Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A siserehad

2018. július 31. - Toadwart66

locusts-swarm-615.jpg

A sáskajárás remek példa egy mintaszerűen megszervezett együttműködési rendszerre

"A siserahad szó jelentése:

1. Garázdálkodó, élősködő csapat; haszontalan gyerekek csapata.

2. Zajosan tolongó nem kívánatos embertömeg.

Eredet [siserahad < Sisera (hadvezér neve) + had]

Megjegyzés: Sisera nevéből, aki a Biblia szerint katonáival húsz éven át fosztogatott, Izrael népét sanyargatta.” (Siserahad szó jelentése)

 

Orbán hűséges embereire (mobsters) rég nem lehet azt mondani, hogy haszontalan gyerekek csapatáról lenne szó, hiszen már jócskán benne járnak a korban. A definíciónak megfelelően azonban mintaszerűen élősködnek, garázdálkodnak, ráadásul megfelelő mértékben haszontalanok. A Fidelitas-os csőcselékre, akik talán még őrzik gyermeki lelkületüket, talán illik valamelyest a „haszontalan gyerekek csapata” megfogalmazás, de rájuk leginkább a nagyfokú hülyeség jellemző. Garázdálkodni maguktól is tudnak, élősködni azonban csak szigorú gyámság alatt képesek.

A „zajosan tolongó nem kívánatos embertömeg” definíciója pompásan ráillik a CÖF veterán köpönyegforgatóira, de ők csupán egy elhanyagolható, bár méregdrága részhalmazt képeznek a NER gépezetében. Szórakoztatóak, mulatságosak, de akkor is csak túlkoros, pénzéhes, megavasodott káderek. A mostani törvények szerint bármikor kitilthatók a közterekről, ami nagy megnyugvást jelenthet a békés polgárok számára.

Izrael népének sanyargatása kényes téma. A miniszterelnök szerint nálunk az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van érvényben. Ez nála nagyjából azt jelenti, hogy ha van, akkor az nem az. Felhasználni, kampányolni minden további nélkül lehet ezzel, tiltakozni ellene azonban nem ildomos, ellenjavallt, sőt talán már büntetendő cselekedet. A felségsértés tilalma még nem került bele az alaptörvénybe, bár az új nemességet frissen szerzett birtokai környékén zaklatni már rút cselekedetnek számít, amely jogos megtorlást vonhat maga után. Az azért mégsem járja, hogy a békésen sütkérező Mészáros Lőrinc magánszemélyhez hozzávág valaki egy vizes lufit, amely terrortámadás egy egész életre szóló traumát okozhat a célszemély gyöngéd lelkében, bár varázslatos gazdagodását még ez sem állíthatja meg. 

Mintaszerűen működő siserehadunk van, amely nem pajkos gyermekekből áll. Pont ez a mi legnagyobb szerencsétlenségünk. Orbán papa a nép szórakoztatására időnként kivág közülük néhány semmirekellőt, legfőképpen nevelési célzattal, azért, hogy mindenki tisztában legyen azzal az alapvető ténnyel, miszerint a miniszterelnökön kívül mindenki potenciális senki, bármikor megsemmisíthető. Tetszés szerint lecserélhető akár egy közepes képességű, de csinos tengerimalacra is. Ez történik, ha egy szociopata kezébe kerül a hatalom, nincs ebben semmi meglepő.

Az idei tusványosi úttörőtábor, a szabotőr mackó megjelenésén kívül, más izgalmas és érdekes eseményekkel is szolgált. A miniszterelnök bejelentkezett Európa legfőbb uralkodójának, a kultúrharc immár belső körökben dúl, Varga Mihály pedig kijelentette, a magyar gazdaság csodálatos, dinamikusan fejlődő, de totálisan versenyképtelen. Orbán gazda válságot szimatol, ami azt jelenti, kevesebb lesz a szétszórható pénz, emiatt több sarcot kell kivetni, a szociális kiadásokat pedig minimálisra kell lefaragni. Kéri az érintett lakosság szíves türelmét, megértését, valamint azt a csekélységet, hogy minél előbb dögöljenek meg.

A felnőttkorúvá vált siserehadat azonban egyben kell tartani, folyamatosan szükséges tömni, ami mérhetetlenül sok pénzébe kerül az adófizetőknek, valamint az EU-nak. Jóval többe, mint az egészségügy és az oktatás finanszírozása, ami Varga Mihály eszmefuttatásából kihámozva nincs összefüggésben a versenyképesség látványos hanyatlásával. Hát, ja. Pont így működik az abrakadabra. Amíg Orbán Viktor a miniszterelnökünk, nincs okunk aggodalomra. Ha megszerzi a hőn áhított Európai Bizottsági elnökséget, Mészáros Lőrinc vadászterületei jelentősen megnőhetnek.

– Válság ide, válság oda, lopni mindig lehet – jelentette ki Alphonse Gabriel Capone, miközben egy jó hangulatú megbeszélésen az erre rendszeresített baseball ütőjével brutálisan szétverte Joseph Giunta és két emberének fejét. Az illetők bűne az volt, hogy nem voltak hajlandóak beilleszkedni Al Capone Együttműködési Rendszerébe.

Ha Orbánnak bejön az Európai Bizottság elnöksége, a siserehad akár egész Európát letarolhatja.

Képzeljünk magunk elé egy Trump, Putyin, Orbán irányította világot, sok, kicsi, de ambiciózus kínaival, valamint egy varázslatosan fejlődő Indiával.

Felcsútnak mesés gazdagságú polgármestere már volt. Garázdálkodó, élősködő, haszontalan maharadzsája még nem.

Panaszra azonban nem lehet semmi okunk. Brutális mértékben megválasztották őket, ezért minden a legnagyobb rendben van. Aki nem hiszi, járjon utána.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr8414152343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása