Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Vakvágányon

2021. január 09. - Tölgyes Péter

 vakvagany2.jpg

Érdekes megközelítésban foglalkozik Kádár Barnabás, a Momentum egyik alapítója azzal a ténnyel, hogy Donald Trumpot, hosszas vajúdás után - szerintem erősen megkésetten - kitiltották a "két legmeghatározóbb" közösségi médiaoldalról (El lehet hallgattatni egy ország vezetőjét?). 

Mivel a cikkel alapjában nem értek egyet (eddig ez magánügy) és állításainak szinte mindegyikét vitatom, sőt cáfolom, a legszívesebben bemásolnám ide az egészet, mielőtt bővebben kifejtem a nézeteiben jelentkező éles ellentmondásra is rámutató ellenvéleményem. Mivel a szerző közszereplő, politikus, ettől kezdve

az egész már nem magánügy,

ezért, bár a teljes terjedelmében történő bemásolástól - terjedelmi okok miatt - eltekintek, a poszt linkjét elhelyezem, és kérek mindenkit, aki nem sajnálja ilyesmire az időt, olvassa is el, mielőtt nekilát az én alábbi érvelésem megismerésének.

https://www.facebook.com/barnabas.aron.kadar/posts/1032495590565557

Roppant zavaró lenne, ha a Momentum egyik alapítója ugyanabba a hibába esne, mint annak idején több SzDSz-es vezető politikus. A szezont a fazonnal összekeverni lehet alkalmi tévedés, de rendszert csinálni belőle kockázatos (mint azt a "szabad-madarak" története is igazolja). A prioritások téves értelmezése, a fontossági sorrend felcserélése bizony veszélyes következményekkel járó rendszerhibához vezethet. Kapásból beugrott az a vita, amely annak idején, a "szoc-lib" kormányzás alatt, a koalíciós partnerek között zajlott arról, szülessen-e törvény a gyűlöletbeszéd szankcionálására. Végül a már akkor is jelentkező gondok törvényi szabályozással történő megoldásától ódzkodó - a szabadságjogok védelmének elsőbbségével érvelő - kisebbik párt kerekedett felül: nem jött létre a törvény. Állítom, részben ennek a következményeként is tartunk ma ott, ahol...

De visszattérve Kádár Barnabás írásához: amikor egy közösségi médiafelület irányítói, szögezzük le: helyesen döntenek, sok minden megengedhető, de e döntésüket kétségbe vonni azért, mert más esetekben elnézőbbek voltak, (politikailag is) botorság. Éretlenség. 

A jót MINDIG meg kell tapsolni, egyben, ha indokolt, meg lehet, meg is kell jegyezni, hogy ez legyen a követendő példa, de ha ehelyett a korábbi, nyilván nem kevés melléfogás felemlegetésével diszkriminációról beszélünk, azoknak a malmára hajtjuk a vizet, akik helyből a tiltás ellen voltak. Például azért, mert kimondva-kimondatlanul Trump-pártiak, vagy éppen "csak" a szabadságjogok védelmének prioritásával érvelnek... Hogy egyértelműen fogalmazzak: a helyes döntés mindenképpen helyes - függetlenül attól, hogy hasonló (már amennyiben hasonló) helyzetekben mi történt korábban.

Az pedig, hogy másokkal szemben "ugyanilyen" helyzetben miért nem élt például a Facebook a kitiltás lehetőségével, nevek felsorolása nélkül is ki merem jelenteni, téves megközelítés. Aligha vitatható e téren, hogy a Facebook moderálási gyakorlatát áthatja ugyan

a következetesség hiánya,

de nem lehet mindent és mindenkit egy kalap alá venni. Mondjon Kádár Barnabás másik olyan elnököt, aki a világ (egyik) vezető nagyhatalmának első embereként folyamatosan olajat öntött a tűzre, mígnem elveszítve a hatalmát, a demokrácia szimbólumának bevételére bátorította híveit, hetek óta gyermeteg összeesküvés-elméletekkel, bizonyíték nélküli gyanúsítgatással próbálta meg rombolni a teljes politikai elit hitelességét - és ennek ellenére zavartalanul folytathatja a tevékenységét a közösségi médiában.

Ne általánosságban fogalmazzon, olyasmit meg végképp ne mondjon, hogy persze olyan valakivel statuálnak példát, akivel nem sok felhasználót veszítenek. Trumpnak ugyanis csak a twitteren közel 80 millió támogatója van (volt?).

Ennyit a poszt hitelességéről. Ami pedig az önellentmondást illeti... Jellemző, hogy éppen a múlttal leszámolni akaró párt egyik alapítója teszi magáévé azt a gondolatmenetet, amely elsősorban az egypártrendszerek sajátja. Kádár Barnabás ugyanis kifejezi elégedetlenségét a világ rendjével szemben, amikor így fogalmaz:

"A kulcs az, hogy ezek a médiacégek a piaci és nem pedig a demokratikus/politikai logika alapján működnek. (...) Ha nem tudjuk demokratikus közösségként szabályozni ezeket a cégeket, akkor egy eszméletlen veszélyes 20-as évek elé nézünk!"

Az átkosból még itt-maradt őskövületek egyikeként, az ifjú politikusénál szerintem jóval fiatalosabb, rugalmasabb, korszerűbb gondolkodással hadd szögezzem le, hogy már az is nagy hiba, ha a politika a közmédia mindennapos életébe beavatkozik - azt leszámítva, hogy felügyeli és ellenőrzi működésének átláthatóságát, arányosságát és tárgyilagosságát, továbbá azt, hogy valóban a köz érdekében üzemel. De azt sérelmezni, hogy a világot behálózó médiacégek NEM politikai logika alapján működnek, hanem piaci logika mentén, nevetséges vagy inkább siralmas. Könnyen belátható, hogy mivel ezek a vállalkozások nem állami támogatásból, hanem éppen a piacból élnek,

működésükhöz a politikának semmi köze. 

Az más kérdés, hogy elsősorban hatalmas befolyásuk miatt bizonyos keretek közé kell szorítani őket, de nem azért, mert Kádár Barnabásnak, X-nek vagy éppen Y-nak valami éppen nem tetszik, hanem azért, hogy önnön szabályozásukat tartsák be, a kirívó aránytalanságokkal ne szítsanak felesleges feszültségeket - ha lehet, éppen ellenkezőleg.

Nem lehet egy poszton belül szélsőségesen liberálisan és mereven konzervatívan is fogalmazni, mert akkor az írás a közepén kettétörik. Mint Kádár Barnabásé is. No és persze az sem árt, ha az ember eldönti magában, melyik nézetrendszerrel szimpatizál, ért egyet. Kivált, ha politikus az illető.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr3416378298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Hill 2021.01.11. 09:08:50

@Tölgyes Péter: "a Csuti a mai napig nem gratulált Bidennek a győzelméhez" - Akkor ez mi?

hvg.hu/itthon/20201108_Orban_Viktor_is_gratulalt_Joe_Bidennek

Vagy Orbán helyett Csutiról, a celebről szólt a mondat? :-)

HVG-t is kellene olvasni, nemcsak a Mandinert...

Tölgyes Péter 2021.01.11. 09:38:12

@Billy Hill: Nem igaz, nem gratulált, csak a címadó tett rá egy lapáttal. Elismerte a győzelmet, de nem gratulált hozzá. Olvasd el Orbán "üdvözlő" szövegét, fenn van a gov.hu oldalon.

6.Lenin 2021.01.11. 10:08:29

Akkor mégis igazam van, ha töröltél?

Hasdrubai Barcas 2021.01.11. 10:23:51

Na, nálunk is kezdődik!

Mán hozzánk is betört az USA-DEMOKRÁCIA!!!!!!
(na jó, az, hogy az USÁ-ban demokrácia van, az vicc volt......)

"A Twitter törölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő közel kétszáz követőjét. A hírt maga Kovács osztotta meg a Facebookon. Mint írta, „egyik napról a másikra megfosztották” a követőitől.
Az államtitkár szerint az az elmúlt napok divatja, „legújabb hobbija”, hogy a közösségi média felfüggeszti vagy letiltja „a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali – hangokat”, ezzel pedig szerinte azt bizonyítják, hogy mégsem olyan fontos nekik a sokszínűség, hiába hirdetik azt."

Hasdrubai Barcas 2021.01.11. 10:28:30

@Tölgyes Péter: "Nem voltam, nem vagyok és nem is leszek hívő. Csak nyitott szemmel járok a világban immár hetven éve."

A stílusodból ítélve jó kommunista lehettél, gondolom párttag, esetleg munkásőr is......
.... vagy csak szimpla III/III-as.......

kvadrillio 2021.01.11. 13:29:22

@Tölgyes Péter: :)))))))))))...Te most engem befolyásolni akarsz ??? BEFOJJJJJJJÁÁÁÁSOLNI ?????! MEGHÖKKENTESSSSZZZ !...NEM FOG MENNI ! :op)))))

DE......., TŐLEM, TE AZT ÍRSZ, AMIT CSAK AKARSZ ! :)

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:04:42

@Hasdrubai Barcas: Ha én III/III-as voltam, akkor te meg egy kretén. Bár a kettő nem függ össze, rád ez a megállapítás az én státuszomtól függetlenül is helytálló.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:10:33

@6.Lenin: Egy túrót van igazad, csak átléptél egy határt.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:13:01

@kvadrillio: Téged befolyásolni? Akar a rossz nyavaja. Nem tudom, miből vontad le következtetést, de - téves. Az, hogy megírtam, hogy önmagaddal beszélgetsz, csak nem befolyásolási törekvés...

6.Lenin 2021.01.11. 15:16:37

@Tölgyes Péter:

Csalónak neveztem a Fideszt?

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:30:59

@6.Lenin: Humorizálj csak - ha úgy tettél volna, nem én töröltelek volna. Az igazságért nem szokásom...

6.Lenin 2021.01.11. 15:40:44

@Tölgyes Péter:

Szerintem az véresen komoly volt, hiszen én nem is a saját véleményem írtam, hanem a hazai ballib véleményt, és, ha az igaz, akkor a másik vélemény miért nem az?
Vannak emberek, akiknek számít a véleménye, és vannak, akiknek semmit nem ér?

Valahol írtad, hogy te nem tartozol egyik oldalhoz sem, független vagy, mitől, kitől?

Az igazság az valamilyen behurcolt afgán lóbetegség?

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:59:33

@6.Lenin: Nem tudom, milyen betegség, de azt látom, hogy te - csak nem beoltottak ellene - hosszú időre szóló védettséget élvezel.

6.Lenin 2021.01.11. 16:08:27

@Tölgyes Péter:

Ebben most tényleg igazad van. Védett vagyok az egyoldalú igazságokkal szemben. Meghallgatom, elolvasom a lehető legtöbb véleményt, és abból megpróbálom kihámozni, hogy ki, miben is próbál hazudni. Szerintem ma mindenki meg van győződve, hogy csak neki lehet igaza, de ez nem lehet az igazság, az képtelenség, hogy mindenkinek igaza legyen.

Mit kitöröltél pont erre akart mutatni. 8 milliárd igazság egy kérdésben nem lehetséges.

6.Lenin 2021.01.11. 17:11:24

@Tölgyes Péter:

"Most akkor nekem egyoldalú igazam van, vagy sokoldalú? "

Van egy kérdésben, egy véleményed, Ugyanebben a kérdésben másoknak, más véleménye.

Én meg keresem a választ, hogy te miért is érezheted, csak neked lehet igazad, mások miért gondolhatják, hogy nekik? Hol van itt az igazság?

Én véleményem pedig, hogy ez genetikailag megalapozott, valamilyen más módon is kialakult véleménye lehet egyiknek, és a másiknak is. De még az is megállapítható, hogy az egyik csoporthoz tartozó tulajdonságaik nagy %-ban jellemzőek az adott csoportra. Engem ez érdekel. Pl miért agresszívabb az egyik, mint a másik.

nyilván ezek alapján, én sem tudom teljes mértékben függetlennek hazudni magam, az egyik csoportra jellemző vélemények alól, igaz nem is töröm magam,ilyesmivel.

Miért szégyen ma baloldalinak, liberálisnak, stb vallani magukat egyeseknek? Ez még érdekes számomra.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 17:29:39

@6.Lenin: Most akkor nekem egyoldalú igazam van, vagy sokoldalú? Gyanítom, az a lényeg, hogy ez az "oldalszám" csak akkor számít, ha a mások által hirdetett/vélt/biztosra vett igazság nem egyezik meg az átlalad hirdetett/vélt/biztosra vett igazsággal.

Ez persze nem meglepő, elévgre a szenteknek is maguk felé hajlik a kezük, és hol vagy te a szentektől. Csak nem kellene mindent megideologizálni.

6.Lenin 2021.01.11. 17:39:48

Küldök még 1 videót, ha nem láttad még, nézd meg mielőtt ezt is törlöd, mint a legutóbbi hozzászólásomat is, megint.

www.youtube.com/watch?v=QmRjxuvjgWE&fbclid=IwAR0cly7riACnMMyfrU3CX93fLgrTyAfs5E9qpTGIf8Zkfk19qlbGvA4l_sU

Tölgyes Péter 2021.01.11. 17:47:02

@6.Lenin: Nem tudom, ezt olyanoktól kellene megkérdezned, akik szégyellik.

6.Lenin 2021.01.11. 18:37:01

@Tölgyes Péter:

Kérdeztem, de mindenki független. Te is.
De majd még igyexem, hátha találok valakit, aki nem, és meri vállalni is.

Pedig nem kéne itt bohóckodni mindenféle összefogással. Kéne egy párt Függetlenek néven, és Orbánt nyugodtan elfelejthetnénk.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 19:46:41

@6.Lenin: Kevered - már megint - a szezont a fazonnal. Abban az értelemben nem vagyok független, ahogyan most jelzed. Demokrata vagyok és most ez a legfontosabb, mert a lényegi eltérés nem az oldalak között van, hanem abban, hogy valaki ellene van-e az autoriter hatalomnak vagy mellette. Amúgy inkább baloldali vagyok, liberális beütéssel ott, ahol az szükséges.

6.Lenin 2021.01.11. 20:07:55

@Tölgyes Péter:

Akkor csak DK-s lehetsz. Ők demokraták, liberális +...... beütéssel.
Már csak az autoriter vezetés billeg, mivel CSAK EGY az Isten a legdemokratikusabb európai magyar pártban. Azon most lépjünk át, hogy ki is hordja a nadrágot a pártban.

www.youtube.com/watch?v=ceamH-TCWkk

Ja, megint félreértettél. Nekem semmi bajom a baloldaliakkal, liberálisokkal, ha vállalja is. A DK-sokkal se. Az autoriter vezért kedvelőkkel sem. A vallásos emberekkel sem.
Sőt, ha valaki nyíltan vállalja is, azt külön tisztelem, különösen, ha kapásból meg is tudja indokolni a miérteket.
Ezekhez mindenkinek joga van, szerintem.

kunzoo 2021.01.11. 20:10:46

@Tölgyes Péter:
Nahát nahát! Merkel is aggasztónak gondolja ezt a letiltást. Igaza is van.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 21:54:12

@kunzoo: Sebaj. Neki sem lehet mindig igaza. Neked meg úgyis nagyon ritkán van, most is így jártál.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 00:44:52

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 00:48:48

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:01:51

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:04:40

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:12:00

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:23:56

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:37:45

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:46:10

@dare: @Tölgyes Péter: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:52:59

@dare: @Tölgyes Péter: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:59:47

@dare: @Tölgyes Péter: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:18:18

Ez a blogger egy önkényes kis cenzor, diktátor köcsög. Utálják minden oldalról. Az előbb láttam, hogy másokat is cenzúrázott a kis köcsög.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:24:21

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:24:54

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:27:40

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:29:52

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:33:09

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:37:03

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:41:31

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:43:11

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:56:33

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:58:46

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:02:09

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:07:38

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:08:43

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:12:01

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:13:41

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:23:18

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:26:04

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:30:28

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:35:29

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:39:23

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:40:31

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:55:52

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:56:58

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:02:04

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:03:45

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:10:31

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:37:54

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:44:38

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:49:07

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:50:48

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:55:49

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:57:31

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:00:55

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:05:26

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:06:00

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:07:39

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:08:13

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:11:00

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:12:07

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:13:14

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:16:05

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:18:53

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:23:55

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:29:21

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:33:16

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:34:22

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:36:32

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:37:37

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:55:21

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:55:53

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:01:24

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:09:09

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:13:32

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:14:41

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:27:00

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:28:06

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:29:48

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:02:02

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:03:09

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:11:24

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:15:18

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:23:01

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:36:55

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:38:37

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 19:31:54

@dare: @Tölgyes Péter: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.
süti beállítások módosítása