Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Mikor bukik meg Orbán Viktor?

2016. május 30. - Toadwart66

urheqcwj_2_1000x700.png

Forrás: Publicus Intézet

Ha a címben feltett izgalmas kérdésre felelősségteljes és tényszerűen megalapozott választ szeretnénk adni, akkor bátran ki lehet jelenteni a következőt: – Tudja azt az a jó radai rosseb, illetve maga az öreg ördög, más azonban nem.

Magyarország tisztes állampolgárainak ennek a váratlan eseménynek a bekövetkeztéig el kell foglalni magukat valami értelmes, hasznos cselekedettel. Egymás bosszantása és lelkes szidalmazása, bár rendkívül szórakoztató és vidám szabadidős tevékenység, sajnos nem tartozik ebbe a kategóriába. Ennek csupán élvezeti értéke van, bár ezt sem szabad lebecsülni.

Az Úr 2016. esztendejének május havában az országban forradalmi hangulat nincs. Aki ezt állítja, az rendíthetetlenül bízik a saját elgondolásaiban. Az közvélemény-kutatási adatok szerint az összes megkérdezettek 22 százaléka a lehetséges világok legjobbikában érzi magát. 33 százaléknyi izgága polgártársunk nem nagyon tudja elhelyezni magát a NER-ben. A fennmaradó 45 százaléknyi jámbor lélek pedig egyáltalán nem mutat érdeklődést Orbán Viktor gazdasági vállalkozása, illetve a magyarországi pártok további sorsa iránt. Jelenleg nekik van masszív többségük. Természetesen semmiképpen sem lehet őket tiltakozóknak tekinteni, mivel egyáltalán nem azzal foglalkoznak. Mindössze kiszálltak a játékból.

2018-ig ez helyzet persze megváltozhat, ha hirtelen előkerül valahonnan egy szivarozó Fidel Castro és megdönti Fulgencio Batista korrupt rendszerét.

A jelek szerint a biztos pártválasztók 43 százalékára semmiféle káros hatással nincs a nemzeti korrupció, a monumentális pénzlenyúlások rendszere, Matolcsy György vidám kalózkodása, az ország elszigetelődése és egyre növekvő elszegényedése. Ők 2006-ban teljes idegösszeomlást kaptak az őszödi beszédtől, aminek tragikus hatása alól azóta sem tudják magukat kivonni. Ennek keserves súlyát valószínűleg halálukig cipelni fogják. Életük legfőbb támaszának és értelmének a puritán, szegénységi, őszinteségi és nemzeti önállósági fogadalmat tett Orbán Viktort tekintik. Részben javíthatatlan idealistákról, rendíthetetlen rajongókról, részben gazdag és sikeres üzlettársakról van szó.

Az, hogy minden második honfitársunk egyáltalán semmi értelmét nem látja annak, hogy pártot válasszon magának, a magyar politikai elit látványos csődjét jelenti. Nincs senki, aki meg tudná győzni őket arról, hogy képviselné az érdekeiket. Ha úgy tetszik rendíthetetlenül ellenállnak a szavazásnak. Nem lehet őket ezért hibáztatni, mivel nem mihaszna léhűtőkről van szó. A legnagyobb gond talán az lehet, hogy a rendszerváltásra nem készítették fel őket időben, illetve túl sokat ígérgettek, pontosabban hazudoztak nekik. Jelenleg a FIDESZ-KDNP ipari méretekben teszi ezt.

Egyes teoretikusok szerint az egyetlen megoldás a demokrácia visszaállítására az Orbán-rendszer teljes és totális elutasítása, bojkottja. Szép és nemes elgondolás, de egyrészt ott vannak azok a makacs pártpreferenciák, amik kivihetetlenné teszik ezt a merész és kalandos vállalkozást. Másrészt – és ez talán a legfontosabb – az embereknek meg is kell élniük valamiből. Dolgoznak, még kollaborációs adót is fizetnek, gyerekeket nevelnek, esznek és ruhát is viselnek. Ezt csak ilyen-olyan rendszer keretein belül tehetik meg vagy nekiállhatnak fosztogatni. Nem vonulhatnak ki a környező erdőkbe kivárni a vészkorszak elmúltát.

Bizonyos jövedelemszint alatt esetükben nem lehet kollaborációról, illetve jellemtelenségről beszélni. A magyar állampolgárok közel fele még munka mellett sem képes anyagi tartalékokat képezni. Ha megbetegszik, vagy elveszti az állását, akkor gyorsan csődbe juthat. Aki árulónak tartja és emiatt büszkén megveti, lenézi őket, abból hiányzik az empatikus képesség és a humánum. Randa egy viselkedés a részükről. A vádlottaknak ugyanis nem halastavakról, vaddisznó vadászatokról vagy Karib-szigeteki nyaralásokról kell lemondaniuk, hanem nagyon gyakran az egészségükről, majd az életükről. Ez ma Magyarországon sajnos realitás és nem valamiféle nyavalygós pátosz.

Hatszázezren a közeli csalitos helyett a bűnös Nyugatot választották. Nem marasztalta őket a hazai jólét. Büntetésből gyakorlatilag el is vették tőlük a szavazati jogukat. Emiatt teljes joggal szórhatnak válogatott átkokat az Alkotmánybíróság 8 elvetemült tagjának fejére.

Az is rendkívül izgalmas kérdés, hogy Orbán Viktoron kívül akar-e egyáltalán valaki Magyarország miniszterelnöke lenni. 2018 után nem lesz ez egy könnyű mesterség, még Orbán aspiránsnak sem. Rengeteg megoldatatlan problémát spájzolt be, amit valószínűleg képtelen lesz erőszak és hatékony büntetések kimérése nélkül elnyomni.

A másik bátor jelölt, Gyurcsány Ferenc igyekezete a miniszterelnöki poszt megszerzéséért mindenképpen tiszteletet érdemel, de mivel az MSZP és a DK nem tudja eldönteni, hogy mihez is kezdjenek egymással, mindez csupán egy elméleti probléma. Amíg az említett pártok ténykedését még mindig az őszödi beszéd befolyásolja, olyan sok mindent nem lehet kezdeni velük. Még a saját szavazóik nagy részét is bosszantja és elkeseríti ez az elkeseredett vagdalkozás. Gyurcsány Ferenc megosztó személyiség és Magyarország nem visel el további háborús állapotokat. Egyszerűen fogja magát és beledöglik.

Jelen állás szerint a Jobbik a FIDESZ nélkül nem tud kormányra kerülni. Egyenlőre azonban még koalíciós társként sincs szükség rájuk. Arra jók, hogy a FIDESZ elterelésként őket vádolja meg orosz-barátsággal, ami Putyin elnök legerősebb európai bástyájától kissé furcsán hangzik, de ennek sincs különösebb jelentősége. A magyarság megmaradását a hivatalos álláspont szerint jelenleg Nyugat-Európa, az Egyesült-Államok bizonyos közelebbről meg nem nevezett körei, az általuk kibocsátott chemtrail, valamint a talmi Oscar-díj veszélyezteti.

Valójában a magyarságot az idő előtti halálozások és az ezoterikus ostobaságok veszélyeztetik, de ezt nem írja ki senki sem óriásplakátokra. Helyette Brüsszelnek üzengetünk marhaságokat, hazai felhasználásra. 78 százaléknyi ember csak legyint a mai állapotokra, illetve adott esetben heves káromkodásba kezd. 22 százalék buzgón örvendezik a hatalmas sikerek nem láttán, csak hallatán. Az utóbbi jótét lelkek fogják 2018-ban Magyarország további sorsát meghatározni.

2018-ra Magyarországon nem sok minden marad, amit érdemes lenne ellopni. Mivel a sebtiben kialakított hazai burzsoázia rendkívül mohó, rövidlátó és mélyen megveti, sőt bünteti a szegénységet, ez talán hozzájárulhat a valamikori bukásukhoz.

A legrosszabb, ami Orbán Viktorral megtörténhet, az az, hogy 2018-ban megnyeri ugyan a választásokat, de minimális többséggel. A FIDESZ privát alaptörvénye kétharmados többséghez van optimalizálva, ez azonban erős ellenzék esetében nagyon könnyen ellenük fordítható. Orbán ebben az esetben korlátlan hatalomról, az egész országot behálózó kisvasutakról nem is álmodhat, ráadásul minden problémáért neki, illetve a kaszkadőreinek kell vállalniuk a felelősséget. A fideszes képviselők pedig úgy vágtatnak mejd el az újságírók elől, mint egy megriadt bölénycsorda Buffalo Bill láttán.

Az, hogy Orbán mikor bukik meg, tejesen bizonytalan, de ha 2018-ban nem szerez kétharmados többséget, vége lesz az aranykornak. Rendkívül keserves és veszélyes időszak köszönt rá és személyzetére.

Ha azonban megszerzi a kétharmadot, tovább folytatódnak a vásári mulatságok. Ebben az esteben meg kell hozzá növelnie a TEK létszámát és célszerű lesz néhány embert időben lecsukatnia, hogy ezzel példát statuáljon.

Recep Erdoğan, İlham Əliyev, illetve Aljakszandr Rihoravics Lukasenka kipróbált technológia eljárásokkal rendelkeznek arra vonatkozólag, hogy miként lehet az ellenzéket hatékonyan lenyugtatni, ha valami nem nyeri meg a tetszésüket. Kazahsztánban a legnagyobb párt a Nur Otan (Haza Fénysugara), amelyet Orbán Viktor egyik távoli, kedves rokona, Nurszultan Abisuli Nazarbajev elnök vezet. A kazah parlamentben az ellenzéket mindössze egyetlen politikus képviseli. Ez arrafelé rendkívül nagylelkű politikai gesztusnak számít.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr368760500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willkommenskultur 2016.05.31. 22:15:10

@miketbeszéltek: Sorost sem a buzik, sem semmilyen más ember semmilyen joga nem érdekli, mert a kitanult foglalkozása valuta-spekuláns.

Az alapítványok célja a sajtó befolyásolása, közvetlen v. közvetett nyomásgyakorlás kormányokra, és az ezzel járó árfolyammozgások kihasználása.

Ez is egy szakma, bár a font elleni támadásait az angolok soha nem tudtak neki megbocsátani és egy rakás országból ki van tiltva Soros meg a szervezetei. Persze élne ő a Holdon is boldogan, mert egyszerüen olyan fajta, hogy nem tud a pénznek ellenállni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.05.31. 23:00:55

"Mikor bukik meg Orbán Viktor?"

Mé', má' kedd este van és még nem bukott meg ezen a héten? Hát hová züllik ez a világ...:(

miketbeszéltek 2016.05.31. 23:14:58

@Willkommenskultur: Van igazság bőségesen abban, amit írsz, de az USÁban -Magyarországon elképzelhetetlen módon- része a kulturának az adakozás; a gazdagok erkölcsi kötelességüknek érzik ezt, a szociális hálót is nem kis részben ez képezi. Úgyhogy egyszerre lehet valaki gátlástalan spekuláns, aki nagyban, akár országok bedöntésében is "játszik", másik oldalról viszont akár önzetlen adakozó is. A képet meg csak bonyolítja, ha időnként -a liberálisok másik tévedésének megfelelően- az "üldözöttek" esetében nem számol azzal, hogy az a saját integrálódást elutasító magatartásukból is származhat....

vackor1 2016.05.31. 23:20:07

@konrada:
Biztos így illenék ha mondod, igaz én erről nem hallottam, de válaszolok természetesen, bár nem értetted meg a kommentem lényegét.
Egzisztenciálisan nekem mindegy , hogy ki van kormányon, nem dolgozom se az államnak - hogy egyik adjon a másik meg elvegye - , se másnak , a cégeim helyzetét nem befolyásolják ebben az értelemben, azonban a bürokráciát tapasztaltam anno és most is, véleményem szerint most minden nehezebb, bonyolultabb lett.
Írod az akkori elvonásokat. Rendben, biztos annyi volt, de - ha már írtál valamit -mennyivel egyszerűbb lett volna, ha rögtön hozzáteszed a mostanit is, csak, hogy lássuk, ne kelljen utánanézni ( nem teszem ).
Adócsalókat hagyjuk, most pont ugyanannyi van ( és nem írom, hogy több , csak, hogy keltsem a hangulatot, de biztos utána lehetne nézni az akkori adatoknak és a mostaniaknak is, én nem fogok) mint akkor volt.
Inflálás? Most mi van? Kamatvágás ezerrel ? Kinek jó? A gazdaságnak semmit nem ért, a napokban olvastam a gazdasági mutatókat. A jegybanknak..na annak igen, de arról is minden ember tud, hogy mi folyik ott..
Tudod a lényege az első kommentemnek az volt , hogy én látom/hallom/olvasom, hogy sok minden rosszabb lett és azt ne is tagadja senki, hogy arrogáns, pökhendi módon lopnak a srácok.. A szocik legalább megpróbálták leplezni, hát Istenem, ahhoz se volt eszük, de ez a pimasz, pofátlan "stílus" az, ami miatt gyűlölöm ezt az állapotot.

Hajdú Peter
Ezeket írod, idézem:
"nem lonnek halomra a rendorok.
ESZTELEN BRUTALITAS ES SZADIZMUS,
VADASZPUSKAS ELMEBETEGEK LOTTEK a fegyvertelen bekes felvonulokat"
Azon túl, hogy egy szó sem igaz ebből, engedd meg, hogy ne is reagáljak, van, ami nem éri el az ingerküszöbömet, csupán az udvariasság miatt reagáltam.
BéLóg
Világválság kontra pénzbőség, de mondhatnám, hogy almát hasonlítasz körtéhez.
Eladott ország? Most folyik a legnagyobb államosítás, ezek szerint maradt itt bőven.
Alapszolgáltatások valóban nem külföldi kezekben, dől is össze szépen mind - és ez egyre rosszabb lesz, ne legyenek kétségeid - , hadd ne keressem a linkeket.
Az ellopott pénzekről nagyvonalúan ne beszéljünk.
Szóval téged is megvett a "rezsicsökkentés" ? Az előbb leírtam az alapszolgáltatásokat, de rendben még egy : mennyit spórolsz havonta? ÉS mennyivel lett több a bankolásod, a mobilod percdíja , kapcsolási költség és az adódból mennyi ment előtte és mennyi a "rezsicsökkentés" óta a szolgáltatókhoz?
Rajtam ne segíts , köszönöm, nagyon nem vagyok rászorulva és abban se reménykedj, hogy lesz megint 2/3 , és akkor nagy baj lesz, mert ez a rendszer arra van kitalálva, így tudnak a fiúk mindent megtenni. Nyerni fognak, nem kétséges, no, nem azért mert annyira jók ( a számok makacs dolgok ám, a választásra jogosultak 23%-ával szereztek 2/3-ot, 27% NEM RÁJUK szavazott és majdnem 50% egyáltalán nem szavazott , oké , ezek nem pontos számok, most nem keresem meg , de az arányok nagyjából stimmelnek ) , hanem mert egyrészt nincs ellenzék , másrészt iszonyatosan manipulálják azokat, akiket lehet..
Sajnos gondolkozni/érteni/átlátni/absztrahálni nem mindenkinek könnyű , 23 + néhány %-nak biztosan nem megy , de készséggel elhiszem neked, hogy lesz itt még 6/8-ad is.. :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 04:59:25

@Willkommenskultur: "30 éve csak 2 családból választanak elnököt."
Melyik az a két család? Vagy csak mondtál egy nagyot? Obama a Bush, vagy a Clinton családba tartozik?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 05:03:01

@salvado: Azért mert totál hülye. Semmi önkonTROLLja nincs. Nyalván *inte Clinton és Obama vértestvérek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 05:05:56

@Hajdú Peter: "Hat peldaul, ha most kimesz az utcara tuntetni, akkor nem lonnek halomra a rendorok."
Ha most kimész az utcára autókat gyújtogatni, akkor esetleg megmérgezed magad a rendőrautóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 05:08:04

@Willkommenskultur: "Azt se lehet tudni, miből költött a szegény de tisztességes Hillary eddig 250 millió dollárt a kampányra"
Látod menyire buta vagy! Fogalmad sincs az USA-ban milyen szigorúan el kell számolni a kampány pénzekkel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 05:09:33

@konrada: Viszont a szocik felhalmozták a manyupot, Orbánék meg csökkentették belőle az adósságot 19300 milliárdról 25000 milliárdra.

2016.06.01. 06:31:45

A címben feltett kérdésre válaszolva: mivel ma szerda van és Viktor minden kedden megbukik, úgy számolom, hogy 6 nap múlva fog megbukni. Annyit már csak kibírunk valahogy....

Willkommenskultur 2016.06.01. 06:32:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem mondtam hogy nem kell elszámolni,

Én mondjuk nem szavaznék olyanra akinek 250 millió dolláros tartozása van (sokkal több lesz mire vége lesz)....mert esetleg arra gondolnék, hogy a hitelezők nótáját fogja húzni a jelölt, nem a választókét.

2016.06.01. 06:36:59

@miketbeszéltek: "az USÁban -Magyarországon elképzelhetetlen módon- része a kulturának az adakozás; a gazdagok erkölcsi kötelességüknek érzik ezt, a szociális hálót is nem kis részben ez képezi. "

Hát az a helyzet, hogy ez csak egy divattevékenység, amivel kicsit jobb színben tünteti fel magát az illető. Mit számít az a szociális ellátások terén, ha az, aki felhalmozott magának 60.000.000 dollárt, és időnként ad 100.000-t valami nemes célra. Persze, jobb, mintha semmit sem adna, de alapvetően nem változtat meg semmit, csak a saját nevét fényezi egy kis baksisért. Önmarketing + public relations.

MACISAJT 2016.06.01. 07:19:23

@kvadrillio:

" Háttérhatalom", az olyan nincs, forgatják szemeiket a ballibák.
Tényleg.
Az 1921-ben elfogadott törvény, az Independent Treasury Act, (független kincstári törvény) lényegében átengedte a Federal Reserve System-nek, a FED-nek, vagyis egy 100%-osan magántulajdonban álló pénzkartellnek az Egyesült Államok pénzrendszerének, valamint Pénzügyminisztériumának az ellenőrzését. Érdemes felsorolni, hogy az Egyesült Államok központi bankjának a szerepét betöltő magánkartellnek, a FED-nek, mely bankok (illetve jelenlegi jogutódaik) a tulajdonosai:

- Rothschild Bank of London
- Rothschild Bank of Berlin
- Warburg Bank of Hamburg
- Warburg Bank of Amsterdam
- Lazard Brothers of Paris
- Israel Moses Seif Banks of Italy
- Chase Manhattan Bank of New York
- Goldman, Sachs of New York
- Lehman Brothers of New York
- Kuhn, Loeb Bank of New York

----

* És ha még valaki kér bónuszt, megnézheti hogyan robbant ki az 1929-1933 közötti gazdasági világválság, illetve a 2008-as,máig tartó gazdasági világválság amit a Lehmann Brothers bedőlése volt képes előidézni...

HgGina 2016.06.01. 07:33:27

Majd akkor bukik, amikor a hasonszőrű (talponszőrű) cigányok dolgozni kezdenek. De amíg a főcigány is csak korrupcióból és lopásból él, addig nem bukik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 07:54:14

@MACISAJT: Gondolom nem érted a lényegét, ugye? Pont az a fontos benne, hogy emiatt nem lehet a központi bank élére egy Matolcsyt ültetni, aki a felhalmozott, olcsón vett valutát erővel átváltatja magas áron a szerencsétlen devizahitelesekkel. Majd az ezen bezsebelt haszonra azt mondja hogy mekkora zseni ő, ez nem közpénz és szétosztogatja a rokonok között.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 07:56:37

@Willkommenskultur: Látom még mindig nem érted. A kampánypénzzel el kell számolni. Amit nem költött el azt vissza kell fizetni. Amiről van számla azzal nem tartozik a kampányra adakozóknak. Te a narancsra várók sorába álltál az ész osztás sora helyett?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 07:58:29

@MACISAJT: "független kincstári törvény" Ez a részét nem értelmezted?

chrisred 2016.06.01. 08:15:36

@MACISAJT: És ha még egy kicsit forgatod az amerikai alkotmányt, kiderítheted, hogy ott maga a szövetségi állam számít háttérhatalomnak az amerikai polgárok és az általuk létrehozott szervezetek mögött.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 09:42:08

@chrisred: Az USA alkotmány nincs azon olvasmányok között, amelyeket az összeesküvés elméletek gyártói ilyen "gyalognak" mint @MACISAJT: odaadnak.

driopios 2016.06.01. 10:38:04

Az Orbánrendszer Orbán haláláig fog tartani. Utána jön majd Gáspár kisherceg, esetleg Rasi.

kis864 2016.06.01. 10:54:52

@Hajdú Peter:
Ma még így van.
De holnap?

konrada 2016.06.01. 11:19:38

@vackor1:
Na ez így magyarázat: egzisztenciálisan neked mindegy, mert cégtulajdonos vagy, így megoldod ügyesen, viszont nőtt a bürokrácia.
Ez érthető szempont.
Miképpen az meg egy bérből-fizetésből élőnek, hogy neki meg nem mindegy, mennyi jövedelemadót fizet. (Most emeléskor cca. 33%-ot visz az állam 51% helyett - ha gyerek is van, kevesebbet akár a felével is - csak hogy ne kelljen utána nézned.)

Kár hogy nem akarsz utána nézni az adócsalóknak, pedig érdemes volna: a foglalkoztatottságban megjelentek azok, akik eddig elvoltak ügyesben, illetve csökkent a minimálbéresek aránya is.
Az ÁFA befizetések jóval nagyobb mértékben nőttek, mióta pénztárgép, IKÁER van...
(Persze a nagy halak továbbra is lubickolnak, de tényleg csak hangulatkeltés volna, mint igazságtartalmú a felvetésed.)

...s mivel a bérből-fizetésből élőkre inkább jellemző az, hogy feléli a jövedelmét, mint felhalmozza, így a kamatvágás jóval kevésbé érinti, hogy kevesebb lesz a pénzügyi befektetéseinek a kamata, mint az, hogy a fizetése nem követi az árakat, illetve az általa elérhető kisbefektetések kisebb ütemben hoznak, mint az árak növekedése, ...illetve ha hitelt kell felvenni, annak kamata jóval nagyobb ütemben nő...

...így ha a kisembernek csak az marad okként, hogy milyen pofátlanul lopnak ezek, úgy csak a saját tapasztalatára hagyatkozhat: amiben tudja, azok is loptak, és ha tán nem is ilyen látványosan, de vagy hatásosabban csinálták, vagy a gazdasághoz voltak tök hülyék, mert akkor se jutott abból semmi neki, csak a kamatok emelkedése miatti megszorítások...

konrada 2016.06.01. 11:33:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Na ja.
...igaz az elődeik meg 8,5 emilliárdból csinálták a 19,3 emrd-t, amiből ha levonjuk a manyup 3 emrd-ját, akkor is majdnem duplájára növelték, és nem a negyedével, ami meglátszik abban is, hogy GDP arányosban azok 27%pontot tettek rá manyup nélkül 17%-pont),
...míg most -3%-on állunk
manyuppal persze az is lenne +10%+évi 1,5%+cca.2% megtakarított kamat: azaz már nem volna persze olyan szép a gyerek fekvése, hiszen már ők is 18% körül járnának.
De gondolom nem azért emlegetted a manyupot, hogy kiderüljön, mekkora pénzügyi veszteséget lehetett volna még betárazni vele!;))

Irbisz 2016.06.01. 12:36:53

@ulpius66:

„Egyébként meg köszönet a Popriscsinnek, hogy helyet ad az ilyen elvakult ballibsiknek is....

Elég benneteket olvasgatni, és máris elmegy a kedve az embereknek, hogy a ballibsikre szavazzanak.......“

Szoval inkabb süllyedjen csak balkani szintre az orszag, mintsem mas vezesse mint a karpat-medence geniusza. DE vele akar a szakadekba is ugortok.

Na te is nagyon magyar ember lehecc. Elarulom, a magyarsag erdeke nem egyenlö fidesz erdeke, annak sokkal többet jelent.
Kiveve a fideszke nem gondolkodo elvakult szekertoloit, akik leszarjak a nemzet erdeket, illetve azt a fidesz hatalmon maradasaval azonositjak.

plutonic 2016.06.01. 13:08:36

@konrada
"Nem sejted jól.
Az tény, hogy az átlagamerikai valóban a saját kis közösségében sokkal nyíltabb, cselekvőképesebb, tisztább szándékú, de pont emiatt lehet őket becsapni a magas politikában, mert - a saját közösségükkel foglalatosság miatt is: nincs másra ifdejük, igényük - hiányzik belőlük az a fajta gyanakvás, ami kifejlődött a túlélés érdekében itt Kelet-Európában..."

Valoszinuleg nem latod, hogy ebben mekkora az ellentmondas. Az eros kozossegi szellem, a szukebb (vagy epp a tagabb) kozossegert valo tenniakaras minden szinten letezik. A felso nehanyban ugyanugy, mint a nagyvarosi projectekben. Ezzel szemben Magyarorszagon az onzes es az irigyseg ( mert ennek van "kulturaja" es tortenelme, ahogyan mondtad ) minden szinten; mindezek folyomanyakent a szukolo, resnyire nyitott szemmel valo mindenre, mindenkire valo gyanakvas. Az elobbi aktiv, a masodik passziv magatartas. Az elso magaban hordozza a fejlodest, az ujjaszuletest, a jobba valas vagyat, megvalositasat. A masodik a nihilt, a semmit, a szajtepest, az okoskodast, a masokra valo mutogatast, a gyulolkodest. Pontosan azt, ami itt es most tortenik Mo-n.

A magas politikaban mindenkit be lehet csapni. Persze ott, ahol van infrastruktura, tenniakaras, kivancsisag, ambicio es olyan politikai es gazdasagi kornyezet, ami mindezeket tamogatja, ott kicsit hamarabb rajonnek az emberek a politikai atbaszasokra.
De fussunk vegig a te logikai meneteden. A magyar okos, amagyar ravasz es gyanakvo. Rajon, hogy atbasszak. Es? Mi tortenik? Otthon a negy fal kozott tepi a szajat vagy, ha van villany a lakasaban, akkor elkezdi osztani az eszt a zinterneten. Kozben varja, hogy "valaki" tegyen mar vegre valamit.
A "hulye" amerikai rajon, hogy atbasszak. Kiakad, szol a szomszedjanak, az osszes ismerosenek, tabort kovacsol, kitartoan protestal ( es itt a kitartason van a hangsuly, azaz befejezi amit elkezdett ), inditvanyoz, kampanyol, osszetart, segit, dolgozik, ervel, hisz, bizik, majd a vegen tobbnyire eleri, amit akar.

Erzed a kulonbseget, ugye?

Szoval lehulyezni az amerikaiakat konnyu, de mutasd meg, hogy jobb vagy, a lehetoseg adott. Ha ezzel nem tudsz elni, akkor okosabb, ha befogod a pofad, magadba nezel es megprobalsz valtozni. Ja, hogy ez nem megy? Ezert elsz ugy, ahogy elsz, ezert ilyen az orszagod, a politikusaid, a tudosaid, a muveszeted, az mentalitasod, minden. Ertem, hogy tobbre tartod magad mindenkinel, de a valosagod ennek tokeletesen ellentmond.

vackor1 2016.06.01. 13:50:58

@konrada:

Nem oldom meg "ügyesben" :)) , a cégeim mindig mindent befizettek eddig, annál is inkább, mert van vagyon - pl. pesti telkek - és simán ráteszik a jelzálogot . Egyiken nem lett befizetve az első féléves 99 000 forintos telekadó, minden figyelmeztetés, felszólítás helyett a végrehajtó munkadíjával együtt fizethettem.. Biztos elvetemült gazember vagyok, mert ez a konkrét telek 2005 óta a cégem tulajdona, eddig is fizetni kellett utána, most elmaradt ( nem küldenek, csekket, levelet, mail-t... áááá, dehogy...neked kell figyelned , kiszámolnod és fizetned és ha elfelejted, akkor ez a módi.. jogosnak jogos, gusztustalannak meg szintén gusztustalan :)))) ) , ejtett hibát már máskor is a könyvelő cég..
A bérek elvonása so-so, szerintem az általad írt alap 31% nagyon valószínű, hogy nem annyi, közelebb lesz az - talán meg is haladja - az 50%-hoz , az viszont igaz, hogy gyerekekkel csökken.
Online gépek, IKEÁR szintén igaz, pipa.
De még mindig azt mondom: pofátlan, irritáló, pökhendi , azaz egyszerűen szalonképtelen módon "viselkednek" országunk "nagyjai" és ez az igazán felháborító, a rengeteg mutyi - és mondjuk ki nyugodtan - lopás miatt van elege nagyon sok embernek.
Nem kell elhinned: a fijjjug volt államtitkárával van most egy üzleti ügyem , elég sokat találkozunk , de még ő is rühelli őket, őt is átverték, lenyúlták...( saját elmondása )

Amúgy sok mindenben igazad van, amit írsz és ez így érthető/értelmezhető , de a legtöbb hívő csak nyomja a süket mantrát, amiben ráadásul talán még igazság sincs , ezért kértem , hogy konkrét példákat soroljanak már.. :)

Mindenkinek további szép napot !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 13:51:03

@konrada: Aha. csakh ha a 11-ből levonunk 3-at akkor az 8 lesz, míg ha a 6-hoz hozzáadunk 3-at az kilenc lesz. Te korlátozott pontosságú algebrát tanultál?
Ja és a szocik fizettek 13. havit is

vackor1 2016.06.01. 13:56:30

@konrada:

De tudod mit? Ezt a három cikket most olvastam 5 perc alatt..

index.hu/gazdasag/2016/06/01/az_oecd_szerint_is_baj_van_a_magyar_novekedessel/

index.hu/gazdasag/2016/06/01/minimalberben_is_elhuzott_mellettunk_a_regio/

index.hu/gazdasag/2016/06/01/olyan_versenykepes_magyarorszag_mint_mexiko_vagy_kazahsztan/

Tudod az baj ezzel, hogy pénzbőség van - nevezzük konjuktúrának - és a srácok a 2/3-ukkal sem tudtak belőle semmit kihozni , de még mindig a szocik világválság alatti működésére mutogatnak..És rengetegen nem látják a különbséget - vö. hívők - a gazdasági lehetőségekben sem és fidesz óriási - elbaltázott- lehetőségében sem, ti., hogy történelmi lehetőséget szalasztott el a saját, önös érdekei miatt..

konrada 2016.06.01. 14:03:25

@plutonic:
Megint félreolvastad - valószinűleg szándékosan - amít írtam.
Nem tartom magam jobbnak, de azt tudom, hogy egy átlag európai az átlag amerikainál sokkal jobban tisztában van a világgal, mert más kultúrális környezetben, más háttérrel indulnak.
...s azt sem mondom, hogy ez hátrány számukra, mert így nincs meg bennük az a megfelelési vágy, ami Európában inkább fékez, mint előre visz.
...például: egy átlag amerikai állampolgárnak eszébe nem jut az, hogy szégyelje azt, milyen nemzethez tartozónak tartja magát, miközben az amerikai mindennapok nemzeti összetartozására utaló kulliszák tizedért már rég nácinak kiálltanának ki itt Európában egy országot, melyet agyon szankcionálna mindenki (többek közt az amerikai elnök is - természetesen nemzeti kitűzőjével - kinyilatkoztatva...;)

konrada 2016.06.01. 14:08:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Már hogy mi???
Ezt ferjtsd már ki, mert nem egészen értem, mi a 11 és mi a 8?
...csaak nem elakadtál menet közben, és úgy akarsz számolni, hogy az egyiktől kivonod a manyupot, de a másikhoz hozzáadod???;)))))

...egyébként meg: az elqrás nem lesz attól érdem, hogy abból vásárolták a szavazatot...

McZozo 2016.06.01. 14:09:55

@Sir Galahad: ha megbuknak es cask a mai palettarol kerulne valaki a barsonyszekbe, job tuti nem lenne, max nem ennyire szar. Bar en mar regota mondom hogyha nem kergeti el valaki ezeket idokozben akkor nem less nagy valtas megha kokorcsin part is jon utanuk ugyanis a pelda ez less elottuk, hogy ebben az orszagban mindent es annak aforditottjat is meg lehet csinalni a lakossaggal, tehat elsodleges hogy mi lopjunk aztan johet minden mas. Igy erdemi valtozas cask akkor lenne ha egyszer mar a nep tenyleg ugymond pofan csapna az uralkodit, es akokr azert kicsi agyukban eztan ott motoszkalna hogy hat ha nagyon elkurunk valamit akkor azert kaphatunk egy maflast.

McZozo 2016.06.01. 14:16:47

Ott teved csak a cikk iroja, hogy a jelenlegi politikai helyzetben a valasztst a fidesz ugy torzitotta hogy nem nagyon lehet csak nyerni. Ha nyersz akkor ketharmaddal nyersz vagy buksz. a ketto kozott mas nem nagyon van. ezert kell az ellenzeket szettordeli barmi aron mert ha egyszer is ossze tudna fogni akkor akkora maflast kapna a fidesz mint ide nagykata ugyanis akkor azonnal az ellen oldal szerezne meg az o altaluk kifejlesztett ketharmadot.

Ennek az egesznek cask ot tnincs jelentosege, hogy ad egy az ellenzek frissulese es osszeallasa magaban is lehetetlen, plusz aki hisz abban hogy a fidesz demokratikus uton kepes lenne meg lemondani a hatalomrol az naiv. Ezek a fiuk lassan annyi buncselekmenyt kovetttek el hogy ha itt kiengedik a hatalmat a kezukbol azzal a sajat halalos iteletuket irnak ala, ugy meggyozodesem hogy nem riadnanak vissza semmilyenvalasztasi befolyasolastol csalastol ... Ha kell pont olyan mertekben es ott fognak belenyulni a rendszerbe hogy az meg mindig nekik hozza meg a sikert. Kulfoldi megfigyelokre eddig is tojtak akokr majd most fogja oket visszatartani az hogy esetleg nyugaton megint elmondjak majd hogy hat ez nem volt tisztesseges valasztas mert x y meg z. Mint tudjuk ugye minden csoda 3 napig tart. Ezt is elfelejtene nekik a vilag.

konrada 2016.06.01. 14:19:01

@vackor1:
...ellentétben Fletóékkal, akik "hála a világgazdaság pénzbőségének..." összehoztak e kvázi államcsődöt...;))

Az ügyesben nem bántás akart lenni, hanem dicséret. Egy vállalkozónak az a dolga, hogy megtalálja a legoptimálisabb üzemeltetési módot, azaz úgy csoportosítson át, hogy a lehető legkevésbé fájjon az adó. Gondolom erre írtad azt, hogy miközben változott néhány kulcs, elszámolható költség, nem nagyon változott a terhelés, csak a bürokrácia nőtt.
...egyébként meg: tényleg érdemes volna utána nézned, mert az egykulcsos pont azért jó az alsó-középtől bruttó (átlagbér 75%-a felettiektől), mert a terhelése állandó, hiszen egyforma kulccsal működik. (más kérdés, hogy a teljes bérköltségben ez hogyan működik.)

...de én értem, mi a gondod.
...csak értsd, a boltban mindegy, hogy ott fennt ki lop, és milyen pökhendi....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 14:21:23

@konrada: Mijé? h kellene számolni, ha eltűnt a megtakarítás? ha van adósságod, de van követelésed akkor a nettó adósság a bruttó adósság - követelés. Na most ha valaki felélte a megtakarítást, akkor ugye növelte az adósságát.
Mondd öcsi! Te bölcsész vagy, vagy csak elbambultál?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 14:23:39

@konrada: Te is az az egyszerű ember vagy, aki nem veszed észre hol az átverés. Hű! Pici a jövedelem adóm! Azt nem veszed észre hogy a munkádat terhelő költségek meg nőttek.
Ma a járulékok az egyik legnagyobb bevételi forrásai a költségvetésnek, meg az ÁFA.

McZozo 2016.06.01. 14:23:50

@Willkommenskultur: Azert aki figyeli az amerikai dolgokat tudja hogy Clintonekat a wall street tamogatja fokeppen, igy azert tudni honnan jon a zseton. Obama is onnan kapta a let nem veletlen hogy pedig a kampanyaban a toke regulaciojarol papolt addig elnokre kerulese utan nem lepett meg semmit a bankokkal es a tokevel szemben vegul sot visszahivta azon emberek tobbseget akik a 2008 as valsagert nagyreszben felelosek voltak.

Azonban hogy Trump cask 50 milliot koltott az is hazugsag. sokkal tobb megy el nala is, csak o trukkosebben tolja bele a penzt illetve sajat penzebol is nem tamogataskent tejel hanem kolcsonkent azaz o a kesobbiekben gondolom majd ennek fejeben ki is akar venni. Okosan csinalja penzugyileg. Ettol fuggetlenul egy duhongo orult az oreg. a nagyproblema csak az hogy ott is csakugy mint magyarorszagon nincs jo opcio csak a rossz es a rosszabb kozul lehet valasztani.

konrada 2016.06.01. 14:27:15

@McZozo:
...azt azért nem kéne elfelejteni, hogy nem ők zúzatták be az általuk megírt - majd azt úgy hagyott - választási törvény alapján megtartott szorosra sikerült (exiteknek ellentmondó választási eredmény után napokkal a szavazási cédulákat....

(Ha már mindenképpen vádaskodás mezejére akarsz lépni...)

konrada 2016.06.01. 14:33:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tán úgy, hogy egyikhez sem adod hozzá, vagy mindkettőhöz. Ilyen qrva egyszerű.

...s félre ne értsd, én is látom, hogy át vagyok verve, de azt is, hogy akkor is át voltam, így ebben nincs új, csak abban, hogy nem kifejezetten rám utaznak azzal, hogy olyanok szavazatára költenek, akik fillérekből megvehetőek, így mégiscsak nekem, az átlagos bérből-fizetésből élőnek több marad.
(S ha ezt csak bemagyarázzák nekem, akkor ügyesen csinálják, mert a többség is így látja, és azokat a háta közepére nem kívánja vissza....)

McZozo 2016.06.01. 14:34:19

@VT Man: Lehet csurni csavarni hogy ki melyik kulfoldit utalta, de ettol fuggetlenul en is alkotmanyellenesnek erzem azt hogy kulonbozo szabalyok vonatkoznak erdelzi vajdasagi magyarokra mint a nyugatra tavozott tarsaikra.. vagy egyik se szavazhasosn mondjuk levelben csak kovetsegen, vagy mindketto, milyen alapon szavazhat az eghyik mashogy mint a masik. Persze tudjuk a logikat mogotte hogy aki a fidesztol kapott kettos allampolgarsagot az valoszinuleg rajuk fog aki meg eloluk menekult el az valoszinuleg nem de akkor se korrekt ez igy politikailag es plane nem elegans

McZozo 2016.06.01. 14:41:17

@konrada: Ez veletek a gond hogyha mondunk valamit a fideszrol ti egybol probaltok egy nagyobbat mondani a balibsi oldalrol. Szerintem en sehol nem kivantam vissza a baloldalt a fenti kommentjeimben, csak azt irtam le hogy annyira elet halal kerdes mar nekik a sok elkovetett buncselekmeny miatt a hatalom hogy szerintem teved aki azt hiszi engednek hogy levaltsak oket egyszeru valasztasokon. Jelenleg eleg volt hogy atszabtak a valasztasi korzeteket es a nem nyert szavazatok visszaadasaval a nyertes reszere akkora torzitast hoztak plusszba letre hogy egy 30 x szazalekos part ketharmadot tud elerni. Ezekre meg lehet mondani hogy nem csalas bar szerintem surolja. Aztan meg be akartak a regisztraciot vezetni de nagy volt a felhaborodas igy vegul letettek rola mert rajottek hogy anelkul is tutira mennek. Ettol fuggetlenul, semmibol nem all hogy majd a szavazat szamlalokat es ellenoroket is ok ultetik be szuksege eseten illetve egyeb mosdositasokat eszkozolnek. Lasd peldanak a fovarosi valasztast ahol szinte napokkal a valasztas elott hoztak meg azt a torvenyt hogy eztan a fovarosi kepviselok nem a listarol kerulnek pozicioba hanem az egyes keruleti pogarmesteri szekekbol. Tudtak hogy Budapesten meg let volna az eselye hogy listan kikap a fidesz igy pont annyit valtoztattak hogy ez ne legyen meg .

McZozo 2016.06.01. 14:55:21

@VT Man: Amit anno csinaltak (IMF es huzavona) az tenyleg azt vetette fel hogy allamcsodot ideznek elo. Egyetlen dolog amit az elemzok nem lattak elore, hogy amerika europaval ellentetben a valszagot nem nadragszij meghuzassal probalja majd kezelni hanem penznyomtatassal es annak gazdasagba torteno beontesevel. Igy hatalmas toke halmozodott fel ami kereste a helyet es mivel a kamatok kozel a nullahoz konvergaltak ez a toke kezdte keresni hogy hol tudna nagyobb hozamot realizalni. Mi pont egy idealis terulet voltunk erre, mert ugyan az orszag gazdasaga a beka feneke alatt volt de megis az unio resze voltunk s ezaltal nemi garancia volt arra hogy nem fog teljesen bedolni az orszag mert az unio ha igy ha ugy de megmenti. Igy a hozam joval job volt mint mas teruleteken de a kockazat kisebb volt. Igy aramlott ide a penz. Ez tartotta eletben a az orszagot az unortodosz gazdasagpolitika ellenere is. MAs kerdes hogy azt sokan elfelejtik hogy mi volt ennek az ara az hogy mig szabadsagharcoltunk az IMF el es nem kelett a penzuk 3-3 % os kamatra addig a piacrol 5-7% ra vettuk fel a szukseges penzeket. Ezeknek csak a kamat kulonbozete 100 milliardos tetel volt. tehat ennyivel tobbet kelett visszafizetnunk mintha az imf tol kaptuk volna a penzt. Ez is volt pl egyik indoka annak hogy az allamadossagunk pikk pakk a lenyujt maganyugdij elsibolasa utan is visszaallt az azt megelozo pozicioba.

McZozo 2016.06.01. 15:13:16

@Sir Galahad: Az MNB nem egy gazdasagi vallakozas, nem az a szerepe hogy nyereseges vagy veszteseges legyen. Az MNB eseteben ez csak egy mellekes tortenet. Mint ahogy a nyeresege sem abbol adodott hogy hu de milyen jol uzemel. hanem egyszeruen elkezdett a lakossag ellen jatszani es a foritgyengitesre spekulalt. Ami szerintem egy kisebb buncselekmennyel feler, de most ezt hagyjuk. De meg ezt is elfelejthetnenk de azrt eddig mas nemzeti bank elnok ritkan csinalt olyat hogy az mnb penzet elkezdte sajat haveroknak kifolyatni. Szoval lehet matolcsi a Magyar nemzetgazdasagi csoda de a masik oldalon akkor is egy tolvaj amit mas orszagokban jo par ep bortonnel jutalmaznak

McZozo 2016.06.01. 15:21:55

@$pi$: " Merkel, Bush, Obama? Mi az konkrétan, ami nálunk más? "

Talan csak annyi hogy van egy kolcsonosen kialakitott jatek terulet naluk amit az emlitet tilletok egyoldaluan a tobbiek megkerdezese nelkul nem probalnak egyoldaluan atalakitani.
Lehet oket szeretni nem szeretni tuti hogy ok is elmennek a falig es megtesznek amit meglehet. Ha ennyi lenne nalunk kevesebben visongananak itt a baj az hogy a fidesz nem elegszik meg azzal hogy elmegy a falig hanem fogja es atteszi a falat ugy hogy a tobbieket nem kerdezi meg elotte hogy oda tehetem e a falat. Az altalatok ugy szidott balliba Horn kormanynak siman megvolt a ketharmada megse alt neki egyoldaluan atepeiteni a stadiont sot erosen torekedett ra hogy mindenfele bizottsagban (ellentetben a mai gyakorlattal) ne a parlamenti helyek aranyaban szerepeljen az ellenzek hanem 50-50% aranyban pedig nem kelett volna neki annyi helyet adniuk megis ugy gondoltak ha megtehetnek is de megse normalis az hogy csak az o akaratukat viszik at tuzzel vassal.

McZozo 2016.06.01. 15:37:59

@konrada: @driopios: Vagy elso Rahel :) Azert mikor az MNB a forint rontasara spekulal akkor az a kisembert is erinti mivel magyarorszag egy olyan orszag ahol a termekek nagyresze kulfoldrol erkezik , TEhat ezek az arak jelentosen nonek, persze lehet jonni a kamu inflacioval de ennek ellenere a boltban a kisember megis azt latja hogy a joghurt ami tavaj 180 volt iden mar 300. CSak ugye tudom a Magyar amber egysiku es nem kot ossze mar csavarosabb dolgokat mert joghurt aranak az emelkedese nem orban viktor bune mar hanem a gaz kizsakmanyolo multie, mint ahogy a banki muveleteid aranak novekedese illetve a telefonszamlad novekedese sem ORbanek muve hanem a nepnyomorito rohadt mocskos liberal bolsevik imperioalista kapitalista zsido csocseleke.

nu pagagyí 2016.06.01. 15:41:44

Ha a gazdaság nem tér magához, abból bukás lesz. Nem is a jelen nyomasztó, hanem jövő felélése. A Kádár-rendszer is csak addig ketyegett, amíg minden évben egy picivel jobb volt az embereknek és ezt a kormányt is csak így fogják elviselni.

A sok hazugság pedig egyszer rájuk omlik, mert az ország gazdasági helyzete egyre rosszabb, az adósságállomány csak papíron csökken, az ország versenyképessége zuhanórepülésben van. A hazudozás pontosan addig folytatható, amíg maradéktalanul el nem költik a korábbi kormányok által felhalmozott vagyont.

Az elmúlt 6 év alatt semmi olyan beruházás nem történt, ami a jövőt alapozná és pozitív hozadék várható tőle. Romlott az erkölcs, a munkaerő minősége, a gazdaságban kóklerek és járadékvadászok nyüzsögnek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 15:45:35

@konrada: Tényleg? Hozzá kell adnom mindkettőhöz amikor az egyik felhalmozta, a másik meg eltapsolta? Neked ennyi eszed van? Mivel csinálták a lobotómiád? Ipari robbantással?

Gérard Duchemin 2016.06.01. 15:52:33

@Tibi !: Nos a helyzet, hogy valóban, le kell csukni az ilyen súlyos bűnözőket, ellenben amíg nem buktatják meg, addig nem lehet, sőt maga a bűnöző fasiszta fogja börtönbe juttatni az őt bírálókat. És hogy hogyan lehet választásokat tartani egy nem jogállamban? Tőlünk keletre jó pár országban példát mutattak erre a büdös diktátorok. Tehát mi a megoldás? Utcára kell menni, és szarorbánt meg kell buktatni.

Gérard Duchemin 2016.06.01. 15:53:53

@nu pagagyí: Neked is azt mondom, önmagában a gazdaság összeomlása nem buktatja meg ezt a fasisztát, hanem csak maguk, az utcára menő emberek. Egyelőre nem látom ennek sok jelét.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.06.01. 16:38:52

Mikor bukik meg? Már megbukott. Méghozzá nagyon. Csak nem volnt le belőle személyes konzekvenciákat, a magyar ember pedig úgy tűnik, hogy igen feledékeny. Ezt követően a kisebbik rosszként nagyon nagyot nyert, és azóta azon dolgozik, hogy el se kelljen engednie a megszerzett hatalmat. Ehhez pedig minden eszköze megvan. Az már mindenkinek a saját döntése, hogy ennek örül-e, vagy sem, elnézve, hogy mi történik a hazánkkal.

Gérard Duchemin 2016.06.01. 16:55:00

@BircaHang Média szerkesztősége: Nyald csak a seggét és még ideologizáld is meg magadnak, hogy ez ugyan rossz, de a kisebb rossz.

Gérard Duchemin 2016.06.01. 16:56:21

@Narancsos Ödéma: Jó nagy barom hülye az, aki bármi mellé állítva fasisztaorbánt, azt mondja: Ez még a kisebbik rossz. Miért, mi a nagyobb? A világvége?

$pi$ 2016.06.01. 17:24:06

@McZozo: "Talan csak annyi hogy van egy kolcsonosen kialakitott jatek terulet naluk amit az emlitet tilletok egyoldaluan a tobbiek megkerdezese nelkul nem probalnak egyoldaluan atalakitani. "

Kölcsönösen kialakított játékterület mi? Merkel konkrétan arabokat akar magyarországra telepíteni, az USA meg kábé az egész világot a saját játékterületének tekinti. Nem is olyan régen Bush hazugságra alapozva háborúba vitte az országát. Kölcsönösen kialakított játékterület, mi?

McZozo 2016.06.01. 17:44:20

@$pi$: ne keverd a kulpolitikat a belpolitikaval. Igy szandekosan csusztatsz. Sosem mondtam hogy szeretem oket vagy tamogatom az emlitetek kulpolitikajat. Azt mondtam csak hogy se Merkel se Obama nem szamolt le az ellenzekkel nem hozot uj alkotmanyt egyoldaluan, nem vette el a magantulajdonodat ... a belpolitikai jatekszabalyokon nem valtoztatnak egyoldaluan csak azert mert mondjuk eppen megtehetik. Ez nyugati politikaban nem divat. NAgy kulonbseg hogy ellensegnek tekintenek mindenkit aki nincs veluk vagy csak ellenfelnek.

Balt 2016.06.01. 18:37:29

@lavór: Egyszerű: Mert a választók kisebbik rossunak érzik empirikus módon.

lavór 2016.06.01. 18:39:38

@Balt:

Ja, ez a kormánypropaganda. "Kisebbik rossz." Nap mint nap látjuk, mennyire kisebb...

Balt 2016.06.01. 18:45:44

@vackor1: Friss Tölgyessy egy elég maliciózus cikkben:

"A rendszernek a végső célja az volna, hogy végre célba érjen a magyar felzárkózás. Ez nagyon nem sikerült a 2000 utáni években. A legegyszerűbb összehasonlító számok a hasonló sorsú országokkal tehetők meg. A hasonló sorsú országok 2004 és 2008 között - mármint a térség unióba belépő új tagállamai - 26%-kal növekedtek összesen. Magyarország 9,9%-kal. Legjobban Szlovákia nőtt, 36%-kal, és a nagyon fejlett Szlovénia is 22-vel nőtt. Tehát a térségben súlyos lemaradásunk volt.

Most az utolsó öt évre is összegyűjtöttem egy adatsort. A magyar növekedés 2010 és 2015 között 8,8 %-os volt, Lengyelországé 15%-os, Szlovákiáé 12,5, és Romániáé is 12,5. Ez az Orbán-rendszer mostanáig tartó ideje. Ha összehasonlítjuk a korábbiakkal, akkor a korábbiak rettenetes lemaradást hoztak. Ez most csekély lemaradást mutat.

Az első három év nagyon rossz volt, visszaesés vagy stagnálás körüli helyzet, de a második két-három év már jobb. Sőt, akadtak olyan negyedévek, hogy Magyarország első lett."

$pi$ 2016.06.01. 18:57:08

@McZozo: "ne keverd a kulpolitikat a belpolitikaval. Igy szandekosan csusztatsz. "

Mi az, hogy "ne keverd"?! Mivel történetesen a külpolitikából hoztam példát kijelented, hogy azt nem ér? Az, hogy Bush háborúba vitte az usát az szabad pálya, mert az nem belpolitika? Ugyan, ezt te sem gondolhatod komolyan!

Orbán népszavazást kezdeményez az ordas, az USA meg háborút kezd hazugságra alapozva, az okés? Ugyan!

"Merkel se Obama nem szamolt le az ellenzekkel"

Mert Orbán "leszámolt" az ellenzékkel? Komolyan? Ha nem vetted volna észre az ellenzék leszámolt saját magával. Orbán messze nem olyan zseni sem nem olyan erős, hogy "leszámolna" az ellenzékkel.

"nem hozot uj alkotmanyt egyoldaluan"

Megint ez a nagy legenda. Kinek kellett volna az alkotmányt megalkotnia? Az országgyűlés tette, az az országgyűlés, amit demokratikusan megválasztottak. Kinek kellett volna alkotmányoznia szerinted? Azoknak a pártoknak, akiket kiszavaztak a választók? Kinek?

"nem vette el a magantulajdonodat ..."
Az állam mindenütt magántulajdont vesz el. Egyedül tavaly többet adóztam mint amennyi a manyupom volt. Felesleges ezen a manyupon rugózni, a parlamentnem egyértelműen joga volt meglépni azt, amit meglépett, ezt a külföld sem vitatja.

"a belpolitikai jatekszabalyokon nem valtoztatnak egyoldaluan"

A parlamentnek az a feladata, hogy a játékszabályokat egyoldalúan megváltoztassa. Szép is lenne, ha beleszólnának olyanok, akiket nem demokratikusan választottak!

"Ez nyugati politikaban nem divat."

Pont ez a lényeg, hogy de. Szerinted ki dönti el, hogy hány arabot fogadjanak be németországba vagy mennyi legyen az adó?

"NAgy kulonbseg hogy ellensegnek tekintenek mindenkit aki nincs veluk vagy csak ellenfelnek. "

Aki folyamatosan ellenséget lát a másik oldalba az egyérteműen a baloldali ellenzék. Hat éve mást sem mondanak csak a fidesz, csak az orbán. Semmi mással nem foglalkoznak, csak azzal, hogy a kormányt megdöntsék. A fideszt vádoljátok folyamatosan ellenségkereséssel, de a másik oldal ezerszer keményebben nyomja, úgyhogy teljesen alaptalan a vád.

De!

Nem erről volt szó. Arról volt szó, hogy a magyar kormány nincs tekintettel "másokra", pedig ez más országokban nem így van. Szóval:

(1) De, így van, a parlament, a kormány mindenütt így kormányoz, csak amikor az Obama azt mondja, hogy ez lesz meg az lessz, akkor nincs akkora hörgés, hogy az idáig elhallatszon.

(2) Nagyon helyes, hogy a kormány kormányoz és nem a választásokon megbukott 3%-os meg 8%-os pártocskák. A választók rájuk szavaztak nem azért, hogy majd az LMP meg az SZDSZ maradványok mondják meg mi legyen.

(3) Amikor az MSZP kormányzott az volt, amit ők akartak. Először nem csináltak semmit, utána felnyaltak egy halom kölcsönt, utána meg jöttek a megszorítások. Harminszezer alatt lehetett lopni, a nyugdíjasokat kizavarták az orvosi rendelőből a gáz árát meg havonta emelték. Egyoldalúan, a mások megkérdezése nélkül.

Igaz mondjuk, hogy nem volt ekkora hörgés meg vonyítás a "civil" szférából, gondolom a karmester nem úgy integetett...

plutonic 2016.06.01. 19:02:33

@konrada

Nem, nem olvastam felre a hozzaszolasod...legalabbis igyekszem helyesen ertelmezni azt, amikor valaki a szokasos europai (magyar) arroganciaval beszel az amerikaiakrol, mintha az erdem vagy dicsoseg lenne, hogy valaki egy alapvetoen hierarchikus, burokrata, agyonszabalyzott, betokosodott rendszerben kinlodo kontinensen el... ezt azert nem volt nehez kiolvasni a soraidbol.

Annak lehetoseget elfogadom, hogy az europai atlagpolgar talan jobban tisztaban van a vilag dolgaival, mint az amerikai atlagpolgar, bar oszinten szolva en nem ezt tapasztalom, sot....de nem vonom ketsegbe, hogy egy kansasi farmer esetleg nincs tisztaban azzal, hogy mi tortenik pl. Mo-n. Ezzel egyutt eleg nagy biztonsaggal ki merem jelenteni, hogy ha megallitasz egy random jarokelot mondjuk Bohonye, Bouzov, Wurzen, Mons vagy akar Les Mathes foutcajan es megkerded toluk, hogy Mr Sanders melyik allamban kampanyol eppen es milyen eredmennyel, akkor nem ertetlenul fognak radnezni.
Most pedig kepzeld el azt, hogy a vilag egyik legnagyobb orszagaban elsz, joletben, biztonsagban. Aztan nevezz meg egy jo okot arra, hogy egy ilyen helyrol mi a veres peloert erdekelne az, hogy mi tortenik egy picsanyi orszaban valahol egy masik kontinensen. Naugye.

Az, hogy az amerikaiak buszkek az orszagukra es buszken viselik a nemzeti jelkepeiket, az nem hiba, sokkal inkabb irigylesre melto es csakis az elonyukre irhato. Ebben (is) rejlik annak titka, hogy miert mukodnek ott jobban a dolgok. Ehhez hadd fuzzek meg valamit. Sokszor elofordul, hogy politikarol beszelgetek amerikaiakkal es nyilvan Obama neve is felmerul. Sokan szeretik, tobben nem, de azoktol, akik nem szeretik, jo nehanyszor a kovetkezoket hallottam: Igaz, hogy nem ertek vele egyet ( ebben vagy abban, tetszes szerinti tema, leginkabb egeszsegugy es a munkahelyek ), de o az orszagom elnoke es mint ilyet, tisztelem es kovetem.
Minden bizonnyal erted, hogy miert fontos es kovetendo pelda ez a fajta hozzaallas egy vezetohoz es milyen nagyban jarul ez hozza egy kozosseg sikeres mukodesehez.. Igy en meg magyar vagy barmely mas europai vezetorol beszelni nem hallottam.

Netuddki. 2016.06.01. 19:20:15

@plutonic: Kíváncsi lennék ott a zUSA-ban mi lenne, ha az Obama jegybankelnök haverja egy csomó közpénzt átjátszana az unokatesójának, miközben a szenátus éppen készülne megszavazni, hogy ezek a pénzek titkosak legyenek, miközben valami felsőbb hatalom kimondja ez pedig közpénz, tehát nyilvános az elköltése is.
Miközben a demokraták által közpénzből működtetett média látványosan eltussolja a botrányt, és az Obama legfőbb ügyész haverja megpuccsolja a jegybankelnök felelősségre vonását, miközben a képviselői kérdésre a jegybankelnök azt válaszolja blöff, blöff, blöff, magában jót vigyorog és nem történik semmi.

Netuddki. 2016.06.01. 19:24:19

@Tibi !: Ja, a legfontosabb kimaradt. Miközben a legfőbb ügyész felesége igazgatói posztot tölt be a jegybank egyik alapítványánál, havi 5milkáért ($17800/hó), miközben a minimálbér $390/hó.

plutonic 2016.06.01. 19:27:00

@Tibi !

A kepzeletedre bizom. Arra merget vehetsz, hogy komoly kovetkezmenyei lennenek.

plutonic 2016.06.01. 19:34:28

@Tibi !

Egyebkent ezt nem is ertem... adott egy orszag, ahol kurvanagy a baj, ahol a politikai iranyitas, a gazdasag iranyitasa, a vallas es a torvenykezes is ugyanazokban a kezekben van, amely kezek arcatlanul meglopjak es megalazzak sajat allampolgaraikat. Aztan ezek az allampolgarok ekezik az USA-t, mintha tudnanak rola barmit is, azon kivul, hogy a Chuck Norris meg tudja csinalni az osszes fekvotamaszt... abszurd.

Netuddki. 2016.06.01. 19:58:37

@plutonic: Azért vedd figyelembe, hogy itt a nép a kádár rezsim alatt szocializálódott. Megszokták a zemberek, hogy a saját dolgukkal törődjenek, mert ha belepofáznak a "zállaméba", akkor annak "következménye" lesz rájuk nézve.
Egyszerűen nem alakult ki az az erkölcsi szint ami ahhoz kell, hogy egy politikus elszégyellje magát ha kiderül mit csinált. A helyzet e tekintetben pedig nagyon sokat romlott a rendszerváltás óta. Azt szoktam mondani, hogy gyakorlatilag bűnözők kezében van az ország. Ami szerintem a legjobban fedi a valóságot, és lépten nyomon igazolódik amikor hétről-hétre derülnek ki az orbán rezsim disznóságai.
Bűnöző fejjel kell ahhoz gondolkodni, hogy megértsd "ezek" mit, miért tesznek. Az USA, EU, Soros köpködés csak figyelem elterelés a közpénzlopásról. Egyvalamin csodálkozom csak, a politikailag fejlettebb országok politikusai még mindig miért közösködnek az orbánékkal? Nem tudják mi folyik Magyarországon? Vagy csak nem érdekli őket.

Visszatérve az USA-ra. Irak, Líbia példája is mutatja, hogy nem elég ha egy ország diktátorait kiiktatják. Ha utána magára hagyják, akkor tolvajok és bűnözők martaléka lesz.
Ugyanez a helyzet állt elő Magyarországon is a rendszerváltás után sajnos. Csak mivel ez egy fegyvermentes övezet, itt nem egymást gyakják a népek, hanem tehetetlenül nézik ahogy meglopják azok, akiknek pont az lenne a feladatuk, és erre is esküdtek fel, de minek, hogy megakadályozzák.

$pi$ 2016.06.01. 20:26:06

@Tibi !: "Azért vedd figyelembe, hogy itt a nép a kádár rezsim alatt szocializálódott. "

A hatvanévesek, ja!

Parajpuding 2016.06.01. 20:31:53

Megmondom mikor bukik meg.
Amikor a magyarok többségében végre felcsillan némi értelem, vagy amikor államcsőd lesz. Utóbbinak nagyobb az esélye.

konrada 2016.06.01. 21:36:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Te tényleg ekkora "khm, érdekes" vagy??
Hát mi a lópikulát tapsoltak el, ha nincs mit hozzáadni????;))))))
Azt hiszem elég tisztességesen kiszámoltam azt neked, mennyi lett volna az egyik manyup nélkül, mennyi a a másik manyuppal, és úgy hasonlítottam mindkettőt össze, ha mindez neked nem elég, akkor nem tudom, milyen számokat kéne neked kitalálnom, hogy kijöjjön az, hogy az adósságot a szoc-kormányzat jobban kezelte...

Balt 2016.06.01. 22:32:04

@Toadwart66: Ezzel tessék a labanc.infón büszkéledni. Ja, azt ugye sejted, hogy ha most ki is sikerült driblizni az FPÖ-t a KE székből, a parlamenti választásokon nagyon nekik áll a zászló.

Balt 2016.06.01. 22:45:02

@Irbisz: Kösz, de ezt a "fincsit" már láttuk a gyakorlatban.

Balt 2016.06.02. 07:40:17

@Janossz: @Balt:

@Willkommenskultur: Soros filozófiát is tanult, az üzemszerű működés (spekuláció) mellett lehet egyfajta küldetéstudata.
youtu.be/nZrU3QM8FXY

@miketbeszéltek: Jut eszembe: a nagy adakozásra tényleg szükség lenne a nagy vizen túl, ahol a népesség jelentős részének semmiféle társadalombiztosítása nincs. Hol is van a demokratàk 4-es metrója? Meg a másik, még cikibb, amiől még 8 éve fogadkozott Obama: Guantanamo bezárása? És akkor ide jönnek pampogni a polgárháborúba taszajtott Szíriából átdobott "karrierdiplomaták" meg államtitkárok. Az ész megáll.

Balt 2016.06.02. 07:47:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja. Épp az ellopása előtt csaptak Bajnaiék kezére.

Balt 2016.06.02. 07:52:04

@HgGina: Dik má he, eddig nem az volt a nemzetközi jelmondat, hogy "Mo. kényszermhnkatábor"?

Netuddki. 2016.06.02. 08:25:23

@$pi$: A fidesztrollok a legjobb példa erre.

Balt 2016.06.02. 08:33:47

@Balt: Pardon, épp buszról írok munkába menet.

@plutonic: Aha. Ebbe az okfejtésbe hol fér bele mondjuk 2x W. Bush, vagy akár Clinton, Obama újraválasztása?

Ott is emberek élnek, meglehet, kicsit tényleg nyugodtabban, talán éppen azért, mert nem gázoltak/-nak át rajtuk nagyhatalmak évtizedenként.

"amagyar ravasz es gyanakvo. Rajon, hogy atbasszak. Es? Mi tortenik? Otthon a negy fal kozott tepi a szajat vagy, ha van villany a lakasaban, akkor elkezdi osztani az eszt a zinterneten. Kozben varja, hogy "valaki" tegyen mar vegre valamit.
A "hulye" amerikai rajon, hogy atbasszak. Kiakad, szol a szomszedjanak, az osszes ismerosenek, tabort kovacsol, kitartoan protestal ( es itt a kitartason van a hangsuly, azaz befejezi amit elkezdett ), inditvanyoz, kampanyol, osszetart, segit, dolgozik, ervel, hisz, bizik, majd a vegen tobbnyire eleri, amit akar. "

Nyilván nem a Kennedykre célzol. :)

Netuddki. 2016.06.02. 08:37:15

@Balt: A 2014-es választásokon 61.2%-os részvétel mellett, 44.46%-al szerezte meg a fidesz a közpénzcsap fölötti ellenőrzést. Ebből könnyen kiszámolható, hogy a választók 27.2%-a szavazott a fideszre.
Tehát a választók 72.8%-a valóban nem hülye, mert nem szavazott ezekre a tolvaj bűnözőkre.

Netuddki. 2016.06.02. 08:38:59

@Tibi !: Ja, a többi 27,2%-ból meg már sokan megbánták azóta.

Balt 2016.06.02. 08:43:44

@konrada: Kb. ez a helyzet.

@McZozo: Ott van intő példának Gyurcsány és az MSZP. Nem mondom, nekem is sért az igazságérzetemet, hogy - egyéb "elfoglaltság" helyett - ott vannak a parlamentben ma is, de az vigasztal, hogy nagy valószínűséggel többé nem kerülnek a hatalom közelébe.

Balt 2016.06.02. 08:44:30

@Tibi !: Most számold ki szépen ugyanezt a baloldalra.

Balt 2016.06.02. 08:45:39

@Tibi !: Egyéniben meg 90% fölött hoztak.

Balt 2016.06.02. 08:54:45

@McZozo: "akkora torzitast hoztak plusszba letre hogy egy 30 x szazalekos part ketharmadot tud elerni. Ezekre meg lehet mondani hogy nem csalas bar szerintem surolja."

A brit vt. csak egyéni helyeket ismer, abban ugye most bő 9/10-edük lenne.

Balt 2016.06.02. 09:02:41

@McZozo: Ugggyan már!

Bush, Obama, Merkel: Irak, Guantanamo, Líbia, Szíria, görög választások, Berlusconi stb. A falak ott is gumiból vannak.

Horn-kormány: önkormi választási tv., népszavazás, csonka kuratóriumok stb. Dettó.

Balt 2016.06.02. 09:11:35

@McZozo: Érdekes: a tej (sajt stb.) sztem olcsóbb, mint 6 éve. Sírnak is a megmaradt* termelők.

*Az azért érdekes, hogy az EU kvázi támogatta a tejelő marhák vágását a tejkvóta ürügyén.

Balt 2016.06.02. 09:16:29

@McZozo: Sajnálom, de engem sem a trantakciós illeték, sem a távközlési adó nem érintett közvetlenül hátrányosan, és voltaképpen elégedett vagyok a bankkal, a Telekommal már kevésbé.

Balt 2016.06.02. 09:29:18

@plutonic: Az utolsó bekezdést aláírom.

@$pi$: +1

McZozo 2016.06.02. 11:02:49

@Balt:
Sosem mondtam hogy a Britet jonak tartom, sot. Epp az elmult valasztason lattam Bar pl a UKIPOT nem szeretem de egy 15-20% al biro part hogy let lecsalva egykepviselore ezzel a rendszerrel

plutonic 2016.06.02. 11:19:53

@Balt

Nem ertem, az "okfejtesemben" mivel hoztad osszefuggesbe a 2x W. Bush, vagy akár Clinton, Obama újraválasztásat?

"Ott is emberek élnek, meglehet, kicsit tényleg nyugodtabban, talán éppen azért, mert nem gázoltak/-nak át rajtuk nagyhatalmak évtizedenként."

Nevezzuk neven a dolgot: sokkal, osszehasonlithatatlanul nyugodtabban elnek. Es hidd el, hogy azert, hogy ez igy maradjon, a tulnyomo tobbseg nap nap utan nagyon sokat tesz. Barmiyen kicsi dologgal jarulsz hozza az eleted minosegenek megorzesehez, szamit. Amerikaban ezt komolyan veszik az emberek es ez meg is latszik..
Ez az atgazolos peldad eszembe juttat egy tortenetet. Van egy baratom, aki nagyon tulsulyos volt. Egyszer aztan elege lett a malacjelmezbol, es egy ev alatt, iszonyu munkaval ledobott magarol 90kg-ot. Ennek mar jo nehany eve. A srac azota is koszoni, jol van, tartja a sulyat szepen, oriasit javult az elete. Gyakran kerdezik tole, hogyan birja tartani ezt az allapotot? A valasza: "maratonokat futok" ( ami igaz ). Erre a reakcio: "Jah, hat ugy konnyu!"
Erted, mit akarok ezzel kozolni, vagy kifejtsem jobban?

A Kennedyekre valo celzasod pontosan azt huzza ala, amit irtam. Mo-n elkepzelhetetlen az, hogy az Orbant vagy barmelyik masik tettestarsat meggyilkoljak. Ennek tobb oka van. A legfobb okok kozott szerepel az, hogy szimplan nem erdemes, mert azonnal a helyebe lep egy masik hitvany lehuto. Nincs egy szeretheto, prezentalhato, vallalhato, karizmatikus kozeleti szemely, aki kepviselhetne Mo-t. Az ellopott penzek es lehetosegek nem jonnek vissza egy-ket likvidalt politikustol, mert a rendszer velejeig korrupt es minden az erdekcsoport tagjainal maradna. Tovabba senki sem elegge bator/onfelaldozo/elszant egy ilyen cselekedethez (kozossegi szellem hianya). Vegul es nem utolsosorban: egy ilyen esemeny is csupan vihar lenne a biliben. Mo-n a tarsadalomnak kellene jelentosen megvaltoznia, hogy ertelmet nyerjen egy ilyen esemeny.
Amerikaban fenekestul felfordult minden a Kennedy gyilkossag utan es ez a mai napig erezteti a hatasat. Iszonyu erok es erdekcsoportok mozgatnak ilyen cselekedetet.
Mert leteznek kulonbozo erdekcsoportok, vannak erovel es befolyassal rendelkezo, de kulonbozo meggyozodessel es ideologiaval rendelkezo tarsasagok, akik egymasnak feszulnek a politikai es gazdasagi eletben, egymast ellenorzik, befolyasoljak, megprobaljak kioltani egymas faszsagait.
Ilyen, de meg ennek halvany arnyeka sincs meg Mo-n. Mo-n egyetlen erdekcsoprt iranyit mindent es mindenkit, nincs kontroll, nincs kovetkezmeny.

Balt 2016.06.02. 16:31:10

@plutonic: "Nem ertem, az "okfejtesemben" mivel hoztad osszefuggesbe a 2x W. Bush, vagy akár Clinton, Obama újraválasztásat?"

Azt írtad (kb.): ott van következménye a hazugságnak, mert öntudatosak a választók.

Mindezek ellenére számomra nem pozitív példa Kennedy meggyilkolása. (Pláne az, hogy még ma sem tudunk a dologról lényegében semmit.) Nem tudom, miért kellett lakolnia, de - legyek bár konteóhívő - kötve hiszem, hogy L.H. Oswald volt az egyedüli kitervelő és végrehajtó. Vicces, hogy később soha egyetlen demokrata elnök sem tett lépéseket az ügy felderítése érdekében.

Szóval számomra pont elégséges megoldás, hogy Gyurcsányt és (akkori - meg későbbi) pártját végérvényesen el lehetett küldeni a vérvörösbe, ahová való, bár megértem, vannak ennél vehemensebb polgártársak, akik min. Kennedy sorsát szánnák neki.

plutonic 2016.06.02. 19:18:36

@Balt:

Ertem. Igen, van kovetkezmenye a hazugsagnak, a kerdes az, hogy rajtakapjak e az illetot a hazugsagon. A politika vegtelenul cinikus. Nincsenek illuzioim a politikusokkal kapcsolatban, barhol legyenek is, de azt latom, hogy az embereknek Amerikaban joval nagyobb szerep jut abban, hogy ki kerul pozicioba vagy ki nem, mint pl. Mo-n. Ez igaz akkor is, ha babralnak a valasztasi eredmenyekkel. Azt tudni kell, hogy a Mo-i helyzettel ellentetben Amerikaban sok-sok szempar es ful van a politikusok minden lepesere, akik azonnal riasztanak, ha valami gebasz van. Pontosan ezt irtam az elozo hozzaszolasomban is, hogy a kulonbozo erdekkepviseletek mindent megtesznek azert, hogy kibillentsek a politikai vagy gazdasagi ellenfelet a poziciojabaol. Az egyensuly letezik. Ezzel egyidoben valamennyire megis szem elott van tartva a koz erdeke, mivel ha a koz jol van, mindenki jol van, ez eleg logikus. A kozhiedelemmel ellentetben az eros, jomodu ontudatos nepre jobban lehet epiteni, mint egy elszegenyedett, buta csurhere. Europai peldak is vannak erre, pl. Svajc, bar ott az agyonszabalyozottsag szerintem nehezen elviselheto. De ez csupan az en velemenyem, akik ott elnek, nyilvan nem igy erzik.

Kennedy meggyilkolasat nem pozitiv peldakent emlitettem ( nem az ), pusztan azt akartam szemlelteni, hogy az emberek a vegsokig elmennek meggyozodesbol, de leteznek az ellenerok is, amelyek ugyanennyire elszantak.
Egyetertek veled, ermeszetesen Oswald nem loner volt... Kennedy sokaknak szalka volt a szemeben...

Vegul, nem az a lenyeg, hogy Orban es sleppje mikor bukik meg, hanem az, hogy mikorra jon el az a pillanat, amikor az emberek tobbsegenek elege lesz a sajat hazug, kicsinyes, onzo, beszukult eletukbol es mikor dontenek ugy, hogy ezentul onmagukhoz es masokhoz is oszinten viszonyulva, buszken, felemelt fejjel, eletuk es donteseik kovetkezmenyeit vallalva eljenek. Akkor jon el az ideje az Orbanok bukasanak.

gmiska 2016.06.12. 09:22:16

@Tibi !: De finomkodva hívod "következményeknek" az elvtársi +repressziókat" (megtorlások)

BéLóg 2016.06.15. 19:28:34

Megbukott már? Vagy inkább szentté avatjátok?
süti beállítások módosítása