Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A hitbizományként kezelt ország

2018. március 13. - Tölgyes Péter

A Magyar Nemzet - vagyis Simicska - bombát robbantott. A mai számban a napilap kiteregetett egy minden ízében gyanús, 2015-ben megkezdett ügyletet, amelynek a főszereplője (?) Kósa Lajos. Történt, hogy “valaki” azzal bízta meg Mr. (minimum) Húsz Százalékot, hogy az FHB-nál vezetett számláján tartott, egészen pontosan négymilliárd-háromszázötvenhárom-millió, számokkal kiírva 4.353.000.000 euró (!) felett szabadon rendelkezve (!), azért részletekben a számára magyar állampapírokat vásároljon.

https://mno.hu/belfold/kosa-lajos-mert-nagyot-almodni-2453256

https://mno.hu/belfold/ime-a-kosa-iratokat-hitelesito-pecset-es-alairas-2453321

Hogy itt valami oltári disznóság történt, az egyértelmű. Tegyük fel, valakinek (?) van (hogy került oda?) több, mint négy milliárd eurója egy magyar banknál. (A közismert, 100.000 euróig terjedő OBA megtérítés ugyebár elegendő biztosíték a számára arra, hogy itt és ne mondjuk a legnagyobb nemzetközi bankláncoknál tartsa a nyilván korrekt, tiszta forrásból, legális módon szerzett pénzét...) 

Tegyük fel, hogy az illető dilettáns a pénzügyekben, ezért úgy dönt, magyar állampapírokba fekteti be a horribilis összeget. Na de akkor miért nem egy profi nemzetközi (na jó, esetleg magyar) befektetési tanácsadó céget bíz meg a vásárlással, miért egy korrupt voltáról közismert magyar politikust? Miért bízná kecskére a káposztát, ha nem pénzmosásról vagy kölcsönös előnyökről - lásd még: államvezetési szintre emelt korrupció - lenne szó?

És hogyan maradhatott titokban az, hogy az FHB-nál, amelynek az éves beszámolók alapján (https://www.fhb.hu/tarsasag-miben-segithetunk/Penzugyi-adatok/Eves-jelentes) 2015-ben a teljes mérlegfőösszege 420,9 milliárd forintot tett ki, egy számlatulajdonos a mérlegfőösszeg háromszorosát tartja?! Aztán, összeegyeztethető volt-e Kósa Fidesz-frakcióvezetői funkciójával, hogy magánmegbízásból magyar államkötvényeket vásároljon? Továbbá, ha a megbízást Kósa teljesítette, miért nem kimutatható, hogy 2015-től akár napjainkig, részletekben, ekkora összegért vásárolt egy és ugyanazon "valaki" állampapírokat?!

Kérdések, amelyre a válaszokat - egyelőre - csak a tárcanélküli miniszter és a megbízója tudja. No meg persze mindenki, akinek egy ilyen ügyről hivatalból értesülnie, sőt, azt engedélyeznie kellett: az FHB vezetése, a bankok feletti felügyeletet gyakorló MNB elnöke, a nemzeti fejlesztési miniszter, a miniszterelnök.

Mi ez, ha nem annak a tökéletes bizonyítéka - kivizsgálás nélkül is -, hogy Orbán Viktor kormányának jelszó szinten lehet Magyarország az első, valójában azonban a saját hitbizományukként kezelik az egész országot minden lakosával együtt?!

---------------

A Demokratikus Koalíció szóvivője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a DK nemzetközi fórumokhoz fordul a teljes ügy haladéktalan kivizsgálása érdekében. Mert Magyarország ennél garantáltan többet érdemel.

 https://www.facebook.com/dk365/videos/1601801303243611/ 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr2813736108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása