit másként képzel el, az idegenszívű, az Magyarország-ellenes, az megveti a magyar választókat.

Én ugyan megszóltam sokakat, ebben igazad van, de még véletlenül sem mondtam, hogy ettől ne lennének - ne lennétek - magyarok. Ha lenne füled az ilyesmihez, ha nem alakítanád itt az alkalmi süketet, magadtól is meghallottad volna.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 10:48:59

@enrikokaruszo: Ha igazad van - én egyébként egyetértek veled -, akkor miért a tévedhetetlenséghit? Akkor miért biztos, hogy aki más véleményen van, az idegenszívű és magyargyűlölő? Akkor miért nincs legalább egy halvány megengedése annak, hogy - miként egy családi vitában - akár egy másik családtagnak is igaza lehet?

Jó, tudom, hogy a miniszterelnököt elég sokat gyepálta az apja. Nyilván neki ott nem lehetett igaza. Na, de már megbocsáss, nehogy már ő legyen a nemzet atyja, talán meghagyná ezt a rosszízű meghatározást Rákosinak, a tévedés jogát saját magának, az ellenvélemény jogát pedig annak, akinek eltér a véleménye az övétől.

Tőletek amúgy sem hallik még csak halvány kritika sem, és ő ezt örömmel veszi. Okos vezetők ellenben tudják, régen rossz, ha csak a dicséretek szólnak. Orbán ezek szerint nagyon nem okos vezető, azt is mondhatnám, hogy s@gg hülye, ti pedig nagyon nem okos alattvalók vagytok, azt is mondhatnám, hogy...

A családi példával élve beéritek a lükegyerek szerepével, aki mindenre csak bólogat. Hátha estére egy gombóccal többet kap érte - a mamától. (Csak azt tudnám, ebben a "családi" felállásban ki a mama? Isten ments attól, hogy Semjénre szavazzatok...)

Tölgyes Péter 2020.08.04. 10:56:11

@fofilozofus: Nem fofilozofus vagy te, hanem csak egy selejtes udvari bolond. (Azért selejtes, mert a jól működő ismeri és meg is mondja az igazat. A selejtes ezzel szemben össze-vissza hazudozik. Mint te.)

Ha annyira száguldana a gazdaság, az Unió 20 legszegényebb térségéből 7 nem Magyarországon lenne megtalálható, és Orbán nem dicsekedhetne azzal, hogy hárommilliárd euróval többet hozott haza. Ezt ugyanis - hivatalos kommüniké is rögzíti - azért kapta az ország, mert az EU-rangsorban, gazdasági ÉS társadalmi-szociális adatok szerint hátulról vagyunk a harmadikak.

Dübörög, dübörög, hű de dübörög (belőletek a baromság).

Galerida 2020.08.04. 10:58:08

@Tölgyes Péter: Látod, most realista vagy, mert 2010-ben Orbán baromira jó alapokról indult!
Dübörgött a gazdaság, hiteleztünk az IMF-nek és sikerült a svájciakat forintban eladósítani!
Ehhez képest most lecsúsztunk.....

Budai Nagy Antal 2020.08.04. 11:05:31

Hogy Orbán mint olyan akit a soros(ok) szintén maguknak akartak kinevelni...és persze mint felelős miniszterelnök, aki pontos , diplomáciai, titkosszolgálati stb. információikkal rendelkezik a soros maffiákról, céljaikról, akcióikról...szóval hogy Orbán finoman szólva nem kedveli "ezeket", az (is) érthető.

De mivel magyarázza a blogszerző/vagy bárki csatolt, kapcsolt része azt hogy soros és hálózata minden szarban benne van, az USA elnökválasztásoktól Ukrajnáig, az EU brüsszelitáitól Hong-Kongig...és ennek megfelelően őt/őket világszerte gyűlölik, utálják, nem vitás hogy ő és pereputtya a világon a legjobban utált valaha Magyarországon született( az hogy magyar volna azért hadd mellőzzem, legalább egymás között).

Ezt ugyan mégis minek köszönheti a "filantróp". Szintén Orbánnak?

Muhaha

enrikokaruszo 2020.08.04. 11:09:58

@Tölgyes Péter: ...és ebben az elképzelt családban ki lennél te?

Budai Nagy Antal 2020.08.04. 11:24:06

@Tölgyes Péter: "az Unió 20 legszegényebb térségéből 7 nem Magyarországon lenne megtalálható"

Már a Habsburgok is gondoskodtak ( a galíciánerek beözönlése mellett), hogy a milliós cigányság ne az ő hagyományos területeik alatt ketyegjenek...

M0rpho 2020.08.04. 11:25:45

@Tölgyes Péter:
Orbánt verte az apja ? :DD

Akkor mit tett GYurcsánnyal az alkoholista felmenő, akivel ugye a kapcsolatot se tartotta soha, szöges ellentétben pl Orbánnal, aki ma pl elég jóban van a faterral ?

MEDVE1978 2020.08.04. 11:38:07

@Midnight Run: "Ha Európa például elindul egy komolyabb integráció felé, amire egyre erősebb az akarat, akkor neki is idomulnia kell." Én pont nem látom ezt az erősebb akaratot. Attól, hogy Macron és Merkel, valamint mondjuk az északi államok ezt akarják, attól még nem lesz kivitelezhető. Nem szabad a történelmet egy irányba (hívhatjuk fejlődésnek) vezető vonalként felfogni, mert nem az, megy körbe-körbe és visszafelé is. Így a mindig szorosabb integráció is egy ilyen dolog. A szorosabb integrációt ugyanis elutasítja jelenleg az EU lakosságának a nagy része, mert demokratikus deficiteket lát benne. Ebből kifolyólag mindegy, hogy mekkora a gazdasági nyomás (nyilván óriási), politikailag egyszerűen kivitelezhetetlen az egyesülés. Ha pedig mégis lenne, akkor nyilván kétsebességes lesz, az első kör pedig az euroországok vagy azok egy része lenne. De már itt is nagyon sok helyen megtörik az egész történet, mert a Benelux államokban élők vagy a németek hátán fel fog állni a szőr, amikor mondjuk azt hallják, hogy ők majd most Görögországgal és Olaszországgal szorosabb uniót képeznek, viszont ez jóval több pénzbe, közös államadósságba is kerül. Nem szabad elfelejteni, hogy már jóval korábbi ötlet a közös EU államadósság (a németeknél egyszerűen Schuldenunionnak, azaz tartozás uniónak hívják), viszont ez hivatalosan a német belpolitika egyik "mérge" és a német alkotmánybíróság is első körben nemet mondott rá. A koronavírus és egy soha nem látott méretű gazdasági válság rémképe kellett ahhoz, hogy a gazdagabb államok egyáltalán bizonyos mértékben belemenjenek ebbe. Szóval én nem látom a mindig szorosabb uniót, szerintem marad ilyen megosztott, stagnálni fog az egész.

Sajnos a többi belső nyomás elem sem elég ahhoz, hogy robbantson. Az egészségügy gyakorlatilag már most vegetál, szinte nullán van. Szeretném azt hinni, hogy nincsen lejjebb, pedig lesz, ahogy a mostani orvosok kihalnak. A versenyképességi és innovációs hátrány pedig nem okoz nagyobb gondot, amíg az európai munkamegosztás szakmunkásai vagyunk.

Budai Nagy Antal 2020.08.04. 11:40:05

@Tölgyes Péter: " Akkor miért biztos, hogy aki más véleményen van, az idegenszívű és magyargyűlölő? "

Mert ha konkrét példákat hoznál, neveket , eseteket stb., akkor percek alatt kiderülne nagy biztonsággal hogy az illető egy idegenszívű magyargyűlölő...

Vannak még persze a csalódott bukott lúzerek is, a Bod Péter Ákosokról a Mellár Tamáson át Jeszenszky Gézáig...
de valljuk be, ezek kaffogása csak a háttérzaj a főkórus mellet.

Nekem például már attól jobb (a kedvem), mikor azt látom hogy agyonvert ballibák őrjöngenek változatlanul minden hullámhosszon..:P

Nem titok , az Orbánék kormányzásából, ha semmi mást jót sem csináltak volna( de, csináltak bőven, az államháztartás látványos rendbetételétől kezdve a kettős állampolgárságig) , szóval ha más jót nem is csináltak volna nekem már egyvalami megérte: az hogy nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak, ajvékolnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.
Ez nekem már megérte, ugyanis számomra egyszerűen PRICELESS.( megfizethetetlen)

A magam részéről egy csomó mindent kifogásolok, nyíltan is kritizálok a jelenlegi kormányzásból, például azonnal törölném a Várba költözést vagy a Sorsok Házát...

De. De ezt nem jelenti azt hogy bármi olyan mögé beállnék ami anarchiát, káoszt, extrém esetben kijevi polgárháborús állapotokat hozna, mindezt csak azért hogy azok akik hagyományosan mindig és mindent elkúrtak, valahogy újra a húsosfazékhoz közelítsenek.
Mert szépek a lózungok. De tegyük a kezünkre a szívünket: erről szól az egész.A valóság az hogy az agyonvert bal-és/vagy libák bárhogy, bármilyen eszközzel Orbánt szeretnének buktatni. Mindegy hogy kivel, simicskával, zazriveczel, sorossal, bárhogy és bárkivel.Ezért egy új Ukrajnáról és akár polgárháborúról/forradalomról álmodoznak.
Hogy aztán ők ugyanott, ugyanazt folytathassák mint a rendszerváltás előtt, vagy után, immár "demokratikusan".

Tölgyes Péter 2020.08.04. 11:45:57

@Galerida: Az orbáni propagandától eltérőn - nézd meg a korabeli elemzéseket - Magyarország egyike volt azon kevés országnak, amelyek jól kezelték a világválságot. Ráadásul egyidejűleg néhány kisebb, de fontos reformot is végrehajtott, úgyhogy az új kormánynak már csak folytatnia kellene a megkezdett utat ahhoz, hogy a legvidámabb barakk visszanyerje térségi vezető szerepét.

Erre jött az a megalapozatlan baromság, hogy a görögökéhez hasonló országcsőd előtt állunk (Kósa, Rogán zseniduó) - és mindezt annak érdekében, hogy az EU Bizottság elnökéhez, Barrosóhoz utazó Orbán türelmi időt és tágabb mozgásteret kapjon. A bejelentésekre néhány napra még az euró is megingott, ettől függetlenül a bizottság elnöke üres kézzel küldte haza a magyar miniszterelnököt. Senki nem kaphat felmentést, kivált nem mondvacsinált okokkal.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 11:47:14

@M0rpho: Nem én mondtam, Orbán maga. Az pedig, hogy mi történt Gyurcsánnyal, trollkodás, a kommentemben egész más alátámasztására használtam.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 11:55:31

@Budai Nagy Antal: Mivel magyarázom, hogy - szerinted - Soros és pereputtya a legutáltabb a világon? Túl azon, hogy ezzel a kérdéssel meg te lettél a leggyengébb láncszem, nincs ilyen minősítés, nem is megállapítható, ki a legutáltabb. Az viszont tény, hogy a szokásosnál is jobban előrajzottak sok helyütt az olyan politikusok, akik a valós problémák megoldása helyett - amelyre képtelenek - a populizmust húzták elő titkos fegyverként, felelősöket kijelölve, felmentve ezzel mindenki mást.

Nem először írom le, de neked is megismétlem: senkinek, vagyis neked sincs jogod bárki magyarságát megkérdőjelezni, hát még tagadni. Ha pedig itt elkezdesz zsidózni, felöltetlek az első repülőgépre, garantálom. Nem tűröm el az oldalamon, hogy az embereket a származásuk, a világnézetük, a nemi identitásuk alapján ítéljék meg és ne a cselekedeteik szerint.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 11:57:06

@Budai Nagy Antal: Setét - vagyis még a sötétnél is sötétebb - agyú kommentelő: úgy gondolod, hogy az említett mind a 7 térségben csak cigányok laknak? Na, te biztos a sor végén álltál, amikor észt osztogattak.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 12:00:25

@enrikokaruszo: Hogy ki lennék én abban az elképzelt családban (amellyel, szögezzük le) te példálóztál? Ugyanolyan családtag, mint te. Teljes jogú, mint te. És csak azért, mert más a véleményed, biztos nem mondanám rád, hogy idegenszívű vagy és a család árulója.

Én ugyanis már elmúltam három éves. Te is, csak szellemileg maradtál azon a szinten.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 12:09:32

@MEDVE1978: Tévedsz, a jelek szerint a szorosabb integráció elkerülhetetlensége nem egyszerűen napirenden van, de egyre közelebb is kerülünk hozzá. Többek között Orbánnak köszönhetően is. A világsajtó naponta foglalkozik azzal, hogy a magyaroknál az egyszemélyi vezető a saját hóbortjaira és a saját oligarchái kedvére költi az európai adófizetők pénzét, hogy megcsapolja a támogatásokat, hogy egy sor látványberuházással akarja megépíteni saját diadalkapuját.

Mindez azért mutat a szorosabb integráció irányában, mert az Európai Ügyészség adott ország - nálunk igencsak foltos-poltos - ügyészségénél tárgyilagosabban és jogszerűbben ítélné meg a disznóságokat. Van már évek óta Európai Központi Bank, sorra jönnek létre a közös szervek, máris szóba került, hogy az adórendszereket is valamilyen módon közelíteni kellene egymáshoz.

Amiért az EU-t létrehozták, hogy egységes fellépéssel jóval nagyobb gazdasági erőt képviseljen és jóval nagyobb nyomatéka, szava legyen a nagy kérdések eldöntésében, szóval e cél elérését a szorosabb integráció nagyban elősegítené. Mint ahogy a populizmus és a nacionalizmus háttérbe szorítását is megkönnyítené.

Lassú lépésekkel ugyan, de a tendencia érzékelhető.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 12:19:55

@Budai Nagy Antal: Hogy neked mi priceless és mi nem, az bizony a lőtéri kutyát sem érdekli. De hogy miért nevezed például - az általam egyébként nem túl nagyra tartott - Bod Péter Ákos lúzernek, azt nem tudom. Mintha bizony nem őt kérte volna fel Orbán miniszterelnök-jelöltnek 2006-ban.

Vagy attól válik valaki lúzerré, hogy jóval hatvan fölött visszavonul az aktív politizálástól? Mert azt nem feltételezem rólad, hogy pusztán azért nevezel egy sor egykori MDF-es, fideszes, egyszóval jobboldali politikust lúzernek, mert nem értenek egyet Orbán eltorzult politikai elképzeléseivel és főleg az általa illiberális demokráciának nevezett hámozott luftbalonnal. Tudom, hogy de, ezt kellene feltételeznem rólad, de hát én javíthatatlan emberbarát vagyok és bízom a józan ész diadalában.

Aztán, mint esetedben is, csalódnom kell.

enrikokaruszo 2020.08.04. 12:26:46

@Tölgyes Péter: én csak felhoztam egy példát, szerepeket te kezdtél osztogatni...látom, nehezedre esik megfogalmazni ebben a kis játékban önmagadat, rögtön rám mutattál, pedig egy szóval sem állítottam, hogy kevesebbnek vagy kisebbnek tartalak, ellentétben veled, (v.ö. hároméves)...no, lásd, ez se rólam szólt:)
az elején jobbulást kivántam, de szerintem az állapotod sajnos már csak romlani fog...ez nem javul attól, ha körbemutogatsz

Tölgyes Péter 2020.08.04. 12:49:05

@enrikokaruszo: Az önkritika képessége olyan messze van tőled, hogy azt csak fényévekben lehet kifejezni. Hagyd már a mellébeszélést. Még hogy én mutogattam rád, pedig egy szóval sem állítottad, hogy kevesebbnek vagy kisebbnek tartanál saját magadnál?

A kronológia fontos eszköz. Az egyik "kulturált" kommentelő barátságos mondatára ("Ami meg az ellenzék idegenszívűségét jelenti,minden egyes szavukból süt a lenézés és az utálat Magyarország és a magyar szavazók iránt.") írt válaszomban fejtettem ki, hogy senkinek nem áll jogában pusztán azért megkérdőjelezni bárki magyarságát, mert más véleményen van. Én sosem tennék ilyent, még ha élesen bírálok is valakit - tettem hozzá, majd kiegészítettem azzal: az egy országhoz, egy nemzethez tartozás persze nem jelent globális garanciát a minőségre.

Te erre reagáltál csupán a családi példáddal, vagyis még véletlenül, egy fél mondat erejéig sem kifogásoltad a "klubtársad" kirekesztő kijelentését. A szövegkörnyezet sajátossága miatt ez egyetértést jelez Ekrü elv-társaddal.

Hát erre válaszoltam neked. Azt pedig, hogy nagy kegyként fogadná bárki, ha jobbulást kívánnak neki, te sem gondolod komolyan. Ráadásul nem körbemutogattam, hanem a te ötletedet kifejtve neked válaszoltam. Tudod, az ember nem kalkulálhatja mindig bele, hogy az illetőnek mindez magas, mint prepának a logaritmus, mert csak a betáplált lecke felmondására képes.

nincs1agy 2020.08.04. 13:07:59

@Tölgyes Péter: Más dolog arab illetve muzulmán országok vezetésével diplomáciai kapcsolatot fenntartani és más gyökeresen eltérő kultúrájú muzulmán tömegeket beengedni az európai élettérbe.
El kell keserítenem, de olyan baloldalhoz köthető személyiségek, mint Konrád György, Ungváry Rudolf, de a kevésbé politizáló Csányi Vilmos is az illegális bevándorlással szemben foglalt állást, és bár más tekintetben bírálatot fogalmaztak meg a kormánnyal szemben , de az illegális bevándorlás visszaszorításának kérdésében egyetértettek.
És végül Angela Merkelnek is megjött az esze:

www.youtube.com/watch?v=Kn2B85aP9pM

---

Tölgyes Péter 2020.08.04. 13:30:01

@nincs1agy: Szerintem nagyon rossz lehet a végtelenített gumiszalag mintájára végtelenített hangszóróként üzemelni. Mondhatok én bármit, biztos lehetek benne, hogy nincs1agy úgy folytatja, mintha bárhol, bármilyen vonatkozásban helyeseltem volna muzulmán menekült tömegek beengedését Európába - igaza van, az élettér tipikus náci kifejezés, ezért azt tényleg nem használom.

Éppen itt, a kommentek között próbáltam megnyugtatni mindenkit (megnyugszik a beteg") azzal, hogy egyetlen ellenzéki párt sem akar tömegesen betelepíteni muzulmánokat, sőt, senkit, e hazába és Európába sem. Nem mi keverjük össze a menekültjogot valamiféle, Orbán által előszeretettel az EU-ra húzott betelepedési kényszerrel.

Én mindössze annyit állítottam, hogy azoknak, akik életük védelmében odahagynak mindent, az európai menekültjogi egyezménnyel összhangban fedelet kell biztosítani. Vagyis emberszámba kell venni őket. Maga a kifejezés is sértő, amit Orbán ráhúzott valamennyi nehéz sorsúra is: illegális bevándorló. Ebben a megfogalmazásban ugyanis, persze annak függvényében, hogy ki és miként határozza meg az illegális bevándorlás ismérveit, csakis ellene lehet állást foglalni. Elvégre: illegális, vagyis jogszerűtlen.

De azért abban megállapodhatnánk ám, adott környezetet átlépve, hogy amit a magyar kormány nyilatkozott, mely szerint ide menekültnek csakis valamely ország nagykövetségén jelentkezve nyílhat meg az útja, bizony szintén illegális. Elszakad a valós helyzettől. Aki többedmagával keresztül menekül a fél világon, az hogyan keresné fel valamelyik magyar nagykövetséget?

Ez így nem más, mint a menekültjogi egyezmény ki nem mondott felmondása. Tipikus Orbán-féle pávatánc. Tudja, ha felmondaná, abból nagy balhé lenne. Hát inkább jöttek a jogászok, "oszt jónapot". Csakhogy mára másutt is jönnek a jogászok, és aláíratják a magyar miniszterelnökkel az uniós költségvetést (amelyet módjában állt volna megvétózni), miközben a neki nem kívánatos, jogállamisághoz kötött fizetési szankciók kidolgozásának részleteit és a szankciók alkalmazását már csak minősített többséggel lesz majd módja elgáncsolni. Ilyen minősített többsége pedig soha nem lesz.

enrikokaruszo 2020.08.04. 13:32:47

@Tölgyes Péter:...nekem kötelező lenne elhatárolódni bárkitől, akit te klubtársamnak találsz?
micsoda egy alak vagy, elképesztő

Tölgyes Péter 2020.08.04. 14:16:58

@enrikokaruszo: Ne csűrd-csavard a szavaimat. Semmi senkinek nem kötelező. De ha te a családot hozod fel példának, akkor nekem is jogom van arra reagálni, ha te nem kevés provokatív éllel arra kérdezel rá, magamnak milyen szerepet szánok abban a családban, nekem is jogom van eljátszani a gondolattal - és ha te ezt úgy minősíted, hogy én osztottam szerepeket (látogatást tettél a Szenili-tónál?), akkor nyugodt lehetsz, megkapod rá a választ.

Az meg egyenesen megmosolyogtató, hogy egyszerre sértődsz meg azon, hogy a klubtársadat klubtársadnak neveztem és azon, hogy még csak egy köhintéssel sem jelezted neki, erős túlzás volt magyarellenességgel vádolni tömegeket pusztán azért, mert más véleményen vannak. Miközben azzal kérkedsz, hogy egy szóval sem állítottad, hogy kevesebbnek tartanál magadnál.

Konzekvensen belekeveredsz a saját csúsztatásaidba, megértem, hogy rosszul esik, ha valaki átlát rajtad és leleplezi ezeket a - már megint túl finoman fogalmazok - füllentéseidet.

enrikokaruszo 2020.08.04. 18:55:42

@Tölgyes Péter: az a klassz az ilyesmiben, hogy szép hosszan kifejted a hülyeségeidet
mindenki látja, ki csűr meg csavar:)

MEDVE1978 2020.08.04. 18:59:57

@Tölgyes Péter: Hát, különböző perspektívák. Szerintem ez a rendszerintegráció végletesen lelassult, elsősorban az egyes országok különböző fejlettsége és gazdasági struktúrája miatt. Az euró is recseg ropog, nagyon jól látni, hogy ha jön egy gazdasági válság, akkor azt nagyon megsínylik a fejletlenebb euroövezeti országok (görög-olasz-spanyol). A görögök gyakorlatilag fenntarthatatlan adósságpályán vannak, amiből vélhetően soha nem fognak tudni kijönni. A GDP 180%-ig vannak eladósodva és enyhén csökkenő tendenciát tudtak a koronavírus előtt felmutatni. A probléma az, hogy ha mondjuk tényleg visszaáll egy enyhén csökkenő tendenciára az államadósság, akkor is mondjuk 40-50 év lenne, amíg a GDP 100%-a alá mennek, ami még mindig kiemelten sebezhetőnek számít.
Kétségtelenül ügyes húzás volt Merkeltől és Macrontól, hogy összekapcsolták a koronavírus mentőcsomagot a szorosabb integrációval, de egyelőre főként az északi gazdag államok állnak ennek ellen. Csak emlékezni kell Mark Ruttera, aki azt akarta, hogy a holland törvényhozás bármikor vétózhassa az olaszok támogatásfelhasználást, ha nem elégedett a "reformok" eredményeivel. Az igazi kérdés az, hogy valami ilyesmit be tudnak-e véglegesen építeni a rendszerben. Macron már több éve ezzel az EU koncepcióval házal, csak ő az eurozónában képzelte el az egészet. Eszerint valósuljon meg a kétsebességes unió, amelyben forrást csoportosítana át (euro pénzügyminiszter jeligével) na kinek is.. Meglepetés az eurozóna tagoknak, így közvetetten magának Franciaországnak is, a "tág" EU kárára. TEhát eurozóna és EU szinten is volt erre már számtalan javaslat, mégis megbukik a dolog.
Az Európai Ügyészséget én nem fetisizálnám. Nem csatlakoztunk hozzá azt kész. Csak emlékezni kell az ilyen dícsőséges EU kezdeményezésekre, mondjuk mint akár az euro (kimaradt Nagy-Britannia, Dánia, Svédország) vagy a menekültügyi szabályozások (A britek ebbe se csatlakoztak be). Egyik esetben sem kényszerítették bele a kimaradtakat az új intézményrendszerbe.

Viktorunk egyébként az ideális céltábla a nyugatiaknak. Én szoktam mondjuk die Zeit-ot, Spiegelt vagy Guardiant olvasni és megdöbbentő mértékű a szellemi maszturbáció a témában. A szent nyugatiak a gonosz barbár tolvaj ellen, aki azon kívül, hogy rasszista, nem tiszteli a NYUGATI értékeket, ellopja az uniós támogatásokat, node emellett még számos esetben itt kivagyiskodik és szembe megy a nyugati (mondjuk német-francia) akarattal, meg ellensúlyt szervez a Visegrádi négyekben. Sajnos azt be kell vallanom, hogy a kiherélt Gyurcsányi megalázkodás és a merjünk kicsik lenni helyett ez inkább tetszik, még akkor is, ha előbb utóbb Viktor belerohan majd egy betonfalba és kap egy hatalmasat.

filmraketa 2020.08.07. 09:50:07

@Tölgyes Péter: Hehehe, öreg, te sem matematikus vagy, az biztos. Összehasonlítod azt, hogy mennyivel gyorsulunk, azzal, hogy mennyivel megyünk:

"Ha annyira száguldana a gazdaság, az Unió 20 legszegényebb térségéből 7 nem Magyarországon lenne megtalálható"

Mondok egy példát, hátha felfogod: az egyik kocsi 180-nal megy, és percenként 2-vel nő a sebessége, a másik 30-cal, és percenként 10-zel. A 2. kocsi ötször jobban gyorsul, mint az első, mégis lassabban megy. Hogy lehet ez? Úgy, hogy ő később indult. A kedves szovjet csapatok miatt, teszem hozzá.

Ha már logikai ellenvetésed van, akkor legyen hozzá eszed is!

Most nem írnám ide, hogy melyik felmenődre gondolok és miből él, mikor "a selejtes udvari bolond" minősítésemet olvasom. Észérved nincs, és akkor kezdődik a gyalázkodás.
süti beállítások módosítása