Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Nem szabad finnyáskodni

2017. január 05. - Toadwart66

kak5q76dkttmtf4rjukjaw_r.jpg

The Peter & Peter Show

Az ATV Magánszféra című műsorában Medgyessy Péter volt miniszterelnök azt mondta, a Fidesz 2018-ban csak úgy győzhető le, ha az MSZP, a DK és a Jobbik összeáll. (Medgyessy: Nem szabad finnyáskodni, össze kell állni a Jobbikkal!)

Medgyessy Péter volt miniszterelnökről bátran kijelenthető, hogy választékos a modora, valamint kiváló az ízlése. Manapság ezek rendkívül becsülendő, ritka tulajdonságok, amelyekkel azonban önmagukban nem lehet mihez kezdeni.

A Fidesz-KDNP, mint egy kifogástalanul öltözött trójai falovat, úgy tologatja ide-oda szegény Medgyessy-t, hátha ezzel „a szeressük egymást gyerekek, A szív a legszebb kincs” Seress Rezső dallal még jobban össze tudja zavarni az ellenzéket és azok emiatt elkezdenek a saját táboruk felé hebegni meg habogni.

Ha valaki kellőképpen cinikus gondolkodású gazfickó, annak egyből feltűnhetett, hogy a volt miniszterelnök ezzel a kijelentésével azonnal a címlapokra került és ott téblábolt vele minden Fidesz-közeli médiában. Utóbbi mára már több rétegben, tökéletesen lefedi az ország egész területét, így a csábító ajánlat minden háztatásba eljutott.

Fentiek aljas szándékú figyelembevételével, a partnerek részéről nem volt nehéz hátsó szándékot feltételezni. A volt miniszterelnök mára Fidesz-kedvelő, könnyen irányítható, mondhatni, lágyan omlós kormány-kritikussá vált.

Matematikailag pompás esélye van egy széleskörű, kormányellenes népfront kialakításának, pont ugyanannyi mint a fénysebesség megközelítésének, illetve a fekete lyukak háztartásokban való praktikus alkalmazásának. Ezekhez csupán megfelelőképpen szilárd elhatározás szükségeltetik, aztán már csak azt kell kiokoskodni, hogyan lehetne az ilyesmiket a valóságban is összehozni.

A magyarországi demokrácia elérte azt a szintet, amikor a Fidesz elméletileg ugyan bármikor könnyedén leváltható, gyakorlatilag azonban erre egyre kisebb az esély. Ha valaki kellőképpen cinikus gondolkodású gazfickó, még azt is kijelentheti, hogy szinte nulla.

A várakozásoknak megfelelően a pártok azonnal reagáltak Medgyessy Péter ötletére. Biztosították a közvéleményt arról, hogy részükről szó sincs semmiféle finnyáskodásról. Pánikszerűen kijelentették, hogy kivel nem fognának össze soha az életben. Ebben legalább van ráció és eltökéltség.

CGI (Computer-Generated Imagery, „számítógépen létrehozott kép”) technikával gyorsan össze lehetne állítani egy nagyjából mindenki számára megfelelő ellenzéki jelöltet. Ez a lény azonban eszméletlenül ronda lenne, állandóan hazudozna, és hülyeségeket ismételne rogyásig. Ilyen, virtuális teremtmények még nem indulhatnak az országgyűlési választásokon.

A Fidesz-KDNP-nek erre a célra azonban ezerszámra vannak valóságos, viszonylag olcsó statisztái.

Mi lehet a gond a nemes összefogás gondolatával azon az apróságon kívül, hogy a pártok nem nagyon szándékoznak egymással összeölelkezni? (A CÖF szerint igen, de ők régóta azt állítják magukról, hogy teljesen maguktól lettek ennyire hülyék és elért eredményeikben nem segítette őket senki. Esetükben valószínűleg olyan szélsőségesen jámbor lelkekről van szó, akik a társadalom végtelen türelmére és pénzére szorulnak.)

Egy MSZP, DK és Jobbik „összeállás” esetén valószínűleg rengeteg emberen uralkodnának el az érzelmei, ami miatt illetlen kifejezésekre ragadtatnák magukat. A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy jelentősen csökkenne a szavazók száma, ami egyúttal elsöprő Fidesz győzelemmel járna. Nagyjából 4/5-ös többség birtokában még a Duna napi vízszintjét is könnyedén befolyásolni lehetne, illetve azt hazudni róla, hogy milyen szépen apad.

Egy sikeres kormányváltás érdekében a Fidesz népszerűségének jelentős mértékben esnie kellene, melynek következtében a nagyobbik kormánypárt atomjaira hullana szét. A KDNP nem, mivel esetükben a szétesés maghasadásnak számítana.

Arra is nagy szükség lenne, hogy Orbán Viktor legalább egyetlenegyszer beismerje azt, hogy valamiben tévedett. Ez még abban az esetben sem következne be, ha nagy sietségében véletlenül egy női mosdóba tévedne be, és ott piszoárnak nézne valamit vagy valakit.

A legnagyobb probléma nem is egy választás megnyerése, hanem a NER lebontása lenne. Polt Péter, Fekete György és más szívtelen közreműködőnek száműzetésbe kényszerítése, a Fidesz által kistafírozott gazdasági vállalkozások gyors bedöntése, aztán gyerünk, uccu neki, menteni a menthetőt, büntetni a büntethetőt! Szép remények.

A Fidesz céljai világosak. A megszerzett politikai, gazdasági hatalom birtokában finnyáskodás nélkül, brutálisan agyoncsapni mindent és mindenkit, aki megmoccan, illetve nem elég lelkes. Ez van.

Medgyessy Péter számára az lenne a legmegfelelőbb, ha Csizmadia László kedves invitálásra, előadást tartana egy CÖF-ös rendezvényen. Sütkérezhetne a népszerűségben, ráadásul értő, lelkes közönségre találna.

A baloldal összefogása a Jobbikkal? Vona Gábor hiába tagadja antiszemitizmusát, cigány-ellenességét arra hivatkozva, hogy régebben ez volt a divat és ezzel a dumával lehetett akkoriban jól csajozni. A szavazótáborában most is erősen domináns érzés a mások iráni gyűlölet. Őket nem nagyon tudja lecserélni a Jobbik elnöke, legfeljebb őt azok, aztán átszavaznak a Fideszre. Ott mindenki megtalálja a maga platformját, talán még egy mindenre elszánt anarchoszindikalista is.

A Fidesz ma Magyarország legsikeresebb gazdasági vállakozása. Monopóliumainak megszerzése során nem nagyon finnyáskodtak. Gazdasági versenyben nem is maradt  jelentős belföldi konkurenciájuk. Gazdasági verseny is csak mutatóba.

2018-ban a kormánypártok valószínűleg a végletekig fokozzák hat éve megkezdett reklámkampányukat. Pénz rá van dögivel. Az ország szétosztogatása során talán még Medgyessy Péternek is jut majd valami értékes csecsebecse.

Hogyan lehet a Fidesz egyre gátlástalanabb módszerei ellen védekezni? Leginkább vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mértékű fogyasztásával és kiegyensúlyozott, mértékletes étkezéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr8512098663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2017.01.05. 21:48:12

Értjük, szóval a fidesz keze van a dologban, mikor Medgyessy a címlapra kerül.

De áháháhó! Nem úgy van az! Most már elmondhatom, én titokban látnok vagyok, látom az alternatív valóságokat. Egy alternatív valóságban NEM kerül ezzel a címlapra a volt miniszterelnök. Ám - csoda! Ez a blog (vagy egy másik, kurvamindegy) akkor sem elégedett! Akkor ez a cikk arról szól, hogy a fideszlakájmédia minden erejével igyekszik elhallgatni a leváltásának egyetlen logikus módját.

Mágikus, nem?

6.Lenin 2017.01.05. 22:02:37

Megyó a Fidesz embere.

"Egy MSZP, DK és Jobbik „összeállás” esetén ............ A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy jelentősen csökkenne a szavazók száma, ami egyúttal elsöprő Fidesz győzelemmel járna"

Toadwart66 te is a Fidesz embere vagy.

El szeretnéd velünk hitetni, hogy a Fidesz a Mindenható, ott van mindenhol, talán még az ágyunk alatt is, nincs menekvés.

Nekünk már nyekk.

Valahol még gyerekként olvastam, hogy az ellenfelet soha nem szabad túldicsérni, mert akkor a saját tehetségtelenségünket reklámozzuk.
Szerintem.

DFK 2017.01.06. 05:42:44

Szánalmas poszt.
süti beállítások módosítása