Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Magyarázat - majdnem mindenre

2020. augusztus 02. - Tölgyes Péter

pl4.jpg

"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon."

Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha - egyelőre - nem is rabláncon, de pórázon vezetni. Az idegenektől való rettegésig, a gyűlölködésig, a megkülönböztetés és a kirekesztés éljenzéséig, a vak engedelmességig: voltaképpen az önálló gondolkodás és a szabadság önkéntes és boldog feladásáig. 

A rejtély megoldása a lélektan. Jobban mondva: a lélektannal történő visszaélés, az arra alapozott színtiszta, vagyis hogy mocskos manipuláció. Orbán alapvetően azt szúrta ki, hogy a magyarok jelentős része hálás azért, ha nem egyszerűen felmentik őt a saját hibái alól, de még azt is kijelölik neki, ki a felelős a történtekért. Minek az önálló gondolkodás, fenébe a lelkiismeret kopogtatásával...

Ha ez kell a népléleknek, hát a Fidesz vezére - mintegy megrendelésre - teljesítette, sőt, nem rest folyamatosan teljesíteni azt. Másból sem áll a politizálása, mint hogy aktuális igényeinek megfelelően időről időre megmondja, ki miért felelős, miben bűnös. Ezzel felmenti a híveit, és egy füst alatt, hiszen ezért csinálja az egészet, a kormány gazemberségeit is eltakarja; mindig másokra irányítja a gyűlöletet. Gyurcsányt, Sorost, a migránsokat, a "komcsikat" (persze, nem a sajátjait), a "libernyákokat", az Európai Unió döntéshozóit (mintha ő maga nem lenne köztük), az egész világot (a szélsőjobbos terminológiát használva: a háttér világ-összeesküvést) bűnösként kiplakátolva. Jelképesen, a kommunikációs klóncsapat által imamalomszerűen visszhangozva és a szó szoros értelmében is. 

Közpénzmilliárdokért kiplakátolva.

A néplélek ily módon történő kiszolgálásával nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon, őt pedig a megmentő glóriája övezze. Mivel nem adhat mást, csak mi lényege, így is fog tenni mindaddig, ameddig nem tudjuk markánsan bizonyítani, hogy a többség már nem vevő az ócska populizmusra, rádöbbent arra, hogy a gyűlölködés zsákutca, hogy mennyivel jobb békében - és békésen - élni. Mindehhez azt kell elérnünk, hogy legalább a megtévesztettek egy része végre ne annak higgyen, amit Orbánék a zsigereibe szuggeráltak, hanem annak, amit jól titkolva ugyan, de maga is lát, érez, megél - megszenved.

És ne üljön fel azoknak a (félre)magyarázatoknak, amelyek, mint hülyegyerekeknek szokás, kijelölik számára a bűnösöket, hanem ott keresse a felelősöket sorsproblémáiért, ahol vannak: az igehirdetők között - az orra előtt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4316100464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.08.02. 18:29:33

..és egyébként mennyivel tisztább, biztonságosabb és szárazabb érzés, ha a világ aktuális problémáiért a fehér heteroszexuális férfiak tehetők felelőssé

Tölgyes Péter 2020.08.02. 20:55:44

@enrikokaruszo: A szövegértéssel már az általános iskolában is meggyűlhetett a bajod. Ezek szerint valóságos zseni vagy, mert már akkor is annyi eszed volt, mint ma. Niedermüller - mert rá utaltál - azt a szemléletet kifogásolta, amely szerint a világ a heteroszexuális fehér férfiaké és családjaiké. Vagyis hogy mások nem kívánatosak. A kirekesztő szemléletnek szólt a kritikája.

enrikokaruszo 2020.08.03. 08:31:29

@Tölgyes Péter: olvasd el, mit írtál, ez maga az előitélet és kirekesztés

Tölgyes Péter 2020.08.03. 08:55:53

@enrikokaruszo: A jelek szerint a logikával is hadilábon állsz. Mi abban a kirekesztés, hogy egy kerületi polgármester - foglalkozására nézve etnológus, kulturális antropológus, tanított például a Humboldt Egyetemen - éppen a kirekesztés ellen emel szót?! Nem nekem van arra szükségem, hogy a te blődlidet elolvassam még egyszer, mert abban semmit nem lehet sem félreérteni, sem félremagyarázni. Te szorulnál szövegértelmezési leckékre, de úgy tűnik, annyira átmosták az agyadat, hogy önálló tevékenységre már képtelen. Való igaz, Niedermüller az élő adás keretében nem a legszerencsésebben fogalmazott, de rögtön korrigált is. Aki a kákán is csomót akar keresni, nyilván belekötött, főleg olyanok találták támadhatóaknak a szavait, akik amúgy közismert rasszisták, akik az embereket származásuk, világnézetük, nemi identitásuk alapján ítélik és különböztetik meg, míg Niedermüller a tevékenységük szerint.

Akinek hosszú évekre visszamenő tudományos és szakírói munkássága a tanúja, azt nem lehet - hiába szeretnétek - a vádlottak padjára ültetni, csak azért, mert azt kifogásolja, hogy TI KIREKESZTŐEK VAGYTOK.

Megismétlem: azzal, hogy egy országra akarjátok rákényszeríteni a fehér, keresztény macsó férfiak és az ő családjaik primátusát. Nem ezen férfiakkal, nem is a családjaikkal van baja, hanem azzal a szemlélettel, amely őket mintegy modellként kezeli, míg a többieket - akik nem fehérek vagy nem keresztények vagy nem macsó férfiak - megveti, leszólja, másodrendűnek kezeli.

Hozzáteszem, lehet, hogy szerinted kirekesztő az, aki felemeli a szavát a kirekesztőkkel szemben, de ez maga a két lábon járó ostobaság.

enrikokaruszo 2020.08.03. 09:06:22

@Tölgyes Péter: kik azok a "ti"?
már akik szerinted rákényszerítik a többiekre a saját világképüket?

Tölgyes Péter 2020.08.03. 10:17:42

@enrikokaruszo: A mai hivatalos Magyarország - vagyis azok, akik a NER-t létrehozták, aktuális igényeik szerint formálják - és mindazok, akik a kételkedés pillanatnyi luxusa nélkül szolgaian mindent végrehajtanak. Utóbbiak azok a hívek, akik jobban hisznek a populista szavaknak, mint amit - magamtól idézek - jól titkolva ugyan, de maguk is látnak, éreznek, megélnek - megszenvednek.

Tudom, hogy tiltakozni fogsz, de ez semmit nem változtat. Sőt, csak megerősíti szavaim igazságát.

enrikokaruszo 2020.08.03. 10:55:08

@Tölgyes Péter: kezelésre volna szükséged, ez a visszhangzóan magányos blogolás csak még mélyebbre ránt a rögeszméidbe, jobbulást kívánok

Tölgyes Péter 2020.08.03. 11:16:07

@enrikokaruszo: Visszhangzóan magányos?! Na látod, ebben a mondatban, mint cseppben a tenger, benne van a gondolkodásmódod, a mások lekezelése, lenézése. Mitől magányos egy blogolás? Csak nem attól, hogy az indamédia új tulajdonosai csak a szájízük - jobban mondva, a vezér szájíze szerinti posztokat osztják meg az inda2-n? Volt már nekem olyan blogom - amikor a megosztáskor még a minőség számított és nem a kötelező nézetazonosság -, amelyet 27 ezren olvastak el.

Rögeszmének nevezel kijelentéseket, amelyeket - mivel képtelen vagy - meg sem próbálsz cáfolni. Elbeszélsz a poszt mellett, hogy ne kelljen szembesülnöd azzal, mennyire gyengék is vagytok, mennyire csak az utasításrendszer szerint tudtok "érvelni", már, ha a szemellenzősség érvnek számít.

Savanyú a jókívánságod is, mert pontosan tudod, ahhoz, hogy nem fizikailag, hanem közérzetileg "jobbuljak", olyan változásokra van szükség, amelyeknek te, ti nem nagyon örülnétek. Pá, próbáld ki legalább szökőévenként egyszer, mennyire jó szabadon - SZABADON - gondolkodni, a saját fejedet használni, és nem azt, amit beletápláltak.

Galerida 2020.08.03. 12:01:49

Az a szerencse, hogy akiknek a javadalmazására Gyuri bátyánk félretett 18 milliárd dollárt, azokat nem lehet megtéveszteni! Azok vaskosan realisták...

enrikokaruszo 2020.08.03. 12:12:18

@Tölgyes Péter: annak kell bizonyítani bármit, aki állít valamit, mit és miért cáfoljak, csak, mert te szarul érzed magad?

2020.08.03. 12:15:07

@Galerida: egész konkrétan Soros szinte csak és kizárólag a Fideszes patkányokat támogatta pénzzel.

Orbán Viktort,
Kovács Zoltánt
Szijjártót,

és a többieket.

de a köcsög, mongolFidióta faszfej selejt bármit behazudik, és bármilyen idióta baromságot beszop a Habony Művektől.

Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.
1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája
a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában

volt.
Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.
Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.
Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.
Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.
A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.
Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.
Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.
Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.
Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.
Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.
Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.
Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.
A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul.

www.nyugat.hu/cikk/fidesz_soros_adomanyok

2020.08.03. 12:18:42

@enrikokaruszo: és egyébként mennyivel tisztább, biztonságosabb és szárazabb érzés, ha a világ aktuális problémáiért a muszlimok, arabok, cigányok, zsidók, Brüsszel, az EU, a balliberálisok, a zöldek, Greta Thunberg, a néppárt, nagyjából az összes ország összes kormánya, külképviselete tehető felelőssé. amikor mindenki szembe megy az autópályán, csak a 2 millió magyar paraszt hiszi az, hogy ők a helikopter.

enrikokaruszo 2020.08.03. 12:23:25

@Matthias_Corvinus: ez meg a te állításod, csak rá akarod húzni "valakikre"
színtiszta ellenségképgyártás
tudod, amivel"azokat" vádolod
a tudjukkik

Csetepaté márki 2020.08.03. 12:23:54

Azt még mindig nem értem, miért gyűlölködő az, aki a teljesen idegen kultúrájú, vallású, etnikumú emberek ÖSSZEKEVERÉSÉT nem valamiféle zseniális ötletnek, hanem rendkívül veszélyes idiótaságnak tartja, ahogyan az mára világosan kiderült.
Nagybetűvel van kiemelve a lényeg, aki nem tudja értelmezni, olvassa el párszor.

2020.08.03. 12:37:47

@Balango: 1) TUDJUK, hogy a Fidesz szavazói képzetlenek. Nem elképzelés kérdése.

ertelemblog.wordpress.com/2017/09/04/a-menekult-kerdesrol/

2) Tudjuk, hogy a Fidesz támogatottsága a zsákfalukban a legnagyobb, ahol jellemzően a képzetlenebb, hülyébb réteg lakik. Ez sem elképzelés kérdése.

index.hu/gazdasag/2018/05/07/meszaros_lorinc_zuckerberg_vagyongyarapodas_vilag_leggazdagabb_embere_reloaded/

hogy a faszomban akarod te beadni nekünk azt, hogy ez az idióta gázszerelő nem lopással szerezte csillagászati vagyonát?!

bazdmeg, lapos Föld elmélettel nem akarsz jönni? meg azzal, hogy intelligens ember hihet a lapos Földben, csak éppen alternatív forrásokból tájékozódik?!

te tényleg olyan elmebeteg fasz vagy, hogy ilyet komolyan fel akarsz vetni?!

3) Az meg egyenesen abszurdum, hogy egy képzett ember beveszi Orbán olyan irdatlan hazugságait, amelyeket nap mint nap látunk, és nem nyilvánvaló számára az, hogy Mészárosék a magyar történelem legnagyobb tolvajai, és méghozzá nagyságrendekkel.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 12:37:47

@Galerida: Agymosás, 3. fokozat - gyógyíthatatlan. :)

Tölgyes Péter 2020.08.03. 12:41:29

@Matthias_Corvinus: Matyi, tönkreteszed az amúgy bizonyító erejű tényekkel alátámasztott kommentedet ezzel a szerencsétlen mongolfidiótázásoddal. Elsőre fennhagyom, éppen a tények miatt, de kérlek, tartózkodj tőle és a szélsőséges megfogalmazásoktól. Ne tedd tönkre amúgy értékes megszólalásaidat.

2020.08.03. 12:42:05

@Balango: miféle értékrend az, hogy Mészáros, Garancsi, Tiborcz és a többiek úgy lopják szét az országot, mint eddig senki? Miféle értékrend a cigányok, menekültek,a rabok, muszlimok zsigeri gyűlölete? Orbán cigány-gyűlölete, muszlim és arab-fóbiája nem egy lehetséges konzervatív nézőpont, hanem egy szalonképtelen, szélsőjobboldali szenny, amelyet a konzervatív, európai Néppárt is elutasít.

Galerida 2020.08.03. 12:42:56

@Matthias_Corvinus: A pénzemberek ősidők óta igyekeznek tehetséges fiatalokat felkarolni, bízva abban, hogy majd megszolgálják az oktatásukra költött pénzt. Ebben komoly kockázat van, mert nem minden okos ember vásárolható meg. A felsoroltak támogatása kidobott pénz volt Gyuri bátyátoknak, de biztosan sokan vannak olyanok, akik jelentősebb mennyiségű dollárárt szerető édesanyjukat is eladnák...
Aztán itt vagytok ti, a hasznos idióták, akik egy marék homokért tilinkózzátok az aktuális külső hatalom nótáját, pedig a ti oktatásotokról a képességek hiánya miatt eleve lemondott...

2020.08.03. 12:44:15

@Balango: miféle értékrend az, hogy Mészáros, Garancsi, Tiborcz és a többiek úgy lopják szét az országot, mint eddig senki? Miféle értékrend a cigányok, menekültek,a rabok, muszlimok zsigeri gyűlölete? Orbán cigány-gyűlölete, muszlim és arab-fóbiája nem egy lehetséges konzervatív nézőpont, hanem egy szalonképtelen, szélsőjobboldali szenny, amelyet a konzervatív, európai Néppárt is elutasít.

sporting1.6 2020.08.03. 12:45:21

@Balango: De Te miért gondolod pont ugyanezt? Amikor egy ellenzéki értelmiségi olvassa a kormányoldali médiát, hallgatja a kormányoldali politikusokat akkor nem érezheti joggal ugyanezt? Hogy egy gőgös, mocskos tolvaj banda ami lenyúl mindent? De ha Te úgy gondolod én meg így, akkor mi a franc lesz polgárháború?
De kérdezek mást, mert itt most nem az volt a kérdés, hogy miért nem szavazol mondjuk Gyurcsányra. Hanem az, hogy gondolkodó, érző értelmiségiként mit teszel az ellen, hogy lassan újra egypárt rendszer lesz? Hogy akárhogyan is nézem, amifelé tartunk az jobban hasonlít a Horty, Rákosi-féle Mo-hoz vagy Fehéroroszországhoz, mint mondjuk németországhoz vagy Hollandiához. Vagy tévedek, és a rendszerváltáskor mi Fehéroroszországot céloztuk?

Galerida 2020.08.03. 12:45:54

@Tölgyes Péter: Akkor a 18 milliárd dollárt rágógumira tette félre, hogy ne üres kézzel járjon Brüsszelbe?
Mindenesetre logikusnak tűnik....

2020.08.03. 12:46:28

@Csetepaté márki: "Azt még mindig nem értem, miért gyűlölködő az, aki a teljesen idegen kultúrájú, vallású, etnikumú emberek ÖSSZEKEVERÉSÉT nem valamiféle zseniális ötletnek, hanem rendkívül veszélyes idiótaságnak tartja, ahogyan az mára világosan kiderült."

márpedig ez gyűlölködés is, meg idiótaság is. semmi nem derült ki mára. a legsikeresebb országok különféle kultúrák keveredéséből, liberális, nyitott társadalomban alakultak ki.

természetesen a degenerált barmok ezt nem fogják fel, ezért nácik.

enrikokaruszo 2020.08.03. 12:47:25

ja, hogy ez egy ilyen belterjes buli, ahol egymás vállát veregetik a tagok, bocsi, csak betévedtem
megjegyzem, odafigyeltem, odafigyelek 3 gyermekem nevelésére, hogyan ismerjék fel a mentális problémákkal küszködőket, és ha párttá szerveződnek, hogyan kerüljék el őket

Tölgyes Péter 2020.08.03. 12:49:36

@enrikokaruszo: Magadnál vagy? Ha valaki ellenségképgyártásból doktorálhatna, az Orbán és kisinasa, Szíjjártó. Van még olyan nagykövet Magyarországon, akit ne hivatott volna be eligazításra a külügyminisztériumba? Nevetni fogsz, van. A török, a belarusz, a kazah, az üzbég és általánosságban az arab országok nagykövetei nincsenek kitéve a zord magyar főkülügyér haragjának. Érted, ugye? A diktatúrákkal és az olajpénzországokkal semmi bajunk. Ők nem az ellenségeink...

enrikokaruszo 2020.08.03. 12:52:58

@Tölgyes Péter: senki sem állította, hogy egy ország azonos az azt vezető kormánnyal, ugye ismerős ez az apró különbségtétel?
ez oda-vissza érvényes

Harari 2020.08.03. 12:54:00

A poszt elkövetője az állatorvosi ló mintájára szinte minden elemét megvalósítja annak, amit aljas indokból el lehet követni hamis vélelmezéseken alapuló primitív gyűlöletkeltésként, pofátlan személyeskedésként. Egybites rögeszméit az intellektus követendő benchmarkjainak próbálja beállítani, melyek a posztoló által dícsőitett politikai oldal inkább szánalmas, mint egy percig is komolyan vehető kliséinek permanens mantrázásai, természetesen a vele egyet nem értők "szelid", előitélet és kirekesztés mentes meggyőzése céljából. Fentebb már egy kommentelő leírta a lényeget: "olvasd el, mit írtál, ez maga az előitélet és kirekesztés" beteges megnyilvánulása. Na pont az ilyen írások adank magyarázatot arra, hogy sokan miért is utálják Orbánnál is jobban az ilyen posztok elkövetőit és tamogatottjaikat.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 12:55:54

@Csetepaté márki: Orbán Viktor történelmi méretekben nem is olyan régen azt vallotta, hogy be kellene telepíteni Magyarországra külföldieket, méghozzá ipari méretekben, hogy megakadályozzuk a népességszám gyors csökkenését. Akkor éppen ez volt az érdeke. Nyilatkozata ugyanakkor egybeesett azzal a nem a nyilvánosságnak szánt, fideszes belső fórumon tett kijelentésével, hogy nem szabad magyar állampolgárságot adni a diaszpórában élőknek, mert ez feszültségkeltő lenne a térségben, és ha még szavazati jogot is kapnak hozzá, irreálisan befolyásolhatnák a választásokat.

Azóta mintha másként vélekedne. Az pedig egyértelmű, hogy te erre azt mondod, egy politikusnak is van joga fejlődni. Az én válaszom pedig annyi: fejlődni igen, ekkorát visszafejlődni azonban aligha.

Andy73 2020.08.03. 13:00:40

Ha nem látom, hogy ezt Tölgyes Péter írta, nem hiszem el. Ez maga a tömény populizmus és demagógia.

enrikokaruszo 2020.08.03. 13:04:45

@Matthias_Corvinus: egyszerűen csak szalonképtelen vagy:)

Andy73 2020.08.03. 13:05:35

Közben láttam a blogger fényképét a kommentelők között. Ezek szerint ez nem az a Tölgyes Péter, és ez mindent megmagyaráz.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:06:38

@Galerida: Mi közöd hozzá, mennyit és mire tett félre Soros? Inkább azzal foglalkozzál, hogy a gázszerelőnek IS hülye (a melósai csak vizet engedték szerelni, mert a gáz mégis csak veszélyes) Mészáros honnan, hogyan és mennyit szerzett, abból mennyi az övé és milyen furmányokkal játssza át a többit a gazdájának, illetve annak a mi saját lábunkon álló pereputtyának. Merthogy az ilyen pénzeket az átjátszási folyamat bonyolultsága miatt, egyelőre félre kell ám neki is tennie, ezt nem forgathatja bele olyan üzletekbe, amelyekről egy órával a szerződéskötés előtt még azt sem tudja, hogy léteznek.

Tudod, a pénz olyan dolog, hogy a tulajdonosa - ha jogszerűen jutott hozzá (vagy nem bizonyítható, hogy nem jogszerűen) - adózás után azt csinál vele, amit akar. De nem lenne Sorosnak ennyi pénze, ha csakis a zavarkeltés érdekében szétszórná a világban, szerintetek libsi provokátorok finanszírozására.

Mellesleg Orbánékat is ugyanazért karolta fel, ami miatt évtizedek óta sokat költ egyáltalán nem titkoltan, az alapítványán keresztül, publikáltan és nyomon követhetően: a nyílt társadalom létrejötte érdekében. Ne feledd, Orbán is volt a Liberális Internacionálé alelnöke...

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:08:57

@enrikokaruszo: Helyes, nem árt, ha idejében felkészíted őket az élet nehézségeire. Óvd is őket a Fidesztől.

Andy73 2020.08.03. 13:12:53

Láttuk, éreztük, meg és megszenvedtuk a boszme kormány ámokfutását. Kösz, de nem kérjük meg egyszer. Ezt a plakátok nélkül is tudjuk, az csak a tömegszórakoztatás része.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:13:35

@Harari: Örülök az ilyen csokimázzal leöntött hozzászólásoknak, mert sokkal jobban megmutatják, milyen ez a rendszer és milyenek a gerinctelen kiszolgálói, mint a bárdolatlan szidalmazók bugyuta böfögései.

Kivlov 2020.08.03. 13:17:20

Szerintem ti nem értitek még mindig: sohatöbbégyurcsányt...

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:19:10

@Matthias_Corvinus: Nem az érveléssel van bajom, hanem azokkal a kinövésekkel, amelyek semmit nem adnak hozzá az érvekhez, viszont - mivel brutálisan próbálnak meg hatni az érzelmekre - gyengítik azokat. Ahhoz pedig jogom van, hogy a saját felületemen megpróbálkozzam lenyesegetni a durva közbeszéd leggusztustalanabb hajtásait.

Még valami. Néhányszor volt szerencsém írni a blogjaidhoz kommentet - egy híján mindannyiszor kitiltottál. Ezzel szemben én pusztán megkértelek, ha már jól érvelsz, azzal próbálj meg hatni és ne a szélsőséges durva megfogalmazásaiddal.

Most akkor ki a diktátorhajlamú kettőnk közül?

Willkommenskultur 2020.08.03. 13:22:03

Meg szerencse, hogy Orban ellopta az Indexet, mert tobbet nem kerulnek ilyen gyulolkodo fosblogok a cimlapra....oh, wait

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:24:02

@Andy73: De, ez az igazi Tölgyes Péter, te viszont azt sem tudod, hogy akivel összetévesztettél, az Tölgyessy Péter. Sebaj, mindez csak azt jelzi, kellően tájékozatlan vagy ahhoz, hogy védelmedbe vedd Orbánt és mocskos rendszerét.

Galerida 2020.08.03. 13:24:32

@Tölgyes Péter
1. Soros úr kemény, társadalmilag hasznos munkával kuporgatta össze vagyonkáját és közben gondosan ügyelt arra, hogy országokat, népeket, embereket tegyen boldoggá és gazdaggá!
Ezzel szemben Mészáros mögött nincs valós teljesítmény, viszont a vagyona alkalmas arra, hogy a lumpenproletárok irigységét ébren tudjátok tartani.
2. Soros csak végrehajtó, de hogy a pénzét nem céltalanul szórja, az biztos!
Brüsszelbe miért jár Amerikából? Rágógumit árul?
3. Már céloztam rá, hogy több vasat tart a tűzbe....a jelek szerint máshol sikeresen....

erol 2020.08.03. 13:30:42

@Galerida: A lumpenproletárok irigységét Mészáros tartja ébren, a magadfajta rendes, becsületes, dolgos emberekét pedig Soros.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:35:06

@Kivlov: Mindenki magánügye, hogy kire szavaz - és kire nem. Mondjuk, mi legalább megpróbálunk érvelni a meggyőződésünk mellett, te viszont olyan egyszerű vagy, mint az ék. Igaz is: fideszes létedre az ellenkezője lenne meglepő.

eqlessootista 2020.08.03. 13:35:24

Jó ember ez a holló-mátyás! Kicsit hőbörög, kicsit zajos, de mond lényegi dolgokat is.
(még az sem kizárt, ilyenekból kellene vagy 2 millió kishazáknak)

OV: a legegyszerűbb rcept: tartsd néped szegénységben, és akkor a környzeted tehetősei megtoldják adományukat még 3mrd euróval. ("nekem több jut")
Vajon lesz olyan blog, hír, kimutatás, (bármi), hogy az emberek vásárló erejének időbeli változása az ugyanakkor lezajló gdp időbeli változásra normálva miként fejlődött az elmúlt 30 évben (és ezt az EU átlagához is hasonlítja)?
Akkor feketén-fehéren (objektíven) látni lehetne, melyik kurzus mit művel(t) az emberekkel.

Kivlov 2020.08.03. 13:37:46

@Tölgyes Péter:
Érveltek? Orbánoztok meg lőrinceztek 10 éve, semmi más!

Mennyi érvet akarsz?
Nekem elég a családtámogatási rendszer, a 15%os SZJA, meg a 27es ÁFA. más nem kell. Ja, de: rekordalacsony ÁHT hiány, folyamatos GDP emelkedés, és béremelkedés. szevasz

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:41:16

@Kivlov: Még valami. Hol olvastál te a posztomban akár egyetlen olyan félmondatot, amely arra próbált volna meg rávenni, hogy Gyurcsányra szavazz? És honnan gondolod, hogy lenne módod mondjuk 2022-ben a DK elnökére voksolni? Tudom, hogy roppant módon fáj nektek, de az ellenzéki összefogás pártjai nem a zöld asztalnál, kicsinyes alkukkal fogják eldönteni, ki legyen a miniszterelnök-jelöltjük és kik a képviselő-jelöltjeik, hanem előválasztással. Gyurcsány azon szinte biztosra vehetően nem indul majd. Úgyhogy az óhajod a jelek szerint - egyelőre - teljesül.

Most már akkor igazán lehetnél annyira nagyvonalú, hogy támogatod: az enyém is teljesüljön. Merthogy: soha többé Orbánt - a diktátor hajlamú, alacsony növésű, kisebbségi komplexustól terhelt "vezető" még félrevezetőnek is gyenge. Eleget lopott már, éppen ideje, hogy a tetteiért - például az ország elszigeteléséért - feleljen.

Galerida 2020.08.03. 13:49:29

@erol: Semmi bajom nem lenne Sorossal, ha otthon golfozna a szigorúan védett erődítményében és nem ránk akarná szabadítani azokat a derék embereket, akiket ő legfeljebb távcsövön keresztül lát, vagy fizet a mosásért és a fűnyírásért...

erol 2020.08.03. 13:53:20

@Kivlov: A 27es ÁFA tényleg jó érv. Kérdés, hogy mire.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:55:19

@Kivlov: Menjünk sorjában. A családtámogatási rendszer a legnagyobb néphülyítés. Pont azok nem kapnak belőle - mert nem keresnek annyit, hogy adókedvezményben részesülhessenek -, akik pedig a legjobban rászorulnának. Tíz év alatt egy buznyákkal nem emelte Orbán a családi pótlékot - na, ennyit a családok támogatásáról.

Ugyanez a baj a 15 százalékos SZJA-val: a legszegényebbeket is megadóztatja, méghozzá jövedelemarányosan ugyanakkor hányaddal, mint a saját oligarcháit. Hol van ebben a méltányosság és a szolidaritási elv, hogy lent több jogot kapnának az emberek - például minőségi orvosi ellátásra -, fent pedig nagyobb terheket rónának rájuk? Hogy eljusson a tudatodig: nem a 15%-kal van baj, hanem az egy kulccsal, amely csak a mienkénél sokkal magasabb életszínvonal mellett lenne bevezethető.

Már, ha nem az a cél, hogy ezzel is a leggazdagabbak járjanak jól. A 27%-os áfán nem tudom, mi tetszik neked, ha csak az nem, hogy Európában a legmagasabb. Arról nem szólva, hogy ezt mindenki folyamatosan fizeti, a legszegényebbek is, a nyugdíjasok is, az amúgy is nagy infláció miatt értelemszerűen még nagyobb teherként a vállukra rakva.

A rekord alacsony államháztartási hiányról manapság már nem hallasz a kormányzati kommunikátoroktól - érdekes is lenne, amikor éppen csúcson van. Anélkül, hogy a járvány következtében előállt gazdasági válságot érdemben kezelte volna a kormány.

Mintha amatőrök lennének. Ha valaha volt vállalkozásod, pontosan tudod, mennyivel könnyebb életben tartani, mint újat és életképeset létesíteni. Orbánék mégis a munkahelyteremtés fontosságát papolják, ahelyett, hogy a munkahelyek megőrzését támogatnák minden lehetséges módon. Mivel a Fidesz gyakorlata már ismert, aki lát, nem csak bambán néz, pontosan tudja: az ország, a vállalkozások bekebelezése folyik. Amint egy reményteli, új cég beindul, automatikusan beszél az állam, hogy majd később átjátssza azt Mészárosnak, Garancsinak, meg a többi, az állami és EU-s lehetőségek pályáztatás nélküli átjátszásával megizmosított izomagyúnak.

Ha magad nem vagy a kedvezményezettek között, lehetsz akármekkora fideszes, rád is sor kerül, téged is bedarál ez a gépezet. Voltaképpen neked, nektek kellene a legjobban a demokratikus oldalnak szurkolnotok, mert a saját elvakultságotok miatt titeket senki más nem tud megmenteni a lecsúszástól, a kisemmizéstől, mint az, ha itt változás lesz.

Andy73 2020.08.03. 13:56:30

@Tölgyes Péter: bocs, először Tölgyessy Péterre gondoltam. Ő ennél árnyaltabb elemzéseket szokott írni.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 13:57:17

@Galerida: Legközelebb akkor kommentelj, ha képes vagy legalább egyetlen ÖNÁLLÓ gondolatra, amelyet te magad izzadtál ki és nem az agymosáskor maradt vissza a kobakodban a központi vezérlő szógyűjteményéből.

Willkommenskultur 2020.08.03. 13:57:55

@erol: Igazabol az AFA helyzet szerintem is az, hogy inkabb az legyen magas, mint az SZJA. Sajna a balosok ezt nem igy latjak.
Btw. az AFA a 27 elott 25 volt, azota meg lett egy szeles 18as es agy 5%-os kulcs, szoval nem is biztos hogy atlagosan magasabb.

Wildhunt 2020.08.03. 14:00:57

@Tölgyes Péter: Ha te nem tudod felfogni a különbséget bagdadi Kecskebaszó Ali meg nagyváradi Kovács János között, az igazán nem orbán hibája.

morph on deer 2020.08.03. 14:01:27

@enrikokaruszo:
“megjegyzem, odafigyeltem, odafigyelek 3 gyermekem nevelésére, hogyan ismerjék fel a mentális problémákkal küszködőket, és ha párttá szerveződnek, hogyan kerüljék el őket”

Ezek szerint legalább a gyerekeid nem lesznek fideszesek, nagyon helyesen.
Gratulálok!

Tölgyes Péter 2020.08.03. 14:01:56

@Andy73: Ő ennél valóban árnyaltabban szokott írni. Hol ide ár-nyal, hol oda. SzDSz-es elnök is volt, Orbán csapattagja is. Most megint elemző, aki amúgy megpróbálna visszatalálni régi önmagához. Jelzem, nem fog menni. Én meg a névösszekeveréskor csak annyit szoktam mondani: nem tesz semmit, de én nem írom ipszilonnal és nem vagyok kétes (2s).

Ekrü 2020.08.03. 14:01:57

@Tölgyes Péter:
"Megismétlem: azzal, hogy egy országra akarjátok rákényszeríteni a fehér, keresztény macsó férfiak és az ő családjaik primátusát."-Senki nem kényszerít rá senkit semmire.Négy évente választás van és az emberek szavaznak,majd a többség akarata érvényesül. Üdv a demokrácia világában...
"Niedermüller az élő adás keretében nem a legszerencsésebben fogalmazott,"-Na ez a tipikus "szerecsenmosdatás" kategória...
@sporting1.6:
"Amikor egy ellenzéki értelmiségi olvassa a kormányoldali médiát, hallgatja a kormányoldali politikusokat akkor nem érezheti joggal ugyanezt?"_Dehogynem,hisz ez a demokrácia lényege.De kioktatást,birkázást lenézést eddig csak a baloldalon láttam.
" De ha Te úgy gondolod én meg így, akkor mi a franc lesz polgárháború?"-Miért lenne polgárháború?Négyévente választás van.Amúgy pont ez a különbség kettőnk között.Bennem,mint jobboldali emberben fel sem merül az,hogy egy elveszített választás miatt polgárháború lenne.Ha most veszít a pártom (nem fog :))) ) ,majd nyer legközelebb.Szar lehet annak akinek a boldogsága attól függ,hogy a pártja nyert vagy sem...

Tölgyes Péter 2020.08.03. 14:03:38

@Wildhunt: Tényleg nem tudok különbséget tenni bagdadi Kecskebaszó Ali meg nagyváradi Kovács János között, nekem úgy tűnik, te egy személyben testesíted meg mind a kettőt.

erol 2020.08.03. 14:03:52

@Kivlov: Tényleg csodálatos: inkább húzzunk le még egy bőrt a nyugdíjasokról és a legnyomorultabbakról, csak nehogy véletlenül a felső 10 nek egy kicsit szerényebb jachtja legyen. Hányinger.

erol 2020.08.03. 14:11:08

@Ekrü: "kioktatást,birkázást lenézést eddig csak a baloldalon láttam."
Segítek: olvass valamit mondjuk bayertól vagy a prostisrácoktól, látni fogsz cifrábbakat is.

Willkommenskultur 2020.08.03. 14:13:29

@erol: Komoly baj van az orszagban, ha vannak meg akkora suttyok, akik azt hiszik hogy a jachtokat SZJAzott jovedelembol veszik.

Ettol meg persze lehetne kedvezmenyes adokulcsa az alacsony jovedelmueknek, de ezt nem tamogatom. Igy is a magas jovedelmueknek koszonhetik, hogy egyaltalan jogosultak a kozszolgaltatasokra vagy az ingyen orvosra, tanarra.

erol 2020.08.03. 14:20:11

@Willkommenskultur: "Komoly baj van az orszagban"
Ebben egyetértünk. A többiben úgysem győzzük meg egymást.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 14:23:13

@Ekrü: Jobb lenne, ha nem próbálnál meg érvelni arról, hogy mi a demokrácia, és főként nem egy féldiktatúra gyakorlatából hoznál érveket saját tévhited igazolására. Merthogy könnyen visszafordítható. Ha nem tudnád, ebben az országban NEM CSAK fehér, keresztény macsó férfiak élnek, az pedig, hogy az általuk reprezentált családmodell az egyedül üdvözítő, garantáltan nem a többség akarata. Hogy az a többség miként alakult ki, azzal most túl hosszan ne is foglalkozzunk. Elvégre demokráciákban ugyebár mindennapos, hogy átszabják a választási törvényt, átrajzolják a körzeteket, ahol erősebb az ellenzék, leáll a hitelesített szoftver és helyette a négy évvel korábbi, az aktuális választásra NEM hitelesített adja ki egyből a végeredményt, anélkül, hogy bármilyen részeredmény ismertetésre került volna. Hmmm... Ügyes. És főleg demokratikus.

Niedermüllernek nincs szüksége szerecsenmosdatásra, nem ő tehet arról, hogy félreértették a szavait, illetve, hogy az érintettek feltüzelték azokat, akiket lehetett. A keresztény fehér macsó férj és családmodellje velejéig kirekesztő, aki ezt szóvá teszi, a kirekesztés ellen és nem mellette szól - egyszerű, mint az egyszeregy.

Kioktatást csak a baloldalon láttál, írod, és azt hiszed, ezzel felfedezted a spanyolviaszt. Pedig dehogy, csak éppen nem kalkuláltad be, hogy a baloldalról érkező címzettje te - is voltál -, ezért sokkal érzékenyebben reagáltál rá, míg az eszeveszett kormányzati pimaszságot, az urizálást, a kérdések előli kitérést nem is érzékeled. Az azonnali kérdések órájában feltehetik a legkonkrétabb kérdést, a kormány nevében válaszoló egyetlen tényt nem mond, meg sem hallja a kérdést, viszont kapásból sorolja, hogy mit tett a mai ellenzék immáron tíz éve, és hogy minden bajért továbbra is ők a felelősek.

Ez lenne a demokrácia? Ha annyira jól kormányoznak, miért nem válaszolnak a tényre ténnyel, az adatra adattal? Egyáltalán? miért nem VÁLASZOLNAK? A demokrácia nem azt jelenti, hogy a kisebbségnek (amely, mint említettem, az ország nagyobbik része, lásd választási adatok) ne lehetne véleménye, ne fejthetné azt ki és ne lenne joga választ követelni - finoman fogalmazva is: az ország másik, nem kormánypárti felének a kérdéseire.

Neked lehet, hogy nem lenne megrázkódtatás, ha veszítene a pártod, de úgy teszel, mintha nem hallottad volna, hogy Orbán és társai folyamatosan azzal riogatnak: az ellenzék nem magyar, hanem idegenszívű (elmennek az édes jó anyukájukba).

Mi pontosan tudjuk, hogy a politikában egyszer fenn, egyszer lenn - és hogy valamikor mindenki veszít, akármennyire is bebetonozta magát. Demokráciában, megjegyzem, nem verik szét a fékek és ellensúlyok rendszerét, nem ültetnek minden pozícióba pártkatonákat, nem mossák össze az államhatalmi ágakat, nem rúgják fel az állam és az egyház szétválasztásának évszázados hagyományát, nem tömik tele az alkotmánybíróságot a sajátjaikkal, nem készítenek egypárti tákolmányt az alkotmány helyett, amelyre egy azon választási perióduson belül egyébként esküt tettek.

Ez utóbbi ugyanis esküszegés, emellett mindennek nevezhető, csak demokratikusnak nem.

Willkommenskultur 2020.08.03. 14:23:33

@erol: Sot meg sem probaljatok, ugyanis ostoba prolik vagytok.

Marad nektek a lolozes, meg hogy Orban lop. Ezeket velitek ervnek.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 14:25:32

@Willkommenskultur: Tipikus fasiszta gondolkodás. A szegényeket, a betegeket, az öregeket lágerba, igaz?

Tölgyes Péter 2020.08.03. 14:29:51

@Willkommenskultur: Érdekesen kontrasztos a névválasztásod. A Wikipédiából idézek:

A Willkommenskultur német kifejezés, melynek szó szerinti jelentése az „üdvözlés kultúrája”, avagy az a hozzáállás, miszerint a külföldiek befogadását elősegítő módon kell viselkedni. A szóöszetétellel elsősorban a német politika, illetve közélet migránsokkal szembeni konstruktív attitűdjét illetik meg, noha a Willkommenskultur fogalma valójában kiterjed a bevándorlókat érő hátrányos megkülönböztetés megelőzéséért tett valamennyi német intézkedésekre.[1][2][3][4][5] A kifejezés 2015-re igen népszerűvé vált; sőt, a Wilkommenskultur szófordulatban foglalt elvek olyannyira elnyerték az ausztriai „Év szava” nevű szódíj nyertesének kiválasztásáért felelős bizottság tetszését, hogy a többnyire osztrák akadémikusokból álló zsűri úgy ítélkezett, hogy eme kifejezés részesül a 2015. évi elismerésben."

Ha komolyan gondolod mindazt, amire a nick neved utal, akkor nagyon rosszul kellene érezned magad Orbán országában. Mivel te szerfölött jól érzed magad, vagy nem tudod, mit jelent az álneved, vagy csak szórakozni akarsz vele. Nekem persze mindegy, a nézeteiddel van kibékíthetetlen bajom, akármilyen nick nevet húzol is magadra.

Willkommenskultur 2020.08.03. 14:37:53

@Tölgyes Péter: Ezt te irod. Kell valamennyi szolidaritas, ez egyertelmu.

Amennyi most van, az nekem megfelel.

Willkommenskultur 2020.08.03. 14:39:40

@Tölgyes Péter: Nekem semmi bajom a wilkommenskulturral, ha otthon, a 4 fal kozott csinaljak.

Amig az en orszagomba, varosomba, utcamba nem akarjak eloirni, hogy ki telepulhet le.

kvp 2020.08.03. 14:39:46

Az ugye megvan, hogy anno a fidesz az egesz szimbolumrendszeret A tanu cimu filmre epitette fel, a filmbeli magyar narancstol kezdve (innen jon a szin es korai valasztasi anyagokban meg is jelent a gyumolcs is). Az egesz onnan jott, hogy a filmben mindenbe belerangatjak szerencsetlen gatort, de kozben meg elviszi az ar a gatat. Es akkor ott ul a fa tetejen a csaladjaval az arvizben es rajon, hogy ez igy nem jo. Na most Orban ott ult a fa tetejen angliaban, soros penzen es eppen probaltak globalizmusipari technikussa kepezni, amikor rajott, hogy ez igy nem lesz jo. Gyakorlatilag olyan emberekbol all a szorosabb kore, akiket anno a globalistak (pl. Soros) kepzett ki, de szembe akartak szallni az egesszel, mert rossz otletnek tartottak. Ez egyszerre jelenti azt, hogy eleg tehetsegesek voltak a globalistak tamogatasahoz es eleg batrak szembemenni az egesszel.

Legalisan csinaljak? Igen. Erkolcsileg tamadhatatlan modon? Nem eppen. Erre monda egy baloldali politikus amikor lebukott, hogy nem erkolcsos, de legalis. Az EU is mindig csak erkolcsi (jogallamisagi) alapon tudja tamadni oket. Na most erkolcsbol eleg sok van, jelen esetben egy globalista liberalis all szemben egy uram-batyam fele magyarral. Egyik se tul kereszteny, meg csak nem is humanista. Kozben meg ott van az erkolcs alol felmentett globalista nagytokesek nyomasa. Azert az mar eleg gaz, amikor a magyar kormany van az uldozott zsidok oldalan es a globalistak tamogatjak az Izraelt (es mellekesen az europaiakat) eltorolni szandekozo muzulmanokat. Mondjuk a nemetek reszerol ez veheto egyfajta utolagos bosszunak, amiert bebuktak a 2. vilaghaborut es a nepirtasaik se sikerultek teljesen, de az EU-s baloldali liberalisok kozott nem csak nemetek vannak. Szoval azok hivjak a jobboldalt fasisztanak, akik az EU-s parlementben aktivan kuzdenek a zsido allam megszuneseert. Egy normalis vilagban mindenki elhajtana a mostani kormanyt. Viszont a mai vilagban ugy nez ki, hogy jelenleg ok a legkisebb rossz a lehetseges valasztasi lehetosegek kozzul.

ps: Nem tudom feltunt-e, hogy a nem altalanosan idegenellenesek, csak a kereszteny es zsido ellenes muzulmanokkal szemben elutasitoak es csak azokat a civileket es poltikusokat tamadjak, akik oket segitik. Ez kb. olyan lett mara, mint amikor valaki anno zsidokat mentett es kozben harcolt a nacik ellen. Cserebe a vilag meg a legnagyobb lopast es csalast is elnezte nekik, mert alapvetoen a jo oldalon alltak es ezt szerencsere ma mar senki nem merne megkerdojelezni.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 14:49:57

@Willkommenskultur: De akkor csaltál, amikor ezt a nevet választottad. (Amúgy a szolidaritás nem korlátozható abban az értelemben, ahogyan Orbán teszi: hogy ő és a csapata roppant szolidáris a milliárdosokkal. De ezt te is tudod, csak játszod a hülyét.) Azt is tudod, igaz, hogy még a legkeményebb EU-s szabályozás is országos hatáskörben hagyta, kit tekintenek menekültnek és kit nem. Vagyis az egész vihar egy pohár vízben, annak érdekében, hogy elültesse a félelmet, majd arra rezonálva elhitesse mindenkivel, hogy ő a nagy védelmező. De hát erről szól az egész cikkem...

Mindeközben ezrével jöhettek be, ellenőrzés nélkül, az országba olyanok, akik meg tudták fizetni a letelepedési kötvény borsos árát (amiből persze Rogán haveri körének bevonásával a fejesek rendesen részesedtek), sokkalta többen, mint amennyinek a befogadását (hangsúlyozom, az ország hatóságaira bízott ellenőrzésekkel megszűrve!) az EU előírta volna.

Willkommenskultur 2020.08.03. 14:57:43

@Tölgyes Péter: En is imadom a milliardosokat. Minnel tobb, annal jobb.

Az EU ide akarta tolni a migri szemetenek egy reszet, szerencsere nem sikerult. Most inkabb fizetnek nekik, hogy huzzanak haza.

A letelepedesi kotvenyesek, az EU szemetevel ellentetben, szigoruan szurtek, es nem szorulnak az adofizetok penzere. Ezt a leghulyebb paraszt is felfogja, kiveve ha libbant propagandista.

arckönyv 2020.08.03. 15:07:13

@kvp: egy globális világgazdaságban az nem globalista politikus akinek a köre a saját adófizetőiből meg tud élni. azaz kialakított egy saját állampolgárait lenyúló maffiát. még a legenyhébb vád is belsős információval való kereskedés, ami nem éppen legális. nem véletlenül lettek a közérdekű adatok nehezen hozzáférhetőek és ráadásul fizetősek, valamint a fékek és ellensúlyok rendszere leépítve nehogy törvény kötelezze az ellenőrző szerveket arra a tevékenységre ami miatt a civil szervezeteket üldözik. te meg rettegsz itt az idegenektől...

arckönyv 2020.08.03. 15:12:32

@Willkommenskultur: ha azt hiszed, hogy az idetelepült milliárdosok nem kapnak az adófizetők pénzéből... idejönnek és még támogatást is kapnak mert nyitnak mondjuk egy service centert amíg a támogatás tart, aztán ha kifut és nincs másik továbbáll. aztán azt is láthattad a két szemeddel mennyi migráns akart itt maradni... gyalog indultak tovább. inkább ettől félj mint egy olyan maffiától ami nem akar sehova se menni.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 15:17:05

@kvp: Legyártottad a magad sok sebből vérző elméletét a megalkuvás igazolására. Csakhogy amikor egy ország jövőjéről, kultúrájáról, a következő nemzedék(ek) átneveléséről, a nagyüzemi droidgyártásról van szó, semmi nem teszi elfogadhatóvá a megalkuvást.

Rosszul tájékozódtál; Orbán nem azért jött haza idő előtt Angliából, mert belátta, nem való neki ez a globalizmus - ember: máig ő a legnagyobb haszonélvezője Magyarországon, Mészáros és a többi pénztárca bevonásával persze -, ha így lett volna, akkor jóval később csak nem vállalta volna el az alelnökséget a Liberális Internacionáléban. Azért jött haza, mert nem fűlt a foga a tanuláshoz, meg különben is, közeledtek a választások és ő nem akarta átadni másnak a Fidesz botkormányát.

Hogy tehetségesek voltak-e, azt en bloc nem állítanám, nézd csak meg közelebbről Kovács Zoltánt, akiről süt az ostobaság, meg az, hogy a tipikus elefánt a porcelánboltban. Keress utána annak a twitterszóváltásnak, amelyben ki akarta oktatni Goodfriendet, de akkorákat kapott - kulturáltan, diplomatikusan -, hogy ha van egy kis önérzete, kiugrott volna a tizedikről. Az pedig végkép szerencsétlen összeházasítás, hogy tehetségesek lettek volna a globalisták támogatásához és bátrak a velük történő szembefordulásához. Ezt inkább gusztustalan köpönyegforgatásnak hívják, még ha hosszabb időre is nyúlt el, mint ahogy te emlékszel rá. Orbán szájtépő liberális volt, aki akkor még komolyan gondolta azt is, hogy Csuhások, térdre imához - ma pedig a kereszténység nagy védelmezőjeként próbálja meg eladni magát a világban.

Ha már ilyen példákat hozol, meglepő, hogy kutyafuttában készült elemzésedben arra nem döbbentél rá, hogy Orbánnak nincsenek nézetei. Aktuális érdeke van és az aktuális érdeknek megfelelő álláspontja. Ehhez gyártja az ideológiát és lopja - igen, lopja - az érvként használt, sajátságos mondatait, szavait, jelzőit. Balszerencséjére egyre gyakrabban lebukik, mert már utánanéznek egy-egy hangzatos kijelentése után annak, kitől is zabrálta. Újabban bizony a náci ideológusoktól vagy a nácikkal szimpatizáló szerzőktől szeret kontrolkopizni, pedig ennek nem szokott jó vége lenni.

Téged, úgy tűnik, könnyű átverni. A magyar kormány egy percig sem volt az üldözött zsidók pártján, ellenkezőleg, viszont Orbán lelki társra talált - sok más elfogadhatatlan politikus (Putyin, Erdogan, Lukasenka, stb) mellett - Netánjáhúban. Érdekes lesz, hogyan reagálja majd le, ha a korrupció, amellyel megvádolták, rábizonyosodik az izraeli miniszterelnökre...

A post scriptumban írt gondolatod roppant zavaros és tényszerűen hamis. Megint abból indul ki, mintha Orbán - és külügyi fegyverhordozója, Szíjjártó - gyakorlatában a logikának és az elv-szerűségnek (a kötőjel szándékos) legalább a nyomát fel lehetne fedezni. A zavaros érdekviszonyra épülő kapcsolatok nem egyszer veszélyes lavírozásra kényszerítik őket, és az, hogy eddig még nem járt durva karambollal, nem a felkészültségnek, hanem a vakszerencsének köszönhetik.

Végezetül egy idézet tőled: "Egy normalis vilagban mindenki elhajtana a mostani kormanyt." Na látod, ezzel maradéktalanul egyetértek. Persze, az értelemszerű kiegészítéssel: mindenki elhajtaná, aki nem hasonlóan személyi és hatalmi érdekvezérelt. És mindenki elhajtaná, ha nem lenne túl bonyolult a világ, ha nem ütközne annyi ORSZÁGOS érdek egymással és ha Orbán nem arról lenne ismert, hogy ezen érdekeket felismerve előszeretettel ugratja össze politikustársait, előszerettel köt alkalmi szövetségeket.

De, tudod, az ilyen alkalmi szövetségek általában rövidéletűek, a többfrontos harc pedig eleve kudarcra ítélt, ahogy azt Hitler is megtapasztalni kényszerült. Orbán számára is elkezdődött a végjáték, lehet, hogy nem véletlenül épül a Felcsút-környéki birtokon az a föld alatti épületegyüttes, amely akár az ő berchtesgadeni sasfészke is lehet alkalomadtán.

Willkommenskultur 2020.08.03. 15:17:17

@arckönyv: A migrancs tolem arra gyalogol, amerre kedve van, ha nem jon a kozelembe. Gondolom a delvideken elok is igy latjak.

Minden allam tamogatja a cegek betelepuleset, a mostani kormany raadasul hatekonyan, mert folyamatosan emelkedik a realber, ami mindenkinek jo, az allamnak is, azert penzeli.
A korabbi kormanyok is elkoltottek az osszes penzuket, plusz meg a hitelt is, amit az unokaid nevere felvettek, megis munkanelkuliseg volt es alacsony berek (a valsag elott is).
A libbantak nem ertenek az uzlethez se.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 15:21:39

@Willkommenskultur: Nyugodtan hülyeparasztozzál, ezzel csak saját magadból csinálsz azt. Amit az EU szándékairól írtál, abból kiderül, még csak el sem olvastad a kommentemet, amelyre válaszolni próbálsz, így aztán nyilván nem is arra reagálsz. Nekem ne magyarázz arról, hogy szűrték a letelepedési kötvényeseket, mert merő véletlenségből a saját szememmel láttam, hogy ment a dolog.

MiNNél többször válaszolsz, annál jobban elárulod magad, amihez gratulálok. A melldöngető magyarok egyik sajátossága, hogy - még magyarul sem tudnak rendesen.

Willkommenskultur 2020.08.03. 15:25:03

@Tölgyes Péter: A sajat szem a szokott libbant hazudozas, ami senkit nem erdekel.

A letelepedesi kotvenyes nem szorul a penzemre, es minden szemelyes adata nuyilvan van tartva, ellentetben az EUba tarto sopredekkel.

arckönyv 2020.08.03. 15:25:47

@Willkommenskultur: te figyi, a reálbér a rendszerváltás óta növekszik. amiben tévedtél meg az, hogy a milliárdosok nem kapnak az adófizetők pénzéből. a többi az üresfejűek fideszpropagandája. nem értem miért fogadod el azokat a neked cseppet sem kedvező dolgokat ezekért az üres lózungokért cserébe...

Willkommenskultur 2020.08.03. 15:33:09

@arckönyv: Realber KSH

1990-100
2010-122
2019-180

A milliardosok sehol nem adoznak, cserebe allami tamogatast kapnak. Az ertelmes allam ugyanis annak adja a penzt, aki tud banni vele.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 15:33:46

@Willkommenskultur: "folyamatosan emelkedik a realber, ami mindenkinek jo, az allamnak is, azert penzeli." Ritka szerencsétlen és ostoba az, aki képes leírni, hogy az állam bárkit is pénzelne. Nem, öregem, te, meg én, mi együtt, adófizetők pénzelünk itt mindent és mindenkit, még ha a hátam közepére sem kívánnám, hogy veled valaha is, valamiben is egy csoportba kerüljek.

A mostani kormány szerepe annyi, mintha a házmester, akit megbíztunk a közös tulajdonunk gondozásával, átvenné az uralmat és eldöntené, melyik lakástulajdonos maradhat, melyiknek kell eltűnnie, ki taníttathatja a gyermekét, és ki elől zárjuk el a továbbtanulási lehetőséget. Te biztos visítottál a vizitdíj ellen, most meg büszkén fizetsz mindenért az egészségügyben, ahol szép lassan a gyógyszert is a beteg hozzátartozóinak kell bevinnie, mert a kórháznak nincs rá pénze.

Na látod, az általad, általatok megbízott házmester messze túlterjeszkedik a hatáskörén, mert egyrészt nem tart rendet - bármit ígért is Pintér -, ugyanakkor mindenbe beleszól. Abba, hogy mit tanuljon a gyerek, mit nézzünk meg a színházban, melyik író érdemes, politikai alapon, támogatásra és melyik nem; és sorolhatnám soká. Az állam ugyanúgy beköltözne hozzánk a lakásunkba, ahogy az átkosban, mert Orbán azt hiszi, a néplélek semmit sem változott.

Csakhogy azóta felnőttek ám olyanok, nem is kevesen, akiknek semmit nem mond Kádár neve, meg még az sem, mennyi rosszat tett ugyebár Gyurcsány; sokan vannak, akik a jelenből ítélnek, őket nehéz ám megmalmozni. Ez lesz Orbán veszte, hogy miközben a pártja vezérkara elöregszik, a választói zöme félművelt, tanulatlan, kistelepülési - miközben a tanultak, a városiak elfordulnak tőle.

ez is egy vélemény 2020.08.03. 15:37:24

Lássuk be kibaszott nagy populista poszt ez.
Gyűleltkeltés mesterfokon, azzal vádolva a politikai ellenfelet, amit épp te és most csinálsz.
Érzelmekre játszva gyűlöletet szítassz a FIdesz és Orbán ellen.

Miben más ez, mint a Soros vagy Gyurcsány elleni lejárató kampány ?

Willkommenskultur 2020.08.03. 15:39:06

@Tölgyes Péter: Igy van, a kormanyt megbiztuk, hogy koltse el a penzunket okosan. Ahogy Orban elott is, meg a karpatokon tul is szoktak.

Erre felesleges hosszut irnod, attol nem lesz erdekesebb

arckönyv 2020.08.03. 15:39:28

@Willkommenskultur: csak szólok, hogy nagyon sok ilyen ember aki szerinted tud bánni a pénzzel csak a támogatás miatt van ott ahol aztán ha nem jött be továbbáll, az adófizetők pénzén tovább hízva.
de nem válaszoltál még mindig, az, hogy egy maffia bebetonozza magát neked tényleg jó?

ez is egy vélemény 2020.08.03. 15:43:45

@Tölgyes Péter:

Ezzel nem lesz nagy gond. Ha a ballibek hatalomra kerülnek, akkor újra eladnak minden közművet és állami vagyont, az összes EU-s forrást visszsapörgetik 100 millás kenőpénzért , miközben az országba munkanélküliség lesz, reálbér csökkenés, recesszió, és rommá adósodás.
EZ a ballibeknél Bokrost leszámítva soha nem volt másként.

Azaz azok a fiatalok akik ma beszopják a gyűlöletkeltést, hamar észreveszik hogy átbaszták őket a palánkon, és a ballibektől nincs pocsékabb kormány.
A kétszámjegyű infláció és banki kamat nem vonzó perspektíva, mindenféle diktatúrázós hazudozás ellenére sem.

Különösen akkor nem, ha a ballibek ugyanúgy beazonosítahatlan rendőrökkel veretnek meg mindenkit majd, aki tüntetni merészel ellenük, ahogy 2006-ban tették.

Galerida 2020.08.03. 15:49:56

@Tölgyes Péter:" ... miközben a tanultak, a városiak elfordulnak tőle."
Szerencsére még sokan emlékeznek rá, hogy az a kategória mire képes, ha hatalomra kerül....
Amúgy elég végignézni az ellenzék vezetőit Bangónétól Gyurcsányon át Tordaiig.....
Lenne mire szerénynek lenni!

ez is egy vélemény 2020.08.03. 15:50:30

@arckönyv:
Szendrei Tamás
Az MSZP-SZDSZ alatt minden EU-s forrás postafordultával ment vissza a Strabagnak, Alstomnak, meg a többinek. Akkor már inkább magyar cégek nyerjenek, akik itt adóznak, és javarészt itt is fektetik be a pénzt.
Egyébként ez az aprónak tűnő különbség jól érzehető a gazdaságon.
2009-ben míg 140 ezer bruttó felett 40% SZJA-t fizettek a 'gazdagok'.
Addig ma 280 a nettó átlaga és 15% az SZJA.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 15:51:23

@ez is egy vélemény: Abban különbözik a cikkem, hogy állításokat fogalmaz meg, amelyeket lehetne - ha tudnád - egyenként cáfolni. Kérdezem én, a te saját logikáddal -: most akkor létezik-e Gyurcsány- és Soros-lejárató kampány? Elvégre az utolsó mondatod szerint a cikkem semmiben nem különbözik attól.

Ha viszont van olyan kampány, akkor máris jön a következő kérdés: mi szükség van politikai ellenfeleink kampányszerű lejáratására? Főleg hazugságokkal. Merthogy a különbség könnyedén fellelhető. Én tényeket írtam, nem véletlen, hogy meg sem próbáltad cáfolni őket, a lejáratókampányok, a karaktergyilkosságok pedig jó sokszor elismételt hazugságokra alapoznak.

Csak egy példa. El lehet menni az országból. Te tudod a valódi eredetét ennek az agymosásra használt mondásnak? Gyurcsány bejelentette, hogy a nagyvállalkozóknak az ország szorult helyzetében többet kell betenniük a közösbe. Mire az a Csányi és társai, akik ma - titokban kapott kompenzáció fejében minden szigorítást elfogadnak - azzal fenyegetőztek, hogy átteszik a cégeiket Szlovákiába. Nekik szólt a mondat - nem kell, hogy nekem elhidd, itt a Hír TV felvétele:

www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

Én nem szítok gyűlöletet senki ellen, csak megírtam, hogyan fordított egymás ellen magyart és magyart Orbán annak érdekében, hogy a hatalmát bebetonozza. Hogyan épített várat magának: a gyűlöletre és az általa keltett félelemre.

Te hány migránssal találkoztál Magyarországon - és mennyien akartak közülük itt letelepedni? Na látod... Ő viszont elhitette, megment téged is a migránsveszélytől. Hogy közben kilopják a szemünket is azok, akiknek az lenne a dolguk, hogy az ország és állampolgárai gyarapodjanak, ők viszont gyorsabban gazdagodnak, mint a multik...

arckönyv 2020.08.03. 15:54:08

@ez is egy vélemény: te fikciót közöltél itt maradjunk annyiban. akkor ezek szerint te valamit hiszel és ezért támogatod a maffiát. nagyon okos.

Willkommenskultur 2020.08.03. 15:54:33

@arckönyv: 1)Nem betonozza be magat, lasd Simicska.

2)100 olyan milliardosunk van, akinek 30 mrd-nal tobbje van, ezek kozul max. 3-4rol beszel a sajto, azaz barki milliardos lehet

Ha tovabballnak szerinted, akkor jo, lenyeg hogy a foglalkoztatasi es a berszamok rendben vannak. Szagokra, hatterzajra, agymenesekre, sajnos ertelmes szavazok nem reagalnak.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 15:57:19

@Willkommenskultur: Nem hiszem, hogy te eszednél vagy. Mészáros Lőrinc tudna bánni a pénzzel? Kérdezd már meg azokat, akik a sántikáló gázszerelő cégénél dolgoztak vele. Ha zseni lenne, akkor is túlzás lenne, ahány területen bizonyíthatja, mennyire remekül bánik a pénzzel. Vagy például Waberer, aki megfelelő vizsga nélkül foglalkoztatott kamionsofőröket, ma meg már elit magánkórházat is létrehozott.

Viccnek is rossz, hogy nem egyszerűen felülsz a hazugságpropagandának, de hiszel is benne.

ez is egy vélemény 2020.08.03. 15:58:36

@Tölgyes Péter:

Sorost támadó indoklás zöme is igaz. Tényleg volt terve a bevándorlók behozatalára (pontosabban kettő is, volt egy 2015-ös és 2016-os is), tényleg az országnak járó pénzek felett őrködik civil szervezetei segítéségével (pl Norvég pénzek, EU-s források), amiket önnös politikai céljaira használ, és tényleg van az neki az Open Society által készített listája 224 EU-s képviselőről akiket megbízhatónak titulál (Ezt hekkerek töltötték le a serveréről, és soha senki nem cáfolta).
SZóval rendelkezésére áll tőke, és politikai zsoldosdok, akik vagy önként vagy anyagki függőság miatt kiszolgálják pl a migráció segítése, vagy Magyaroszág, és Lengyelország támadása kapcsán is.

Gyurcsányba ne menjünk bele mélyebben, mert kártékonyabb hazugabb, ls gyűlöletkeltésben profibb vezetője nem igazán volt az országnak.
Hidd el meg tudom indokolni, épp úgy ahogy te is az igazadat.

Magyart magyar ellen te is éppen úgy uszítassz, ahogy a Fidesz. Saját igazságokkal operálsz éppen mint ők, miközben dehonesztálod, lejáratod, és megsemisíted a másikat, ignorálod a különvéleményt.

ez is egy vélemény 2020.08.03. 16:00:01

@arckönyv: Ez nem fikció hanem történelem.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 16:00:50

@ez is egy vélemény: Kímélj meg a látomásaidtól. Ha a jelenben nem tudsz eligazodni, mitől tudnád előre, mi lesz, ha... Amúgy meg tényleg ne zavarjon, hogy a legnagyobb értékeket az Orbán-kormány kótyavetyélte el 1998 és 2002 között, illetve, hogy azóta ugyan látszatra újraállamosítás folyik, valójában az "övéi" (az ő pénztárcái)privatizálják ki az egész állami vagyont. Ha neked az normális dolog, hogy a fatolvajláson kapott miniszterelnöki vő már ott van a leggazdagabbak százas listájának első felében, akkor magadban keresd a hibát mindenre.

Willkommenskultur 2020.08.03. 16:01:40

@Tölgyes Péter: Ha Meszaros a vilag leghulyebb embere lenne, akkor is a Fideszre szavaznek

Olyan mernok ismerosom van, aki a komaromi Duna-hid epitesen dolgozott az egyik LoLos projektcegnek, havi 1,5 misi korul huztak

Gratulalunk! Csak igy tovabb.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 16:04:25

@ez is egy vélemény: Ja, és persze érdekes legenda az, hogy rendőrökkel verettek meg mindenkit. Szép lassan olyan lesz a történet, mint a II. Világháború, amely után tízezrek vallották magukat partizánnak, miközben még attól is f@stak, hogy sóspuskával a kézben hallgassák az angol rádió adását.

Tudod, hogy összesen egy, azaz egyetlen embernek a szeme sérült meg a gumilövedéktől? És azt tudod, hogy Nyitrai nevű fideszes képviselő a történtek másnapján még azért hibáztatta a rendészeti bizottság ülésén a kormányt, hogy a rendőrök védelmében miért nem vetettek be éles fegyvert a csőcselékkel szemben?

Ha nem tudsz róla, szívesen bemásolom ide a hiteles beszámolót.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 16:05:29

@Galerida: Elég primitív dolog ilyesmivel érvelni, de, tudod, százszor inkább Bangóné, meg Gyurcsány, mint akár csak egy Németh Szilárd.

arckönyv 2020.08.03. 16:05:49

@Willkommenskultur: szerinted kinek gyűjtött Simicska...? meg aztán az utódja némileg nagyobbat is aratott. most hiába játszod a hülyét, nem csak 3-4-ből áll a fidesz maffia. a foglalkoztatási és bérszámok annyira korábban is rendben voltak mint most, szürke meg fekete formában. most fehérebb lett meg több is megy a maffiához. ismét kérdezem, tényleg nem hiányzik pl. jobb minőségű út, magasabb színvonalú egészségügyi ellátás, vagy akár az, hogy netalántán nálad maradjon? ezeket tényleg elérhetetlennek gondolod?

kontrapunkt 2020.08.03. 16:08:57

@Csetepaté márki: Lehet, hogy nem gyűlölködő, de a világ, az evolúció így működik.
A belterjesség öl, butít és nyomorba dönt. Nem hiába bünteti minden normális társadalom, ország, közösség. Ha egy közösség bezárkózik, előbb-utóbb kénytelenek lesznek vérrokonokkal házasodni, ami még a bigott vallásosoknál is bűn, és az így létrehozott, általában súlyosan sérült, beteg utódokkal tölteni meg a Földet.
Persze, ha a cél önmaguk kipusztítása, akkor jó irányba haladnak.
A vérfrissítés mindig, minden társadalom elsődleges célja kell, hogy legyen, és mivel már nem portyázhatunk, és nem szerezhetünk "asszonyt " más népekből, kénytelenek vagyunk beengedni őket, és beilleszteni a társadalmunkba.

Galerida 2020.08.03. 16:09:25

@Tölgyes Péter: Ha egyszer őszintén kiértékeled a munkádat, akkor talán ráébredsz, hogy miért van a ballib oldal dögrováson....
Hibás helyzetértékelésből ostoba következtetést levonva sz.rt kenegetni....kb. ennyi....
És közben a karaván gyorsuló ütemben halad....

Tölgyes Péter 2020.08.03. 16:11:46

@ez is egy vélemény: Soros tervét illetően tedd meg azt a szívességet, hogy elmész az öreg oldalára és onnan letöltöd a valódit. Ami egyébként egy javaslat/elképzelés volt, és amit később többször is módosított. Ha Orbánnak szabad volt felköpnie és aláállnia, szembefordulva egykori önmagával és legazembereznie mindenkit, akivel annak idején kart karba öltve menetelt, akkor Soros is változtathat az elképzelésén.

Más. Belegondoltál abba, hogy ha Sorosnak valóban akkora befolyása lenne a világ alakulására, mint azt mondjátok, akkor mire menne vele szemben Orbán és a kis Magyarország?! Vajon hagyná, hogy az az ország, amely milliárdokat kapott tőle bizonyítható ellenszolgáltatás nélkül (értsd: nem üzleti alapon!), gyalázza őt és kikiáltsa az eredendő rossz megtestesülésének?

Úgy taposná el Orbánt, hogy még azt is elfelejtené a világ, hogy volt egy ilyen miniszterelnök.

Willkommenskultur 2020.08.03. 16:13:39

@kontrapunkt: gondolom nem tunt fel, hogy legalisan akarki letelepedhet

Tölgyes Péter 2020.08.03. 16:16:15

@Willkommenskultur: "Havi másfél millió körül húztak." A meghívásos tendergyőzelmekkel, meg a legdrágább pályázó-nyertesként, a menet közben megkét-háromszorozódó vállalási díjakkal előfordulhat ez is. De közben a gazdaság egy sor erős szereplője kivérzett, mert MINDENT Mészáros és a többi kedvenc vitt el, mások pedig, hiába tehetségesek, fejreálltak.

És azt tudod, mennyi embert bocsátott el azóta? A posztjaid láttán az már eldőlt, hogy nem Lölö a leghülyébb ember Magyarországon. Vagy ha igen, legfeljebb veled holtversenyben.

Willkommenskultur 2020.08.03. 16:16:22

@arckönyv: nem csak 3-4bol? Meselj. En is Fidesz maffia vagyok meg a tobbi 3 millio szavazo is.

"a foglalkoztatási és bérszámok annyira korábban is rendben voltak mint most" - kiveve hogy a szamok mast mutatnak

az egezsegugyhoz, oktatashoz nem szolok hozza, leven nem ertek hozza, nem vk. erintve perpill semleges tema

Tölgyes Péter 2020.08.03. 16:18:00

@Galerida: "És közben a karaván gyorsuló ütemben halad...." a szakadék felé. Ne reménykedj, az olyanokat, mint te, nem fogja megmenteni senki.

Willkommenskultur 2020.08.03. 16:18:59

@Tölgyes Péter: nezd, ez handabanda

A foglalkoztatasi szamok magasak, a berszamok is dinamikusan emelkednek, a tobbi hatterzaj, duma

Mit erdekel engem, ki ment csodbe a gazdasagi szereplok kozul? Mindenki a sajat erdekeinek megfeleloen szavaz, en mint KATAs jol kereso egyeni vallalkozo

arckönyv 2020.08.03. 16:21:41

@Willkommenskultur: tényleg ideidézted a mondatom felét...? meg aztán attól sem tűnsz okosabbnak ha ilyen túlzásokat érvként akarsz előadni. a végén meg az aduász, ami nem érint az nem érdekel. azért kocsid tán csak van.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 16:27:58

@Willkommenskultur: ""a foglalkoztatási és bérszámok annyira korábban is rendben voltak mint most" - kiveve hogy a szamok mast mutatnak". A számok önmagukban alkalmasak arra, hogy a hozzá nem értőket megtévesszék. Sokkal nagyobb a foglalkoztatottak száma, ha beleveszik a fél millió külföldön munkát vállaltat, aki nem véletlenül menekült el innen; ha hozzá számolják a közmunkásokat, akik közül nem kevesen korábban ugyanazt a munkakört töltötték be rendes fizetésért, majd felmondtak nekik és visszavették őket közmunkára.

Becsületes eljárás - ameddig veled nem történik meg ugyanez.

A bérszámok is irrelevánsak, ha nem vesszük figyelembe az inflációt, a gazdasági környezetet, és azt a ravaszságot, hogy a valaha volt legszélesebbre nyílt bérolló ellenére továbbra is átlagbérről beszélnek.

Hogy megértsd, abban benne van a közmunkás a maga hetvenezrével és Mészáros a százmillióival. Kapiskálod már? Ezzel szemben a mediánbér egyáltalán nem ugrott meg olyan mértékben, hogy azzal példálózni tudna a rezsim. Ez utóbbi azt mutatja ki, mennyit kerestek a LEGTÖBBEN.

Hagyod, hogy úgy manipuláljanak téged, mint egy tárgyat - gratula.

Willkommenskultur 2020.08.03. 16:31:13

@Tölgyes Péter: "Sokkal nagyobb a foglalkoztatottak száma, ha beleveszik a fél millió külföldön munkát vállaltat"

kamu, forras nincs

"ha hozzá számolják a közmunkásokat" - nelkuluk is jobbak a szamok

"A bérszámok is irrelevánsak, ha nem vesszük figyelembe az inflációt"

figyelembe vesszuk

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

"Hogy megértsd, abban benne van a közmunkás a maga hetvenezrével és Mészáros a százmillióival. " - szazmilliard lesz az es nem berbol el

Minek hazudozol ilyen szarul?

ez is egy vélemény 2020.08.03. 16:46:55

@Tölgyes Péter: Sorost nem csak Magyarország támadja, hanem Izrael, és Lengyelország is, illetve korábban Szerbia, Horvátok, és mások is, ahol már sikereseb a saját csinovnyikjait juttatta hatalomhoz.
Soros nem egy személy mellesleg, mármint amit megtestesít, hanem egy üzleti kör, amit az általa hatalomhoz juttatott politikusi kör tart el, juttat nekik közpénzt számolatlanul.

ez is egy vélemény 2020.08.03. 16:50:33

@Tölgyes Péter: Na ja .. 1 ember sérült meg...
Nézegesd a képeket.

www.google.com/search?q=2006+rend%C5%91ri+brutalit%C3%A1s&rlz=1C1GCEB_enHU879HU879&sxsrf=ALeKk03hj51z0S_ZOoDRwfrBk3VWCzE0_g:1596466080707&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjNo4vNo__qAhXGwosKHYnEBAAQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=969

Megjegyzem parlamenti képvielőt "Mocskos Fideszes" felkiáltások közeppette rugdostak ájulásik Gergényi pribékjei. És ezreknek rontottak neki azonosító nélkül és tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverrel (vipera, gumilövedék, könnygűzgránát szemmagasságba kilőve).

De ez már történelem.
Ezt már nem hazudhatjátok el, hogy mindenkit egyként megveretett a hazudozó Gyurcsány, aki kiment ellene tüntetni.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 17:13:20

@Willkommenskultur: A saját képzetlenséged ne próbáld meg a nyakamba varrni. Mészárosnál a közmunkás havi bérével szembeállítva csak elmebeteg beszél százmilliárdról. A személyi jövedelmét pontosan írtam le a havi százmilliókkal. Te meg menj el egy alapfokú továbbképzésre.

Katásként amúgy sem hejehujáznék a helyedben, rövidesen megtanulod, ki a magyarok istene...

Tölgyes Péter 2020.08.03. 17:15:03

@ez is egy vélemény: Az nem ad felmentést senkinek, hogy egyidejűleg több ország képességhiányos politikusai is a populizmus bástyái mögé menekülnek a számukra megoldhatatlan problémák elől.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 17:21:20

@ez is egy vélemény: Mindenkit egyenként megveretett. Értem. És te tudod, hogy kinek volt az embere Gergényi? Psszt, ne mondd meg senkinek: Pintéré. Amúgy meg, ha Gy. F. mindenkit megveretett volna, akkor máig tartanának ELLENE a perek, mert Orbán belekapaszkodott minden lehetőségbe, mégsem sikerült bevitetnie. Pedig sorra próbálta meg az ügyészek bevonásával vádalkura rávenni mindazokat, akik ellen folyt valamilyen tárgyalás.

Olyasmit nevetséges állítanod, amiről te magad is tudod, hogy egy szó sem igaz belőle.

Éppen ezért ezt a vitát veled a magam részéről befejezem, mert tartom magam ahhoz, amit Esterházy Péter szögezett le: Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá.
_______

tompus 2020.08.03. 17:25:03

A magyarok se nem vendégszeretők se nem szabadságszeretők. Hát így.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 17:31:16

@tompus: Sajnos, igazad van. Mára ez lett az igazság. Nagy részben azért, amit a cikkben megfogalmaztam. De volt idő, amikor helytálló volt, hogy szabadságszerető és helytálló volt, hogy vendégszerető.

kontrapunkt 2020.08.03. 17:47:21

@Willkommenskultur: Ha már megszólítottál, muszáj felelnem. Nem, nem telepedhet le bárki még Magyarországon sem.
Úgy látszik, már hatott nálad az orbáni mondás:"Ne arra figyeljetek, hogy mit mondok (hazudok), hanem arra, mit teszek.
A csúsztatásaidra, hazugságaidra nem vagyok kíváncsi.

nincs1agy 2020.08.03. 17:57:09

A vendégszeretet nem azt jelenti, hogy illedelmesen félrenézel, amikor vendéged az asztal közepére szarik..

eßemfaßom meg áll 2020.08.03. 17:58:56

keményen küzdesz orbán 2022-es győzelméért :)

Tölgyes Péter 2020.08.03. 18:10:00

@nincs1agy: Nem tudom, kinek címezted a kommentedet. Ha nekem, én igyekszem nem elfordítani a fejem, és felléptem az esetek túlnyomó többségében, ha valamelyik vendégem - akármelyik oldalról is - felrúgta a netikettet.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 18:10:55

@eßemfaßom meg áll: Jó lenne, ha önmagaddal nem itt beszélgetnél, hanem otthoni magányodban.

Nalanda 2020.08.03. 18:14:37

Ritha tahó egy blogger és blogposzt, csak így tovább!

arthurthedent 2020.08.03. 18:25:00

"Az idegenektől való rettegésig, a gyűlölködésig, a megkülönböztetés és a kirekesztés éljenzéséig, a vak engedelmességig: voltaképpen az önálló gondolkodás és a szabadság önkéntes és boldog feladásáig. "

jesszusom, hogy a fenébe lehet ennyire benyalni a propagandát? senki sem retted, senki sem gyűlölködik, senki sem rekeszt ki senkit. senki sem engedelmeskedik vakon és senki sem adja fel a szabadságát.

egyszerűen az van, hogy az embereknek a bevándorlásról nem az a véleménye, mint neked. nem hiszem, hogy ezt nem lehet megérteni, nyilvánvaló, hogy csak propagandát nyomsz, sértegeted azokat, akik nem fogadják el a te és választott pártod bevándorláspolitikáját.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 18:31:43

@Nalanda: Köszönöm az elismerést, tőled ez annak számít.

arthurthedent 2020.08.03. 18:35:41

@Tölgyes Péter: "továbbra is átlagbérről beszélnek.
Hogy megértsd, abban benne van a közmunkás a maga hetvenezrével és Mészáros a százmillióival."

Természetesen hazudsz. A mészárosnak nincs százmilliós bére, senkinek sincs. Merthogy akinek ekkora a jövedelme, az természetesen nem bérként számolja el, csak egy elmebeteg tenne ilyet.

És természesen fogalmad sincs arról, hogy hogyan számolják az átlagbért és miért. Okos emberek csinálják, középiskolát, egyetemet végeztek, nem állnak neki a általános iskolai alsó tagozat számtanpéldájával átlagot számolni.

Már csak abból is lehet ezt tudni, mert ha úgy mennének a dolgok, ahogyan azt te itt beállítod, akkor magyarországon el lenne dugva valahol úgy kétmilliárd minimálbéres, hogy kijöjjön az átlagod. :D

Emmett Brown 2020.08.03. 18:44:51

@Willkommenskultur: nem szűrtek szigorúan, és kurvasokat fizetünk azért a sleppnek, hogy emberek hajlandóak legyenek kölcsönadni nekünk a pénzüket az EUs papírokon felül.

arthurthedent 2020.08.03. 18:48:07

@diktatúrarettegő: "Csak ti szenvedtek, mert ki lettetek b.szva a húsosfazék mellől."

Nos, igen. Megy is a sírás-rívás már egy évtizede. Ha csak ennyit ért el a fidesz már megérte. :D Ki nem álhattam a kommunistákat!

Tölgyes Péter 2020.08.03. 18:49:48

@arthurthedent: senki sem, senki sem, senki sem... retteg/gyűlölködik/rekeszt ki senkit.

Mondod te egy az egyben a Fidesz terminológiáját használva. Mondd, megkérdeztél erről valakit? Sikerült elérni, hogy faluhelyen arra hivatkozva húzzák az X-et a Fidesz mellé százból százan - érted, ugye, mint az átkosban -, hogy Orbán az, aki megvédi őket a "migráncsoktól", attól, hogy a feleségeket megerőszakolják a jövevények.

Gondolom, azokról a trükkökről nem értesültél, amikor bárhol a világban történt valami elrettentő, azt a kormánymédia rögtön a menekültek nyakába akasztotta, de azt már szégyenkezve elhallgatta, amikor néhány nappal később kiderült: NEM migráns, hanem bennszülött követte el a bűntettet.

Úgyhogy, ha valaki itt benyalta a propagandát, öregem az te voltál. Mert még ha igaz is, hogy sokaknak más a véleménye a bevándorlásról, ebből politikai tőkét Orbán generált magának: a szélsőségesen torz híradással, az arányok felnagyításával, a tények meghamisításával, az eredendő idegenkedésre rájátszva, abból páni félelmet alakítva ki. Nincs gyűlölet? Akkor hogy lehet, hogy magyar állampolgárokra hívták ki a rendőröket, magyarokat vertek meg, mert azt hitték róluk, hogy - jövevények?

Én tényeket mondok, te meg kiabálsz itt, nélkülözve a valóságot.

Ami a bevándorláspolitikát illeti, rossz hírem van a számodra: egyik ellenzéki pártnak sincs ilyenje. Egyik sem támogatja a bevándorlást, azt viszont, a rájuk szavazókkal egyetemben vallják, hogy EMBERIESSÉGI ALAPON menedéket kell nyújtani azoknak, akik politikai okokból, életük megmentése érdekében hazájuk, otthonuk elhagyására kényszerültek.

Hasonló módon, mint azt az '56-os magyar menekültekkel a világ tette. A genfi egyezménnyel, amelyet Magyarország is aláírt, összhangban.

A többi a Fidesz ostoba propagandája - bevándorlási politikát éppenséggel a kormánypártok alakítottak ki azzal, hogy aki megvette a letelepedési kötvényt - és szép összeget betett, Rogán haverjai közreműködéssel, néhány vezető zsebébe -, az különösebb szűrés nélkül jöhetett ide, vagy éppen Orbán barátja, a volt macedón miniszterelnök is ide települhetett, noha nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Utóbbit ráadásul hivatalos magyar szervek képviselői csempészték keresztül Európán - na, ez tényleg "bevándorláspolitika" -, a többi néma csend...

Willkommenskultur 2020.08.03. 18:52:05

@Emmett Brown: Helyes. Szivesen fizetek a sleppnek meg tobbet, ha megved a lippsi elmebetegektol.

arthurthedent 2020.08.03. 19:00:25

@Tölgyes Péter: "-, hogy Orbán az, aki megvédi őket a "migráncsoktól", attól, hogy a feleségeket megerőszakolják a jövevények."

Azok az emberek egy olyan vidékről jönnek, ahonnan rendszeresen töltenek fel nyakazós meg tetőről lelökős meg kővel agyondobálós videókat az emberek. Az egy ilyan világ, ahol mindennapos a gyilkolás az utcákon.

Ha azt hiszed, hogy az emberek indokolatlanul, kizárólag az orbán miatt tartanak az ismeretlenektől, akik onnan érkeznek, akkor te valamiféle álomvilágban élsz.

"Úgyhogy, ha valaki itt benyalta a propagandát, öregem az te voltál. "

Ami azért is érdekes, mert kizárólag az indexet olvasom a magyar sajtóból, tévét nem nézek, rádiót nem olvasok. Hogy a francba nyaltam volna be a propagandát?!

"Ami a bevándorláspolitikát illeti, rossz hírem van a számodra: egyik ellenzéki pártnak sincs ilyenje. "

Dehogynincs, a választások környékén elég sokat emlegették. Le kell bontani a kerítést, be kell engedni mindenkit, épp úgy joguk van itt lenni, mint nekünk. Ilyenek.

"menedéket kell nyújtani azoknak, akik politikai okokból, életük megmentése érdekében hazájuk, otthonuk elhagyására kényszerültek."

Ezzel csak pár baj van:
1) Annyira rohadt sokan vannak, hogy képtelenség mindnek menedéket nyújtani.
2) Nem menedéket kérnek, hanem letelepedési jogot.
3) Fogalmad sincs, hogy az otthonuk elhagyására kényszerültek -e, mert azt sem tudod, hogy melyik kontinensről jött az illető.

"Hasonló módon, mint azt az '56-os magyar menekültekkel a világ tette. A genfi egyezménnyel, amelyet Magyarország is aláírt, összhangban."

Megpróbáltuk, hatalmas hörgés lett belőle, hogy ti. nem lehet táborokba zárni őket. Szóval nem, nem azt várják el tőlünk, hogy "hasonló módon" járjunk el, ez is csak egy újabb hazugság.

"néhány vezető zsebébe -, az különösebb szűrés nélkül jöhetett ide"

Ezerszer komolyann szűrés volt, mint amit te követelsz a többieknek, akik eldobálták az útleveleiket.

"Orbán barátja, a volt macedón miniszterelnök is ide települhetett, noha nemzetközi körözést adtak ki ellene."

Nem hiszem, hogy ide települhetett volna. Itt tartózkodott. De te pont ugyanezt követeled több száz millió embernek, akkor mi a bajod vele? Azt mondod, hogy fogadjunk be mindenkit, aki elhagyni kényszerűlt a hazáját, nem? Akkor mi a bajod ezzel a makedón fazonnal?

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:00:51

@arthurthedent: Bocs, de ritka nagy kretén lehetsz. Azt írod:

"És természesen fogalmad sincs arról, hogy hogyan számolják az átlagbért és miért. Okos emberek csinálják, középiskolát, egyetemet végeztek, nem állnak neki a általános iskolai alsó tagozat számtanpéldájával átlagot számolni."

Csak sajnálni tudlak. Túl azon, hogy magam is középiskolát és egyetemet - kettőt is - végeztem, az átlagbért nem lehet másként számolni, csak egyféleképpen. Összeadással kiszámolják az éves kifizetett bértömeg nagyságát, azt elosztják a bért kapottak számával, majd tizenkettővel. (Hogy megkapják a havi átlagbért.)

Ha nem hiszed, ne okoskodj - talán ismered a mondást arról, hogy az hagyján, ha egy okos hülyéskedik, de a fordítottja tragikus... -, hanem nézz utána.

A medián bért éppen ennek az aránytalanságnak a feloldására találták ki, elsősorban azon országok számára, amelyekben annyira szélesre nyílt a jövedelmi olló a legszegényebbek és a legtehetősebbek között, mint nálunk. Ez ugyanis azt a bért tekinti "átlagosnak", amelyet a legtöbben keresik, ennek a számítása már bonyolultabb, mert statisztikai súlyozást igényel. Viszont, az átlagbérrel szemben, reális adatot mond arról, mennyit keres egy átlagpolgár. Rossz hírem van, lényegesen kevesebbet, mit amennyi az úgynevezett átlagbér.

Nem vagyok benne biztos, hogy megértetted a különbséget, de ez már legyen az egyéni szoc problémád.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:04:35

@diktatúrarettegő: Te leszel innen kib.va, ha hasonló stílusban folytatod. Úgy éljen a hatszögletű fejed, hogy kétkezi munkával nevelsz három gyermeket, és mindennel meg vagy elégedve. Bár, a provik is kétkezi munkát folytatnak, az esetetekben szó sem lehet szellemi tevékenységről.

arthurthedent 2020.08.03. 19:05:10

@Tölgyes Péter: "Én tényeket mondok, te meg kiabálsz itt, nélkülözve a valóságot."

Nem, nem kiabáltam, pedig lenne rá okom, mert elég tenyérbe mászó módon hazudsz dolgokról. Például ilyet:

"A genfi egyezménnyel, amelyet Magyarország is aláírt, összhangban."

Namost világos, hogy nincs olyan egyezmény, hogy a németek meg a svédek befogadnak mindenkit, kiválogatják azt, amelyik képes ember módra viselkedni, a többit meg betelepítik magyarországra. Merthogy erről volt szó.

Nameg olyan sem volt egyetlen egy nemzetközi egyezményben sem, hogy magyarországnak tilos ellenőriznie meg megvédenie a határait, hogy mindenkinek joga van átsétálni a határon vagy csak ügy bejönni az országba és itt fel meg le vándorolni.

Épeszű ember ilyet nem vár egyetlen országtól sem, ez nyilván csak egy vérgőzös politikai megszállott képzeletében létezhet.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:06:24

@arthurthedent: Ha ki nem állhatod a kommunistákat, akkor nézz már körül a Fidesz háza táján, mert ott ülnek szépen, sorban, mint verebek a villanyvezetéken, a póznák között. Ha nem hiszed, csak szólj, majd sorolom. Többen vannak, mint az ellenzéki pártokban.

arthurthedent 2020.08.03. 19:07:37

@Tölgyes Péter: "Csak sajnálni tudlak. Túl azon, hogy magam is középiskolát és egyetemet - kettőt is - végeztem, az átlagbért nem lehet másként számolni, csak egyféleképpen. Összeadással kiszámolják az éves kifizetett bértömeg nagyságát, azt elosztják a bért kapottak számával, majd tizenkettővel. (Hogy megkapják a havi átlagbért.)"

Természetesen nem így számolnak, mert ez nem lenne reprezentatív. Ráadásul adattisztitást is végeznek. Ha beírod a KSH adatgyűjtő lapra, hogy egy csillió a fizetésed, akkor szerinted megukrik az átlagfizetés? :D Nem, adattisztítás címén kivágják az adatlkapodat a pitlibe.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:09:06

@Willkommenskultur: Ne libsizz itt - már megint az a fránya magyar nyelv -, mert kiváglak, mint a macskát sz@rni. Nézz utána, kik és miért használják ezt a kifejezést, te neved szerint idegenbarát, vagyis idegenszívű... :D

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:12:19

@arthurthedent: Látod, menyire gyermeteg vagy? A volt macedón miniszterelnököt a külügy emberei hozták haza, keresztül Európán. Vagyis ide települt, megkapta a menedékjogot is. Ez tény, még a kormány sem tudta cáfolni. Mint minden előtte leírt marhaságod, amelyet gyerekjáték volna cáfolni. Annyira egyértelmű, hogy felkészületlenül próbálsz vitatkozni és cáfolni, hogy sajnálom az energiát rád pazarolni. A te szellemi képességeiddel nagy bátorság egyáltalán kommentelni.

Gleccsertetű 2020.08.03. 19:14:51

hiába törlöd a kommentemet meg tiltasz ki, az igazság az, h a magyar nemzet attól retteg csak, h visszatér a lúzer "baloldal"

töröld ezt is és tiltsd ki :DD

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:15:07

@arthurthedent: Semmilyen 100 millióknak nem követelek semmit. Akik az életüket mentik, nem tévesztendőek össze egy korrupt, a meghatalmazásán túlterjeszkedő politikussal, meg azokkal, akik tényleges ok nélkül indulnak neki a világnak. Az EU meghagyta minden országnak a jogot, hogy eldöntse, jogosult-e valaki a menekült státuszra vagy sem.

arthurthedent 2020.08.03. 19:16:57

@Tölgyes Péter: "A medián bért éppen ennek az aránytalanságnak a feloldására találták ki"

Marhaság, a medián előbb volt mint ahogy bármiféle bérstatisztikát használtak volna. A medián és az átlag (matematikai átlag a neve) két statisztikai mérőszám, amivel sokaságokat jellemeznek. Nem csak kettő van, sok.

És igen, a medián sem árul el sokkal többet mint az átlag. Ha már tényleg arra akarod használni a statisztikát, hogy szegényeket meg gazdagokat különböztess meg, akkor
1) átlag, standard szórás és ferdeség (average, standard deviation and skewness) sokkal jobb lesz
2) vagy számolj deciliseket.

A KSH azért használ átlagot, mert a rövidtávú válrozásokat követi vele, nem arra használja, hogy a te elképzeléseidet vizsgálja a gazdagokról meg a szegényekről.

Amik egyébként nem igazak, mindenki egyet ért abban, hogy magyarországon a szegénység erősen csökkenőben van:

Szép csendben eltűnnek a szegények Magyarországon
www.google.com/search?q=elt%C5%B1nnek+a+szeg%C3%A9nyek&oq=elt%C5%B1nnek+a+szeg%C3%A9nyek&aqs=chrome..69i57j69i60l2.5175j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Egy szegednyi magyar mélyszegény tűnt el
index.hu/gazdasag/2015/11/30/ksh_haztartasok_eletszinvonala_jovedelem_szegenyseg_egyenlotlenseg_jollet_elegedettseg/

Nyugodtan olvasgass statisztikai adatokat, ne a politikai propagandából próbálj meg messzemenő statisztikai következtetéseket levonni.

arthurthedent 2020.08.03. 19:18:05

@Tölgyes Péter: "Semmilyen 100 millióknak nem követelek semmit."

Denogynem, azt mondtad, hogy mindenkit be kell fogadnunk, akik kénytelenek elhagyni a hazájukat. Nos, sokan vannak.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:21:40

@arthurthedent: A lőtéri kutyát sem érdekli, hogy te mennyit írsz be a KSH adatgyűjtő lapjára, a statisztikát a hivatalos adatszolgáltatásból számolják ki, amihez neked, nekem, bármely munkavállalónak semmi köze. A cégek pedig számon kérhetőek az adatpontosságért, a NAV is rajta tartja a szemét az adatszolgáltatáson.

Az természetes, hogy adattisztítást is végeznek, de ez a számítás módszerét nem befolyásolja érdemben. Fuss neki még néhányszor, ha azt akarod bizonyítani, hogy az átlagbért nem a teljes kifizetett bértömegnek a bért felvettek számával történő elosztásával számolják ki.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:26:09

@arthurthedent: Szellemileg visszamaradottaknak: akinek politikai okok miatt veszélybe került az élete - ez neked mindenki lenne? És Magyarország az egyetlen, amelyik képes lenne befogadni menekülteket? Az EU-kvóta egyébként, írd és mondd, 1264 menekült befogadását írta volna elő Magyarországnak, miközben Orbán jóval több, mint tízezer pénzes, tehát az ő kirekesztő megfogalmazásában megélhetési menekültet fogadott be, akik meg tudták venni a negyed millió eurós letelepedési kötvényt...

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:31:40

@arthurthedent: A kormánypropagandát tartogasd máshová. Ollózással nem mész semmire, annál is inkább, mert a példáid nem koherensek. Látogass el kis falvakba Borsodban, aztán beszélj a mélyszegénység megszűnéséről. Ne a KSH-val példálózz, hanem azzal, hogy az Orbán által büszkén emlegetett plusz három milliárd eurót azért kaptuk, mert a harmadik legszegényebb országgá váltunk az EU-ban. Ez egyébként feketén-fehéren olvasható az EU költségvetési csúcsról készült hivatalos jelentésben, a döntések indokolásaként.

arthurthedent 2020.08.03. 19:34:04

@Tölgyes Péter: "Szellemileg visszamaradottaknak: akinek politikai okok miatt veszélybe került az élete - ez neked mindenki lenne?"

Az ellenzék nem ezt követelte, az európai liberálisok nem ezt követelték és persze az egész afrikai kontinens élete politikai okokból van veszélybe.

"És Magyarország az egyetlen, amelyik képes lenne befogadni menekülteket? "

Tehát azért nem jönnek ide majd százmilliók, mert mások is befogadnak majd embereket? :D

Figyu: nézd meg a statisztikákat, a szenvedők és rászorulók száma évente ennyivel nő. Nem lehet olyan, hogy majd befogadod őket elfogynak! :D Majd nem jön több vagy hogy gondolod? Húúúúú!

"Az EU-kvóta egyébként, írd és mondd, 1264 menekült befogadását írta volna elő Magyarországnak"

Akkoriban nyilatkozták úgy a svédek, hogy ők első körben körülbelül 50 000 embert küldenének ide. Ez az 1264 egy baromi nagy hazugság volt, egy beetetés, ne terjeszd, magadat égeted.

"miközben Orbán jóval több, mint tízezer pénzes, tehát az ő kirekesztő megfogalmazásában megélhetési menekültet fogadott be"

A magyar állam azt fogad be magyarországra, akit akar. A németek meg fogadjanak be németországba, a svédek meg svédországba. Elég egyszerű dolgo ám ez!

"megélhetési menekültet fogadott be, akik meg tudták venni a negyed millió eurós letelepedési kötvényt..."

Azok fasza kis megélhetési menekültek voltak, negy millió euróval. :D

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:35:12

@arthurthedent: A mélyszegények egyébként valóban"eltűntek", tudniillik azok, akik már három hónapja nem találnak munkát, azokat attól kezdve nem létezőnek tekintik. Nem kapnak semmilyen támogatást, mintha nem is élnének. Az ő nullájuk sem számít bele az átlagbérbe, mert a nyilvántartásból is törlik őket - roppant humánus módon.

arthurthedent 2020.08.03. 19:35:31

@Tölgyes Péter: "Az természetes, hogy adattisztítást is végeznek, de ez a számítás módszerét nem befolyásolja érdemben."

Persze, csak lehetetlenné teszi, hogy bekövetkezzen az, amivel itt előjöttél, hogy majd a mészáros miatt annyi az átlagfizetés amennyi. Akkor tudtad, hogy amit mondasz az nem úgy van? ;)

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:37:37

@arthurthedent: Passz. Elég volt ebből a visszaböfögős hülyegyerek-játékból. Önmagad ismétled, függetlenül attól, hogy nem bizonyítasz semmit.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 19:39:38

@arthurthedent: Az adattisztítás nem arra szolgál, hogy tényleges kiugró fizetéseket ne ugyanúgy vegyenek figyelembe, mint tényleges nagyon alacsonyakat. Kérdezz már meg valakit az átlagszámításról, akinek nem kell "gugliznia" ahhoz, hogy összedrótozzon egy valamire való kommentet.

Emmett Brown 2020.08.03. 19:48:22

@arthurthedent: jaja, kurvajól hangzik, kár hogy a konstrukció miatt a nemmegélhetési negyedmillió eurós bevándorlók többe kerültek mint a déli kerítés.

moloy 2020.08.03. 20:15:09

"Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendég­szere­tő ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni."
Én a "23 millió román" óta vagyok megtévesztés alatt. (Igaz, azóta az is elhangzott, hogy hazudtunk...)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2020.08.03. 20:37:58

@Tölgyes Péter: "Az EU-kvóta egyébként, írd és mondd, 1264 menekült befogadását írta volna elő Magyarországnak"

Szerkesztő úr, a megszólalási stílusa nagyon sokat árt a hitelességének.

Amikor erről a kvótáról folyt a süketek párbeszédéhez hasonlítható civakodás, akkor a kormányellenesek rendszeresen elmondták, hogy nincs is semmiféle kvóta, és az sem kötelező, sőt, önkéntes, de elvárják tőlünk, mert ez a szolidaritás. (A szolidaritási kötelezettség, már ha van egyáltalán értelme ilyenről beszélni, nem arra vonatkozna, amikor valaki szándékosan bajba keveri magát, és most a többieknek tessék kisegíteni őt belőle.) Németország, Svédország, Olaszország hihetetlenül ostoba módon összesen mintegy 1 millió 800 ezer migránst halmozott fel, és szolidaritás címén ezek elosztását próbálták elérni az EU fórumain való agresszív és a nevetségessé válástól sem tartózkodó nyomulással. Ezekből mintegy 300 ezer fő elhelyezéséről döntöttek első lépésként, azok közül kaptunk volna a nyakunkba 1264 embert (plusz utána a családegyesítési joggal élve még vagy ötször ennyit, becslés szerint). De ez csak első lépcső volt, és Orbán azért háborúzott ellene olyan hevesen, mert azt mondta, hogy ha az első ilyenbe még hagyjuk belecsalni magunkat, akkor később nem tudni, hol lesz vége.

"miközben Orbán jóval több, mint tízezer pénzes, tehát az ő kirekesztő megfogalmazásában megélhetési menekültet fogadott be" "Az EU meghagyta minden országnak a jogot, hogy eldöntse, jogosult-e valaki a menekült státuszra vagy sem."

Ezért miért nem kapott egy dicsérő szót sem? Hiszen ezek szerint nem idegenellenes, csak élt az ország azzal az állítólagos joggal, hogy kiválogatja, kiket akar befogadni.

Orbán soha nem hagyta el azt, hogy tisztázza, Magyarország az ILLEGÁLISAN ide bejutókat akarja kiseprűzni, és azt megakadályozni, hogy Merkel összeválogasson nekünk egy adagot a söpredékből. Orbán ellenségei viszont újra meg újra elkántálták, hogy Orbán nem akar beengedni senkit. Igaz, később elkántálták azt is, hogy hány embert fogadott be közben az ország máshonnan, de úgy gondolták, ha leplezik, hogy hülyét csinálnak magukból, akkor azt senki sem fogja észrevenni. Nos, egyelőre a Fideszé a néphatalom az országban, cseppet sem véletlenül.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 21:03:25

@Androsz: Olvass egy kiscit hozzá mielőtt ilyen marhaságot képes vagy leírni: "Nos, egyelőre a Fideszé a néphatalom az országban, cseppet sem véletlenül."

A néphatalom nem párté, hanem elsődlegesen a Parlamenté, amelynek a feladata - lenne - a végrehajtó hatalommal megbízott kormány ellenőrzése. Hogy Magyarországon ez tíz éve megtörténik-e, azt ki-ki saját pártszimpátiái alapján dönti el, miközben tények bizonyítják, hogy - egy frászt.

Kitűnő bizonyíték erre az, ami az EU-költségvetéssel kapcsolatban történt. Orbán kívánságának megfelelően a kétharmad egyfajta ultimátumként meghatározta a miniszterelnök mozgási szabadságát. Majd, amikor a négy előírásból semmi sem valósult meg, tehát Orbán semmibe vette a Parlament döntéseit, egy emberként győzelemnek nevezték a kudarcot, majd nem mentek el a rendkívüli ülésre.

Nehogy már rá merjen kérdezni valaki a főméltóságú úrra, mégis, hogyan gondolta, hogy semmibe veheti az országgyűlés rá nézve kötelező határozatát (még ha azt ő maga mondta is tollba a kétharmadnak).

Na, de nem terhellek tovább, te úgyis homlokegyenest másként értelmezed a történteket. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2020.08.03. 21:28:10

@Tölgyes Péter: "A néphatalom nem párté, hanem elsődlegesen a Parlamenté"

Szabad erre hivatkoznom, amikor majd legközelebb azt olvasom, hogy a Fidesz uralkodik az országban? :-D

Thrawn 2020.08.03. 21:44:14

A bejegyzés elolvasása közben azon gondolkodtam, hogy vajon milyen célból születhetett. Mi késztette a szerzőt arra, hogy elővegye újra a gumicsontot és rágjon rajta párat? És mire föl került ez ki az index címlapjára?

A kommentjeit olvasva már kezdem megérteni mi lehetett az elképzelés eme sorok lejegyzésekor. Talán az erényjelzés lehetett a cél, a saját akol felé visszajelzés, hogy "itt vagyok és harcolok ezekkel a fideSS-nácikkal". Vagy az, hogy harcoljon a vélt igazságáért, mert mindenhol bérencek vannak (ha mégsem akkor majd kinevezi az Önnek ellentmondókat annak).

Viszont ha az a célja, hogy bayeri magasságokba emelkedjen... Nos, alakul. Minden megvan: birkázás, fasisztázás, kreténezés, csúsztatás, nyílt hazudozás és úgy általában mindenki azonnali becsmérlése aki nem nyal be tövig. Igen, nyilván én is fasiszta vagyok, meg fidesz szavazó, és jó nekem, hogy RETTEG MINDENKI!

Tisztelt szerző! Ön a kognitív disszonancia permanens állapotában él. Félreértés ne essék: nagyjából jól látja a fidesz helyzetét. A gond inkább ott van, hogy amíg az egyik oldal (az ön esküdt ellenségei) mindent csak rosszul csinálhatnak, alattomosan, gerinctelen féreg módjára addig a baloldal politikusai és közéleti személyiségei hősök, igazmondók, feddhetetlen személyiségek és soha, de soha nem vernék át a népet. És soha nem riogatnának minket.

Ha mégis valami baj történne akkor elég elütni azzal, hogy "nem a legszerencsésebben fogalmazott", vagy "zárt körben, a sajátjai körében, a frakciótagoknak mondta el, hogy felrázza és megnyerje őket a változtatásnak". Ezek ha jól nézem az ön "tollából" származnak. Ó, és valóban, tényleg csak "egy, azaz egyetlen embernek a szeme sérült meg a gumilövedéktől". Mindenki más művérrel kente össze magát. Meg amúgy is a fidesz által fizetett provokátorok voltak. És valójában az MSZP sem hamisított költségvetést, nem hazudtak nyíltan a választóknak. Nem, ilyen nem történt, propaganda!!!

Nem tudom eldönteni, hogy Ön ennyire korlátolt-e, vagy valóban fontosabb, hogy a sajátjai szekerét tolja annál, hogy elismerje: mindkét oldal fabatkát sem ér. Azaz pontosabban fogalmazva: akiknek ön tolná a szekerét többnyire levitézlett, leszerepelt vesztesek. Akár tetszik, akár nem.

De nyugodtan írogassa vitriolos és gyűlölettel teli bejegyzéseit, harcoljon a kommentek között az ellenségeivel akiket magának kreál. Önnek ez a valósága és hiába kérdőjelezné meg bárki annyira mélyen az Ön részévé vált, hogy nem tud enélkül élni. S aki nincs magával az az ellensége.

Őszintén sajnálom érte, szar élet lehet.

(Igen, első hozzászólás. Igen, 2007-es profil. Alvó Fideszügynök vagyok. Vagy csak elfelejtettem, hogy van itt is profilom. De mindegy is.)

Tölgyes Péter 2020.08.03. 21:45:35

@Androsz: Szabadnak szabad, csak éppen azt jelzi, hogy összemosod a valóságot az alaptörvényben rögzítettekkel, amelyre azok, akik készítették - egypárti diktátummal - tesznek a leginkább. Mintha bizony az előírásai csak a plebszre vonatkoznának. Tudod te nagyon jól, hogy a valóságban a fideszes kétharmad azt teszi a Parlamentben, amit Orbán előír. Ennyit a néphatalom letéteményeséről, hol marad itt a kétharmadon kívül esők érdekének védelme?! A néphatalom arányosságot jelent, ami nem aránytalanság, ugyebár. Papíron nem, csak a valóságban.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 21:52:04

@Thrawn: A véleménye mindenkinek a sajátja. Azt gondol rólam, amit akar. Nem tartom alvó ügynöknek, mert meglehetősen ébren van. Csak éppen nem lát, nem hall, nem érzékel. Felmondja a leckét. Engem nem kell sajnálnia, aki itt szánalomra méltó, az ön. Majd amikor erre rádöbben, gondoljon vissza erre a posztra és arra, miként minősített engem. A tapasztalat sajnos mellettem szól, a tapasztalás meg önre vár.

Mit mondjak, nem lesz kellemes. Továbbmegyek: baromi kellemetlen lesz az ébredés.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 21:57:39

@Thrawn: Még valami. Ne próbálja meg interpretálni az én szavaimat. Azt ugyanis soha, semmikor nem használtam emberre, hogy "gerinctelen féreg módjára", a dehumanizálás ellen ugyanis még a saját oldalammal is van küzdelmem. Ha én gyűlölettel írtam, miért nem cáfolt belőle semmit, de semmit?

Abból, hogy leszól, még nem tud győztesen kijönni, hiszen gyermeteg dolog egy egész posztot arra szánni, hogy "leleplezze", én vagyok a született rossz. Bár még ezt sem próbálta meg alátámasztani mással, mint az öntől származó minősítéssel. Rossz és gonosz vagyok, mert... ön szerint rossz és gonosz vagyok.

Most akkor ezért a vádért kellene szégyenkeznem? Nekem? Meghagyom önnek. Majd, ha cáfol és bizonyít, elgondolkodom rajta. Addig csak legyintek, azt sem tudja, mit akar mondani, azon túl, hogy természetesen én vagyok a hunyó.

Csakhogy ezt nem maga dönti el, meg én sem. Majd az élet megmondja, melyikünknek volt igaza.

élhetetlen 2020.08.03. 22:24:32

@enrikokaruszo: @Tölgyes Péter: (csak megtekintésre). „és egyébként mennyivel tisztább, biztonságosabb és szárazabb érzés, ha a világ aktuális problémáiért a fehér heteroszexuális férfiak tehetők felelőssé”. Ez volt az első kijelentésed, célozva valakire. Ezzel kapcsolatban mit bizonyítottál, azon kívül, hogy nem értetted meg, mit mondott? „annak kell bizonyítani bármit, aki állít valamit”. Itt neked kellett volna saját magad szerint bizonyítani, hogy igaz, amit mondtál, de erre kísérletet sem tettél. Logikátlan. És, hogy ezek után oda jutsz, hogy „kezelésre volna szükséged”, már csak szánalmas hablaty.

morph on deer 2020.08.03. 22:33:45

@arthurthedent:
“ Szép csendben eltűnnek a szegények Magyarországon”

Ühüm.
Akkor az mégis hogy lehet, hogy az EU 20 legszegényebb régiója közül 7, azaz hét éppen Magyarországon van?

Gondolom, csak van erre is egy magyarázat Habonytól, jól tudom?
Hadd halljuk!

Tölgyes Péter 2020.08.03. 22:35:27

@élhetetlen: Így van, de a logikát számon kérni képességhiányos emberektől túlzott elvárás. Egyetlen önálló gondolatra nem volt képes a rám támadók meglehetősen szép számú hada, csak a kormánykommunikáció hamis állításainak ismételgetésére.

nincs1agy 2020.08.03. 22:40:13

@Tölgyes Péter: Én az illegális migránsok viselkedésére , és a pc idiotizmus viszonyára céloztam, ha nem is túl finoman..

Thrawn 2020.08.03. 22:46:14

@Tölgyes Péter:
Sajnos el kell, hogy keserítsem. Látok, hallok, és beszélek emberekkel. A legtöbbjük nem retteg, nincs átmosva az agya. A vidéken élők nagyja sem a barna bőrű ördögöktől fél. Ott inkább élni akarnak, nem a nagyvilág ideológiáit beszívni. Nincs rá szükségük, nem is lesz. Viszont amikor megélni akarnak jön a képbe a fidesz, amely mindenhova beültette az elmúlt években a strómanjait, vállalkozóit. Amikor nyílt titok, hogy honnan jön a pénz akkor más lesz a helyzet. Nagyon más. Ott nincs multi amely nem rúg ki. Sem biztos megélhetés egy klimatizált irodában. De egyszerűbb arra fogni mindent, hogy a gyengeelméjűek a szavazók. Pontosan ezért nyert Trump is (és jó eséllyel fog is). Lehet utálni a populizmust, de ha nincs alternatíva akkor ez marad. És ez a blogbejegyzés valamint a kommentek pont az ellenkező hatást érik el a vélt szándékhoz képest.

Nos, valóban lehet, hogy nem dehumanizálta a fidesz tagjait vagy szavazóit, nem ismerhetem minden kijelentését. Cserébe a fasisztázás belefér? Esetleg az egy "megsérült" szem is (amit az illető el is vesztett tudtommal)? Az belefér etikailag, hogy olyan embert éltet aki soha az életben nem ismerte volna el azt "a" beszédet, ha valaki nem árulja el galád módon? Azt kell mondjam, hogy rezeg a léc.

Nem akarok győztesen kijönni, nem akarok semmit megnyerni. Egy normális országban akarok élni. De itt nincs jó választás. Olyan mély árkokat ástak, és ásnak mindkét oldalról amit egyre nehezebb betemetni. Semmi vita, semmi racionalitás. Ön szerint mégis mit feltételezzek ezeket elolvasva? Hogy Ön a saját oldaláról át-át lövöldözve csupán jót akar mindenkinek? Főleg az eredeti bejegyzésemben idézett sorokat olvasva? Nincs mit leleplezni, végigolvastam a kommenteket.

Ezt látom 20 éve az országban. Egy kis puskaropogás itt, egy átdobott gránát ott. Lenáciznak valakit azért, mert fáj Trianon (nekem is, rohadtul okkal), utána lebuzizzák mert támogatja, hogy legyenek jogaik a melegeknek (igen, legyenek). De ugyanakkor fasiszta mert gondja van a felvonulással, vagy a gender-elmélettel.. És a példák sora végtelen. Pária lesz az aki nem áll be a sorba.

Mostanra pedig már a bedezsolti féle nyílt gyűlölködésnél tartunk... Ez van, ez a közélet. Hihetetlen! Szerencsére a balhézó antifák még nem értek ide.

Cáfoljak? Micsodát? A bejegyzést? Ugyan nem sok, de: "Félreértés ne essék: nagyjából jól látja a fidesz helyzetét". Nem kötelezem semmire, sem szégyenkezésre, sem másra. Azonban érdemes azon elmélázni, hogy valóban ér-e ennyit a másik oldal elleni végtelen háborúzás, ez a szélmalomharc. Amibe igazából a két oldal együtt hergeli bele az átlagembert. Megéri felvenni a szemellenzőt és egyszerűen ignorálni a a problémás tetteket és kijelentéseket a saját oldalunkról? Szerintem nem, akármilyen nemesnek is hiszek egy célt.

Az idő valóban eldönti kinek van igaza. Remélem annak aki nyugalmat akar, nem ellenséget keres. Ön a kommentekből ítélve az utóbbit teszi.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 22:50:48

@nincs1agy: Miért, téged megvezettek az "illegális migránsok"? Befogadtad őket, aztán az asztalodra piszkítottak? Látod, mennyire ostoba vagy? Egy kalap alá veszel mindenkit, csak azért, mert mindent elhiszel, amit a kormánypropaganda sulykol. Te tudtad azt, hogy ahol beszámoltak menekültek által elkövetett bűncselekményekről, nem egyszer később helyesbítettek, mert helyiek voltak az elkövetők? De persze nálunk az ilyen információk valahogy kimaradtak a "hírekből". Meghagyták az embereket a tévhitben.

morph on deer 2020.08.03. 22:53:23

@arthurthedent:
“ "megélhetési menekültet fogadott be, akik meg tudták venni a negyed millió eurós letelepedési kötvényt..."

Azok fasza kis megélhetési menekültek voltak, negy millió euróval. :D”

A negyed millió NEM azonos az általad “negy millió” eurónak nevezett összeggel, akármi is legyen a “negy”.

A negyed millió konkrétan 250 000, azaz kétszázötvenezer, ennél nem több.

Azt egyébként tudod, hogy a letelepedési kötvények összege KAMATOSTÓL visszajár a befektetőknek a futamidő leteltével?

Ami körülbelül mostanában kezd esedékessé válni, ha jól emlékszem!

Vagyis Magyarország KÖLCSÖN kapta azt a 250 000 eurót, kamatra, és annak fejében beengedett fűt-fát, kínait, oroszt, afrikait, sőt: hottentottát és pirézt ()!!!) is az EU-ba, tulajdonképpen kontroll nélkül, ráadásul családostól!
És mindezt majd minden magyar fizeti vissza, mert mi vagyunk azok az adófizetők, akik a pénzt biztosítják ezekhez a geciségekhez!

De legalább Rogántóni és haverjai szakajtottak pár tucat milliárdot az üzleten, hát az is valami., nem?
Ennek legalább lehet örülni, ga másnak nem is...

élhetetlen 2020.08.03. 23:07:19

@Csetepaté márki: Mi abban a „rendkívül veszélyes idiótaság”, ha egy magyar lány, egy Magyarországon felnőtt, itt szocializálódott vietnami fiúhoz megy feleségül, (de lehetne arab, vagy néger, vagy félvér is). Komolyan gondolod, hogy csak a szomszéd családból kéne házasodni? Egy példa, az unokahúgom átküldte telefonon a lánykérés képeit, én lelkesem mutatom annak a családnak, akikkel tizenöt évig jó viszonyban voltam. Nem az jött, hogy gratulálunk, hanem, hogy mit szólt a család. Mert a vőlegény fekete. Hol fognak lakni, Mo-n, vagy Afrikában? A srác már Angliában született, miért menne Afrikába? Csak azt nem kérdezte meg a feleség, hogy ezen túl csak banánt esznek-e. Visszakérdeztem, te komolyan gondolod, hogy minden feketénél okosabb vagy, mert fehér a bőröd? Ez négy éve volt, azóta nem beszélnek velem. De nyilván nem gyűlölik az idegen fajokat, nem lehet gyűlölködőnek tekinteni őket. (férj szövege korábban, hogy ide ne jöjjön senki, de az belefér, hogy a fél belvárost már felvásárolták az arabok, a Klotild palotáktól a Párizsi udvarig, mert mit aptyuk tész mindig jó az, de egy gyalog ne házasodjon már úgy akárhogy).

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.08.03. 23:07:50

@Willkommenskultur: Természetesen csúsztatsz. Nem a reálbér számít, hanem a reáljövedelem.
1991 98%
2001 100,8%
2010 105%
2018 134%

Akkor pedig messze nem olyan nagy a különbség.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 23:10:38

@Thrawn: Nem akarok harcolni a másik oldallal, nem az a célom. Akárhogy alakulnak a dolgok, arra vagyunk kényszerítve, hogy együtt éljünk ebben az országban. Azokkal is, akik életveszélyesen megfenyegettek, noha én azt senkivel nem tettem még.

Éppen ellenkezőleg, az ön félreértelmezésétől eltérően azt szerettem volna feltárni, minek köszönhetően vált ebből az országból robbanás előtti petróleumos hordó. A nagy átverés show-t akartam leleplezni, amellyel Orbán maga mellé állította azokat, akiket ugyanúgy nem vesz semmibe, mint politikai ellenfeleit.

És itt pontosítanom kell egy tévedését. Azt írja: "Az belefér etikailag, hogy olyan embert éltet aki soha az életben nem ismerte volna el azt "a" beszédet, ha valaki nem árulja el galád módon? Azt kell mondjam, hogy rezeg a léc."

Először is, nem szokásom politikusokat éltetni, nem voltam, nem is leszek akaratlan bábja senkinek. Nem tisztem az ön által - is - megvádoltat védeni, ezért csak cáfolhatatlan tényt mondok. Ami abban a beszédben elhangzott, arról cseppenként adagolva az akkori miniszterelnök nem sokkal a választás után elkezdett beszélni. És nehogy azt higgye, hogy akkor árulták el, amikor a videó Kósához került, majd a rádióhoz. Utána lehet keresni, a Fidesz pontosan tudta, mi történt Őszödön, már néhány nappal az MSZP-frakció ülése után.

Akkor kezdték el hazugság miatt vádolni Gyurcsányt, hónapokkal azt megelőzően, hogy kezükbe jutott a kazetta.

Az árokásás amúgy Orbán kedvenc harcimódja, amióta 2002-ben előre nem láthatóan, nagyon nem vártan elveszítette a hatalmat. Nyolc éve volt arra, hogy tökéletesítse azt, amit a leggusztustalanabb amerikai gyűlöletgyár feje, Finkelstein megtanított neki. Nem tudom, hány éves volt akkoriban, de emlékeznie kell: az egész pályás letámadás példa nélküli volt a magyar történelemben. Az is, hogy az ellenzék bevette magát a tévébe, lassan, szisztematikusan elfoglalta a média gyenge pontjait, hogy aztán már hatalomban felfaljon mindent.

Nem szabad egyenlőségjelet tenni agresszor és megtámadott közé, a sorsunk múlik attól, képesek vagyunk-e ügyelni a fontossági sorrendekre. Az nem érdeke a lakosságnak, hogy folyamatosan harcban álljunk a világgal - csak azért, hogy a vezér a megmentő szerepében tetszeleghessen.

Én is békében és békésen AKAROK élni. Semmi bajom azokkal, akik más véleményen vannak sok mindenről. De nekem a kormány ne szóljon bele abba, mit tanuljon a gyerek az iskolában, mert az a szakemberek, a pedagógusok dolga. És ne mondja azt szemrebbenés nélkül a miniszterelnök, hogy a magyar az egyik legjobb egészségügy, mert én a közelmúltban voltam 35 napot kórházban combnyaktöréssel, úgyhogy engem ne nézzen hülyének.

Én, tőle eltérően pontosan tudom, milyen a magyar egészségügy. Folytathatnám sokáig, de reggeltől elég fárasztó ez a szópárbaj itt. Jó éjszakát.

nincs1agy 2020.08.03. 23:13:32

@Tölgyes Péter: Itt nem én vagyok ostoba, hanem az, aki nem képes felfogni, hogy mekkora veszélyt jelent Európára a döntően muzulmán bevándorlás és a pc idióta butaság szövetsége. Nyugodtan értsd magadra!

nincs1agy 2020.08.03. 23:15:01

@Tölgyes Péter: "Te tudtad azt, hogy ahol beszámoltak menekültek által elkövetett bűncselekményekről, nem egyszer később helyesbítettek, mert helyiek voltak az elkövetők?"

Ó persze és én vagyok ostoba. döbbenet, hogy egy idős ember hogy lehet ennyire naiv..

élhetetlen 2020.08.03. 23:18:43

@enrikokaruszo: Remélem, a gyerekeid túlélik a nevelésedet, és felismerik a mentális problémáidat, és túllépnek rajta, vagy maguktól elmennek majd pszichológushoz, hogy feldolgozzák a nevelési traumákat.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 23:21:01

@nincs1agy: Nyugodt vagyok, mert nem én barátkozom az arabokkal - akik ugyebár döntően muzulmánok -, hanem az ország miniszterelnöke. Senki, érted, senki nem akarja, hogy a muzulmánok ellepjék Európát. Az ezzel történő riogatás csak Orbán és a hozzá hasonló populisták egyik legeredményesebb fegyvere az olyan észkombájnok maga mellé állítására, amilyen te is vagy.

Azt azonban még hozzá kell tennem, hogy az embereket nem a származásuk, nem is a világnézetük vagy a nemi identitásuk alapján, hanem a cselekedeteik szerint szoktam megítélni, immáron több évtizede. Módom volt bejárni a világot, találkoztam mindenféle náció képviselőivel, de a nézetemben még nem kellett csalódnom.

Egy adott ország állampolgárának lenni, ez bizony önmagában semmiféle minőségi garanciát nem jelent - ha ezt nem érted, akkor semmit sem értesz az életből és mindig is hitvány politikusok még hitványabb manipulációnak kedvenc áldozata leszel.

Tölgyes Péter 2020.08.03. 23:26:53

@nincs1agy: Én éppenséggel nem voltam hiszékeny, te viszont még most is úgy gondolod, nem a helyi (külföldi) korrigált hír az igaz, hanem amit idehaza bemondtak róla. Az MTVA-nál hírgyár készíti a hírügynökségi információk átdolgozását a kormánypárti médiának - tudod, annak, amelyikben a megyei lapok ugyanazzal a címoldallal jelennek meg...

Szakmabeli vagyok, mindez nem legenda - úgy manipulálnak titeket, ahogy csak belefér. Tehetik, mert mindenre vevők vagytok.

Na pá, aludj egy jót, hátha arra ébredsz, hogy nemcsak nézni, látni is tudsz...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.08.03. 23:50:59

ÉS mindezeket azért teszik, mert folyamatosan fosnak. Mindentől. Sorostól, migránsoktól, a libernyákoktól, a ruszkiktól, kínától az eutól. Főleg a csuti törpe fél attól, hogy elveszít még egy választást, mert akkor megy a börtönbe. Nála többet ugyanis magyar még nem sikkasztott a történelemben. A mai parlamenti üléstől is befostak, mert nem tudták volna megmagyarázni führerük Brüsszeli tetteit. Inkább be se ment a fosós banda.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.08.03. 23:53:36

A csuti törpe a felelősségrevonástól fosik, a seggnyalói pedig tőle fosnak, hogy elveszítik führerük kegyeit, ezért inkább lopnak, csalnak, hazudnak.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.08.03. 23:55:56

@nincs1agy: "mekkora veszélyt jelent Európára a döntően muzulmán bevándorlás és a pc idióta butaság szövetsége"
No, erről beszélek, ezt nevezem fosásnak.

MEDVE1978 2020.08.03. 23:57:54

Részben. Ez csak a kép nagyon kicsi része. A kép nagyon máshol kezdődik.
A második világháború után az épülő jóléti kapitalista rendszerek a legitimációjukat a középosztályra alapozták. Az olajválságig, illetve egyes helyeken a nyolcvanas évek közepéig ez nagyon jól is működött. A középosztály lett a társadalom legnagyobb rétege, átfogva annak 70-80%-át, viszonylag kicsi maradt a prekariátus. A probléma kettős volt: 1. NYugat-Európában megszűntek a gyarmatok, így a nyersanyagok beszerzése jóval drágább lett, már nem lehetett bagóért beszerezni és a gyarmatok piacai más előtt is megnyíltak vagy örökre bezárultak (mondjuk szovjetek felé fordulás esetén). 2. A tőke mozgása és mozgatása egyre gyorsabb és könnyebb lett. A tőkeérdekvédelmi szervezetek (GATT, IMF, WB) folyamatosan lebontották a nemzetközi protekcionista gátakat, vámokat, tilalmakat, nemzetközi választott bíróságokban perelhették be az államokat a cégek stb.
Az első nagyobb válságok igazából már a nyolcvanas években eljöttek, a fellendülést a 90-es években két dolog hozta el, egyrészt a szovjet tábor megszűnése és az így megnyíló új piacok, másrészt pedig az informatikai forradalom és a mindenkinek legyen otthon PC-je, majd az internet. Ezt aztán további boomok követték, pl: laptop, mobitelefon stb. Ez nagyrészben kitartott a kilencvenes években, vitte előre a fejlett országok gazdaságát. Itt már MAgyarország is releváns. Azt lehet mondani, hogy igazából a Medgyessy kormányig az ország privatizációja folyamatos volt, ez pedig elég volt jutalomnak. Ebből a jutalomból, meg a piacra benyomuló működőtőke importból származó bevételekből volt elég pénz az osztogatáshoz, a klientúra etetéséhez. Így volt ez Antall és Boros alatt, Horn, Orbán és Medgyessy kormánya idején is, illetve egy nagoyn mérsékelt életszínvonal növekedést tudott biztosítani a magyar középosztály számára is.
A baj, hogy ez a mérsékelt növekedés sohasem volt elég ahhoz, hogy bárhová az EU-s átlag közelébe is hozza Magyarországot. A népnek meg kezdett elege lenni.
2002-ben azért szavazták meg Medgyessyt, mert megígérte a 100 napos programot, ami egy hatalmas jóléti csomag volt, anno meg is haladta a költségvetési teljesítőképességet. 2006-ban azért szavaztak Gyurcsány kormányára az emberek, mert 1) megvalósult a 100 napos program, 2) Orbán nyilvánvalóan hazudott azzal, hogy rosszabbul élünk, mert az ellenkezője volt igaz sokaknak.
Persze akkoriban a FIDESZ tábor még más volt, csak egy FIDESZ ciklus állt mögöttük. AZtán jött az őszödi beszéd, amivel bár Gyurcsány tökön lőtte magát, ugyanúgy megbukott volna 2010-ben, a 2008-as válság miatt. Akkor ugyanis egyértelművé vált, hogy a gazdaság végtelenül nyitott, a tőke meg pillanatok alatt el tud menni és akkor rohadt kevés dolog marad, illetve pluszban még az államadósságunk is EUR-ban van.
A középosztály, ami tehát a saját helyzete tendenciózus javulását várta a helyzettől lépett és beültette ORbánt 2010-ben a kormányra. Ahogy leváltotta Antallékat, Hornt, Orbánt és Bajnait, amikor az már nem tudott teljesíteni. Szépen ment tovább az idő és jöttek a botrányok és a 2014-es választások. A kormányzati teljesítmény jólét szempontjából nem volt se túl jó, se túl rossz, viszont Orbán megváltoztatta a játékszabályokat, bedarálta már akkor is a média egy részét, illetve megváltoztatta a választási rendszert, hogy bebiztosítsa a győzelmét. Annak ellenére lett 2/3-os győzelme, hogy a szavazatok kevesebb mint felét kapta meg. Így később Orbán már megengedhette magának, hogy akár az egykori FIDESZ-es szavazógárda egy részét is elidegenítse magától. Ami elkerülhetetlen volt, nemcsak az autokratikus stílus miatt, hanem mivel nem tud már egy folyamatos növekedési perspektívát adni a középosztályoknak. Orbán teljesen le is tett erről, az alsó osztályokat lényegében magára hagyta egyfajta új szolgaszerepre (közmunka) a helyi földesurak szolgálatában, a középosztálynak pedig inkább a felsőbb részét célozza meg a különböző kedvezményekkel. De már régen nem gazdasági populizmussal hódít, mert a magyar társadalom egészének felemelése lehetetlen és nem is hinnék el neki. Emiatt se nagyon ígér mostanában semmit.
A középosztály jelentős része pedig gyakorlatilag pont ugyanúgy reagál mint számos más külföldi országban. Csalódik a nagy jobboldali pártban (FIDESZ) és korábban Gyurcsány miatt csalódott a nagy baloldali pártban és liberális szatellitjében is. Ezután a szélsőségekhez megy, mivel ők képviselik jól azokat a részérdekeket, amelyek miatt még érdemesnek tartják a csatlakozást. A Jobbiknál ez például a rendpártiság és a cigányellenesség volt, a LMP / Momentumnál a viszonylag független, modern, liberális image. A FIDESZ is lefed szélsőségeket, hogy ott is hozzon szavazókat, na ez az ellenségpolitika amiről a poszt ír. De ez a történet vége, Viktor megtalált annyi szavazót, aki a módosított választási rendszerben hatalmon tartja. Sokaknak nyilván prosperitást hozott, sokaknál pedig azt a szélsőség iránti ígényt elégíti ki, hogy gyűlölhessenek.

élhetetlen 2020.08.04. 00:03:12

@Willkommenskultur: „Amig az en orszagomba, varosomba, utcamba nem akarjak eloirni, hogy ki telepulhet le.”Értem, a te őseid még letelepülhettek ott, de a te generációddal zárjuk le a letelepedést (kivéve pl Pharaont, aki Orbán szomszédja is lehetett). Így gondolod? A családodnak még járt, másnak már nem jár a letelepedési jog?

MEDVE1978 2020.08.04. 00:18:22

@MEDVE1978: Az egészhez viszont annyi hozzátartozik, hogy gyakorlatilag hasonló folyamatok vannak nyugaton is.
Meg kell nézni például mondjuk Olaszországot. A régi szocdem pártok, sőt Berlusconi is már messze a múltté (bár előbbiek most szerepet kaptak, hogy az Öt csillag hatalmon maradhasson). A következő választásokon a populista Öt Csillag mozgalom és Salvini pártja főszerepben. Vagy Németországban: az egyéni vállalkozók a gazdasági liberális FDP-re szavaznak, a fiatal klímatudatos emberek a Zöldekre, a régi keleti tartományokban a szélsőbal Linkére vagy a szélsőjobb AFD-re. A szocdem SPD egykori 30+%-os értékekről esett vissza 12-15% környékére, csökkenő tendendciával. A CDU/CSU egyedül Merkel karizmája és legendája miatt tudja még magát 30% felett tartani, de látszik, hogy mennyire nem sikerül méltó utódot találniuk.

Jelenleg tehát a legtöbb helyen a fejlett világban a csalódott középosztály váltogatja a kormányokat. Nálunk azért nem, mert Viktor bebetonozta a választási rendszert és dominálja a médiát, sőt egyre inkább a gazdaságot is.

Sajnos én továbbra is azt látom, hogy amíg Viktor aktív, addig a FIDESZ hatalmon marad. És ez még legalább 15, rosszabb esetben 25 év.
Külső sokk nem fogja tudni tartósan elmozdítani, egyszerűen azért, mert még ha össze is omlik a gazdaság (ami nem valószínű), akkor is szükség lesz vállalatokra, infrastruktúrára az újjáépítéshez. Ami az ő holdudvarának kezében van. Ha tehát jön egy új kormány, a FIDESZ médiagépezet és gazdasági holdudvar hónapok alatt fogja bedarálni teljesen, mielőtt bármi értelmeset tehetne.
Belülről szintén nem fogják megbuktatni. A FIDESZ-ben egyedül Lézer János az, aki nyíltan ambíciót mutatott arra, hogy szívesen lenne miniszterelnök, amíg emiatt parkolópályát nem kapott. (Tegyük hozzá, hogy Lézer vezetési stílusa olyan, mint egy embertelen náci diktátoré, tehát nála talán még Viktor is jobb). Azt viszont nagyon simán kapta, egy pillanatig nem merült fel, hogy Viktor leváltható.
Az ellenzék a leírt effektus miatt, illetve a kormányzati extrém médiatúlsúly miatt továbbra is forgácsolt marad. Egy-egy ügyre, mint például az internetadó volt anno, lehet majd mozgósítani, de az ott összegyűlt energia hamar elfolyik, eloszlik. Mert a kormány vagy keresztülviszi, mert nem óriási az ellenállás vagy visszakozik, mert óriási az ellenállás. Mindkét esetben elülnek majd a tüntetések és a lendület elfogy.

élhetetlen 2020.08.04. 00:29:26

@Galerida: „És közben a karaván gyorsuló ütemben halad....” a szakadék felé.

élhetetlen 2020.08.04. 00:56:54

@Gleccsertetű: „az igazság az, h a magyar nemzet attól retteg csak, h visszatér a lúzer "baloldal"”. Mi van? Kinevezted magad a magyar nemzetnek?

élhetetlen 2020.08.04. 01:32:53

@arthurthedent: Bocs, hogy beleszólok, de „Azok fasza kis megélhetési menekültek voltak, negy millió euróval.”, ez hülyeség. Fogalma sincs senkinek, hogy kinek ki adott rá pénzt, hogy legyen embere, aki az EU-ban szabadon mászkálhat. A másik, bankok adtak kölcsönt rá, mert a magyar állam garantálta a visszafizetést. A közvetítők lenyúltak egy csomó pénzt, azt is az adóból fizetjük vissza, de jó üzlet volt, valakiknek. Az, hogy Varga képes volt azt mondani az országnak, hogy mennyi bevételünk volt a letelepedési kötvényből, az szégyenletes volt. Ha kölcsönt kérek, akkor adósságom keletkezik, akkor is, ha megkaptam a pénzt. Na, ez csak egy kis kitérő volt.

élhetetlen 2020.08.04. 02:04:48

@Androsz: „Ezért miért nem kapott egy dicsérő szót sem?”Miért kellett volna megdicsérni? Mert csak azokat fogadta be, akik a haveri közvetítőknek fizettek?
@Tölgyes Péter: (csak lássad). "A néphatalom nem párté, hanem elsődlegesen a Parlamenté". "Szabad erre hivatkoznom, amikor majd legközelebb azt olvasom, hogy a Fidesz uralkodik az országban?" Ez van, a kérdés értelmetlen, mert a parlament a Fideszé. Láttam pár riportot, a nem, nem olvastam, nem, nem tudom miről szól a törvénytervezet, de van pártfegyelem, és 2/3-ad, megmondják, hogy nyomd meg az igen gombot. Ezt nehéz parlamentnek tekinteni.

Csetepaté márki 2020.08.04. 07:13:00

@kontrapunkt: A belterjességet, vérfertőzést felhozni a migráció szükségességét illetően eléggé a legalja. Ezzel nem is vitatkozom. Ezt elkerülendő akkor a családodban sok az arab, néger, távol-keleti? Vagy belterjesség van és ez vezetett ehhez a válaszkommenthez?

Galerida 2020.08.04. 07:14:51

...és még mindig nem tudjuk, hogy mire tette félre Gyuri bátyátok a 18 milliárd dollárt.....

kontrapunkt 2020.08.04. 07:59:03

@Csetepaté márki: Látom, a szövegértéssel Önnek is komoly bajai vannak, vagy ha nem, akkor jön a szokásos csúsztatás. Ha jól emlékszem, nem a migrációról írtam, hanem az általa keltett mérhetetlen gyűlöletről és félelemről.
A családomban pedig vannak sváb, szláv, magyar, finn származásúak. Ha visszamegyünk az időben 500 évet, könnyen lehet, hogy arab, tatár,és még sorolhatnám tovább, származású emberekkel is keveredtek az őseim.
A témában további vitát partner híján nem folytatok.

Midnight Run 2020.08.04. 07:59:03

@MEDVE1978:
Én nem látom ennyire pesszimistán a világot. A tőke bármilyen pártot és vezért megtalál, ha látja, hogy az biztosítékot ad a stabilitásra. Viktor eddig többé-kevésbé nagy politikai hibák nélkül hozta le az elmúlt tíz évet, de alapvetően nagy kihívásokkal sem bírt az elmúlt 10 év. De hát ő is öregszik, s ráadásul minél többet tölt el a bársonyszékben, olyan mértékben elveszti a realitásérzékét. A 35 alattiak felé például nincs semmi mondanivalója, teljesen más világ az. A következő 10 év például sokkal komolyabb kihívásokkal bír, a külső világ alakulására, ami egyébként sokkal fontosabb annál, hogy itthon mi történik, alig van befolyása. Ha Európa például elindul egy komolyabb integráció felé, amire egyre erősebb az akarat, akkor neki is idomulnia kell.
Emellett az elmúlt 10 év stratégiai mulasztásai (pl. rendezetlen egészségügy, elégtelen iskolarendszer, gyenge hazai versenyszektor) már most erősen kihatnak a rendszerre és a gazdasági növekedés ellenére is nagy elégtelenséget szülnek. Most még lenne lehetőség ezeket korrigálni, de a "majd csak megússzuk" valahogy szemlélet erősebb.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 08:06:44

@Galerida: A te gyógykezelésedre. És már tudjuk, hogy ennyi is kevés lesz rá. Mert nem pénzkérdés. A tudomány nem tart még ott, hogy a heveny agybajt orvosolni tudná. Lásd a nagy idolodat, akinek összevissza jár a keze és állandóan nyalogatnia kell a szája szélét.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2020.08.04. 08:48:56

Orbán Viktor királlyá akarja koronáztatni magát
Elloptak a nyugdíjasoktól 23.000 forintot
Tönkreteszik a gazdaságot
Kövér László fel akarja akasztatni a vele egyet nem értőket

Ilyen és hasonló "objektív" igazságok, és cseppet sem gyűlöletkeltő diskurzusok (iróniajelzőtábla) mentén leváltották 2002-ben az Orbán-kormányt, egy sikeres gazdasági ciklus után. A rejtély megoldása a lélektan. Jobban mondva: a lélektannal történő visszaélés, az arra alapozott színtiszta, vagyis hogy mocskos manipuláció.

És mivel ez igaz a Tesco, Auchan és egyéb gazdasági szervezetek stratégiájára is, ezért kedves Tölgyes Péter, ne rinyálj :) A manipuláció életünk része, és ezzel a poszttal te is manipulálni akarsz. Politikai oldaltól függetlenül ugyanannyira befolyásolható mindenki, kérdés, hogy ki mivel fogja meg az embereket. A Fidesz legnagyobb mozgósító ereje, még mindig: a gazdasági stabilitás, és az, hogy jobban élünk. Csak ti foglalkoztok az összes többi dologgal...:D

Csetepaté márki 2020.08.04. 08:49:10

@kontrapunkt: Akár érdekli, akár nem, leírom: a jelenlegi migrációs vitába a a svábokkal, szlovákokkal meg a tatárjárással érvelni ugyanolyan suttyóság, mint a belterjességgel meg a vérfertőzéssel. Ez a probléma tudomásul nem vétele, a vita ellehetetlenítése, de a libernyákoktól nem is várható más.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:27:03

@Csetepaté márki: Bizony-bizony, a libernyákok már csak arról ismertek, hogy sötétek, mint az éjszaka. Csak azt tudnám, hogy ti, s@ggfejek, akkor miért rettegtek annyira a libernyákoktól?!

ez is egy vélemény 2020.08.04. 09:29:02

@Tölgyes Péter: A medián és átlagbér között mindig volt különbség, és nem nyílt szét jobban az olló 2010 után sem.
Viszont megduplázódott 2010 óta az átlagkereset. és 40%-ról 15%-ra csökkent az SZJA.

Ekrü 2020.08.04. 09:29:14

@Tölgyes Péter:
" Jobb lenne, ha nem próbálnál meg érvelni arról, hogy mi a demokrácia, és főként nem egy féldiktatúra gyakorlatából hoznál érveket saját tévhited igazolására."-
A demokrácia lényege az ,hogy mindenki érvelhet,elmondhatja vélt vagy valós igazát. Ha neked ez nem tetszik akkor vagy ne írj blogot vagy írd ki az elejére,hogy ellenvéleményt nem fogadsz el.
"Ha nem tudnád, ebben az országban NEM CSAK fehér, keresztény macsó férfiak élnek, az pedig, hogy az általuk reprezentált családmodell az egyedül üdvözítő, garantáltan nem a többség akarata." -Ebben az országban négy évente mindenkinek joga van elmenni szavazni ráadásul titkos szavazáson ellentétben ugye a "hűdenagyondemokratikus" svédekkel.Ha egy ország már háromszor ugyanazt a pártot válassza meg nagy többséggel,akkor ez az ország azzal a párttal ért egyet.Még akkor is ,ha ez neked nem tetszik.
" Elvégre demokráciákban ugyebár mindennapos, hogy átszabják a választási törvényt, átrajzolják a körzeteket, ahol erősebb az ellenzék, leáll a hitelesített szoftver és helyette a négy évvel korábbi, az aktuális választásra NEM hitelesített adja ki egyből a végeredményt, anélkül, hogy bármilyen részeredmény ismertetésre került volna. "-Hagyjuk már a rizsát...mert ez így elég szánalmas...Ahelyett ,hogy másra mutogattok inkább azt kéne megnéznetek,hogy ti mit rontottatok el. Érdekes,akkor semmi bajotok nem volt a választási törvénnyel sem pedig a demokráciával mikor Marki Zay vagy Karácsony nyert....:))))))
"Niedermüllernek nincs szüksége szerecsenmosdatásra, nem ő tehet arról, hogy félreértették a szavait"-Ó,a szegény félreértett ember...Ne viccelj már.Hasonló megnyilvánulásért ahol a fehér ember helyett esetleg más bőrszínűt mondtak volna,ott lennél az elsők között akik az illető fejét követelnék.
"Kioktatást csak a baloldalon láttál, írod, és azt hiszed, ezzel felfedezted a spanyolviaszt. Pedig dehogy, csak éppen nem kalkuláltad be, hogy a baloldalról érkező címzettje te - is voltál -, ezért sokkal érzékenyebben reagáltál rá, "-Nem hinném,hogy érzékenyen reagálnék.Ide a blogszférába én szórakozni járok.:)))) Néha próbálom felhívni a figyelmet arra,hogy nem biztos,hogy jó taktika "vidéki bunkózni","prolizni","tanulatlan birkázni" azokat akiknek a szavazatát szeretném,de a vége úgyis csak a kioktatás,és persze én leszek a "náci birka" mert épp szólni mertem.:)))
" Az azonnali kérdések órájában feltehetik a legkonkrétabb kérdést, a kormány nevében válaszoló egyetlen tényt nem mond, meg sem hallja a kérdést, viszont kapásból sorolja, hogy mit tett a mai ellenzék immáron tíz éve, és hogy minden bajért továbbra is ők a felelősek."-Miután ez a kormány már harmadszor nyeri nagy fölénnyel a választásokat,talán el kellene gondolkodnotok rajta ,hogy a válaszolóknak igaza lehet.De ehelyett ti csak "meg sem halljátok a válaszokat és kapásból soroljátok,hogy szerintetek mit tett a kormány és minden bajért továbbra is őket teszitek felelőssé."
"A demokrácia nem azt jelenti, hogy a kisebbségnek (amely, mint említettem, az ország nagyobbik része, lásd választási adatok) ne lehetne véleménye, ne fejthetné azt ki és ne lenne joga választ követelni - finoman fogalmazva is: az ország másik, nem kormánypárti felének a kérdéseire."-Persze,hogy lehet véleménye,de ezt csak a demokratikus keretek között teheti meg.Kukákat borogatni,akasztással fenyegetni a másként gondolkozókat nem demokratikus.Mint ahogy a Jó Isten mentesen meg minket attól is,hogy olyan párt kerüljön itt hatalomra,akik szerint demokratikus bemenni egy szerkesztőségbe és megfenyegetni egy újságírót,vagy aki elvenné emberek szavazati jogát,csak azért mert nem rájuk szavaznak.Az meg ,hogy azzal érveltek,hogy "mi vagyunk a többség",bocs ,de elég szánalmas.Ha ti lennétek a többség megnyernétek a választásokat.Nincs jogotok a nem szavazókra hivatkozni,hisz ha annyira titeket akartak volna vagy le akarnák váltani a kormányt elmennek és rátok szavaznak.
"Neked lehet, hogy nem lenne megrázkódtatás, ha veszítene a pártod, de úgy teszel, mintha nem hallottad volna, hogy Orbán és társai folyamatosan azzal riogatnak: az ellenzék nem magyar, hanem idegenszívű (elmennek az édes jó anyukájukba)."Mi köze van ahhoz,hogy én ,hogy érzek egy vereség esetén ahhoz,hogy mit mond Orbán Viktor?Ami meg az ellenzék idegenszívűségét jelenti,minden egyes szavukból süt a lenézés és az utálat Magyarország és a magyar szavazók iránt.Amikor a 18 éves gyermekem azt mondja,hogy ő szívesen szavazna egy fiatal pártra,de a Momentumra azért nem fog,mert nem szabad kormányra engedni olyan pártot aki gyűlöli a saját országát,mert neki a megnyilvánulásaikból ez jött le,akkor bizony ott azzal párttal van baj.A Jobbik is akkor tudott 20%-os párttá nőni,mikor bár itthon a kormányt kritizálta,de kint Brüsszelben messzemenőkig védte Magyarország érdekeit,és nem szavazott ellene csak azért mert utálta a kormányt.

onmagam 2020.08.04. 09:32:24

@Willkommenskultur: Mészáros nem lehet a világ legostobább embere, hiszen nagyon is jól járt. Még ha nyilván nem is a saját érdeméből. Ezért a címért azok versengenek akik csakazért is azokra szavaznak akikről napnál is világosabb látják, hogy hogyan lopják szét a közös vagyonukat. (Pl. olyan lehetetlen, cseppet sem erőltetett érvekkel, hogy "Szivesen fizetek a sleppnek meg tobbet, ha megved a lippsi elmebetegektol.")És még büszkék is rá, hogy Mészáros olyan fizetést tud adni amit piaci körülmények között lényegében lehetetlen lenne, ezzel is nehezítve a korrekt piaci szereplők helyzetét. (Gyengébbek kedvéért: egy olyan cégvezető aki nem az adófizetők lopott pénzéből él nem fog tudni olyan fizetést kigazdálkodni mint a fidesz maffia, vagyis nehezebben talál embert)

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:33:16

@jobbdemokrata: Lehet, hogy ti jobban éltek, de - ülj már fel egy villamosra vagy buszra és: fülelj! Halld meg a panaszokat és igen, halld meg az anyázásokat. Nem csak a miniszterelnöknek, nem csak a sleppjének és kiszolgálóinak, de bizony nektek is szól. Azoknak, akik hatalomban tartjátok, pedig mindannak, amit képvisel - az egyaránt pros-dohos, avíttos kül-, gazdaság-, oktatás- és szociálpolitikájának lejárt az ideje. Ahogy lejárt a ti időtök is.

Majd amikor Orbánnak futnia kell, ti mind szélirányba fordultok, te például jobbdemokratából (amelyből a második rész szemenszedett hazugság) egyből újra kisember leszel, aki huhh, de rettentő sokat szenvedett az elmúlt tizenkét évben, de aki sose adta fel a csüggedést. És aki mindig megmondta a véleményét, hogy csak úgy dörgött.

Miféle gazdasági stabilitásról beszélsz, szerencsétlen? Arról, hogy mindent az autógyárakra alapozunk? Matolcsy ugyan - szegény hibbant, egyedül a földön - még mindig fellendülést vár, és garantáltan pozíciójában maradhat majd akkor is, ha a záró adatsor vagy 6-7 százalékos deficitet mutat. Pedig a szakmaisága vicclapba való.

Ettől függetlenül nem féltelek. Az olyanok, mint te, minden hatalomnak az alfelébe belebújtok. Kis koncok fejében mindig elégedettek vagytok. Ha nem is megy igazán jól, legalábbis a nagy, nemzethy tolvajokhoz képest, de legalább vigasztal a tudat, hogy neked akkor is jobban megy, mint a környezetednek.

Csak a nyelvedre vigyázz, mert ha elkopik, az állad is felkopik.

ez is egy vélemény 2020.08.04. 09:34:31

@Ekrü:

A kedvencem, hogy szavazás elött minden esetben azt szajkózzák, hogy
"Aki nem szavaz, az Oránra szavaz",

majd rögtön szavazás után pedig azt, hogy
"Sokkal többen nem szavaztak a Fideszre, mint ahányan rá szavaztak"

Ezt olyan Orvelles duplagondollal akár 1-2 napon belül teszik, és röhögés nélkül. :D

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:34:41

@ez is egy vélemény: Ejnye, no, szemérmesen hallgatni tetszik az inflációról.

Galerida 2020.08.04. 09:35:52

@Tölgyes Péter:
STUBNYA BENCE
2019.05.07. 14:50

Javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági növekedési előrejelzését az Európai Bizottság kedden közzétett tavaszi prognózisában, amelyben azonban arra figyelmeztetett, hogy egyre több jele van a gazdaság túlfűtöttségének, írja az MTI.

A brüsszeli testület gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (Ecfin) szakértői

A MAGYAR HAZAI ÖSSZTERMÉK (GDP) IDEI NÖVEKEDÉSI ÜTEMÉT A TAVALY ŐSZI JELENTÉSHEZ KÉPEST 0,3 SZÁZALÉKPONTTAL, 3,7 SZÁZALÉKRA EMELTÉK, A JÖVŐ ÉVIT PEDIG 0,2 SZÁZALÉKPONTTAL, 2,8 SZÁZALÉKRA.
A magyar gazdaság tavaly 4,9 százalékkal nőtt, jóval meghaladva a még ősszel előrejelzett 4,3 százalékot. Egy évvel korábban, 2017-ben 4,1 százalékkal, 2016-ban pedig 2,3 százalékkal bővült a GDP.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:38:34

@Ekrü: Örülök, hogy helyet adhattam vezérszónoklatodnak, amelyben annyi sületlenséget hordtál össze, hogy akár önálló posztot is megérne. Annyit azért elvártam volna, hogy elé és utána kitedd a kis fideszes zászlócskát: Ez itt a reklám helye.

ez is egy vélemény 2020.08.04. 09:39:25

@Tölgyes Péter: Igazad van, ne hallgassuk el azt se. A kétszámjegyű banki kamat és infláció helyett (2010 elött) mostanáig alig volt az infláció mérhető, a banki kamat pedig alacsony.

Ekrü 2020.08.04. 09:42:54

@ez is egy vélemény: Ennek ellenére nem veszik észre,hogy mennyire szánalmas egy elveszített választás után azzal a szlogennel vonulgatni,hogy mi vagyunk a többség. :))))

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:43:47

@ez is egy vélemény: Megint nagyvonalúan elsiklasz a tény fölött, hogy a szavazáson részt vettek között sem volt többsége Orbánnak 2018-ban. A választási törvény átírásának és a körzetek átrajzolásának köszönhetitek a győzelmet, no meg annak a fránya szoftvernek, amelyik, na hát, nem bedöglött? És a hitelesített helyett nem azt a régit kellett bedobni, amely hitelesítve 2018-ra ugyan nem volt, de négy évvel korábban már kiismerték, hogyan lehet menet közben manipulálni...

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:45:35

@ez is egy vélemény: Nem unod a kamuzást? Nyomod az ócska pártpropagandát, és azt hiszed, hogy rajtatok kívül bárki vevő rá.

Ekrü 2020.08.04. 09:46:58

@Tölgyes Péter: Szívesen.Remélem sikerült minden hozzám írt felvetésedre válaszolnom...

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:47:53

@Ekrü: Annak szerfölött örülnék, hogy ha nekem címzel egy kommentet, abban velem vitatkozz, a tőlem idézett kiemeléseket cáfold. Amit mások írnak, azért vitatkozz másokkal.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 09:49:56

@Galerida: Aki idéz, a netikettnek megfelelően adjon hozzá linket is. Hogy lássuk, nem linkel...

Ekrü 2020.08.04. 09:52:15

@Tölgyes Péter:
"Annak szerfölött örülnék, hogy ha nekem címzel egy kommentet, abban velem vitatkozz, a tőlem idézett kiemeléseket cáfold. "-Ezt tettem.Nekem szóló hozzászólásod megtalálható jelen blogban 2020.08-03-án 14:23:13-kor.

M0rpho 2020.08.04. 10:07:52

@Tölgyes Péter:
Minősített többsége lett volna Orbánnak a régi választási szisztémában is, csak 2/3 nem lett volna.
A választási körzeteket pedig 2004-ben és 2014-ben rajzolták át.
Azaz a ballibek is éltek ezzel a lehetőséggel. Hosszú távon persze ez lényegtelen, mert a preferenciák 4 éven belül sokat változnak.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 10:12:08

@Ekrü: No, akkor én a sok baromságodból csak egyet emelek ki, nemrég írtad, nekem.

"Ami meg az ellenzék idegenszívűségét jelenti,minden egyes szavukból süt a lenézés és az utálat Magyarország és a magyar szavazók iránt."

Na látod, ez a ti premier plan óriásfotótok. Az arcotokról és a lelketekről. Még ti beszéltek arról, hogy demokraták vagytok? Ki jogosított fel bárkit arra, hogy kisajátítsa magának az országot, a nemzetet, az országhoz, a nemzethez tartozást? Pusztán azért, mert nem értünk egyet, idegenszívűek is vagyunk, no meg csak azért, mert a vezéretektől, a tolvaj bandájától és támogatóitól eltérő nézeteket vallunk és ennek nem átallunk hangot is adni, minden egyes szavunkból süt a lenézés és az utálat - most figyelj, s@ggfej - Magyarország és a magyar választók iránt?

Hát ki vagy te, kik vagytok ti? Ti lennétek Magyarország és ti lennétek a magyar választók, mindahányan? Nem inkább Magyarország és a magyar választók egy - tük mindegy, mekkora - része? Ki jogosított fel benneteket arra, hogy kisajátítsátok az országot?

És még ti beszéltek idegenszívűségről? Mit mutassak annak bizonyítására, hogy legalább annyira magyar vagyok - még ha nem is döngetem lépten-nyomon a mellem -, mint te, sőt, legalább annyira igaz magyar is.

Még egy ilyen utalás a részedről és tiltani foglak. Azt pedig ideje lenne megtanulnod, hogy a legigazabb hazafiság sem fedhetné el a szemed elől azt a tényt, hogy egy országhoz, egy nemzethez való tartozás még nem jelent globális minőségi garanciát.

Ellenpéldának itt vagy például te.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.08.04. 10:12:44

Az idegenektől való rettegésig"
eleg felütni az ujsagokat, h lassuk az iszlám nem kell ide.
ehhez nem kell habony. ahgy ahhoz sem h lassuk mit tesznek a ciganymaffiozok pl.
lepjetek le a foldre a lila kod helyett, aztan latni is fogtok.

enrikokaruszo 2020.08.04. 10:21:22

@Tölgyes Péter: a "globális minőségi garancia" kifejezésedben rejlik a magyarázat
egy összetartó közösség nem a globális minőség, hanem az összetartozás mentén szerveződik
a teljesítmény fontos, de nem az első
ha egy családra gondolsz, megérted
talán

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2020.08.04. 10:24:51

"Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha - egyelőre - nem is rabláncon, de pórázon vezetni."

Ezt én sem értem. Száguld a gazdaság, nő a reálbér évek óta óriási tempóban, új, csúcsfegyvereket veszünk, csökken az államadósság, épülnek az autópályák, és még fel sem tudom sorolni, mennyi előrelépés van, és egy csomó megtévesztett ember utálja a kormányt, és visszahozna egy olyan életképtelen, szellemi fogyatékos bandát, aki öt éven belül megint a csőd szélére juttatna minket. Hogy lehet ennyi embert pórázon vezetni?

M0rpho 2020.08.04. 10:27:37

@Tölgyes Péter: Ugye neked is feltünt, hogy egyszerre ítélsz el és meg több százezer avagy több millió szavazót ebben a hozzászólásodban is ?

"Na látod, ez a ti premier plan óriásfotótok. Az arcotokról és a lelketekről."

Tölgyes Péter 2020.08.04. 10:37:13

@M0rpho: Igen, hiszen szándékosan tettem. Válaszul arra a pimaszságra, amely a miniszterelnöktől indult, de ma már a kormánypárti-kormányhívő közbeszéd része lett. Hogy aki valamit másként képzel el, az idegenszívű, az Magyarország-ellenes, az megveti a magyar választókat.

Én ugyan megszóltam sokakat, ebben igazad van, de még véletlenül sem mondtam, hogy ettől ne lennének - ne lennétek - magyarok. Ha lenne füled az ilyesmihez, ha nem alakítanád itt az alkalmi süketet, magadtól is meghallottad volna.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 10:48:59

@enrikokaruszo: Ha igazad van - én egyébként egyetértek veled -, akkor miért a tévedhetetlenséghit? Akkor miért biztos, hogy aki más véleményen van, az idegenszívű és magyargyűlölő? Akkor miért nincs legalább egy halvány megengedése annak, hogy - miként egy családi vitában - akár egy másik családtagnak is igaza lehet?

Jó, tudom, hogy a miniszterelnököt elég sokat gyepálta az apja. Nyilván neki ott nem lehetett igaza. Na, de már megbocsáss, nehogy már ő legyen a nemzet atyja, talán meghagyná ezt a rosszízű meghatározást Rákosinak, a tévedés jogát saját magának, az ellenvélemény jogát pedig annak, akinek eltér a véleménye az övétől.

Tőletek amúgy sem hallik még csak halvány kritika sem, és ő ezt örömmel veszi. Okos vezetők ellenben tudják, régen rossz, ha csak a dicséretek szólnak. Orbán ezek szerint nagyon nem okos vezető, azt is mondhatnám, hogy s@gg hülye, ti pedig nagyon nem okos alattvalók vagytok, azt is mondhatnám, hogy...

A családi példával élve beéritek a lükegyerek szerepével, aki mindenre csak bólogat. Hátha estére egy gombóccal többet kap érte - a mamától. (Csak azt tudnám, ebben a "családi" felállásban ki a mama? Isten ments attól, hogy Semjénre szavazzatok...)

Tölgyes Péter 2020.08.04. 10:56:11

@fofilozofus: Nem fofilozofus vagy te, hanem csak egy selejtes udvari bolond. (Azért selejtes, mert a jól működő ismeri és meg is mondja az igazat. A selejtes ezzel szemben össze-vissza hazudozik. Mint te.)

Ha annyira száguldana a gazdaság, az Unió 20 legszegényebb térségéből 7 nem Magyarországon lenne megtalálható, és Orbán nem dicsekedhetne azzal, hogy hárommilliárd euróval többet hozott haza. Ezt ugyanis - hivatalos kommüniké is rögzíti - azért kapta az ország, mert az EU-rangsorban, gazdasági ÉS társadalmi-szociális adatok szerint hátulról vagyunk a harmadikak.

Dübörög, dübörög, hű de dübörög (belőletek a baromság).

Galerida 2020.08.04. 10:58:08

@Tölgyes Péter: Látod, most realista vagy, mert 2010-ben Orbán baromira jó alapokról indult!
Dübörgött a gazdaság, hiteleztünk az IMF-nek és sikerült a svájciakat forintban eladósítani!
Ehhez képest most lecsúsztunk.....

Budai Nagy Antal 2020.08.04. 11:05:31

Hogy Orbán mint olyan akit a soros(ok) szintén maguknak akartak kinevelni...és persze mint felelős miniszterelnök, aki pontos , diplomáciai, titkosszolgálati stb. információikkal rendelkezik a soros maffiákról, céljaikról, akcióikról...szóval hogy Orbán finoman szólva nem kedveli "ezeket", az (is) érthető.

De mivel magyarázza a blogszerző/vagy bárki csatolt, kapcsolt része azt hogy soros és hálózata minden szarban benne van, az USA elnökválasztásoktól Ukrajnáig, az EU brüsszelitáitól Hong-Kongig...és ennek megfelelően őt/őket világszerte gyűlölik, utálják, nem vitás hogy ő és pereputtya a világon a legjobban utált valaha Magyarországon született( az hogy magyar volna azért hadd mellőzzem, legalább egymás között).

Ezt ugyan mégis minek köszönheti a "filantróp". Szintén Orbánnak?

Muhaha

enrikokaruszo 2020.08.04. 11:09:58

@Tölgyes Péter: ...és ebben az elképzelt családban ki lennél te?

Budai Nagy Antal 2020.08.04. 11:24:06

@Tölgyes Péter: "az Unió 20 legszegényebb térségéből 7 nem Magyarországon lenne megtalálható"

Már a Habsburgok is gondoskodtak ( a galíciánerek beözönlése mellett), hogy a milliós cigányság ne az ő hagyományos területeik alatt ketyegjenek...

M0rpho 2020.08.04. 11:25:45

@Tölgyes Péter:
Orbánt verte az apja ? :DD

Akkor mit tett GYurcsánnyal az alkoholista felmenő, akivel ugye a kapcsolatot se tartotta soha, szöges ellentétben pl Orbánnal, aki ma pl elég jóban van a faterral ?

MEDVE1978 2020.08.04. 11:38:07

@Midnight Run: "Ha Európa például elindul egy komolyabb integráció felé, amire egyre erősebb az akarat, akkor neki is idomulnia kell." Én pont nem látom ezt az erősebb akaratot. Attól, hogy Macron és Merkel, valamint mondjuk az északi államok ezt akarják, attól még nem lesz kivitelezhető. Nem szabad a történelmet egy irányba (hívhatjuk fejlődésnek) vezető vonalként felfogni, mert nem az, megy körbe-körbe és visszafelé is. Így a mindig szorosabb integráció is egy ilyen dolog. A szorosabb integrációt ugyanis elutasítja jelenleg az EU lakosságának a nagy része, mert demokratikus deficiteket lát benne. Ebből kifolyólag mindegy, hogy mekkora a gazdasági nyomás (nyilván óriási), politikailag egyszerűen kivitelezhetetlen az egyesülés. Ha pedig mégis lenne, akkor nyilván kétsebességes lesz, az első kör pedig az euroországok vagy azok egy része lenne. De már itt is nagyon sok helyen megtörik az egész történet, mert a Benelux államokban élők vagy a németek hátán fel fog állni a szőr, amikor mondjuk azt hallják, hogy ők majd most Görögországgal és Olaszországgal szorosabb uniót képeznek, viszont ez jóval több pénzbe, közös államadósságba is kerül. Nem szabad elfelejteni, hogy már jóval korábbi ötlet a közös EU államadósság (a németeknél egyszerűen Schuldenunionnak, azaz tartozás uniónak hívják), viszont ez hivatalosan a német belpolitika egyik "mérge" és a német alkotmánybíróság is első körben nemet mondott rá. A koronavírus és egy soha nem látott méretű gazdasági válság rémképe kellett ahhoz, hogy a gazdagabb államok egyáltalán bizonyos mértékben belemenjenek ebbe. Szóval én nem látom a mindig szorosabb uniót, szerintem marad ilyen megosztott, stagnálni fog az egész.

Sajnos a többi belső nyomás elem sem elég ahhoz, hogy robbantson. Az egészségügy gyakorlatilag már most vegetál, szinte nullán van. Szeretném azt hinni, hogy nincsen lejjebb, pedig lesz, ahogy a mostani orvosok kihalnak. A versenyképességi és innovációs hátrány pedig nem okoz nagyobb gondot, amíg az európai munkamegosztás szakmunkásai vagyunk.

Budai Nagy Antal 2020.08.04. 11:40:05

@Tölgyes Péter: " Akkor miért biztos, hogy aki más véleményen van, az idegenszívű és magyargyűlölő? "

Mert ha konkrét példákat hoznál, neveket , eseteket stb., akkor percek alatt kiderülne nagy biztonsággal hogy az illető egy idegenszívű magyargyűlölő...

Vannak még persze a csalódott bukott lúzerek is, a Bod Péter Ákosokról a Mellár Tamáson át Jeszenszky Gézáig...
de valljuk be, ezek kaffogása csak a háttérzaj a főkórus mellet.

Nekem például már attól jobb (a kedvem), mikor azt látom hogy agyonvert ballibák őrjöngenek változatlanul minden hullámhosszon..:P

Nem titok , az Orbánék kormányzásából, ha semmi mást jót sem csináltak volna( de, csináltak bőven, az államháztartás látványos rendbetételétől kezdve a kettős állampolgárságig) , szóval ha más jót nem is csináltak volna nekem már egyvalami megérte: az hogy nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak, ajvékolnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.
Ez nekem már megérte, ugyanis számomra egyszerűen PRICELESS.( megfizethetetlen)

A magam részéről egy csomó mindent kifogásolok, nyíltan is kritizálok a jelenlegi kormányzásból, például azonnal törölném a Várba költözést vagy a Sorsok Házát...

De. De ezt nem jelenti azt hogy bármi olyan mögé beállnék ami anarchiát, káoszt, extrém esetben kijevi polgárháborús állapotokat hozna, mindezt csak azért hogy azok akik hagyományosan mindig és mindent elkúrtak, valahogy újra a húsosfazékhoz közelítsenek.
Mert szépek a lózungok. De tegyük a kezünkre a szívünket: erről szól az egész.A valóság az hogy az agyonvert bal-és/vagy libák bárhogy, bármilyen eszközzel Orbánt szeretnének buktatni. Mindegy hogy kivel, simicskával, zazriveczel, sorossal, bárhogy és bárkivel.Ezért egy új Ukrajnáról és akár polgárháborúról/forradalomról álmodoznak.
Hogy aztán ők ugyanott, ugyanazt folytathassák mint a rendszerváltás előtt, vagy után, immár "demokratikusan".

Tölgyes Péter 2020.08.04. 11:45:57

@Galerida: Az orbáni propagandától eltérőn - nézd meg a korabeli elemzéseket - Magyarország egyike volt azon kevés országnak, amelyek jól kezelték a világválságot. Ráadásul egyidejűleg néhány kisebb, de fontos reformot is végrehajtott, úgyhogy az új kormánynak már csak folytatnia kellene a megkezdett utat ahhoz, hogy a legvidámabb barakk visszanyerje térségi vezető szerepét.

Erre jött az a megalapozatlan baromság, hogy a görögökéhez hasonló országcsőd előtt állunk (Kósa, Rogán zseniduó) - és mindezt annak érdekében, hogy az EU Bizottság elnökéhez, Barrosóhoz utazó Orbán türelmi időt és tágabb mozgásteret kapjon. A bejelentésekre néhány napra még az euró is megingott, ettől függetlenül a bizottság elnöke üres kézzel küldte haza a magyar miniszterelnököt. Senki nem kaphat felmentést, kivált nem mondvacsinált okokkal.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 11:47:14

@M0rpho: Nem én mondtam, Orbán maga. Az pedig, hogy mi történt Gyurcsánnyal, trollkodás, a kommentemben egész más alátámasztására használtam.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 11:55:31

@Budai Nagy Antal: Mivel magyarázom, hogy - szerinted - Soros és pereputtya a legutáltabb a világon? Túl azon, hogy ezzel a kérdéssel meg te lettél a leggyengébb láncszem, nincs ilyen minősítés, nem is megállapítható, ki a legutáltabb. Az viszont tény, hogy a szokásosnál is jobban előrajzottak sok helyütt az olyan politikusok, akik a valós problémák megoldása helyett - amelyre képtelenek - a populizmust húzták elő titkos fegyverként, felelősöket kijelölve, felmentve ezzel mindenki mást.

Nem először írom le, de neked is megismétlem: senkinek, vagyis neked sincs jogod bárki magyarságát megkérdőjelezni, hát még tagadni. Ha pedig itt elkezdesz zsidózni, felöltetlek az első repülőgépre, garantálom. Nem tűröm el az oldalamon, hogy az embereket a származásuk, a világnézetük, a nemi identitásuk alapján ítéljék meg és ne a cselekedeteik szerint.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 11:57:06

@Budai Nagy Antal: Setét - vagyis még a sötétnél is sötétebb - agyú kommentelő: úgy gondolod, hogy az említett mind a 7 térségben csak cigányok laknak? Na, te biztos a sor végén álltál, amikor észt osztogattak.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 12:00:25

@enrikokaruszo: Hogy ki lennék én abban az elképzelt családban (amellyel, szögezzük le) te példálóztál? Ugyanolyan családtag, mint te. Teljes jogú, mint te. És csak azért, mert más a véleményed, biztos nem mondanám rád, hogy idegenszívű vagy és a család árulója.

Én ugyanis már elmúltam három éves. Te is, csak szellemileg maradtál azon a szinten.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 12:09:32

@MEDVE1978: Tévedsz, a jelek szerint a szorosabb integráció elkerülhetetlensége nem egyszerűen napirenden van, de egyre közelebb is kerülünk hozzá. Többek között Orbánnak köszönhetően is. A világsajtó naponta foglalkozik azzal, hogy a magyaroknál az egyszemélyi vezető a saját hóbortjaira és a saját oligarchái kedvére költi az európai adófizetők pénzét, hogy megcsapolja a támogatásokat, hogy egy sor látványberuházással akarja megépíteni saját diadalkapuját.

Mindez azért mutat a szorosabb integráció irányában, mert az Európai Ügyészség adott ország - nálunk igencsak foltos-poltos - ügyészségénél tárgyilagosabban és jogszerűbben ítélné meg a disznóságokat. Van már évek óta Európai Központi Bank, sorra jönnek létre a közös szervek, máris szóba került, hogy az adórendszereket is valamilyen módon közelíteni kellene egymáshoz.

Amiért az EU-t létrehozták, hogy egységes fellépéssel jóval nagyobb gazdasági erőt képviseljen és jóval nagyobb nyomatéka, szava legyen a nagy kérdések eldöntésében, szóval e cél elérését a szorosabb integráció nagyban elősegítené. Mint ahogy a populizmus és a nacionalizmus háttérbe szorítását is megkönnyítené.

Lassú lépésekkel ugyan, de a tendencia érzékelhető.

Tölgyes Péter 2020.08.04. 12:19:55

@Budai Nagy Antal: Hogy neked mi priceless és mi nem, az bizony a lőtéri kutyát sem érdekli. De hogy miért nevezed például - az általam egyébként nem túl nagyra tartott - Bod Péter Ákos lúzernek, azt nem tudom. Mintha bizony nem őt kérte volna fel Orbán miniszterelnök-jelöltnek 2006-ban.

Vagy attól válik valaki lúzerré, hogy jóval hatvan fölött visszavonul az aktív politizálástól? Mert azt nem feltételezem rólad, hogy pusztán azért nevezel egy sor egykori MDF-es, fideszes, egyszóval jobboldali politikust lúzernek, mert nem értenek egyet Orbán eltorzult politikai elképzeléseivel és főleg az általa illiberális demokráciának nevezett hámozott luftbalonnal. Tudom, hogy de, ezt kellene feltételeznem rólad, de hát én javíthatatlan emberbarát vagyok és bízom a józan ész diadalában.

Aztán, mint esetedben is, csalódnom kell.

enrikokaruszo 2020.08.04. 12:26:46

@Tölgyes Péter: én csak felhoztam egy példát, szerepeket te kezdtél osztogatni...látom, nehezedre esik megfogalmazni ebben a kis játékban önmagadat, rögtön rám mutattál, pedig egy szóval sem állítottam, hogy kevesebbnek vagy kisebbnek tartalak, ellentétben veled, (v.ö. hároméves)...no, lásd, ez se rólam szólt:)
az elején jobbulást kivántam, de szerintem az állapotod sajnos már csak romlani fog...ez nem javul attól, ha körbemutogatsz

Tölgyes Péter 2020.08.04. 12:49:05

@enrikokaruszo: Az önkritika képessége olyan messze van tőled, hogy azt csak fényévekben lehet kifejezni. Hagyd már a mellébeszélést. Még hogy én mutogattam rád, pedig egy szóval sem állítottad, hogy kevesebbnek vagy kisebbnek tartanál saját magadnál?

A kronológia fontos eszköz. Az egyik "kulturált" kommentelő barátságos mondatára ("Ami meg az ellenzék idegenszívűségét jelenti,minden egyes szavukból süt a lenézés és az utálat Magyarország és a magyar szavazók iránt.") írt válaszomban fejtettem ki, hogy senkinek nem áll jogában pusztán azért megkérdőjelezni bárki magyarságát, mert más véleményen van. Én sosem tennék ilyent, még ha élesen bírálok is valakit - tettem hozzá, majd kiegészítettem azzal: az egy országhoz, egy nemzethez tartozás persze nem jelent globális garanciát a minőségre.

Te erre reagáltál csupán a családi példáddal, vagyis még véletlenül, egy fél mondat erejéig sem kifogásoltad a "klubtársad" kirekesztő kijelentését. A szövegkörnyezet sajátossága miatt ez egyetértést jelez Ekrü elv-társaddal.

Hát erre válaszoltam neked. Azt pedig, hogy nagy kegyként fogadná bárki, ha jobbulást kívánnak neki, te sem gondolod komolyan. Ráadásul nem körbemutogattam, hanem a te ötletedet kifejtve neked válaszoltam. Tudod, az ember nem kalkulálhatja mindig bele, hogy az illetőnek mindez magas, mint prepának a logaritmus, mert csak a betáplált lecke felmondására képes.

nincs1agy 2020.08.04. 13:07:59

@Tölgyes Péter: Más dolog arab illetve muzulmán országok vezetésével diplomáciai kapcsolatot fenntartani és más gyökeresen eltérő kultúrájú muzulmán tömegeket beengedni az európai élettérbe.
El kell keserítenem, de olyan baloldalhoz köthető személyiségek, mint Konrád György, Ungváry Rudolf, de a kevésbé politizáló Csányi Vilmos is az illegális bevándorlással szemben foglalt állást, és bár más tekintetben bírálatot fogalmaztak meg a kormánnyal szemben , de az illegális bevándorlás visszaszorításának kérdésében egyetértettek.
És végül Angela Merkelnek is megjött az esze:

www.youtube.com/watch?v=Kn2B85aP9pM

---

Tölgyes Péter 2020.08.04. 13:30:01

@nincs1agy: Szerintem nagyon rossz lehet a végtelenített gumiszalag mintájára végtelenített hangszóróként üzemelni. Mondhatok én bármit, biztos lehetek benne, hogy nincs1agy úgy folytatja, mintha bárhol, bármilyen vonatkozásban helyeseltem volna muzulmán menekült tömegek beengedését Európába - igaza van, az élettér tipikus náci kifejezés, ezért azt tényleg nem használom.

Éppen itt, a kommentek között próbáltam megnyugtatni mindenkit (megnyugszik a beteg") azzal, hogy egyetlen ellenzéki párt sem akar tömegesen betelepíteni muzulmánokat, sőt, senkit, e hazába és Európába sem. Nem mi keverjük össze a menekültjogot valamiféle, Orbán által előszeretettel az EU-ra húzott betelepedési kényszerrel.

Én mindössze annyit állítottam, hogy azoknak, akik életük védelmében odahagynak mindent, az európai menekültjogi egyezménnyel összhangban fedelet kell biztosítani. Vagyis emberszámba kell venni őket. Maga a kifejezés is sértő, amit Orbán ráhúzott valamennyi nehéz sorsúra is: illegális bevándorló. Ebben a megfogalmazásban ugyanis, persze annak függvényében, hogy ki és miként határozza meg az illegális bevándorlás ismérveit, csakis ellene lehet állást foglalni. Elvégre: illegális, vagyis jogszerűtlen.

De azért abban megállapodhatnánk ám, adott környezetet átlépve, hogy amit a magyar kormány nyilatkozott, mely szerint ide menekültnek csakis valamely ország nagykövetségén jelentkezve nyílhat meg az útja, bizony szintén illegális. Elszakad a valós helyzettől. Aki többedmagával keresztül menekül a fél világon, az hogyan keresné fel valamelyik magyar nagykövetséget?

Ez így nem más, mint a menekültjogi egyezmény ki nem mondott felmondása. Tipikus Orbán-féle pávatánc. Tudja, ha felmondaná, abból nagy balhé lenne. Hát inkább jöttek a jogászok, "oszt jónapot". Csakhogy mára másutt is jönnek a jogászok, és aláíratják a magyar miniszterelnökkel az uniós költségvetést (amelyet módjában állt volna megvétózni), miközben a neki nem kívánatos, jogállamisághoz kötött fizetési szankciók kidolgozásának részleteit és a szankciók alkalmazását már csak minősített többséggel lesz majd módja elgáncsolni. Ilyen minősített többsége pedig soha nem lesz.

enrikokaruszo 2020.08.04. 13:32:47

@Tölgyes Péter:...nekem kötelező lenne elhatárolódni bárkitől, akit te klubtársamnak találsz?
micsoda egy alak vagy, elképesztő

Tölgyes Péter 2020.08.04. 14:16:58

@enrikokaruszo: Ne csűrd-csavard a szavaimat. Semmi senkinek nem kötelező. De ha te a családot hozod fel példának, akkor nekem is jogom van arra reagálni, ha te nem kevés provokatív éllel arra kérdezel rá, magamnak milyen szerepet szánok abban a családban, nekem is jogom van eljátszani a gondolattal - és ha te ezt úgy minősíted, hogy én osztottam szerepeket (látogatást tettél a Szenili-tónál?), akkor nyugodt lehetsz, megkapod rá a választ.

Az meg egyenesen megmosolyogtató, hogy egyszerre sértődsz meg azon, hogy a klubtársadat klubtársadnak neveztem és azon, hogy még csak egy köhintéssel sem jelezted neki, erős túlzás volt magyarellenességgel vádolni tömegeket pusztán azért, mert más véleményen vannak. Miközben azzal kérkedsz, hogy egy szóval sem állítottad, hogy kevesebbnek tartanál magadnál.

Konzekvensen belekeveredsz a saját csúsztatásaidba, megértem, hogy rosszul esik, ha valaki átlát rajtad és leleplezi ezeket a - már megint túl finoman fogalmazok - füllentéseidet.

enrikokaruszo 2020.08.04. 18:55:42

@Tölgyes Péter: az a klassz az ilyesmiben, hogy szép hosszan kifejted a hülyeségeidet
mindenki látja, ki csűr meg csavar:)

MEDVE1978 2020.08.04. 18:59:57

@Tölgyes Péter: Hát, különböző perspektívák. Szerintem ez a rendszerintegráció végletesen lelassult, elsősorban az egyes országok különböző fejlettsége és gazdasági struktúrája miatt. Az euró is recseg ropog, nagyon jól látni, hogy ha jön egy gazdasági válság, akkor azt nagyon megsínylik a fejletlenebb euroövezeti országok (görög-olasz-spanyol). A görögök gyakorlatilag fenntarthatatlan adósságpályán vannak, amiből vélhetően soha nem fognak tudni kijönni. A GDP 180%-ig vannak eladósodva és enyhén csökkenő tendenciát tudtak a koronavírus előtt felmutatni. A probléma az, hogy ha mondjuk tényleg visszaáll egy enyhén csökkenő tendenciára az államadósság, akkor is mondjuk 40-50 év lenne, amíg a GDP 100%-a alá mennek, ami még mindig kiemelten sebezhetőnek számít.
Kétségtelenül ügyes húzás volt Merkeltől és Macrontól, hogy összekapcsolták a koronavírus mentőcsomagot a szorosabb integrációval, de egyelőre főként az északi gazdag államok állnak ennek ellen. Csak emlékezni kell Mark Ruttera, aki azt akarta, hogy a holland törvényhozás bármikor vétózhassa az olaszok támogatásfelhasználást, ha nem elégedett a "reformok" eredményeivel. Az igazi kérdés az, hogy valami ilyesmit be tudnak-e véglegesen építeni a rendszerben. Macron már több éve ezzel az EU koncepcióval házal, csak ő az eurozónában képzelte el az egészet. Eszerint valósuljon meg a kétsebességes unió, amelyben forrást csoportosítana át (euro pénzügyminiszter jeligével) na kinek is.. Meglepetés az eurozóna tagoknak, így közvetetten magának Franciaországnak is, a "tág" EU kárára. TEhát eurozóna és EU szinten is volt erre már számtalan javaslat, mégis megbukik a dolog.
Az Európai Ügyészséget én nem fetisizálnám. Nem csatlakoztunk hozzá azt kész. Csak emlékezni kell az ilyen dícsőséges EU kezdeményezésekre, mondjuk mint akár az euro (kimaradt Nagy-Britannia, Dánia, Svédország) vagy a menekültügyi szabályozások (A britek ebbe se csatlakoztak be). Egyik esetben sem kényszerítették bele a kimaradtakat az új intézményrendszerbe.

Viktorunk egyébként az ideális céltábla a nyugatiaknak. Én szoktam mondjuk die Zeit-ot, Spiegelt vagy Guardiant olvasni és megdöbbentő mértékű a szellemi maszturbáció a témában. A szent nyugatiak a gonosz barbár tolvaj ellen, aki azon kívül, hogy rasszista, nem tiszteli a NYUGATI értékeket, ellopja az uniós támogatásokat, node emellett még számos esetben itt kivagyiskodik és szembe megy a nyugati (mondjuk német-francia) akarattal, meg ellensúlyt szervez a Visegrádi négyekben. Sajnos azt be kell vallanom, hogy a kiherélt Gyurcsányi megalázkodás és a merjünk kicsik lenni helyett ez inkább tetszik, még akkor is, ha előbb utóbb Viktor belerohan majd egy betonfalba és kap egy hatalmasat.

filmraketa 2020.08.07. 09:50:07

@Tölgyes Péter: Hehehe, öreg, te sem matematikus vagy, az biztos. Összehasonlítod azt, hogy mennyivel gyorsulunk, azzal, hogy mennyivel megyünk:

"Ha annyira száguldana a gazdaság, az Unió 20 legszegényebb térségéből 7 nem Magyarországon lenne megtalálható"

Mondok egy példát, hátha felfogod: az egyik kocsi 180-nal megy, és percenként 2-vel nő a sebessége, a másik 30-cal, és percenként 10-zel. A 2. kocsi ötször jobban gyorsul, mint az első, mégis lassabban megy. Hogy lehet ez? Úgy, hogy ő később indult. A kedves szovjet csapatok miatt, teszem hozzá.

Ha már logikai ellenvetésed van, akkor legyen hozzá eszed is!

Most nem írnám ide, hogy melyik felmenődre gondolok és miből él, mikor "a selejtes udvari bolond" minősítésemet olvasom. Észérved nincs, és akkor kezdődik a gyalázkodás.
süti beállítások módosítása