Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A szentendrei sikkasztó gúnyolódik a feldarabolt, megkéselt nőkön

2020. március 10. - Jogálom 2.0

screenshot_2020-03-10_tamas_attila_kriaszter.png 

Kriaszter Attilát a Szentendrei Önkormányzat azonnali hatállyal kirúgta hűtlen kezelés és sikkasztás váddal. Ma bántalmazott és meggyilkolt nőkről gyárt pubertáshumort. Nőnapi válasz.


Az Étel és Irodalom nevű facebook-oldal, a Névjegy rovatban az oldal létrehozójaként magát és privát regjét nyilvánosan felvállalva Kriaszter Attila azt vallja, az olvasás és a gasztronómia a szenvedélye:


screenshot_2020-03-10_etel_es_irodalom_nevjegy.pngKépernyőkép: Étel és Irodalom facebook-oldal és nyilvános adminja - letöltés ideje: 2020. március 10.

A nyolc éve létrehozott ötlet nem túl egyedi, de Attila a facebook-oldal nevében és profilképében is úgy döntött, hogy lop és gyermetegen parafrazál. Ebből tudjuk, hogy a fakanál pörgetése mellett szerzői jogot, cégjogot, szellemi termékhez fűződő jogot már nem szokott olvasni, simán lenyúlta még csak nem is ötletesen az Élet és Irodalom nagymúltú hetilap nevét, egyben logóját is. Mentségére legyen mondva, a logó jogellenes felhasználásán gondolkozott 7 hónapot.

inkedscreenshot_2020-03-10_3_etel_es_irodalom_kezdolap_li.jpgKépernyőkép: az Étel és Irodalom fb-oldal profilképe az oldal 2012. októberi létrehozása után.

Attila próbálkozott profilképként még salátákba zárt könyvvel, könyvbe zárt salátával, de végül visszatért az egyszer már mások által, másik cégre, másik médiumra kitalált logóhoz.

Március 8-án, a nemzetközi nőjogi napon a "gasztroértelmiségi" influenszer ebben a posztban vélte bizonyítani olvasottságát, humorát és ínyenc ízlését:

screenshot_2020-03-10_etel_es_irodalom_poszt.pngKép: az Étel és Irodalom facebook-oldal 2020. március 8-ai posztja

A kép összefüggését az adja meg, hogy Nagy János, darnózseli − foglalkozására nézve is − hentes többek között féltékenységre hivatkozva megölte és feldarabolta feleségét, Nagyné Kovács Juditot 2014. májusában.

Judit 40 éves volt.

Családja: szülei, bátyja és gyermekei nem temethették el, ugyanis nem volt kit: a gyerekek apja nem csupán megölte anyjukat, de eltüntette testének maradványait is, néhány megégett szövetdarabot eltekintve. Nagy János kiskorú fia, B. a bíróságon még úgy vallott, hogy nem tudja elhinni, hogy halott az anyja, "hiszen azok olyan kicsi darabok". Az apja akkor darabolta fel a ház pincéjében, míg az eset idején 12 éves fia a házban aludt.

2019. októberében ítélték el először másodfokon, hét évre, de mivel példás családapának tartja a bíróság, szabadlábon hazaeengedte a harmadfokú ítéletig, dacára, hogy 5 év ítélet felett már kötelezően előzetesbe helyeznek elítélteket.

screenshot_2020-03-10_hazon_kivul_exkluziv_interjut_adott_a_darnozseli_hentes.pngKép: Nagy János, darnózseli lakos, hentes és fuvaros a felesége − gyermekei, O. és B. anyjának − gyilkosa és feldarabolója az RTLKlubnak nyilatkozik névvel-arccal, azt követően hogy kitakaratlan arcát és beazonosítható nevét egy riportcikkben közzétettem.

A másodfokú ítélet előtt kétszer felmentették, noha a bíróság elismerte, hogy rajtakapták azon, hogy szórja a réten egy zsákból a felesége, két gyermeke anyjának tüdő- máj- és más szövetdarabjait, akinek holttestét a ház alagsorában kialakított hentesüzemben darabolt fel és égetett el, hogy a perdöntő bizonyítékok sorozatából csak egyet említsek. Előtte évekkel már csomókban tépte ki a nő haját, rendszeresen bántalmazta, és el is ítélték ezért. Autókeréklazítástól a darabolásig címmel helyszíni riportot készítettem az esetről és előzményeiről, melyet a HírTV és Klubrádió is felhasznált.

Nagy János darabolós módszerét az első felmentő ítéletét követően pontosan lemásolta egy másik hentes, a megye túloldalán: Nemesgörzsönyben szintén egy hentes megölte, majd feldarabolta feleségét szintén féltékenység és vagyoni okok miatt, majd a nő testét a ház kazánházában szerette volna elégetni. Az eset Darnózseli után 3 évvel történt, az első felmentő ítélet után.

Térjünk vissza Kriaszter Attila sokat olvasott influenszer humorához.


Késsel, machetevel és egyéb szerszámmal problémáit "feldolgozó" férjek, élettársak esetei

Néhány gyilkosságot emelek csak ki az átlag heti 2 nőtárs erőszakos halálesetei közül, a Mérce tette közzé a NANE Egyesület által évente összeállított listát:

2020
Tatabánya: Mikus Ferenc
villamosmérnök, egy helyi metálzenekar gitárosa vascsővel verte agyon fiait, miután összeveszett a feleségével. A férfi a hazaérkező feleségére is rátámadt, majd végzett saját magával.
A gasztroértelmiségi influenszer Kriaszter Attilához hasonlóan Mikus nyilvános facebook-oldalt vezetett, saját néven nyilatkozott sajtónak a zenekaráról, így neve a rendőrségi és sajtóinformációk alapján nyilvánosan megismerhetővé vált. Közzé is tettem a nevét a bűntettéről és azóta már csak a képernyőképeimen dokumentált előzményeiről szóló cikkemben.

2019
Oroszlány: K.K. László a torkától a hasáig felvágta és háromszor megszúrta a frissen megismert lányt, miután egy rendezvényen megismerkedtek, és felmentek az áldozat lakására.

Budapest: A 22 éves K. Dániel bozótvágó késsel szurkálta össze a háromgyermekes anyát, aki a szomszédja volt. A nő belehalt sérüléseibe a kórházba szállítást követően.

Pilis: Férje közeli barátja, a 65 éves Ferenc szíven szúrta az ötgyermekes anyát, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A rokonok szerint a férfi tudatosan készült a gyilkosságra, mert reggel megélezte a kését.

Mélykút: T. József, az áldozat 27 éves élettársa késsel többször megszúrta, illetve megvágta a nő nyakát és mellkasát, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Budapest: Cs. Dániel Márk megjelent a lány lakásánál és elvágta a torkát, miután a 23 éves lány szakított a barátjával.

Tárnok: K. Zsolt először megkötözte felesége kezeit, aztán fojtogatta, kiszúrta a szemeit, többször torkon és mellkason szúrta, végül agyonverte egy sólámpával. A gyilkosság idején az áldozat 90 éves nagymamája a másik szobában tartózkodott.

Tata: Az 51 éves férj három héttel házasságkötésük után baltával és vadászkéssel támadt rá. A nő belehalt sérüléseibe.

Budapest: S. Levente késsel megölte feleségét, kisfiát és a kutyájukat is. Az áldozat az eset előtt többször hívta a rendőröket. Karácsonykor kigyulladt a lakásuk, de a férj nem akarta beengedni a tűzoltókat, végül erre a rendőrség kényszerítette. Fél évvel a tűzeset után, két nappal a nő segélyhívása után a férj lemászárolta a családot.


Miről ismerszik meg a kemény humor és a fekete humor?

Fekete humort személytelenített, univerzális esetekben süthetünk el: az talán még Kriaszter Attilának is érthető, ha például barátnője hal meg rákban, nem fog csattanós kis kemoterápiás humorbonbonokat elsütni a családjában, de mások előtt sem, mert alig van olyan ember, akinek a barátai vagy családja közt nincs egy rák-túlélő vagy -áldozat.

Minden ötödik nőt már bántalmazott a társa.

Kriaszter Attila minden ötödik nőismerőse aligha röhögne a humorán. Érzelmileg intelligens emberek nem csak tapasztalati alapú dolgokat képesek belátni. Az ősember szintje azt vallani, hogy mentális értékítéletünk csak saját élményekből táplálkozhat.

A humor legfőbb jellemzője, hogy nem a sérülékeny, egyébként is támadott rétegen röhögünk: a gúny a hatalmával, erőszakosságával, butaságával kérkedő személyt állíthatja csak kemény célpontba.

Esendő felet úgy teszünk vicc tárgyává, hogy vele együtt, sorstársként tudjunk nevetni rajta.

A humor sosem cinkos az aljasokkal, a másik ember jogait, sérthetetlenségét két lábbal tiprókkal. Nem lesz nyertese viccnek diktátor, de épp így nem lehet vicc nyertese agresszor vagy gyilkos sem.

Kriaszter Attila olyan felkoncolt, megcsonkolt nőkon gúnyolódott nőnapon, akiknek az élete a gyilkos élettárs oldalán napi küzdelmekkel telt, és a gyilkos napon az életükért küzdöttek, több esetben kiskorú gyermekeket védve vagy hátrahagyva. Egy olyan országban tette ezt, ahol heti két nő belehal pusztán abba, hogy együttél egy férfival.


A gasztroinfluenszer a darabolást, a testet feldolgozást tette humor tárgyává, emberközelivé, könnyeddé

A kapcsolaton belüli erőszak egyik fontos jellemzője, hogy az elkövető nagyon nagy kockázatot vállal, nem érdekli a külvilág, az elkövetéskor csak a tett "sikeres" véghezvizele érdekli. Nem rettenti vissza a tettest a szinte biztos lebukás, mivel nála lelhető fel kiemelt motiváció. Nem érdekli őket a felépített egzisztencia, a hírbehozott, hátrahagyott család, a barátok elvesztése. Van több olyan kapcsolaton belüli bűneset, ahol az elkövető maga hívta ki a rendőrséget: képes volt higgadtan látni azt, mit tett, de előtte 5 perccel, a mészárlás idején ezzel az önmagát higgadtan megfékező énjével még nem élt.

A lúgos egykori orvos, aki a lúgot felkente áldozata hüvelyébe is, azt is szétroncsolva, a bűntett után 5 évvel lezárult büntetőtárgyalás során egyszer sem védekezett azzal, hogy a tett olyan brutális, ami távol áll tőle, távol áll akkor még orvos, kórházigazgató, vallásos keresztény, 5 gyermekes családapa énjétől. Hogy ő erre nem lenne képes. Egy természetes, egy féltékeny férfitól evidencia esetként kezelte végig az esetet, ugyanis azt mondta, ilyet csak egy sértett férfi tehet, és ezt a vele szakító barátnője, áldozata más férfiismerősei közt keresné.

Összeroncsolt áldozata kezelőorvosai közt volt olyan, aki azt javasolta Erikának, hogy béküljön ki a tettessel.

Kriaszter Attila posztja is egy azon "magyar férfi humor" közt, amelyik viccesnek, megérthetőnek tartja a nők bántalmazását. Asszony verve jó. Fehérvári huszárok. Mindezt azon a nőnapon elsütni − amikor nők ezrei vonultak tiltakozva a Kossuth térre, hogy az igazságügyminisztert rávegyék a kapcsolaton belüli erőszak elleni hathatósabb fellépésre − már tényleg a valóságot a fejéből teljesen kizáró, műveletlen emberre utal.


Kicsoda a Szentendrén közhivatali visszaéléssel, sikkasztással megbukott Kriaszter Attila?

"Munkaviszonyának rendkívüli felmondással történő megszüntetését az a körülmény tette szükségessé, mely szerint Kriaszter Attila, a Szentendrei Közművelődési, Kulturális és Városmarketing Közhasznú Társaság
(Új Kulturális Központ) ügyvezetője:

− felszólítás ellenére a Szentendre Város polgármestere hozzájárulásának beszerzése nélkül rendszeresen teljesített kifizetéseket 500.000 Ft és a 2007. decemberében megszorított rendelkezés ellenére 100.000 Ft feletti összegek felett

Szolgáltatási szerződést kötött nettó 8 millió Ft feletti értéken közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül, valamint több szolgáltatáscsoport esetén a számlák összege meghaladja a nettó 8 millió Ft-ot, mely a Kbt. Egybeszámítási szabályainak sérelmét jelenti.

− A Felügyelő Bizottság és a könyvvizsgáló jelentése szerint tevőlegesen akadályozza őket a társaság pénzügyi ellenőrzésének lefolytatásában 

screenshot_2020-03-10_arcok_frontalis_utkozes_felmondtak_az_igazgatonak_fiatalok_pdf_ingyenes_letoltes.png
Képernyőkép: https://docplayer.hu/3349063-Arcok-frontalis-utkozes-felmondtak-az-igazgatonak-fiatalok.html

A szentendrei önkormányzati sikkasztó Kriaszter Attila esete sajtónyilvános, a rendkívüli felmondás jegyzőkönyve is. Sosem tagadta a nyilvánosságba került vádakat, ilyen nem lelhető fel, tehát elismerte. Ekkor vehette elő másik utónevét, a Tamást, és két facebook-reget is futtat magára.

Fél évvel a ma már gasztro-facebook influenszerré zsugorodott egykori művelődési központ igazgató hivatali megbukása előtt, akkor frissen kinevezve még azt vallotta a Heti Válasznak, hogy a Szentendrére tervezett lendületes nyári programsorozat hátterében olyan intézményi, szerkezeti és szemléletbeli változások állnak, amelyek egyedülállóak az országban.

Ebből, úgy tűnik, a lendületes lopás és csalás valósult csak meg: szemléletben semmi új a magyar közpénzkezeléseket illetően. Attila tündöklése és bukása után 5 évvel Szentendre már a mutyi szinonimája 
elismerő címet nyerte el.

Kriaszter ekkor, 2012 novemberében indította el az ÉS hetilap nevét és logóját lenyúló, olcsó poénokkal és gasztro-coelho idézetekkel operáló facebook-oldalát.

2012 novemberében a darnózseli gyógytornásznő, Nagyné Kovács Judit már túl volt számos bántalmazáson, férjét feljelentette bántalmazásért, elítélték, válópere során mégis a bántalmazó férjnek ítélték a gyerekeit.

2012 novemberében Renner Erika már szakított Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori igazgatójával, az égési sebek specialistájával.

Két hónappal később, 2013. januárban Nagyné Kovács Judit autójának kerekén mind a négy tartócsavart eltávolították, a rendőrség gyilkossági szándékként minősítette az esetet, majd lezárta a nyomozást annak ellenére, hogy Judit jelezte, bántalmazásért elítélt férje egy családtagját látta fotózni a kocsija körül.

2012-2013 telétől Bene Krisztián, kórházigazgató az addig a Margitszigeten és erdőben végzett terep futóútvonalát városi aszfaltra cserélte, és rendszeresen futott a vele szakított volt barátnője, Erika lakása környékén, figyelte a házát. Telefonon, e-mailben, munkahelyen zaklatta, nem beletörődve a barátnője szakításába. Sosem vált el a feleségétől. A lúgos támadó szülei a feleségét kényszerítették, hogy támogatólag részt vegyen az őt megcsaló, baránőjét lelúgozó férje büntetőperén. Az áldozat szakítását követően a kórházigazgató újabb barátnője - aki már jelen volt az életében a lúgos támadás idején - a tárgyaláson tanúként kihallgatáson tudta meg, hogy mai napig házas a lúgozó igazgató úr.

Nagy János, darnózseli hentes a 2012-ben megindított válás előtt már tulajdonjogi követeléssel élt feleségével szemben közös ingatlanjaik ügyében, ezt bíróságra is vitték.

2013. március 12-én Bene Krisztián orvosigazgató maszkban megtámadta volt barátnőjét a lakásán, leteperte, megkötözte, elaltatta, lemeztelenítette, majd amit ez után bizonyosan tudunk, hogy a nő hasától a combjáig az irharétegig lemarta testét a ráfolyatott lúggal, hüvelyébe is felkenve azt. A nemi erőszakot kriminalisztikai protokollból alaposan gyanították a tett szexuális jellege miatt, de vizsgálni az összeroncsolódással bezárult hüvelyt nem volt mód. Erika így esemény utáni tablettát is kapott.

2014. május 27-én Nagy János megtámadhatta mosonmagyaróvári rendelőjében a gyógytornász Juditot, majd innentől már mobilcella információk alapján igazoltan ő és felesége mobilja végig együtt mozgott a közeli faluig, darnózseli házukig, ahonnan felesége már 2 éve elköltözött. Éjjel látták a férjet egy nehéz dolgot cipelni zsákban a hentes műhelybe. A májusi melegben 3 napig járatta a húsfüstölőt a hentes. Kéz- és testsérülései voltak. Sósavat látták vásárolni. Rajtakapták a közeli réten zsákból szórni valamit, ahol megtalálták felesége megégett, kicsi testmaradványait. Alibijére nővére adott hamis, megbukott vallomást. Ez a hamis tanúzással megbukott nővére lett a gyerekek kijelölt ideiglenes gyámja, míg öccse előzetesben ült.

Bene Krisztián orvosigazgatót az eset után 5 évvel 11 évre ítélték, és hivatásától megfosztotta az Orvosi Kamara. Kezdetben a rendőrségi nyomozást az Ügyészség még megszüntette, az áldozat fellebbezett ellene, miközben kibírhatatlan fájdalmai voltak eleven húsig lemart testével.

Nagy János darnózseli hentest két elsőfokon mentették fel, holott a második elsőfok elismerte és bizonyítottnak vélte, hogy birtokolta felesége testrészmaradványait, és ő szórta ki. Az összes többi információ - mobiladat, hamis vallomás, szemtanúk - akkor is a Bíróság rendelkezésére állt. A nőt megöléssel fenyegetése is, amelyről hangfelvétel is van. Mindezek tudatában mentették fel kétszer.
Nagy Jánost másodfokon már hét évre ítélték az eset után 5 évvel. Szabadlábon távozhatott: arra hivatkozott, hogy a vallomást megtagadó bírósági magatartásával együttműködő, másrészt szerető apa, aki az alvó 12 éves fia mellett darabolta fel annak anyját. Előtte a gyerekek előtt püfölte évekig az anyjukat. Lánya barátja szakított a lánnyal, mikor megtudta, ki az apja.

A Kúria előtti döntésre várunk idén tavasszal.

Bene Krisztián, a lúgos támadó most az Alkotmánybíróságon kéri igazát, aki szerint 2 év 15 tárgyalásán, két másodfokon, két harmadfokon, összesen 5, a bűnösségét egyaránt kimondó ítélet során nem volt elég ideje érvelni, keresetével élni. Sosem védekezett azzal, hogy a tett minősége és brutalitása távol áll tőle. Egyetlen ellenérve volt, a rögtön megdőlt alibije, kórházi munkatársait pedig a család hamis tanúzásra bujtotta fel. Védekezésének középpontjában az áldozat sérüléseinek bagatellizálása állt, és az, hogy ez egy nem meglepő, sokan mások által véghezvihető tett.

A kártérítési polgári peren magát a jogerős büntetőítélet jogosultságát is tagadja.

Nagy János, a darnózseli hentes az RTL Klubnak kéjjel mutogatta húsfüstölőjét, késeit, majd elmondta, egyetlen kép sincs a gyerekek anyjáról a közös családi házukban, és nem beszélnek róla a gyerekeivel. Arcátlan módon belemondta a kamerába, hogy amikor a felesége haját csomókban kitépte, ő valójában csak "megrázta, amikor azt látta egy vitában, hogy másképp nem tudja észhez téríteni". Látlelete van a nőnek, jogerős bántalmazási ítélet ellene, a nő már halott, és belehazudik a kamerába. Szerinte a gyerekeivel jó a viszonya, és feldolgozták az esetet. Az anyjuk búcsúztatóján, ahol csak személyes tárgyait temethették el szülei és bátyja, vérrokonai, Nagy János és családja kerti partyt tartott, a gyerekeket is ott tartva azon.


Az érzéketlen férfi megsértődik

screenshot_2020-03-10_11_tamas_attila_kriaszter.pngKép: Kriaszter Attila,
az Étel és Irodalom facebook-oldal nyilvános adminja

Kriaszter Attila facebook-influenszer, a szentendrei önkormányzati sikkasztó, adatlapján kecskeméti lakos, egy műveletlen, bárdolatlan, érzékeltlen ember ezeken a sorsokon viccelődött. Nagyon sokan felháborodtak, ő végig a facebook-oldalán állt készenlétben, és mindenkit azonnal tiltott.

"Bátor."
"Vitaképes."
"Férfi."

Egy higgadt, együttműködést kérő levélre, ahol azt kértem, gondolja át ezt a posztot, és olvassa el a darnózseli hentes esetéről készült, eddig 40.000 ember által olvasott riportot, gondoljon bele a nő családjának érzéseibe, egy hónapon belül ítéletre várnak, és abba, hogy posztja alapján kegyeletsértés bűntettével is meggyanúsítható, más felháborodóknak írtakhoz hasonlóan egy arrogáns, lekezelő választ küldött nekem is, jelezve, hogy nekünk, nőknek beleszólásunk sincs, ha a férfierőszakról egy érzéketlen és buta férfi gúnyolódik:

screenshot_2020-03-10_1_tamas_attila_kriaszter.pngKépernyőkép: Kriaszter Attila, a szentendrei sikkasztó, az ÉS logójával visszaélő facebook-influenszer királyi többesben kioktat, hogy a nőket feldarabolás vicces vagy sem.

Mivel Kriaszter Attila a válaszával egyidőben a követőket gyűjtő oldaláról és a messengerről engem is letiltott, ezzel garantálva a fajsúlyos érveinek vitathatatlanságát, de legalább is az abba vetett hitét, és noha van vele 5 közös, értelmiségi ismerősöm − még − úgy döntöttem, ezen és ezen a facebook regjén is elérhető, a nyilvános közösségi facebook-oldala nyilvánosan vállalt adminjának egy blogcikkel válaszolok.

A még élő és a már lemészárolt nők nevében is.


Eszes Beáta




 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr2015513132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radnóti László 2020.03.10. 21:03:34

Bene Krisztiánt lényegében Ibolya Tibor elképzelései szerinti koncepciós perben, tisztességtelen eljárásban ítélte el Ujvári bíró a vádlott bűnösségének négy érvénytelen bizonyítása alapján.
three.blog.hu/2020/02/10/polt_peter_legfobb_ugyesz_es_darak_peter_a_kuria_elnoke_alkalmatlan
Renner Erika hamisan tanúzott, manipulált.
three.blog.hu/2020/01/15/feljelentes_renner_erika_a_lugos_orvos_ugy_sertettje_ellen
süti beállítások módosítása