Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Kóros aránytévesztések

2017. március 09. - Tölgyes Péter

fgya_momentum.jpg 

Nem mondhatjuk, hogy ne kavarta volna fel a honi politika állóvizét a Momentum  berobbanása. A pártok támogatásával és híveik aktivitásának köszönhetően is sikeressé vált aláírásgyűjtés, az eddig ritkán tapasztalható médiahátszél, valamint a szokatlanul késve beindított kormányzati médiaellenszél (...) egyaránt közrejátszott az immár párttá alakuló mozgalom nevének gyors megismerésében.

politikai vállalkozás vezetőinek megnyilatkozásai - beleértve programjuk eddig publikált végtelenül elnagyolt két fejezetét - ugyanakkor koránt sem nevezhetőek a népszavazási kezdeményezéshez hasonlóan sikeresnek. Az érthető és indokolt lenne, ha elhatárolnák magukat az elmúlt huszonhét év negatív történéseitől, elvégre nyilván az elégedetlenek, a csalódottak, a kiábrándultak, a többre-jobbra vágyó fiatalok köréből remélhetik toborozni a saját táborukat. Az azonban, hogy noha hivatalosan az eltelt időszak valamennyi politikai szereplőjét elutasítják, ám a Semjén-Navracsics féle karaktergyilkosság mentén eddig csupán Gyurcsány Ferenc nevét említették, mint messziről kerülendőt, azt bizonyítja: nem érzékelik az éles határvonalat, amely az önkényuralom és a demokratikus berendezkedés között húzódik.

Fekete-Győr András Orbánról nem egyszer a kifejezett csodálat hangján szólalt meg, jeles szakembernek nevezve Fidesz-Magyarország több, általa meg is nevezett (félre)vezetőjét, ami félreérthetetlen jelzés: a Momentum sajnos nem az, amit sokan látni véltek benne. Hogyan várhatnánk megváltást attól a formációtól, amelyik később akár együtt tudna működni a mai kormánypárttal? Hogyan jelenthetne kiutat a helyzetből egy párt, az óhatatlanul elvárható politikai éleslátás nélkül?

Fekete-Győr tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége. Arra használta az alkalmat, hogy a 24.hu-n megjelent, nagy port kavart interjúja állításait, jelzőit, aránytévesztéseit magyarázza. Jóformán minden második mondatában szerepelt a fideszes szóhasználat által elkoptatott, amúgy is nacionalista színezetű “magyar emberek” megfogalmazás, de tévedés azt hinni, hogy ezzel jelentősen lehet bővíteni az érdeklődök körét. Az elmondottak tartalmára kellene sokkal jobban ügyelni.

http://nyugatifeny.hu/2017/03/09/fekete-gyor-a-fidesz-gazdasagi-elitje-sokkal-karosabb-mint-a-2010-elottieke

Nem hinném, hogy magamra maradok a véleményemmel: unalmas már a mellébeszélés, a történtek és a szerepek összemosása. Érdekes, mennyire következeteseknek szeretnek látszani az időről időre jelentkező “újak”, ha a politikáról és főleg a politikusokról van szó. A szándék, még ha igaz (lenne) is, önmagában sajnos mit sem ér, ha eleve hibás a logika és hibádzik a morális mérce. Ha törekvés sincs a tárgyilagosságra, és elmarad a különbségtétel hiba és bűn, hibásak és bűnözők között.

Sőt, ha a bűnösöket valahol legbelül még csodálják is...

Van már rossz tapasztalatunk, elvégre jelszó szinten ugyanezt a "le mindenkivel, aki régi" elvet vallja az LMP is, mint most a Momentum. Előbbi esetében már évekkel ezelőtt meggyőződhettünk arról: mindez csak álca ahhoz, hogy az egyenlő távolságtartás paravánja mögé rejtve valójában a Fidesszel kisebb legyen ez a távolság és jóval megengedőbb a fellépés, a többiekkel, közülük is megkülönböztetetten a DK-val pedig (Gyurcsány elutasítottságára hivatkozva) nagyobb.

Fekete-Győr és a Momentum eddig megszólalt más vezetői e téren nem látszanak különbeknek Schiffernél és társainál. Bár meghirdetik, hogy az elmúlt 27 év minden politikai szereplője kártékony volt, nevesítve csak Gyurcsány Ferencet küldik el melegebb éghajlatra, Orbánt viszont, alig titkoltan, tisztelik... És a tegnap esti kiigazítás sem több a nyilván ellenséges fogadtatásra adott, roppant gyenge válasznál. Fekete-Győr úgy fogalmazott: igaz, hogy kemény szavakat használt, ennek ellenére nem volna szabad csak a DK elnökére kifuttatni a nyilatkozatát, mert a Fidesz sokkal károsabb gazdasági elitet épített fel, mint ami 2010 előtt volt.

Miközben, ugyebár, mi nem "futtattuk ki" a nyilatkozatát sehová és senkire, elég volt azt elolvasni. És ő volt az, aki a DK elnökét szíve szerint elkergetné. A korábbi nyilatkozat finomhangolása azonban továbbra is hiányos. Az a megállapítása ugyanis, hogy a Fidesz sokkal károsabb gazdasági elitet épített fel, mint ami 2010 előtt volt, leegyszerűsíti, egyben elfedi a dolgokat. Nagyvonalúan túllép azon a tényen, hogy a gazdasági elit túlburjánzása elképzelhetetlen lett volna a kormányerők hathatós közreműködése, sőt aktív részvétele nélkül, és hogy ez a “káros gazdasági elit” összenőtt a kormányzattal, beleértve a miniszterelnököt is. Egy magát nagyra hivatottnak vélő új párt létrehozóinak érzékelnie kellene, hogy a maffia szövete áthatja az egész rendszert. Ami ugyebár már kiemelt bűncselekmény, egyéb hatásai mellett nemzetbiztonsági kockázat is.

És mielőtt én is elfeledkeznék róla: Fekete-Győr továbbra is adós maradt egy fontos “momentummal”: ha már egyszer kiegészítésekkel próbálta meg finomítani egy nappal korábbi kijelentéseit, illő lett volna megfogalmaznia, hogy mindenekelőtt Orbánnak és bűntársainak kellene elhúzniuk a politikából. Annál is inkább, mert ha ezt a káros gazdasági elitet - az ő megfogalmazása szerint is - a kormánypárt építette fel, az bizony az igazságszolgáltatásra tartozik. Az ugyanis már nem egyszerűen hiba, hanem súlyos, a Fidesz-szótár szerint nemzetellenes bűncselekmények sorozata.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9112325899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 04:57:01

Miért kellene mindenekelőtt a leőpozitívabb szereplúnek, Orbánnak távoznia? Előbb távozzanak a ballib otszágrontók, s ha ez megtörtént, távozhat Orbán is. Nem ez a racionális?

Tölgyes Péter 2017.03.10. 09:45:41

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A legpozitívabb szereplő lenne? Ja, hogy a csimbum-cirkuszra gondoltál? Egyszer végig kellene nézni a 2010-től eltelt időszak döntéseit, statisztikáit - akár még az erősen manipulált KSH adatait is -, máris rádöbbennél, mekkora zöldséget mondtál. A legújabbkori magyar történelemben nem volt károsabb miniszterelnök Orbánnál. És nem csak azért, amekkora kárt a gazdaságnak okozott a folyamatos függetlenségi háborúival, hanem főleg azért, amekkora kárt a fejekben okozott. Például - megbocsáss - a tiédben.

Nincs adat, amely ne azt támasztaná alá, hogy rosszabbul élünk, mint 2007. előtt. Azt pedig talán már neked sem lehet bemesélni, hogy ezért, tehát az utóbbi hét évért is Gyurcsány a felelős.

Vagy mégis?

sőőtnagyonis 2017.03.10. 09:48:43

@Tölgyes Péter: Birca Magyarország szétverésének tapsol. Mindenkit véd aki ezt teszi.

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.10. 09:51:29

@Tölgyes Péter: hát igen, 2010-ben amikor bedőltem a kiusz titkárnak hogy "gyurcsánynál szarabb nem lehet, mert kitörne a forradalom…" hát benéztem, lett szarabb, és forradalom meg nem lett.

sőőtnagyonis 2017.03.10. 09:52:16

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Te nem hiszem, hogy Birca vagy, ennyi elütésedet egyszer sem találtam a kommentjeidben..

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.03.10. 09:53:31

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Sose írj a reggeli vizit előtt, mert a gyógyszered nélkül döbbenetek szaladnak ki a klaviatúrádból! :)

sőőtnagyonis 2017.03.10. 09:54:19

@fidesz maszop dk egykutya: Nemzetet nem aláznak úgy mint orbánék.

Hidvégi Mihály 2017.03.10. 09:59:41

Nem Gogol, sötétkedsz, de rendesen.

Nyugodj meg, Fekete-Győr épp úgy tudja, mint te, hogy Orbánnak is, Gyurcsánynak is el kell takarodnia. S amúgy pedig hülye vagy? Nem gondolod, hogy nem összezavarni kéne szerencsétlen magyarok fejét, hanem épp tisztítani, tisztább látásra serkenteni? Zavaros vagy, már megbocsáss...

holysmoke0523 2017.03.10. 10:11:07

Nekem gyanúsak ám ők.
Mi lenne,ha a Momentum azért jött volna létre, a Fidesz "kérésére",hogy a 2018-as választásokra még jobban megossza a kis pártok táborát? Ezzel kissé irányítva,a Fidesz felé terelve a bizonytalanokat,komoly százalékokkal megrövidítve az ellenzéket?
Mi lenne?
Gondold át,van benne ráció.

röf 2017.03.10. 10:13:49

@Tölgyes Péter:
„A legújabbkori magyar történelemben nem volt károsabb miniszterelnök Orbánnál.“
Ezt elfogadom, azzal a kitétellel, hogy lehet, a Te álláspontodat képviselők számára.
Nekem történetesen messze a legjobb.
(Jövő tavasszal kiderül, egyedül vagyok-e ezzel a meglátással…)
„Nincs adat, amely ne azt támasztaná alá, hogy rosszabbul élünk, mint 2007. előtt.“
Ezt is elfogadom, azzal a kitétellel, hogy Te, ti (nem tudom kik) rosszabbul éltek.
Én nem.
Én ugyanannyit dolgozom, mint 2007-előtt, csak akkor hónap huszadikán elfogyott a zseton, ma meg még marad is.
(Ezt is meglátjuk jövő tavasszal, csak velem esett ilyen csoda?…)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 10:13:59

@Tölgyes Péter:

Ő az első állami vezető 1990 óta, aki felismerte az ország problémáinak okát. Ez hatalmas fontosságú tett.

A gazdaságnak kárt nem ő vagy más magyar politikus okoz, hanem az 1990-ben választott téves modell. Orbán felelőssége csak annyi, hogy 2010 előtt ő is ezt a téves modellt támogatta.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 10:16:05

@sőőtnagyonis:

Hogyan tudod megkülönböztetni az igazság népi, populista bircáját a sorosista bircahamisításoktól? Kattins a névre, s ha azt látod, hogy a nicknek nincsnek cikkjei a bircahang.blog.hu-n, akkor az Soros valamelyik bérkommentelője.

mézescsók 2017.03.10. 10:25:31

A Fidesz sem annak indult, amivé lett. Köszönőviszonyban sincs ez a párt azzal, amelyik anno kiplakátoltatta az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatát vagy söprögetett Prágában.
Majd szépen a Momentumos ifjak is idomulnak a "helyi" szokásokhoz, felveszik a bevált attitűdöket,
megkötik a maguk kis kompromisszumaikat, stb. - így aztán szép lassan hivatalos politikusokká válnak.

Bikkfanfutyulo 2017.03.10. 10:52:48

@holysmoke0523: Nekem is gyanús a Momentum, mintha a Zorbán falova lenne.
Egyszerre több dologra is jó lehet a Fityesznek a Momentum:
- pótolhatja a Schiffert (akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy még mindig Orbán és bandája van hatalmon), most rájuk lehet bízni a baloldali összefogás szétrugdosását,
- ha már a Momentum is azt mondja, akkor majd csak elszégyelli magát és eltakarodik Gyurcsány,
- népszavazás nélkül ki lehetett farolni az Olimpia mögül amikor kiderült, hogy esély sem volt a győzelemre, meg hogy mégis csak túl nagy gombóc az nekik is,
- a vezetőjük kifejezetten Fidesz-közeli, csak még fut 1-2 kört, hogy ne mondják rá, hogy q*rva...
Nyilván csak a rosszindulat mondatja ezeket velem. :-P

Szalay Miklós 2017.03.10. 10:58:01

Nekem tetszik, ha valaki a másik oldal helyes lépéseit is el tudja ismerni. Ha valaki ügyek és nem pártvonalak mentén próbál meg gondolkozni, politizálni. Ez nagyon hiányzik a magyar politikából. Csak abban kételkedem, hogy ezzel tömegeket lehet megszólítani.

Merthogy:

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá a Demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól szóló rész is, meg az ideológiákat.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 11:04:25

@Hidvégi Mihály: Ha valaki zavarosnak lát valamit, annak két megfejtése van. Vagy tényleg zavaros az a valami, amit ő annak lát, vagy sem. Ez utóbbi esetben - mint nálad - szemüvegcsere javasolt. Utána olvasd el még egyszer, amit írtam, még az is előfordulhat, hogy megérted. Fekete-Győr sumákol, Orbánnal akár még olimpia-rendezésre is vállalkozna mondjuk tíz év múlva, annyira nem akarja eltávolítani...

Tölgyes Péter 2017.03.10. 11:05:23

@holysmoke0523: Igen, nekem is van ilyen gyanúm. Orbán nagymester a szalámizásban.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 11:07:34

@röf: Nem CÖF vagy véletlenül? ;)

Mitől élsz jobban? Azt ne mondd, hogy a rezsirizsa miatt. Kimutatható, hogy a rezsicsökkentéssel együtt többet fizetünk mindenért, mint mondjuk 2009-ben. Ha ugyanannyit keresel, mégis marad pénzed, akkor nyilván kevesebbet költesz a rezsin felül. Erre még nem gondoltál?

Tölgyes Péter 2017.03.10. 11:09:57

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Nem lehetsz ennyire ostoba... Miért ülsz fel ennek az agymosásnak? Szeretett Orbánodat is Soros támogatta egykor, tehát ha egyszeriben az amerikai-magyar milliárdos az első számú közellenség, akkor Orbán, vagy éppen a kormányszóvivő Kovács Zoltán szépen adja vissza a diplomáját, amelyet Soros finanszírozott...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 11:21:31

@Tölgyes Péter:

"Nem lehetsz ennyire ostoba..."

Ostoba az, akinek más a véleményed, mint neked?

"Miért ülsz fel ennek az agymosásnak?"

Nem ülök fel neki.

"Szeretett Orbánodat"

Nem szeretem Orbánt. Csupán pozitívnak tartom jelenlegi szerepét.

"is Soros támogatta egykor"

Igen, amikor Orbán téves nézeteket vallott. Na és, ez mire érv?

"tehát ha egyszeriben az amerikai-magyar milliárdos az első számú közellenség, akkor Orbán, vagy éppen a kormányszóvivő Kovács Zoltán szépen adja vissza a diplomáját"

Soros vette nekik a diplomát?

A te logikád alapján mindenki, aki népköztársasági ösztöndíjat kapott, s ma nem komcsi, adja vissza a diplomáját. Sőt minden olyan is, aki ingyen tanult Kádár pénzén.

"amelyet Soros finanszírozott..."

Na és? Ez egy ösztöndíj volt. Az ösztöndíj szerinted halálig tartó rabszolgasági viszont eredményez?

Hidvégi Mihály 2017.03.10. 11:26:51

@Tölgyes Péter: Nem gondolnám, hogy úgy lenne, ahogyan írod. Nem gondolnám, hogy Fekete-Győr sumákolna. Nem gondolom, hogy nekünk magyaroknak akkora pechünk lenne, hogy egy ennyire szar ember után, mint Orbán, kifogjunk még egyszer egy hasonlót.

Ez már több lenne a soknál, ebbe már az ország véglegesen belepusztulna.

De ez csak siránkozás lenne, lófaszt fogok én siránkozni, másnak sem ajánlom.

Mit ajánlok hát?

Be kell állni Fekete-Győr s a többiek mögé. Segíteni kell őket, mert irdatlan feladatra vállalkoznak, egy ilyen megtévesztett népet kéne felemelni, egy ennyire szarember befolyása alól, mint Orbán. A segítség azt is jelenti, hogy ott kell állni mellettük, hogy ne váljanak annyira félresikerült barmokká, mint dicstelen elődjük.

Tom Bradley 2017.03.10. 11:29:53

Gogol, ha a "magyar emberek" kifejezés neked "nacionalista színezetű", akkor valami komoly baj lehet veled

Hidvégi Mihály 2017.03.10. 11:38:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: S ha dr. Béndek Péter is beáll mőgéjük?

Nos? Ehhez mit szólsz?

ugye, ugye, meg sem tudsz mukkanni :)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 11:54:19

@Hidvégi Mihály:

Ha beáll Béndek, az mínusz 1 százalék szavazat jövőre.

Hagkure 2017.03.10. 12:03:12

"Talán mindezt azért teszi, mert ő is látja, hogy Orbán - minden bűne ellenére, s számos bűne van - még mindig dokkal többet tett az országért, mint az elkúróid."

Talán elkúróknak próbálsz beállítani mindenki mást a fideszen kívül. Pedig a fidesznél nagyobb elkúrók nem igazán vannak. Nem is ismersz nem elkúrókat? Kár. Sok nem elkúró él magyarországon - szerintem nem keverik a focimeccset a politikával. Lehet, ez a nemelkúrás első, ám lényeges kritériuma. Próbáld ki te is.

Hidvégi Mihály 2017.03.10. 12:03:16

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ne fossatok már annyira a helyzettől. Lehet, hogy számotokra idegenül hangzik, de aki ezt az országot Orbántól megszabadítja, az nagy jót tesz Magyarországgal. Nektek elhitették, hogy ez egy tejjel-mézzel folyó Kánaán, de közben csak egyfajta helyben toporgás van. A jövő pedig egyenesen félelmetes, annyi jó szakember hagyta itt ezt a szerencsétlen kis kárpáti országot.

Ne fossatok hát, ha változás lesz, a ti életetek is sokkal jobb lesz, trollkodás ide vagy oda.

sőőtnagyonis 2017.03.10. 12:04:34

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Szerintem mégis Fray Endrének lehet igaza, mert a hajnali műszakod vége felé kommenteltél.
Remélem járművet sem vezetsz mert én ki sem megyek akkor az utcára.

Hagkure 2017.03.10. 12:05:29

""Miért ülsz fel ennek az agymosásnak?"

Nem ülök fel neki."

Birka sok gyakorlásod dacára ez szarvashiba volt. Azt kellett volna állítanod, hogy nincs itt semmiféle agymosás. Nyilván nem azt akartad állítani, hogy A NAGY EMBER a mindenkit-megmentő nyíltan mossa a magyarok agyát. Ez nem hangzik így valami jól, nem?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 12:11:42

@Hagkure:

Tévedsz. Az agymosás szerves része a politikai kampánynak, minden demokráciában.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 12:12:42

@Hidvégi Mihály:

Megszabadítani az országot Orbántól és helyére Gyurcsány-Béndek féle liberókat tenni egyedül Brüsszel érdeke, azaz ez eleve egy rossz cél.

Karipapa01 2017.03.10. 12:17:44

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Előbb távozzanak a ballib otszágrontók, s ha ez megtörtént, távozhat Orbán is. Nem ez a racionális?"

Tudod te mit írtál? Hogy a legsürgősebb elzavarni Gyurcsányt, aki a mai gazdaságpolitikában nem oszt nem szoroz, de ezzel egyidejüleg adjunk a Fidesznek és az oligarcháinak legalább még négy évet a további csalásra, mutyizásra, korrupcióra, aztán egyszer majd, ha teljesen kiürült a spájz, akkor majd foglalkozunk a kérdéssel. Csodálom az elmédet!

Hagkure 2017.03.10. 12:24:02

Nem tévedek. Az agymosás jellemtelen dolog, nem része egy ország rendes irányításának. Ha valaki csúcs-szuper focista, nem kell megkennie a bírót, mert nyer a tehetségével. Aki erre nem képes - azt meg nem lehet sportolónak titulálni. (vagy politikusnak).

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 12:40:39

@Karipapa01:

"Tudod te mit írtál? Hogy a legsürgősebb elzavarni Gyurcsányt, aki a mai gazdaságpolitikában nem oszt nem szoroz"

Nem kell elzavarni. Tök jó ő bohócnak az ellenzékben. Kívánok neki hosszú, egészséges életet, hogy még évtizedekig aktív politikus lehessen!

"de ezzel egyidejüleg adjunk a Fidesznek és az oligarcháinak legalább még négy évet a további csalásra"

Nincsenek oligarchák.

"mutyizásra, korrupcióra, aztán egyszer majd, ha teljesen kiürült a spájz, akkor majd foglalkozunk a kérdéssel."

A korupcióellenes harc egy hatalmas kamu. Van persze korrupció, ahogy mindigis volt és mindigis lesz, de NEM ez az ország fő problémája.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 12:45:49

@Tom Bradley: Nem gondolom, azt viszont igen, ha minden második-harmadik mondatában használja valaki. Egyszer majd te is rádöbbensz, nem attól hazafi valaki, ha állandóan a mellét döngeti. Amúgy meg valami vagy igaz, vagy nem - és ez teljesen független attól, hogy magyar ember mondta vagy sem. A hazafiság nem egyes embereket igazol, az az országhoz, a környezetünkhöz, a nyelvünkhöz, a kultúránkhoz kapcsolódik, ettől még sajnos a magyar emberek között is vannak "szaremberek".

És egy politikus nyugodtan használhatja simán az emberek, az állampolgárok, a választók, a honfitársaink kifejezést, van miből választani, hogy ne kelljen minden második mondatban magyar emberekről beszélni.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 12:48:43

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Nagyon el vagy tájolva. A normális politikai kampány célja a szavazók toborzása, ehhez nincs szükség agymosásra. Aki minden megnyilatkozását agymosásra építi, az az ostobákat akarja megnyerni, tudván, hogy nekik sokkal később esik le a tantusz, később jönnek rá arra, mennyire átverte őket.

Ha viszont egyszer rájönnek arra, mennyire megvezették őket, ott nem segítenek majd az érvek...

Karipapa01 2017.03.10. 12:51:52

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Nyugi! Vannak oligarchák. Ha valaki azt mondja, hogy ő nem az, azzól még az lehet.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 12:59:44

@Karipapa01: Igazad van, az Orbán körüli szűk kör még rosszabb is, mint egykoron az oligarchák voltak. Mire észbekap az ország, mindenre, ami a közös tulajdonunk, rákerül az oligarchák neve tulajdonosként. És - mert az előjogokért fizetniük kell - minden ilyen táblácskán ott van láthatatlanul Orbán neve is, bizonyos százalékban az bizony az ő jussa. Mészáros esetében ezek a százalékok közelíthetnek a 90-hez, ennek a sötét, agyatlan gázszerelőnek a 10 százalék is bőven sok azért, hogy utasításokat hajt végre.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 13:11:19

@Tölgyes Péter:

"A normális politikai kampány célja a szavazók toborzása, ehhez nincs szükség agymosásra."

Dehogynem. Komoly érvekkel a szavazók pár százaléka érhető el. A nagy többség NEM hallgat érveket, hanem egymondatos szlogenekre reagál. Pl. "éljen a nyugat" a ballibek számára vagy "kizsákmányol minket a nyugat" a másik oldalon. S ez még a jobb eset, mert a szavazók legnagyobb része még jelszavakra se kiváncsi, hanem érzelmi alapon szavaz: "fújj, takarodj csúnya cigány tolvaj putyinista Orbán!" és "fújj, milliárdos tolvaj, magyarellenes Gyurcsány, pusztulj!".

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 13:12:38

@Tölgyes Péter:

"még rosszabb is, mint egykoron az oligarchák voltak"

Azaz szerinted se ooligarchák. Akkor meg min vitázunk?

metax 2017.03.10. 13:49:17

Jó írás, én magam is ugyanezeket a gondolatokat fogalmaztam meg az elmúlt napokban a Momentummal kapcsolatban.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 13:49:52

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Másról beszélünk. Én a tisztességes politikai kampányról, te pedig az Orbán-féléről. Az előbbi megvalósítható célokat fogalmaz meg, az utóbbi az ellenségként kezelt ellenfél bemocskolására összpontosít és nem kínál megoldást másra, mint a múltbéli sérelmekre. Azokra is legfeljebb lelki megoldást: dühöngjünk egy jót, szidjuk együtt azt, akit Orbán apánk kikiáltott bűnösnek.

Elhiszem, hogy neked kényelmesebb el is hinni azt, amit hajtogatsz, de kétlem, hogy ne tudnád, az ilyen agymosásos kampányoknak csúfos bukás a végük.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 13:54:03

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mindegy, minek nevezzük őket, ha olyanok, mint a legrosszabb oligarchák. Nem Wesselényik, nem Széchenyik, akiket az ország felvirágoztatása vezetett, hanem politikai kapcsolataik következtében előjogokat bitorló tolvajok, akik nagyrészt megbízóik, támogatóik pénztárcái. Közösen csontig lerabolják az országot, az EU-tól kapott pénzből is mindenekelőtt a saját, már kidagadó zsebüket tömik degeszre - és persze megbízóiknak, "támogatóiknak" tejelnek.

Tőlük akár be is csődölhet az ország, nem véletlenül lett olyan kedvelt az egyre sokasodó off-shore postafiók cégek szerepe a pénzmosásban és -eltüntetésben.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.03.10. 14:01:20

Fekete-Győr Andrásról elég egy valamit tudni: 2010-ben a fidesz-bűnszervezetre szavazott. Ez az egyetlen egy dolog önmagában mutatja, hogy komolytalan, hiteltelen szereplő. Számomra azt is mutatja, hogy ostoba, de én intellektuálisan túl szigorú vagyok.
És ez az eset tulképpen ennyi. Aki 2010-ben, Kaya Ibrahim, és Josip Tot után sok évvel, az 1998-2002-es ámokfutás után nem olyan sokkal még erre a maffiára szavazott, az nem beszámítható. Legyen akár politikus, akár közember.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 14:18:26

@ipartelep: Nem fogalmaznék ennyire sarkítva, már csak azért sem, mert a kevésbé tájékozott embereket könnyű megvezetni. Meg azokat is, akikhez Orbán tagadhatatlanul megtalálta a hangot azzal, hogy elhitette velük azt, amit olyan jó hinni. Hogy a saját életük személyes kudarcaiért még csak véletlenül sem ők a felelősek, még csak részben sem a saját hibáik következményei miatt kínlódnak, hanem... És sorra jelölte ki nekik a közellenségeket, akik egyben az ő bajaik okozói is. Tudod, Gyurcsány, Soros, az EU, az amerikai "imperialisták" (ja, hogy ők még az átkosban voltak a bűnbakok?, nem sok a különbség, csak annyi, hogy Orbánék egy emberként lopnak).

Nem nevezném a megtévesztetteket beszámíthatatlannak, mert azzal végleg áttolnánk őket ezekhez a köztörvényes bűnözőkhöz. Más kérdés, hogy az eszüket - már akinek van - elég keveset használják, a zsigereik kormányozzák őket, Orbán pedig a zsigerekre hat.

Fekete-Győr persze nem ez a kategória, bár éppen most derült ki róla, hogy képtelen megnevezni vidéki lapokat, fogalma sincs arról, mennyibe kerül egy liter tej. Ezek után becstelenség, hogy azt hirdeti, majd ők rendbe teszik az országot. A programjuk két fejezetét olvastam, adatsorok és forrásmegjelölések nélküli populista jelszavak és olcsó, népszerűséghajhász ígérgetések.

A Momentum értéke nem egy, hanem két nulla.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 14:24:52

@Tölgyes Péter:

Minden demokráciában ilyen a kampány, nézz meg nyugati államokat!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 14:26:34

@Tölgyes Péter:

"Elhiszem, hogy neked kényelmesebb el is hinni azt, amit hajtogatsz, de kétlem, hogy ne tudnád, az ilyen agymosásos kampányoknak csúfos bukás a végük."

Nekem az igazság a legkényelmesebb.

Nem akarok liberális demokráciát, mert emberellenes rendnek tekintem. Ennyi az egész. S mivel Orbán és a ballibek között Orbán a kisebb rossz, így őt támogatom. Mi ebben a nem érthető?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 14:29:14

@Tölgyes Péter:

"Mindegy, minek nevezzük őket"

Nem, nem mindegy.

"ha olyanok, mint a legrosszabb oligarchák."

Nem oligarchák, hanem hatalomközeli tőkések. Ami volt a ballibek alatt is. S ami van minden kapitalista államban az egész világon, sőt egyes országokban már a helyzet fordítottá fajult: a politikusok a tőkések csicskásai. Ennek fordítottja - ami Mo-on is van - a kisebbik rossz.

Karipapa01 2017.03.10. 14:52:58

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Akkor mit akarsz, ha nem a szabadságot és demokráciát? Feudalizmust? Fasizmust? Diktaturát? Miért jó az neked?
Mi az, hogy "kisebbik rossz"? A pofon, vagy a seggberúgás? És te arra szavazol? Na ezért is tart itt ez az ország! A birkák miatt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 15:27:24

@Karipapa01:

"Akkor mit akarsz, ha nem a szabadságot és demokráciát?"

Híve vagyok a demokráciának. A szabadságot pedig ne azonosítsd a liberalizmussal.

"Feudalizmust?"

A feudalizmus jobb rendszer a polgári demokráciánál, emberibb.

"Fasizmust? Diktaturát?"

Ha diktatúrát akarnék, liberális lennék. Nagyobb diktatúra a pénzmágnások és nagytőkések uralmánál nemigen van...

"Miért jó az neked?"

Miért jó nekem a jó? Viccelsz?

"Mi az, hogy "kisebbik rossz"?"

A ballibek liberalizmust, kapitalizmust, az ország nyugat általi gyarmatosítását akarják, ehhez képest Orbán a kisebbik rossz.

"És te arra szavazol?"

Mivel nincs kedvenvenc párrtom, mindig a legkisebb rosszra szavazok. 2014-ben az LMP-re, de jövőre ez már nem valószínű: a Schiffer nélküli LMP lassan besodródik a ballibák csapdájába.

"Na ezért is tart itt ez az ország! A birkák miatt."

Így igaz, mi lebirkázott kisemberek szavazatunkkal gátoljuk meg a te fajtád hatalmát, ez nagyszerű hír.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 15:37:06

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Marha jó, hogy ami rossz, azt szíves örömest átveszitek, ami meg jó, az ellen kézzel-lábbal tiltakoztok. Esze semmi fogd meg jól!...

Tölgyes Péter 2017.03.10. 15:38:07

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ha a liberális demokrácia emberellenes, akkor nézz körül Orbán Magyarországán. Soha ennyi éhező gyerek nem volt itt...

Tölgyes Péter 2017.03.10. 15:41:05

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Látod, az orrodig sem látsz. Egyrészt azért nem csicskásai a tőkéseknek a politikusok, mert a haveri körükből maguk választják ki azokat, akiket tőkésekké tesznek. Vagyis áttételesen ők maguk a tőkések. Ez a legrosszabb verzió... Ráadásul, akiket kiválasztanak, enyhén szólva is képességhiányosak, tehát a nekik adott finanszírozás a pillanatnyi egyéni gyarapodáson kívül semmi hasznot nem hajt, amint vége az állami mannának, jönnek majd a csődök.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 15:43:31

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A te fajtád használata ebben a blogban nem kívánatos. Miért kell nekem Morvay Krisztina és elvbarátai kirekesztő kifejezéseit olvasnom? Különben meg értelmesebb vagy te annál, amit itt produkálsz. Na jó, nem nagyon, de akkor is...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 16:13:39

@Tölgyes Péter:

Mind a liberalizmus miatt éheznek. Egyébként kevesen vannak.

Parajpuding 2017.03.10. 16:32:08

Nos tényleg van a cikk mondanivalójában valami. Fura, hogy Gyurcsány mellett Orbánról nem esik szó konkrétan, pedig sokkal nagyobb kártevője a nemzetnek. Egy köztörvényes bűnöző.

baldoc 2017.03.10. 16:38:44

@Halál kamionja mindenkit elgázol: " jobban kormányoz a legszarabb napon is, mint bárki európában a legjobb napon"
Uniós pénz nélkül mit tenne???

Duplaxiii 2017.03.10. 16:52:09

"ne kavarta volna fel a honi politika állóvizét a Momentum berobbanása."
Így van. A politikai életet. És ez szart sem ér.
A passzív szavazókat meg sem érintették.
És pont a koruk, kinézetük és stílusuk miatt nem is fogják.
Egy újabb, pár százalékos neoliberális törpepárt, egymástól lopkodnak pár ezer szavazatot.
90-ben az csútiék is a "külsejük" miatt nem tudtak valódi pozíciót fogna, akkor a csürhekinézet, a mocsok stb. taszított időseket, és gondolkodtatott el 40-50 éveseket.
Most vajon a multinacionalista genderkülső mennyire vonzó a semlegeseknek? Akiket pont ez a tolakodó, evolúcióelllenes reklámkampány zavar?

baldoc 2017.03.10. 16:53:38

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Minden mondata HAZUGSÁG!
Maga vagy értelmi fogyatékos vagy elvakult fanatikus hívő!
Orbán bukásakor azért ne legyen öngyilkos!

Duplaxiii 2017.03.10. 16:56:11

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
Hát persze! Hát persze... Valóban nagy erőfeszítés a teli kasszát szétosztani. A ország csődjét, a kassza feltöltését Bokrosnak köszönhetjük, én sokat buktam is akkor.
De hogy ezt a fideszes szabadcsapatnak írd be, na az oltári butaság és tanulatlanság.
Egyébként a teféléd lényege, hogy bármit gátlástalanul hazudik!
Nem számítanak a tények, a dátumok, a történelem, igen, tudjuk, Petőfinek is orbán adta a kezébe a kardot...
Az ország eladása 1988-1993 között zajlott le, a Németh kormány, az Antalllll kormány, a Szabó Tamásék. Gyuszink már azt adta, amit ezek előkészítettek, leszerződtek vagy a csőd miatt el kellett adni.
De talán olvass, képezd magad.

gmihaly621 2017.03.10. 17:08:05

Nem lehet, hogy épp' most világosodott meg? De az is benne van a pakliban, hogy ez egy "Kész átverés-show".

Tölgyes Péter 2017.03.10. 17:12:28

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Jó, vedd ki magad a képből és nézz végre körül az országban. Mindjárt megmásítod az álláspontodat.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 17:14:09

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Látom, rá tudsz licitálni saját süketelésedre. Hét évvel a szocik után még a liberalizmus miatt éheznek. Nem azért, mert Orbán lenyúlta a manyupot, és mert megetet mindenkit a rezsirizsával, miközben többet fizetünk a gázért, mint 2007-ben.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 17:15:05

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Nincs nemzeti értelme, kérlek, itt ne használd. A saját portálodon akár minden mondatban is leírhatod...

cardiobascuralis 3 2017.03.10. 17:19:41

Nem tudom, ismerős-e valakinek a nagypofájú, borostás, jogász végzettségű, politikusi pályára törő focista, mint ez a momentumos csávó.

Én mintha már láttam volna egy tök ugyanilyet 1989-ben.
Aztán meg lehet nézni, mit tett az országgal.

Ja, a Momentum vezetőinek szülei mind fideszesek.
Szóval kb. ennyit lehet várni ezektől. Egy céljuk van: az ellenzék még nagyobb megosztása a 2018-as választások előtt.
Orbántól kapják a fizetést.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.10. 17:27:27

Ha tetszik nektek, ha nem, 2022ig Orbán lesz.

Mégpedig 2/3-dal. Utána is fidesz lesz, Orbánnal vagy nélküle, majd elválik.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 17:38:52

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ez itt nem önmagukat politológusoknak nevező tudatmanipulátorok fóruma vagy választási tippverseny. A poszt témájától ennyire eltérő kommentet úgy tekintem, hogy megjelent egy troll.

Amúgy meg vigyázz, nehogy arra ébredj, hogy bilibe lóg a kezed...

illaim 2017.03.10. 17:42:34

@Tölgyes Péter: Meglepő, hogy nem veszed észre, ez a birka csak egy ócska provokátor!
egyszerűen szóra sem érdemes!
Egyébként az érdekes, hogy az új előbukkanó formációk, Milla meg a Momentum, még említés szintjén sem foglalkozott foglalkozik a pártok finanszírozásának átláthatóvá tételének követelésével! A Gyurcsány nem az őszödi beszédbe, hanem a pártfinanszírozás rendezésének szándékába bukott bele! Ezért árulták el a maszoposok, ezért karaktergyilkolta a fidess!
Egyedül az LMP hozta fel a témát, mint a korrupció melegágya.
Az lesz a nyerő formáció, amelyik a főügyész menesztését, a pártok finanszírozásának átláthatóságát tűzi programjának.

baldoc 2017.03.10. 17:45:06

@Parasztlengő az imperialistáknak: 2022-ig vagy utána MI LESZ az egészségüggyel, az oktatással, a szociális gondoskodásról, a nyugdíjjal, a hiányszakmákkal, az EU-ba vándorlással??
Mert a Fidesz jelenleg ezeket hagyja berohadni, tönkremenni, leépülni.
Ez fog folytatódni?? Ez fog folytatódni??

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:09:34

@illaim: Hogyne vettem volna észre, de jobbnak láttam az úgynevezett érveit megválaszolni. Nagyjából egyetértek a gyorselemzéseddel, bár Gyurcsány bukását együttesen okozta az, hogy belegyalogolt a megélhetésiek párthatárokon átívelő mutyijába és veszélyeztette a Simicska - Puch paktum mentén egymásnak kölcsönösen elnézett jogtalan előjogaikat. Vagyis az Őszödi beszédben érintett ügyek ("... akinek nem tetszik, az visszamehet autószerelőnek...") és a pártfinanszírozás rendbe tétele együttesen fordította ellene a képviselői mandátumukat csakis saját gyarapodásukra kihasználókat.

Érdekes amit mondasz, de a DK programja például magától értetődően tartalmazza a bűnösök bíróság elé állítását (vagyonelkobzással megspékelve) és többek között a pártfinanszírozás kérdéseinek ellenőrzött mederbe terelését. Itt a program linkje - csak úgy mondom... :)

sokakmagyarorszaga.hu/

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:12:31

@baldoc: Rajtunk múlik, hogy folytatódhat-e ez így. Ha valóban nem sikerül 2022-ig elkergetni Orbánékat, azt az ország nemzetközi helyzete, gazdasága mellett mindenki megsínyli majd, mert az egészségügy tovább rohad, az oktatást pedig teljesen átállítják a néphülyítésre. Hogy aki egyszer lecsúszott, annak még az utódai se tudjanak soha visszakapaszkodni...
Úgyhogy nem sírni kell, hanem: tenni ellene!

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.10. 18:19:38

@Tölgyes Péter: Persze hogy megjelent egy troll, több troll is megjelent.

Mit gondolsz értelmes ember ide jár szedni az észt a libbant blogokra? Na hagyjál már.

Azt mondd meg hogyan képzeli a ballibbant oldal, hogy egyáltalán a 2014es kiváló eredményét megismétli. Sok szavazótok ugyanis meghalt öregség következtében.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.10. 18:20:58

@Tölgyes Péter:

A MANYUP "lenyúlása" Orbán egyik kiemelkedően helyes lépése volt.

baldoc 2017.03.10. 18:21:19

@Tölgyes Péter: Értelek, de egy fideszest szerettem volna meghallgatni erről.
Folytatódjon a jelenlegi rothadás?
Tudod ő is fog szavazni és az a helyzet, ha ők nem térnek észhez ( nem mi), akkor marad ez a rezsim.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.10. 18:22:43

@baldoc: EUba vándorlás nincs. A ballibbant elqrás miatti elvándorlás bevándorlássá változott.

www.tradingeconomics.com/hungary/net-migration-wb-data.html

Mondjuk nem mintha nem lenne politikailag tökmind1, hiszen az elvándoroltak ugyanúgy Orbánra szavaznak mint mindenki más.

baldoc 2017.03.10. 18:23:08

@Parasztlengő az imperialistáknak: "Sok szavazótok ugyanis meghalt öregség következtében. "
Magának vannak szülei?
Ha még élnek , akkor várjuk a halálukat örömmel??

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:32:41

@Parasztlengő az imperialistáknak: Te csak nézz körül az egykor fiatal, akkor sem demokraták között, szép lassan ők is elérik ám a nyugdíjkorhatárt. Aztán ott vannak a régi komcsik a CÖF-ben, félő, hogy a nagy versenyugatás közben kiesik a fogsoruk. Ne örülj előre, kétharmadotok már soha többé nem lesz. Legfeljebb Orbánnak, amikor a bíróság méltányolva jó viselkedését, húsz év után kiengedi őt a sittről...

Beer Monster 2017.03.10. 18:32:41

Zavaros ez az írás. Végülis mi a vád velük szemben? Semmi konkrétum sem derül ki.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:34:16

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Tényleg azt hiszed, bárki is vevő erre az ócska dumára? A manyup lenyúlása köztörvényes ügy volt, nem is tudnak elszámolni azzal a háromezer milliárddal. A jogszerűtlenségen kívül azt se feledd el, hogy sokak majd emiatt nem kapnak nyugdíjat - na, akkor te sem lennél Orbán apád helyében...

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:36:41

@baldoc: A fideszesek ma már úgy működnek, mint egy véd és dac szövetség. Összetartja őket az együtt elkövetett bűncselekmények sora és súlya, illetve a cinkosság terhe. Inkább befogják a szemüket és fülüket, csak ne kelljen érezni, hová jutott az ország: velük...

Úgyhogy közülük sajnos kevesen fognak észhez térni, nekünk a bizonytalanokat és a fásultakat kell megmozgatnunk.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:37:59

@Beer Monster: Vád nincs, tények vannak. Tények, amelyek jelzik, hogy a Momentum semmiképpen nem a várt felmentő sereg, sokkal inkább egy a háttérből Orbánék által pénzelt szalámi-szeletelő.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.10. 18:38:43

@Tölgyes Péter: Sajnálatos módon a fidesznek, ellentétben a ballibbant idiótákkal, startra készen áll a 30as, 40es hatalomra éhes másodvonala. Lásd Lázár, Szíjjártó. Valamelyikükből miniszterelnök leszen. Legalábbis amíg a ballibbantaknak nem sikerül arab teroristákra cserélni a lakosságot.

Ezzel egyedül a Jobbiknak van esélye felvenni a versenyt fiatal káder téren, simicska nagyúr átállása óta őket komolyan lehet venni. Én is félig rájuk szavaztam 2014ben, de most nem tudom mi lesz, mert ideológiailag kissé megzavarodtak.

Oké, a libbant minipártokban is vannak fiatalok, de ők fajilag nem érik el az 1%-ot se, s még a behülyített gojokkal se lehet nagyobb álmuk, mint hogy a budapesti közgyülésben felszólalhassanak melegházasság meg drogliberalizáció kérdéskörben.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:40:49

@Parasztlengő az imperialistáknak: El vagy tájolva. Az "elvándoroltak" annyira nem szavaznak Orbánra, hogy ezért nehezítette meg a voksolásukat a kormányzat, teljesen törvénytelenül. Több száz kilométereket kell utazniuk, mert ők csak a követségen adhatják le a szavazatot, míg az erdélyi magyarok például simán levélben postára adhatják. Arról nem szólva, hogy ez utóbbi mennyire ellenőrizhetetlen, és a netes szavazás sokkal korrektebben megoldható lehetne.

baldoc 2017.03.10. 18:42:29

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ritkán olvasni a hazai blogtérben magához hasonló észnélküli , gátlástalan trollt.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:53:22

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ideológiailag te is kissé megzakkantál. És sajnálattal közlöm, hogy most egy ideig kénytelen leszel másutt rontani a levegőt: "fajilag" elérted nálam a határt.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 18:54:23

@baldoc: Most egy ideig itt sem lesz olvasható. :)

petimegmondja 2017.03.10. 19:35:34

Azért nem olyan ördöngősen bonyolult ez a dolog: elég jól leszűrhető az előző két választásból, hogy az egyetlen karizmatikus arc az Orbán ellen felvonulók között Gyurcsány. A baloldali választók zöme viszont a "ha csak Gyurcsányt az alternatíva, el sem megyek szavazni" állásponton van. Rajta és Botkán kívül senki mást nem érdemes anyázni, mert a potenciális szavazóbázis Orbánra úgy sem szavazna, a többiek meg teljesen jelentéktelenek, nulla karizmával.
Orbánt és a Fideszt másképp kell rombolni. Szép lassan, úgy, hogy a potenciális "polgári" de nem teljesen elvakult szavazó is elgondolkozhasson egy esetleges átszavazásról, ha Mészáros, Semjén, Szíjjártó és a többiek már vállalhatatlanok, de a klérusra sem gyújtaná rá a templomot.

cardiobascuralis 3 2017.03.10. 19:49:59

@Parasztlengő az imperialistáknak:
Ezek szerint te nem tartod magad értelmes embernek?
Végre valamiben egyetértünk.

Bikkfanfutyulo 2017.03.10. 19:54:15

@petimegmondja: Az említett "urak" már rég vállalhatatlanok, sőt van még egy pár, de hogy ezt mikor látják be azon az oldalon, ez többesélyes.

Bikkfanfutyulo 2017.03.10. 20:02:34

@Willkommenskultur: Aha. Orbánnakl semmi köze ahhoz, hogy a metró végül ennyibe került.
ki is állíttatta le '98-ban az egészet?

Hagkure 2017.03.10. 20:19:21

petimegmondja 2017.03.10. 19:35:34
"Azért nem olyan ördöngősen bonyolult ez a dolog: elég jól leszűrhető az előző két választásból, hogy az egyetlen karizmatikus arc az Orbán ellen felvonulók között Gyurcsány."

Jaja :) szuperul megállapítható, hogy mennyire karizmatikus - ezért van 5%-os támogatottsága a korábbi miniszterelnöknek. Tudod, mi lenne az igazán karizmatikus? Ha nem politizálna tovább a fidesz udvaribolondjaként, és ezzel nem tenné lehetővé az állandó - Bukottbaloldal = Gyurcsány reklámszlogent. Valódi politikus igen rég ezt tette volna. Rég nem kell vele foglalkozni - engedd el :D (tudom, nem szabad - ezért fizetik)

conchita wurst 2017.03.10. 20:20:00

@Bikkfanfutyulo: Az EU vizsgálata elég világosan fogalmazott.

Megyó és Demszky lopott, Orbán meg Tarlós pedig nem lopott. Ha nem tetszik, érdemes lenne a korrupciós hivatal fellebbviteli órumához fordulni az észrevételekkel.

Hagkure 2017.03.10. 20:24:21

" A baloldali választók zöme viszont a "ha csak Gyurcsányt az alternatíva, el sem megyek szavazni" állásponton van. " Majd ezzel folytatod. Hehe ez jó. Annyira karizmatikus baloldali politikus, hogy semmi esetre se szavazna rá még az sem, aki baloldalinak tartja magát.

Túl szép és mindenki irigyli? Alighanem ez az átka, ha valaki túl karizmatikus. Standupos vagy? :D nem volt rossz, tényleg

2017.03.10. 20:29:59

jé, van egy DK-s blog is

Tölgyes Péter 2017.03.10. 20:30:04

@conchita wurst: Az EU, jobban mondva az OLAF vizsgálatát meglehetősen furcsa megközelítésből, magyarok készítették. Tényleg kiemelik Medgyessy cégét, másutt meg nagyvonalúan átlépnek sokkal nagyobb tételeket. Az igazságot akkor tudnánk meg, ha a rendőrség kiemelt gazdasági nyomozói politikai nyomástól mentesen kivizsgálnák az egész folyamatot.

Beer Monster 2017.03.10. 20:36:35

@Tölgyes Péter: Akkor legalább nézzük meg, hol vannak ezek a tények. Mert az a postból nem derült ki.

koala kóla 2017.03.10. 20:40:58

@Tölgyes Péter: Ha nem tetszik, hogy az OLAF szerint Megyó és Demszky lopott, nem Orbán és Tarlós, javasolnám az OLAF fellebbviteli fórumhoz fordulást, az észrevételekkel és a bizonyítékokkal.

Hagkure 2017.03.10. 20:47:24

Ebben teljesen igazad van, de az az ember, aki leszerepel a politikában és gumicsont az ellenzéknek, elvből el kell, hogy távolodjon. Ez igencsak bevett gyakorlat. Ő is tudja, hogy egy negatív figura mára, aki nem enged egy oldalt megújulni, és ezzel a fideszt támogatja. Tudjuk azt, hogy Simicskát és Gyurcsányt tartotta értelmesnek Orbán kollégistaként. ('89) Mellesleg jegyzem meg, a bohócos poszterek az ő engedélye nélkül nyilván nem jelenhettek volna meg. Kérdés, egy korábbi miniszterelnök hogyan, és miért adja a nevét és arcát ehhez? Nem beszélve arról, hogy nyilván kétharmada nem lehetett volna Orbánnak az ő freudi elszólása nélkül. Kis felelősséget érezhetne, de nem látszik rajta, miért? Szerinted gondolhatja, hogy nyerni fog és miniszterelnök lesz?

conchita wurst

Sry, nem értem.

koala kóla 2017.03.10. 20:52:41

@Hagkure: A 2/3 nem a freudi elszólás miatt volt, hanem az elqrás és a megszorítások miatt. Ha jól emlékszem a hazudozás miatti lebukás 4 évvel a választás előtt volt.

A ballib oldal pedig nem fog megújulni. Nincs honnan. 7 év telt el, miközben a fidesz sokkal baloldalibb politikát folytatott, mint az mszmp valaha is a rendszerváltás után. És a libbantak támogatottsága ma is a 2010es szinten van.
Van már alternatívájuk, Simicska nagyúr támogatásával. A ballib maradék szeretne a parlamentben melegedni, amíg lehet, ennyi a céljuk.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 20:56:20

@Hagkure: Nem vagy tárgyilagos. A DK éveken át egy fillér állami támogatás nélkül, pusztán tagi és támogatói pénzekből gazdálkodott, az 5 százalék pedig a közvélemény-kutatók adata -, a helyi önkormányzati és az EP választásokon 10 százalék körül szerepelt. Az építkezéshez idő kell, aligha véletlen, hogy más új párt még a bejutás küszöbét sem közelíti, a jelek szerint az LMP is kihullik jövőre.

Hagkure 2017.03.10. 21:11:37

koala kóla:

Teljesen jól emlékszel, 2006-ban volt. A nép semmiért nem buktat meg nálunk vezető politikust. Elqrás alatt nem tudom mit értesz. A legdurvább elkúrások a fideszhez köthetőek, a dohányüzletek einstandolása messze meghaladja azt a szinten, ami jóérzésű embernek még belefér. Az orrod előtt egy ország (ami igen erősen dohányos) teljes üzletágát kisajátították, és haveroknak adták tovább, szakmailag is védhetetlenül. Kiderült, hogy egy multi gépén írták a törvényt. A sötétítés miatt meghalt pár ember már (1 biztos), tömegével rabolták ki a boltokat, hetente volt ilyen ügy. Ezt lehet igazi elkúrásnak nevezni. Ekkora patkányságot nem igen fox te megnevezni egyetlen másik kormányzás alatt se. (a rendszerváltás (?) után). Nem beszélve arról, hogy a fekete kereskedelem az égbeszökött, illetve, hogy sok kisüzlet van, ahol szuper kiegészítő jövedelemre tettek szert - és mivel nálunk rengeteg a kis falu ahol kb. egy üzlet van - ez védhetetlen. Nem csoda, hogy dacára annak, hogy piszok jó profitrátája van ezen üzleteknek - így is visszaadta egy jópár nyertes látván a nyomasztó arcátlanságot. 60 ezer üzletnek ártottak kb. (Meg se lehet tippelni) Ja és mindezt azért, mert olyan egészségesek akarunk lenni. Ok. Ehhez képest a "bukottbaloldal" - de még a '98-'02 közötti fideszkormány is kütyafüleaköbön volt.

Tisztességes Természettudomány 2017.03.10. 21:13:27

Én néhány arrogáns liberális gyereket láttam bennük, és azóta sem változott a véleményem. A programjuk 20 éves, az SZDSZ-től lopták.

koala kóla 2017.03.10. 21:19:28

@Hagkure: Az elkúrás alatt családok millióinak és az országnak az eladósítását, a környékbeli országoknál 5%-kal alacsonyabb GDP növekedést értem legfőképpen, még a válság előtt. Emellet a bankok és a multik kritikátlan tömését és a teljesen hibás adópolitikát, a szakemberek elüzését.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 21:30:18

@Tisztességes Természettudomány: Szerintem a programjuk egyszerűen üres. Üres ígérgetés, forrásmegjelölés nélkül. Amatőr. Az SzDSz-é azért ennél jóval konkrétabb volt, azt nem politikában teljesen járatlan álmodozók készítették, a stábban akadt néhány kvalifikált közgazdász.

koala kóla 2017.03.10. 21:36:56

@Tölgyes Péter: 'Az SzDSz-é azért ennél jóval konkrétabb volt, azt nem politikában teljesen járatlan álmodozók készítették, a stábban akadt néhány kvalifikált közgazdász.'

- az Szdsz hitelezői máig várják a pénzüket, biztos megnyugtatja őket a sok kvalifikált közgazdász a pártban.

Hagkure 2017.03.10. 21:42:25

"koala kóla 2017.03.10. 21:19:28
"az országnak az eladósítását" - Ok a legnagyobb hitelt most veszik fel a nevünkre egy projektre, amiről ha tudsz oroszul akár olvashatsz is. (Paks2)

"bankok és multik kritikátlan tömése" - Audi támogatás összege megvan? Mészáros cégeinek a számát tudja am. valaki? (Beleértve magát Lőrincet)

Ráhel férje miből vesz kastélyokat? Lipótvárosi Rogán merre van mostanában?

Szerintem ha régen zavartak efféle dolgok - tán ma is kellene. Mindegy - azt hiszem mást értünk elkúrás alatt.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 21:50:23

@koala kóla: Ne csúsztass. Legkevesebb húsz évvel ezelőtti dolgokról beszéltünk, akkor még szó sem volt ilyen eladósodásról. Hol voltak már a vége felé az eredeti tanácsadók?

De, ugye, ezt te is tudod? Ha nem, az baj, ha igen, miért szórakozol? Csak ürügy kell, hogy vádaskodhass? Vigyázz, a libsizés lemaradt...

morph on deer 2017.03.10. 22:07:23

@conchita wurst:
"Megyó és Demszky lopott, Orbán meg Tarlós pedig nem lopott."

Így aztán a törvény előtt felelnek tetteikért? Vagy ha nem, miért nem?

Az mondjuk nem válasz, így nem is érdekel, hogy "nem jelentek meg a bizottság előtt, irgum butgum" - tekintve, hogy ha valaki ebben a léptékben sáros, az nyilván büntetőügyi felelősséggel tartozik, és a rendőrség meg az ügyészség hivatott eljárni az ügyükben.
Nem?
Ha meg netán mégsem így lenne, akkor meg miért kéne szerepelniük?

Ehhez képest milyen jogcímen lehet kijelenteni, hogy "Megyó és Demszky lopott" ?
Sem eljárás, sem ítélet, tehát?

Vagy ez már megint egyike a szokásos orbánhitű bullshitnek, ami majd csak valahogy gyökeret ver a retardált köznép fejében, és így az említettek is beállhatnak Gyurcsány mellé?

Csak úgy merengek, hogy valójában már mennyire is sikerült hozzávetőleg a csótányok szintjére ledolgozni a fideszes jellemrajzot, és arra jutottam, hogy bizony, már meglehetősen.

Már csak a villanyt kéne valakinek úgy istenigazában felkapcsolni

koala kóla 2017.03.10. 22:07:35

@Hagkure: 'Ok a legnagyobb hitelt most veszik fel a nevünkre egy projektre, amiről ha tudsz oroszul akár olvashatsz is.'

Fene se érti mitől csökken a GDP arányos államadósság, ami a lipppsik és kommunisták alatt csak nőtt, 90 előtt is meg utána is, EU előtt is meg azóta is

@Tölgyes Péter: Nemtom, hol voltak? Elhatárolódtak a lipppsiktől? Ja nem.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 22:14:33

@koala kóla: A GDP arányos államadósság voltaképpen nőne, ha a manyup lenyúláskor szabályosan számoltak volna el. Gyengébbek kedvéért vagy a korábbi adósságból kellett volna azt leírni vagy a mostanihoz hozzáadni. Merthogy a könyvvezetés már csak ilyen, állami szinten is. Jobban mondva, ilyennek kellene lennie.

A libsizést - a lipppsizést is - nélkülözd ezen az oldalon, ha nem esik nehezedre. Ha nehezedre esik, akkor is, vagy megkönnyítem neked.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 22:17:06

@morph on deer: Teljesen igaz. Mondjuk a fejekben a legnehezebb a villanyt felkapcsolni, ezen még a rezsirizsa sem segít... :)

Merlot 2017.03.10. 22:17:47

@illaim: Egyet kell értsek veled abban, hogy aki életében először szól vissza maxwall birkának, az érthető. Főleg, ha előtte máshol, vagy épp az aktuális blogban nem olvasott először a kommentek közt is, és csak UTÁNA szólt hozzá.
De aki vitába keveredik egy ilyen csicska trollal, az maga sem normális, oda való, ahová a fidesz-troll: A szemétdombra.

Hagkure 2017.03.10. 22:23:16

Ja sry a szakemberek rész kimaradt. Ekkora elvándorlás tömegesen '56 óta nem volt Mo.-n. A középiskolások (!) 70+ %-a szerint korrupció nélkül nem lehet megélni itt, nemrég megjelent felmérés szerint. Pedig az EU-hoz 2004-ben csatlakoztunk, határok azóta nyitva. Az osztálytalálkozónk konkrétan elmaradt - 32-ből tizenpár kishazánkban. Nem tudom ezt hol figyelted meg az elkúrók alatt. (nem az osztálytalálkozómat) Szakemberhiány még kb. semmi - lesz ez még ígyse. Annyira bűzlik a rendszer a kontraszelekciótól, hogy már minden mind1. A külügyérünk szerint azt, aki légvédelmi üteggel végezteti ki a rokonait illetve afrikai méreggel, és hidrogénbombát építtet országával egy "elmebeteg diktátor". Ügyes fiú lol. Született diplomata. Küldjük oda kapcsolatot építeni - azt kéne.

"Fene se érti mitől csökken a GDP arányos államadósság, ami a lipppsik és kommunisták alatt csak nőtt, 90 előtt is meg utána is, EU előtt is meg azóta is"

Nem bonyolult. Rekord lehívók vagyunk, 18-ig. Csoda lenne, ha nem nőne.

www.portfolio.hu/gazdasag/igy_festenenk_az_eu-tamogatasok_nelkul.230247.html

Tölgyes Péter 2017.03.10. 22:24:23

@Merlot: Tényleg megtiltanád, hogy a saját blogomban ne hagyjam válasz nélkül a provokációt? És még a szemétdombra is elzavarnál?

Mi van, ha szerintem neked is troll-szagod van - és én is elküldelek téged a szemétdombra?

koala kóla 2017.03.10. 22:24:40

@Tölgyes Péter: 'A GDP arányos államadósság voltaképpen nőne, ha a manyup lenyúláskor szabályosan számoltak volna el.'

Ha nem tetszenek a könyvelés szabályai, a javaslataiddal fordulj az EU megfelelő fórumához vagy a bírósághoz.

Ja, hogy ez már megtörtént, és a strassbourgi bíróságot nem érdekelte a ballenzéki könyvelés? Ez van.

koala kóla 2017.03.10. 22:27:50

@Hagkure: Szinte varázslatos módon, 98-02 között lehívás nélkül is csökkent az államadósság, utána meg lehívással együtt is nőtt.

Ma többet hívhatunk le mint eddig bármikor, ami, fájó módon szintén a ballibek debilitását mutatja. Legalábbis ők mantrázgatják hogy nem szabad megsérteni az EU-t meg az európai értékeket, mert megszívjuk. Úgy szívjuk meg, hogy egyre több pénzt kapunk, a fene se érti ezt.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 22:28:22

@koala kóla: Ezzel nem fordult senki Strasbourg-hoz, valamivel összekevered. A könyvelés szerencsére még nem ballenzéki, de nem is jobbkormányos. Az nem megy, hogy a mérlegből csak úgy kiemelnek egy tételt és az attól kezdve sehol sem szerepel. Na, de sebészkedj tovább, ojtókéssel...

koala kóla 2017.03.10. 22:33:28

@Tölgyes Péter: Azzal a népszerü mondóájukkal mentek strassbourgba, hogy ellopták a manyupjukat. A bíróság meg azt mondta hogy nem lopták el a manyupjukat. Ennyi.

illaim 2017.03.10. 22:39:45

@koala kóla: Ez a GDP arányos bla bla csak azért lehet kedvező a szervilis fidessfanok számára, mert 2010 után az EU-ban megváltozott a GDP kimutatása! Ha a nominális államadósságot nézed, de azt tudom hogy nem mered, akkor be kellene ismerni az ordas hazugságot!
Mert az bizony 6000 milliárddal több mint 2010 kormányváltás idején volt!
Hova lett az a rengeteg pénz te piciny bogárka?

koala kóla 2017.03.10. 22:45:00

@illaim: A nominális adósság a világ összes országában több, mint 2010ben, úgyhogy nem tudom ezzel mit akartál mondani, Emese.

illaim 2017.03.10. 22:57:10

@koala kóla: Ha nem tudod, akkor kár veled szóba állni te öntelt sötét buta "paraszt"!

koala kóla 2017.03.10. 23:00:06

@illaim: Köszönöm, még egyszer. Emese!

Tölgyes Péter 2017.03.10. 23:04:54

@koala kóla: Dehogy ennyi. Te vérbeli fideszes vagy, már gondolkodni is képtelen vagy logikusan, hát még valamire reagálni. Elbeszélsz a kérdés mellett, ha arra nem tudnál magadnak kedvező választ adni.

Kit érdekel, mi volt a manyupról a strasbourg-i vélemény akkor, amikor a könyvelési trükközésről volt szó? Egyáltalán érted, amit jeleztem neked? Hogy a manyuppal kapcsolatos nyilvántartás megváltozott az EU-s módszertanban. Ezek után nem növelték meg az államadósságot a 3000 milliárddal azt követően, hogy a kormány "magáévá tette" azt. Ezzel egyidejűleg ugyanakkor módosítani kellett volna az éveken át használt adatokat a korábbi évek eladósodottságáról, azt ugyanis csökkenteni kellett volna a manyup összegével.

Nem gondolom, hogy most felfognád, azt még kevésbé, hogy ha mégis, elismernéd...

Hagkure 2017.03.10. 23:07:08

@koala kóla:

Az önmagában nem lenne gond, hogy mennyit hívunk le, csak a felhasználás módja az, ami a probléma. Kiváltképpen tekintettel arra, hogy amit elsunnyogunk, vissza kell fizetni, amikor kiderül. Nem az ország épül belőle, hanem a kretének viszik haza. Egyébiránt ezért hívják happy korrupciónak - technikailag akik ellenőrzik is magyarok és így ellenérdekeltek a megakasztásban. Voldemort "szép" példa volt.

koala kóla 2017.03.10. 23:16:05

@Tölgyes Péter: Hogy lennék már vérbeli fideszes?

A hazaárulókat utálom. 2010ben szavaztam először, a fideszre. 2014ben már csak a fidesz listára meg egy Jobbikos képviselőre. Nem akartam 2/3-ot, de ennél fontosabb volt hogy a libbantak ne beszéljenek bele Magyarország dolgába.

Bármilyen magyar pártra vevő vagyok, ami nem rombolja az országot és az emberek erkölcseit a porig, és nacionalista. Az internacionáléban nem hiszek, így születtem.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 23:20:30

@koala kóla: Akkor helyesbítek: gondolkodásmódodban és stílusodban fideszes vagy. A többi továbbra is érvényes.

koala kóla 2017.03.10. 23:21:35

@Hagkure: Lárifári.

A ballibek nemcsak lehívták az EU pénzeket plusz óriási adósságokat halmoztak fel, hanem ennek még semmilyen látszata se volt.

Ehhez képest most sírjunk hogy az EU pénzek egy részéből Orbán haverja épít értelmetlen stadionokat, kisvasutakat. Miközben az adósságot törlesztik vissza.

Nem kajálom én ezt be.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 23:29:37

@koala kóla: Szóval vak is vagy, netán külföldön élsz. Soroljam, mi minden épült a "balliibek" alatt? Az utaktól a kórházakon át az iskolákig bezárólag. Ez nem látszat, de Orbán saját lábon álló vejének a kastélyai, az látszat. Vagy az EU-s pénzekből vele lecseréltetett városvilágítások, ahol gyengébb a fény, mint előtte volt. Az látszat, bizony.

Téged rendesen megvezetett a habonyi agymosás.

Aldou Raine 2017.03.10. 23:36:14

Vannak Fidesz kettő pont nulla pártok- Ha például a Orbánék kormányzásából kivonjuk a korrupciót meg az energiapolitikát (Paksi mutyi plusz alternatív energiák ellenesség) akkor az LMP is ilyen. És úgy tűnik, hogy a Momentum is ez lesz. Lehetne LMP II., vagy Fidesz II.

Tölgyes Péter 2017.03.10. 23:52:04

@Aldou Raine: A levezetés pontos. Bár azt nem tudhatjuk, milyen lenne az LMP vagy a Momentum - hatalmon. És hogy a korrupcióval nem barátkoznának-e meg villámgyorsan...

Bikkfanfutyulo 2017.03.11. 00:05:57

@Tölgyes Péter: Szerintem a megfejtés: szimbiózis. Nem azért jöttek létre, hogy önálló életet éljenek.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 00:16:32

@Bikkfanfutyulo: Mármint a Momentum szimbiózisra ítéltetett az LMP-vel? Nem elképzelhetetlen, az alapvetésük - az egyenlőnek mondott távolságtartás, ami, mint tudjuk, nagy átverés show - nagyjából megegyezik. De ha úgy is lesz, nincs az sehol megírva, hogy két önálló életre képtelen együtt garantáltan életképessé válik...

Hagkure 2017.03.11. 00:17:22

"A ballibek nemcsak lehívták az EU pénzeket plusz óriási adósságokat halmoztak fel, hanem ennek még semmilyen látszata se volt."

Most van. Látszik, hogy nem épül semmi sokszor annyi pénzből. Törlesztik, mi? Akkora hitelt vesznek fel egy erőműre, amiről semmit nem tudsz amennyit még nem vettünk fel - soha. Manyup 3000 Mrd? Törlesztik azoknak, akik befizették? Hol? Mikor is vettek fel ekkora hiteleket Magyarországon?

Nem várok komoly választ...

Bikkfanfutyulo 2017.03.11. 00:36:33

@dunántúli gyerek: Orbánék gondoskodtak róla, nehogy a napelem vagy a szélenergia keresztbe tegyen Paksnak, Az előbbit jól megadóztatják, az utóbbit pedig betiltották.
www.solarside.hu/magyarorszagon-betiltottak-a-szelenergiat/
Korrekt egy bizonyítási eljárás, hogy (így) az atom a legolcsóbb...

Bikkfanfutyulo 2017.03.11. 00:38:29

@Tölgyes Péter: Nem, én a Fideszt látom gazdatestnek.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 00:41:00

@Bikkfanfutyulo: Az a párt, amelyik a Fidesszel szimbiózisra lép, halálra van ítélve. Ez alól a KDNP azért jelent kivételt, mert már a sajátos társuláskor is csak érzéki csalódás volt.

Bikkfanfutyulo 2017.03.11. 00:44:27

@Tölgyes Péter: Tudok más párt(ok) ról is, mely(ek) a Fidesszel történt szimbiózis hatására elpárolgott, vagy harakirit követett el.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 00:51:14

@Bikkfanfutyulo: Persze, Orbán ölelése halálos. Torgyán is mesélhetne erről, ha nem az örök vadászmezőkön lapátolná már befelé a chilei cseresznyét.

dont be such a jew 2017.03.11. 00:57:05

@Bikkfanfutyulo: 'Orbánék gondoskodtak róla, nehogy a napelem vagy a szélenergia keresztbe tegyen Paksnak, Az előbbit jól megadóztatják, az utóbbit pedig betiltották. '

Volt 30 évetek építeni lófaszt se építettetek. Az egyetlen megújuló amit építettetek, bős-nagymaros katasztrófába torkollott, és egy deka áramot nem termel nekünk, csak milliárdokba került és a környezetpusztítás példa nélküli volt Magyarország történetében.

Majd építhettek, ha hatalomra kerültök. Addig meg kuss van.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 00:59:54

@dont be such a jew: Ne erőlködj, akit tiltok, annak - is - felismerem a "stílusát", hiába jön vissza az ablakon... Pá, ismét.

Bikkfanfutyulo 2017.03.11. 01:12:45

@dont be such a jew: Fröcsögj nyugodtan... Akkor még nem volt ennyire olcsó a technológia, amit ma akár egy-egy háztatás is képes megfinanszírozni (napelem), vagy egy kisebb falu egy szélturbinát. - Köbö ennyit lehet értelmesen hozzáadni a hsz-odhoz, a többivel birkózz meg egyedül.

2017.03.11. 02:28:03

Szerintem meg Gyurcsány, Vona, ilyen együtt meg olyan lmp, és az összes kortársa, no és persze legfőképp a Fidesz úgy unblock, takarodjon a jó édes.... Oda.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.11. 06:19:42

@Tölgyes Péter:

"Tényleg azt hiszed, bárki is vevő erre az ócska dumára?"

Te biztos nem, mivel ballib vagy, s gátolnak a ballib dogmák a tisztánlátásban.

"A manyup lenyúlása köztörvényes ügy volt"

Ja, s akkor az EU mégis miért fogadta el? Mert nem volt lenyúlás, hanem lopott pénz visszaszerzése volt.

"nem is tudnak elszámolni azzal a háromezer milliárddal."

Nme is kell, hiszen visszament az összeg a költségvetésbe.

"sokak majd emiatt nem kapnak nyugdíjat"

Éppen a manyup miatt lett volna ez. A nyugdíjcápák piramisai összeomlottak volna, ez nyílt titok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.11. 06:23:56

@Tölgyes Péter:

Ezzel szemben a tények: a követségi szavazatokból Orbán nyert, alig 4-5 %-kal kevesebb szavazatot kapott, mint belföldön.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.11. 06:27:19

@Tölgyes Péter:

Mindenki lop, minden oldalon.

Pontosan ezért nem érv a Fidesz ellen, hogy lop. Ugyanis akk mondjék, azok is loptak a hatalom birtokában, s ha megint kormányra kerülnek, ismét folytatjék.

Ezlrt ne a lopást nézd, hanem a távlati célokat. A ballibek távlati céljai hibásak, a Fideszés helyesek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.11. 06:29:27

@Tölgyes Péter:

A DK a magyar liberális párt- Mivel van az országban 10-15 % liberális, van tábor is- Az egyetlen gondja a DK-nak, hogy a liberális szavazók egy része se szereti Gyurcsányt, így a DK sosem lesz képes az összes liberó szavazatot begyűjteni.

Az Ellenálló 2017.03.11. 07:22:42

A lényeg a posztíró számára elveszett. Az elmúlt két választás bizonyította, hogy csak a baloldali szavazókkal nem lehet nyerni. Kénytelen egy párt a jobboldalról is szavazatokat beszebelni különben nem lesz ereje. Az embereket kell, hogy az ő érdekeiket is képviselni fogják, nem pedig Orbán takaroggyot skandálni naphosszat.

jandera 2017.03.11. 08:37:38

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

cöf
cöfcöf
döf
cöfcöf
Éljen a Magyar szabadság!
Lengyelek haza!
cöf
cöfcöf

Tölgyes Péter 2017.03.11. 08:59:35

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Látod, mennyire ostoba vagy? Hogyne nyert volna, ha sikeresen visszatartotta a szavazók jelentős részét... Már annyira eltorzult s gondolkodásod, hogy nem is tudsz mást hirdetni, csak amit a fejedbe betöltöttek. Rossz lehet így élni.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 09:02:54

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ez is egy ordas hazugság. Voltak lopások korábban is, de a Fidesz az első, amelyik kormányzati szintre emelte, "törvényesítette" a lopást, a lenyúlást, rendszert épített az ország lerablására. Szétverte az ellenőrző rendszert is, megszüntette a hatalmi ágak, az állam és az egyház szétválasztását, de napestig sorolhatnám a történelmi bűnöket.

Egyszer majd, nem is sokára, tanítani fogják ezt az időszakot mindenütt a világban - mint elrettentő példát.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 09:05:31

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Kérdezd meg erről az ostoba állításodról a liberálisokat. A DK, teljesen normálisan, elfogad és vall liberális nézeteket, de - minden relatív és másokkal összehasonlításban ítélhető meg - csakis az egykori csúcsliberális Orbán immáron illiberális nézeteihez képest nevezhető liberálisnak. De nem lesz megengedő sok területen, amelyiken a liberálisak azok.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 09:10:23

@Elvetemült ellenálló: A posztíró tudja, hogy ez fontos. Más kérdés, hogy a Momentum - merthogy a poszt róla szól - mitől képviselné a normális jobboldalt? Ennek eddig nem sok jelét adta. Normális és a mostani helyzetet látó, átlátó politikusoknak ez egyébként sem újdonság: a legnagyobb vízválasztó nem oldalak, hanem demokrácia és önkényuralom között húzódik.

Ha egyszer eljutunk oda, hogy a tényszerű programok részletei IS számítanak, akkor lesz remény, mert addig az üres populista lózungok mögé fel lehet sorakoztatni a hiszékenyeket. A Momentumé is ilyen, sajnos.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.11. 09:20:58

@Tölgyes Péter:

A legtöben leszarják a szavazást.

Az meg nem várható el a magyar államtól, hogy a világ összes településen nyisson szavazókört. Aki akar, megy a követségre. Aki nem, az meg nem. Mi a gond?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.11. 09:22:02

@Tölgyes Péter:

A liberalizmus egy eszme, nem relatív.

A DK liberális, a korai Orbán is az volt.

Skankhunt42 2017.03.11. 09:40:25

@Tölgyes Péter: azokra a közgazdászokra gondolsz akikről feri lenyilatkozta, h számolni se tudnak?

"Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány." megalol

Tölgyes Péter 2017.03.11. 09:45:12

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Huh, de felkészültnek hiszed magad. Ha eszmeként nézzük, a DK nem liberális. Ezt próbáltam megértetni veled, bár tudhattam volna, hogy nem fog menni.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 09:48:08

@Skankhunt42: Nem, tekintve, hogy az SzDSz-ről volt szó és nem az MSZP-ről, ez nyilván elkerülte a figyelmedet. Tardosra és Kertesire gondoltam, még a gengszterváltás utáni évekből.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.11. 11:25:01

@Tölgyes Péter:

Ezek csak liberális mesék, egyikre sincs konkrét bizonyíték.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 11:32:19

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Például ez: www.dkp.hu/sokakmagyarorszaga.pdf

Vagyis többek között a gazdaságszemlélet.

Tölgyes Péter 2017.03.11. 11:40:26

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mire nincs bizonyíték? Arra, hogy állami szintre emelték a lopást és a lenyúlást? Hogy egyáltalán nem pályáztatnak, vagy eleve testre szabják a tendert, vagy úgy intézik, hogy csak egy "nagyon-közeli" induljon, miközben a szakma zúgolódik? Arra, hogy ameddig csókosok voltak Orbánnal, Simicska cége akkor is nyert, ha húsz százalékkal drágább volt a többieknél, most meg akkor sem, ha hússzal olcsóbb?

Nem érzékeled, hogy olyan az egész, mint egy tragikomédia? Milyen bizonyíték kell erre? Nem annak kellene legalább nagy vonalakban döntenie, hogy ki tudja a lehető legjobb minőséget a lehető legolcsóbban előállítani?

Hagyjuk Ibolykát, mert még elhiszem, hogy már a kérdésfeltevés is liberális. Pedig tévedsz, ezek a kérdések egyáltalán nem megengedőek, mindegyikre milliónyian tudják a választ. Te is, csak kényelemesebb eljátszani a két majom szerepét, módosítva a harmadikét. Nem látsz, nem hallasz, de beszélsz, méghozzá úgy, mintha az ellenkezőjét látnád és hallanád annak, ami történik.

petimegmondja 2017.03.11. 18:12:04

@Hagkure:
Szerintem nézz utána a "karizmatikus" szó jelentésének! Egyenlőre kevered a "népszerű" szóval.
süti beállítások módosítása