Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Beszédes hallgatás

2017. június 13. - Tölgyes Péter

Császy Zsolt levelét megírta. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori értékesítési igazgatója - akit a Sukoró-ügyben bűncselekmény hiányában indoklással született másodfokú ítéletet követően a Kúria a minap, Tátrai Miklós volt vezérigazgatóval együtt, több éves letöltendő börtönbüntetéssel sújtott - Molnár Gyulát, az MSZP elnökét szólította meg.

cs.jpg

A társával együtt már eddig is éveken át meghurcolt tisztviselő ráérzett a lényegre. Arra, hogy az MSZP valamiért lapít. Helyzetéből adódóan a miért-tel ő érthetően nem foglalkozott, pusztán arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a szocialista pártnak kutya kötelessége lett volna a jogtiprást szóvá tenni. A másodfokú felmentő ítéletnek még a sajtóban megjelent kivonata is elegendő jogi érvet biztosított volna ehhez, ha amúgy nem lenne egyértelmű, hogy a kezdettől koncepciós perről van szó, amellyel mindenek előtt a volt miniszterelnök Gyurcsány Ferencet célozta meg az orbáni (i)gazságszolgáltatás. És ha már vele nem bírt el (ahogy a Parlamentben megígérte: vádlója lett vádlóinak), hát azokon áll bosszút, akik nem voltak hajlandóak, a történteket meghamisítva, ellene vallani.

Gyurisné Komlóssy Éva tanácsvezető bíró szerdán az MNV Zrt. korábbi vezetőit felmentő másodfokú ítélet mintegy kétórás indoklása során kifejtette, a vádlottak a telekcserével kapcsolatos döntés során joggal tartották szem előtt az állam érdekét, és érezték fontosnak a beruházás megvalósulását, amely 1,3 milliárd euró tőkebefektetéssel, munkahelyek teremtésével kecsegtetett. A vádlottak megalapozottan jutottak arra a következtetésre, hogy döntésükkel az állami vagyonban nem hogy kárt okoznának, hanem azt gyarapítják. (...)      

A táblabíróság szerint ugyanakkor az elsőfokú ítélet részben megalapozatlan, a Szolnoki Törvényszék a tényállást hiányosan, helyenként iratellenesen állapította meg, és az ítélet indoklási kötelezettségének sem tett mindenben eleget. A tanácsvezető bíró kitért arra, hogy a törvényszék – figyelmetlenségből vagy leírási hiba miatt – tanúvallomások egyes részleteit az elhangzottakkal ellentétesen jegyzőkönyvezte. Az elsőfokú bíróság a bizonyítékok egy részét is iratellenesen értékelte, és téves következtetéseket vont le."

http://hvg.hu/gazdasag/20161026_Masodfokon_felmentetttek_a_fovadlottakat_Sukorougyben

Császy Zsolt érthetően nem foglalkozott azzal, miért hallgat az MSZP, nekem azonban van ezzel kapcsolatban egy elméletem. A szocialista párt régi rossz beidegződésként általában bevállalja a kínos csendet, ha valamely ügyben a nagyokosok - hol a vezérkar tagjai, hol a valódi döntéshozó háttérbeli irányító - nem biztosak a dolgukban. Ahogy decemberben is: több, mint két hétig emésztették Botka László váratlan színre lépését, nem különben annak abszolút pártszerűtlen módját, azt, hogy a szoci vezérkar is a 168 Óra hasábjairól, a közvéleménnyel egy időben értesült arról, hogy a szegedi polgármester feltételei teljesülése estén - korábbi kijelentéseivel gyökeres ellentmondásban - vállalná a miniszterelnök-jelöltséget. (Azok a bizonyos feltételek többségükben a pártelnök által meghirdetett úttal való szakítást eredményezték.)

Mindezek alapján látatlanban borítékolom a megfejtést a Sukoró-ügyre. Zárt körben azon törhették (törik?) a fejüket a korifeusok, vajon másoknak is szemet szúrna-e az ellentmondás a Botka által meghirdetett "szakítunk a múlttal és annak meghatározó szereplőivel" vezetőelv és a között, ha az MSZP kiállna a jogtalanul meghurcolt tisztségviselők mellett. Mégis csak hogyan venné ki magát az, hogy egyrészt szeretnék letolni a politikai térképről a DK elnökét és ehhez ideológiát is sikerült gyártaniuk (jobban mondva átvenniük az Együtt 2014-es datálású érvrendszeréből), másrészt viszont védelmükbe vennék az általa vezetett kormánnyal együtt emlegetett ügy két fontos szereplőjét?!

A Wikipédiából: Császy Zsolt 1993-ban kilépett a Fideszből. Ekkor azt üzente Orbán Viktor pártelnöknek, hogy ő az erő szavában nem hisz, és inkább él egy rosszul szervezett demokráciában, mint egy jól szervezett diktatúrában.

Hogy itt emberi életekről van szó és hogy az egész ügy a kezdetektől vészterhesen koncepciós, azt ők is tudják, de a jelek szerint a Botka - vagy tanácsadói - által megálmodott imázsba egyszerűen nem fér bele a kormányzati kommunikációban Gyurcsányhoz kapcsolt politikai elítéltek melletti kiállás. Mi ez, ha nem az elméletben többnyire elutasított "a cél szentesíti az eszközt" politikai fegyverének gyakorlati alkalmazása?!

Rossz hírem van Botkának is, meg a pártelnökének is: ez a passzivitás nagyon is aktívan jelzi, hogy valódi megújhodásról szó sincs az MSZP háza táján, pusztán szavazatvásárló, tartalmatlan jelszavakról. Ez az irány arra ugyan jó, hogy késleltesse vagy akár meg is akadályozza a demokratikus pártok együttműködését - vagyis növelje Orbánék esélyét a hatalomban maradásra -, amúgy viszont egy "új MSZP" helyett nagyon is a régi MSZMP-t idézi.

Szégyen. Nyers Rezsőék huszonnyolc éve egészen biztosan nem így gondolták.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr8612590623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán Lukács 2017.06.14. 07:45:11

A szoci vezérkar egészen egyszerűen feladta maradék morális tartását is. Teljesen összeomlottak, már a vereség szégyene és következményei sem tudják őket aktivitásra serkenteni.

Tölgyes Péter 2017.06.14. 08:23:46

@Zoltán Lukács: Ha egyszer a vezérkar legtöbb tagjának csak az ő személyes státusa és pozíciója a fontos, azt pedig éppen így, ezzel a viselkedéssel tudja konzerválni?... :(

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.14. 08:47:39

Igaza van a Momentum elnökének, hogy az MSZP a Fidesz eltartottja és nem érdekelt a demokratikus rendszerváltásban. Politikai hulladék...

Tölgyes Péter 2017.06.14. 09:23:23

@Frady Endre: A kérdés csak az, hogy a Momentum elnöke - túl a saját méretes hatalomvágyán - mit tud letenni érdemben az asztalra, ami a köz javára szolgál. Engem Fekete-Győr András egyelőre kísértetiesen emlékeztet az egykori Orbánra, azzal a különbséggel, hogy még nála is radikálisabban szeretné kitisztítani maga előtt az utat. Sajnos, ebbe a mentalitásba belefér az is, hogy kizárólag a hatalom megszerzése és majd a megtartása jelentse a motivációt, amiből az országra nézve sokkal több rossz származik, mint jó - ahogyan azt Orbán esetében már megtapasztaltuk.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.14. 09:35:09

@Tölgyes Péter: Nagy különbség Fekete-Győr és az egykori Orbán között, hogy utóbbi soha nem dolgozott és a politikán kívüli életről semmi tapasztalata sincs. Szerintem Orbán soha életében nem töltött ki egyedül egy adóbevallást, fogalma sincs arról, hogy néz ki belülről egy élelmiszerbolt, vagy egy orvosi rendelő. Gyanítom, hogy a VIP páholyban köpködött szotyoláját sem ő maga veszi meg - szerintem azt hiszi, hogy az eleve papírzacskóban terem... :)
Fekete-Győr annak fényében mondja, amit mond, hogy saját személyes tapasztalata alapján pontosan tisztában van Magyarország és polgárainak a helyzetével. Viktorunk egy Soros pénzelte egyetemi léhűtés után egyenest beugrott a Parlamentbe és megkezdte mai napig tartó ámokfutását... ;-)

Tölgyes Péter 2017.06.14. 09:53:50

@Frady Endre: Tetszetős érvelés, kár, hogy több ponton is sántít. No, nem Orbánra, hanem F-GyA-ra vonatkozóan. Nézzük csak életpályája eddigi alakulását:

Tanulmányai: 2015-ben végzett jogászként az ELTE-n. Egyetemi tanulmányai közben ERASMUS ösztöndíjjal két szemesztert járt a heidelbergi Ruprecht-Karls Egyetem jogi karára. 2013-ban a Nagy és Trócsányi (...) ügyvédi irodánál, 2015-ben Budapesten a General Electricnél dolgozott követelésrendezőként.
2016 óta a berlini Humboldt Egyetemen politikatudományt hallgat.

Politika: 2014. január 15-én Párizsban döntötte el, hogy hazajön, és létrehoz egy új generációs politikai közösséget, majd pedig egy pártot, ami "a vállalhatatlan kormánnyal és a vállalhatatlan ellenzékkel szemben is alternatívát nyújt".
2014–2015-ben elsősorban a politikai közösség, a hálózat kialakításán dolgoztak. Előadásokat, nyári táborokat szerveztek. 2015 végén döntötték el, hogy egyesületté alakulnak.
2015–2016 között Brüsszelben az Európai Parlament Jogi Ügyek Bizottságánál szerzett tapasztalatot, majd elnyert egy Bundestag-ösztöndíjat Berlinbe. Hans-Peter Friedrich EU-politikáért felelős CDU–CSU frakcióvezető-helyettes irodájában volt gyakornok.
2016 nyarán tért vissza Berlinből, és lett a Momentum Mozgalom elnöke.

A felsorolásból egyértelműen kitűnik, hogy olyan nagyon tisztában Fekete-Győr sem lehet Magyarország és polgárai helyzetével, tekintve, hogy meglehetősen sok időt töltött külföldön. Valóban eseménydúsabb a pályájának ez az időszaka, mint Orbán hasonló periódusa volt, de ez elsősorban nem a Momentum elnökének tudható be, hanem a felgyorsult életnek és az előttünk a rendszerváltás óta sokkal inkább feltáruló világnak.

2017.06.14. 09:57:47

Ez egy olyan proxy háború, amiben külföldi üzleti körök csatáztak.

Tölgyes Péter 2017.06.14. 10:04:34

@Holo Qi: Ajjaj, csak ne kezdj bele a nagy gazdasági-politikai világösszeesküvés-elméletbe, meg a háttérhatalmak láthatatlan harcának lebegtetésébe, mert az egyenesen vezet a többé, kevésbé vagy egyáltalán nem titkolt antiszemitizmushoz. Itt viszont semmiféle kirekesztésnek, az emberek származás, világnézet, nemi identitás szerinti, nem pedig cselekedeteik alapján történő minősítésének nincs helye.

Tölgyes Péter 2017.06.14. 10:05:33

@Frady Endre: Még egy kísérteties hasonlóság. Azt írja a wiki Fekete-Győrről:

1 - 2016 óta a berlini Humboldt Egyetemen politikatudományt hallgat.
2 - 2016 nyarán tért vissza Berlinből, és lett a Momentum Mozgalom elnöke.

Ugyancsak a wiki írja, Orbán Viktorról és a sokat emlegetett Soros-ösztöndíjról:

1989 szeptemberétől 1990 januárig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította.

Hm. Félbeszakította, másutt felfüggesztette. Azóta is "függ", vagyis elkezdte és soha nem fejezte be. Hogy Fekete-Győr néhány hónap alatt végzett-e Humboldton, kétlem. Vagyis mindketten belekezdtek nagy jelentőségűnek gondolt politikai tanulmányokba, aztán - mi másért, mint a politikáért - félbehagyták azt.

Úgy is mondhatnám, amint kínálkozott konkrét lehetőség a karrier felgyorsítására, már nem is volt annyira fontos a tanulás...

Brumm Brumi 2017.06.14. 10:10:11

Miért kussol a Molnár Gyula vezette MSZP? Hát mégis , mit mondjanak?

Hogy eftársak,az van hogy ha a Kúria felmenti a Kopaszi-gát-Leisztinger ügylet miatt a Molnár Gyula-Lakos mszp-szdsz párost amelyik bizonyíthatóan csak 3,5 milliárd kárt okozott az önkorrmányzatnak...akkor éljen a jogállam és a Kúria,
győzött az igazság:
mno.hu/belfold/molnar-itelet-ugyesen-lepapiroztak-a-korrupciot-1227490

Ha pedig a Kúria pedig elítéli a Tátrai-Csaszy párost(akik mellesleg ugyanolyan hülyék mint Cúslág, csak elvitték mások helyett a balhét), akkor tombol a diktatúra, megszűnt a jogállam etc.

Ha csak úgy nem.

Muhaha

Tölgyes Péter 2017.06.14. 10:13:45

@Brumm Brumi: Marhaság. A kettő nem összemosható, még csak össze sem hasonlítható. Ráadásul, ha igen, akkor cseveghetnénk arról is, mi történik most a Kopaszi-gát környékén...

Úgyhogy, ha hallgattál volna, bölcs(ebb) maradtál volna.

bögöbö 2017.06.14. 10:21:47

"Orbánnak Sukoró egy politikai poén..." - írja Császy. Sajnos, a jelek szerint Botkának is az. Jól jön neki, hogy Sukorót a köznyelv mai napig Gyurcsányhoz köti.

Tölgyes Péter 2017.06.14. 10:24:34

@bögöbö: Sajnos, így van. És ez egyben azt is előrevetíti, mit várhatnánk tőle, ha valahogy hatalomra kerülne. Bár ilyen veszély aligha fenyeget bennünket, ha így megy tovább, marad a nyakunkon Orbán és dicső csapata...

konrada 2017.06.14. 10:38:43

@Brumm Brumi:
...egyébként meg ja.
Mert egyébként meg igaza van az utánad szólónak is, a 2 ügy nem egyforma, de nem hiányzik a párt elnökének - de a hasonló ügyekben szintén megkapirgálható szegedi polgármesternek sem - hogy őket is megtalálják - még ha jogtalanul is - így a kampány kezdetén azzal, hogy azért tiltakoznak, mert ők is félnek.
...így viszont a csend mellett a legfőbb politikai riválisukra, Gyurcsányra borul a bili...

n3spr3ss0 2017.06.14. 10:41:12

Az biztos hogy az Mszp egy szavazatot már elvesztett,sőt kettőt, a feleségemét is.

Brumm Brumi 2017.06.14. 10:43:08

@Tölgyes Péter: "Marhaság. A kettő nem összemosható, még csak össze sem hasonlítható."

Micsoda kiváló érvek, csak úgy sorjáznak :P

Miközben csak annyi történt hogy a Molnár Gyula-Lakos páros fordított pályát járt be, őket másodfokon börtönre ítélték és a Kúria meg felmentette( jut eszembe, ki volt a felmentő tanácsvezető bíró, csak nem Meszár Róza, aki 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt?
hir3.hu/magazin/1/43000/meszar_roza_az_mszp_alkotmanybiro_jeloltje

A Cászi-Tátrai ügyben pedig fordított pályát jártak be, másodfokon még megúszták Szegeden a börtönt, a Kúrián viszont már nem.

És most azt várnák el az első esetben felmentettől hogy a mondja azt, mindkét esetben ugyanott a Kúrián hogy az ő esetében győzött a jogállam, másodikban pedig tombolt az orbáni (i)gazságszolgáltatás és a diktatúra.

Ezt tényleg nem lehet röhögés nélkül megállni, ahogyan azt sem ahányszor végignézem a fényképet Joav Blum sukorói " kúriájáról":
www.blikk.hu/aktualis/ime-a-sukoroi-milliardos-haza/wlzbjs4

morph on deer 2017.06.14. 11:02:38

Az mondjuk elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Botka célja távolról sem a 'rendszerváltás', de mégcsak a 'hatalomváltás' sem 2018-ban.

A cél az MSZP esetleges és óvatos újjáépítésén túl az összes érdemi konkurrens demokratikus erő bedarálása, hogy egyedül az MSZP maradjon talpon a "bal" oldalon, - akármit is jelentsen a bal jelenleg.
Ehhez Botka kizárólag az erőt és a nyomásgyakorlást tartja használható módszernek, talán az orbáni "eredményesség" láttán.

Ennek a koncepciónak jegyében dőlnek most hátra, és reménykednek abban, hogy netán a fidesznek mégiscsak sikerül elkapnia Gyurcsányt, és máris egy gonddal kevesebb. Máris nem kell abba a kényelmetlen szituációba belemenni ami nyilvánvalóvá tenné, hogy például Botka az MSZMP választmányának elnökeként élőben hallgathatta az őszödi fejmosást, mivel neki is szólt!
Mi lesz így a megújulásról szóló porhintéssel, meg a 2010 előtti tisztségviselők kigolyózásával, nem?

Ha Botkának az MSZP-vel valóban komolyan szándékában állt volna az orbáni bűnszövetkezet eltávolítása, akkor a sajátmaga jelöltségének bejelentése után azonnal személyesen próbál tárgyalni és megegyezésre jutni mindenkivel, és talán nem azzal kezdi, hogy nekiugrik Gyurcsánynak, mert attól aztán azonnal erősebbnek hiszik a többiek... Gondolom, még az is felmerülhetett, hogy látva mindezt majd DK-sok ezrei fognak áttódulni az MSZP-hez, mert ugye hova máshova..?

Hát ez nagyon nem jött be, sőt, így aztán most az MSZP megpróbál mindent ami 2010 előtt történt rátolni Gyurcsányra hogy annyival is "hitelesebb" legyen a választások utáni óbégatás, hogy már megint a Gyurcsány tette tönkre a baloldalt, pedig a Botka megmondta, hogy félre kell állnia, és most tessék..!

Ezért határolódik el az MSZP a sukorói ügy kapcsán meghurcolt személyektől is, ezzel is demonstrálva, hogy ők nem "közösködnek" Gyurcsánnyal, a pártnak semmi köze sincs a 2010 előtti dolgokhoz, ők ott se voltak..!
Különben is: "Botka kijelentette, hogy .... (bármit) akkor pedig annak úgy kell történnie a 'baloldalon', punktum!"

Előre is köszönjük az újabb négy év orbanizmust, kedves elvtársak!

Tölgyes Péter 2017.06.14. 11:03:37

@Brumm Brumi: Nem tudom ugyan, hogy Császyék szempontjából miért érdekes, milyen alkalmi szállást vett/bérelt magának Joav Blum Sukorón - bár sokat sejtet az amúgy semmitmondó sugalmazásod -, de örülök, hogy te ennyire könnyedén tudod kezelni mások baját. Ne csodálkozz hasonló hozzáálláson majd akkor, ha te szorulnál támogatásra. Előbb vagy utóbb az ember visszakapja az élettől mindennek az árát.

Muhaha.

Tölgyes Péter 2017.06.14. 11:19:28

@morph on deer: Ugyanígy látom, méghozzá attól a naptól fogva, hogy Botka a 168 Óra hasábjain üzente meg még saját pártja vezetőinek is, hogy mostantól már nem érvényes a választmányi elnökség elbukása óta hangoztatott érv ("Ha nem voltam elég jó a saját pártomnak, hogyan lehetnék jó az országnak?"), már nem egyszerűen elvállalná a miniszterelnök-jelöltséget, de helyből sorolja is, melyek a döntései ezen új pozíciójában...

Két hétig úgy hallgatott a történtekről az MSZP, mintha mindenki téli szabadságra ment volna - képzelem, mi ment a háttérben, Puch vezérletével... -, aztán meg előállt a gumigerincű pártelnök, hogy bejelentse, mintha mi sem történt volna, hogy felsorakoznak Botka mögött. Mintha ez nem járt volna együtt azzal, hogy letérnek az útról, amelynek a felvázolása Molnárból pártelnököt csinált. Hónapokig úgy festett lesz minél szélesebb körű együttműködés, január elejétől viszont egyértelmű: az MSZP is csak azért kell a szegedi polgármesternek, hogy finanszírozza a nyomulását, egyben saját végső lezüllesztését.

Egyes szám első személyben tett, énközpontú, bántó nyilatkozatok, minden nem-MSZP-s lekezelése, az ígéretek be nem tartása, a tárgyalások elutasítása, ezzel szemben többször is nagy jópofizás Orbánnal - a szocialista párt korifeusai meg buzgón asszisztálnak hozzá.

Egyértelművé vált, hogy Botka képtelen csapatban gondolkodni, megnyilatkozásai időnként Orbán populizmusát idézik ("Nem érdekelnek a liberális kispártok, én a néppel fogok egyeztetni." - "Fizessenek a gazdagok!"), programja - nem az MSZP-é, az ő személyes programja - részleteiben nem megismerhető, nem letölthető, vagyis: nem létezik. Csak az ígérgetés.

Most az őszre jósol földrengető előretörést a támogatottságban, csak azt nem tudom, a Balaton partján fog-e agitálni ennek érdekében, de hogy a nyaralási időszak kiesik, már az óvodások is tudják. Mindenesetre ha szeptemberben hasonló pangást jeleznek a felmérések - no nem a házi közvélemény-kutató Publicus -, nehéz lesz őt továbbra is megmentőként feltüntetni.

Ha csak nem arra utalnak, hogy már a jelöltállítással és az azt követő tárgyalásokkal sikerült a szoci vezérkar jövőjét lezsírozni Orbánnal...

nitrites_pácsó 2017.06.14. 11:26:47

@Brumm Brumi "akik mellesleg ugyanolyan hülyék mint Cúslág, csak elvitték mások helyett a balhét" Nem vittek el semmit senki HELYETT, lévén nem volt semmilyen balhé. Akár ingyen, támogatásként is biztosíthatna az állam a tulajdonába tartozó földet, ha azon az állam számára hasznos, érték- és munkahelyteremtő beruházás valósul meg.

Illetve ügyesen balhét kreált belőle vitya meg siffer. Az viszont tény, hogy Tátraiék élete tönkrevágva, de rendesen. Az mszp, meg az ő együttérzésük, kiállásuk egy ügyért... no, azt inkább hagyjuk...

Tölgyes Péter 2017.06.14. 11:33:07

@nitrites_pácsó: Köszönöm, hogy helyettem is megválaszoltál Brumm Bruminak; nincs fárasztóbb a fafejűségnél...

Brumm Brumi 2017.06.14. 11:56:16

@nitrites_pácsó: "Nem vittek el semmit senki HELYETT, lévén nem volt semmilyen balhé. "

Á dehogy volt..:P

Cúslág is magányos tettes volt, évekig úgy csinálta az üzletet hogy senki nem vett észre semmit, még közvetlen főnöke a böszme,("„hogyha az ügyészség gyanúja beigazolódik, és az derül ki, hogy becsaptak valakit, akkor az áldozat Gyurcsány Ferenc és az ifjúsági minisztérium volt,") vagy a szobatársa, Arató Gergely állattikár elvtárs sem ...

Muhaha

ob.szerver 2017.06.14. 11:56:40

Teljesen jogos. Botkától, a saját 15%-os pártjától támogatott, mindenki más által elutasított önjelölt miniszterelnök aspiránsról eddig a következő témákat hallottuk:
- gyurcsánytakarodj
- tizenharmadik havi nyugdíj
- fizessenek a gazdagok

Ezzel szemben a legaktuálisabb témák közül semmit a
- CEU-ról
- Paksról
- a civilekről

Ha ehhez még hozzávesszük feltűnően szívélyes találkozóit Orbánnal, akkor mindenki levonhatja a megfelelő következtetéseket.

Tölgyes Péter 2017.06.14. 12:10:54

@Brumm Brumi: Idegesítő tud lenni a fafejűség. Annyiszor felhozták már, hogy ha eljutott volna a tudatodig, talán fel is fogtad volna: Zuschlag maga mondta valakinek egy, a hatóság által lehallgatott telefonbeszélgetés során, hogy Gyurcsánynál szóba sem lehet hozni semmi "himi-humit", annyira elvhű, hogy biztos azonnal kirúgná őt...

Javaslom, vegyél vissza, mert a tényeket semmibe vevő, rosszindulatú sugalmazásokat törölni fogom, semmi szükség arra, hogy a 888.hu beköltözzék ide.

Világít a torony 2017.06.14. 13:04:57

A zeMeszeszpé a legfurább alakzat kis hazánkban, furábbnál furább szavazókkal.
Kb. annyira innovatív, mint Bözsi néni. Bözsi néni azonban mégis csak szerethető, a zeMeszpé pedig gondolkodó fejjel cseppet sem. Méltó társa a másik kőkori leletnek, a Fidesznek. Annyi különbség azért van a kettő között, míg a zeMeszpé megtartotta jogállami korlátait, addig a Fidesz magára nézve a korlátlanságot vezette be, 4/4-es többségét kihasználva.

Venesz 2017.06.14. 14:06:35

@n3spr3ss0: Van az már három is...

6.Lenin 2017.06.14. 20:03:19

@Tölgyes Péter:

Törölted a hozzászólásom?

Akkor mégis igazat írtam.

Tölgyes Péter 2017.06.14. 21:28:10

@6.Lenin: Freud nem véletlenül látogatott meg téged, a kommented tökéletesen visszaadja a kételyeidet. "Akkor MÉGIS igazat írtam." Mi ez, ha nem annak a visszajelzése, hogy nem voltál meggyőződve az igazadban?

Ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem mondtál igazat, sőt. Amikor harmadszor olvastam el, rádöbbentem: kettőnk közül csak az egyik maradhat az oldalon - hát ezért kényszerültem törölni a böffentésed.

6.Lenin 2017.06.14. 21:35:24

@Tölgyes Péter:

Valóban nem voltam teljes mértékben meggyőződve, hogy jól olvastam-é, amit a posztban írtál, és a hozzászólásokra válaszoltál.
Törölted, és ezzel igazoltad, hogy jól következettem, amikor röviden összefoglaltam az írásod lényegét.
Kösz.
Az utóbbi válaszod pedig még rá is erősített erre.

Tölgyes Péter 2017.06.14. 21:57:41

@6.Lenin: Ha elsőre nem voltál meggyőződve arról, hogy jól olvastad, amit a posztban írtam, akkor komoly szövegértelmezési nehézségeid lehetnek. Ebből következően jobban tennéd, ha - későbbi kellemetlen csalódások elkerülése érdekében - semmiben nem lennél biztos. Valahol az alapoknál lehet baj nálad...

6.Lenin 2017.06.14. 22:04:06

@Tölgyes Péter:

Nincs ekkora jelentősége a dolognak.

Elolvastam a posztot, a válaszaidat is, és leírtam a véleményem, gondoltam megtehetem.
Kitörölted, mert megteheted.
Ennyi. Lényegtelen.

Brumm Brumi 2017.06.15. 13:52:07

Gyurcsány szerint koncepciós per áldozata lett Tátrai és Császy, szerinte az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök. Gyurcsány pártja kormányra kerülés után börtönbe záratná a 2008-as telekcsere ügyében eljáró ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt és az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

A 24.hu viszont kiderítette, a Kúrián elmarasztaló döntést hozó bírói tanácsot elnöklő Molnár Gábor a Gyurcsány-kormány alatt vezető pozíciót töltött be az Igazságügyi Minisztériumban. Molnár a Büntetőjogi és kegyelmi ügyekért felelős főcsoportfőnöke volt 2006-tól, előtte ügyészként dolgozott. A lap szerint a főcsoportfőnöki beosztás helyettes államtitkári besorolásnak felelt meg. Molnárt 2007-ben nevezték ki bírónak, mikor a főcsoportfőnöki beosztás lehetősége megszűnt, tekintélyét jelzi, hogy rögtön a Legfelsőbb Bíróságra mehetett ítélkezni.

Muhaha

Tölgyes Péter 2017.06.15. 16:26:13

@Brumm Brumi: És? Azt hiszed, ezzel feltaláltad a spanyol viaszt? Aki megszegi esküjét, aki vét a törvény ellen, aki zokszó nélkül kiszolgálja a napi politika parancsát akkor is, ha az jól láthatóan az igazság torzítását, egy mocskos koncepciónak történő alárendelését követeli meg tőle, annak akkor is szembe kell néznie a független igazságszolgáltatás szigorával, ha egy előző időszakban vezető szakmai beosztást töltött be a minisztériumban.

Lehet, hogy ez neked magas, lehet, hogy felfoghatatlan, de ideje véget vetni az átpolitizáltságnak: aki bűnös, bűnhődjék. Függetlenül attól, ki fia, borja, vagy éppen melyik párthoz áll közel, kinek milyen szívességet tett korábban.

Az ártatlanul meghurcolt, elítélt embereknek igazságot kell szolgáltatni. Ebből következik, hogy az esküszegőknek felelniük kell tettükért.
süti beállítások módosítása