Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Szakadárok

2015. október 31. - Toadwart66

wsieci_orb_n_i_kaczynski_bronia_europy_2443.jpgOrbán és Kaczyński együtt megvédi Európát a baloldali és iszlamista őrülettől
(Propagandakép valamikor a tízes évek közepéről)

"Orbán szerint fel kell tenni a kérdést, hogy ezzel ki bízta meg az európai vezetőket. Hogy ki bízta meg őket azzal, hogy más kultúrájú emberek ilyen tömegét szállítsa be Európába. Szerinte nyilvánvalóan senki, így a demokráciához kell fordulni ezzel az árulással szemben, és el kell érni, hogy az európai polgárok demokratikus módon elmondhassák a véleményüket erről, hogy igennel vagy nemmel felelhessenek erre. El kell indítani egy európai vitát szerinte.

Árulás van. Európát elárulták, ha nem állunk ki érte, ezt az Európát el fogják venni tőlünk – fogalmazott, és hozzátette, jól szervezett, nagy pénzt mozgató, nemzetállami kereteken túl gondolkodó, senki által meg nem választott vezetők hagymázas tervét teljesíti be Európa, ahelyett, hogy a polgárok elképzeléseit, akaratát valósítaná meg. Megjegyezte, nem véletlen, ha erről a hallgatóságnak beugrik Soros György."

Forrás: Orbán Viktor világméretű összeesküvést orrontletoltes.jpg

A vidám, kirobbanó formában lévő miniszterelnök mindezzel a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület valamint a Professzorok Batthyány Köre által rendezett konferencián szórakoztatta el az ott megjelent lelkes publikumot. A tudós nők és férfiak közül egy sem akadt, aki mérgesen felállva kijelentette volna azt, hogy ostobaságok végighallgatására neki pedig nem nagyon van ideje. Alászolgája!

Elég elkeserítő, hogy Magyarországot egy népszerű összeesküvés elméleteket gyártó miniszterelnök irányítja. Ennyi erővel meghívhatták volna akár Erich von Däniken paleoasztronautikai tudóst, szélhámost és ékszerhamisítót is.

Árulás van. Európát elárulták. Ha nem állunk ki érte, ezt az Európát el fogják venni tőlünk, egy jól szervezett, nagy pénzt mozgató, a kelet európai országok nacionalizmusát, korrupt rendszereit felhasználó, számító, racionális és nagyon logikus terv megvalósítása részeként, az itt élő polgárok jóléte, életszínvonala és személyi szabadságának a kárára. Nem véletlen, ha erről mindenkinek Vlagyimir Putyin neve ugrik be.

A lengyelországi választások után egy mélyen euroszkeptikus, kimondottan Nyugat-ellenes Jaroslaw Kaczyński - Orbán Viktor tengely van kialakulóban. Magyarország jelentéktelensége miatt, persze a hazai közönség nagy örömére, inkább csak bosszantotta az Európai Uniót. Lengyelország azonban az Unió nagy reménysége volt. Lakosságszáma 38,5 millió, míg Magyarországé csak 9,9 millió fő. Az általuk elért eredmények azt mutatták, hogy a posztkommunista államokban is van valamiféle létjogosultsága a demokráciának, és nem a félázsiai, illiberális despotizmust részesítik előnyben. Jaroslaw Kaczyński ezt valószínűleg határozottan meg fogja cáfolni. 2006. és 2007. között ő már megpróbálkozott az unortodox gazdaságpolitikával, de akkor belebukott. A kaczyńskizmust később, jelentős hatalomtechnikai változtatásokkal, Orbán Viktor vitte sikerre.

A két modell között az alapvető különbség az, hogy Kaczyński tényleg komolyan is vette a korrupció elleni küzdelmet és nem építette be azt a politikájába. Orbánnal ellentétben nem nevelt ki magának oligarchákat. Jelenlegi gazdasági programjában azonban már ott szerepel a "nemzeti győztesek" kifejezés, ami valószínűsíti, hogy a magyarországi példa alapján ő is jelentős protekcionizmust fog bevezetni. Rengeteget tanulhatott a magyar miniszterelnök példájából és megtapasztalhatta azt, hogy az Európai Unió intézményei semmiféle eszközzel nem rendelkeznek az ellen, hogy egy tagországban tüchtig kis autokrata rendszer alakuljon ki.

Kaczyński nem annyira egyértelműen ugyan, mint Orbán Viktor, de ellenségének tekinti a Nyugatot, amely megpróbálja megakadályozni a törekvésit. A vállalt szerződéseket ő is valószínűleg a nemzeti önrendelkezésre való hivatkozással fogja nemes egyszerűséggel felrúgni.

Kaczyński győzelme és Orbán népszerűségének hatalmas növekedése azt mutatja, hogy a két ország lakossága komolyan hisz is abban, hogy az Európai Unió kizsákmányolja az országaikat és ez okozza az életszínvonaluk romlását. A vezetőikbe vetett hitük megrendíthetetlen. A lengyelek estében az még kérdéses, hogy ők is szívesen asszisztálnak-e majd a demokratikus intézményrendszereik lebontásában. Az azonban már jelez valamit, hogy Kaczyński is módosítani kívánja az országa Alkotmányát. Lengyelországban a demokráciának jóval nagyobb hagyománya van, mint hazánkban. Magyarország lakossága – az Osztrák-Magyar Monarchiától kezdve a rendszerváltásig – elnyomó rendszerekben élt és ehhez szokott hozzá. A demokratikus értékeket Magyarország lakossága elutasítja, károsnak tartja. Egy aktuális uralkodó osztály elvtelen kiszolgálásával, egy karizmatikus vezető tiszteletével azonban semmi gondja sincs.

Ha Jarosław Kaczyński-nek is sikerül egy olyan szélsőséges rendszert kiépítenie, mint Orbánnak, akkor a Nyugatnak nagyon komolyan kell vennie azt. Orbán és Kaczyński együtt már jelentős erőt képvisel ahhoz, hogy nagymértékben meggyöngítse az alapjában pluralista, demokratikus, sokszínű Európát. A két vezető közös célja a baloldal és a liberalizmus teljes kiszorítása, az állam és az egyház szétválasztásának, a befogadó Európa eszményének megszüntetése.

Orbán nem megoldotta a menekültválságot, hanem felhasználta azt a saját céljaira, majd az egészet ráhárította Nyugatra. Esze ágában sincs semmiféle kompromisszumok, megállapodások megkötése. Mint mindig, most is veszettül fog rohamozni.

Az Európai Néppártban jelentős támogatókkal és tekintéllyel rendelkezik, ami megakadályozza azt, hogy hatékonyan lépjenek fel ellene. A Putyin által favorizált és a Nyugatot jelentősen gyengítő szélsőjobboldali pártok is Orbánt tekintik a példaképüknek.

Kaczyński valószínűleg soha nem fog ilyen népszerűségre szert tenni. A lengyelek hagyományos orosz ellenessége nem teszi lehetővé azt, hogy Putyin felhasználja őket. Ráadásul erre Kaczyński sem lenne hajlandó, mivel ma is az oroszokat teszi felelőssé fivére 2010-es haláláért.

Mindkét rendszer erősen függ a Nyugattól, elsősorban Németországtól. Ha a Nyugat nem nyújt többé támogatásokat ennek a két országnak, akkor a gazdaságuk pillanatokon belül összeomlik. A lakosság jelentős része gyarmatosítónak tekinti az Európai Uniót, tehát jelenleg az a bizarr helyzet alakult ki, hogy a Nyugat a saját ellenségeit finanszírozza. A támogatások megvonásával a Nyugat pillanatok alatt felszámolhatná ezt a gyarmatosításos téveszmét, a kérdés csak az, hogy be meri-e ezt vetni a szakadár országok ellen.

A magyarok és lengyelek sorsára ez tragikus kihatással lenne. Ezt az, ami miatt a Nyugat nem mer hatékonyan fellépni a gátlástalanul erőszakos Orbán-Kaczyński dinamikus duóval szemben. Ők a lakosságot valójában túszként használják fel a saját céljaik elérése érdekében. Persze az is elképzelhető, hogy kisebbik rosszként, csak a hazánkat szankcionálják majd, és ezzel próbálják meg Kaczyński-t féken tartani.

Nagy tévedés Orbán Viktort az orosz elnök pincsijének tartani, mivel ő valójában Putyin bullterrierje. Kaczyński-vel a háta mögött már alkalmas lesz arra, hogy jelentős hatalomra tegyen szert az Unióban, és így Putyinnak már csak egy könnyen befolyásolható, destabilizált, gyenge Nyugattal kell megküzdenie. Ez nagyban megnövelné a mozgásterét Ukrajnában és a Baltikumban.

Soros Györgynek ehhez nem sok köze van. Vele csak bölcs professzorokat és a hiszékeny kisgyerekeket lehet ijesztgetni.

putin_and_orban_marian_kamensky.jpeg
Áramszünet” helyett sokkal inkább államcsőd lesz, ha belevágunk Paks II-be

7 cáfolat Aszódi Attila interjújára

  1. A kormánybiztos válasz nélkül hagyja az Index azon kérdését, hogy vajon rendben van-e Paks II körül versenyjogi szempontból.

Ez valószínűleg nem véletlen. Paks II-re ugyanis a kormány nem hirdetett tendert, hanem annak kivitelezését a Roszatomra bízta. Ez viszont ellentmond az Unió szabályozásának (a 2009/72/EC direktíva 8. cikkelyének). Így az Európai Bizottság – a bújtatott állami támogatásról szóló vizsgálata mellett – ez ügyben is külön vizsgálatot folytat jelenleg Magyarország ellen.

  1. A kormánybiztos azt állítja, hogy az állami támogatásról szóló vizsgálatot a magyar kormány kezdeményezte az Európai Bizottságnál.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a vizsgálatot a Greenpeace és az Energiaklub kezdeményezte még 2014 tavaszán és nyarán. A kormány nem valódi vizsgálatot kért, hanem idén májusban egyszerűen írt egy levelet a Bizottságnak, hogy szerintük nincs állami támogatás a projektben; emellett azt kérték, hogy a Bizottság állapítsa meg, hogy a projekt állami támogatás nélkül is meg fog térülni.

Az Index hiába kérdezte, Aszódi Attila nem árulta el, mit fog tenni a kormány, amennyiben a Bizottság mégis tiltott állami támogatást állapít meg Paks II-vel kapcsolatban. Azt sem tudjuk meg, vajon mennyit veszítene Magyarország egy ilyen bizottsági döntéssel.

  1. A kormánybiztos szerint a független szakértők számításait tartalmazó tanulmányok – amelyek szerint Paks II egy gazdaságtalan, rossz projekt, amely nem fog megtérülni, és Paks II veszteségeit az adófizetőknek kell majd megfizetniük – rossz feltételezésekkel számolnak.

Nem derül ki azonban, hogy ezt Aszódi Attila milyen elemzések alapján állítja.

A kormánybiztos két független, energetikai közgazdászok által készített tanulmányt cáfol: az egyiket az Energiaklub felkérésére Felsmann Balázs volt államtitkár készítette, míg a másikat a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.

A fenti tanulmányokban szereplő adatok és a számítások során alkalmazott módszertan és modellezés nyilvános, mindenki számára hozzáférhető. Ezzel szemben a kormánybiztos az interjúban csupán „a mi [kormány] számításainkra” és a „mi [kormány] számainkra” hivatkozik; konkrét adatokat ezúttal sem tudunk meg. Tekintve, hogy Paks II mintegy 4000 milliárdos beruházás, a kormánynak kötelessége lenne nyilvánosságra hozni a projektre vonatkozó elemzéseit, lehivatkozott adatokkal és az alkalmazott módszertan ismertetésével. 2014. január óta nem ismertek Paks II részletei.

Folytatás: „Áramszünet” helyett sokkal inkább államcsőd lesz, ha belevágunk Paks II-be – 7 cáfolat Aszódi Attila interjújára




A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr798038338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása