Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Katalán muzulmánok demonstráltak a terrorizmus ellen a Ramblán

A rendezvényen a Néppárton kívül mindegyik politikai párt képviseltette magát

2017. augusztus 22. - Toadwart66

1503345717_132178_1503346259_noticia_normal_recorte1.jpgA muzulmán közösség által, a terrorizmus ellen összehívott rendezvény résztvevői a Katalán téren
Joan Sánchez

Katalán muzulmánok demonstráltak a terrorizmus ellen a Ramblán

A rendezvényen a Néppárton kívül mindegyik politikai párt képviseltette magát

A barcelonai muzulmán közösségek tagjai hétfő délután gyülekeztek a Katalán téren (plaza Catalunya), hogy kifejezzék együttérzésüket az áldozatok iránt, és elítéljék azokat a terrorcselekményeket, amelyek a közvélemény szemében összemossák az extrém erőszakot az iszlámmal.

A Generalitat Francesc Macià elnök emlékműve mellett felállított emelvényen három iszlám közösség vezetője katalán, spanyol és arab nyelven olvasta fel, hogy elutasítják a támadást, és együttérzésüket fejezték ki a terrorista támadások áldozatai és sebesültje iránt.

„Nem a terrorizmusra, nem az erőszakra, igen a békére!” – skandálta a több ezer összegyűlt résztvevő.

„A muzulmánok csak a köszönetüket fejezhetik kik Katalóniának. Mindannyian le vagyunk sújtva a megdöbbenéstől, és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg többé." –- hangzott el a rendezvényen. A muzulmán közösségek képviselői a demonstráción kijelentették, gondoskodni fognak arról, hogy „a fiatalok ne fogadjanak el egy olyan ideológiát, amelynek semmi köze sincs a muzulmán valláshoz.” Miután a beszédekben különbséget tettek a terrorizmus és a vallás között, világossá tették azt, hogy az iszlám közösségek nagyon aggódnak a második generációs bevándorlók miatt: „Ha egy Katalóniában született fiatal az országa és a városa ellen fordul, az olyan problémát jelent, amellyel szembe kell nézni és nem szabad elrejteni. Arra kérjük mind a közigazgatási szerveket, mind az államot, engedjék meg számunkra, hogy beszélhessünk erről, hogy szembenézhessünk a jövőnkkel.”

A gyűlés részvevőinek többsége spanyol és katalán nyelvű transzparenseket emeltek a magasba. Ezeken feltüntették: „Mi is áldozatok vagyunk”, „A terrorizmusnak nincs vallás”, „Mindannyian barcelonaiak vagyunk, nem terroristák."

A megmozdulásnak nem volt egyértelmű vezetője, mivel más demonstrációkkal ellentétben a résztvevők egy nagy zöld zászló előtt és mögött vonultak, amely azt hirdette: „Nem terroristák, muzulmánok vagyunk”. A zászló közelében menetelt Carme Fordacell, a katalán parlament elnöke, Raül Romvera, a Külügyminisztérium. "Intézményes Kapcsolatok és Átláthatóság" főtanácsadója, a barcelonai helyettes polgármester, Gerado Pisarello. A rendezvényen részt vettek a barcelonai önkormányzat, valamint a parlamenti pártok képviselői, a Néppárt kivételével.

A tiltakozók között ott volt Mohammed Chaib Akhadim (PSC), aki 2003-ban ez első muszlim katalán képviselő volt.

A Rambla egyik oldalán 500 méteren vonuló, a béke mellett demonstráló menetet a városi rendőrség (Mossos d’Esquadr) tagja biztosították. Azon az útvonalon haladtak, amelyen a terrorista, Younes Abouyaaqoub tizenhárom embert megölve, és több mint százat megsebesítve belehajtott a tömegbe.

A terrorizmust elutasító közösségek az Ola de L’ós magasságában, ahol a múlt csütörtökön a furgont megállították, virágcsokrokat helyeztek el az áldozatok emlékére.

Alfonso L. Congostrina, Barcelona, 2017. augusztus 21. - 23:37

carme-forcadell_presidenta-parlamento-catalu_a_toma-posesion-26102015.jpg

Carme Fordacell

maxresdefault_1_1.jpg

Gerado Pisarello

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr912770958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.22. 09:05:05

Plüssmackók nélkül??? S hol a "nem félünk" felirat?

Kelly és a szexi dög 2017.08.22. 13:31:41

Roland őrgróf is hiába halt meg...

odamondó 2017.08.22. 14:00:23

Ja nyilván muzulmánok mert azt állítják magukról. Bárki feltarthat ilyen táblákat.

odamondó 2017.08.22. 14:01:19

@odamondó: ja és ha nagyon bizonyítani akarnak akkor a közösség jelentse fel a köztük bújkáló terroristákat ne a látszat tüntetés menjen...

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.08.22. 14:22:03

Csodaszép na.

Mondjuk egyre gyakrabban kell majd összejönni, és békét hírdetni, hisz a terrorsiták valahogy mégis az iszlám vallás fanatikus részét képviselik.
Valamint a merényletek száma párhuzamosan emelkedik minden országban a muszlimok arányával.
Ahogy maguk a terror szervezetek is muszlim országokban szerveződnek, és ők pénzelik ezeket.

Sir Galahad 2017.08.22. 14:31:13

Túlzónak érzem a hozzászólók reakcióit. Én bizony nem tartom lehetetlennek, hogy a muzulmánok között tényleg van, aki tiszteli az európai civilizáció értékeit, hajlandó azok szerint élni és esze ágában sincs késelni, gázolni, robbantani - azaz joga van itt maradni. A baj az, hogy még senki sem mondott jó módszert arra, miként lehet ezeket az embereket a többi muszlim közül kiválogatni. Van valakinek erre vonatkozó ötlete, javaslata?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.08.22. 15:04:47

Csakhogy tisztázzuk.

Most ebben a pillanatban is, jó néhány helyen, az iszlám vallási vezetők tüzelik fel a terroristákat, ahogyan tették eddig is büntetlenül, az EU-ban több helyütt:
Persze igaz, hogy többen elítélik ezeket.
De könyörgöm.
2017-ben szabadlábon maradhat az az EU-ban aki terrorrra buzdít, mitöbb szónokolhat ?

www.origo.hu/nagyvilag/20170607-londoni-merenylet-terrorista-propaganda-az-interneten.html
Kharum Butt, az egyik londoni merénylő egykori barátja például azt mondta, hogy a terrorista az interneten ismerkedett meg a szélsőséges iszlámmal, majd többek között Ahmad Musa Jibril hitszónok követője is lett. Jibril egy palesztin-amerikai származású radikális imám
...
A hitszónok ehelyett az ideológiai vezető szerepét vállalta magára, érzelmileg próbálja manipulálni a követőit és felszólalásaiban kiáll a fegyveres harcok mellett.
...
a lap idézte a Channel 4 által készített The Jihadis Next Door című dokumentumfilmet, amelyben többek között a londoni Regent's Parkban összegyűlt muszlim szélsőségeseket mutatták be. A felvételen az is látszik, hogy a szélsőségesek előveszik az Iszlám Állam zászlaját, de megjelenik maga Kharum Butt is.
...

------

Vagy ezek tán nem muszlimok ??
Itt Európában nyíltan, akik a meggyilkolásunkat tervezik büntetlenül ?

wektor77 2017.08.22. 15:07:06

@Sir Galahad:
Tulzonak erzed a hozzaszolok reakcioit?Kerdezd meg a kollegam, akinek a tesvere halt meg a buzeransok miatt..Amugy meg az ittenni hozzaszolasok koszono viszonyban sincsenek azzal, amit a Katalanok ezek utan tenni fognak, csak szolok..

ZX 2017.08.22. 15:19:43

@wektor77: És a jezsuita papok vajon hány ember felmenőit gyilkolták le? Mégsem tartod az összes keresztényt gyilkosnak.
Amúgy meg érdekelne, hogy az itt hőzöngők hány része látott már muzulmán embert aki nem egy képeslapon volt? (Úgy értem élőben?)

registerz 2017.08.22. 15:21:20

Az iszlámban a cél érdekében legális hazudni, tehát hazudnak.

Ekrü 2017.08.22. 16:19:36

@Sir Galahad: "hogy a muzulmánok között tényleg van, aki tiszteli az európai civilizáció értékeit, hajlandó azok szerint élni és "
Ha így lenne, nem muzulmán lenne, hanem keresztény - ahogy Európában szokás.

ZX 2017.08.22. 16:36:33

@Ekrü: Csak szólok, hogy London polgármestere is muszlim. :O

Sir Galahad 2017.08.22. 17:32:30

@Ekrü: Látod, ezt nem tudom. Lehet, hogy tényleg fából vaskarika az ilyesmi. Egy biztos, azoknak a muszlimoknak, akik nem tisztelik az európai civilizáció értékeit, és nem hajlandók azok szerint élni, azoknak itt semmi keresnivalójuk.
süti beállítások módosítása