Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Vakvágányon

2021. január 09. - Tölgyes Péter

 vakvagany2.jpg

Érdekes megközelítésban foglalkozik Kádár Barnabás, a Momentum egyik alapítója azzal a ténnyel, hogy Donald Trumpot, hosszas vajúdás után - szerintem erősen megkésetten - kitiltották a "két legmeghatározóbb" közösségi médiaoldalról (El lehet hallgattatni egy ország vezetőjét?). 

Mivel a cikkel alapjában nem értek egyet (eddig ez magánügy) és állításainak szinte mindegyikét vitatom, sőt cáfolom, a legszívesebben bemásolnám ide az egészet, mielőtt bővebben kifejtem a nézeteiben jelentkező éles ellentmondásra is rámutató ellenvéleményem. Mivel a szerző közszereplő, politikus, ettől kezdve

az egész már nem magánügy,

ezért, bár a teljes terjedelmében történő bemásolástól - terjedelmi okok miatt - eltekintek, a poszt linkjét elhelyezem, és kérek mindenkit, aki nem sajnálja ilyesmire az időt, olvassa is el, mielőtt nekilát az én alábbi érvelésem megismerésének.

https://www.facebook.com/barnabas.aron.kadar/posts/1032495590565557

Roppant zavaró lenne, ha a Momentum egyik alapítója ugyanabba a hibába esne, mint annak idején több SzDSz-es vezető politikus. A szezont a fazonnal összekeverni lehet alkalmi tévedés, de rendszert csinálni belőle kockázatos (mint azt a "szabad-madarak" története is igazolja). A prioritások téves értelmezése, a fontossági sorrend felcserélése bizony veszélyes következményekkel járó rendszerhibához vezethet. Kapásból beugrott az a vita, amely annak idején, a "szoc-lib" kormányzás alatt, a koalíciós partnerek között zajlott arról, szülessen-e törvény a gyűlöletbeszéd szankcionálására. Végül a már akkor is jelentkező gondok törvényi szabályozással történő megoldásától ódzkodó - a szabadságjogok védelmének elsőbbségével érvelő - kisebbik párt kerekedett felül: nem jött létre a törvény. Állítom, részben ennek a következményeként is tartunk ma ott, ahol...

De visszattérve Kádár Barnabás írásához: amikor egy közösségi médiafelület irányítói, szögezzük le: helyesen döntenek, sok minden megengedhető, de e döntésüket kétségbe vonni azért, mert más esetekben elnézőbbek voltak, (politikailag is) botorság. Éretlenség. 

A jót MINDIG meg kell tapsolni, egyben, ha indokolt, meg lehet, meg is kell jegyezni, hogy ez legyen a követendő példa, de ha ehelyett a korábbi, nyilván nem kevés melléfogás felemlegetésével diszkriminációról beszélünk, azoknak a malmára hajtjuk a vizet, akik helyből a tiltás ellen voltak. Például azért, mert kimondva-kimondatlanul Trump-pártiak, vagy éppen "csak" a szabadságjogok védelmének prioritásával érvelnek... Hogy egyértelműen fogalmazzak: a helyes döntés mindenképpen helyes - függetlenül attól, hogy hasonló (már amennyiben hasonló) helyzetekben mi történt korábban.

Az pedig, hogy másokkal szemben "ugyanilyen" helyzetben miért nem élt például a Facebook a kitiltás lehetőségével, nevek felsorolása nélkül is ki merem jelenteni, téves megközelítés. Aligha vitatható e téren, hogy a Facebook moderálási gyakorlatát áthatja ugyan

a következetesség hiánya,

de nem lehet mindent és mindenkit egy kalap alá venni. Mondjon Kádár Barnabás másik olyan elnököt, aki a világ (egyik) vezető nagyhatalmának első embereként folyamatosan olajat öntött a tűzre, mígnem elveszítve a hatalmát, a demokrácia szimbólumának bevételére bátorította híveit, hetek óta gyermeteg összeesküvés-elméletekkel, bizonyíték nélküli gyanúsítgatással próbálta meg rombolni a teljes politikai elit hitelességét - és ennek ellenére zavartalanul folytathatja a tevékenységét a közösségi médiában.

Ne általánosságban fogalmazzon, olyasmit meg végképp ne mondjon, hogy persze olyan valakivel statuálnak példát, akivel nem sok felhasználót veszítenek. Trumpnak ugyanis csak a twitteren közel 80 millió támogatója van (volt?).

Ennyit a poszt hitelességéről. Ami pedig az önellentmondást illeti... Jellemző, hogy éppen a múlttal leszámolni akaró párt egyik alapítója teszi magáévé azt a gondolatmenetet, amely elsősorban az egypártrendszerek sajátja. Kádár Barnabás ugyanis kifejezi elégedetlenségét a világ rendjével szemben, amikor így fogalmaz:

"A kulcs az, hogy ezek a médiacégek a piaci és nem pedig a demokratikus/politikai logika alapján működnek. (...) Ha nem tudjuk demokratikus közösségként szabályozni ezeket a cégeket, akkor egy eszméletlen veszélyes 20-as évek elé nézünk!"

Az átkosból még itt-maradt őskövületek egyikeként, az ifjú politikusénál szerintem jóval fiatalosabb, rugalmasabb, korszerűbb gondolkodással hadd szögezzem le, hogy már az is nagy hiba, ha a politika a közmédia mindennapos életébe beavatkozik - azt leszámítva, hogy felügyeli és ellenőrzi működésének átláthatóságát, arányosságát és tárgyilagosságát, továbbá azt, hogy valóban a köz érdekében üzemel. De azt sérelmezni, hogy a világot behálózó médiacégek NEM politikai logika alapján működnek, hanem piaci logika mentén, nevetséges vagy inkább siralmas. Könnyen belátható, hogy mivel ezek a vállalkozások nem állami támogatásból, hanem éppen a piacból élnek,

működésükhöz a politikának semmi köze. 

Az más kérdés, hogy elsősorban hatalmas befolyásuk miatt bizonyos keretek közé kell szorítani őket, de nem azért, mert Kádár Barnabásnak, X-nek vagy éppen Y-nak valami éppen nem tetszik, hanem azért, hogy önnön szabályozásukat tartsák be, a kirívó aránytalanságokkal ne szítsanak felesleges feszültségeket - ha lehet, éppen ellenkezőleg.

Nem lehet egy poszton belül szélsőségesen liberálisan és mereven konzervatívan is fogalmazni, mert akkor az írás a közepén kettétörik. Mint Kádár Barnabásé is. No és persze az sem árt, ha az ember eldönti magában, melyik nézetrendszerrel szimpatizál, ért egyet. Kivált, ha politikus az illető.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr8316378298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2021.01.10. 14:29:10

Pedig szerintem is felesleges feszültséget keltenek most.
Miért kell zárolni Trump fiókját, mit tudna ő már bármit is csinálni a jelen helyzetben?
Semmit nem tud tenni, most mind a republikánusok, mind a demokraták árgus szemmel figyelik, hogy mit fog mondani a napokban.
A demokratáknál Pelosi már atomháborút vizionál, a republikánusok meg már ott tesznek neki keresztbe, ahol csak tudnak, mivel 4 év múlva is szeretnének majd elindulni a választáson esélyesként.
Ebben a helyzetben Trump mit tudna még tenni?
Szervez egy sörpuccsot a Twitteren?
Esetleg kiírja azt a Facebookra, hogy a kocka el van vetve, amire a követői elfoglalják a Fehér házat?

Ha valamit indokolatlan rettegésben akarunk nevezni akkor az az, hogy eltiltják őt a közösségi felületekről.
Már így is béklyóban van, mivel ő adott parancsot a Capitolium "lerohanására és elfoglalására", ahol már 2 rendőr is meghalt.
Nem is tudna mást kiírni a közösségi felületekre ezek után, mint a felelősök alapos megbüntetését.
Mi mást írhatna ki még?
Semmit.
Ez csak boszorkányüldözés ami most zajlik, vagy mi lenne a cél, ki akarják törölni az emlékezetből is, mint Sztálin Trockijt?

Tölgyes Péter 2021.01.10. 15:07:04

@dare: Trump tiltása nem annak szól, amit írhat mostanában, hanem annak, amit eddig művelt a közösségi média felületein. Egyértelműen úgy értékelik, jó ideje hangolni, tüzelni próbálja a közvéleményt a demokraták ellen; zavaros és semmivel nem igazolható összeesküvés-elméleteivel, csúsztatásaival, hazugságok özönével önti az olajat a tűzre.

Az Amerikában a demokrácia szimbólumának tekintett Capitolium elleni, emberek halálával végződött akciók első számú felbújtójának tartják őt, aki a Facebook és a twitter felületének felhasználásával generálta a gyűlöletet.

A kitiltás a tegnap szól, és ma, holnap, holnapután várják ettől az eredményt. Azt, hogy hamarabb nyugszik meg a társadalom általa felhergelt része.

6.Lenin 2021.01.10. 15:11:26

Trumpnak vége, de mi lesz a közel 80 millió amerikaival, akik rá szavaztak? Ők mit is szeretnének a továbbiakban?
Ez még kérdés. Pontosan ezért Trumpot teljesen ki kellene iktatni a politikából.
Felkészül Mo, és Lengyelország. Útban vannak, mondja Obama.
Talán "szerencsés" is lehet még ez a járvány.

A következő hónapok lesznek az érdekesek, és nemcsak az USA-ban.

birkamenet 2021.01.10. 15:22:10

Trump meg az összes illiberált köztörvényesek.

Örüljön a debilje hogy most még csak kitiltják a civilizált körökböl, egy fél év után úgyis tel lesz bíróság meg rendörségi ügyekkel.
A debil hívei meg majd megostromolhatják a börtönt ahol az imádott cárevicsük csücsül majd életfogytiglan.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 15:36:16

@6.Lenin: Szerencsére már nem 80 millió híve van: az első gyors kimutatások szerint jelentős mértékben apadt támogatói köre. Az amerikai demokrácia szimbólumának számító Capitolium megrohamozása sokakat elriasztott, kiábrándított.

És igen, érdekes időszaknak nézünk elébe, kérdés, ki milyen következtetést von le a Washingtonban történtekből. Kis túlzással azt is mondhatnám, a köztársaságpárti ellenzék nagy vonalakban előre láthatta, mi vár rá a következő hónapokban - és esetleges győzelme után...

Galerida 2021.01.10. 15:43:26

Szerencsére győzött az igazság, mert akiknek sok pénzük van, azok elhallgattathatják azt, akit sokan választottak meg! Ez így demokratikus!

BOAR 2021.01.10. 15:43:49

Trump kitiltása kétélű fegyver. Könnyen mártírrá válhat a nem túl intelligens, összeesküvéselmélethívő támogatói szemében. És persze annak a veszélye is fennáll, hogy kellő számú támogatóval a háta mögött a világ szemete elindít valami új, kellően nagy oldalt ahol bátran szövetkezhetnek bármire, hazudhatnak bármit.
Másrészről abban igaza van a momentumos csávónak, hogy a közösségi oldalak olyan veszélyt jelentenek amivel még nem igazán tudunk mit kezdeni. Az össze-vissza moderálgatás, sokszor törvénytelen működés azzal együtt, hogy majd' mindenki rajtuk lóg, elég problémás. Egy álhír elterjesztésének leggyorsabb módja az, ha felbüfizik a faszbúkra. Mivel mindenkihez az ismerősén keresztül jut el, az eredete hamar homályba vész, a hitelessége meg pont a személyes kontakt miatt kevésbé kérdés.

kunzoo 2021.01.10. 15:45:49

@Tölgyes Péter:
Azért furcsa hogy Trumpot kitiltják. A tüntetők megöltek bárkit is? Közülük viszont négyen meghaltak.

Volt elnök, aki hírszerzői jelentéseket elferdítve háborús okot talált, ebbe a háborúba belerángatta a szövetségeseit is. Ezrek haltak meg, romba dőlt több ország is. Őt kitiltották? Nem ám! A külügyminiszterét sem!

6.Lenin 2021.01.10. 15:45:59

@Tölgyes Péter:

Igaz, Amerikában mindenképpen cirkusz lesz, bárki is győz, mondtam már vagy 1 évvel ezelőtt. Ha Trump, azért, ha a demokraták, azért. Valahogy el kell tüntetni azt a 80 akárhány millió embert, és a felheccelt BLM-es csőcseléket is haza kell zavarni. Sajnos még néhány ártatlan a fűbe fog harapni. Nagyon remélem, hogy ez minket talán elkerül. De, ahogy látom, itt is lenne rá igény (birkamenet úr)

Ez a megrohamozás elég érdekes volt. Láttunk már ilyen "véletlen" eseményt.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 15:48:11

@Galerida: Méretes baromság - legalábbis adott helyzetre. Ez nem pénzkérdés, Trumpnak is van - tetemes adótartozása ellenére - éppen elég. Aki azonban megveszekedett hatalomvágyától vezérelve veszélyezteti a társadalmi békét, aki ennyire elveszíti az uralmat az idegei fölött, aki tekintélyuralomra tör, azt éppen a demokrácia védelmében, antidemkratikus eszközzel kell lecsendesíteni.

Nem hallgattatták el, felhívom a figyelmedet arra, hogy nyilván sok újság és tévé kiváncsi lenne a véleményére, interjút pedig továbbra is adhat. Pusztán attól zárták el - nagyon helyesen -, hogy enyhén szólva is zaklatott (kevésbé enyén: nem beszámítható) állapotban mindenféle kontroll nélkül írhassa a zagyvaságait a legolvasottabb közösségi médiában.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 15:55:29

@BOAR: Nem az a bajom a poszt írójával, hogy valamiféle - összehangolt! - szabályozást érdemes lenne hozni a közösségi média ellenőrzési rendszerének javítása érdekében, hanem azzal, hogy a hibák nem szolgálhatnak ürügyül egy alapjában helyes döntés megtorpedózására. Nem a jót kell támadni, hanem a rosszat minimalizálni (teljesen megszüntetni sosem lehet.

Szinte biztosra vehető, hogy a tiltása következtében kevesebb hergelő írása jut el a híveihez, ezért aztán nagyobb forrongást nem okozhat, mintha továbbra is ontaná a zavaros vádaskodásait. Ha a hét elején elindul ellene az impeachment és ha netalán-tán még sikerre is viszik azt - van némi esély rá, mert bár a szentáusban egyelőre többségben vannak a republikánusok, többen közülük elég látványosan szembefordultak Trumppal. Visszautasítva, hogy a demokrácia ellen indította rohamra felvadult támogatóit - és nyiltan örült a Capitolium emberhalálhoz vezető megtámadásának.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 16:02:10

@kunzoo: Igen egy halott a rendőrök oldalán is volt. De nem ez az eltiltás fő oka, hanem az, hogy a hivatalban lévő elnök nem bátoríthatja híveit a demokrácia intézményrendszerének szétverésére - márpedig a törvényhozás épületeként a Capitolium annak egyik zászlóshajója.

Párhuzamod nem párhuzam, az, hogy a hírszerzői jelentéseket elferdítette az az elnök, csak később derült ki, amúgy sem volt rá jellemző, hogy három és fél év alatt több, mint 22 ezer hazugságot, csúsztatást bizonyítottak rá (lásd alább, Washington Post), amelynek túlnyomó többségével a közösségi média felületein tévesztette meg támogatóit.

www.washingtonpost.com/politics/2020/07/13/president-trump-has-made-more-than-20000-false-or-misleading-claims/?fbclid=IwAR2N96Cyfs8CeOZ8FSjEy1YzovJf3EkdFb6bYqYan4nuv4Dmhe98ksXDK6s

Galerida 2021.01.10. 16:07:47

@Tölgyes Péter: Természetesen majd te és a facebuk eldöntitek, hogy kinek van igaza!
Ezzel csak az a probléma, hogy ez még a Pravdának sem sikerült, pedig az aztán tényleg következetesen ragaszkodott az igazsághoz.
A "független" sajtó és a közösségi portálok tulajdonosai nyilván nem az én érdekeim miatt költik a pénzüket, hanem a saját, többnyire ismeretlen céljaik érdekében. Szerencsére az emberek nagy része nem hülye és igyekszik több forrásból tájékozódni. Ma sem könnyű....

Harry Hole 2021.01.10. 16:13:04

@Tölgyes Péter:

Trump hívei csak azt látják, hogy "vezetőjüket" tiltották, az általuk(általa) képviselt politikai "irány" megjelenése akadályoztatva van a közösségi média felületein.
Tömegével jelennek majd meg azok az "önjelölt" oldalak ezeken a felületeken, melyek ezt hivatottak tovább vinni. Ezek az oldalak szerveznek majd tüntetéseket, akciókat, lesznek botrányok, balhék és bizony ezeket az oldalakat is törölni lesz kénytelen a Facebook és a Twitter.
Az egyszeri Trump hívő ebből csak azt szűri le - a demokratapárti oldal lelkes tapsolása mellet - , hogy őket cenzúrázzák, elnyomják, csorbítják a szólásszabadsághoz való jogukat.
Ez olyan megosztottsághoz vezet, amit azért ugye ismerünk.

kunzoo 2021.01.10. 16:16:10

@Tölgyes Péter:
Nem párhuzam???? Ember, abból háború lett! Ami azóta is tart! Több tízezer áldozattal! Aztán mikor kiderúlt, tán kitiltották? A clintonné is mikor lebukott azzal hogy ők találták ki az orosz szálat Trump megválasztásánál -amivel éveken át terhelték két atomhatalom kapcsolatát- kapott érte akár egy ejnyebejnyét is a közösségi média üzemeltetőitől?

Tölgyes Péter 2021.01.10. 16:18:44

@Galerida: "Szerencsére az emberek nagy része nem hülye és igyekszik több forrásból tájékozódni. Ma sem könnyű...."

Tényleg nem könnyű tájékozódni. Neked például nem is sikerül.

dare 2021.01.10. 16:19:20

@Tölgyes Péter: Ekkora erővel amiket eddig műveltek sokan, azért hány meg hány embert ki lehetne tiltani még.
Visszamenőleg.
Rengeteget.

Ez a hangolás meg olyan dolog, hogy megelőzte ezt egy 2 hónapig tartó elkeseredett küzdelem.
Amit most sokan csak úgy jellemeznek, hogy felesleges hiszti meg őrjöngés volt.
Amikor sokan az itthoni ellenzékiek közül is így vélekednek, akkor csak arra tudok gondolni, hogy mekkora magas labdát adnak ezzel a Fidesz kezébe.
Mert mi történne akkor, ha 2022-ben a választás napján kiállna Gyurcsány Ferenc, hogy az ellenzék ezt a választást valószínűleg megnyerte.
Majd jönnének még megszámolatlan levélszavazatok, és a Fidesz rommá verné az egész ellenzéket a választáson.
Az ellenzék szóvá tenné, hogy ezt és ezt az esetet azért jó lenne ha kivizsgálnánk, de ezeket mind röhögve elutasítanák a következő hetekben.
Majd lenne egy radbalos tüntetés, amit a Fidesz úgy kezelne ahogy, kicsit elfajulna a történet, és tudnának mutogatni az egész ellenzékre, hogy ezek ilyen félkegyelmű idióták, akiket talán még börtönbe is lehetne zárni az uszításukért.
Nagyon könnyű felhergelni egy csalódott csoportot, talán még Trump se kellett volna hozzá, nélküle is ott lettek volna sokan a Capitoliumnál.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 16:21:43

@Harry Hole: Attól való félelmünkben, hogy mihez vezet, ha..., nem állhatunk meg a szélviharban kitárt ajtóban, mert az orrunkra csapódik. Egyszerűbb, ha becsukjuk.

Különben meg hagyjuk a jóslatokat, az önjelölt Trump-pótlók az ő jelenlétében is nyithatnának ezerszámra fiókokat, de a távollétében kevesebb tám pontot kapnak dezinformációk, csúsztatások, Trump-i ökörségek formájában.

metal · http://electric.blog.hu 2021.01.10. 16:26:56

"Hogy egyértelműen fogalmazzak: a helyes döntés mindenképpen helyes - függetlenül attól, hogy hasonló (már amennyiben hasonló) helyzetekben mi történt korábban."
Már csak az kérdés, ki dönti el, mi a helyes döntés?

törppicur 2021.01.10. 16:28:47

Az, hogy Trump kitiltásra került nálam 2 kérdést is felvet.
Kinek van joga a mai világban azt állítani bárkiről, hogy hazudik, téveszmét terjeszt, az ellenfelek legyőzésére használja a médiafelületet, stb?
Akinek ezek szerint ilyen joga van, feladata-e és kötelessége-e az összes oldalaon, pl. a kebelbarátai között kezelni a téveszméket, tévedéseket, hazugságokat, uszításokat?

Ha az utóbbit nem teszi, az első sem igazságosztás, hanem leszámolás.

Galerida 2021.01.10. 16:31:20

@Tölgyes Péter:
Volt szerencsém olvasni a "Szabad Nép" majd a belőle kinemesedett "Népszabadság" című sajtótermékeket és Gyuri bátyánk bőkezűségének köszönhetően a kérlelhetetlen őszinteségű "független" hírforrásokat is. Hát valóban nem én voltam és vagyok számukra a kívánatos célszemély!
Az viszont talán szerencse, hogy néhány honfitársunknak juthat az e célra félretett 18 milliárd dollárból, növelve ezáltal szeretett a hazájukba jutó konvertibilis valuta bevételt.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 16:31:55

@kunzoo: Na persze, Hillary Clinton találta ki Trump orosz kapcsolatát... Érdekes és kitűnő fantáziájú hölgy lehet, aki megálmodta azt, amit dokumentumok sora bizonyít. Valójában eltévedtél egy kicsit az őserdőben. Az orosz kapcsolatot nehéz lenne cáfolni, annyi igaz, hogy egy korábbi jelentést megmásítva a központi hírszerző ügynökség igazgatója azt nyilatkozta: nincs arra bizonyíték, hogy Trump orosz kapcsolatai befolyásolták volna a választás eredményét.

Mielőtt heurékát kiáltanál: nem úgy általában azt cáfolta, hogy az oroszok - hekkerek bevonásával - befolyásolták volna a négy évvel ezelőtti választás tisztaságát. Na de az azért érdekes is lett volna, ha konkrét személyek részvételét ki tudták volna mutatnia - ráadásul a hivatalban lévő elnök kárára. Azon pedig ne lepődj meg túlzottan, ha egy-két év múlva napvilágra kerülnek bizonyítékok is, hogy Trumpék orosz kapcsolatai összeértek Putyin mesterrel...

Tölgyes Péter 2021.01.10. 16:37:52

@törppicur: Ne túlozz. A jog a felelősségből fakad. Ha a közösségi média sok-sok ezer oldalán szélsőséges posztok sokasága jelenik meg, azért a közösségi média vezetői felelősségre vonhatóak. Nyilvánvaló, hogy ekkora adatállomány szűrése olyan, mintha a tűt keresnék a szénakazalban, nem véletlen a meglehetősen sok melléfogás.

A legismertebb embrek nagy nyilvánossággal kísért megnyilvánulásai külön kategóriát képeznek. Ha valaki meglehetősen zavaros és ellentmondásos előzmények után közülük zakkan meg úgy, ahogy Trump a veresége után, az közveszélyhez vezet.

Ha nem tiltották volna ki, nagyobb felháborodást zúdítottak volna saját fejükre.

Exploiter 2021.01.10. 16:38:07

Lehet, h valakit megijeszt, hogy senki által meg nem választott, senki által fel nem hatalmazott és senki által nem ellenőrzött ismeretlen emberek döntik el, ki milyen információkhoz juthat hozzá és milyen véleményeket hallhatnak.
Mások ennek örülnek.
Az előbbiek szerintem sokkal többet értenek a világból, mint az utóbbiak.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 16:41:50

@Galerida: Ne vedd zokon, de kreténnek tartok mindenkit, aki komolyan elhiszi, hogy az általatok kedvelt világ nem bír el egy kilencvenéves, beteg emberrel, aki érdekes módon nem fogyó milliárdjaival táplálja az "ellent". Te is ennyire ostoba lennél? Komolyan mondom, fizikai fájdalmat okoz, mennyien felültök ennek az évszázados hagyományokkal rendelkező megtévesztő eszköznek, a mesterséges ellenségkeresésnek.

Na, de ez legyen a te egyéni szoc problémád.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 16:49:29

@Exploiter: A világ működését és annak törvényszerűségeit kellene az akaratotokhoz igazítani - most ondom, ideig-óráig sikerülhet, de tartósan nem fog menni. Azok, akiket te (seni által fel nem hatalmazva...) senki által fel nem hatalmazott és senki által nem ellenőrzött ismeretlen embereknek minősítesz, létrehozták a legfelkapottabb közösségi médiafelületeket, amelyek a piac szabályainak megfelelően a piacról élnek.

Nagy gondot jelent nektek, de - mivel nem állami támogatásból élnek - nem utasíthatóak, döntéseiket a saját lelkiismeretük szerint hozzák meg. Tudod, ameddig az nem zavarja a csőrödet, hogy például a mandinernek sok év alatt egyetlen baloldali írásban sem sikerült egyetlen érdemleges gondolatot találnia és rendeltetésének tekinti, hogy csúfot űzzön nem egyszer nemzetközileg magasan elismert írók, tudósok, elemzők gondolataiból, addig jobban tennéd, ha e témakörben meg sem szólalsz. A mandiner ráadásul részesül közpénzből, akárcsak a közmédia, amelyet a jelenlegi kormány ócska fideszes pártpropaganda-eszközzé silányított - az ellenzékieket gyakorlatilag letiltva a képernyőről.

Érdekes, csúcsdemokrataként ez ügyben nem igazán szoktál tiltakozni.

Harry Hole 2021.01.10. 16:55:57

@Tölgyes Péter:

Már most is csak a kettős mércét látják.
George Floyd és Ashli Babbitt.
Mindketten rendőri túlkapás áldozatai lettek. Floyd gyilkosa megtehette volna, hogy nem addig térdel a nyakán, amíg szuszog, Babbitt gyilkosa is megtehette volna, hogy kb. 2-3 méteres távolságból nem mellbe, hanem lábon lövi.
Mindkét esetben rögtön elindult az áldozat lejáratása, Floyd tekintélyes priusza, Babbitt konteohívő volta stb....Mindkét esetben egyből megindult az áldozat hibáztatása.
De már most elmondhatjuk, hogy míg Floyd alakja egy mozgalom zászlójára került, Babbitt esetében ez kizárt, mert már most bőszen törölgetik a rá emlékező, a vele foglalkozó oldalakat a Facebook-on és a Twitter-en.
Ez a kettős mérce látható és ezt látja, érzi az a 80 millió. És mindezt úgy, hogy közben oldalak százai gúnyolják őket, nevetnek rajtuk.
Ismerjük ezt, van rá példa, hogy hova vezet.
Persze elkövethetjük ugyanazokat a hibákat. Tanulni belőlük nem szükséges.....

Tölgyes Péter 2021.01.10. 16:59:14

@Harry Hole: Ócska hazugság. A rendőri túlkapásokat a demokrata oldal sokkal inkább elítélte, mint Trumpé. Akkor miről hadoválsz itt? Milyen 80 millió szavazott azért Trumpra, mert a kettős mércét érzékelte?

Olyan jó lézeres szemműtétek vannak ma már, be kellene nevezned egyre.

pátyi 2021.01.10. 17:01:36

@Tölgyes Péter: Szerencsére nincs már 80 millió híve, csak 50-60 millió. Azzal meg minek is törődni. Le kell tiltani mind a 60 milliót. Mit képzelnek, hogy más véleményen vannak, mint a többség. Különben is gyűlölködők, elmaradott, vidéki prosztók.
Csak elgondolkodtat, hogy az USA országosan számottevő sajtójának több mint 90 %-a Trump ellenes volt. Erről voltak felmérések. Az üzeneteit ezért többnyire a közösségi hálón juttatta el a választóihoz, ahonnan rendszeresen letiltották, most végleg. A liberális demokrácia nagyobb dicsőségére. És Ön azt írja, hogy ez teljesen rendben van. Lehet, hogy Trump egy tahó, de szerintem akkor sem ő a veszélyes a liberális demokráciára, hanem a tech cégek tulajdonosai, irányítói, akik nagyobb hatalommal rendelkeznek, mint az USA elnöke. Ők, akik megvesznek újságírót, politikust, NGO-t és hírdetnek utópisztikus ideológiát és elnyomnak minden, nekik nem tetsző hangot.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 17:08:28

@pátyi: "Az USA országosan számottevő sajtójának több mint 90 %-a Trump ellenes volt." És mi van akkor, ha ennek az oka Trumpban keresendő? Abban pedig, hogy mennyi híve van, nem feltétlenül a tényleges támogatottságát kell látni. Az alaptalan, ígérgető, felelőtlen, allanségkereső populizmusnak mindig és mindenütt aránytalanul sok híve van, és egy-egy értelemszerű csalódás után -, amilyen most a demokráciával történő szembefordulás volt - nagy a lemorzsolódás is.

Sok embert tartósan, sokáig becsapni nem lehet.

törppicur 2021.01.10. 17:15:14

@Tölgyes Péter: nem túlzok.
A felelőssége valóban nagy a médiazsandárságnak. Vagy elfogadja, hogy mindenki azt ír amit akar - ez korábban működött. Vagy zsandárkodik, akkor viszont a felelőssége arra is vonatkozik, hogy piros és kék tűt is keressen a szénakazalban.
Mocskos dolgokhoz vezet, ha nem egzakt dolgok - pl. vélemény, szabadság, hazugság, befolyásolás, rosszindulat miatt büntet valaki valakiket egyoldalúan és nilvánosan.
Trump kitiltása nem most történt először, valahogy nem emlékszem arra, hogy a Trump-hívők befolyásolási kisérlete, vagy a demokraták fellelkesítése, hergelése (tudod ez a másik színű tű) miatt bárkit is megköveztek volna. A BLM és homoklobbi agitációjáról sem voltak harsogó tiltások (tudod a fekete és szivárvány színű tű keresése sem igényelt volna sok munkát, csak szándékot).
Nincs olyan, hogy független, tévedhetetlen, felsőbb okosság, legalábbis twit és face ügyben. Csak előre meghatározott szempontok, nyílván valamely célokért.

Galerida 2021.01.10. 17:16:05

@Tölgyes Péter:
" Sok embert tartósan, sokáig becsapni nem lehet."
Azért csak próbálkozz.....
Nem tudom, hogy bírod röhögés nélkül.....

Tölgyes Péter 2021.01.10. 17:21:40

@törppicur: Hajánál fogva előrángatott érvek ezek. Még ha igazad lenne is, sőt, annál inkább, nem azért kellene zúgolódnod, hogy a Capitolium elé megálmodott hatalmas tüntetésről napokkal korábban posztoló, a vereségét elismerni képtelen, búcsúzni kényszerülő elnök (aki nem képes szépen búcsúzni, nem megy el a baeiktatási ünnepségre, amire 150 éve nem volt példa) kénytelen lesz új felületet keresni vagy kreálni magának, hanem azt szorgalmazni, hogy a közösségi média azonos mércével mérjen.

Mondjuk, a liberális-demokrata oldalon nehéz lenne ennyire szélséges, hazugságözönre épülő kommunikációt találnod, de ha mégis, azokat az írásokat és rendszeres posztolóikat bizony törölni/tiltani kell.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 17:24:00

@Galerida: Én egy ember vagyok, így aztán nem kell sokáig várni arra, hogy az ökörségeiden elnevessem magam. Bár, ha belegondolok abba, hogy felnőtt emberek, mint te, ennyire nem adnak arra, mihez adják a nevüket, inkább sírni kellene.

Ja, persze, te például nem a nevedet adod hozzá - akkor nincs ok sírni, marad a nevetés.

6.Lenin 2021.01.10. 17:26:20

@Tölgyes Péter:

"Sok embert tartósan, sokáig becsapni nem lehet. "
Nagy igazság ez. az volt 98-ban, és 2010-ben is. És ez lesz most majd Amerikában is.
sokáig nem lehet hazudni.

Trump már sokaknak mutatott egy másik Amerikát is (ezért kellene minél hamarább eltüntetni), és ezért kellene majd Orbánt is, a lengyeleket is.

Nagyon rossz példák ők. Majd a következő hónapok megmutatják, mit is szeretne tovább az a 50-60, esetleg még mindig 70 millió amerikai.

Ők fognak dönteni, nem most "nyertes" csapat. Azok az idők már elmúltak, itt Európában mindenképpen, hogy vannak a mindentudók, és a bunkók, akiket irányítani kell. Ez a rendszer már régen repedezik. Most talán felcsillant nekik egy halvány remény, de az Amerikában történtek szerintem inkább fogják felgyorsítani a hanyatlást, mint a felemelkedést.
Az amerikai álom ma már nem hiteles, a választáson megbukott mindenképpen. ezt már kimagyarázni nem lehet, főleg azok után, ami most jön utána.

Galerida 2021.01.10. 17:33:19

@Tölgyes Péter: Nyilván felhőtlenül kacarászhatsz, hiszen az általad láthatóan preferált oldal lassan a béka segge alá küzdi le magát és már a megtért nyilasokkal együtt is reménytelen pozícióba került.
Őrizd meg az optimizmusodat, szükség lesz rá, ha a finanszírozó áttér a sikerdíjas kifizetésre....

Tölgyes Péter 2021.01.10. 17:43:51

@6.Lenin: Miért vagy abban biztos, hogy az az ötven-hatvan (tök minegy, mennyi) millió az igazság hordozója és nem a többi? Az azért nem megy, hogy mindig a te oldaladnak van igaza: ha többségben vagytok, akkor azért, ha erős kisebbségben, akkor meg azért.

Sajnos, te is erősen látomásos vagy, én meg nem szándékozom az lenni, aki felébreszt. Miért rám haragudj, ha visszatérsz a valóságba?

törppicur 2021.01.10. 17:44:45

@Tölgyes Péter: Bocs Péter, hogy azért zúgolódók amiért akarok.
Szerintem az nem jó irány, hogy valakik, pl. a facezsandár megmondja, hogy egy adott tüntetésre szabad/nem szabad mozgósítani, egy adott emberre, szervezetre nevet vállalva (ld. Trump) szabad/nem szabad állítani valami - majd, ha hamis az állítás és ez fáj valakinek, a BÍRÓSÁG eldönti. Nem a zsandár.
Gondolatrendőrségről bizonyos Orwell is írt. Nem gondolom, hogy az csak republikánus, vagy jobboldali lehet.
Emiatt mégiscsak az egyenlő mérce mellett vagyok.
Az meg, hogy Trump lépései elegánsak, netán követendők, majd megítélik a szavazók. Szerintem túlzásokba esett, de ezért majd ott felel a támogatóinak, és a semlegeseknek és NEM a demokraták feladat őt minősíteni, karanténba zárni, felkoncolni politikailag.
Utólag azért nagyon sok ország hálás lenne, ha a demokraták demokráciexportja őket nem érintette volna. Vannak olyan országok, népek, emberek, akik más normák között kívánnak élni. Ezt helyből tévedésnek, sőt ellenségnek felfogni szerintem agresszor magatartás

Tölgyes Péter 2021.01.10. 17:48:16

@Galerida: Nem tudom, milyen finanszírozóról beszélsz, de hozzám még soha, egyetlen fitying sem jutott. Miközben a "tieid' dúskálnak a még alaptörvénybe is ütköző módon közpénzből finanszírozott Fidesz-propaganda bujtatott támogatásában. Hogy aztán ki van a béka hátsó része alatt, az majd elválik. A jelek szerint nem a demokratikus odal támogatottsága csökken, a trend az ellenkezőjét mutatja.

Képzeld, nálatok mekkora lesz a balhé, ha a bérembereitek emelik a tarifát, és a növekvő nemzetközi ellenőrzés miatt egyre nehezebb lesz a közpénzt korlátlanul megcsapolni. Ha nálatok térnek át eredményalapú dotálásra, az eltelt tíz év érdemei gyorsan feledésbe merülnek. Na jó, felejtsük el egymást gyorsan...

Tölgyes Péter 2021.01.10. 17:51:09

@törppicur: Ha komolyan azt érzékeled, hogy a demokratikus térfélen vannak az agresszorok, akkor talán az is lehet, hogy - a tieiteket látod, de ebbe kár is belemenni. Nem a baloldal szokta felszedni a flasztert, összetörni a belvárost - ettől függetlenül egy kicsit nagyobb erélyesség nem ártana. De ha a kormányzat ebben a szellemben folytatja, előbb-utóbb annak is eljön az ideje.

Tisztességes Természettudomány 2021.01.10. 17:51:40

Sajnos a megmondóemberek korát éljük, és ha a megmondóember hatalomra jut, akkor jön a diktatúra.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha kritikusan gondolkozni, vitatkozni tanítanánk meg az embereket, nem pedig a hivatalos vélemények kritika nélküli elfogadását várnánk el - akár törvényi erővel megtámogatva.

Ekkor felszólalhatna a holokauszttagadó is, és elmondhatná érveit, amelyet a másik oldal meghallgatna, és ők is elmondanák a véleményüket. Azért írom ezt, mert a holokauszt kutatásával és az emlékezéssel foglalkozó Yad Vashem intézet kitette honlapjára GYIK-ben az összes szokásos kérdésre adott válaszukat.
www.yadvashem.org/holocaust/faqs.html

Így reagál a tudóstársadalom a tagadásra: információt oszt meg.

A politika ezzel szemben bűncselekménnyé teszi a holokauszttagadást, és bünteti az ellenvéleményeket.

Sajnos, ahová beteszi a lábát a poltikai és a média - talán a két legbutább, ezzel együtt legmanipulatívabb kvázi hatalmi ág, ott azonnal elindul a véleménydiktatúra.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 17:59:30

@Tisztességes Természettudomány: Bár igazad lenne. A baj csak az, hogy a tudomány maga is tehetetlen a politkával szemben - lásd nálunk a szociológusok meghurcoltatása, az MTA intézeti vagyonának elkommunizálása, az SZFE és a többi felsőoktatási intézmény kormány által alapított alapítványba szervezése és ezzel tevékenységének átpolitizálttá torzítása, a pedagógusi mozgástér NAT által történő erős lekorlátozása, stb -, és a politika által vezuérelt lépésekre csakis a politika adhat megfelelő választ.

Mondom, bár ne így lenne, de nehezen képzelhető el, hogy ebben változás lesz, ugyanis a helyzettől függetlenül azért politikára és politikusokra is szükség van.

6.Lenin 2021.01.10. 18:01:23

@Tölgyes Péter:

Félreértetted. Én nem azt írtam, hogy igazuk lesz ennek, vagy annak. Volt egy Amerika Trump előtt. Nyert egy választást, és mutatott egy másik Amerikát, aminek lettek hívei.

Pont azt írtam, hogy majd ők eldöntik melyiket szeretnék. Nyilván ezért van útban Trump, Orbán, és egyre többen, mert kezdenek látni már egy másik világot, ami NEKIK sikeresebb.

Trumpot egy bő hét múlva beiktatják, de valamiért már ezt a kis időt se képesek kivárni a hataloméhes demokraták. Vajon miért?

Miért van útban Orbán, annyira, hogy még Obama (semmit nem csinált a 8 éve alatt)
is eltakarítandónak tartja? Ha az okos népek utálják, akkor kit is zavarnak? Miért is?

De szerintem majd térjünk vissza ezekre úgy nyár elején. Sok érdekes téma lesz.

2002-es győzelem után mi történt 2010-ben, és azóta?

birkamenet 2021.01.10. 18:09:24

@Galerida: ", mert akiknek sok pénzük van, azok elhallgattathatják azt, akit sokan választottak meg! "

Köszönjük kisfidernyák, hogy elmagyaráztad nekünk, hogy müködik a NER 2010 óta, mit tett orbán a sok milliárdnyi közpénz lenyúlás által az ellenzék elhallgattatásáért az állami és magán médiában, az ellenzéki önkormányzatoknál és az élet minden területén.
Már csak egy évet kell kibírnia, aztán ő is Trump sorsára jut.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 18:16:09

@6.Lenin: Tetszik, hogy Freud ellátogatott hozzád: "Trumpot egy bő hét múlva beiktatják, de valamiért már ezt a kis időt se képesek kivárni a hataloméhes demokraták. Vajon miért?" A világ szerencséjére bő egy hét múlva a nagy hazudozót nem be-, hanem "kiiktatják" elnöki pozíciójából. Most nem akarok visszautalni arra, hogy milyen körülmények között nyert négy éve, arról pedig már írtam, hogy a populizmussal a legkönnyebb híveket találni, most hozzáteszem, hogy nem érzékeltem, miben épített ő más világot.

Túl azon, hogy a külpolitikája abszolút dilettáns volt - pillanatnyi hangulatokra épült -, saját tanácsadói nem győztek kapkodni a fejüket a legváratlanabb lépesei láttán, belpolitikai igéretei egész sorának megvalósításába belefogni sem tudott, amibe meg belefogott, annak jelentős része kudarccal végződött.

A populista dumával tartotta maga mellett a támogatók többségét, akárcsak Orbán. A politikáját szinte kizárólag a marketingre hegyezte ki, a magyar miniszterelnökkel megegyezően még a szakmai standardot sem tisztelve. Az ugyanis így szól: a csomagolás legalább olyan fontos, mint maga az áru. Ezt felrúgva, mindketten a produktumukat, annak általuk is tudottan selejtes voltát talmi csomagolással elfedve, próbálják ránk tukmálni.

Hogy miért vannak útban? Azért, mert saját személyes, korlát nélküli gazdagodásukra összpontosítva nem riadnak vissza a köztörvényes cselekedetek egész sorától, hatalmas közpénz-mennyiséggel kistafírozzák a saját állami stábjukat, mindezt ellenségkép-kreálással, az emberek félelemérzetének, zsigeri vagy lappangó rasszizmusának, szélsőséges nacionalizmusának, idegengyűlöletének felhevítésével, a politikai vetélytársakkal szembeni hergeléssel fedik el.

A jelen és a jövő helyett a vélt vagy valós múltbeli sérelmeket ássák elő, azokat lovagolják meg.

birkamenet 2021.01.10. 18:17:25

@6.Lenin: "ajnos még néhány ártatlan a fűbe fog harapni. Nagyon remélem, hogy ez minket talán elkerül. De, ahogy látom, itt is lenne rá igény"

Hogyne, a TV székház ostromával és Budapest felgyújtásával már bizonyítottátok illibernyákok, hogy már rég készen álltok a polgárháborúra, amikor az illiberált orbánotok bukni fog.

Márcsak a cirkuszi csörgösipkás, féleszű vezérsámánt kell beszereznetek, bár ehhez se kell sokat keresgélni, te erre a legalkalmasabb jelölt lennél.

Igaz ha indulna a poszt´ért a bulgárbirka, a neRmecsek, a midnight kódoló, meg a 38 nicken írogató m´ásik bértroll, akkor legjobb ha megosztjátok magatok közt a címet, mert ti egyformán alkalmasak vagytok ennek a bolondnak a szerepére.

törppicur 2021.01.10. 18:20:16

Az erőszakkal kapcsolatosan körülötted is egy buborék van.
Én 2020 kapcsán a háborúk mellett a legaggasztóbbnak és leg arrogánsabbnak a BLM megjelenését és pusztítását tartottam, flaszterrel, törés-zúzással, állam elleni uszítással.
Rengeteg energiát próbáltam beleölni, de ha megfeszülök se tudom őket a baloldaltól külön kezelni.

Harry Hole 2021.01.10. 18:22:48

@Tölgyes Péter:
Nem 80 millió szavazóról írtam(ezt csak te láttad bele, mert akartad), hanem a "80 millió" követőről - ha már a posztban említve volt - és itt nem is a szám a lényeg és nem is a "konkrét" számra utaltam, hanem a követőire, a híveire, akik látját a kettős mércét, a tisztességtelen eljárást.
Az pedig pont a kettős mérce csúcsa, hogy az általad említett demokrata oldal Floyd esetében elítélte, most inkább csak hümmög....ugye. Hát ezt még műtét nélkül is látni, de ez már csak ilyen. Hisz Babbitt csak egy ostoba Trump szavazó....

birkamenet 2021.01.10. 18:28:23

@pátyi: "Le kell tiltani mind a 60 milliót. Mit képzelnek, hogy más véleményen vannak, mint a többség."

Assesemmi, amikor ti kripto-illibernyákok jöttök ki a fényre jajveszékelni, hogy hogy merik elvenni tőletek a liberális jogokat????

Hogy hogy nem nyithatjátok ki a pofátokat, hogy hogy letiltják a degener´ált véleményiteket, a hecckampányaitokat, hogy hogy nem lehet határok nélkül VALÓSÁGTAGADnotok????

Há avvan illibernyákom, hogy folytassátok csak az illib kussoló birka léteteket a liberó média felületeken is. Ti választották magatoknak ezt a lét- és tudatformát, úgyhogy ne rinyáljatok az ellenségeitek jogaiért. Mert a végén még liberók lesztek ti is, aztán ezzel orbán diktátor rendszere össze is csuklott.

Akkor meg jaj, mi lesz akkor velünk, a végén még vissza kell térnünk Európába??!!!

Behaton 2021.01.10. 18:28:54

@Tölgyes Péter:

"Túl azon, hogy a külpolitikája abszolút dilettáns volt - pillanatnyi hangulatokra épült -, saját tanácsadói nem győztek kapkodni a fejüket a legváratlanabb lépesei láttán, belpolitikai igéretei egész sorának megvalósításába belefogni sem tudott, amibe meg belefogott, annak jelentős része kudarccal végződött."

:DDDDDDDDDD
Aztakurva!!!!!
Ha az idézetből kiveszem külpolitikája szót és behelyettesítem a kormányzással, akkor pont illik Gyurcsány Fletó miniszterelnöki tevékenységére!

Zseniális! Köszi!!!!
:)))))))))

Tölgyes Péter 2021.01.10. 18:31:08

@törppicur: Egyéni szoc problémád, hogy amitől félsz, ami zavar, azt összemosod a baloldallal. Amit nem is igazán helyes baloldalnak nevezni, mert a legélesebb választóvonal napjainkban egyre kevésbé a hagyományos odalalak között húzódik. Sokkal inkább azok között, akik hivei az önkényuralomnak és akik elutasítják azt.

birkamenet 2021.01.10. 18:32:10

@törppicur: "Én 2020 kapcsán a háborúk mellett a legaggasztóbbnak és leg arrogánsabbnak a BLM megjelenését és pusztítását tartottam, flaszterrel, törés-zúzással, állam elleni uszítással."

Akkor ez pont olyan volt mint a fidess 2006-os pusztítása, TV székház ostroma flaszterrel, gyújtogatással, törés-zúzással, állam elleni uszítással!
Azt hogy bírtad ki???

Tölgyes Péter 2021.01.10. 18:33:59

@Behaton: Miután egyáltalán nem zavartatod magad a tényektől, örülök neki, hogy örülsz. Ilyenkor legalább elvan a beteg ápolók nélkül...

6.Lenin 2021.01.10. 18:36:25

@birkamenet:

Jó, hogy említed a TV székház ostromát. Pont , mint most Amerikában.

Trump szimpatizánsok közé keveredett "hivatásos" szarkeverők, BLM és antifa aktivisták. És a "felkészületlen" őrök.

Ezek már a nácik, komcsik, libsik által régen kipróbált, és bevált módszerek. Csak a köcsögök veszik be, ma már pláne.

Engem te soha nem fox látni egyik oldalon sem az ilyen aljas módon "előkészített" provokáción. Ahhoz én már túl sok hasonlót láttam.

Az állítólagos vegyifegyverek, arab tavasz, stb demokráciaexportok stb túl sok a halott ilyenkor. Gondolom most is több lett volna a megkívánt áldozatok száma. Túl békés volt a tömeg, néhányat kénytelenek voltak lelőni.

Majd 1-2 hónap múlva neked is felhívom a figyelmed a következményekre.
2006 őszének a következménye volt 2010 is.

Behaton 2021.01.10. 18:39:11

@Tölgyes Péter:

Tények?
:DDDDDDDDDDDDDD

Emlékszel még Fletó bio-, techno- , meg akármilyen poliszaira?A rengeteg akárhány pontos programra amelyek már kihirdetésükkor feledésre voltak ítélve, mert már megvolt az újabb akárhány pontos...
Fletó azért bukott meg, mert alkalmatlan volt. A kármentő Bajnaiék fényévekkel voltak előtte, felette, vagy ahogy tetszik.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 18:42:22

@Behaton: Nem vonom kétségbe a jogod, hogy függetlenítsd magad a tényektől és visszaböfögd a Fidesz-propagandát. Azt viszont megkérdezem: mi köze Gyurcsány tevékenysége megítélésének ehhez a poszthoz? Semmi, csak a troll az már csak troll marad. Ameddig hagyom.

Behaton 2021.01.10. 18:49:58

@6.Lenin:

"Túl békés volt a tömeg, néhányat kénytelenek voltak lelőni'

Bangóné és társai is hogy szerettek volna erős képeket látni és láttatni a tévé székházból.
:))

6.Lenin 2021.01.10. 19:01:49

@Behaton:

Láttam a veterán lelövését, Közönséges gyilkosság volt. Néhány tüntető, előttük, mögöttük, közöttük felfegyverzett őrök, kommandósok, fegyveres őrök.
az egyik állig felfegyverzett valamit jelez az akadály másik oldalára, erre valaki kilép egy ajtó mögül, és simán, minden előzetes figyelmeztetés nélkül lelőtte a veterán nőt.

Láttam a helyszíni közvetítést a TV székházból is, akik elsőnek bementek, ők voltak a legjobban meglepve, hogy nincs ott senki a rendőrök közül. Az igazán felfegyverzettek néhány utcával arrább várakoztak, nyilván a hallottakra vártak, hogy legyen indok a beavatkozásra.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:05:22

@Behaton: Tekintve, hogy a legtöbb képviselő a mobilja segítségével egyenesben adta a történteket, érdektelen, hogy Bangóné mit szeretett volna, a bunkó biztonságiak gondoskodtak róla, hogy erős képeket lásson mindenki, aki nem fordította el a fejét. Nektek meg érdekes módon éppen akkor kellett fizioterapeutához fordulnotok heveny nyaki idegzsába miatt...

Behaton 2021.01.10. 19:09:39

@Tölgyes Péter:
A Capitolium bunkó biztonsági emberei is gondoskodtak az erős képekről. Ha ott rendben van, akkor itt is.
Ja, és itt még élnek az erősképűek.
:)))

u.i.
Óriási szerencse, hogy a mobiljukkal közvetítették saját bénázásaikat.

Hasdrubai Barcas 2021.01.10. 19:14:11

@Tölgyes Péter: "Nem vonom kétségbe a jogod, hogy függetlenítsd magad a tényektől és visszaböfögd a Fidesz-propagandát."

Még szép, hogy nem várod el fideszesektől, hogy dicsérjék a ballibsi bagázst!
(mondjuk az is hülyén hatna, ha te kezdenéd el dicsérni az Orbánt.....)

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:14:29

@6.Lenin: Mintha azt elfelejtetted volna megemlíteni, hogy a tüntetők behatoltak a törvényhozás épületébe, miközben ott éppen a Trump-féle panaszokat bírálták el.

Varjura azért vetette rá magát egy fél tucat felfegyverzett biztonsági ember, mert - figyelem: képviselő létére - a munkáját akarta végezni és ellenőrizni a köztévé működését, és azzal indokolták, hogy zavarta az adást.

Szerinted az amerikai törvényhozás munkáját nem zavarták a ráadásul fegyveresek társaságában érkezett tüntetők?

Meghívták őket oda?

Hogy hol voltak a biztonságiak? Miért nem azoktól kérdezitek, akiknek a feladatuk lett volna, főleg a hírszerzők előrejelzése után, gondoskodni a törvényhozás épületének védelméről? Ja, ki is van hatalmon, ki lehet felelős a biztonságért? Trump emberei.

Éppen most nyilatkozta Trumpról egy liberális szenátor a következőket:

" - Fogalmam sincs, mi járt a fejében, mit akart pontosan, mit történjen, miután a zavargók már bent voltak a Capitoliumban, de bizonyosan káoszt - állapította meg Ben Sasse nebraskai republikánus szenátor, aki az elsők között jelezte támogatását az elnök ellen indítandó alkotmányos felelősségre vonás (impeachment) mellett."

Püff neki, mocskos áruló, igaz? Vagy csak megdöbbent azon az idiotizmuson, amit a tanácsadók sem értettek: az elnök a kezét dörzsölte elégedettségében, amikor arról értesült, hogy az érte tüntetők behatoltak a Fehér Házba...

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:15:42

@Hasdrubai Barcas: Hogy mi hatna hülyén és mi nem, azon ne nyissunk vitát feltételezések alapján. Tekintve, hogy itt élek és elszenvedője vagyok az idióta intézkedéseknek, elhiheted, hogy szívesen dicsérném őt.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:19:25

@Behaton: Ennyire hülye ember nem lehet. Mi vagy te, droid? Milyen alapon hasonlítod össze a fegyverrel a törvényhozás épületébe behatolókat azzal, hogy képviselők ellenőrizni akarják a köztévét, ahová őket emberemlékezet óta nem hívták meg. Etzen persze nem botránkozol meg, neked természetes, hogy itt minden a tietek, és aki nem Orbán-hívő, az voltaképpen nincs is.

Pedig ugyanúgy magyarok vagyunk, ugyanazokkal az állampolgári jogokkal. És a bennünket képviselőknek is ugyanazok a jogok járnak - még a Szájer notebookján készült Tákolmány szerint is -, mint a 133 bátraknak...

Hogy aztán ebből Orbán tíz éve alatt szinte semmi sem maradt, az az egész ország szégyene.

Hasdrubai Barcas 2021.01.10. 19:19:42

@Tölgyes Péter:

Helyes!

Akkor inkább beszéljünk a közös ellenségünkről. a Momentumról!

Behaton 2021.01.10. 19:19:57

@Tölgyes Péter:

"figyelem: képviselő létére - a munkáját akarta végezni és ellenőrizni a köztévé működését, és azzal indokolták, hogy zavarta az adást."

:)))))
Nem az volt, hogy az ellenzéki pártok követeléseit akarták beolvasni, amit a Momentum öt pontban foglat össze?

Behaton 2021.01.10. 19:22:42

@Tölgyes Péter:

Ellenőrizni? Egy tüntetés követeléseit akarták beolvasni.
Azt hitték, hogy az lesz mint 2006-ban. Csak hát elmaradt a gumilövedékezés.
:)))

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:23:34

@Hasdrubai Barcas: Miért lenne közös ellenfelünk a Momentum? Nem fog menni, nem tudtok éket verni az ellenzék pártjai közé. Ahhoz a tíz év alatt túl nagy károkat okozott Orbán, túl sok embert lehetetlenített el, túl nagy az elégedetlenség.

Beszélgess te csak a sajátjaiddal.

Behaton 2021.01.10. 19:27:10

@Tölgyes Péter:

Most jön az előválasztás, a hozzá tartozó kampánnyal. Mennyi a valószínűsége, hogy a kampány alatt az összefogás pártjai megpróbálják egymást és jelöltjeiket leégetni, lejáratni, hátba szúrni és így az összefogás közös munkáját aláásni?

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:27:25

@Behaton: Első alkalommal igen. A drasztikus fellépés azonban nem akkor készült. Amúgy pedig olyasmit követeltek, amihez az ellenzéknek eleve joga van: megszólalni a köztévében, ami nem Orbáné, nem a Fideszé, hanem: az ország egészéé. Szégyellhetitek magatokat, hogy természetesnek veszitek az ország felének kizárását a közös tulajdonú, mindnyájunk zsebéből finanszírozott, immár évi százmilliárdba kerülő adásokból.

Orbán bűnös, de ti bűntársak vagytok.

Hasdrubai Barcas 2021.01.10. 19:27:33

Az igazi persze az lenne, ha Kádár Barna válaszolna erre a szösszenetre.......

6.Lenin 2021.01.10. 19:27:42

@Tölgyes Péter:

Jajj! Most megpróbáltál totál hülyének nézni?

Trump is béna volt, odaküldte a híveit, hogy a tüntetéssel próbáljanak nyomást gyakorolni. Annyira hülye nem lehetett, hogy ő maga készítette elő az egészet, hiszen neki ártott a legtöbbet.

Varjúék is provokálni mentek, semmiféle vizsgálatot akkor és ott ők nem akartak. látszott az egészen, azt sem tudták valójában hol is vannak (már helyileg) Annyira bénák voltak, hogy ezt inkább hagyjuk.

Amerikában az egy elég vicces kérdés, hogy ki is van hatalmon. A BLM örjöngésnél semmit nem engedélyeztek neki, most meg simán lelőnek egy "terroristát"

Én még voltam katona. Ja , és nyugaton az se egy nagy dolog, hogy ki milyen színű, melyik oldalon ül, mikor mit is mond. Nyilván soha senki nem fogja azt mondani, hogy nekünk se tetszett a pacák, mert veszélybe sodorta a............................ezért kiba.......tun vele. Bár nagy szám lenne.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:28:36

@Behaton: Nem zavar, ugye, hogy 2006-ban nem Orbán volt hatalmon, most viszont igen. Kicsire nem adtok, a nagy meg nem számít.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:29:31

@Behaton: Ne reménykedj. Végetek van. :)

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:30:12

@Hasdrubai Barcas: Nem válaszol, pedig két részletben, kommentként ott van a véleményem az oldalán.

Behaton 2021.01.10. 19:30:40

@Tölgyes Péter:

Valaki itt fentebb valami kettős mércét emlegetett. Hát ilyen amikor használjuk, te is, én is.

Behaton 2021.01.10. 19:35:05

@Tölgyes Péter:

Hát persze. Ezt hallottuk 2014-ben és 2018-ban is.
Biden győzelmének is csak azért örül az ellenzék, mert azt hiszik, segíteni fognak. Csak azt felejtik el, hogy Orbán elboldogult a Clinton és Obama kormányzat mellett is.
Ráadásul most még sok csillogó dollárért rakétákat is vásárolt.
:)))

Hasdrubai Barcas 2021.01.10. 19:40:04

@Behaton:

Hát bizony ez így van!

Ha egy ballibsit tiltanak ki a közösségi médiából, akkor az a DEMOKRÁCIA VÉGE!!!!!

Ha egy konzervatívot tiltanak ki, akkor ez a DEMOKRÁCIA GYŐZELME!

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:44:30

@Behaton: Nem minden eladó - ideje, hogy ezt Orbánnak is megtanítsa a világ. Biden és leendő külügyminisztere fontosnak tartja, hogy a szövetséges országokban ne harapózzon el a Trumpéhoz hasonló szélsőséges populizmus. A külügybe visszatér az a Victoria Nuland is, aki jelentéstevőként már évekkel ezlőtt nagy kritikusa volt a zavarosban halászó, feszültségkeltő magyar külpolitikának. Úgyhogy ne vegyél mérget arra, hogy a főnököd most is "elboldogul" majd valahogy az amikkal.

Elfelejtetted volna, hogy a Csuti a mai napig nem gratulált Bidennek a győzelméhez, miközben korábban több nyilatkozatban is kiállt Trump mellett? Az ilyesmi nem megszokott a diplomáciában, olyan, mintha szaros lovaglócsizmában érkezne a Fehér Ház-i fogadására - amire egyébként aligha kerül sor.

Biden nem ad lehetőséget Orbánnak arra, hogy kaserolja magát.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 19:48:20

@Hasdrubai Barcas: Tényleg ennyire vagy csak képes? Először is, a szoclib kormányok alatt melyik "konervatívot" tiltották ki a köztévéből? És nem arról van szó, hogy most az ellenzékiek közül egyet-kettőt kitiltottak volna: évek óta egyetlen egyet sem hívtak meg élő műsorba (hiszen annak az anyagát nem lehet megvágni...).

Te a kettő közé egyenlőségjelet teszel. Vagyis az, hogy senkit sem tiltanak ki, azonos azzal, amikor senkit nem hívnak meg.

Ez mindenre magyarázatot ad. Ez a ti színvonalatok.

Behaton 2021.01.10. 20:00:46

@Tölgyes Péter:

Mert Biden pont arra vár, hogy Orbán gratuláljon neki.
:)))))
Ha anyagilag megéri, akkor bizony vannak baráti diktátorok. Az USA mindig érdekek és legkevésbé sem értékek mentén cselekszik. Vannak elsőbálozók, akik még hisznek a csodákban. A fegyvergyártók lobbistái nagyon meggyőzőek tudnak ám lenni.
Mit gondolsz, Merkel mami miért nem ütötte orrba soha Orbánt?
:)))))))
Jegyezzétek már meg: ÉRDEKEK és nem értékek.

Behaton 2021.01.10. 20:02:33

@Tölgyes Péter:
Ne izgulj már! Állítólag győztök 2022-ben és lesz újra Nap TV. Azt kis időt már csak kibírjátok.
:))))

Tölgyes Péter 2021.01.10. 20:18:19

@Behaton: Változik a világ, mert től sok Trump és Orbán bújt elő egyidejűleg, veszélyeztetve a nyugodt, békés életet, egyfolytában ellenségeket keresve maguknak - és ezáltal persze az országuk számára, függetlenül attól, mit szólnak ehhez az állampolgárok. Ha nem vennéd észre, nem csak idehaza léptek koalícióra egymással az ellenzéki pártok, Európa is megmozdult az olyan büdösbogarakkal szemben, mint Orbán, Kaczynski (Duda, Morawiecki), Salvini.

Szűkül a mozgástér, a főnökötök egyre nehezebb helyzetbe kerül. Szorul a hurok, amelyikbe önként dugta a fejét. A kétfenekű politizálást kiismerték. Merkel valóban nem volt kellően határozott, de azért most rendesen csapdába csalta a kis kézcsókost, rövidesen meglátjátok, mekkora hisztit fog levágni a Capo di tutti i capi - fő külügyérével, csurifejűvel egyetemben.

A kettős pánik - két fronton csatázni?, biztos vereség - már érződik és folyamatosan erősödni is fog. Sebaj, ideje, hogy újra megtanuljátok, milyen érzés megszívni...

Behaton 2021.01.10. 20:40:25

@Tölgyes Péter:

"rövidesen meglátjátok"

:))))
Hogy ezt mennyit hallottam az elmúlt 10 évben. Gondolod, hogy most már biztos a helyzetértékelésetek? Annyira sajnálnám, ha újra csalódnotok kellene, bár tíz éve vagytok szopóágon és tényleg elhiszem, hogy most már szeretnétek valami mást, de szerintem ez a tíz éves rutin jól fog jönni nektek 2022 után is.
Valóban változik a világ és mintha nem vennétek tudomást arról, hogy a járvány okozta gazdasági válságból való kilábalás éveiben sokkal többet számítanak majd, és fontosabbak lesznek, a demokratikus értékeknél a gazdasági érdekek.
De azért sok szerencsét nektek.
:)))))))

kunzoo 2021.01.10. 20:57:45

@Tölgyes Péter:
Ez kicsit fura érv, hiszen az elődei háborúkat kezdeményeztek politikai oldaltól függetlenül. Ez meg nem. Azért a háború eléggé betesz a békés életnek.

Amíg Rijádban megy a reptéren a piszipuszi, nehezen hiszem Obama mostani nyilatkozatát.

birkamenet 2021.01.10. 21:24:40

@6.Lenin:

igen te VALÓSÁGTAGADÓ kisfidernyák, teljesen egyértelmü, hogy az USA-ban Trump terrorista csöcseléke színtiszta baldaliakból és fehérre meszelet BLM aktivistákból állt.
Féleszü vezérfelszopó, vadbarom, illiberált fehéreknek nyoma se volt ott. Biztos azért, mett eközben veletek, a magyar illibernyák testvérpártjukkal koktéloztak adriai luxusjachtokon.

birkamenet 2021.01.10. 21:26:37

@Behaton: "Állítólag győztök 2022-ben és lesz újra Nap TV."

Azért az mekkora röhej lesz már, hogy a ballibeknek lesz Nap tv-juk, a fidernyákok meg a cellájukból nem látnak többé napot.
Kivéve ha bekopcsolják a Nap tv-t.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 21:33:31

@kunzoo: Nem állok neki vitatkozni az amerikai politikáról. Legyen elég annyi, hogy nézz a térképre. Ne hasonlítsd össze Szaúd-Arábiát és Magyarországot. Orbán balszerencséje, hogy - geopolitikai fontosságunk ellenére - meglehetősen kicsik vagyunk (akár merünk nagyok lenni, akár nem, sőt, minél inkább merünk nagyok lenni, annál nagyobb a kontraszt, hogy valójában milyen kicsit vagyunk).

A főnökötök döntő hibát követett el akkor, amikor aránytalanul nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy az EU-ban szavazatazonosság kell a legfontosabb kérdésekben. Látod, ezt most miatta - és ellenében - szépen kivezették, és egyre több döntéshez elég az egyszerű többség. Az pedig a majomkodásnak nem kedvez.

Aztán ugyanennek a következménye, hogy eltűrte, vele együtt a sleppje is elszemtelenedett, Szíjjártó például olyan hangot enged meg magának, ami még napjaink kissé eldurvult diplomáciájában is bicskanyitogató mindenkinek, aki ismeri a külügyi kommunikáció szokásait. Az, hogy nem teszik szóvá, még jobban nekibátorította, de amint eljön az idő, a fején fogja érezni a péklapátot.

Csúnya végük lesz, a választás eredményétől függetlenül. Sőt, talán akkor ússzák meg könnyebben, mintha egy esetleges újabb győzelemtől még inkább megvadulnának és újabb és újabb határokat lépnének át.

kvadrillio 2021.01.10. 21:34:38

GYÜN A LIBERÁLIS TERRORR ???!

PÁR MÁSODPERCIG, AZTÁN KILŐŐŐŐ A POLGÁRHÁBORÚÚÚÚ !!! ÉS MEGÉRDEMLIK !!!

Összehangolt támadást indítottak a konzervatív vélemények és a szólásszabadság ellen a nagy tech cégek

Tölgyes Péter 2021.01.10. 21:36:15

@birkamenet: Én beérem azzal, ha lesz egy BBC-hez hasonlóan működtetett köztévé. Egykori újságíróként nem vagyok híve a pártokhoz vagy oldalakhoz kötődő médiának, a sajtó legyen a lehetőségek határáig független. A közmédia mindenképpen.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 21:38:39

@birkamenet: Ne riogasd ezeket a szerencsétleneket: minden fideszest nem lehet lesittelni, ezek itt legfeljebb átmentek bólogató jánosba, de hát a visszamaradottakat csak nem kell börtönbe zárni. Aki bűnös, azt persze igen. Azokkal is megtelnek a dutyik.

kvadrillio 2021.01.10. 21:38:49

@kvadrillio: Összehangolt támadást indítottak a konzervatív vélemények és a szólásszabadság ellen a nagy tech cégek
Az Apple, a Google és az Amazon mind letiltották a Parler nevű, amerikai konzervatívok körében népszerű közösségi oldal mobilalkalmazását. A radikális baloldalt kiszolgálva, a másképp gondolkodók és Trump ellen harcolnak.

BARMOKKKK !!!!!!!

kvadrillio 2021.01.10. 21:39:36

@kvadrillio: Összehangolt támadást indítottak a konzervatív vélemények és a szólásszabadság ellen a nagy tech cégek
Az Apple, a Google és az Amazon mind letiltották a Parler nevű, amerikai konzervatívok körében népszerű közösségi oldal mobilalkalmazását. A radikális baloldalt kiszolgálva, a másképp gondolkodók és Trump ellen harcolnak.

@kvadrillio: ...MERA KURVAOKOS 1-5 %, PONT EZT A HELYZETET HASZNÁLJA FEL, AMIKOR ÚGYIS KIHEGYEZETT LELKIÁLLAPOTBAN VANNAK MÁR RÉGEN A ZEMBERKÉK ! NU, EHHEZ, NAFGYON HÜJJJJJÉNEK KELL LENNI !

Tölgyes Péter 2021.01.10. 21:41:28

@kvadrillio: Szerencsétlen agyatlan magnó, visszamondod, amivel átmosták az agyad... helyét. Miért fordulnának a nagy tech cégek a konzervaítvokkal szemben? Nem zavar, hogy az EU-ban a néppártiak is kivannak Orbán politizálásával? Próbáld arra használni a szemedet, a füledet, az érzékszerveidet, hogy önállóan fedezd fel a világot - tudod, az sosem árt. Még ha késő is az esetedben a gyökeres fordulathoz, de hátha még ember lesz belőled...

Tölgyes Péter 2021.01.10. 21:44:35

@kvadrillio: Mondom, hogy elmentek nálad otthonról. Milyen alapon gondolod, hogy a multinacionális nagytőke helyből nem a konzervatívokhoz, hanem a "radikális" ballal szövetkezik? És hol látsz te radikális balt? Vagy kevernéd az oldalakat? Az mindjárt más - állítólag kezelhető.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 21:46:25

@kvadrillio: Magadban beszélsz? Minden érthető. Vigyázz, nehogy felizgasd magad, még kárt teszel valakiben...

törppicur 2021.01.10. 22:07:16

mintha a gondolatok, érvek, beszéljük meg helyett az indulatok jöttek volna elő nálad.
A ballib hithez a ballib technikák.
Nekem ez így zűrös.
Majd legközelebb, higgadtan, mint itt az elején

kunzoo 2021.01.10. 22:16:06

@Tölgyes Péter:
Nekem OV nem a főnököm. Csak álszent dolognak tartom Obama nyilatkozatát, mivel sosem határolódott el pl. A szaúdi diktatúrától. Vagy sosem zavarta hogy a nato tag törökország irtja a kurdokat. Hogy gyakorlatilag terroristákat fegyvereztek fel Szíriában. Ehhez képest álságos hogy Magyarországon aggódik a demokráciáért. Ma azt nyilatkozta a Terminátor, hogy a balhét a Capitoliumnál a kristályéjszakához hasonlítja. Azért pár ezer fanatikus hőbörgését egy nácik által szervezett antiszemita progromhoz hasonlítani oltári baromság. Most nagyotmondási verseny van, egyenlőre Schwatzi áll nyerésre.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 22:27:26

@törppicur: Ballib hit? Nem voltam, nem vagyok és nem is leszek hívő. Csak nyitott szemmel járok a világban immár hetven éve. Engem nem lehet megvezetni, mint téged, titeket. Eljön az idő, amikor vissza fogsz emlékezni erre a szóváltásra itt. Amikor te is sorra kerülsz, mint mindenki, akire Orbánéknak már nincs szükségük.

Amikor már késő lesz érdemben változtatnod.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 22:40:20

@kunzoo: Komolyan azt veted Obama szemére, hogy a szaúdi királyon nem kérte számon, hogy egyeduralkodó? Ennyire sötét vagy, vagy csak tetteted? Orbánt kvázi demokratikus módon - nem is kis csalások segítségével - kétharmaddal választotta meg az ország lakosságának valamivel több, mint egyharmada. És azóta minden buta fejbe beleverte, hogy ez őt mindenre feljogosítja.

Szolgálnia kellene, ehelyett ő elárulta az országát, saját és közvetlen kiszolgálói zsebébe tömte az EU-s támogatás túlnyomó többségét. Ez nem hasonlítható össze a szaúdi uralkodó cselekedeteivel, amelyeket évszázadok történelmi hagyományai alapoztak meg. Orbán egy uborkafára felkapaszkodott senki, aki olyan helyzetet idézett elő mára, hogy az orbánok még az egyetemig sem tudnak eljutni.

Azzal az ürüggyel, hogy munkaalapú társadalmat épít (Arbeit macht frei...), azokat rúgja végképp az árokba, akik az út szélére kerültek. Ezzel igazolja a kijelentését: "mi nem hagyunk senkit az út szélén" - persze sajátos, fideszes módon teszi, éppen ellenkezőképpen, mint azt az ígéretéből kiolvasták.

Obama és Biden pontosan tudja, hogy Trump hasonló dologgal kísérletezett most, mint Orbán 2006-ban. És a vádaskodás alapja is ugyanaz: hogy neki, nekik nem állt az érdekükben.

Így, hogy nem jött össze, persze, hogy nem állt az érdekükben.

Ugye, tudod, hogy az index.hu már finoman is kormányközeli. Olvasd el, mit ír, hogyan beszél Trumpról egy republikánus szenátor, és mit mond a búcsúzó elnök tanácsadóinak megdöbbenéséről...

index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2021/01/10/trump_szamuzes/?fbclid=IwAR2aInxYCTOMFi4ma6oHF7vzs58DbdfMDveWy-a6z2j8QLvZuL-k7R5QBp4

élhetetlen 2021.01.10. 22:41:18

@6.Lenin: „Nyert egy választást, és mutatott egy másik Amerikát, aminek lettek hívei. Pont azt írtam, hogy majd ők eldöntik melyiket szeretnék.”. Eldöntötték, most nem rá szavaztak. „ezért van útban Trump, Orbán, és egyre többen, mert kezdenek látni már egy másik világot, ami NEKIK sikeresebb.”. Szépen kiemelted, NEKIK, de nem biztos, hogy az országot is előbbre viszi. Én elhiszem, hogy te elhiszed, hogy a MNB nyereségéből, (ami az ország dolgozóinak megkárosításából keletkezik) létrehozott alapítványoktól, és az általuk vásárolt műtárgyaktól függ az ország jóléte, de én nem hiszem. „akkor kit is zavarnak?”. Talán azokat, aki ellehetetlenítésére hoznak döntéseket, törvényeket.
„Trumpot egy bő hét múlva beiktatják, de valamiért már ezt a kis időt se képesek kivárni a hataloméhes demokraták. Vajon miért?”. Nem iktatják be, de ez csak baki. Az más, hogy bő egy hét alatt mit képes még csinálni. Nem véletlenül akarják lefogni a kezét. Csak kérdezem, ez a gyalázatos 9. alaptörvény módosítás hány nap alatt ment át? Aznap, amikor napirendre tűzték a vitát róla? Vagy hány ülésen vitatták meg előtte? Te biztosan tudod.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 22:58:30

@kunzoo: Pontosítanom kell valamit, mielőtt félremagyaráznád. Az alábbi bekezdés - Obama és Biden pontosan tudja, hogy Trump hasonló dologgal kísérletezett most, mint Orbán 2006-ban. És a vádaskodás alapja is ugyanaz: hogy neki, nekik nem állt az érdekükben. - második fele valójában így hangzik:

Annak a vádaskodásnak, amely szerint Bidenék provokációja volt az egész

(lásd Magyar Nemzet, Felhévizy Félix mai cikke: magyarnemzet.hu/kulfold/biden-gyozelmehez-ver-tapad-9193637/),

ugyanaz a logikája, mint Orbánéké volt 2006-ban. Tudod, a felkészületlen rendőrökre utalok a tévészékháznál, aztán meg a "szemkilövetésre". (A bűnös előszeretettel megy át támadásba azon érv mentén, hogy neki semmi szüksége nem volt az egészre. Igaz, hogy a másik félnek még kevésbé volt rá szüksége, de ez nem érdekes...)

A kettő között történt valami, ami mára a feledés homályába vész. Nyitrai András, a tervekbe nem beavatott fideszes képviselő azt kérte számon a belügyminiszteren, hogy a rendőrség - a rendfenntartók életének védelmében nem kapott éles lövésre engedélyt és parancsot. (Na, ennyit a szemkilövetési vád hitelességéről.)

Szerinted egyébként mennyire lesz WELCOME az új amerikai kormány számára ez a kormánylapban megjelent "köszöntő"?

kunzoo 2021.01.10. 22:59:25

@Tölgyes Péter:
Hát ezen az alapon a kínai kommunista pártot sem lehetne kritizálni, hisz az is egyeduralkodó. Természetesen a karddal lefejezés, a nők totális elnyomása miért is lenne baj? Az már alapból fura hogy olyan ország aggódik a jogok miatt ahol van halálbüntetés, guantanamóban mindenféle jogalap nélkül kínoztak sokakat.
Ha érdek alapon politizálnak, nem baj csak akkor ne legyen ez a kódösítés. Lehet rajongani az usáért de ezeket kár eltagadni.

kunzoo 2021.01.10. 23:02:11

@Tölgyes Péter:
Nem hiszem hogy ezt a demokraták szervezték. Ez Trump sara. A rá adott rekciók viszont fordítva sülhetnek el.

BOAR 2021.01.10. 23:03:46

@Tölgyes Péter: " Azon pedig ne lepődj meg túlzottan, ha egy-két év múlva napvilágra kerülnek bizonyítékok is, hogy Trumpék orosz kapcsolatai összeértek Putyin mesterrel... "
Alkalmasint ez viktorral kapcsolatban is előfordulhat. Pláne ha putyint elviszi az ördög oszt az utódai megpróbálnak jópontokat szerezni itt-ott... Kivilágosodik, miként lett "mr. ruszkik haza " vlagyimir vlagyimirovics csicskája...

Tölgyes Péter 2021.01.10. 23:07:41

@kunzoo: Ezt hívják öngólnak. Tudod, melyik, nem kommunista párt ápol szoros kapcsolatokat a Kínai Kommunista Párttal? Orbán Fidesze. Úgyhogy semmi jogod az Egyesült Államokat ilyen alapon kritizálni.

mandiner.hu/cikk/fidesz_es_a_kommunistak

Főleg úgy nem, hogy a sokkal rosszabb putyini Oroszországgal csőrözik közben az idol.

Tölgyes Péter 2021.01.10. 23:10:32

@BOAR: Bármikor előkerülhet ennek valamilyen bizonyítéka. Elég lesz annyi is, hogy Orbán valamiért kegyvesztett lesz a Kremlben. Az meg könnyen előfordulhat, a borotvaélen táncolás közben az ember könnyen megvágja a talpát.

dare 2021.01.10. 23:38:58

Korábban elírtam, nem 2 rendőr halt meg, hanem csak egy.
A hatodik rendőr volt, aki a Capitolium rendőrei közül szolgálatteljesítés közben halt meg, és nem a hatodik áldozat.

Olvasgatva így a mai nap nagy igazságait, nem lenne az jó ötlet, ha szétszálaznánk valahogy ezt a közösségi médiát, és mindenki megtalálhatná a saját kis akolmelegét valahol?
Törvényes keretek között persze, tehát nem tömeggyilkos ideológiákat népszerűsítő oldalakra gondolok.
Mi történt volna akkor, ha pl a Facebook nem tudta volna Iwiwet legyalulni a hazai piacról
Ha ez nem történik meg, az iwiw látványosan megújul, és a vezető közösségi felület lenne itt kis hazánkban még napjainkban is.
Ezen a felületen kommunikálnának az ellenzéki politikusok, és a kormánypártiak is a követőikkel.
Elkezdené az iwiw a politikailag korrekt beszédet tiltani, most ne menjünk bele abba, hogy miért.
Azért, mert csak, mert a háta közepére kívánja az üzemeltetője a pc beszédet.
Vajon akkor is azt mondanák a "liberális demokraták", hogy ez egy magáncég, ez egy teljesen természetes dolog, azt csinál és azt korlátoz a saját oldalán, akit csak akar?
Vagy vajon hisztiznének-e amiatt, hogy nekik nem osztanak lapot ebben a játékban.
És ez nem origo, nem tv2, semmi köze nem lenne hozzá a kormánynak, ez csak a szolgáltató saját egyéni ízlése és döntése alapján jönne így létre.
Azért megnézném azt, hogy egy ilyen esetnél vajon milyen vélemények is születnének a "liberális" oldalon.
Mert eddig nagyon egybehangzó véleményeket olvasgattam csak erről.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 00:11:18

@dare: "És ez nem origo, nem tv2, semmi köze nem lenne hozzá a kormánynak, ez csak a szolgáltató saját egyéni ízlése és döntése alapján jönne így létre." Látom, szeretsz fantáziálni. Ha ez az állapot előállna, érdemes lenne foglalkozni vele. Mivel azonban csak fantazmagória, ráadásul a Facebook az iwiw-vel szemben globális közösségi média, egészen mások az ebből fakadó kötelezettségei. Amúgy a példád abból a szempontból jó, hogy - ismét öngól - a helyzet nem volna újdonság, hiszen a kormány és érdekkörei teljesen elfoglalták az országos és a helyi médiát, alig valamicske maradt, amelyik még valamicskét, ideig-óráig nem zsarolható az állami hirdetések jelentette finanszírozás megvonásával.

És akkor a gusztustalan bekebelezéseket már nem is említem.

A Facebook és a többiek azonban messze országhatárokon túlnyúlóak, ezért a kis példád megmarad a sok hasonlóan idétlen mellett - azt bizonyítva, hogy elvan a gyerek, ha játszik.

Addig is - legalább - nem mással játszik...

Tölgyes Péter 2021.01.11. 00:12:17

Most szólok: mára zárul a mókatár. De ez nem jelenti azt, hogy büntetlenül lehet garázdálkodni. Jó éjt.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 00:14:43

Még ennyit, hogy jellemző a gondolkodásmódodra, hogy egy kalap alá veszed a politikailag korrekt beszéd és a poltikailag inkorrekt beszéd esetleges tiltását. Igaz is, helyből csukjunk le minden gyilkos mellé egy ártatlant. Bravó, ez aztán a szilárd morál.

-------

dare 2021.01.11. 00:32:42

@Tölgyes Péter: "ráadásul a Facebook az iwiw-vel szemben globális közösségi média, egészen mások az ebből fakadó kötelezettségei."
Tudom, csak valahogy szemlélteni akartam mire is gondolok.
Viszont az ezt követő stílust kicsit megzavart.
Inkább hagyjuk is az egészet.

kunzoo 2021.01.11. 08:13:10

@Tölgyes Péter:
Az amcsikkal szemben a németek izmoznak, lásd északi áramlat körüli balhé. A németek befejezik a gázvezetéket. Most akkor ha mo üzletel az oroszokkal (déli áramlat) az árulás, ja a németek akko nem? Az sem tetszett az amiknak.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 08:21:38

@kunzoo: Van egy kis difi a kettő között. Az oroszok azért üzletelnek a németekkel, mert az nekik is számottevő üzlet. Orbánnal pedig azért, mert annak fejében a derék magyar miniszterelnök ukázra szít feszültségeket az EU-ban. Merkel megpróbálja összetartani azt és erősíteni, Orbán és alkalmi szövetségesei pedig szétrepeszteni vagy csupán pénzadó nagynéninek nézni, akinek semmibe semmi beleszólása, hagyja, hogy (adófizetői) pénze jelentős részét a kormányfő és strómanjai szétlopkodják.

Mondj csak egy olyan pénztárcát - nem mellesleg: éjszaka sötétségű pénztárcát - bármelyik EU-tagállamban, amilyen a selejtes gázszerelő, akinek a melósai annak idején csak vizes szereléseket engedtek meg, mert a gáz, az ugyebár veszélyes üzem, és akinek a (főnök számára megőrzött) vagyona világviszonylatban is egyedülálló sebességgel gyarapodik. Talán csak Elon Muské nő gyorsabban, de hát utóbbi valamit azért csak letett az asztalra már.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 08:23:19

Most szólok, hogy rövidesen el kell emnnem néhány órára, úgyhogy csak délután fogok tudni reflektálni a kommentekre.

kunzoo 2021.01.11. 08:39:42

@Tölgyes Péter:
A gázszerelő dolgában egyetértünk, a másikban nem. Németország simán bevállal konfliktust az amcsikkal azért hogy Putyinnal üzleteljen. Amikor egy hasonló gázvezeték épült volna errefelé is, akor a németek is meg az amik is az értékekről papoltak miközben kőkemény érdekek voltak. Mosz a német északi ársmlat vezetéknek nincs alternatívája. Szerintem a németek ezért fúrták meg a délit, nem az elvek miatt. Ugyanezen okból ragaszkodnak az északihoz. Akár annak árán is hogy összerúgják a port az amcsikkal. Ráadásul mo német fegyverekből vásárolt be, ez jó pont a németeknél, rossz pont sz usánál. Az látszik hogy németország és az usa egyre több gazdasági fronton szembekerül egymással, nem hiszem hogy mindig meg lehet felelni mindenhol. A kócoshajú még rátesz egy lapáttal de a konfliktus benne van magában a szituban.

Emberi jogok nálunk messze előbbre járnak mint az amiknál. Jó példa rá az elmúlt évek emberölései a rendőrök részéről. Ilyen nálunk azért elképzelhetetlen lenne. Pl 2006 ban ha csak egy halott is lett volna....

Billy Hill 2021.01.11. 09:08:50

@Tölgyes Péter: "a Csuti a mai napig nem gratulált Bidennek a győzelméhez" - Akkor ez mi?

hvg.hu/itthon/20201108_Orban_Viktor_is_gratulalt_Joe_Bidennek

Vagy Orbán helyett Csutiról, a celebről szólt a mondat? :-)

HVG-t is kellene olvasni, nemcsak a Mandinert...

Tölgyes Péter 2021.01.11. 09:38:12

@Billy Hill: Nem igaz, nem gratulált, csak a címadó tett rá egy lapáttal. Elismerte a győzelmet, de nem gratulált hozzá. Olvasd el Orbán "üdvözlő" szövegét, fenn van a gov.hu oldalon.

6.Lenin 2021.01.11. 10:08:29

Akkor mégis igazam van, ha töröltél?

Hasdrubai Barcas 2021.01.11. 10:23:51

Na, nálunk is kezdődik!

Mán hozzánk is betört az USA-DEMOKRÁCIA!!!!!!
(na jó, az, hogy az USÁ-ban demokrácia van, az vicc volt......)

"A Twitter törölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő közel kétszáz követőjét. A hírt maga Kovács osztotta meg a Facebookon. Mint írta, „egyik napról a másikra megfosztották” a követőitől.
Az államtitkár szerint az az elmúlt napok divatja, „legújabb hobbija”, hogy a közösségi média felfüggeszti vagy letiltja „a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali – hangokat”, ezzel pedig szerinte azt bizonyítják, hogy mégsem olyan fontos nekik a sokszínűség, hiába hirdetik azt."

Hasdrubai Barcas 2021.01.11. 10:28:30

@Tölgyes Péter: "Nem voltam, nem vagyok és nem is leszek hívő. Csak nyitott szemmel járok a világban immár hetven éve."

A stílusodból ítélve jó kommunista lehettél, gondolom párttag, esetleg munkásőr is......
.... vagy csak szimpla III/III-as.......

kvadrillio 2021.01.11. 13:29:22

@Tölgyes Péter: :)))))))))))...Te most engem befolyásolni akarsz ??? BEFOJJJJJJJÁÁÁÁSOLNI ?????! MEGHÖKKENTESSSSZZZ !...NEM FOG MENNI ! :op)))))

DE......., TŐLEM, TE AZT ÍRSZ, AMIT CSAK AKARSZ ! :)

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:04:42

@Hasdrubai Barcas: Ha én III/III-as voltam, akkor te meg egy kretén. Bár a kettő nem függ össze, rád ez a megállapítás az én státuszomtól függetlenül is helytálló.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:10:33

@6.Lenin: Egy túrót van igazad, csak átléptél egy határt.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:13:01

@kvadrillio: Téged befolyásolni? Akar a rossz nyavaja. Nem tudom, miből vontad le következtetést, de - téves. Az, hogy megírtam, hogy önmagaddal beszélgetsz, csak nem befolyásolási törekvés...

6.Lenin 2021.01.11. 15:16:37

@Tölgyes Péter:

Csalónak neveztem a Fideszt?

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:30:59

@6.Lenin: Humorizálj csak - ha úgy tettél volna, nem én töröltelek volna. Az igazságért nem szokásom...

6.Lenin 2021.01.11. 15:40:44

@Tölgyes Péter:

Szerintem az véresen komoly volt, hiszen én nem is a saját véleményem írtam, hanem a hazai ballib véleményt, és, ha az igaz, akkor a másik vélemény miért nem az?
Vannak emberek, akiknek számít a véleménye, és vannak, akiknek semmit nem ér?

Valahol írtad, hogy te nem tartozol egyik oldalhoz sem, független vagy, mitől, kitől?

Az igazság az valamilyen behurcolt afgán lóbetegség?

Tölgyes Péter 2021.01.11. 15:59:33

@6.Lenin: Nem tudom, milyen betegség, de azt látom, hogy te - csak nem beoltottak ellene - hosszú időre szóló védettséget élvezel.

6.Lenin 2021.01.11. 16:08:27

@Tölgyes Péter:

Ebben most tényleg igazad van. Védett vagyok az egyoldalú igazságokkal szemben. Meghallgatom, elolvasom a lehető legtöbb véleményt, és abból megpróbálom kihámozni, hogy ki, miben is próbál hazudni. Szerintem ma mindenki meg van győződve, hogy csak neki lehet igaza, de ez nem lehet az igazság, az képtelenség, hogy mindenkinek igaza legyen.

Mit kitöröltél pont erre akart mutatni. 8 milliárd igazság egy kérdésben nem lehetséges.

6.Lenin 2021.01.11. 17:11:24

@Tölgyes Péter:

"Most akkor nekem egyoldalú igazam van, vagy sokoldalú? "

Van egy kérdésben, egy véleményed, Ugyanebben a kérdésben másoknak, más véleménye.

Én meg keresem a választ, hogy te miért is érezheted, csak neked lehet igazad, mások miért gondolhatják, hogy nekik? Hol van itt az igazság?

Én véleményem pedig, hogy ez genetikailag megalapozott, valamilyen más módon is kialakult véleménye lehet egyiknek, és a másiknak is. De még az is megállapítható, hogy az egyik csoporthoz tartozó tulajdonságaik nagy %-ban jellemzőek az adott csoportra. Engem ez érdekel. Pl miért agresszívabb az egyik, mint a másik.

nyilván ezek alapján, én sem tudom teljes mértékben függetlennek hazudni magam, az egyik csoportra jellemző vélemények alól, igaz nem is töröm magam,ilyesmivel.

Miért szégyen ma baloldalinak, liberálisnak, stb vallani magukat egyeseknek? Ez még érdekes számomra.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 17:29:39

@6.Lenin: Most akkor nekem egyoldalú igazam van, vagy sokoldalú? Gyanítom, az a lényeg, hogy ez az "oldalszám" csak akkor számít, ha a mások által hirdetett/vélt/biztosra vett igazság nem egyezik meg az átlalad hirdetett/vélt/biztosra vett igazsággal.

Ez persze nem meglepő, elévgre a szenteknek is maguk felé hajlik a kezük, és hol vagy te a szentektől. Csak nem kellene mindent megideologizálni.

6.Lenin 2021.01.11. 17:39:48

Küldök még 1 videót, ha nem láttad még, nézd meg mielőtt ezt is törlöd, mint a legutóbbi hozzászólásomat is, megint.

www.youtube.com/watch?v=QmRjxuvjgWE&fbclid=IwAR0cly7riACnMMyfrU3CX93fLgrTyAfs5E9qpTGIf8Zkfk19qlbGvA4l_sU

Tölgyes Péter 2021.01.11. 17:47:02

@6.Lenin: Nem tudom, ezt olyanoktól kellene megkérdezned, akik szégyellik.

6.Lenin 2021.01.11. 18:37:01

@Tölgyes Péter:

Kérdeztem, de mindenki független. Te is.
De majd még igyexem, hátha találok valakit, aki nem, és meri vállalni is.

Pedig nem kéne itt bohóckodni mindenféle összefogással. Kéne egy párt Függetlenek néven, és Orbánt nyugodtan elfelejthetnénk.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 19:46:41

@6.Lenin: Kevered - már megint - a szezont a fazonnal. Abban az értelemben nem vagyok független, ahogyan most jelzed. Demokrata vagyok és most ez a legfontosabb, mert a lényegi eltérés nem az oldalak között van, hanem abban, hogy valaki ellene van-e az autoriter hatalomnak vagy mellette. Amúgy inkább baloldali vagyok, liberális beütéssel ott, ahol az szükséges.

6.Lenin 2021.01.11. 20:07:55

@Tölgyes Péter:

Akkor csak DK-s lehetsz. Ők demokraták, liberális +...... beütéssel.
Már csak az autoriter vezetés billeg, mivel CSAK EGY az Isten a legdemokratikusabb európai magyar pártban. Azon most lépjünk át, hogy ki is hordja a nadrágot a pártban.

www.youtube.com/watch?v=ceamH-TCWkk

Ja, megint félreértettél. Nekem semmi bajom a baloldaliakkal, liberálisokkal, ha vállalja is. A DK-sokkal se. Az autoriter vezért kedvelőkkel sem. A vallásos emberekkel sem.
Sőt, ha valaki nyíltan vállalja is, azt külön tisztelem, különösen, ha kapásból meg is tudja indokolni a miérteket.
Ezekhez mindenkinek joga van, szerintem.

kunzoo 2021.01.11. 20:10:46

@Tölgyes Péter:
Nahát nahát! Merkel is aggasztónak gondolja ezt a letiltást. Igaza is van.

Tölgyes Péter 2021.01.11. 21:54:12

@kunzoo: Sebaj. Neki sem lehet mindig igaza. Neked meg úgyis nagyon ritkán van, most is így jártál.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 00:44:52

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 00:48:48

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:01:51

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:04:40

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:12:00

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:23:56

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:37:45

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:46:10

@dare: @Tölgyes Péter: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:52:59

@dare: @Tölgyes Péter: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:59:47

@dare: @Tölgyes Péter: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:18:18

Ez a blogger egy önkényes kis cenzor, diktátor köcsög. Utálják minden oldalról. Az előbb láttam, hogy másokat is cenzúrázott a kis köcsög.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:24:21

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:24:54

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:27:40

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:29:52

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:33:09

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:37:03

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:41:31

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:43:11

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:56:33

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:58:46

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:02:09

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:07:38

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:08:43

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:12:01

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:13:41

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:23:18

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:26:04

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:30:28

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:35:29

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:39:23

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:40:31

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:55:52

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:56:58

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:02:04

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:03:45

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:10:31

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:37:54

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:44:38

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:49:07

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:50:48

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:55:49

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:57:31

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:00:55

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:05:26

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:06:00

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:07:39

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:08:13

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:11:00

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:12:07

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:13:14

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:16:05

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:18:53

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:23:55

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:29:21

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:33:16

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:34:22

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:36:32

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:37:37

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:55:21

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:55:53

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:01:24

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:09:09

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:13:32

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:14:41

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:27:00

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:28:06

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:29:48

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:02:02

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:03:09

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:11:24

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:15:18

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:23:01

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:36:55

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:38:37

@dare: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 19:31:54

@dare: @Tölgyes Péter: @6.Lenin: @birkamenet: @Galerida: @BOAR: @kunzoo: @Harry Hole: @metal: @törppicur: @Exploiter: @pátyi: @Tisztességes Természettudomány: @Behaton: @Hasdrubai Barcas: @kvadrillio: @élhetetlen: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.
süti beállítások módosítása