Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Baranyi Krisztina nemi erőszakoló cinkosával kampányol a nőkért

2020. október 29. - Jogálom 2.0

baranyi_bubla_kollazs.jpg
Ferencváros ellenzéki polgármesternője szexuális bűncselekmények tetteseit támogatva stabilizálná kerületi hatalmát.

A főváros IX. kerülete 2020. novemberében emeli újra közgyűlési vita tárgyává, hogy milyen magánéleti morális elvárások mentén ellenőrizhető az önkormányzati közpénzköltés egy létrehozandó médiacégben, lehet-e abban bűncselekmény áldozata kinevezett tag. Szintén novemberben léphetnek tovább kapcsolatukban bántalmazott nőknek biztosítandó önkormányzati védett házak ügyében. Erre a januárban megígért kampány még nem indult meg.

A bántalmazott nőknek nyújtandó, kerületi védett lakásokról szóló kampány egyik logikus helyszíne az az önkormányzati weboldal lesz, amelyet egy nemi erőszak-ügyben megbukott fideszes készített és gondoz borsos áron. Vele egy hónappal később szerződtek, hogy kitalálták, felkarolják a bántalmazott nőket.

Hogy a novemberi vita kellő jogi kontextusban folyhasson, a Képviselő Testületnek memorandum jelleggel összegezném, milyen képet sugároznak a választók felé a kerületi kommunikációs felületekre megkötött és tervezett szerződések valamint a bűncselekmények áldozatairól szóló döntéseik kapcsán.

A mostani írásom a vezetői szerepbe jutott politikusban a női identitást azért emeli ki, mert a hatalommal visszaélés olyan területet érint, ahol elsősorban nők esnek áldozatul: szexuális jellegű bűncselekmények megítélésésben kétszer is, szisztematikusan a tettesi oldal mellett tette le Baranyi Krisztina polgármesternő Ferencvárosban a voksot, mindkét esetben hatalma megszilárdítása érdekében. Az egyikben a korrupció nyilvánvaló gyanúja már a szokásos maszkulin, magyar vezetői habitust idézi.

Baranyi mint ellenzéki  − és talán mint női − vezetőként is szerinte ellene folyamatosan indított politikai támadásokra hivatkozva írna elő magánéleti elvárásokat egy bűncselekmény áldozatának, ezzel párhuzamosan sorozatos büntetőtörvényt sértővel csont nélkül szerződik le a lehető legmagasabb áron.

Az ellenféllel állandó hadban álló vezető, aki törvénysértő döntésekkel reagál.
De ja vu...


Ellenzéki áttörés az önreflexió teljes hiányával?

Egy éve, 2019. október 13-án voltak az önkormányzati választások. Jelentős áttörést az eddigi FIDESZ-túlsúlyban a főváros ért el: ellenzéki lett a főpolgármester Karácsony Gergely személyében, a 23 fővárosi kerületből pedig 14-ben az ellenzék közös jelöltje lett polgármester.

A 2022-es országgyűlési választás előtt érdemes egy éves mérleget vonni ellenzéki önvizsgálattal is.

onkormanyzatok_budapest_terkep_index_2019.jpgKép: Budapest 23 kerületének megoszlása a 2019-es önkormányzati választáson a polgármesterek és őt támogató pártjaik függvényében: FIDESZ-KDNP (narancs), kormánypárt támogatta független (citromsárga)
és az ellenzék közös jelöltje (világoskék). Forrás: Index.hu / 2019.10.14.

A 2014-es fővárosi önkormányzati eredményekkel összevetve az akkori 1:22 nőarány 3:20-ra nőtt: 2014-ben az egyetlen kormánypárti polgármesternő után 2019-ben már három nő ülhetett fővárosi kerületi vezető székbe: mindhármukat az ellenzék jelölte. A 23-ból 3 nő aránya még mindig alig halad meg egy szaudi helyzetet, de semennyivel sem jobb a 14 ellenzéki székben számolt 3 nő a FIDESZ sokat szidott férfias kormányához képest sem.naszaly_nemeth_baranyi.jpgKép: A 2019-es önkormányzati választáson a 23 budapesti kerületből 3-ban nyert el nő polgármesteri széket, mindhárman az ellenzéki összefogás közös jelöltjei, nevük után a párttagságuk áll:
bal fent: Németh Angéla, DK, XV. kerület
bal lent: V. Naszályi Márta, Párbeszéd, I. kerület
jobbra: Baranyi Krisztina, független, (2018-ig Együtt-tag), IX. kerület
Fotók: Facebook hivatalos oldalaikról

Ritkábban jutunk, mi nők, hatalomhoz, így az addig háttérbe szorult érdekeink, jogaink képviseletét határozottabban és makulátlan módon kívánjuk érvényre juttatni a minket képviselő nőkön keresztül.

Hasonlóan kellene az ellenzéki szerepben is a régen vágyott, végül elnyert pozíciókra tekinteni: ha eddig a kormánypárttól jogsértések sorozatát panaszoltuk, illő lenne ellenzéki székben a tisztesség kikezdhetetlen tényével és annak látszatával is élni a hatalomban. És nem visszaélni azzal.

Zokszó nélkül tudomásul vett korrupciós jelentések az ellenzékről

Ferencváros esetén a reflektálatlan visszaélés belesimul az ellenzéknél is dokumentált trendbe − például Zugló 2019 előtt, Zugló 2019 után, Újlipótváros évtizedek óta − és amivel az ellenzéki választók nem csupán nem akarnak szembesülni, de a leghevesebb támadást a demokratikus elvek betartására irányuló elvárás ellenzéktől ellenzéknek szánt közlése váltja ki. Úgy tekintünk, mi, ellenzék, magunkra, mint akiknek veleszületett képessége és szándéka minden nap tisztességesnek maradni.


A legnépszerűbb ellenzéki döntéshozókat tudatosan kereshetik meg a jobboldal legsötétebb figurái

Úgy tűnik, a kerületben éveken át folytatott környezetvédelmi feltáró küzdelmével osztatlan népszerűséget elért, majd megválasztása után egyetlen fővárosi bizottságba sem meghívott Baranyi most inkább már a vezetők elmagányosodásával küzd. Nem az első a polgármesteri székben ülők közt, akinek a választási versenyben elnyert népszerűsége után döntéshozóként már a vezetői vízió nélküli egyensúlyozás köti le energiáit: politikusi vezető szerepben többen úgy érzik, hogy nincs más választásuk, és gondtalanul köthetnek meg a látszatra sem adó piszkos üzleteket, ezzel stabilizálva magukat, miután a vezetői kihívásokra láthatóan nem készültek fel.

Baranyi Krisztina egyik alpolgármestere szintén nő, Döme Zsuzsanna, a hatalom visszaéléseit, korrupciós tevékenységét szatirikus akciókkal támadó Kétfarkú Kutyapárt tagja.

dome_es_baranyi.jpgKép: balról Döme Zsuzsanna, Budapest IX. kerületének alpolgármestere, a Kétfarkú Kutyapárt képviselője. Jobbról Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere / Azonnali.hu


Ferencváros idén februárban elnyert üzleti partnere közpénzek jogosulatlan felhasználásában, szexuális bűncselekmények elkövetőinek bűnpártolásában, rendőrségi nyomozás akadályozásában remekelt


Túl sok mindenkit nem zaklatott fel a tényfeltáró Átlátszón és több mainstream ellenzéki sajtóban villogó hír, hogy Ferencváros előszeretttel él a meghívásos és nem nyílt tender gyakorlatával, két hét alatt lezavarva a 3 előre kijelölt szereplő közt a pályázatot, ahol sikerült a legdrágábbat kiválasztani. Meghívásos pályázatnak ott van értelme, ahol specialisták egy szűk köre végzi csak a pályázatra kiírt feladatot.

Jelen esetben weboldalkészítésre kerestek vállalkozót Ferencvárosban: tipikusan az a terület, ahol 20 szembejövő emberből 3 képes erre. Egy önkormányzatnál nincs állandóan váltakozó, konkurenciával versenyben álló piaci termék, hogy állandó webfejlesztésre és extrém túldizájnolásra kellene költeni közpénzt.


"Nem tudjuk kezelni a régi weboldalt, egyetlen webfejlesztő képes megoldani két héten belül a problémánkat" – az önkormányzat átvétele után 5 hónappal később indult el az új honlap

Baranyi azon érvét, hogy az "önkormányzat 14 napos határidőt szabott" egy általuk kezelni sem tudott korábbi honlap rendbetételére, és ezt Budapesten egyetlen cég, egy jogi karon végzett ember cége tudná csak megtenni, a politikai hazudozás legcinikusabb példájaként lehet csak jellemezni, ahol komplett hülyének nézi a választókat, és egy közepes felhasználói ismerettel bárki megmondja, hogy bármikor felraknak neki egy új honlapot rövid határidővel, és a szükséges alapinformációk villámgyosan elérhetőek lesznek.

Ahogy a ledrágábban kiválasztott cég is új honlapot készített, és Archivumba tette a régit.
Tehát elérhetővé vált a régi, mégis, csináltak újat is.

Baranyi 2019. október 24-én vette át FIDESZ-es elődjétől az Önkormányzatot, majd 2020. február 13-a körül már ki is küldte 4 meghívott cégnek a pályázatot, akiket nem tudom, mi alapján mért fel képességekben, ha egy honlapot sem voltak képesek kezelni.  A meghívásos módszer sikerét jellemzi, hogy 4-ből 1 nem is tudott beadni pályázatot, ez megint azt jellemzi, hogy a meghívó félnek zéró szakmai rálátása volt arra, melyik 4-et hívja meg, és miért. Minden bizonnyal szóltak, kivel kell szerződni, és volt két, ún. "vatta-jelölt", a látszat kiválasztásra.

A február 27-én leszerződött webfejlesztő cég a honlap tanúsága szerint 2020. március 27-én lett kész. Ez kicsivel többnek tűnik, mint Baranyi által lobogtatott kéthetes érv, akár februártól számolom, no pláne, ha a választóknak fontosabb októbertől.

screenshot_2020-10-29_fooldal_ferencvarosi_onkormanyzat_hivatalos_oldala.pngKép: Ferencváros új honlapa, amely az Archivumban kezeli a hozzáférhető, régi weboldalt

Korrupciógyanús vagy a választók akaratát megkerülő döntésekre klasszikus politikusi kifogás az IDŐ.
Azok a szélsebes döntéseikről híres politikusok...

Karácsony polgármesterként Zuglóban azzal érvelt, az általa beterjesztett parkolási szerződésekre kiírt tendert nem tudta, nem volt ideje elolvasni, ezért tartózkodott, így azt se tudta, kicsodák.
A Szabadság téri Megszállás emlékműnél a Gábrieles remekműre Párkányi-Raab szintén a leggyorsabb jelöltként alkothatott kiemelt beruházásban, valamennyi engedélyeztetést ezzel megkerülve.

Baranyi Krisztina másik érve az volt a legdrágább pályázó kiválasztására, hogy neki vannak a legjobb referenciái.

Valóban, amennyiben referencia alatt azt értjük, hogy kiugróan magas közpénzeket nyer el rendszeresen a pályázó olyan, az adót hatékonyan és minőségi módon elköltő cégnél, mint a közszolgálatiságra kényes MTVA.

Baranyi Krisztina az uszításban és álhírgyártásban edződött kormány kommunikációs csatornáját tekinti legfőbb referenciának a nyertesnek kihozott pályázónál, hogy ellenzéki kerülete médiafelületét megalkossa.

A referencia piaci lényegét egyáltalán nem értő ferencvárosi polgármesternő nézete ott lesz érdekes, amikor a kiválasztott webmestere büntetőjogi passzusokban mérhető kvalitásait összevetem azzal, amikor Baranyi egy tervezett kerületi médiacég felügyelőbizottsági tagjai felé intéz morális, magánéleti elvárásokat.

Ki is az a szerencsés pályázati nyertes, aki az 5 évente újratapétázott és átbútorozott önkormányzatokban megoldja az 5 évente lényegesen más igényeket támasztó kerületi weboldal súlyos gondjait?

bubla_kollazs.jpgKép: Bubla Áron egyetemista korában és már végzett jogászként ─ ELTE Online / Facebook

Bubla Áron, a gólyatáboros nemi erőszakot eltussoló, a HÖK-pénzeket saját alapítványba kimentő, az ELTE-ről kirúgott egykori HÖK-elnök gondoskodik 2020. februártól arról, hogy Ferencvárosban a kormánytól csöpögtetett közpénz a legmegfelelőbb módon legyen felhasználva.

Bubla legvégső szexepilje minden bizonnyal az lehetett Baranyi és a kormányhatalmat vicceskedve támadó kutyapártos Döme számára, hogyha FIDESZ-es önkormányzati képviselő kampányáról volt szó, azt már pro bono, önkéntesen végezte a levitézlett HÖK-elnök.


screenshot_2020-10-18_a_dekan_es_a_hok_ketes_szerzodesekkel_mozgattak_at_penzeket_a_jogi_kar_alapitvanyaba.png

Kép: Az oktatas.atlatszo.hu számol be, hogy Bubla Áron, akkor még az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK) Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnökének a kar dékánjával, Király Miklóssal lapátolták az egyetemnek szánt közpénzt sajátjukként kezelt alapítványba 2010 és 2013 közt.


screenshot_2020-10-18_kizartak_az_elte-rol_a_golyatabori_botrany_miatt_felvettek_a_gyermekvedelemhez.png

Kép: az Index szalagcíme: Bubla Áront kirúgják az ELTE-ről nemi erőszak bűntettének eltussolása miatt.


Az áldozat nők családi erőszakban az otthonukat, intézményi erőszakban a karrierüket hagyják el


Sajnos nem abba bukott bele Bubla Áron, hogy az ő elnökölte HÖK kezelte közpénzből, és a HÖK szervezte cateringben party-drog akadálytalanul bejutott az ország vezető jogászait képző ELTE gólyabáljára, és öntudatlan állapotra kiütött lányokat pontos és előzetes infóval kerestek gólyatáboros szobákban konszenzuális szexre már erekciót felmutatni nem tudó lények, hanem hogy a nemi erőszakoló tettét bűnpártolva, kényszer alá helyezve megfélemlítették az egyedüliként megszólalni mert áldozatot, hogy ne valljon, ezzel akadályozva a rendőrségi nyomozást.

A jogi karra felvételt nyert lány karrier elhagyásra kényszerült, ugyanis az áldozatot a gólyatábor után az erőszaktevővel egy tanulmányi csoportba osztották be. Végül a lány otthagyta az ELTE-t és a jogászi egyetemi pályát is.

A bűncselekménynek a rendezvényre bevitt party-droggal és dróton leadott szobaszámokkal szervezett körülményeit ismerve megalapozottan feltételezhető, hogy nem az egyetlen áldozat volt, ahogy az ELTE sem az egyetlen helyszín volt erre: ombudsmani vizsgálati szintre jutottak az egyetemi gólyatáborokban zajló rendszerszintű nemi erőszakok.

Bubla, mitán elszállt az ELTE-ről, az oktatást felügyelő minisztériumban, az EMMI-nél kapott gyermekvédelmi állást. Majd a minisztérium végre elolvasva a híreket, azonnali hatállyal kirúgta a minisztériumtól is Bubla Áront. A 2013-ban jogásznak készülő, a kerítés bűntettét szervezett formába emelő gólyatábort HÖK-elnökként koordináló Bubla végül visszasírta magát az ELTE-re, hogy lediplomázhasson: a jövő kaletáinak és damurolandjainak még jó lesz.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi Tanszékén mai napig docens a valaha nőjogi szakember, 2010-2014-közt cigányok és az EU ellen uszító, a Jobbik kampányában szinte valamennyi alapvető emberi jogot két lábbal tipró Morvai Krisztina.

A szakmai pályáról egy nemi erőszak áldozata távozott, míg a tettes pártolóját premizálta az egyetem.

Hasonló módszert követ Ferencváros is, amikor jogerősen pert nyert ügyben egy szexuális jellegű durva visszaélés áldozatát bünteti, bírósági ítéletet relativizál, ezáltal a polgármesternő pont úgy viselkedik, ami az elkövető szándéka volt: ellehetetleníti az áldozatot.


Tettessel szerződni, az áldozat a politikai teher

Baranyi Krisztina 2020. október 7-én egy létrehozandó kerületi médiacég Felügyelő Bizottság feladatáról alkotott elég sajátos nézeteket, és főleg, elvárást közölt, ott ki tölthet be pozíciót. Az ügyet a napokban, novemberben fogják újratárgyalni.

Egy önkormányzati cég felügyelete arról szól, hogy kontrollt helyeznek az önkormányzat vezetésével szemben. A kontrollt Baranyi úgy képzeli, hogy személyesen ő szemezget azok közt, akik őt kontrollálni akarják.

Facebook-posztját a politikai lózungoktól megtisztítva és lefordítva a polgármesternő annak adott hangot, hogy a médiacég Felügyelő Bizottsági tagja elszámolóköteles lesz neki magánéletéről, milyen, egyébként már az 1960-as években is konvencionálisnak számító nemi életet él saját lakásában a partnerével.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ezt az elvárást hogy kívánja a polgármesternő teljesülve látni mindenkinél. Lesznek adatbekérő lapok, ki, mikor, milyen pózban, heti hányszor él nemi életet? Csak a média cégnél lesz elvárás, vagy például a szociális osztálynál is lesznek kritériumok, milyen a jó szex?

Baranyi Krisztina vajon milyen az ágyban? Ez is kérdés lesz?!

Lássuk, mit posztolt a ferencvárosi polgármesternő egy, az Alaptörvényben rögzített, az alapvető emberi jogok közé sorolt szexualitás, magánélet és a különleges személyes adatnak számító privát képek védelmére jogosult, ezeket durván megsértő bűncselekmény áldozata ellen:


screenshot_2020-10-28_14_baranyi_krisztina_facebook.png
Képernyőkép: Baranyi Krisztina fb-oldala, október 7-ei poszt. Az olvasható méretű képernyőkép érdekében a poszt utolsó mondata nem fért rá: "Tisztelettel kérem a DK-t és MSZP-t, gondolják át jelölésüket"

Olybá tűnik, a polgármesternőnek kapóra jött a jogellenes, különleges adattal visszaélés, és az ő hivatali közpénz költését kontrollálni hivatott Felügyelő Bizottsági tagságra jelölt férfi illetéktelenül szeme elé táruló magánéletében rendezkedne jó gazdasszony vagy erős kezű domina módra.

Korrupciómentes kerületre hivatkozik kifogásoló posztjában a legdrágább, amúgy közpénz elsíbolásában jártas pályázóval szerződve, míg politikai tehernek érzi, ha egy áldozat kontrollálná őt, mire költ egy média cégben.

Annak érdekében, hogy a Képviselő Testület ráeszméljen, mi folyik Ferencvárosban, jogi definiciók következnek.

Mi az ún. bosszúpornó bűncselekmény?

Ez év júliusában, a DK volt parlamenti képviselője, Gréczy Zsolt ellen 2019. karácsonya előtt elkövetett bűncselekmény-sorozat után hét hónappal – az első megnyert pereket kivárva – írtam a jogban külön is definiált ún. bosszúpornó bűntettről.

Felvetettem az ügyben az intim képeket készítő, a közzététel idején az áldozat Gréczytől már évek óta különvált makói jogász exbarátnő morális felelősségét, aki még csak tisztázni sem óhajtotta magát volt partnere tönkretételében, hogy abban részes volt-e. A hallgatása akkor is etikátlan lépés volt a szintén politikus fiatal nőtől, ha – ahogy hírlik – nem tehet arról, hogy kerültek ki az ő birtokában is volt, általa készített képek.

Egy tisztességes partneri kiállással minimum azt a terhet levehette volna az ifjú jogásznő az évekig vele élt társáról, hogy a fotók öncélúak lettek volna, hiszen egy részüket ő készítette. Hallgatását a szolidaritás teljes hiánya, a bosszúpornók elkövetői magatartása jellemzi.

Gréczy azért csak volt parlamenti képviselő, mert ahogy a gólyabáli nemi erőszak áldozata önként hagyta el az egyetemet és végleg a jogi hallgatói pályát is, úgy a DK képviselője is inkább lemondott parlamenti állásáról, mindaddig, amíg érvényt szerez jogainak az ő ellene elkövetett bűncselekmény-sorozat ügyében.

Egy bosszúpornó bűncselekmény szereplői − az elkövető és az áldozata − egyáltalán nem egy nyilvános terjesztésre készült kereskedelmi pornófilm hivatásos színészei, hanem magánemberi életükben fotókat vagy videót készítenek egymás közt egymásról, az ő konszenzuális kapcsolatukról, otthon vagy magánszférában.

Az intim videofelvételt illetve fotókat a kettejük közti nemi élet részének tekintik, épp úgy, amikor egy pár együtt néz meg pornófilmet, vagy amikor az egyik felet szexisebb vagy akár szerepjátékba illő ruha viselésére kérik az aktus előjátéka során. A videokorszak előtt az intim fotók partnerek közti készítése − gyakran inkább nőkről − nem hogy a hétköznapok része, de egyfajta kötelező presztízs elem, a szexuális szabadság megélése volt.

playboy_cimlap.jpgKép: az 1953-ban USA-ban alapított férfi erotikus életmód-magazin, a Playboy egyik 2010-es magyar kiadása


Sportolónők, médiaszemélyiségek, 40-es anyák nyilvánosságba szánt erotikus fotói


Szexszimbólumnak tekintett vagy arra a szerepre megnyert magyar énekesnők, színésznők, média-műsorvezetőnők, sportolónők tucatjai tették szét a lábukat szexre invitáló pózban a Playboy-magazinban, amit olajos műhelyekben nem kifejezetten feminista autószerelőktől a paplan alatt maszturbáló kiskamaszokig bárki végignyálazhatott: Détár Enikő, Zalatnay Sarolta, Zoltán Erika színésznő és énekesnők, Czifra Noémi "Nóci", Pintér Adrienn "Ada", Ördög Nóra, Görög Zita, Pokrivtsák Mónika, Liptai Claudia, Brunner Márta műsorvezetők, Pesuth Rita, Szabó Tünde dobogós sportolók és olimpikonok.

Az alkalmi playmate-modellek közül a fotók elkészültekor többen családanyák, nem egy közülük bőven 40 felettiek voltak. Ezt nem egy KDNP-jellegű vádként adom meg, pusztán tényként. Sőt, épp ezek ellenében fogalmazták meg a pénzért, nyilvánosan, buján erotikus aktmodellé lett szereplők, hogy ez egyfajta női önkifejezés volt számukra a szinte csak ebből élő playmate-ek sorában. Hangsúlyozom, egy aktfotó önmagában még nem bujaság, de a Playboy-képek sosem akarták megtagadni, hogy meztelen vagy erotikus kellékekből kibuggyanva pózóló szereplőik egy aktus előtti izgatott dévajsággal néznek a kamerákba.

Ferencváros egy médiacég Felügyelő Bizottságának a magánéletben makulátlan szereplőjét keresi: a playmate-múltjukkal Pesuth Rita sportolónő vagy a szociális alapon lakásfelújító műsort is vezető Ördög Nóra már nyilvános céltáblává kell váljon Baranyi szerint. Az sem kizárt, hogy Ferencváros polgármestere már be sem teszi a lábát olyan színházba, ahol az ittas vezetéssel sorozatosan megbukó, börtönt megjárt Stohl ünnepelt művészként szerepel.

ujratervezes.png
Kép: a TV2 Újratervezés című új műsorában Ördög Nóra műsorvezető és Stohl András színművész-műsorvezető rászoruló családok lakásfelújító műsorát vezeti.
Ördög playmate modell képeivel, Stohl cserbenhagyásos, ittas vezetésben többszörösen visszaesőként nem okozott gondot, hogy közhasznú programot népszerűsítő, gyerekszobákat csinosítgató műsort vezessen. Stohl büntetése részeként közmunkában fiataloknak is tartott bűnmegelőző, múltjáról beszámoló előadásokat.

A Playboy oldalain ünnepelt sztárokkal ellentétben a DK képviselője nem szánta a nyilvános térbe az amatőr intim képeket.


Szakító partner, a később áldozattá váló fél kiemelkedő társadalmi presztízst ér el a bűncselekmény előtt


A büntetőjogban bosszúpornónak definiált bűncselekmény lényege, hogy a felek egymás közti feltétlen intim bizalmával az egyikük, a tettes visszaél, és az áldozattá váló társ akarata ellenére közzéteszi a képeket vagy videót. Sok esetben az intim helyzetében képeken vagy videón közzé nem tett, vagy azon nem felismerhető partner védekezése abból áll, hogy valaki más szerezte meg a felvételeket.

A magyar közéletbe eddig berobbant bosszúpornó esetek közül korábban Csisztu Zsuzsa esett áldozatul, szintén a felvételek elkészülte után évekkel, szintén az érintett partnerrel szakítást követően. Szintén az áldozatnak van jóval magasabb közéleti presztízse a partnerhez képest.

A korábbi tornásznő, majd sportriporter ifjú sportoló korában, számos cikk szerint akkori, szintén sportoló, nála négy évvel idősebb partnere által készített erotikus video közzététele volt az eset tárgya. Az Újpest egykori sportlövője, a ma 54 éves Solti Attila 1992-ben, 26 évesen Guatemalába költözött, Csisztu akkor volt 22.
Solti ott alapított guatemalai feleségével családot, 3 lánya van. Sportlövőként a latin-amerikai országnak is nyert két aranyat. Legutóbbi képe alapján az Arab Emirségek Etihad Airways légitársaságának pilótája.

Nem tudni, Solti Attila lányai tudnak-e arról, hogy apjukat mai napig partnernője ellen elkövetett bosszúpornó bűncselekmény elkövetőjeként nevezi meg a sajtó.

Ennél még érdekeseb lenne tudni, hogy a hajdani dévaj srácból mára meglett, komoly pilóta apuci mit szólna, ha bármelyik lányával ezt tenné egy hozzá hasonló huncut fiúcska, és pl a tett után 30 évvel is átlag 10 szex-weboldalon futna kizárólag lánya nevével jelölve. Spanyol nyelvterületen a Solti névvel el sem tudna vegyülni a latin pornóiparban.

Esetleg az emirátusokba címzett munkaadója díjazná-e, hogy csador nélkül futkosó lányai pornóznak.

Solti Attila is tagadta, részes lenne a videót közzétételben. Sport-bennfentesek szerint kiutazása és vélhetően ezzel Csisztuval a kapcsolatuk megszakításakor adta át sporttársainak a videót. Csisztu maga is tagadta, Soltinak köze lenne hozzá, sőt azt is, hogy a videón egyértelműen azonosítható lány ő lenne. Nem érthető, miért kéne tagadni Solti tettes személyét, ha nem Csisztu van rajta.

A sportriporternő később elvégezte a jogot is, talán nem véletlen...

solti_attila_kollazs.jpgKépkollázs: a Csiszturól készült, ellene elkövetett bosszúpornó bűncselekmény elkövetésével mai napig tucatnyi cikkben vádolt Solti Attila, az UTE egykori sportlövője, később guatemalai sportoló majd pilóta / MTVA Archivum / UTE / guatepalabras.blogspot.com / LinkedIn


A közvélemény a nő testét elfogadja tárgyiasítva, a férfiét nem

A közvélekedés taszítónak, gyermetegnek és felelőtlennek tekintette egy közszereplő férfitól, ha egy férfi test szerepel az intim képeken, ugyanakkor nemhogy megbékél, de ünnepli, ha ugyanezt hasonlóan fajsúlyos közéleti vagy szakmai szerepben lévő nők teszik, akár nyilvánosan, egy erotikus magazin oldalain.

Míg Gréczy Zsolt áldozatként magánéletében lett megalázva, azt mondták róla, felelőtlen volt saját otthonában, a szintén áldozat Csisztu Zsuzsa még áldozati szerepét tagadásában is azt állította, büszke rá, ha ilyen videóban szerepléssel vádolják.

A DK képviselőjét az otthonában megélt férfi identitásában támadó akár nők nem is sejtik, hogy egy férfiközpontú, csak a nő testét tárgyiasító szexkultúra elvárását kérték számon rajta. Épp attól a férfitól, aki hajlandó volt egyenjogúvá válni partnernőjével, engedte, hogy intim életükben a nőpartnere irányítsa, ő pózoljon a nőnek, egyébként aktust nem ábrázoló képeken.

Az intim felvételek engedély nélküli közzétételének, a bosszúpornó célja a megszégyenítés, az áldozat intim szférájának, a partner iránti odaadásának durva megsértése, a társadalmi elfogadottság szétrombolása, a tanulmányi intézetében vagy hivatásában tönkretétele.

Gréczy mint áldozat lemondott a politikai karrier csúcsának számító parlamenti állásáról, a piaci szférában vagy politikai életben kármentesítésnek nevezett profi, ám kényszerű döntést követően.
Elmondta, hogy a bűncselekménynek számító magánképek közzétételéért perelni fog. A képközlések ügyében a büntetőnyomozás nyáron még folyamatban volt. Elmondta, hogy nem kívánja a vélhetően hosszabb ideig tartó perek végéig a pártját ezzel terhelni.

Amíg a közvélemény feje habzott, hogy Gréczynek van nemi élete otthon, az azóta gyermekek fejlődését szétromboló hatásúnak vélt mesekönyveket daráló Dúró Dóra pártjából, a Mi Hazánk párt képviselőnője, Palányi Nóra a bosszúpornó képeket megfejelte egy hazug zaklatási váddal. Akinek összefolytak a tavaly adventi események, rögzítem az egészen durván felvezetett politikai támadás-sorozatot:

1. A DK politikusáról megjelentek olyan jogosulatlanul megszerzett, évekkel korábban készült magánképek, amelyek zömét a vele évekig együtt élt barátnője készített lakásukban.

2. A DK politikusát épp ekkor megvádolta a Dolly Roll egykori dobosa, az 57 éves Zsoldos Dedy azzal, hogy az ő barátnőjét zaklatja. Nem a "zaklatott nő" emelt panaszt, hanem a férfipartnere. A barátnője ezt azonnal cáfolta, a dobos posztja törlésre került, így ez a hivatalossá sem lett vád mára tucatnyi médiacikkben maradt "csak" fent...Azt nem tudjuk, hogy a 80-as évek popikonja, Dedy bácsi viszonya miként alakult azzal a barátnővel, akit komplett hülyévé és bábbá tett.

3. A DK politikusát épp ekkor megvádolta politikai ellenfele, a szélsőjobboldali Mi Hazánk képviselőnője is, Palányi Nóra azzal, hogy a magánéletben neki idegen Gréczy zaklatta őt mobilon és képekkel.

screenshot_2020-07-17_megszolal_a_mi_hazank_munkatarsnoje_akit_hetek_ota_zaklat_levakarhatatlanul_greczy_zsolt_ps-video_2.pngKép: Palányi Nóra, a Mi Hazánk képviselőnője egyetlen politikai attrakcióval vált ismertté: erotikus fantáziájával megvádolta politikai ellenfelét, majd rágalmazási perben jogerősen pert vesztett.

Gréczy a lemondásában visszahúzódva telt hónapjaiban sorra nyerte a pereket mind Palányi ellen, mind a hamis vádakat közzétevő médiumok ellen.


A jogilag sosem elítélt áldozat "rehabilitálása"

Idézem Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, jogalkotó politikus véleményét jogerős perekről, bűncselekmény áldozatáról:

"Nem szeretném elvitatni Gréczy Zsolt igazságát, és nem tisztem megítélni politikai rehabilitálását."

Ferencváros polgármesternője, Baranyi Krisztina önkormányzati rendeleteket alkot, akár politikai üldözött történelmi személyek emléktábláinak koszorúzásával pózol, de nem tudja, mit jelent a rehabilitáció illetve a politikai rehabilitáció.

Rehablitációnak azt nevezzük, ha valakit vétlenül elítéltek egy jogi eljárásban, majd kiderült, hogy nem követte el azt a bűncselekményt, és visszahelyezzük korábbi elfogadott társadalmi illetve politikai szerepébe.

Politikusként nem tekinti feldatának szerinte politikai döntések megítélését, de azt igen, hogy egyhangú jelölést ne fogadjon el.

Ezzel szemben Gréczy Zsoltot sosem ítélték el, nem perelte őt senki, vádhatóság sosem emelt még vádat sem ellene. Felperes volt mindvégig. Áldozat volt két bűncselekményben is.

A rágalmazási perben Palányinak, és nem Gréczynek kellett kiállni igazáért. Palányi nem tudta igazolni vádjait, dacára, hogy a vádja jól dokumentált sms-ekre és mms-ekre alapult volna. A Bíróságon már azt állította, már nem is emlékszik, miket beszélt. A rágalmazás bűntettét követte el Palányi, Gréczy pert nyert.

A politikai pornó fogalmának tisztázása végett:

Borkai Zsolt lemondott győri polgármesterrel és Wittinghoff Tamás, nem lemondott budaörsi polgármesterrel ellentétben a DK politikusa nem nők testével élt vissza prostítúció igénybevételével: Gréczy otthon volt, a saját partnernőjével, magánemberi minőségben.

borkai_zsolt.jpgKép: Borkai Zsolt, a kokainos, prostituáltakkal töltött adriai yachtúrával megbukott volt győri, FIDESZ-es polgármester, egykori tornász olimpikon, a Magyar Olimpiai Bizottság 2010-2017 közti elnöke. Korrupciógyanús ügyletei gazdagon dokumentáltak. Borkai családos, házas, neje kiállt mellette. (napi.hu)

   
wittinghoff_tamas.jpg
Kép: Wittinghoff Tamás, 1991-től Budaörs jelenleg is polgármestere, egykori SZDSZ-es képviselő, prostituált-szolgáltatást a nő viselkedése alapján visszatérő ügyfélként igénybevevőként bukott le. A K-Monitoron olvashatóak korrupciógyanús ügyletei. Wittinghoff is nős, családos ember.


veszedelmes_viszonyok.jpgKép: Jelenet a Veszedelmes viszonyok című filmből, John Malkovich és Glenn Close

Ha mindenáron emberek szexuális életét kedvére megkavaró, a hatalmi intrikus gardedámja szerepébe bújna Baranyi Krisztina, összevetésnek megadom:

Az ellenzéki, pozíciójában döccenőmentesen megmaradt Wittinghoff Borkaihoz hasonlóan házasként, politikusként járt prostituálthoz, védekezés nélkül. Kokain, szimultán mellette közösülő ügyvéd és yacht esetében nincs, dokumentált korrupciógyanú van.

Budaörs asszonyai és az ellenzék pajzsra emelték a videók idején 61 évesen is fickós ellenzéki polgármester urat azzal, hogy a közfeladatban megfáradt férfiúnak és odaadó férjnek a prostituált jár, az magánügye: a politikai nimbusza neki meg sem görbült.

Ez nem pont ugyanaz, mint az egész párt előtt felvállalt, elváltként, tehát függetlenként megismert, több éve hivatalos barátnőddel intim életet élni otthon, majd a képeket az áldozat engedélye nélkül közzétenni neten.


A közpénz kezelés takarékos kultúrája Baranyi volt pártjában, az Együttben


Azért meglepő Ferencváros polgármesternőjének tudatlansága arról, ki egy polgári perben a felperes, ki egy bűncselekmény áldozata, és ki a vádlott, mert a 0 %-kal csődbe vezényelt, a banki kölcsönét a bankra hárító volt pártja, a megszűnt Együtt volt elnöke, Juhász Péter közéleti tevékenységének 90 %-a szintén rágalmazási perekkel teltek. Igaz, több esetben ő volt az alperes, ő rágalmazott a felperes véleménye alapján, azzal a különbséggel, azokról a perekről sem ügyvédi, sem hivatalos párt-, sem OS/MTI-közleménnyel nem kaptunk ellenőrizhető híreket, szemben Gréczy pereivel: kizárólag a sorozatosan alperes Juhász számolt be róluk a fb-oldalán.

Baranyi, miközben megszorította a kormány az önkormányzatok költségvetését, kvázi kivéreztették őket, kiválasztja meghívásos pályázattal egy érdektelen webkészítés feladatra a legdrágább jelentkezőt.

A nyertes pályázót még egy minisztérium is kirúgta a gólyabáli nemi erőszak-ügy miatt, tehát még azt sem állíthatja Baranyi, hogy fideszes kényszer alatt lenne, hogy Bublával kellett szerződnie, ahogy ezt a Karácsony-féle magyarázkodást a zuglói parkolási ügyben már ismerjük. Egyszerűen nem mellette kellett volna dönteni, és ezzel üzenet küldeni, hogy aki cinkos egy erőszaktevővel, annak nehezebb lesz évekig a társadalmi érvényesülés.

Hivatalos posztban kijelenti Ferencváros polgármesternője, hogy rettentő ciki egy bűncselekmény áldozatával együtt dolgozni, és inkább a tettesek szándékát teljesíti be azzal, hogy elsőként ő lehetetleníti el az áldozatot a pályáján. Ugyanis eddig csak Gréczy hozott a saját pályájáról döntést.

Az első személy, aki foganasította a jogi retorziót a DK politikusa ellen, hatalmi pozícióból, az Baranyi Krisztina, azzal, hogy mint bűncselekmény áldozatát jogilag alkalmatlannak ítélte meg Gréczyt egy általa létrehozni tervezett cég állására, szembemenve az egész önkormányzati testület álláspontjával.

Baranyi hivatkozik kifogásaiban a IX. kerületi munkásságra mint kritériumra.

Nem teljesen világos, hogy azt ellenőrizni, mire megy el például az önkormányzati újságba és weboldalra szánt közpénz a közösségi média korában, azt miért egy kerületi munkásság alapozná meg. Ismét hozzáteszem, hogy e téren Baranyi a volt pártjában 225 milliós buktán, az Együtt-képviselők teljes vagyonukkal felelő eladósodásának veszélyén edződött, de már ideges, ezt ki fogja ellenőrizni esetében.

Nem tudjuk, hogy Baranyi valaha fellépett volna Juhász Péter egészen elképesztő, párttársai személyes vagyonát kockára tevő hazardőr pénzügyi módszerei ellen.

Baranyi a XX. kerületben lakik vagyonbevallása alapján, kerületi döntéseinek hatását nem éli meg, ha hazamegy. Bubla pedig az V. kerületi ELTE Jogi karon állt ki nemi erőszakoló mellett. Az megfelelt.

Szélsőjobboldali támadástól tart Baranyi a posztolt kifogásaiban, majd a szélsőjobboldali Mi Hazánk rágalmazásban pert vesztett képviselőnője mellett teszi le voksát, és áldozatát ő is támadja.


Áldozatok jogai Ferencvárosban − Járt utat újra járó lomha önkormányzat

November 30-áig egy másik téma is újból megvitatásra kerül Ferencváros Képviselő Testülete előtt azon kívül, hogy szexuális élet terén, magánszférából elkövetett bűncselekmény áldozata lehet-e Felügyelő Bizottsági tag: Baranyi bejelentette 2020. január elején, hogy bántalmazott nőknek biztosít védett lakásokat önkormányzati lakások biztosításával.

A januári bejelentésétől júliusig azt vették számba cirka 5 oldalon, miért menekül el egy otthon bántalmazott nő, és milyen mentori, jogi és szociális szakemberi segítségre szorul. A lelkes tanulmány készítő kitért arra is, a lakásokban rovarirtásra is lesz szükség. Gondolom, ablakmosásra is. Ezeket a védett helyről végre dolgozni képes nők, különösen egy szociális alapon biztosított lakbér mellett képesek lesznek ellátni, amennyiben egy éjszaka, akár 30 percen belül tudják összepakolni életüket és gyerekeiket egy agresszív férfi miatt.

img_20201028_170434.jpgKép: Ferencváros képviselő testületi előterjesztés a 2020. januári döntést követő feladatok kidolgozosáról, 2020. július 2.

Ezt már egy évek óta létező, és ott valóban segítőkész munkatársakkal, de korlátozott állami hálóval dolgozó kormányzati Áldozatsegítő Központ honlapjáról minimum a tartalmi részt copy paste jelleggel pár munkanapon belül megoldhatták volna. A Szociális és Gyermekjóléti Intézmények sem a védett házakba kimenekítésben, sem védett láthatásban nem adnak támogatást, a sokadik, a témát kívülről érzékelve kontrolláló szervezet.

Hat hónapot definiciós témára elpazarolni olyan nők esetén, akiknél két óra késlekedés végzetes, akiknek többsége akár éjjel menekül el három szatyorral és két gyerekkel az otthonából, vagy akiknek most jár le a szerződése az előző védett helyen, az pazarló szemlélet.

Áldozati nőket védő szervezetek oldalairól is túljuthattak volna a papírízű elméleti részen, miből áll egy védett ház funkciója, és miket kell megszerveznie ott egy nőnek a napi életén túl jóval túlmutatóan. Nem most kell feltalálni a spanyol viaszt a kerületnek: kialakult szakirodalma van mind a bántalmazásnak, és sajnos kialakult, nem hivatalos rutinja van az otthonról kimenekítésnek is. Döcögő, de az igénybevehető szűkös állami és egyéb szervezeti kereteknek van már egyfajta működési protokollja, hibákkal és eredményekkel.

Rendben, Ferencváros legalább csinálja, ahogy egyébként túl kevés, de védett, anyaotthonként funkcionáló házak is vannak Budapesten és országszerte, tehát nem a bürokratáknak kell kiszopni az ujjukból, hogyan él egy bántalmazott nő az otthonát elhagyva, míg az agresszor kényelmesen marad a lakásban. Hozzátáve, nem csak gyermekes, de egyedülálló, vagy már nagykorú gyerekekkel nem együtt élő nőket is bántalmaznak.

Bántalmazott kapcsolatból kilépő, együttműködésben képzett nők is elérhetőek lennének egy felhívás útján, hamár róluk, nélkülük döntenek...

Amíg egy explicit nemi erőszak ügyet, egy perekben jogerősen igazolt büntetőpornó büntetőügyet jogilag is képtelen értelmezni Baranyi, hogy ki az áldozat, és mi a tettes felelőssége, addig talán hatékonyabb lenne, ha a családi erőszak ügyét abban leginkább kompetens: a túlélő áldozatok, anyaotthonok vezetői, kimenekítésben gyakorlott civil vagy nőjogi szervezetekkel együttműködve tenné meg.

Eközben a Magyarországon leginkább ismert két nőjogi civil szervezet a szociálisan hátrányos helyzetű áldozatok napi mentorálási és jogsegélyi feladatait (rendőrség, gyámügy, bíróság, óvoda, iskola), effektív hétköznapi menekítési segítését, lakáshoz juttatását, a védett lakással járó napi gyakorlati kockázatokat és teendőket, a tettessel az apa funkciója okán a kényszerű, de gyámügy által kötelezővé tett kapcsolattartás biztonságos módon segítését képtelenek és nem is szándékoznak ellátni, ebben gyakorlatuk csekély. Ők jogászok, túl sok esettel, minimális kapacitással.

Visszatérő panasz áldozatoktól, hogy ezeket a kapacitásban lassan évtizedes szinten alulkalibrált, mégis, médiában ismert áldozatvédő civil szervezeteket el sem érik.

Ezen a téren magukkal az áldozatokkal, anyaotthon vezetőivel, elmenekült személyek mellett civil önkéntes segítőkkel is hatásos lenne az együttműködés. Rossz és jó tapasztalatokkal, mire nincs kellő kapacitás az ellátó rendszerben, leginkább ők tudnának beszámolni.

Tettesekre közpénzt költve, áldozatok segítését halogatni

Baranyi Krisztinát az eddigi, főleg a környezetvédelem terén letett vitathatatlan eredményei után arra biztatom,  tegye le világosan a voksát, hogy a tettesek vagy áldozatok pártján áll.

A legnagyobb lebőgés az lesz Ferencvárosnak, ha a nemi erőszakoló cinkosával 14 nap alatt leszerződő Bublával kívánja propagálni az áldozattá váló nők érdekében immáron 11 hónapja halogatott érdemi intézkedését, majd egy férfi áldozatot tagadna meg a polgármestert ellenőrző pozícióban, csak mert a Képviselő Testülete egyetért a személyében.

Hibázott Baranyi, kiderült, hogy fogalma sincs bűncselekményi kategóriákról. Bírósági ítéletet relativizált. Kiállt olyan bűnpártoló mellett, akivel szemben egyetem és minisztérium is büntetőretorzióval élt.
Egy ilyen húzással kulturált országban repülnek a politikusok. Nálunk a bublák vannak.

Kérjen elnézést az általa indirekte megvádolt, bűncselekményi áldozat Gréczy Zsolttól. Gondoljon bele abba, hogy egyszer egy újságban látja a saját fenekét villogni az otthoni kanapén, milyen érzés. Keresse meg Csisztu Zsuzsát, kérdezze meg tőle, milyen érzés.

Csak remélni merem, hogy egy vezetőtől érkező jogfosztó utasításnak a Képviselő Testület ellenáll, és nem fogadja el, ha a közpénzről döntéseiben kontrollálni kívánt vezető jogsértő módon bújna ki a kontrollt kiépítő szituációból a jelölt megtámadásával.

A kerületi lap főszerkesztőjének kinevezett, a 2008-2009-es, rasszista sorozatgyilkosság, ún. cigányvadászat peréről  is tudósító Vágvölgyi B. Andrást pedig ne tegye egy lapra Ferencváros az egyetemi pénzkeretet elsíboló, nemi erőszakolók mentorával, az önkormányzati weboldalt bütykölő Bublával. A kommunikációs feladatokkal megbízott csapatban szükségszerűen egy bukott bűnbártoló kollégájává silányította Vágvölgyit a kerület.

Vágvölgyitől is elvárnám, hogy független újságíróként a kerület lapjában adjon hangot, ha bűncselekmények elkövetőivel szerződik a kerület, és áldozatokat lehetetlenítenek el. A kerületi lap ne az Önkormányzat propaganda szócsöve legyen, hanem a választók csatornája.

Még most is fel lehet Bublának és cégének mondani: létrehozott weblap kezeléssel és tárhelykezeléssel foglalkozó cégekkel Dunát lehet rekeszteni.

Novemberben bebizonyíthatja Baranyi Krisztina és alpolgármesternője, Döme Zsuzsanna, van-e jelentősége annak, hogy egy politikus egyben nő is: valóban képesek átérezni megalázottságot, áldozati szerepet, képesek-e nemet mondani annak, akinek bármi köze van nőkön elkövetett nemi erőszakhoz a tettesi oldalon, ugyanakkor tudnak-e felelős döntéshozóként is dolgozni, bruttó milliós fizetésért elvárható-e tőlük is az alapfokú jogi ismeret.

Baranyi Krisztina érvelne-e 14 nappal a Bubla által kimosdatni óhajtott erőszaktevő áldozatának?
Meg merné majd kérdezni tőle, hogy mivel telt az erőszakot követő 14 napja?
És az azt követő 14 hónapja?
És az azt követő 14 éve?

Váltott-e pályát valaha Baranyi egy testét ért erőszak miatt, ahogy a lány jogászi álmait adta fel, évek óta készülve arra? Nem elbukott, sikeres volt, felvették.

Van arról fogalma, hogy esetleg IX. kerületi választója is lehet a lány?

Van arról fogalma, hogy a védett házak kapcsán hány meg is erőszakolt nővel kell egyeztessen akár a kampányról, és ezt Bubla fogja koordinálni? És ezek a nők olvassák, Baranyi kinek fizet közpénzt?


Remélhetőleg a felelős és törvénytisztelő döntések kikényszerítésében a teljes Képviselő Testület hathatósan lép fel, a nőknek címzett többszörös elvárás a megtisztelő felelősség jele.


Eszes Beáta

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr5016232838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakkka 2022.01.17. 00:42:23

beteg elme aki ezt itt összehordta
süti beállítások módosítása