Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Nevezett rendszerek

2018. április 19. - Toadwart66

benedek-tibor-01.jpg

(Benedek Tibor; 1911 – 1963)

És elmúlának az választások, de nem múlék el az bájgli, melynek hősies elpusztításából senki sem húzhatja ki magát csalárd módon, még ha olybá utálatosnak tartja is vala annak bárminemű bekebelezését, mint a gyhenna tüzét, és tevé mindezt azon oknál fogva, miszerint ezen lakmározás lészen még sokáig tartó, jól ösmervén azt a tényt, hogy bájgli pedig van rogyásig, ráadásul még készül is belőle buzgón, előreláthatólag nem tudni mennyi, de nem lészen kevés, amit majd úgy fognak hirdetni vala virágzó birodalmunkban, hogy ez jelenti a mi drága identitásunkat, mármint az irdatlan mennyiségű bájgli.

Ennyi összeesküvéselmélet még soha nem született magyarországi választásokkal kapcsolatosan. A hírekre éhes publikum szabadon csipegethet belőlük, aztán hozzáteheti a maga bizton értesüléseit. Remek módja ez a káosz képzésének, pedig a probléma megoldása rendkívül egyszerű, mondhatni két pontban összefoglalható:

  1. Ha Orbán Viktornak, módja adódik a csalásra, akkor azt precízen meg is teszi. Módja pedig volt rá, számtalan alkalommal. A csalafintaságok nagy része valószínűleg nem a választások napján történt, hanem jóval előtte, nagyból 2010 (2006) óta, gondosan előkészítve, jogszabályokba, alaptörvénybe foglalva. Törve, zúzva, kaszabolva, istentelenkedve.
  2. A szavazatok száma teljesen lényegtelen. Az országban egyetlen egy szavazat számít, mégpedig a miniszterelnöké, amelyik pontosan 8.265.279 darabot ér. A többi leadott voks csupán annak a látszatnak fenntartását szolgálta, hogy Magyarországon demokrácia van. Ez utóbbinak megítélése ma már inkább ízlés, neveltetés és hit kérdése. Nem érdemes tehát nagy energiákat ölni az újra meg újra számolgatásokba, mivel úgy is az fog kiderülni, Orbán Viktor rendben, érvényesen szavazott, ami bőven elég egy kétharmados győzelemhez, sőt meglepő módon, a jámbor lélek még némi önmérsékletet is tanúsított a 99 százalékhoz képest.

A parlamenti statisztériát tehát precízen összeállították. Nem hiszem, hogy az ellenzéknek beültetett képviselők egyöntetűen visszaadnák a mandátumaikat, pedig az üldögélésen, valamint Kövér László bosszantásán kívül nem sok mindent fognak tudni ügyködni. Valószínűleg önként magukba fogják tömni a felkínált bájglit, legfeljebb néha tiltakoznak majd amiatt, hogy túlságosan száraz, ráadásul kevés benne a mazsola.

Ami a legfontosabb, azt meglepő módon Mráz Ágoston Sámuel nyilatkozta a német der Spiegelnek, miszerint: „–Ezen a ponton szerintem már Orbán-korszakról beszélhetünk Magyarországon.” Bravó Csavardi Samu! Ez bizony. K. O. a javából! Ennél több elemzésre, szószaporításra nincs is nagyon szükség. Annyiban vitába lehetne szállni eme tudós és gazdag férfiúval, hogy az a bizonyos pont nagyjából a 2006-os utcai zavargásoktól számítható. Orbán nagyvezír azóta bontogatja kedvére és hatékonyan a demokráciát, aztán építgeti saját hatalmát, amit ravaszul NER-nek nevezett el, valójában azonban egy hamisítatlan, tüchtig Orbán-rendszer (korszak).

Szépen illeszkedik a Horthy-, Rákosi-, Kádár-rendszer vonalba, amit a nép annyira megkedvelt. Ezek a rendszerek egészen eltérőek, aminek kifejtése hosszú, unalmas, és olyan száraz lenne, mint egy január végi, kint felejtett bájgli. A lényeg, hogy ezeknek a különböző nevekkel nevezett rendszereknek semmi szükségük polgárokra, nekik csupán olyan alattvalók szükségeltetnek, akik befogják a pofájukat, el lehet küldeni őket háborúzni, valamint önös érdekből azzal hergelik magukat, hogy a rendszer őszinte hívei, legfőképpen különbnek érzik magukat a Föld összes etnikumánál. Nagy Magyarország, legvidámabb barakk, nemzeti önrendelkezés, elszigeteltség, paranoia, keresztény identitás, a liberalizmus gyűlölete. Ez az amit igazán kedvelnek. Legyen valaki, aki megmondja nekik, hogy egy adott helyzetben mi a jó, ki a főgonosz, a többi nem nagyon érdekli őket. A következő rendszerben úgy is le fogják tagadni, hogy két pofára zabálták a bájglit, inkább azt fogják hazudni, kényszerrel tömték azt beléjük. Aki pedig nem hiszi, az járjon utána.

Ami Orbán számára gondot jelenthet az nem a mostani választás legitimitása. Nagyjából annyira érdekli ez őt, mint a magyar egészségügy helyzete. Ő maga személy szerint teljesen legitimnek tekinti, mások véleménye pedig soha nem érdekelte. Cinizmusára jellemző, hogy a legirritálóbb, legjobban utált politikusit küldte ki a placcra strichelni, valamint önfeledten kárörvendezni. Például Rogán Antalt. Megkergették valahol? Megforgatták tollban és szurokban? Nem. Legfeljebb megtapsolták. Bujdosó Tóni egy nap alatt megdicsőült. Immár annak is elhárult minden akadálya, hogy Németh Szilárdot kinevezzék a Magyar Tudományos Akadémia élére. Majd ő megmutatja annak a sápkóros gyülekezetnek, hogyan lehet spontán megokosodni, kellő elszántsággal felfedezni a perpetuum mobilét, meg az antik műveltséget.

Akkor mégis, vajon mi lehet a rendszer névadójának legfőbb kínja, baja? Az, hogy látványosan öregszik. Ha nem sminkelik ki gondosan, őkelme a valódi koránál jó tíz évvel idősebbnek tűnik. Olyan gyűrött az arca mint egy többször használt papírtörlő. Akik ellene tüntetnek azok ellenben legfőképpen fiatalok. Simán túl fogják élni a papit. A királynak lesz még pár szép éve, aztán kap egy dísztemetést és mások kerülnek hatalomra. Ha ugrabugrálás közben valami világpolitikai játszma útjába keveredik, esetleg egy kósza gazdasági válság letaszítja trónjáról, akkor talán menekülnie kell az országból és csak a svájci bankokban reménykedhet. Az ilyesmiket előre megjósolni lehetetlen.

Ha az országnak végre szerencséje lesz, egy új politikus nemzedék nem termel ki magából valami Orbánhoz hasonló, gátlástalan kiválasztottat, aki nekiáll saját rendszerét kiépíteni. Orbán bűneiből egy ideig meg fognak tudni élni, de aztán el kell kezdeniük egy normális országot összerakosgatni. A Fidesz is valami ilyesmit ígérgetett az elején. Aztán mi lett belőlük? Arrogáns, püffedt arcú, gátlástalan, hazug despoták gyülekezete.

Politikusokért rajongani emiatt aztán több mint bűn, inkább hatalmas hiba. Nagyjából annyira lehet megbízni bennük, mint egy bőbeszédű, mindenre szakszerű kifogást találó vízvezetékszerelőben, bár ő jóval kevesebb kárt tud okozni.

Mindenesetre egy ideig tömhetjük magunkba pukkadásig a bájglit.

„És akkor elmúlt a karácsony hete, de nem múla el a bájgli!” 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7713848280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felső határ nincs 2018.04.19. 14:33:28

A sok konteobol 2 dolog NEM KOVETKEZIK:

1. nincs sajtoja a liberoknak

2. el vannak nyomva a liberok

Nincs közöttünk csicska 2018.04.19. 14:38:31

Tehat a legujabb ATOMbomba hogy Orban megoregszik, muhaha. Csak addigra minden lipsi komcsi halott lesz, az a gond.

Toadwart66 2018.04.19. 14:57:05

@felső határ nincs: Milyen liberókról beszélsz? Azok mik? Valami manók? Vagy a liberálisok? Egymástól veszitek át ezeket az idióta jópofaságokat. Semmi önállóság, kreativítás, ötlet. Csak büszkeség a pusztaságban. Nem a liberálisokról írtam, amivel Orbán hülyít benneteket, a naív báránykáit. Te amúgy mi vagy? Népnemezti? Csujogatós? Erdélytvisszaaztishagybasszukel? Anarchoszindikalista? Kósa Lajos? Fideszes? KDNP-s? Kisgazda? Kommunista? Maoista? Monocotyledonopsida? Vagy mi? Én magamat, ha megvesznék sem tudnám besorolni sehova. Nem is érdekelnek a kategóriák, meg a definíciók.

Terézágyú 2018.04.19. 14:59:14

Igen, Orbán-korszak van. És még az is marad vagy húsz évig. Ennek az országnak ez kell: Horthy-korszak, Kádár-korszak, Orbán-korszak.

Mellesleg a képen Benedek TIBOR színész látható

Toadwart66 2018.04.19. 15:01:15

@Nincs közöttünk csicska: Atombomba? Milyen bomba, aranyoskám? Hát Orbán valószínűleg meg is fog halni. Akkor te meg majd azt fogod hazudni, sose voltál fideszcsicska. Ilyen a jellemetek. A Kádár-rendszer után is ez volt, amiben te akkor lelkes párttag lettél volna. Ennyi.

Péter51 2018.04.19. 15:34:12

Szegény hülye,ezek szerint elismered,hogy amíg OV él,addig nincs esélyetek.
Még a naptárt sem ismered.A " zavargások " 2006-ban voltak.
Nem mondom,hogy gondolkozz el/ reménytelen/ de azon kívül,hogy mindenki hülye és OV saját maga ikszel be 2.800.000 szavazólapot,talán azon is eltünődhetnél,miért kapott háromszor kétharmadot.Például azért,amit egyik barátom mondott: OV nem a csúcs,de az ellenzék hozzá képest a völgyben a gödör.

Toadwart66 2018.04.19. 16:04:18

@Péter51: Aha. igazad van. Javítottam. Akkor volt a nagy táborozás. Amúgy milyen esélyem nincs? Soha nem indultam választáson. Nincs is szándékomban. Elgondolkoztam. A 2.8 milliót úgy értettem, Orbánon kívül tök mindegy, hogy ki mit akar, az sem érdekli, aki rá szavazott. Ellenzék az meg ugye nincs. Ha OV megvonja a pártok támogatását, a kezéből fognak enni. Tőlem lehet annyi kétharmada, amennyit csak akar. Aki tudta, már rég kiküldte a gyerekeit Nyugatra. Akik szegények itt ragadtak, azokat tényleg sajnálom. Nekik nem lesz könnyű dolguk. Nagyrészt azok mennek el, akik beszélnek idegen nyelveket, mások meg Budapesten kötnek ki. A többi meg... Inkább hagyjuk. Sopron már tele van migránssal. Lassan egész Kelet-Magyarország átköltözik ide. Régen ez egy nyugodt város volt, ma már nem.

kocsisj 2018.04.19. 16:13:40

@Péter51: Tudod ez a választás annyira volt tiszta, mint annak idején a lányok a Rákóczi téren (habár lehet, hogy ezt kikérnék maguknak, mármint az összehasonlítást...). Csak nem gondolta azt ebben az országban egyetlen épeszű ember, hogy a "fiúk" önként és dalolva átadják a nehezen összehordott cuccot... Meg hogy mennek a sittre, ahová valók. Á... Ameddig ez a demokráciának csúfolt komédia folytatható, ők nem fogják hagyni.
De még néhány ilyen kínai gikszer, mint a mostani és kip.csáznak bennünket az EU-ból (mert ezek a komoly dolgok nekik, a többi csak smanca). Egyből Kínának is érdektelenné válunk, mint EU-s ugródeszka (eddig sem nagyon funkcionált) és marad a Putyin s.gge. A '89-es Továris konyec után ez már nem 180 fok, hanem inkább a 360. Hajrá "fiúk".

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.04.19. 16:33:08

@kocsisj: Mélyen egyetértek !
És a kipicsázás után max. 4 éve van a csúti gecinek aztán lába alatt fütyül a szél !

Toadwart66 2018.04.19. 16:37:58

@Péter51: A szegény hülyében teljesen igazad van. Ezt magam is így látom. Minél idősebb leszek, annál hülyébbnek érzem magam, de nincs módomban agyat váltani. A mérsékelt vörösbor fogyasztás állítólag jó hatással van a keringési rendszerre. Infarktusom már volt, ezért amikor dátumokat tévesztek mindig bepánikolok, mivel nagyon félek a stroke-tól.
süti beállítások módosítása