Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Most ugrik a majom a vízbe

2016. október 03. - Toadwart66

Tölgyes Péter írása

14556659_521334778065368_6177175747181279090_o.jpg

Győztes csapaton soha ne változtass! Remek társaság. Csupa vidám, boldog arc.

A miniszterelnök óriási diadalról beszél, mert többen szavaztak most vasárnap nem-mel, mint 2003-ban, az EU-csatlakozásról tartott ügydöntő népszavazáson igen-nel. A dobogón mellette, mögötte állók még csak kényszeredett mosolyt sem tudtak az arcukra erőltetni. Pedig van rá egy fogadásom, nekik még véletlenül sem jutott az eszükbe, hogy ennél erőltetettebb, egyszersmind árulkodóbb párhuzamba állítás már bravúr lenne.

Orbánt tegnap éjjel meglátogatta régi barátja, Freud: azzal, hogy az EU-csatlakozási referendum igen-jeivel állította szembe az elbukott kvótanépszavazás nem-jeit. Rendesen elszólta magát. Érthető, elvégre valamivel csak meg kellett próbálnia szemléltetni, hogy a nagy zakó, amelyet a választópolgárok hatvan százalékától kapott, valójában a győzteseknek járó sárga trikó, de ezzel akaratlanul is a DK érvelését támasztotta alá a voksolás tényleges kérdését és valódi tétjét illetően.

Ezzel a szembeállítással Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy ha a érvényes lett volna a voksolás, azt előbb-utóbb az országnak az Európai Unióból történő kiléptetésére használná fel. „Győzelmi” beszéde és mai parlamenti felszólalása alapján a kudarc sem igazán riasztja vissza őt attól, hogy kiérezze belőle azt az óriási támogatást, amely már egyáltalán nincs meg az elképzelései mögött. Nem hagyott kétségeket afelől, hogy a tizenöt milliárd forintot felemésztő cirkuszt, érvénytelensége ellenére, továbbra is döntő fegyvernek tartja az Európai Unióval az ország függetlenségének (?) megőrzéséért vívandó harcában.

Azért legalább a tanácsadói - vagy az orvosai? - szólhatnának neki: ha az EU testületei előtt nyomásgyakorlásra, zsarolásra akarja használni az október 2.-ai bukfencet, csak még inkább kinevetteti magát. A politika ugyanis nem igazán honorálja az irracionalitás ilyen mértékű elburjánzását. Persze, ne legyenek kétségeink, az Orbánhoz közel állók egyike sem kockáztatja meg, hogy selyemzsinórt kapjon a Führertől.

Figyelem, produkcióóó: most ugrik a majom a vízbe! És ha a történtekből fakadó következtetéseket végre helyesen vonja le a demokratikus ellenzék, bele is fullad.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr6111763743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.04. 14:43:35

"Ezzel a szembeállítással Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy ha a érvényes lett volna a voksolás, azt előbb-utóbb az országnak az Európai Unióból történő kiléptetésére használná fel."

Orbánnak szüksége lesz az EU pénzére a mostani költségvetési ciklus lejárta, 2020 után is, úgyhogy ez nettó hülyeség.

Átformálni akarja az EU-t a saját ínye kedvére, nem kilépni belőle.

Censored Trompf 2016.10.04. 15:20:35

Nem lehet hogy ez csak egy tényközlés volt, ami nem mellesleg igaz ?

Nevetesen, hogy soha rendszerváltás óta nem szavaztak ennyien semmire eddig egyhangóan a magyar váalsztók ?

Bár ha beleszámoljuk a paranoiát is, az Orbánfóbiát, akkor belátom hogy pusztán a valóság közlése mögött kell valami másnak is lennie.

Tölgyes Péter 2016.10.04. 15:34:43

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Aztán milyen pénzre számíthat Magyarország az EU-tól 2020 után? Mielőtt nettó hülyeségnek minősítesz valamit, tájékozódj.

thegabcsi 2016.10.04. 15:34:52

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

Népszerű elmélet ez az eu megreformálása dolog a fidesz hívők körében, de ez csak annak köszönhető, h kicsit túlértékelik a főni képességeit és lehetőségeit. orbán még ezt az elmaradott kelet-európai szarkupacot is csak erőszakkal és részleges sikerrel tudja a saját ínye kedvére alakítani, ráadásul az egyetlen ütőkártyája az idegengyűlölet, amivel a minap magyarországon is botlott egyet. (az, h ennek semmi következménye, sőt ténylegesen sikersztorit csinálnak belőle itthon, megint csak annak köszönhető, h magyarország egy elmaradott, reménytelen, jobb sorsa sem érdemes szarkupac).

Teljesen abszurd a feltételezés, hogy egy végtelenül korrupt kelet-európai politikus fogja megreformálni az eut. orbán mit tud ajánlani egy nyelveket beszélő, tájékozódni képes francia/német/svéd/holland adófizetőnek, azon kívül, h a migriket toloncoljuk vissza a sivatagba? a pénzetekből kibővítjük a felcsúti stadiont, meghosszabbítjuk a kisvasutat, a maradékot meg offshore cégekbe tolom, ti meg meg is halhattok, de nézzétek csak, milyen szép ez a magyar zászló, ráadásul sok is van belőle és itt vannak mögöttem, tehát jó arc vagyok, minden látszat és milliárdos rokonom/barátom/gázszerelőm ellenére!

Viszont magyarországot örökre megszerezheti, ha kilép az euból, és ténylegesen a saját ínye kedvére formálhatja. Az egy reális, kivitelezhető cél.
(a két sebességes eu terve meg megint csak az jelenti, h magyarország a magból ténylegesen is a peremre kerül, utána orbán többé-kevésbé azt csinál otthon, amit akar, kvázi az eu leszedi a kezét a leszakadó régiókról, és annyit kipumpál még belőle, amennyit lehet, aztán mehetnek a levesbe, majd a körbeért kerítést jobban kell őrizni a magyar migriktől, akik a paradicsomba ácsingóznak).

thegabcsi 2016.10.04. 15:36:39

@Censored Trompf:

egyébként ez igaz, ez valóban csak egy tényközlés volt, ebbe szerintem is erőltetett belelátni, h kivezette volna most rögtön az országot sikeres szavazás esetén.
azzal ráér 2022 körül.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.04. 15:36:43

@Tölgyes Péter:"Aztán milyen pénzre számíthat Magyarország az EU-tól 2020 után? Mielőtt nettó hülyeségnek minősítesz valamit, tájékozódj."

Milyet nem? Mielőtt nettó hülyeséget írsz, tájékozódj.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.04. 15:37:50

@Tölgyes Péter: Még csak azt pedzgetik, hogy 2020 után M.o kevesebb kap, mint addig.

ogli dzsí 2016.10.04. 15:43:55

a legenyhébb jele sem mutatkozik hogy orbán 2022ig ne lehetne miniszterelnök

addigra hol lesz merkel, junker és a többiek? és mikor mondta orbán hogy ki akar lépni?

thegabcsi 2016.10.04. 15:45:12

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

biztos h kevesebbet kap, mert két ciklus jár a felzárkóztatásra, aminek 2021-ben vége.
a föld alapú támogatásoktól tényleg elesnének, ha kilépünk, de ha már a tiéd az összes föld, nem biztos h szükség van a támogatásra - nyilván jól jönne -, de a búzát akkor is el lehet adni az euba, ha mi nem vagyunk tagok. a pénz meg megy a családnak.

orbán jobban jár picit a kétségkívül jelentkező anyagi hátrányok ellenére, ha nem lesz felette az eu, h belepofázzon mindenbe. az átlag magyar nagyon be fogja szopni. a fidesz szavazók is.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.04. 15:48:41

@thegabcsi: "Népszerű elmélet ez az eu megreformálása dolog a fidesz hívők körében, de ez csak annak köszönhető, h kicsit túlértékelik a főni képességeit és lehetőségeit... Teljesen abszurd a feltételezés, hogy egy végtelenül korrupt kelet-európai politikus fogja megreformálni az eut."

Addig, amíg egy Merkel, egy Hollande van hatalmon, nem is. De igen könnyelműen nem számolsz a populizmus, a radikalizmus, a szélsőjobb szélsebes térnyerésével Európában.

Ha a legtöbb helyen idővel az Orbánnal hasonszőrűek jutnak kormányra, akkor onnantól már nem Orbán lesz a kinevetnivaló és szánnivaló kisebbség. Nézd a szűkebb régiót: a V4-et, nézd Lengyelországot. Nem kell messzire mennünk. Ma még kisebbségben vannak az Orbánnal szövetkező hatalmi tényezők, de mi lesz akkor, ha már nem így lesz? Ki garantálja, hogy nem így lesz?

Igenis vannak figyelmeztető jelek, melyekkel nem számolni felelőtlen magatartás. A harmincas években is sokan csak legyintettek, aztán mi lett belőle.

Jakab.gipsz 2016.10.04. 16:30:15

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

Nyugodj bele megreformáljuk az EU-t, de ez nem a fideszesek vagy Orbán főnök dolga, nekik más lesz a feladatuk, éspedig az, hogy féken tartsák a népet. Mert ha a nép megtudja, az igazságot a hozzátok hasonló hazudozókról, az igazságot - és megtudja teljes bizonyossággal-, erre mérget vehetsz, legyen olyan szervezett erő, amelyik féken tartsa a felbőszült népet.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.04. 16:32:30

@Jakab.gipsz: "Mert ha a nép megtudja, az igazságot a hozzátok hasonló hazudozókról, "

Hülye vagy, vagy csak nem tudsz olvasni?

Tölgyes Péter 2016.10.04. 16:34:13

@ogli dzsí: Kívánom, hogy neked is jöjjön el a Hitlered, mint megoldás, avagy az Endlösung, ahogy a németek mondták - ahogy a hatmillió zsidónak eljött.

Ha valóban tilos lenne beszélni róla, te is hallgatnál - igaz, akkor legalább bölcs(ebb) maradtál
volna.

Netuddki. 2016.10.04. 16:49:16

@Censored Trompf: "Nevetesen, hogy soha rendszerváltás óta nem szavaztak ennyien semmire eddig egyhangóan a magyar váalsztók ?"

Mégis kialópikula szavazott volna igennel te ratardált erre a kérdésre?

Amúgy meg hónapok óta azt az agitpropot nyomatja a fidesz, hogy az úgynevezett ellenzék ide akarja telepíteni a migráncsokat. Lehet látni mennyire volt ez igaz. Mert ha az lett volna nem ennyi igen szavazat lett volna.
Tetves, hazug, tolvaj orbán banda!

dr. mesterséges színezék 2016.10.04. 17:09:17

@Tibi !: Leginkább az a nagy büdös indikátora annak, hogy az egész cirkusz cirkusznak volt szánva, hogy a végén, érvénytelen eredménnyel pont azt teszi Viktor, amit eddig: amit csak akar.

Tölgyes Péter 2016.10.04. 17:13:17

@ogli dzsí: Látom, nem egyszerűen antiszemita vagy, a szövegértelmezéssel is meggyűlik a bajod. Neked úgy tűnt, hogy én aggódnék érted? Épp fordítva. Én a "magadfajtákkal" - hogy stílszerű legyek - nem bánnék kesztyűs kézzel. Majd az élet úgyis megtanít arra, hogy ne származásuk, vallásuk, nemi identitásuk szerint ítéld meg az embereket, hanem annak alapján, hogy: milyenek.

Jakab.gipsz 2016.10.04. 17:16:15

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Te vagy hülye. Miért értsem én azt amit Te a fejünkbe akarsz sulykolni, csak mer sztereóba hazudoztok indexes barmok még nincs igazatok. Egyenlőre ennyi.

dr. mesterséges színezék 2016.10.04. 17:35:15

@ogli dzsí: Tekintetbe véve a keresztény világ kamattiltó hitelezési szabályát, amely de facto megszüntette a hitelezést (mert hülyék azért nem voltak, csak hipokriták), az így generált problémára adott mózeshitű importot, majd az eladósodás után a fizetés helyetti elkergetést elég kurtán fogalmaztad meg.

Nyilván feledékenységből.

dr. mesterséges színezék 2016.10.04. 17:38:59

@Jakab.gipsz: Ne kíméld őket, adj nekik!
Biztos forrásból tudom, hogy az "egyelőre" szót is az indexesek találták ki. Nehogy diadalt érezzenek azért, mert elkezded használni! Soha ne állj be a sorukba!

ludwigvan 2016.10.04. 18:48:34

Egy kicsit hagy okoskodjak már én is. Ennek a népszavazásnak elméletileg négy kimenetele lehetett volna: A nemek nyernek, és érvényes; a nemek nyernek, de érvénytelen; az igenek nyernek, és érvényes; az igenek nyernek, de érvénytelen. Igaz? Előre látható volt, hogy a nemek győzelme esetén, akár érvényes, akár nem, ugyanaz fog történni: ezt látjuk most. Az is biztos, hogy az igenek győzelme esetén, akár érvényes, akár nem, megbukik a kormány. Igaz? Én tényleg mindenkinek megértem az érveit a nem meg a távolmaradás mellett, de amit leírtam, az köztudott. Ennek ellenére a szavazásra jogosultak 0,7%-a válaszolt igennel. Tehát kevesebb mint egy százalék akart változást. Persze, tudom, hogy az élet nem csak matematika. Vannak érzelmek is, amik fontosabbak, mint az észérvek. És ennek nagyon örül a kormányunk.

dont be such a jew 2016.10.04. 18:57:54

'Persze, tudom, hogy az élet nem csak matematika. Vannak érzelmek is, amik fontosabbak, mint az észérvek. És ennek nagyon örül a kormányunk.'

- mer aztán a 2010es nettó átlag 125ezer magyar forintokat meg a 36%-os SZJA-t erre a hatalmas bérre nyilván azér utasítják el a zemberek mer nincs agyuk, igaz?

vackor1 2016.10.04. 19:16:31

Valaki írta, hogy kevesebb pénz jön majd vagy jönne.
Szerintetek ogv-t mennyire érdekli MÁR a pénz? Sokkal jobb neki, ha nincs felette az EU, amúgy se nagyon viseli ha nem ő a leglegleglegleg mindenben.
Ezt olvastátok?

444.hu/2015/04/23/a-story-2009-es-konzervsztorikkal-adta-el-orban-viktort-es-a-feleseget .... na, ilyen ember vezeti az országunkat , ennek rajong 2 millió agyhalott....

Csak, hogy tisztában legyetek - pénzügyi vonalon mozgó volt Fideszes államtitkártól hallottam , amit egyébként nagyjából mindenki sejthet is , hogy - ő a leggazdagabb magyar humanoid ( mert embernek nem nevezném ) .
Valószínűleg "kicsit" képben van az ember, konkrét nevet mondott pl., hogy lézerúrfi kivel múlatta az időt az ominózus londoni útján , más forrásból teljesen véletlenül tudom, hogy nevezett médiakurvoid tényleg nem volt itthon azokon a napokon.

dont be such a jew 2016.10.04. 19:28:51

@vackor1: 'pénzügyi vonalon mozgó volt Fideszes államtitkártól hallottam , amit egyébként nagyjából mindenki sejthet is , hogy - ő a leggazdagabb magyar humanoid '

azt is mondták már hogy legalább 500 milliárdja van, azaz jóval több mint csányinak

és azt is hozzád hasonló IDIÓTÁK mondták (szerinted Orbán EUs ellenségei közül egy se találta ennek a péznek a nyomát se, holott OV 25 éve csúcspolitikus, mi? Thheeeeeeee FASZKRIKA, theee!

dunántúli gyerek 2016.10.04. 19:30:08

@dont be such a jew: zöld dossziéba lesz az orbán pénze vagy a bajai DKs cigánynál

dunántúli gyerek 2016.10.04. 19:31:03

@dont be such a jew: akkor látott ez államtitkárt amikor pinát! nyííííhahahhahahaha

Visceroid 2016.10.04. 19:32:23

"Győztes csapaton soha ne változtass! Remek társaság. Csupa vidám, boldog arc."

Hát na, így ránézésre azt üzenik a népnek, hogy "ha pattogsz lecsapunk, köcsög gyerek". És nem ez a politikájuk lényege?

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.04. 20:02:18

@Jakab.gipsz: ".Te vagy hülye...csak mer sztereóba hazudoztok indexes barmok"

Tényleg én vagyok a hülye, de azért mert visszajövök, hogy utána ilyeneket olvassak. Fideszes hazudozó vagyok, most meg indexes is vagyok: tőled eddig felém ennyire tellett, de érdemi mondanivaló az persze nem.

Tulajdonképpen mi a bajod? Én állítottam valamit. Kétségbe vontam, hogy Orbán ki akarja vezetni M.-o-t az EU-ból, azon egyszerű oknál fogva, mert igenis szükség lesz ezután is az eu-s pénzekre. Hazánk tőkeszegény, minden infrastrukturális fejlesztés (közút, vasút, stb), iskola-óvoda-és kórházfelújítás, stb. minden faszom eu-s forrásokból valósult meg az elmúlt 12 évben.

M.o az EU lélegeztetőgépén van most is, és jelen állapotából kiindulva még arra rákényszerülve lesz 2020-ban, '30-ban, meg '40-ben is. Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne ezt belátni. Ettől lennék orbánista hazudozó? Kretén egy ország ez...

Ha másképp látod, írd le. Azt is, ha szerinted hülyeség, hogy mint írtam, beteges küldetéstudatával "megáldva" Orbán nem kíván megállni M.o határainál, hanem ha lenne rá módja, az egész EU-t is a saját képére formálná. Lehet ezen most még röhögni, de a populizmus, az ostobaság és a szélsőjobb rohamos terjedése a kontinensen legalábbis óvatosságra inthetne mindenkit. De én vagyok a hülye, aki ezt látja, és le is merészeli írni.

Csak aztán nehogy te foss a legjobban, ha majd azt látod, hogy Francia-és Németországon át idővel mindenütt az Orbánhoz, és Kaczynskihez hasonló rémséges alakoknak szavaznak bizalmat a választók. Az lesz az új Európa, abban pedig messze nem Orbán lesz a megvetendő kisebbség.

Ne így legyen!

1ghost 2016.10.04. 20:07:23

@Bajer Zsolt:

Zsóti te már majdnem olyan hülye vagy, mint az igazi.

dr. mesterséges színezék 2016.10.04. 20:26:53

@ogli dzsí: Azért mielőtt elkezded örömödben hordani a rőzsét, gondolj bele, hogy strapás lesz másfélmilliárd kínait lezsidóznod és rábírnod, hogy álljon a rakás tetejére.
De ne csüggedj, azért még juthatsz olyan magasra, mint Szálasi nemzettestvér (az ég adjon olyan nevenapját nekije, ahol most van, amilyet megérdemel!).

dr. mesterséges színezék 2016.10.04. 20:35:08

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: "Csak aztán nehogy te foss a legjobban, ha majd azt látod, hogy Francia-és Németországon át idővel mindenütt az Orbánhoz, és Kaczynskihez hasonló rémséges alakoknak szavaznak bizalmat a választók."

Szar egy világ lesz. Egyetlen, sovány vigaszomat Viktor képe jelenti majd, amikor a szinkrontolmácsok a fülébe suttogják az említett alakok beszédei közben, hogy "elnézést, miniszterelnök úr, ezt nehéz magyarul visszaadnom, de jó közelítéssel az hangzott el, hogy 'osztjónapot'".

ludwigvan 2016.10.04. 21:14:17

@dont be such a jew: Én nem írtam, hogy az embereknek nincs agya, de ha te így értelmezted, akkor neked nincs sok. A 125 ezres nettó bérre a 36% adóval meg nincs is igazad: a 420 ezer bruttó fölötti résznek volt 32%-os adója. A 125 ezret meg ha mondjuk csak cigire költötte a 2010-es munkás, akkor abból 215 dobozt vehetett, ma ez 215 ezer forint, nem 168 (ez a mai átlagnettó). Szóval nem is élünk jobban. De ettől még, mint írtam, minden szavazási érvet megértek, csak nem látom, hogy akarnának változtatni az emberek. Volt rá lehetőség, nem éltek vele. Most már elég fölösleges hitlerezni meg rettegni a fühertől.

Márk_Márk 2016.10.04. 21:19:03

Igazából ha a mostani 44 (45?) százalék helyett 75% megy el szavazni (erre még sosem volt példa Magyarországon a rendszerváltás óta), akkor ez a 3,3 millió nem szavazt akkor is kb. 54%-os fölényt hozott volna, ha mindenki más (aki most otthon maradt) igennel szavaz.

Szóval lehet, hogy mégis érdemes 3,3 millió AKTÍV választó szavazatát figyelembe venni. Akkor is, ha érvénytelen volt a szavazás - ami tulajdonképpen semmire nem kötelezi a kormányt, mivel véleménynyilvánító népszavazás volt.
Azaz nem arról kellett dönteni a népnek, hogy mit tegyen vagy mit ne a kormány, hanem csak elmondhatta (volna, a sok barom) a véleményét migránsügyben.
Aki nem tette, legalább ne pattogjon, mint kecskeszar a deszkán.

Mondom ezt úgy, hogy nem nagyon szoktam egyetérteni a Fidesszel, Orbánt meg kifejezetten rühellem.

Bogyó 2 2016.10.04. 21:45:39

@Censored Trompf: "soha rendszerváltás óta nem szavaztak ennyien semmire eddig egyhangóan a magyar váalsztók ?"

Igen. Pont ez mutatja azt, hogy egyre nyilvánvalóbb, hogy ahhoz a rendszerhez térünk vissza. Megfélemlítés, manipuláció, vagy a kérdés nyilvánvalósága és ezért a szavazás feleslegessége miatt. Ez a népszavazás is annyi értelemmel bírt számunkra, mint egy kádári Népfront választás. Legitimizáltuk azt, amit a hatalom már úgyis eldöntött, csak kellett hozzá a cirkusz. Számukra volt értelme, ellenünkben. És ezért nem beszélhetünk már a polgárok érdekében működő államról, demokráciáról.

Bogyó 2 2016.10.04. 21:59:08

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Pedzegetik? Lejárnak a felzárkóztató támogatások. Ott kellene tartanunk mint a szlovénok, csehek, szlovákok, észtek, lettek. De nem tartunk ott, és bizony nemcsak Gyurcsány miatt, aki csak a gazdaságot kúrta el a fidesz asszisztálásával. A fidesz a jogállamot is szétveri, a gazdaság fő mutatót kifelé úgy tette rendbe, hogy hosszú távon nem lesz fenntartható az egyensúly, illetve komoly társadalmi ára van, az ország kettészakad, a vidék és a falvak tönkremennek, pedig ők szavaztak hűséges jobbágyként rájuk, de a földesurak a II. kerületben szeretnek lenni. Lesüllyed a vagyonnal nem rendelkező munkából megélni szándékozó réteg, legyen az kétkezi munkás vagy értelmiségi. A hatalomváltás, politikai váltógazdaság megszűnik, a szavazások mindig a fidesz elsöprő győzelmeiről szólnak és lesz az a réteg, amelyiket ez folyamatosan boldoggá tesz, mert mindig lesz egy kicsi ellenzék, aki eljátssza a csúnya ellenség szerepét, akit jól le lehet győzni. Generációkra rendezkednek be családjaikkal az új arisztokrácia képviselői, nekik persze majd lesz vízumuk, hogy abba a csúnya migránsos Nyugat-Európába menjenek tanulni, szórakozni koncertre, buliba focimeccsre.Mi meg örülünk, ha látunk mindebből valamit a tv-ben két Szulejmán között.

Bogyó 2 2016.10.04. 22:03:41

@ludwigvan: Igen, és el tudom képzelni hogy főhetett a fejük, hogy esetleg az igenek nyernek. Annyira bizonytalanok voltak, hogy úgy döntöttek, megkérdezzük az embereket. És milyen érdekes, a nemek győztek. Tényleg érdemes volt erre kiadni 15 milliárdot, mert ez nagy dilemma lehetett egy ilyen megfogalmazású kérdésnél.

Bogyó 2 2016.10.04. 22:08:54

@Bajer Zsolt: Ugye nem tűnt fel, hogy a demokratikus ellenzék egyáltalán nem kampányolt az igen mellett, csak a félellenzéki Fodor. Így szokás nálatok hazudni. A demokratikus ellenzék az otthon maradottak meg az érvénytelenül szavazók között van. Hogy mennyien, nem tudjuk. Minden bizonnyal kevesen. De valójában ez neked se olyan jó, mint hiszed.

Tölgyes Péter 2016.10.04. 22:10:48

@ogli dzsí: Büszke vagy a felkészültségedre, pedig csak zagyvaságot hordasz össze. Attól, hogy az argóban vannak a szónak mellékjelentései, te még antiszemita vagy és mint ilyen, csak sajnálni tudlak. Tényleg elhiszed, hogy valamiféle állandó tulajdonságok jellemeznének népeket? Micsoda baromság ez?

Ha nem vendég lennék itt, már kívül találnád magad, mindazokkal, akik összetévesztik ezt a blogot a barikad.hu-val vagy bármelyik más szélsőséges portállal.

Bogyó 2 2016.10.04. 22:14:02

@Márk_Márk: "hanem csak elmondhatta (volna, a sok barom) a véleményét migránsügyben."
Értem. És te elmondtad?

Neked az a véleményed, hogy ne fogadjunk be külföldi állampolgárokat, de ha az OGY be akarja fogadni, -mondjuk a 2018 utáni ki tudja milyen - akkor hadd tegye?
Mert erre szavaztál.

dr. mesterséges színezék 2016.10.04. 22:23:03

@thegabcsi: "Népszerű elmélet ez az eu megreformálása dolog a fidesz hívők körében"

Lassan mindennap leírom: a dolog ott kezdődne, hogy közös eus külpolitika. A közös külpol viszont éppen Vikiék kedvenc játékszerét, a kinn is-benn is figurát csavarná ki a kezükből, eszük ágában sincs ilyennel előállni.
Lesz itt rögtön a szaktárca évszázadokra visszamenő árvalányhajas sikerágazat a habonyi történetírás szerint, csak vesse fel valaki az integrációnak ezt a fázisát.

sumes67 2016.10.04. 22:37:14

Emlékeztető!
Kedves barátaim, viki, feri,gabi!
Legutóbbi beszélgetésünk -és dellaosztásunk- alapján irásban is....:
Mint a népesség (a droidok) legnagyobb képviselői az alábbiakban maradtunk:
60/21/19%
Ez lesz 18-ig a pénzosztás alapja.
Közös feladat marad, hogy az oktatás színvonalát tovább csökkentsük, mindnyájan utáljuk az okosokat, csak a baj van velük. Tilos továbbá a vállalkozás ismeret,és a pénzügyi alapismeretek,(főleg a kamat, kamatos kamat) széles körű tanítása. Persze speciális helyeken mehet, ott, ahová az utódaink járnak. Főiskolai helyek szűkítése, az a kevés aki kitanul, elmegy, nincs velük gond, utódaink pedig átveszik a stafétát, mint mi.
Az orvosi ellátás még mindig túl jó, így kevesen mennek át a privát szférába. Tovább romboljuk, piacot teremtve.
2020-ig még jön az eus lé, maxra állítjuk a pénz szivattyút. Amennyire lehet mindenki tarcsa vissza a buzgó mócsingjait, mert a balhék miatt levonások lesznek.
Legközelebbi osztás csütörtökön, andy hozzá a lét, nagy autóval gyertek. Vagy helikopterrel.

wolves84lb 2016.10.04. 22:37:59

@ludwigvan:
"Ennek ellenére a szavazásra jogosultak 0,7%-a válaszolt igennel. Tehát kevesebb mint egy százalék akart változást."

Azt azért ne felejtsd, hogy ezt egy nappal a szavazás előtt dobták be, amikor már mindegy volt, főleg, hogy akkor még élt a remény, hogy egy sikertelen népszavazás után nem majomkodnak. Hidd el, ha már az elejétől ez lett volna a tét, hogy ha az igenek győznek, lemond viktor, jópáran elmentünk volna jelezni neki, hogy elég volt.

De ahogy nem az ország jövőjéről szólt a szavazás, úgy sajnos nem is a kormányról.

wolves84lb 2016.10.04. 22:41:56

@dont be such a jew: szerinted orbánnak EU-s ellenségei vannak? Ó, te szánalmas kis barom, te...

wolves84lb 2016.10.04. 22:47:16

@Márk_Márk: te, ezt már beírtad más néven más poszt alatt...még jó, hogy nem vagy fideszes. ezekért is pénzt kaptok? Ennyire alacsony a szint a fideszben?

dr. mesterséges színezék 2016.10.04. 22:49:19

@wolves84lb: Bayer sváb. De nem ettől van ugyanabból az anyagból gyúrva, mint a pártfőnöke: nem született, hanem autodidakta ejakulátum.

Márk_Márk 2016.10.04. 22:52:13

@wolves84lb:
Lehet, hogy beírta más is, de az nem én voltam. Tudod, veled ellentétben mások képesek gondolkodni is, és ez azért nem olyan kurva nehéz matematika, hogy csak én jöjjek rá egyedül. A négy alapművelettel megoldható.
Én ugyanezen a néven írtam be máshová is.

És a hozzád hasonló egybites agyú barmokkal ellentétben én képes vagyok függetleníteni a véleményemet attól, hogy melyik párt mondja azt, amivel egyetértek, nemcsak bégetek, mint a hozzád hasonló birkák azt, amit a szájukba adnak.

Márk_Márk 2016.10.04. 22:53:21

@Bogyó 2:
Nyuszika, akkor tanuld meg értelmezni az elolvasott szöveget. Mert nem.

2016.10.04. 22:56:30

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: "Orbánnak szüksége lesz az EU pénzére a mostani költségvetési ciklus lejárta, 2020 után is, úgyhogy ez nettó hülyeség."

Orbánnak külföldi pénz kell ahhoz, hogy az ország látszólag életben maradjon. Neki tökmindegy, hogy ez az EU-tól, az oroszoktól vagy akár az Iszlám Államtól jön, csak jöjjön. A lényeg, hogy aki adja, őt ne baszogassa azért, mert a pénz nagy részét nem az országra költi.

illaim 2016.10.04. 23:03:59

Tisztelt Tölgyes Péter! Gondolom ha tudtál volna róla, akkor a mostani írásod hivatkozna rá!
De mire is? Erre az eddig elhallgatott tényre!
"Az Európai Tanács (ET) elnöke hivatalos levélben erősítette meg, hogy februárban Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára – mondta a Demokratikus Koalíció szóvivője.
A levél szerint a miniszterelnököket és elnököket tömörítő Európai Tanács egyhangúlag fogadta el a határozatot, vagyis a dokumentumot Orbán Viktor is aláírta.
Orbán Viktor magyarázattal tartozik az országnak, hogy miért "hazudta magát" kvótaellenes politikusnak és miért kezdeményezett népszavazást a saját döntése ellen – mondta."
Mert a "szegény" Orbánt becsapták a miniszterelnök társai. LOL Közben aljas módon hazudik!!!!!!!!!!! Ezt kell terjeszteni minden eszközzel! A magyar miniszterelnök a saját döntése ellen írat ki népszavazást, a hozzátartozó gyűlöletkampánnyal együtt 15 milliárd közpénzből! Már azon se csodálkoznék ha egy orvosi grémium tényleg megállapítaná, hogy skizofrén !

thegabcsi 2016.10.04. 23:22:46

@ogli dzsí:

akkor had emlékeztesselek már a saját csökött hitvilágodból fakadó ellenmondásokra:
tekintve, h a zsidóké az USA, elég nagy fórjuk van a népeddel és az összes többi másik néppel szemben.
Övék a világ legnagyobb gazdasága, a világ minden pénze, és a világ toronymagasan legerősebb hadserege (sőt, lehet h gyíkemberek is a szövetségeseik).
tehát amikor a néped nekiáll zsidókat égetni, és ez mondjuk nem tetszik a többi zsidónak, akkor kb. 8-10 óra alatt tudják az egész népedet eltörölni a föld színéről.
sajna a zsidók soha nem voltak ennél erősebbek, ha úgy tetszik, az összes többi nép addig fingja tele a légkört, amíg ők jónak látják.
szóval azér nagyon ne kezdj hozzá a zsidó égetéshez az újpesti panelodban, mert még a végén ráfaragsz. :)
.

dr. mesterséges színezék 2016.10.04. 23:31:27

@Márk_Márk: Jó, majd szerzek sablont az orrpróbához.

morph on deer 2016.10.05. 00:33:39

@dr. mesterséges színezék:
"Bayer sváb."
(...Családból származik.)

Ja, ezt tudjuk.
Én azért nem vagyok benne biztos, hogy a postás is az volt, ahogy így elnézem...

Nzoltan 2016.10.05. 06:51:16

@thegabcsi: Én nem látom olyan nagyon borúsan a dolgot. Eu előtt is megvoltunk valahogy, utána is megleszünk. Az eu-nak is fontos, hogy gazdasagilag ne szakadjunk el tőle. Különben hova építené az olcsón termelő üzemeit? Szlovákia is drága lett.
Egyébként olyan nagy gazdasági fellendülés nem lett a csatlakozás óta. Az uniónak soha nem volt érdeke.

nu pagagyí 2016.10.05. 07:07:34

Azt hiszem a rezsim veszélyesebb lett a bukta után. Lehullt az álarc, immár erőszakkal viszik végbe az eredeti, eddig gondosan titkolt célt, az ország kivezetését az EU-ból. Az EU tagság ugyanis komolyan akadályozza a lopott közvagyonból és közpénzekből kiépített földesúri és oligarcha rendszer megszilárdítását. A bukás arra is jó volt, hogy kiderüljön az eddig is sejthető titok, a Jobbik csak a Fidesz kreatúrája. A két fasiszta párt most nyíltan összebútorozik.

Itt az ideje, hogy megvédjük az ország EU tagságát, amely a fasiszta rezsimmel szemben némi garanciát jelent az emberi jogok érvényesülésére és komoly gátja a nép kisemmizésének.

nu pagagyí 2016.10.05. 07:21:44

@Nzoltan: Az Orbán rezsim előtt elég jól fejlődtünk, rengeteg infrastrukturális beruházás valósult meg, az Orbán által körberihangált "stratégiai cégek" is akkor települtek ide. Azóta viszont minden fejlesztésre szánt EU-s forrást azon melegében ellopnak (elműlt 6 év), más meg nincs, ráadásul az ország tartalékait is eltapsolták. Csak össze kell hasonlítani Csehország, Lengyelország, Szlovákia és a balti államok fejlődését a mienkkel és rögtön látszik, hogy a jobb esetben stagnálás, valójában visszaesés nem az EU miatt van, hanem a korrupt és tolvaj helyi hatalom az oka.

2016.10.05. 07:21:57

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Felesleges magyaráznod dolgokat olyan embereknek, akik csak addig látnak, hogy "Orbán takarodj" vagy "Gyurcsány takarodj".

nu pagagyí 2016.10.05. 07:30:10

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Nincs olyan EU, amilyet Orbán szeretne. Az EU csak a kölcsönös bizalom és egymás tisztelete esetén működik. Nacionalista, csak saját érdekeiket érvényesítő országok nem alkothatnak egymást segítő demokratikus szövetséget, csak amolyan "erősebb kutya baszik" típusút. Olyanból pedig egy kis országnak jobb lenne kimaradni, ami persze egy ilyen átrendeződés esetén, nem lesz lehetséges. Orbán olyan világrendet akar, amelyben ő már csak egy bábkormány feje lehetne.

nu pagagyí 2016.10.05. 07:41:03

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Orbánt nem érdekli, ha a nép nyomorog. Ha már végre övé és maffiózó társaié lesz az ország nem kell neki az EU, megél az emberek kifosztásából, cselédsorba taszításából és ebbe jobb ha nem szól bele más. A Horthy rendszer viszonyait akarja megvalósítani, de sajnos nem olvasta végig a történetet.

2016.10.05. 07:49:44

@nu pagagyí: "Nacionalista, csak saját érdekeiket érvényesítő országok nem alkothatnak egymást segítő demokratikus szövetséget, csak amolyan "erősebb kutya baszik" típusút. "

A nacionalista címkét azt kihagyhatjuk, de Németország és gyakorlatilag az összes nyugati ország pont ilyen politikát folytat. Az erősebb kutya baszik.

bgp 2016.10.05. 08:08:54

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Bocs, de attól, hogy orbánnal hasonszőrű gecik lesznek hatalmon az EU-ban, az még nem jelenti, hogy haverok is lesznek :D

bgp 2016.10.05. 08:10:52

@nu pagagyí: Ezt gondolom úgy akarja elérni, hogy Putyin alá teszi Magyarországot. Ruszkik haza, aztán 20 év műlva már itt sírnak utánnuk.

Tölgyes Péter 2016.10.05. 08:16:04

@illaim: Tudtam róla, hiszen EU-képviselők egy része már beszámolt róla a nyilvánosságnak. Azért nem említettem meg, mert az aktualitással foglalkoztam, azzal, hogy a két, egymástól eltérő szerepű voksolás, a 2003-as ügydöntő és a mostani kvótanépszavazás adatainak erőszakolt, mesterkélt összevetése mennyire leleplezi Orbánt. Hogy a menekültkérdés mennyire csak eszköz a kezében ahhoz, hogy akár az EU-kilépéshez is támogatást kapjon, és hogy tesztelje tábora aktuális állapotát. Tizennyolc milliárdért....

Nzoltan 2016.10.05. 08:30:31

@nu pagagyí: A stratégiai cégek többségéban akkor is jöttek volna, ha nem vagyunk EU tagok. Cserébe a mezőgazdaságunkat gúsba köti az EU-s kvóta. Pedig húzóágazat volt a ráépült iparággal együtt. Mondjuk magát az iparágat már előtte szétkurták a komcsik a privatizációval.

Nzoltan 2016.10.05. 08:33:00

@Tölgyes Péter: Szerintem az túl van dimenzionálva. Ha az EU-s mainstreem nem változik, hamarabb szétesik az únió minthogy kiléphetnénk belőle.

dr. mesterséges színezék 2016.10.05. 09:10:32

@Nzoltan: Nyilván azért folyik a tülekedés a földekért, hogy a tulajdonosa/birtokosa "gúsba" (magy... izé, MAGYARul: gúzsba) legyen kötve.

Hari Seldon 2 2016.10.05. 09:52:32

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:
Én is azt gondolom, hogy nem kell neki EU pénz ,már. Minek? Ellopott már mindent. Most már csak a hatalom kell. Hogy ne tudják befolyásolni kívülről.
Ezért kezdte el ezt az összehasonlítási célozgatást. Ő nem mond semmit sem véletlenül. Már ráépül a következő kampány. A nép véleményét is lassan lehet megváltoztatni (mint a tankhajó irányát) de ha átáll egy másik irányba, az akkor ott is marad sokáig...
És hát íme, pénzcsap is hamarabb záródik el, mint gondolnánk:
index.hu/gazdasag/2016/10/05/minden_unios_forrast_megtagadhat_brusszel_magyarorszagtol/
Ettől kezdve nincs mit osztani a maffiájának, tehát okafogyott az EU.

Hari Seldon 2 2016.10.05. 10:01:51

@Nzoltan:
Nem hiszem, hogy szétesik. Itt már vörös szőnyeggel várják a brit bankokat, és Frankfurtban is készülnek. Mindenki alig várja, hogy eddig a legnagyobb kerékkötő lelépjen.
Az UK-t visszalövik a 70-es évekbe, hiszen az összes iparuk külföldi kézben van.
A Renault már elkezdte pumpolni a Májusi Teréziát, hogy kell neki kompenzáció az új típusok gyártására. (Elég nagy média vízhangot kapott itt.) Erre nem mondhat egy brit miniszterelnök igent, mert akkor mi lesz a tekintélyével. Úgyhogy ugrik 10000 munkahely, plusz a legnagyobb kapacitású angol autógyár. Ugyanez Toyotával, BMW viszi a Minit Hollandiába. Gyakorlatilag ugrik 200 000 munkahely pár éven belül. Plusz ha nem kapják meg a passportingot a pénzintézetek lelépnek (és majd hülye lenne az EU megadni, ha már az UK volt szíves lábon lőni magát) .
Szóval a lényeg, hogy a maradék Európa sokkal egységesebb lesz (mármint itt, a magországokban) mint az UK-val lenne.

nu pagagyí 2016.10.05. 10:07:52

@Nzoltan: Volna, volna. A tény, hogy az utolsó komoly hozzáadott értéket biztosító cég a Mercedes volt, annak is 7-8 éve. Az országban nem épült semmiféle használható infrastruktúra, a tartalékokat viszont felélték (nyugdíjmegtakarítások, devizatartalék), megágyaztak a közművek lerohadásának, lepusztították és eladósították az egészségügyet és az oktatást. És persze mindeközben irtózatos mennyiségű pénzt loptak el már ránézésre is maffiózónak tűnő strómanokon keresztül, a teljes EU-s fejlesztési támogatást és minden hazai forrást.

nu pagagyí 2016.10.05. 10:17:41

A gyűlölet "új egységére" egy másik egységet kell létrehozni, amely az európai értékrend és az EU tagság mellett áll ki. Mivel népszavazást nem lehet kezdeményezni ilyesmiről a rezsim szervezeti és működési szabályzata szerint, ezért egy komoly tüntetéssel kellene jelezni a legeslegújabb egységet, lehetőleg még a fasiszta koalíció, szándékosan nem EU konform törvényeinek elfogadása előtt. Biztosan van 3,3 millió ember, akinek fontos a saját szabadsága, az EU-n belüli szabad utazás, vállalkozás, munkavállalás és letelepedés joga, akinek fontos az, hogy önerőből is boldogulhasson saját hazájában, nemcsak strómanként vagy cselédként.

dr. mesterséges színezék 2016.10.05. 10:33:53

@nu pagagyí: "Biztosan van 3,3 millió ember, akinek fontos a saját szabadsága, az EU-n belüli szabad utazás, vállalkozás, munkavállalás és letelepedés joga, "

Annyi biztosan van.
Csak az az egy ember hiányzik, aki hívhatná őket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.05. 10:54:54

@Censored Trompf: Egy év múlva dübürüg majd ey hasonló gyűlöletkampány egy népszavazással a végén. Az majd az EU-ból való kilépésről fog szólni. És a fidesz agitropos nickek, akik most azt mondják, hogy ilyemiről szó sincs, itt fognak agitálni az EŰU ellen és libsi nihilistáznak mindenkit, aki maradna. Emlékezz majd a szavaimra.

nu pagagyí 2016.10.05. 11:01:05

@dr. mesterséges színezék: Most itt a jó alkalom. Tudatosítani kell a führerben a bukást, mert nem érti. Üzenjünk neki, hogy megértse.

nu pagagyí 2016.10.05. 11:10:07

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Az EU demokratikus alapon működik, saját választott képviselőink ülnek a parlamentben, egyenjogú tagok vagyunk, baromi sok pénzt kapunk, hogy kikecmeregjünk örökölt nyomorunkból. Minden más rendszerben pont olyan alárendelt szerep vár ránk, amiben évszázadokig volt részünk. Mi nem lehetünk Svájc, sajnos átjáróház vagyunk, ráadásul a szomszédaink étvágyának célpontja.

2016.10.05. 13:02:00

@nu pagagyí: Dehogyis vagyunk egyenjogúak.... Az már más kérdés, hogy minden más rendszerben rosszabb volna. De attól még nem vagyunk egyenjogúak. Az csak duma.

Sascha Braun 2016.10.05. 13:48:44

A facebook-os ismerősök retardáltságának a szintjét azon lehet lemérni, hányszor posztolnak valami bődületesen ostoba konteót és bizonygatják nagy átéléssel/felháborodással az igazukat. Ilyenek a chemtrail, a gyógyító angyalok, a gyíkemberek, és az is, hogy Orbán ki akar lépni az EU-ból és titokban ezt készíti elő. Ilyenkor csak szomorúan pislogok, hogy "csórikám, nem gondoltam volna, hogy szegény ennyire ostoba, egész normálisnak tűnt" Hihetetlen, hogy 2016-ban épeszű, felnőtt emberek ennyire el vannak rugaszkodva a valóságtól és be vannak ragadva a saját kis világukba, ahol róják a végeláthatatlan köröket, mint egyszeri bolond a kipárnázott szobájában. Néha nem árt körbenézni a világban, elolvasni más újságokat, meghallgatni más véleményeket, hogy lássuk, odakint van egy másik valóság is.

Sascha Braun 2016.10.05. 13:54:09

@Narancsseggű Mandrill: Én csak azt sajnálom, hogy nincsenek olyan fogadóirodák, ahol az emberek szabadon föltehetnék a pénzüket egymás véleménye ellen. Én például gyakorlatilag bármilyen összeget szívesen föltennék a véleményeddel szemben szinte tetszőleges odds-ra. Aki veszít, fizet. Rögtön mindenki visszavenne a nagyotmondásból és az ostoba konteókból :)

irónika 2016.10.05. 14:14:01

@Tölgyes Péter:
Szerintem az igazi freudi kiszólása nem ez volt, hanem az, hogy annyi embert állított maga mögé.
Eddig minden alkalommal, ha valóban győzött, akkor egyedül állt ki, mögötte csak zászlók voltak.
Veszetni szokott sok emberrel a háta mögött, szóval ő most (is) úgy érezte veszített, ezért álltak ki mögé a csapattagok, kommunikációban meg nem volt más választása, mint csúsztatni, hazudni. Újságírókat elzavarta, nehogy kérdésekkel megzavarják az ünneplést, de hát az sem volt, meert csak győzelemt szoktak sokáig ünnepelni.
11-re meg már sehol sem volt senki.

dr. mesterséges színezék 2016.10.05. 14:50:38

@irónika: "Szerintem az igazi freudi kiszólása nem ez volt, hanem az, hogy annyi embert állított maga mögé."

Fel se tűnt, de tényleg. Megkomponálta ugyanazt az "hú de erősnek látszunk együtt" csoportképet, amivel 2008-ban Fletó még szánalmasabban jött ki a népsavazásból, mint ha nem játszik rá.

2016.10.05. 15:14:41

@nu pagagyí:

Hát miféle egyenjogúság az, ahol más országoknak nem kell betartania a költségvetési irányszámokat - mint pl. hiány 3% alatt - rajtunk meg keményen bevasalják?

Miféle egyenjogúság az, ahol az európai munkaerő-termelékenység 60-65%-át teljesítő az európai átlagbér harmadát kapja?

Miféle egyenjogúság az, ahol a szarrá koszlott Görögországot senki nem rúgja jól seggbe?

És még van biztos, de hirtelen ezek jutottak eszembe.

Abban egyetértünk, hogy EU-n kívül rosszabb lenne nekünk, de hogy egyenjogúság nincs, az szerintem biztos. Gondolom a kétsebességes EU-ról is hallottál. Persze a nyugati országok tagadják, de innen, ahol én ülök, úgy látszik mégiscsak létezik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.05. 20:50:57

@Sascha Braun: No, ez érdekes ötlet. És ki döntene? Mondjuk Polt Péter? :-)
süti beállítások módosítása