Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A Jóisten levele Nagy Zoltán lelkésznek

2015. május 29. - Toadwart66

 20090519_38_1_m.jpg

Balogh András (1919 - 1922) Jézus kiűzi a kufárokat a templomból

 

Nagy Zoltán, lelkész részére

Hódmezővásárhely

ott ahol éppen a fene eszi

 

Tiszteletes úr, drága gyermekem!

Az én nevemmel te ne kufárkodjál, mert úgy kipenderítelek az egyházközségből, hogy háromszor is megkerülöd a Földgolyóbist. Majd szépen beírják a csodatételeim közé, hogy Nagy Zoltán, magyar exlelkész Isten segedelmével ülepen teremtetvén háromszor cselekedte meg ezt, meglehetősen nagy buzgalommal és irtózatos sebességgel.

Nem vagyok én sem franchise, sem a babád, hogy kereskedj a nevemmel. Még jó, hogy nem csináltatsz “Je Suis Dieu” pólókat, aztán jó pénzért, elkezded azokat árusítani. Szemérmetes gyermekem, nálam már a kegytárgyaitok is kiverték a biztosítékot. Jézusos bögrék, meg porcelán Szűz Máriák tömkelege. Láttam, hogy még hűtőmágnest is csináltatok belőlem. Mi a fenét gondoltok ti rólam? Nem vagyok én szponzorotok.

Legközelebb még a gombolyaggal játszó Kisjézust is kitaláljátok nekem. Fogjátok már vissza magatokat! Eredetileg arról volt szó, hogy a szegényekkel törődtök. Jézus keresztre feszítése nem azt a célt szolgálta, hogy reklámot csináljon nektek a feszületeitek eladásához. Isten vagyok, nem hülye. Drága fiaim, ti visszaéltek a türelmemmel. Elmondom az igazat. Tényleg van egy olyan szlogen, miszerint én mindent megbocsájtok, de nem mindig tartom be. Jó ha ezzel tisztában vagytok. Kábítószert nem akartok forgalmazni a nevemben? Krisztus vére, málna ízesítésű üdítő nem kéne? Az az érzésem, titeket nagyon magával ragadott a földi javak esztelen hajszolása. Térjetek már észhez, mert masírozhattok egyenesen a pokol legmélyebb bugyraiba.

Isten nevével egyenlőre én rendelkezem. Azt, hogy ki mondja ki, nem te döntöd el, atyafi, hogy a ménkű csapjon beléd. Arra nem gondoltál, ha egy jámbor  sírásó véletlenül a nagy buzgólkodása közepette, odacsípi a kezét a koporsóhoz, az valószínűleg a szájára fogja venni a nevemet. Ezt én bocsánatos bűnnek tartom, mert meg tudom érteni, hogy fáj neki, téged meg ugye nem tud elküldeni a pokolba. Én azonban simán megtehetem, efelől ne legyenek kétségeid, drágalátos fiam. A káromkodást, amúgy amolyan fohászfélének veszem, nem akadok ki rajta. Ti csináltok belőle olyan nagy ügyet.

Úgy látom drága báránykám, hogy a ti országotokban nem csak a Susáni Református Egyházközségnek vannak anyagi gondjai, úgyhogy fogd vissza magad, mert leküldök valakit, aki elszámol a lelkiismereteddel, aztán majd meglátjuk mit hoz ki belőle. Ezekkel a húzásaiddal olyan nagy jóindulatra ne számíts a részemről, drágalátos gyermekem. Jobban teszed, ha azonnal hozzáfogsz a bűnbánathoz és elkezded halmozni a jámbor jócselekedeteket. Nem pont arra gondoltam, hogy végigsarcolod az egész temetkezési business-t.

Imádkozni, fiam, akkor imádkozik valaki, amikor jónak látja, abba neked semmiféle beleszólásod nincs. Egyenlőre úgy áll a dolog, hogy én vagyok a Jósiten és nem te. Úgy tudom még nem hajtottál végre ellenem sikeres puccsot.

Meg ne próbálj nekem a halottakra feltámadási biztosítást kötni. Jó, hogy nem kérsz a megboldogultak hozzátartozóitól garancia meghosszabbítást, mivelhogy a halottak ennek hiányában visszajönnek majd kísérteni.

Temetés közben nem akarsz fagylaltot, meg vattacukrot árusítani? Használt koporsók jutányos áron? Még az is beleférne, mi? Eszméletlen, amit műveltek a nevemben. Tönkreteszitek a hírnevemet. Isten kegyelméből + 27 % Áfa? A vasárnapi zárva tartást is rám hivatkozva kényszerítettétek ki, ti meg mindent szégyentelenül áruba bocsájtotok, ami csak a kezetek ügyébe kerül?

Ha nem viselkedtek tisztességesen, menten felszámollak benneteket. Megvannak hozzá a módszereim. Szelektíven is el tudom végezni a Szodoma és Gomorra projektet.

Na menj a híremmel, aztán próbálj meg valahogy emberként viselkedni!

Áldást-Békességet:
Egyenlőre még a főnököd, ha meg nem sértelek!

A kereskedők kiűzése a templomból.

15. Megérkeztek Jeruzsálembe. Bement a templomba, s kiűzte, akik adtak-vettek a templomban, a pénzváltók asztalait és a galambárusok állványait pedig felforgatta.

16. Nem engedte meg senkinek, hogy valamit is keresztülvigyen a templom területén.

17. Tanított, és mondta nekik: „Nemde meg van írva: Az én házamat az imádság házának fogják hívni minden nép számára? Ti meg rablók barlangjává tettétek.”

18. Amikor a főpapok és írástudók értesültek a dologról, tanakodni kezdtek, miképp okozzák vesztét.

19. Féltek tőle, hiszen az egész nép csodálkozott tanításán. Amikor beesteledett, elhagyták a várost.

(Márk, 11, 15-19)



605x600_dsc_0656.JPG

Kulcstartó, fém - Szent Antal 300 FT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr477500530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törökmonika 2015.05.29. 12:57:08

A legmélyebb tisztelet kifejezése mellett:
huppa.hu/a-joisten-levele-nagy-zoltan-lelkesznek/
Köszönettel.
Jó. Nagyon jó írás.

Valaki0.0 2018.01.17. 00:14:10

,, Isten vagyok nem hülye" pont fordítva..... szerintem senki nem engedheti meg magának, hogy Isten nevében írjon ilyen primitív fogalmazást.
süti beállítások módosítása