Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Sámánok, nagykövet, földművesek és egy eltűnt borsodi lány

2021. február 07. - Jogálom 2.0

barbara_pearl_of_borsod_nemgogol_cimlap_1.jpg

A közéleti szerep nem választható, és nem hárítható jogilag. A név, az arc és test önként nyilvános térbe helyezésével a név és képmás leközléséhez nem kell engedély.

A 2021. februárban közzétett miniszteri vagyonosodási nyilatkozatot, a családtagokat és azok barátait is bevonó milliárdos telekügyleteket, a harmadik feleségnek választott ifjú ara kilétét kutató sajtóhíreket olvasva egyre kíváncsibbá tett: ki ez a Barbara, hogyan választ ilyen életpályát egy mai lány?

Írásom eddig fel nem tárt múlt és családi kapcsolatrendszereknek eredt nyomába.

Barbara egy csöndes, tündér lány volt a gimiben. Nem tudom elképzelni, hogy bárkihez rosszindulatú lenne, vagy más rovására akarna érvényesülni - vallanak gimnáziumi iskolatársai.

Eltűnt egy borsodi lány tizenkét éve: eltűnt a tinédzserkori és kora húszas éveinek arca, eltűntek a korábban számára fontosnak tartott fényképek, események. Mindezt ki kellett (?) radírozza az életéből, ami a házassága előtti énjéről, társadalmi kapcsolatairól, barátairól szólt.

Barbara eddig nem azonosított, tizenhét és tizenkilenc évesen nyilvános eseményen megjelent énjét megmutatva írásom részletesen elemzi Rogán Antalnak az eddig megjelent, a harmadik feleségét bemutató képekre és információkra vonatkozó fenyegetése jogi megalapozatlanságát az ő családi életét közzétevő eddigi gyakorlata és a nők életét közüggyé emelt kormányzati lépések tükrében. Mindazt, amit eddig mások és amit én most leközlök, nem újságírói dacból vagy bátorságból, hanem törvényes jogalapon tesszük.

A Szent Korona körül táncoló sámán és Rogán Antal

Cikkem egy jellegében nem ismeretlen NER-közeli lekötelezettségi hálót mutat még be, mégis, egy különleges, sokszínű kapcsolatrendszerbe enged bepillantást a propagandaminiszter harmadik házassága kapcsán. Majd az is kiderül, mi köze Rogánnak a magyar parlamentben kiállított korona körül táncoló sámánhoz:

screenshot_2021-02-06_adigzsi_tuva_saman_a_parlamentben_szertartas_a_magyar_szent_koronaert_2012_enek_kanalas_eva_1.png
Kép: Kanalas Éva énekes, hangkutató meghívására 2012. áprilisában Sii-oglu Adigzsi tuva nemzetiségű mongol sámán a Parlamentben kiállított Magyar Szent Korona körül áldásadó szertárstásos táncot mutatott be, táncát Kanalas Éva énekhangja kísérte. A kép a szertartás végén készült, a parlamenti társalgóban. (Youtube.com)
A sámán, Rogán és id. Vidnyánszky kapcsolatát cikkem végén taglalom.


Rogán Antal: "A feleségem nem kíván közszereplő lenni"


A Miniszterelnöki Kabinetet vezető miniszter 2019 novemberében Orbán Viktort kiszolgáló kabinet sajtóirodáján keresztül tudatta a nagyérdeművel, hogy második feleségétől, két kisebb gyermeke anyjától, Rogán-Gaál Cecíliától is válik. Amennyiben a magánéletét szét akarta volna valaha is választani a közügyektől, ezt egy saját jogú nyilatkozat útján kellett volna megtegye. Ám Rogán már második házasságában sem kerülte családjával a közszereplést. Harmadik felesége kapcsán minderről megfeledkezve, tettetett vagy valós jogi tudatlansággal fenyegetni próbálja a sajtót. Hiába.

Obrusánszki Barbara 2020. december közepén, a covid miatt szűk körben megtartott esküvőn vette fel miniszter férje családnevét, és ezzel nem csak leánykori neve, de az ahhoz köthető énje is eltűnni látszik: őt ábrázoló korábbi nyilvános képeket vagy cikkeket pucolnak le sorban a netről. Egy huszonnyolc éves fiatal nő életéből tizenkét év addigi életének, különösen öntudatra éledt életének a fele, a cselekvőképes fele. Rogán bele sem gondol, hogy ezzel olybá tűnik, mintha szégyellné a nejét, ugyanis a képeknél fel sem merült, hogy ne Barbara lenne rajtuk, avagy ne önszántából kerültek volna az internetre.

A gimiben éltanuló lány nevét a kazinbarcikai Ságvári / Szalézi Gimnázium honlapja és Borsod-Abaúj-Zemplén megye online portálja, a boon.hu is őrzi, amelyik évente leközli a megye összes középiskolájának végzőseit. Mára a gimis iskolatársainak a közösségi oldalakon zajló önfeledt visszaemlékezésének már nem részese. Önként, késztetve vagy belátással.

screenshot_2021-02-06_a_2010-es_ballagok_borsod-abauj-zemplenben_boon.png

Az ELTE BTK magyar szakán szerzett diplomája címét is megőrizte az internet. A lány egyetemi végzettsége a gimiben indult modellkedésének puszta jelzőjévé redukálódott a sajtóban: nem csak szép, de okos is. 

screenshot_2021-02-06_onzes_en_onszeretet_moli_re_a_mizantrop_c_dramajaban.pngForrás: https://books.google.hu

 

Magánélet közpénzen?

Mielőtt bárki jogi képviselője az értékes idejét egy nekem küldött levélre áldozná, az olvasóim kedvéért is néhány jogi fogalmat tisztáznék.

A közéleti szereplő jogi fogalma nyitott, ami azt jelenti, hogy a törvényben nincs pontosan meghatározva, ki számít annak. A hozzá köthető tények, események és az ahhoz fűződő társadalmi viszony döntheti el, hogy illető közéleti szereplő-e abban a szituációban, avagy sem.

Nem az egyén dönti el önmagáról, hogy ő közéleti szereplő-e, de legfőképp nem a férje, és nem az apja...
A nők feletti kényszeres intézkedést hagyjuk inkább az iszlám országokra.


Amiről dönthet bárki, hogy távol tartja-e magát olyat hivatástól, társadalmi viselkedéstől és eseményektől, ahol óhatatlanul közéleti szereplővé válik. Ám ahogy ezekbe belépett, a döntés joga már nem az övé, hogy minek soroljuk be az ő szerepét.

Ki lehet közéleti szereplő?

Aki:

– nyilvános fellépésével befolyásolja a társadalom életét,
– közéleti kérdésekben érintett.

Obrusánszki Barbara – propagandaminiszter férje neve után ma már Rogán Barbara – házassága előtti nyilvános fellépései tények. Modellként, szépségkirálynő versenyek nevezettjeként a szervező cégeknek aláírt szerződéssel a neve, arca, fürdőruhára vetkőzött teste mai is fellelhető, sajtónyilvánossá vált. Lehetne pék is a férje, akkor is közéleti szereplővé vált, már tizenhét évesen:

screenshot_2021-02-06_barcika_kazincbarcikai_december_pdf_free_download.png
ink_screenshot_2021-02-03_barcika_kazincbarcikai_december_pdf_free_download_li_1.jpgKépek: A Kazincbarcikai Mozaik 2009. december 15-ei borítója és a Pearl of Borsod 2009 (Borsod Gyöngye) szépségkirálynő-választás kazincbarcikai válogatójáról szóló beszámolója

Obrusánszki Barbara közéleti kérdésben érintettsége létrejött Rogán Antal miniszterrel kötött házasságával, a még mindig jelentős hányadban állami tulajdonú Budapest Banktól családjának folyosított milliárdos földvásárlási hitellel. Leggyorsabban magánemberré Barbara egy válással és frissen szerzett földbirtokait eladva válhatna, de persze ezt csak elméleti síkon írom. Ezt erősíti meg az a magyar törvényi előírás, hogy a képviselők és kormánytagok nyilvános vagyonbevallásában a házastárssal vagy élettárssal közös vagyonról is be kell számoljanak, egyúttal a közpénzből élők vagyonosodási útja a családtagok nevére írt ingóságok és ingatlanok tekintetében is vizsgálandó.

Rogán Antal miniszter harmadik házasságkötése előtti hetekben kötött telekügyletekről, a dédestapolcsányi Obrusánszki család vagyonszerzéséről, a milliárdos tételű banki kölcsönről legrészletesebben az Átlászó írt.


Bejegyzett földművesek és az EU agrártámogatási büdzséje


Az Obrusánszki család négy fővárosi kerület méretét meghaladó, számtalan, akár egymástól szétszórva található, szakértők szerint agrárszemszögből nem túl előnyös borsodi földbirtokának nem csupán az adás-vétel idején számolt értéke, de az ahhoz kötött földműves bejegyzett státusszal az EU-s pénzügyi csomagból egyik legnagyobb arányban lehívható agrártámogatás tükrében érdekes. A bölcsész végzettségű lány profi modellpályával ezért vált családjával együtt sebtiben, még a családjogi változás előtt bejegyzett földművessé.

Az EU Közös Agrárfejlesztési Alapja (KAP) által kezelt büdzsé 365 milliárd eurót tervez a 2021-2027 közti időszakra. Ez 28,5%-os átlagos részesedésnek felel meg a 2021–2027 közti évek teljes EU-s költségvetéséből.

A 2020. márciusa óta nyilvánosan felvállalt, nem cáfolt magánéleti partnerség, a közösen eltöltött és kifizetett értékes utazások jogilag már élet- és vagyonközösség. Válás esetén, házassági szerződés hiányában az ebben az időszakban szerzett vagyon is közösnek tekinthető, így ez az időszak a korrupcióvizsgálatnak is jogszerű tárgya.

Cikkem női szemszögből egy magyar női közéleti életpályát elemez, amely mára nem is mondható egyedinek, de mindenképp közérdeklődésre, társadalmi vitára okot adó jelenség.


A közéleti szereplő életének milyen elemei és mikor lehetnek védettek?

Bármilyen, a magánéletünkre vonatkozó információ jogosulatlan közlése esetén bírósághoz fogunk fordulni – üzente meg Rogán Antal a hvg-nek és a többi sajtónak.

A közgazdász végzettségű, jogalkotást közpénzen űző Rogán Antal másodjára téved, rögtön azután, hogy a sajtóban felesége nevében kívánt Barbara jogai felett rendelkezni. A házasságkötés ténye nem magánélet, hanem családjogi aktus, hagyományosan nyilvánosan, társadalmi közegben megünnepelt esemény. A XX. század közepéig kötelező is volt meghirdetni az esetlegesen mással még érvényben lévő előző házasság, jegyesség, vagy a házasulandókat ismerő közösségnek a házasság ellen emelhető panaszának kizárása végett. Befolyással bír a házasság ténye személyes okmányokban jelzett adatokra, magántulajdoni viszonyokra.

Hogy az esküvői ceremóniáról közöl-e képeket Rogán és harmadik felesége, az valóban az ő dolguk, de a házasságkötés ténye nem magánügy. Rogánék Szabó Zsófi 2016-ban tartott lagzijára igyekvő helikopteres útjából úgy tudjuk, az ilyen eseményeket is médianyilvánosan, közpénzköltés alapos gyanúját felvetve végzi a miniszter. Az oda-vissza 230-230 km-es belföldi magánút egymillió-nyolcszázezer forintjába került a miniszternek. Rogán egy médiaceleb esküvőjére, a jelenlévő bulvárkamerák tudatában ült helikopterre, így az arról tudósító Népszabadság kivégzése ennek tükrében is meglepő. Nem tudom, Rogán kért-e engedélyt Szabó Zsófitól, hogy az ő esküvőjén a show-t elviheti-e egy korrupciógyanús landolással. Protokollból még az is elvárás egy esküvőn a vendégektől, hogy a meghívott nők fehérbe sem öltözhetek, a menyasszony ruhájával nem versenyezve. Nem kizárt, a sűrűn váló Rogán a napokban elvált Szabó Zsófinak sem hozott szerencsét.

Legyen itt mementónak a Népszabadság helyett a kormányzati médiaportfólióba került Bors tudósítása:

screenshot_2021-02-07_rogan_es_csaladja_helikopterrel_ment_szabo_zsofi_eskuvojere.pngKép: A Bors 2016. október 3-ai tudósítása Szabó Gyula színész lányának, Szabó Zsófi színésznő nyírtassi esküvőjére helikopterrel érkező Rogán Antalról és családjáról. Az erről elsőként képet közlő Népszabadság 2016. október 8-án lett bedarálva.


Úgy tűnik, Rogán nem a legújabb házasságától számított korszakot, hanem sokkal inkább Barbara azt megelőző életére vonatkozóan adna utasítást a közvélemény számára, amihez aztán végképp semmi köze a miniszternek.

Nem véletlen az sem, hogy Rogán fel kellett tüntesse vagyonnyilatkozatában a házasságban – jogi nyelven az élet- és vagyonközösségben – vele élő társát. Beszédes nyelv a magyar és több latin, példámban a spanyol nyelv is, pontosan kifejezi, hogy miről szólt mindig is ez az intézmény: házasodni, casarse. Ház = la casa. Közös otthont, közös házat szerzünk, mikor élettársat választunk.

A közéleti szereplő személyiségi jogainak védelme szükséges és arányos mértékben, az emberi méltóság sérelme nélkül korlátozható – mégpedig a közügyek szabad megvitatásához fűződő alapjogaink okán.

Az Alkotmánybíróság szerint nem az a meghatározó, hogy az érintett személynek mi a státusza, hanem hogy a róla alkotott vélemény közügyekhez kapcsolódik-e.
 

A közpénzes állásban szerzett vagyon vizsgálata közügy, a korrupciófigyelés alapja.

Ez akkor is érvényes, ha akár a propagandaminiszter Rogán Antal, akár az igazságügyi miniszter Varga Judit szeretné eltagadni tőlünk. Nem meglepő módon mindketten magánéletnek tekintik, amikor a banki kockázati elbírálások szakmaiságát, sőt, már annak törvényességét megkérdőjelező, a havi törlesztés tekintetében a közpénzes állásuk fizetését teljesíthetetlen mértékben meghaladó hitel- és ingatlanszerzéseikkel lepleződtek le. Ebben a vonatkozásban a családjogi státusz – a házasság – a tulajdonjogi szituáció fontos tényezője lesz. Rogán volt az, aki akkor még a sajtónak és hivatalos közösségi oldalán kiteregetett magánélete mellett elhibázta a megvásárolt családi ingatlanának pontos méretét a törvényben előírt vagyonnyilatkozatában:

screenshot_2021-02-07_ingatlanugy_egyre_no_rogan_antal_lakasa.pngKép: a Bors 2014. április 3-ai cikke


Ráutaló magatartás: Rogán eddig a magánéletét nyíltan tette közszemlélere, a politika és magánélet csereszabatos számára

A közszereplőség kitételét tehát mi, a befogadó társadalom döntjük el azzal, mi érdekel minket, és mi befolyásolja az életünket. Erre csak rátehet egy lapáttal a közéleti alany a jogban is értelmezett ráutaló magatartásával: politikai beszédek, programok meghirdetésére szervezett párt- és kormányrendezvényekre családostól jár Rogán: feleséggel, kiskorú gyerekekkel, oda otthoni sütit visznek, a politikai rendezvényt egyben családi bulvárpiknikké minősítve.

cecilia_kotcse_2016_444.jpegKép: Rogán Antal miniszter, második felesége, Rogán-Gaál Cecília és gyermekeik: Dániel (7) és Áron (4) a 2016. évi kötcsei Fidesz pártrendezvényre igyekeznek, kezükben házi sütivel. (444.hu)

cecilia_kotcse_2017_nepszava.jpg
Kép: ugyanaz a miniszter, ugyanaz a második felesége, ugyanúgy az ő gyerekeik, ugyanúgy Kötcse, de másik év, 2017, másik sütemény. (Népszava)

rogan_karacsonyi_kep.jpg
Kép: Rogán Antal hivatalos (!) politikusi facebook-oldalán közzétett intim házastársi póz, 2015 Karácsonya - Index


Magyarországon nőnek lenni közügy

Minket, nőket, a világ és Magyarország lakosságának több, mint felét foglalkoztatja az, mi lehet egy nő szerepe saját személye és tanulmányai jogán, akár egyedülállóként, akár egy férj oldalán. Különösen egy miniszter férj oldalán.

Nőnek lenni ma Magyarországon közügy. Közéleti vita tárgya, az Alaptörvény része a házasságban élés, a gyerekszülés, a nő társadalmi szerepe, a gender.

Egyfajta népszavazás – "nemzeti konzultáció" – keretében szólhatott bele bárki, hogy mit preferáljon Magyarország: hány gyereket szüljön egy nő, ki legyen jutalmazva, aki többet szül, vagy aki nem szül, aki családban él, vagy aki egyedülálló. Aki a karrierjének él, vagy aki a nőiségét helyezi előtérbe.

A cikkeket vagy fotókat töröltetni óhajtó, felszólító levelet fogalmazó ügyvédeknek is üzenem: tetszettek volna nem nemzeti konzultálni rólunk, nőkről, magánéleti döntéseinkről, így több esély lett volna az asszonyságokat eldugdosni a sajtó elől.

nemzeti_konzultacio_csaladok_2018.jpgKép: a Nemzeti Konzultáció 2018 A családok védelméről kérdőív kérdései (karaakos.hu)

Így az Alkotmánybíróság véleménye értelmében is valamennyi magyarországi nő élete közüggyé vált Orbán Viktor döntésével. Különösen, ha illető nő egy miniszter felelsége, különösen, ha céges szerződésben rögzítve teszi az arcát és testét közszemlére, testére és arcára tetszési alapon nyilvánosan lehet szavazni.

A nők magánéleti döntéseibe befurakodó kormánypropaganda nélkül is hazai és nemzetközi sajtóban megjelent modell- és szépségkirálynő választási videókhoz és képekhez nem kell külön engedély azokat újból leközölni.

A kérdés az, mi volt Barbara álma, mi volt az eredeti célja azzal, hogy külsejét az influenszer nők divatvonásait idézve szabatta át? Hogy képzeli el élete következő éveit?


Ságváritól a modellvilágig

A kazincbarcikai Ságvári Endre Gimnázium a borsodi régió elit iskolájának számít: vannak olyan mutatók alapján megadott középiskolai rangsorok, ahol maga mögé utasítja a budapesti Fazekas és  Berzsenyi Gimnáziumot is. Egykori ságvárisok jellemezték úgy magukat, hogy a kitörni vágyás, az érvényesülés, a tanulásban küzdés volt rájuk jellemző, ugyanakkor az osztályok évfolyamszinten is összetartóak voltak. Az ipari város Kazincbarcika elit gimnáziuma évente tartott nem csak szalagavató-, de iskolabált is.

Obrusánszki Barbara 2010-ben még ságvárisként érettségizett – életkori összevetésnek, újdonsült miniszter férje 1990-ben végezte el a középiskolát – majd az ő végzős évfolyama után, 2011-ben váltott az addig városi önkormányzati iskola fenntartót és nevet: a Szalézi Szent Ferenc Társasága (Don Bosco Szalézi Társasága) vette át a gimnáziumot. A Ságvári név tehát nem az "önkényuralmi rendszerben érintettség" miatt lett lecserélve, ahogy az egyházi iskola címe mai napig a bányászidőket idézi: Jószerencsét út 2. szám. (Érdeklődőknek továbbolvasásra javaslom az ún. Ságvári-vitát Ungváry Krisztián történész kijelentése kapcsán.)

barbara_szepsegversenyek_kollazs.jpgKollázs: Obrusánszki Barbara nyilvános fellépései illetve sajtómegjelenései:
1. Pearl of Borsod 2009 szépségverseny kazincbarcikai válogatója - Barbara 17 éves (Kazinbarcikai Városi TV)
2. Miss Aquaworld 2011 - a budapesti szálloda szépségversenye - a 19 éves Barbara estélyi ruhás felvonuláson
3. Miss Aquaworld 2011 - fürdőruhás felvonulás (2-3.: Youtube.com)
4. A Dnevnik.hr (Napló) horvát portál 2017.09.17-ei cikkében az akkor 25 éves Obrusánszki Barbarát megnevezve modellként ír róla, saját facebook-fotóját posztolva hozzá.

A 17 éves Barbara a kazincbarcikai előválogatóról készült városi tévé videofelvételén még nagyon visszahúzódó, szinte szégyellős pózban áll: a riporter a magabiztosabb lányokat szólaltatta meg a videón, de jellemző, hogy a kamerafelvétel sok esetben a lányok fejét levágva, csak a testüket mutatta meg. Barbara már akkor igen vékony és formás, modell alkatú, halványrózsaszín fürdőruhás teste is ilyen képkockákon tűnik fel közelről, majd a megszólított lányok mögött csak a háttérben látható. Szinte bizonyos, hogy a fellépésén múlt, hogy erről a városi elődöntőről akkor nem jutott tovább.

A Miss Aquaworld a hivatalos facebook-oldalán beszámol a 2011-es versenyéről: valamennyi benevező lányról egyesével is közölt képeket, névvel, teljes alakos képpel, olyanokról is, akik a versenytől visszaléptek. Bár egy lány név nélkül szerepel a többi közt, de ő sem Barbara. A Miss Aquaworld úgy tűnik, engedett a miniszteri radírozási igénynek, dacára, hogy a versenyt videofelvétel őrzi, többezren láthatták, nyilvános esemény volt, a nevezéssel pedig minden bizonnyal a versenyen közölt képeken is túlmutató megjelenési kötelezettségeket – reklám- és médiaszereplést – kellett vállaljanak a lányok.

Az újpesti hotel versenye, úgy tűnik, fontos ugródeszka a hazai szépségiparban: a celebhírekből ismert, Barbaránál két évvel idősebb Kulcsár Edina egy évvel később, 2012-ben lett Miss Aquaworld, 2013-ban már a Miss Hungaryn 3-dik lett, majd 2014-ben a Miss World világversenyen 2-dik helyezést ért el.

screenshot_2021-02-03_3_miss_aquaworld_facebook_3.pngKép: a Miss Aquaworld 2011 nevezettjeinek facebook-albuma, amelyben összesen 25 benevező lány fotója látható egyesével, névvel, itt lehetett a közönségnek online szavazni rájuk. A nevezettek fotói közt már nem található meg a versenyen résztvevő Obrusánszki Barbara. Végül 20 lány indult, abból jutott be az Infovilág tudósítása alapján az első 10-be Barbara. (Facebook)

A borsodi lány budapest vezető egyetemére, az ELTE-re kerülve, 19 évesen már jóval magabiztosabb, rutinos, mosolygósabb modellé vált. A 2011-es szépségversenyen a 11-es számot viseli, pink bikiniben:

screenshot_2021-02-07_miss_aquaworld_2011_furdoruhas_bemutatkozas_1.pngKép: Youtube

A horvátországi modellkedés csak hobbi


A Dnevnik (Napló) horvát híroldal – facebook-portáluknak kétszerannyi követője van, mint pl a Telexnek és 444-nek – 2017-ben azt írja, hogy az akkor 25 éves, egy éve diplomázott Barbara a modellkedést kizárólag hobbijának tekinti. Sokat utazik, főleg fürdőruha és fehérnemű bemutatók illetve fotózások alkalmával, Horvátországban hosszabb időt is töltött. Alakját genetikai adottságnak tudja be, de emellett egészségesen táplálkozik, sportol, lovagol, jógázik. Szereti a múzeumokat, könyveket, színházat, zongorázik.

Az Átlátszó nyomán széles sajtónyilvánosságot kapott, a Rogán-Obrusánszki házasság előtt egy hónappal 1,6 milliárdos telekügyletből közérdeklődést kiváltott apa, Rogán újdonsült, vele egyidős apósa, Obrusánszki Zsolt tavaly év elején meg is hirdette a Facebook-on vélhetően a családi házból kirepült Barbara zongoráját:

screenshot_2021-02-04_20_zsolt_obrusanszki_facebook_li.jpg

Drasztikus fogyás, plasztikai műtétek


Úgy tűnik, ahogy évtizedek óta, úgy 2016-ban sem mehet sokra a magyar álláspiacon egy mégoly intelligens lány sem egy bölcsész diplomával. Az Orbán-rezsim erre rá is erősít az egyetemek alapítványi kiszervezésével, ahol elsősorban a bölcsész karokat kívánják leértékelni mint piaci szinten nem megtérülő képzést.

Barbara a 2017-2020 közti sajtó- illetve közösségi oldal-nyilvános képei tanúsága szerint korábbi vékony alkatához képest is sokat fogyott. Ez arra utal, hogy a hobbi inkább már profi modellkedésbe váltott: 172 cm-es magasságához mindössze 48 kg. Orr- és ajakműtétje biztosan volt.

screenshot_2021-02-03_ljepotom_ostavlja_bez_teksta_atraktivna_barbara_seksi_poziranje_smatra_hobijem.pngKép: Dnevnik.hr


barbara_ezalenyeg.pngKép: Obrusánszki Barbara saját maga posztolta tükörszelfik valamint hivatásos reklámmodell képe (ezalenyeg.hu)

A képek közlési jogát a fent említett horvát lap 2017-es beszámolója is megerősíti, amelyik Barbara hivatásos modellkedéseiről illetve rendszeres Instagram-posztjairól számol be. Képeiből a hazai sajtó is bőven talált. Ezekhez Rogán Antalnak még a házasság jogán sincs semmi köze jogilag: éveken át nyilvánosan elérhető, Barbara által önként, illetve az őt alkalmazó cégek által üzleti célból közölt képekről van szó.

Ahol ketten – Rogán Antal Barbara fenekét fogva – láthatóak, szintén a lány tette közzé, sok hónappal az esküvő előtt: eredetileg a Barikádból Alfahírré átvedlett portál közölte le. Rogán miniszteri közszereplősége okán nem töröltetheti, Barbara pedig a saját közlése miatt járult hozzá jóval az esküvő előtt.

Épp ez az a fotó, ahonnan datálhatjuk a felvállalt élet- és vagyonközösségük kezdetét.

screenshot_2021-02-07_roganra_megint_ratalalt_az_orok_szerelem.pngKép: A Hírklikk 2020.03.10-ei cikke, azóta 1,4 ezren osztották tovább. Több sajtó lehozta ezt a képet, kitakaratlan arccal is, Rogán 11 hónapig nem reagált rá. Kamerába néz, tehát nem titkos felvétel, nyilvánosan tették közzé.

Amelyik kép sok hónapig tiltakozás nélkül a sajtóba kerül, az szintén a ráutaló magatartás okán a hozzájárulást erősíti meg.

Rogán 2019. novemberében jelentette be közpénzes állása sajtóosztályát dolgoztatva, hogy elválik, majd valószínű, hogy volt neje felé érzett bizonyítási kényszer mozgathatta, hogy a 4 hónappal később készült, az új barátnőt bemutató közönséges fenékfogós képhez hallgatólagos jóváhagyását adta. Tizenegy hónap után azt eljátszani, hogy egy partnernője által nyilvánossá tett kép mégsem tetszik neki, jogilag értékelhetetlen, és egy minisztertől külön megmosolyogtató naivitásra vall.

Az 1983-as születésű, a miniszternél 11 évvel fiatalabb volt felesége, Rogán-Gaál Cecília a nála további 9 évvel fiatalabb Barbarához képest jelentősen nagyobb átalakuláson esett át:

cecilia_kollazs.jpg
Kollázs: Rogán-Gaál Cecília, 24.hu, Velvet.hu, Népszava.hu

 
Kellék, báb vagy szuverén lény egy befolyásos férfi partnernője?

Több nőismerősöm, közte magukat – hozzám hasonlóan – következetes feministáknak vallók is úgy vélik – velem szemben – hogy az az életpálya, amelyet Cecília után most Barbara kezd betölteni, az a nőt kihasználó helyzet, még akkor is, ha premizált helyzetbe kerül azzal a nő.

Parászka Boróka újágíró úgy fogalmaz, hogy ezek a nők "önállósodva" sem önállóak, férfiak női árnyékai.

screenshot_2021-02-07_5_paraszka_boroka_facebook.pngKépernyőkép: Parászka Boróka facebook-posztja

A nőellenes kommentek elítélésével egyetértek, noha meg tudom érteni, ha ez az életforma többeket indulatokra ragad. Amivel semmiképp nem értek egyet, hogy támogató, jól szituált családból érkező, magasan kvalifikált, nem bántalmazott nőket ne lehetne szuverén lényeknek tekinteni. Akik bármilyen megfontolásból, bármilyen társadalmi befolyásolás hatására, de egy férfi partner melletti státuszt ennyire anyagias értelemben értékelnek.

A kiszolgáltatott nyomorból érkező, a családjuk révén akár mintát sem kapott, esetleg már ott bántalmazott, kiárusított lányokkal nem összevethető az ő döntési képességük.

Aki azt állítja, hogy egy lány vagy nő jóléti háttérrel, kiváló iskolázottsággal, érzelmileg támogató családdal nincs szuverén döntéshelyzetben, hogy milyen életmodellt választ, az maga kiskorúsítja a nőket, és nem feminista.

Természetesen bárki belefut életvezetési hibákba, pszichológiai vagy egzisztenciális válságba, de társadalmi normáit tekintve egy radikálisan kritizált élethelyzetről igenis tehet illető nő.

A Borókáéhoz hasonló vélemények elmulasztják megadni, hogy melyik az a szituáció, amikor egy ilyen helyzetben már nincs megakadályozva a nő, hogy válasszon.

Kényszer alatt állt valaha is Obrusánszki Barbara vagy bárki egy hozzá hasonló helyzetben? Már Rogánnal kötött ismeretség előtt jól kereső modell volt.

Ami számomra talány, hogy milyen életformára számít egy művelt lány, aki, ha máshonnan nem, Cecília életéből ismert Insta-közegből átfogó képet alkothat arról, hogy a magyar kormány korántsem divat- és fitness guru, kissé megroggyant alkatú, a 60 felé ballagó prominensei közt is reprezentálnia kell majd: Tusványos, Kötcse, kolbásztöltő versenyek. Bár Cecíliának még kiugrás lehetett a magyar szépségverseny cégben a részesedése, de Barbara azok amatőr középszerűségéből már 2011-ben kinőtt, a modellek világa jóval professzionálisabb.

Teljesen más Bayer Zsolt és Tőkés László közt előadni Tusványoson a női érvényesülésről a Rogánhoz az egyetem után azonnal hozzáment, addig sosem dolgozó Cecíliának, és megint más a már egyetem mellett is önállóan kereső Barbarának.


Lekötelezett családtagok, a nagykövetté vált orientalista unokanővér, idő előtt menesztett elődje

Kevésbé került előtérbe Rogán Antal és Barbara házassága előtt egy hónappal a milliárdos banki hitellel, földvásárlási akcióval közismertté vált szülei és a család barátai mellett, hogy másik rokona, vélhetően Barbara apjának unokatestvére, Obrusánszky Borbála, keletkutató, mongol szakos, a Károli Egyetem adjunktusa lett 2020. decemberétől Magyarország mongólai nagykövete. Az 1999-ben doktorált Borbála phd-adatlapja arra utal, hivatalos okmányaiban i-vel írja a nevét, ahogy a család dédestapolcsányi ága, ám tudományos munkáiban és egyetemi állásában már y-ra váltott. Korosztályban Barbara édesapjával és Rogán Antallal egyidős, egyértelműen a család ismeretségébe tartozó. Egy sajtómegjelenésben unoktestvérnek nevezték a salgótarjáni származású, a Mongol Állami Egyetemet is elvégzett orientalistát.

A 49 éves nagykövetasszony kinevezésének szakmai háttere nem vitatható, tudományos munkái mellett rendszeresen tolmácsolt protokoll eseményeken. Azt sem gondolom, hogy egymás sarkát taposnák le a jelöltek a nyáron 44 fokos, októbertől már kemény télbe forduló, pezsgő kulturális és közéleti kapcsolatokban nem bővelkedő ulánbátori állásért. Mégis, a nagyköveti kijelölés időzítése meglepő. A hagyományosan 4-5 éves ciklusra választott nagykövetek pályájában ritka, ha kifogás nélkül visszahívnak valakit két év után. Ez történt Obrusánszky Borbála elődjével:
screenshot_2021-02-07_452_2020_x_2_ke_hatarozat_rendkivuli_es_meghatalmazott_nagykovet_megbizas_aloli_felmenteserol_ha.pngKépernyőkép: Gálosfai Mihály Mátyás, ulánbátori nagykövet 2020. október 2-ai hatállyal történő felmentése

Utódja, Obrusánszky Borbála már a nyár folyamán kint volt Mongóliában, bár az is igaz, rendszeresen jár ki kutatásai során is. Gálosfait érdemei elismerése végett nur-szultáni (Kazahsztán) nagykövetté nevezték ki.

screenshot_2021-02-07_uj_nagykovettel_egyeztetett_varga_mihaly.pngKép: Varga Mihály fb-oldala, 2020. október


Az új ulánbátori nagykövetasszony a hun, szkíta és magyar törzsi kapcsolatokat, nomád életmódot kutatja, vannak Atilla-kutatásai is, saját youtube-csatornája alapján nem túlzás azt állítani, a nomád Mongólia szerelmese.

Megbízólevelének átadásán – nagyjából egybeesik unokahúga, Barbara és Rogán Antal esküvőjével – a diplomáciai szertartáson mongol hagyományos viseletben jelent meg:

screenshot_2021-02-06.pngKép: Dr. Obrusánszky Borbála Magyarország ulánbátori nagykövete átadja megbízólevelét, 2020. 12.16.
(Battulga Khaltmaa, Mongólia miniszterelnökének Youtube-csatornája)

Az Obrusánszky-Obrusánszki névváltozatokhoz még egy támpont: Magyarország Ulánbátori Nagykövetségének hivatalos facebook-oldalán i-vel adják meg a nagykövetasszony nevét:

screenshot_2021-02-07_1_magyarorszag_ulanbatori_nagykovetsege_embassy_of_hungary_in_ulaanbaatar_bejegyzesek_facebook.png
Obrusánszky/i Borbála férje sem ismeretlen a közvélemény számára, aki egyébként nyilvánosan posztol közéleti kérdésekben, és a kapcsolatok mezőben meg is jelöli feleségét. Pest megye Független Kisgazdapárt jelöltjeként indult a mára mendei lakos Tallós Emil 1998-ban. Jogász, 1991-től a Pest Megyei Hirlap főszerkesztője, 1994-től a Magyar Televizió Elnöki Hivatalának igazgatóhelyettese, több ízben Pécel jegyzője volt. Nyilvánosan megosztott házassági képe és életrajza arról árulkodik, Borbála szintén jóval idősebb férfihoz ment feleségül huszonévesen, az akkor 55 éves Tallóshoz.

Felesége hivatalával Mongóliába költözve, Ulánbátorból tudósított büszkén, a megbízólevél átadása idejére teljesen lezárt Szükhbátor térről:

screenshot_2021-02-06_1_tallos_emil_facebook_li.jpg
Kép: Obrusánszky/i Borbála, ulánbátori nagykövetünk férjének facebook-oldala


Rovásírás, sámánok, nemzettudat – a csillebérci egyetem Bayer és Szaniszló tanárokkal

Tallós és Obrusánszky kapcsolata a magánéleten túl a hivatásban is összeforrt.

Az egykori híres úttörőtábor helyén, azonos címen, Csillebércen "Sok évszázados késéssel 2004 tavaszán jött létre a természetes ősműveltséget hordozó magyar nép sorskérdéseivel, lelki alkatával, szerves hitével és egyedülálló nyelvével, a legújabb tudományos eredményekkel és a legmagasabb szellemi igénnyel munkálkodó Kőrösi Csoma Sándor Magyar Egyetem" - tudósít a magyarságát nevében is hangsúlyozó alma mater magáról.

Az Átlátszó 2014-ben számolt be az akkor még mindig 10 hallgatót oktató egyetemről, ahol többek között magyar mitológia, magyar ember- és örökléstan, ősi magyar hitvilág és nemzettudat szerepel a 3 éves magyar néptanítói képzésben. Ókori keleti filozófiát, valláskulturát is tanítanak, ám az arab és keresztény kultúra mellett a zsidó kultúra nem szerepel a tantárgyak közt. Az oktatók közt találjuk Bayer Zsoltot, Melocco Miklóst, dr. Papp Lajost, Szaniszló Ferencet.  Az Átlátszó arról számolt be, hogy hamarosan akkreditálják az egyetemet, de ez cikkem írása idején, az alapítás után 17 évvel az Oktatási Hivatal honlapja szerint még nem történt meg.

Az egyetemnek honlapja sincs, egy docplayer-oldalon fellelhető dokumentáció szerint dr. Obrusánszky Borbála a Magyarságtudomány Tanszék vezetőjeként Hun kultúrtörténet, Magyar művelődés- és szellemtörténet, Szkíta-hun hagyomány kurzusokért felel. A lentebb felsorolt oktatók közt férje, dr. Tallós Emil is szerepel.


screenshot_2021-02-06_korosi_csoma_sandor_magyar_egyetem_pdf_free_download.png
Kép: A Kőrösi Csoma Sándor Magyar Egyetem tanszékvezetői (https://docplayer.hu)

screenshot_2021-02-06_korosi_csoma_sandor_magyar_egyetem_pdf_free_download_1_li.jpgKép: A Kőrösi Csoma Sándor Magyar Egyetem oktatói

A nagykövetasszony 27 évvel idősebb, a politikai képviselőséget rég megjárt férje nem is titkolja nyilvános facebook-bejegyzéseiben jobboldali elkötelezettségét. Akik szeretnék egysíkúan látni a Fidesz-kormány bázisát, számukra árnyalhatja a képet, hogy a szavazóbázis jóval régebben elkötelezett a konzervatív oldalon, mielőtt premizált körbe kerülnének, és ők sem kritika nélküliek. Ám a hatalom és bázisuk egymásra találása törvényszerű.

Az SZFE-ről megindult facebook-nyilvános éles vitában – ismerve, hogy ő maga és felesége is több egyetemen tanítottak – meglepőnek tűnik a tudományos szabadság meg nem értése a jogász Tallóstól:

screenshot_2021-02-06_1_tallos_emil_facebook_2_li.jpgKép: Obrusánszky Borbála nagykövetasszony férje, Tallós Emil nyilvános facebook-posztja alatti kommentsor

Ami biztató, hogy a kormányzati korrupcióval szemben a konzervatív oldalon is van kritikai érzék. Hogy azon csak jókat derülnek ők is, ne vessük a szemükre, mást sem teszünk mi sem 10 éve, mint mosolygunk a sokmilliárdos lopásokon. Az ismert tender-szóvicces mémet osztja meg a nagykövetasszony férje:


inkedscreenshot_2021-02-07_7_tallos_emil_facebook_li.jpg


A parlamenti sámán, a hangkutató, az orientalista nagykövet és a színházigazgató

Amikor kiderült, Rogán harmadik feleségének unokanővére orientalista, mongol szakos kutató, azonnal felmerült bennem, vajon van-e kapocs a személye és azon emlékezetes történelmi perverzitás közt, amikor a pogányság legyőzésével keresztény útra tért királyi Magyarország jelképe, a Szent Korona körül egy sámán a köztársaság Parlamentjében szeánszot tartott.

Természetesen van kapcsolat. A sámánt a magyar parlamentbe invitáló Kanalas Éva hangkutató és Obrusánszky Borbála orientalista, ma ulánbátori nagykövet kutatótársak. Együtt is jártak Mongolóiában a parlamenti performanszot bemutató sámánnál.

screenshot_2021-02-07_adigzsi_tuva_saman_riport_a_parlamentben_2012_tst21.png
Kép: Kanalas Éva hangkutató énekes youtube-felvétele

Catan réntartó tuvák körében végzett etnográfia gyűjtést két magyar kutató és egy tuva nemzetiségű sámán. Kanalas Éva énekes, gyűjtő, hangkutató, Dr. Obrusánszky Borbála keletkutató történész és Sii-oglu Adigzsi tuva nemzetiségű sámán 2015 augusztus elején Nyugat-Mongóliában. A párducmintás kendőben Kanalas Éva, mellette fehér dzsekiben Obrusánszky Borbála.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészeti Ösztöndíj Programjának honlapján pedig arról értesülhetünk, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója megbeszélésen fogadta Hoppál Mihály, sámánizmus-kutatót, Sii-oglu Adigzsi tuva sámánt és Kanalas Éva énekművészt 2019 decemberében.

screenshot_2021-02-07_vidnyanszky_attilaval_talalkozott_sii-oglu_adigzsi_tuva_saman_hoppal_mihaly_es_kanalas_eva.pngKép: Vidnyászky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, Kanalas Éva hangkutató, Sii-oglu Adigzsi tuva sámán és Hoppál Mihály, sámánizmuskutató, 2019 (MMA)


Mézeshetek

Nehéz megítélni, hogy a modellkedés kemény kihívásait önállóan választó Barbara, külföldi munkákkal, önálló keresettel mennyire lesz képes betagozódni a provinciális Orbán-kormány protokolljába. Az eddig családi életét PR-fogásnak megélő Rogán választhat bezárkózási taktikát, de a karanténhelyzetet követően egy szabadsághoz, saját döntésekhez, reprezentáláshoz, sajtónyilvánossághoz szokott lány számára az, hogy nem akármikor léphet ki a házuk ajtaján, megterhelő lesz.

Bárki mondhatja, hogy ugyanazt fogja csinálni, mint Rogánnal két közös gyereküket nevelő, a gyerekláthatás miatt életükben továbbra is jelenlévő Cecília, de ami biztos, ahogy a hajdan közéleti felvételeken félszeg ifjú feleség önálló egzisztenciát nyert el, a kapcsolatuk tönkrement.

Barbara esetében a felette lévő generáció, a szülei, unokanővére, családi barátok közvetlen kormányzati lekötelezetté tétele az eddig önálló lány függetlenségét kezdheti ki, aki úgy érezheti, felmenőinek és családjának is tartozik tetteivel.


Eszes Beáta

Borítókép: Obrusánszki Barbara a Pearl of Borsod szépségversenyen, 2009-ben (KVTV)




  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr5916417614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2021.02.09. 09:42:11

Brendel Mátyás pedofil nélkül minden blog érvezhetőbb. Még ez is az lenne.

ez is egy vélemény 2021.02.09. 10:14:36

Azért ez nem semmi.

Alig házasodtak, már komplett és mindenre kiterjedő lejárató kampányba kezdett a Gyurcsnyista cseléd sajtó, és blogger had.

Ha valaki azt hinné hogy a bloggerünk valaha is hasonló kutatásba kezdett volna bármelyik jelenleg ellenzéki, baloldali és liberális kötődésű úriember és felesége ügyeibe, azt megnyugtatom hogy téved.
Ilyen soha nem volt, és nem is lesz.

A teljeskörű lejáratással igénytelen és otromba módon csak a konzervatív oldalt jutalmazza gyűlöletleltésben, és halállista szerkesztésben jeleskedő bloggerünk.

Homo fideszbirkusz 2021.02.09. 10:30:34

@ez is egy vélemény:

Homo fideszbirkuszom, az M1-ednek, Hír TV-dnek, prosi srácoknak, a megyei lapiadnak szabad a pálya, hogy azt a ballib politikust járassa le akit csak akar. Ja, hogy 10 év lejáratás után nálad még nics eredmény? Hát tegyél panaszt a birka vezérednél orbánnál, hogy az illiberált média szarabbul telejesít. 100 milliárd forint közpénz ellenére is!

Homo fideszbirkusz 2021.02.09. 10:31:45

@Ekrü:

Másik Homo fideszbirkuszom, te egyáltalán érted amit írsz?
Azonkívül hogy hisztizel mint egy három éves kisbirka, mi az érdemi mondanivalód?

Homo fideszbirkusz 2021.02.09. 10:34:52

De legalább megtudtuk a blogból, hogy Trumpnak is van sámánja , a Rogán családnak is, úgy látszik ezeknél az illiberáltaknál a sámánkodás valami ´háttérhatalmi közös követelmény. Vagy hitvallás.

Ekrü 2021.02.09. 10:49:36

@Homo fideszbirkusz:
Nem az a kérdés,hogy én értem-e,ha nem az ,hogy láthatólag te nem.Csak azt nem értem,ha ennyire nem vagy képben miért is szólsz hozzá? :))))

humániákus 2021.02.09. 10:49:44

Bakker! A mesterséges intelligencia mai fokán nem lehetne megoldani, hogy az ilyen ismétlődő kommentek ne tudjanak számtalanszor megjelenni? Qrvára bosszantó tud lenni!!!

marosila 2021.02.09. 13:39:53

1. 10/10 az anyag
2. Komoly tartalom

marosila 2021.02.09. 14:11:14

idézet:

"

Szakonyfalui Rogán (1972. január 29)
első felesége (Sonnevend Alexandra 1977/03/24) SCUDERIA SA Kft. ) 5 évvel fiatalabb volt
Rogán második felesége (Gaál Cecilia 1983/12/16) Nakama & Partners Kft. 9 évvel fiatalabb volt
Rogán harmadik felesége Obrusánszki Barbara 20 évvel
Megszületett e már Rogán Antal 4 felesége 2021-ben?
Ez itt a kérdés

humániákus 2021.02.09. 14:35:13

@matyas.kiraly: De hát mit érsz el ezzel az ismételgetéssel? Nem veszed észre, hogy röhejes vagy? Függetlenül minden politikai irányultságtól ez olyan gyermeteg dolog.
Olvashatatlanná teszi a fórumot! Amúgy engem miért is vágnának ki?

impala 2021.02.09. 14:52:10

@Ekrü: tudtommal még mindig Rogán Cecília a neve a kettes számúnak.

horrorpornó bábszínház 2021.02.09. 14:59:26

Ha már a prostitúció szóba került, az is prostitúció, hogy újságíró lehet egy olyan idióta, aki képes leírni, hogy "Rogán új feleségeikkel".
Merthogy az ilyen, a magyar nyelvet csak ugató libákat tutira nem a tudásuk, hanem a lapigazgatónak nyújtott valamilyen szexuális szolgáltatás miatt alkalmazzák újságíróként.
(Férfiakra is igaz, csupa hímringyó, lásd új Index, a régiben is analfabéták voltak, de az újnak a botcsinálta firkászai még őket is messze alulmúlják.)

horrorpornó bábszínház 2021.02.09. 15:09:20

"vannak Atilla-kutatásai is"
Azaz ilyen menteszerű kabátokat kutat? Mert az atilla azt jelenti. Csak nem értem, hogy miért nagybetű.

A Youtube meg a Facebook ellenben nagybetű kellene, hogy legyen.

A sámán pedig nem tuva, hanem tuvai.

Aki ennyire nem tud írni, mi a faszért erőlteti?

horrorpornó bábszínház 2021.02.09. 15:18:59

@ez is egy vélemény:
Ja, mert alig házasodtak, már elsíboltak közel 2 milliárd forint közpénzt.
Mindezt úgy, hogy 5% önrészre kaptak hitelt, pedig a törvény szerint 20% önrész a minimum.

Persze a hozzád hasonló agyatlan fideszbirkáknak ez fel sem tűnik.

@Homo fideszbirkusz:
Kanalast meg a sámánt nem kéne idekeverni, egész más vonal, véletlen, hogy érintkeztek, illetve annyiban nem, hogy Kanalas is az ősmagyar-szkíta-faszomtudja vonalat nyomja, de ő csak zenében, és már a 90-es évek elejétől (én kb. 1995 óta ismerem, mármint a zenéjét), amikor még nem volt ennyire divat. A maga műfajában tényleg kiemelkedő és egyedi, azt hiszem, van fent pár száma a neten, hallgasd meg.

@humániákus:
Kevered a számítástechnikát a mesterséges intelligenciával. A mesterséges intelligencia még a lófaszban sincs.

@marosila:
És az első felesége is közpénztolvajlásból él, arRogáns Tónin keresztül.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.09. 16:57:22

Abban nem vagyok biztos, hogy ez a téma megérdemel/megérdemelt-e ennyi utánajárást, időt és energiát, amennyit belefektettél, ( a szerkesztők okkal csaptak le rá, hozza a kattintásokat, + Brendelmebeteg persze)mert őszintén szólva, abban a napi 24 órában ömlő és ezerszer komolyabb hatású szarfolyamban, ami körülveszi e szegény ország népét, ez szerintem csak nettó bulvártéma, de mégis különös dolog
– különös, szomorú, aggasztó, és nyomasztó– , hogy ma már elismeréssel kell szólni arról, ha valaki egy ilyen (vagy bármilyen közéleti) témában egyáltalán meg mer szólalni, és bevállalja a NER mindenre és mindenkire kiterjedő bosszúját (emberi, gazdasági, jogi), amellyel megpróbálják bekussoltatni azokat az embereket szerte e honban, aki ki meri nyitni a száját...persze csak akkor, ha találnak egy parányi rést pl. ebben a szövegben, amelybe belekapaszkodva ez végrehajtható.

És biztos lehetsz benne: szavanként, mondatonként, képenként kielemzik a posztot az ügyvédek, hogy akad-e ilyen rés.

Engem nem érdekel Arrogán felesége, (a posztnak is csak a lényeges elemeire koncentrálva, futólag néztem meg, hogy miről szól a jegyzet) de neked jár a Bátorság-díj, bloggertárs.

birka menet 2021.02.09. 19:47:02

@Boar.: "A földalapú támogatásból simán megvan a törlesztő. Tíz-tizenöt év alatt kifizeti magát a birtok."

Nyet.
A földalapú támogatás mg-i földre max. 73 ezer forint, ennél csak kevesebb lehet. Ha bérbeadja, akkor még hozzájöhet 30-60 ezer, ennél több aligha, mert arrafele nem nagy híre van a földnek. Tehát egy hektárból semmittevéssel ki lehet hozni évi 100-130 ezret, arrafele, de ez a maximum. Valszeg a 100 ezer se jön össze.

Egy hektárt Rogyán stróman rokonsága 1,6 milliáért vett meg. Egy ilyen hitelt legfeljebb ha 15 évre kapsz meg, de akkor már nagyon elvtárs vagy - ja persze Rogyán az. Így kamat nékül egy évben 107 ezer ft a törlesztés.

Ehhez jön 5%-os kamatláb mellet évi kb 40.000 ft kamatköltség.

Tehát ha maximálisan bejön a bev´ételed, akkor is csak 130 ezren vagy, a kiadásod meg 147 ezer ft. Ezt 1000 hektárral felszorozva évi 17 millió mínuszban vagy. És ez reálisan elvárva felmehet 30-40 millióra is. Ez szopás.

Kivéve talán csak akkor nem, ha kiderülne, hogy van ott egy kastély is amit a Rogyán str´óman brigád a földekkel együtt vett meg. Na ná hogy a "nagy embernek" (sic!). Még talán saját helikopter leszállója is van naki és a Blikk nem tud beblikkelni.
Ti is csak itt és most:

ingatlan.com/dedestapolcsany/elado+haz/kastely/27381819

Jogálom 2.0 2021.02.10. 13:39:27

@horrorpornó bábszínház:
Néhány példa a sok közül a nagykövetasszony Atilla-kutatásai közül:

www.youtube.com/watch?v=5_K7VXCeP3o
Obrusánszky Borbála: Európa ura: Atilla, Előadás Ózdon

www.magyarmenedek.com/products/7967/Atilla_unokai_-_Obrusanszky_Borbala.htm
Obrusánszky Borbála: Atilla unokái

Ha nem tudsz arról, hogy a magyar eredetkutatás, benne Atilláról szólóak egy létező tudományos ág, az baj, de a számonkérés előtt gugli a barátod. Helyesíráson, nem tudom, mit értesz, de hagyományosan Atilla király neve egy T-vel és két L-lel írandó, a mai utónévhasználat írja két T-vel és 1 L-lel.

Weißkopf 2021.02.10. 13:58:23

@horrorpornó bábszínház: "vannak Atilla-kutatásai is": Yes, újabban az utónév Atilla alakja is elfogadható (így szerepel az 1971-es Magyar utónévkönyvben az ajánlott Attila mellett).

Jogálom 2.0 2021.02.10. 14:16:39

@zord íjász:
Két dolog miatt cuppant rá a mainstream sajtó is igen nagy vehemenciával az ügyre: az egyik a házassággal egyidejű, extrém mértékű földvásárlási ügy, ezt a tényezőt, gondolom, nem kell magyarázni. A másik, aminek közérdeklődést kiváltó hatásáról vallott véleményben részben nem értek egyet veled: a magánéleti szál.

Igen, ez bulvár, jobban mondva ez a minőségi bulvártéma, tehát befolyásos ember magánélete, ugyanis Dundika melle és "a foglalkozása a neve" típusú szereplők élete nem az. Bármilyen hihetetlen, az életed formálásában markáns szerepet játszik a magánéleted, még neked is. Hivatásod lesz jelentősen más annak függvényében, mikor és kivel házasodsz, avagy csak állapodsz meg évekre. Egy partnerért emberek tanulmányi formát, őket alkalmazó céget váltanak vagy választanak. Pl: illetőpartner máshol lakik, vagy máshova kap állást, odaköltözöl, előbb születik gyerek, inkább a gyorsabban pénzt hozó pályát választod ahelyett, amit valóban szeretsz, stb. Ezek a tényezők egy nőre sokkal erősebben hatnak, valszeg ezért sem tűnik fel neked ennek jelentősége, mert lehet, a te életedben egy partner érdekében eddig te hoztál kisebb hivatásbeli áldozatokat.

Tehát nagyon húsbavágó téma a magánélet. Rogán sem puszta lopásokkal teljesíti be önmagát, neki is markáns része mindezekhez az, hogy épp ki áll mellette társként. Elképednél, ha tudnád, hogy hatalomra törekvő énjének milyen markáns katalizátora az, hogy őt potens hetero férfiként is könyveljék el. Egy fiatalon vagányabb Deutsch se le nem diplomázott időben, sem sosem tudott olyan magasra törni, mint a szürke egér Rogán, és ebben óriási szerepe van annak, hogy a hatalmat mozgató férfivilágban mely tényezők számítanak.

Harmadrészt szerettem volna az olvasókat képezni is: mindig egy hozzáadott érték a célom. Egy jogalkotó szrta össze a lába szárát, mert megkereste egy ügyvéd, ld Varga-Damm Andrea, több sajtó kitakarta az instás fotóit, át is linkeltem ezeket az eseteket. A 444 a saját fizetős belső fórumán csitította a válogatott, elkötelezett, tehát nem ellenséges olvasóit, hogy be ne merjük írni a cikkük alá a lány nevét, és ne adjuk be a képét. Félnek, hogy egy fenyegetéssel bedöntik a szerkesztőséget.

Én blogger vagyok, nekem nem kell eltartanom szerkesztőséget, tehát bizonyos aspektusban elmehetek a falig, mindazzal együtt, hogy bárki odaszól a blog.hu-t fenntartó Indamédiának, és indoklás nélkül lebszzák a cikket, ahogy ezt először a Katona József Színház (!!) tette meg, és más nem azóta sem.

Szóval ez a félelem, hogy mit hozunk le, nevetséges, ezeket az infókat, amiket én hoztam le, nem bátorság kell, hanem jogi alap van rá, ezt feltétlen szerettem volna kifejteni. bevallom, ennyir epontosan én sem ismertem a közszerepőség kitételt, ilyenkor én magam is tanulok a cikkeimmel. Sejtettem, hogy így van, de hogy AB által megtámogatva mennyire egzakt, és menyire laza a fogalom, azt én sem tudtam.

Harmadrészt sokan állítják, hogy a Fidesz a nyomorban élő, krumplival megvett "buták" és a yachtosok miatt van életben. Ez nem igaz. Nem szerettem olna tovább húzni a cikket, de olyan laza hálóban élő és széleskörű, a rendszerből saját jogon profitáló, de egyébként azzal maximálisan egyetértő társadalmi réteg van pusztán már a Barbara szülei ismeretségi hálójában is, amit nem szeretne átlátni az ellenzék, ezt a fb-ismeretségi körüket és posztjaikat átfésülve láttam. Ez a réteg nem 2010-től létezik, és nem azóta elkötelezett jobboldali. És nem 2010 óta profitál gazdaságilag. Szerettem volna felvillantani dolgokat, ahol az látszik, látják ők is a rákfenéit ennek a rendszernek, mindezek ellenére tartanak ki mellette.

Egyébként a mélymagyarság mint "tudományos téma" - ld Kőrösi Egyetem szakasz - fontos aspektus - a 17 és 19 éves kori képei mellett ez a rész volt, amit eddig egyetlen média sem mutatott meg, miközben a nagyköveti szál alig kifejtve több médiumnál érintőlegesen jelen volt.

Ebben számomra nem csak a nagyköveti kinevezés a lényeg, hanem amit a végén írtam meg: engem érdekelt a lány szemszöge is, mert nem kívántam bábként kezelni, ahogy a Boróka-poszttal vitáztam is. Első eset, hogy a neje felmenőit is kipárnázza Rogán, és ennek nem csak pénzszerzési okai vannak, hanem az is, fél, mert meg kell tartani az új nőt, hatalmat akar gyakorolni felette, ahogy Cecilia is pont akkor farcolt le, ahogy önállóbb lett.

Én ilyenkor hiszek abban is, hogy ahogy a darnózseli hentes gyerekei, ahogy a lúgos orvos gyerekei, a lúgos megcsalt neje, úgy Obrusánszki Barbara is elolvas engem, talán. Én szeretek üzenni nekik is. Az, hogy 15-dik médiumként szedjem szét a csajt, és kéjesen vihogjak Rogánon, ahogy ő meg visszavihog ránk, ezzel kár blogolni. Olyat kell írjak, amit más nem, és amire nem szánnak mások energiát.

Weißkopf 2021.02.10. 15:17:41

@marosila: Megszületett e már Rogán Antal 4. felesége 2021-ben?
Ez itt a kérdés
Nem, a kérdés ez:
Nem pedofil ez a Tóni?

Weißkopf 2021.02.10. 16:57:17

@Jogálom 2.0: A "fiatalon vagányabb Deutsch" is bőven tett azért, "hogy őt potens hetero férfiként is könyveljék el" (min. 2 házasság + titkárnőjétől született poronty; esetleg amiről még nem tudunk).

Jogálom 2.0 2021.02.10. 18:16:55

@zord íjász:
"És biztos lehetsz benne: szavanként, mondatonként, képenként kielemzik a posztot az ügyvédek, hogy akad-e ilyen rés."

Ahogy én is nagy hangsúlyt fektetek arra, mit írok le, milyen képet közlök le, milyen jogalappal, ne gondold azt, tátott szájjal várom az ügyvédek leveleét: minden egyes betű megfontolt okkal és helyen van. A cikk Rogánnak és ügyvédjének is üzenet. Engem nem a félelem vezérel, hanem egy adott cél érdekében a lehetséges legszélsőbb határ, még mit lehet.

A korábban maffiózókat és terrorizmus vádban elítélteket védő, majd a darnózseli hentes amúgy nagy senkit védő ügyvéd, a nehézsúlyú Jován László se találjon rést, amikor lehozom a hentes kitakaratlan arcát Nagy Jánosnak az RTL-riportja előtt jóval. Gondolod, egy TV2-s futottak még ügyvéd fog megijeszteni. A darnózseli 1. cikkem után merészkedett ki a fényre - RTL-be - a hentes. (Más kérdés, hogy azzal csak még inkább maga elen vallott, amit ott produkált.). Már a médiaszereplése előtt kvázi kiírtam a nevét azzal, hogy 25-ször írtam ki teljes nevén a feleség áldozatét, ahol nem kell nagy ész megfejteni, hogy hívják a férjet, ha az áldozat Nagyné, a vádlott pedig N János.

Az, hogy évekig a médiában hagytak egy kitakaratlan képet róla, ezzel a jogalappal már dolgoztam korábban, épp erre hivatkoztam most Barbara esetén is. Aki nem emelt ellene kifogást hónapokig, az jóváhagyta, csakhogy míg az az 1 cikk, amelyik kitakaratlan arcot hozott le a hentesről, nem futott nagyot, mert az ügyről írtak 25-en, addig az én helyszíni riportom a hozzáadott tartalommal nagy olvasottságot kapott, egyúttal felhasználtam azt a képet. Az, hogy jogalapot találok lehozni Bene Krisztián, a lúgos teljes nevét, a bűntény előtti tv felvételen megmutatott arcával, amikor még kevesen, ahogy a 300.000-es olvasottságot elért, a betegeit félrekezelő, tőlük pénzt követelő onkológus nőgyógyász arcát és nevét hoztam le elsőként, az nem egy l'art pour 'lart bátorság, hanem fontos cél, mert úgy gondolom, fontos, hogy az elkövetők ne érezzék magukat jól, és a társadalmi bázisuk szét legyen lőve ezzel.

Nem Rogán ügye az első, amikor az ügyvédeknél jóval alaposabban utánajárok, meddig mehetek még el. Ahogy fentebb írtam, nagykutyák ügyvédei, vagy gyilkosok nagykutya ügyvédei sosem bántottak, mert ők tudják, hogy bár leírok több mindent, de nincs igazi hatalmam, és velem nem tudnak példát statuálni. Példát satuálni egy szerkesztőség bedöntsével lehet.

Ahogy fentebb írtam, aki először nem tűrte el a közérdeklődésre számot adó információ küzlését, az az ellenzékinek számító - sokkal inkább minden helyzetben tűlélést kereső - Katona József Színház, benne az igazgató Máté Gábor, az elkövető Gothár Péter és köre, és a cikk letiltásában benne lehetett Gothár szexuális és agresszív visszaéléseit korábban szankcionáló, de a visszaéléseit elhallgató Örkény és igazgatója, Mácsai, mert azt a cikket tiltották le, ahol erre elég nyíltan utaltam színházi informátor útján. Zsinórban takaríttatták le az Indamédiával az erről szóló cikkeket, röhejes volt már...

Tudom, hogy nem mindenki olvassa ezeket végig, és azt is tudom, van egy kör, akinek elég, ha 172-edjére írnak a korrupcióról, és egyre magabb az ingerküszöbünk. Eljárást senki nem kezdeményez, és senkit nem érdekelnek a lopások. De ahogy fentebb írtam, nem mainstream sajtó utánlövése a blogszféra: a blogszféra előnye a másfajta árnyalatok megírása, és a megélhetésért küzdő mainstream sajtó helyett a bátorság.

vackor1 2021.02.10. 19:04:17

@birka menet: :))) Én ezt a kastélyt tavaly - vagy talán még egy évvel előtte néztem meg- , a kerítés már akkor is teljesen fel volt újítva , ( a vételára a kevesebb, a külső-belső felújítására/modernizálására jóval többet kell majd költeni ) ,kíváncsiságból meg is kérdezem, hogy még eladó-e vagy már "valaki" megvette, akinek nem elérhetetlen valami "kastélymegmentő" támogatás vagy hasonló , saját zsebet roppant módon "megterhelő" finomság... :)))

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.10. 19:26:13

@Jogálom 2.0: Olvastam mindkét utánam lőtt hozzászólásodat...és most, hogy kipucoltad innen a brendelmebeteget (bár elkésve, viszont ezáltal és általa jelentősen feltornászva a kattintásszámot, csak nekem 300 floodot küldött...képtelen elviselni, hogy kirtottam egyszer a blogról, egész álló nap próbálkozott egy index címlapos posztnál, és egyetlen kommentje sem jelent meg, azóta imád, de én röhögök rajta, és tényleg) válaszolok is.

Én is blogger vagyok, és én is így, utánajárva, megfontoltan, körültekintően és körülbástyázva írom a blogban a szenzitív témákat érintő posztjaimat, ahogy te. Van rá okom, és van tapasztalatom, hogy miért kell erre odafigyelni...a puszta neveltetésemen túl. Mindaz, amit elmondtál – bár nekem néha úgy tűnik, mintha csak fütyürésznél a baljós hangokkal teli sötétben, hogy legyűrd az aggodalmadat– semmit sem változtat azon (sőt, megerősíti), amit mondtam: jár neked a Bátorság-díj. Éppen ezekért, éppen emiatt.

Hidd el: bizonyos szempontból kivételezett helyzetben vagy. Ugyanezt, ugyanígy, a kis vidéki Magyarország gyilkos és mindent átható érdek-és kapcsolati hálójában, ahol a politika, a gazdaság, a személyes és a közösségi érdekek hálója miatt öt perc alatt a küszöbödre ömlik/ömlene a szar, ha valamilyen helyi ügyben végeznél hasonló jellegű tényfeltárást/oknyomozást (én több tucatnyiszor megtettem) már nem lenne ennyire egyszerű a bloggerélet forradalmi szabadsága. Ott (itt) százszor és ezerszer óvatosabban lépked mindenki, mert mindent a fortélyos félelem igazgat...noha ez már oszágos jelenség, de vidéken hatványozottabb a jelenléte ennek a félelemnek. Itt van a válaszom,( 2 részes poszt) és tökéletesen érteni fogod minden szavát. Majd elolvasod egyszer, ha lesz időd, ha lesz kedved, energiád és érdekel esetleg, nem akarom újra leírni, mert akár bemásolhatnám ide az egészet.
Mondom, értem, amiről írsz, és jól teszed, hogy óvatos vagy.

Az első is masszívan klappol ahhoz, amiről beszélsz, de a második egészen konkrét módon mutatja meg, hogyan működik mindez ott, ahol a személyed és a blogod nem olvad fel a Blog.hu masszájában, hanem név szerint levadásznak, azonnal és kíméletlenül, mert villámgyorsan azonosíthatóvá válsz, és utánad mennek. Falun ez zsigerből jön.

zordidok.blog.hu/2021/01/09/anonymus_inkognitoban

zordidok.blog.hu/2021/01/06/hir_nev

Ha semmi mást nem olvasol el belőle, akkor elég a 2.-ból a 6-os pontot: így máris érthető lesz a Bátorság-díj. Nem sokan vagyunk már, akik ilyesmit teszünk...és hát látod, hol élsz, milyen országban, és hogyan kussoltatnak be minden kritikus/ellenzéki/nem nerkompatibilis hangot...és hogyan menekülnek/zárkóznak be a bloggerek is, hiszen ennek a linkjét elküldtem neked, benne van a blogod:

zordidok.blog.hu/2020/09/22/rugalmas_elszakadas_571

És zárásként: legyen igazad, és legyen minden úgy, ahogy mondod, tehát nem tudnak elkapni, megszorongatni. (én egyáltalán nem vagyok meglepve azon, hogy a Katonások rád vetették magukat. Nagyon naiv az, aki azt hiszi, hogy az ún, ellenzéki térfélen rózsaillata van a szarnak. "Egy brancs maguk, ne is tagadja.")

Én azonban azt hiszem, hogy ezúttal meg fogják próbálni, és le akarják majd szedetni ezt a posztot is. Csak ezúttal a támadó más színű mezt fog viselni.

marosila 2021.02.10. 19:31:18

@birka menet: rosszul tudod, ha tesz rá akg vagy öko támogatást meglesz az a 100e huf/ hektár is.

horrorpornó bábszínház 2021.02.11. 23:45:59

@Jogálom 2.0:
Tévedés, a hun király neve is Attila, nem Atilla. Az atilla egy kabátféle.

horrorpornó bábszínház 2021.02.11. 23:46:55

@Weißkopf:
Akkor olyan valakik után kutat, akik 1971 után születtek?

horrorpornó bábszínház 2021.02.12. 00:10:36

@Jogálom 2.0:
Deutsch fiatalon sem volt vagány, csak egy agyatlan tuskó.
Az sem véletlen, hogy nem volt képes lediplomázni addig, amíg a haverjai kormányra nem kerültek.

Rogán meg szimplán gyilkos, remélem, ha lesz rendszerváltás, utánajárnak a Nancy nevű fiatalkorú kurva ügyének, akit ez a perverz köcsög gyilkolt meg.
Talán ilyeneket kellene az ellenzéki pártoknak a választási kampányban mondogatni, mert itt nem rájuk fog szavazni a nép, hanem az O1Ggány-rablóbanda ellen, és ha nem lesz benne a kampányban az addigra már 12 évben (+ előtte 4) elkövetett összes bűnük tételesen, amiért börtönbe csukják őket, akkor el se induljanak a választáson, mert csak veszítenek, és lehetnek továbbra is megélhetési ellenzék, mint most.

A jacht meg a magyarban nem y-nal írandó. A falcol meg l-lel. Remélem, nem fLusztrál.

"több médiumnál"
Lényeges, hogy mi történt a halottlátóknál?
Vagy esetleg arra gondoltál, hogy több médiánál?

Rogán Cili már legalább 5 (de inkább 7, ha most 2021. van) éve mással kúrogatott, nem arRogáns Tónival, korábban Valton Security Lajos tartotta karban belülről derék alatt. Szóval ez a lelépés csak neked új esetleg.

"15-dik médiumként" - egrészt 15., másrészt te is halottlátó vagy?

Ami meg a lúgos orvost illeti, vagy ő volt, vagy nem, soha nem sikerült rábizonyítani.
Csak felhívnám a figyelmet Kaiser Edére, aki jó pár évig volt móri gyilkosként elkönyvelve és elítélve. Aztán kiderült, hogy nem ő volt.
A darnózseli hentes dettó.
Egyiknél sem azt mondom, hogy nem ők voltak, csak azt, hogy egyértelmű bizonyíték egyikre sincs.

@Weißkopf:
De, részben az, részben perverz, a kurvák mindegyike sem fogadja, hiába fizet vastagon, mert olyanokat kér.

Ami a balkézről született porontyot illeti, olyan Orbán Ráhelné Tiborcz Pistának is van, szintén a titkárnőtől, aki szaros 100 milláért hallgat. Az eset már jóval a házasság után történt. Nem tudom, az ilyeneket miért nem szellőztetni meg az ellenzék a házasság szentsége meg isten, haza, család jegyében, hogy csak csatornamáSzájer Józsit említsük mint példaképet.

horrorpornó bábszínház 2021.02.12. 00:23:02

@Jogálom 2.0:
"minden egyes betű megfontolt okkal és helyen van"
Húha, akkor bizonyos helyesírási módszereket megindokolhatnál, hogy milyen megfontolás alapján írtad úgy, ahogy. Mert a hivatalos helyesírással ellenkezik.
Pl.:
"maga elen vallott"

Vagy pl. miért van itt a vagy előtt vessző:
"nagykutyák ügyvédei, vagy gyilkosok nagykutya ügyvédei "

De az is érdekelne - mivel "minden egyes betű megfontolt okkal és helyen van" -, hogy a küzlését szóban mi indokolja az ö-ü, vagy a tűlélést szóban az ú-ű cserét.

Az mondjuk nem kis mellényre és önteltségre vall, hogy egy közelítőleg nulla olvasottságú blog írója azt gondolja, miatt csinál bárki bármit.

De az ilyen mondatok még a magyar nyelvtannal is:
"majd a darnózseli hentes amúgy nagy senkit védő ügyvéd"
De nem ez az egyetlen ilyen zavaros szerkezet az írásaidban, te kis "minden egyes betű megfontolt okkal és helyen van"...

Punxsutawney Mormota 2021.02.12. 20:33:44

@Ekrü: És van, aki a férjét küldi oda, hogy nyugodtan buzulhasson, kokózhasson.

Burgermeister 2021.02.13. 17:25:35

Ez egy igen jo iras lett, gratulalok. Kivancsi vagyok mi van a hatterben, mert hogy vmi nagy szar van az biztos.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.17. 07:45:25

@horrorpornó bábszínház:

"Az mondjuk nem kis mellényre és önteltségre vall, hogy egy közelítőleg nulla olvasottságú blog írója azt gondolja, miatt csinál bárki bármit."

1. Lemaradt az "a" a miatt szó végéről, cardiobascuralis, menj ki az erdőbe és kövess el szeppukut, mert ez szörnyű bűn.
2. Akkor te minek olvasod?
3. A lényegre térve: nem vagyok a bloggertárs ügyvédje, sem a férje, sem a felesége, sem a transznemű párja, de az állításod könnyedén cáfolható. Még véletlenül sem nulla olvasottságú a blog, és a Blog.hu 2018-as KDNP-s átvétele előtt még kifejezetten húzónévnek számított a politikai blogok palettáján, igen gyakran szerepelt a blogketrecben, tehát 3 éven át bőven aratott. De azóta is dobnak neki jutalomfalatot néha (brendelmbeteg szinte kizárólag Index címlapos blogposztokra utazik, mert ő is azt szeretné, ha olvasnák a floodjait), a közéleti blogválogatás hátsó oldalán pedig nagyjából fix helye van, tehát a blog immár 6 éve rendületlenül tapossa a vizet. Az Indexnek szüksége van a kattintásokra, hogy őrizze az első helyét, és a nemgogol hozza a szükséges minimumot az Index bedarálása óta is. A szerkesztők megbecsülik a régi arcokat, és különösen azokat a blogokat, amelyeken még kommentelni lehet: ez utóbbiakból pedig egyre kevesebb van a komolyabbnak számító politikai blogok között. A megjegyzésed tehát nem csak sértő (gondolom ez volt a szándék), nem csak méltánytalan, de konkrétan téves is.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:08:39

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:32:32

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:34:52

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:55:15

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:59:14

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 02:13:02

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 02:13:37

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:16:40

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:18:53

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:28:13

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:31:32

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:34:15

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:34:48

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:38:10

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:40:25

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:40:58

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:59:19

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:01:02

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:17:06

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:21:36

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:22:10

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:24:24

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:32:43

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:34:22

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:42:44

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:50:02

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:52:17

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:57:31

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:58:42

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:00:21

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:02:37

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:08:17

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

Aurora Borealis het noorderlicht 2021.05.04. 11:25:09

@jozsef_12: Takarodj le légy szíves a nickemről, francnak floodolsz?!?!!? legalább 26 értesítést kaptam miattad a telefonomra, munkaidőben! Kis köcsög. Kösz.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:40:42

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:46:21

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:55:15

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:59:48

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:01:28

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:09:19

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

Aurora Borealis het noorderlicht 2021.05.04. 12:13:18

@jozsef_12: látom, egy igazi seggfej köcsög vagy, és figyelmen hagyod a kérésemet. Kurvára nem érdekel a hímsoviniszta véleményed a posztolóról, és semmi közöd mások követik-e a blogot vagy sem. Húzz már el innen a picsába.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:16:38

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:20:32

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:22:13

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:26:05

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:31:35

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:35:59

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:37:04

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:41:31

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:46:32

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:52:36

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:57:32

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:14:06

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:19:10

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:21:23

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 15:48:17

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 15:52:09

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 15:57:43

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:04:48

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:07:33

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:09:42

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:10:51

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:13:03

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:19:43

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:22:27

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:26:48

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:33:01

@Aurora Borealis het noorderlicht: @birka menet: @Boar.: @wadcutter: @Ekrü: @eßemfaßom meg áll: @ez is egy vélemény: @Homo fideszbirkusz: @humániákus: @marosila: @impala: @horrorpornó bábszínház: @zord íjász: @Jogálom 2.0: @Weißkopf: @vackor1: @Punxsutawney Mormota: @Burgermeister: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

Panel Prolina 2022.05.14. 23:12:34

@Ekrü: Egy frászt a "balos sajtó" emlegeti hibásan az ex asszonyság nevét! TONYÓ kettesszámú felesége RC, a második házasságával nem vette fel az új férje nevét, hanem megtartotta az első férjétől felvettet, illetve pontosabban felvette a második asszonynevét, aztán hamar visszavette az előzőt, az elég sok negatív tartalmat hordozó, de annál jobban jövedelmező vezetéknevét, na ezt add össze!... mielőtt bárkit is hibáztatnál, de a brancsotok már csak ilyen valósághajlítgató fajta.
süti beállítások módosítása