Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Magyarázom a gazdaságom

2016. június 02. - Toadwart66

07_114_1_k_1_3_0_0.jpg

Magyarázom a gazdaságom

Mindenekelőtt Frőhlich tanár úr mélyen tisztelteti a papát és arra kéri, hogy nézze át ezeket a pompás gazdasági mutatókat. Kérlek, kedves Bauer, mondta, mindenképpen közöld vele, hogy ezek még nem a végleges adatok. Sajnos a számításokba több helyen is hiba csúszott, amit természetesen korrigálni fognak, de ezeken itt már nem tudnak változtatni, mivel az rögtön világgazdasági válságot okozna. Ezért elnézést is kért tőlem és megköszönte a türelmemet.

Talán még emlékszik arra a papa, hogy a hitelminősítők egy kínos félreértés miatt 2011-ben bóvliba, azaz befektetésre nem ajánlott kategóriába soroltak minket. Ez a döntésük természetesen miden alapot nélkülözött és rendkívül méltánytalan volt. Valamit összekevertek a táblázataikban és nagyon kínos lett volna számunkra, ha kiderül az, hogy kiváló gazdasági teljesítményünk alapján az AAA kategóriába, azaz a legjobb minősítésbe kellett volna tenniük minket. Természetesen megígérték nekem, hogy amint csak lehetőségük lesz rá, azonnal kijavítják a kínos tévedésüket.

Kedves Bauer, közölték zavartan, elnézését kérjük, és természetesen megértjük a jogos felháborodását, de sajnos csak fokozatosan tudjuk önöket visszaminősíteni. Most, 2016-ban végre mód adódott arra, hogy kiküszöböljék a hibájukat, így rögtön át is soroltak minket BBB-be. Igen, jól látja, jelenleg Mexikó és Namíbia is ilyen minősítéssel rendelkezik, de ezért nem kell felidegesítenie magát a papának, mert mi valójában a legfelsőbb kategóriába tartozunk. A hitelminősítők azonban azt mondták erre, Bauer, ha hirtelen ilyen nagyot ugranánk, akkor a többi ország nagyon megsértődne. Megértheti, hogy ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni. Gondoljon csak bele, mit szólna mindehhez Törökország.

Mint azt látni tetszik, hat év alatt az államadósságot tíz százalékkal csökkentettük. Nem, nem, dehogy. Egyáltalán nem nézem komplett idiótának a papát. Tudja, hogy mindenkinél jobban tisztelem. Igaz ugyan, hogy az államadósság a GDP-hez viszonyítva 2009-ben 78 százalék, 2010-ben 80,6 százalék, 2011-ben pedig 80,8 százalék volt, de ha megfordítja ezt a grafikont, akkor jól látszik, ez valójában jelentős emelkedés. Az a helyzet, hogy a Grafikonokért Felelős Hivatal egy új grafikonkészítőt vett fel és az mindent visszafelé rajzolt. Mára szerencsére kirúgták az illetőt és így ma ez már csak 76,9 százalék. Az is igaz, hogy ezt már 2016. első negyedévében felhalmoztuk, de többet az idén már nem fogunk költeni egészségügyre és oktatásra. Felesleges ezért engem felpofoznia.

A bruttó tartozásunk 2009-ben 20.422 milliárd forint volt. 2015-re ezt lecsökkentettük 25.394 milliárdra. Ha a papa emiatt engem nadrágszíjjal akar elverni, büszkén és minden zokszó nélkül viselem a szenvedést, de tudnia kell, ebben ez esetben teljesen ártatlanul bűnhődök. Arról van ugyanis szó, hogy ha ezt a hazai össztermékhez viszonyítjuk, akkor ez 2009-ben 78 százalék volt, a tavalyi év végén pedig az előzetes adatok alapján 75,5, a későbbi korrekció után 75,3 százalék. Százalékpontban számolva ez 2,7, azaz majdnem meg is van az 10 százalék, amit az előbb mondtam.

Igen, ide tényleg az van írva, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) értékelése szerint harmadikok vagyunk az uniós csalók listáján. Ez azonban csak azért van, mivel naiv módon megbíztam Simicska Lajosban, aki nem átallott minden nagyobb közbeszerzést megnyerni. Miután azonban kiderült, hogy csalárd módon szerezte meg ezeket, azután azonnal Mészáros Lőrinc kezdett el gazdagodni helyette. Mészárost a tisztelt papa is ismeri, így tudhatja róla, hogy talpig becsületes. Természetesen teljesen jogosan háborodhat fel a papa Simicska alantas és becstelen viselkedésén. Ha a benyújtott anyagok és az elmarasztaló ítéletek arányát nézzük, akkor abból az derül ki, hogy 17 ügyből 14-ben látták megalapozottnak korrupciós vádakat. Elsőre tényleg úgy látszik, hogy arányait tekintve mi vagyunk az elsők, de mint mondtam, mindezért kizárólag az aljas Simicska tehető felelőssé. Így a papa megnyugodhat. Valójában egyetlen korrupciós ügyünk sincs.

Az államilag támogatott korrupció mindössze azt jelenti, hogy olyan mértékben gyarapodott a gazdaságunk, ami miatt rengetegen irigykednek ránk. A vádaknak természetesen semmi alapjuk sincs, csak pikkelnek ránk.

Mint azt látja a papa, nagyjából egymillió új munkahelyet teremtettünk. Ebben ráadásul nincsenek is benne a közfoglakoztatottak. Igen, nem az van ideírva, de a Kósa Lajos ezt mondta. Az történt ugyanis, hogy nagyon későn szólt erről és így a Központi Statisztikai Hivatal már nem tudta felhasználni az ő adatait. Azt kérdezi a papa, hogy a több százezer külföldi munkahelyet is mi teremtettük-e? Bizonyos szempontból nézve, igen. A reformjaink hatására sokan külföldön értek el sikereket. Erre nagyon büszkék lehetünk, ezért aztán nem is kell nekik levélben szavazniuk. Nyugodtan megtehetik ezt ehelyett a követségeken is.

Frőlich tanár úr azt is mondta, kedves Bauer, közöld a tisztelt szüleiddel, a gazdasági kilátásaid egyre kedvezőbbek.

***

... de mostanában ne tessék bemenni az iskolába... a kaput kiemelték... most átalakítják... nincs kapu... nem lehet bemenni... majd egy-két hét múlva...” (Karinthy Frigyes - Magyarázom a bizonyítványom)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr938772158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter Götz 2016.06.03. 17:21:29

lopnak,csalnak ,hazudnak,országunk vezetői,
Talán bűnözők??

pamut 2016.06.03. 17:56:00

Az adósság nem 75,3 százalék az csak egy átmeneti szám volt hogy hivatkozhassanak rá. Most 76,9 , amihez hozzá kell majd adni 2,1%-nyi Eximbankos adósságot is mivel az szemétgeciállat EU észrevette hogy el akarják előle dugni az adósság egy részét egy bankba:
www.portfolio.hu/gazdasag/porul_jarunk_ha_bukjuk_az_eximbank-vitat.3.232161.html?

Magyarul 79%-nál tartunk 6 évnyi lázas diadalmenet, megszorítások, csúcsÁFA és az oktatás-eü. kivéreztetése után, na meg a manyup lenyúlása és a töménytelen EU-segély beszippantása után. És ezt is úgy, hogy az adósságcsökkentés volt a dedikált legfőbb céljuk.

(Ja és ebbe nagylelkűen nem számoltam bele az első negyedéves -0,9%-os recessziót, szóval GDP-arányosan 80% körül lehet az adósság)

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.03. 20:40:32

@pamut: Nem olyan vicees, mint a poszt, de sajnos igaz. :(
süti beállítások módosítása