Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A Lázár-terv

2017. október 07. - Toadwart66

ehsan-safavie-bluebird2f.jpg

Elég szürreális események zajlanak a magyar belpolitikában.” (Lázár János)

Tökéletes meglátás. A politika soha nem volt valami egzakt, pontosabban behatárolható képződmény. Az óriás ámbráscetek vándorlása sokkal könnyebben követhető, mint egy egész országnyi főemlős önfeledt és kiszámíthatatlan ugrabugrálása. A politika ugyan a valóságból próbál kiindulni, de aztán gyorsan átszalad rajta és egy valóságon túli világot hoz létre önmaga számára, amelyről megpróbálja bebizonyítani azt, hogy ez bizony mások számára is pompás lehetőségeket nyújt, ha rendesen viselkednek. Mindig akadnak azonban olyanok, akiknek ez nehezen megy.

Amire a miniszterelnökséget vezető miniszter a jubileumi kormányinfón, az idézett mondatában utalni szíveskedett, az az MSZP által ügyesen bevetett agonizáló kampánystratégia. Nehéz és fáradtságos feladat pontosan követni azt, vajon mi is zajlik ezen szépreményű párton belül. Vajon mit akarnak ezek az emberek? – merülhet fel a békésen szemlélődőkben a jogos kérdés. Kitartást, makacsságot, rendíthetetlen kalandvágyat igényel végigolvasni az ezzel foglalkozó híradásokat.

Úgy tűnik, ha valahol két mszp-és atyámfia egymás közelébe kerül, ott nagy az esélye egy kíméletlen csetepaté kialakulásának. A DK-ás csapatkapitány, Gyurcsány Ferenc nevét jól felfogott érdekből nem is érdemes szóba hozni előttük, mivel akkor könnyen tömegverekedés alakulhat ki egy potenciális szövetségen belül. Így megy ez – mondnák erre a tralfamadoriak.

Ha valaki megcselekszi azt, hogy amikor eljő annak az ideje, és leadja becses szavazatát valamelyik pártra, nem igazán tud majd ésszerű magyarázatot adni arra a felvetésre, vajon miért is tett így. Humanitárius megfontolásból, illetve dacból, esetleg nemzeti büszkeségből? Talán csak úgy, megszokásból?

Egészen szürreális az is, ahogy a mostani miniszterelnök, nevezett Orbán kormányzó, ismét nekiveselkedett egy költséges árnyékbokszolásnak Soros György ellen. Ennyire évezi ezt a tevékenységet, vagy talán nincs jobb ötlete? Ennél a kínos kampánynál még a megújuló hitellel elérhető mennyei boldogság ígérete is jóval meggyőzőbb. Úgy kétmillió ember szürreális igényeit ennek ellenére valószínűleg tökéletesen kielégíti. A tralfamadoriak magyarázata erre a magatartásra teljesen megfelelő és érthető.

Orbán egészen irigylésre méltó helyzetben van. Legfőbb gondja nemsokára csupán az lesz, hogy kikből állítson össze magának megfelelő ellenzéket, illetve mivel hergelje fel az ellene ásítozó tömegeket. Oszlassa fel talán a Jobbikot, hogy végre történjen valami Simicska Lajos szórakoztató performanszain kívül is?

A csillagok állásából azt lehet kiolvasni, hogy a FIDESZ-nek változatos történetének legnagyobb győzelmével kell szembesülnie. Mivel Orbán gyakorlatilag mindenkit lerugdosott a pályáról, illetve az ellenfél leginkább egymást üti, a miniszterelnöknek a választásokig nem sok tennivalója akad.

Orbán legnagyobb ellensége az idő és saját szervezete közötti kérlelhetetlen viszony. A II. elmúlt nyolc év (vö. az vidám I. elmúltnyócév) iszonyatosan megviselte őfelségét. Kóros mértékben elhízott, rádiós miséinek színvonala alapján mentálisan leépült. Az elkövetkező négy év tovább fog rontani az egészségi állapotán, főleg ha valami miatt valódi kihívással szembesül közben.

Hivatalosan nem, de a valóságban jelentős szociális feszültségek halmozódtak fel az országban. Aki nem akarja, az persze nem látja ezt. Kérdéses, hogy még egy ciklust ki lehet-e húzni eltereléssel, primitív hazudozással és heves mellébeszéléssel.

A miniszterelnök humánerőforrás dolgában nem áll túlzottan jól, köszönhetően sajátos vezetői stílusának. Németh Szilárddal, Balog Zoltánnal, Rogán Antallal nem lesz képes hatékony reformokat levezényelni. Valószínűleg nincs is szándékában ilyesmivel foglalkozni. Egyetlen használható embere Lázár János maradt, aki ki merészelte mondani, hogy az egészségüggyel és az oktatással valamit kezdeni kellene, hacsak nem a teljes megszüntetésük a cél. Balog emberminiszter, akit kiemelt felelősség terhel a kialakult helyzetért, mindössze annyi tudott erre mondani, hogy minden a legnagyobb rendben van, aki mást mond az defetista. Semmiképpen sem szabad hinni neki, mivel önző érdekből az illető régóta hazudozik.

Nem érdemes Lázár Jánost a haza megmentőjeként feltüntetni, illetve nekilátni boldoggá avatásának, de ő legalább látja azt, hogy itt bizony előbb-utóbb baj lesz. A végtelenségig nem lehet sorosozni és plakátokkal jóllakatni a népet. A miniszter arroganciája, erőszakossága, ravaszsága, törtetése, kíméletlensége, cinizmusa a politikában inkább előnyökkel, mint hátrányokkal jár. Lázárról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy ostoba lenne. A feje búbjáig korrumpálódott Rogán Antalt is hatékonyan sikerült távol tartania magától, pedig a miniszterelnök megpróbálta rátestálni ezt a szemérmetlen személyt. Lázár ennek a húzásának a későbbiekben még nagy hasznát veheti.

Ha meg meri kockáztatni azt, hogy a következő négy évben lelép a színről, azzal hatalmas veszteség éri Orbánt. Ki fogja elvégezni helyette a miniszterelnök adminisztrációs feladatait? Jelentkező ugyan akadna bőven, de bennük a kormányzó nem sok örömét lelné. Iszonyatosan gyenge képességű emberekkel vette körül magát, akik gyakorlatilag semmire sem alkalmasak. Kövér, Rogán, Deutsch és a többi szépreményű ifjú sok mindenre képes, de arra nem, hogy az államigazgatást irányítsa. Kósa Lajos még egy lélegzetvételbe is képes tökéletesen belezavarodni, ha pedig pontosan szeretné kifejezni magát, jobban teszi, ha inkább megpróbálja lerajzolni, miről is van szó. Szijjártó verbális verőembernek kiváló, illetve pompásan tud üzleti kapcsolatokat kiépíteni a világ távoli, egzotikus tájaival. Orbán a jövőben is ebben számít rá, nem abban, hogy hivatalnokokkal piszmogjon.

Lázár terve teljesen logikus és ésszerű. Az elsöprő győzelem után mosolyogva lelép, aztán kivárja, amíg a győztes csapatok felégetik az egész országot. Ez a lépés azonban hatalmas kockázatokat rejt magában. Ha nem elég óvatos, és elszámítja magát, Orbán könnyedén leszámolhat vele. Elég, ha Orbán médiabirodalma segítségével rendszeresen színes kis híreket jelentet meg Lázár dzsentri életmódjával kapcsolatban. Ennek nem is kell feltétlenül igaznak lennie, elég ha visszautalnak régi, vidám vadászkalandjaira, illetve a velencei lagúnák sötét titkaira.

Az is elképzelhető, hogy a visszavonulásának meglebegtetésével Lázár csupán jobb pozíciót szándékozik kivívni magának. Ezt talán tőle magától illene megkérdezni, de bolond lenne, ha válaszolna is erre. Jelenleg megbízható, munkabíró beosztottként sikeresen építgeti a karrierjét.

Az mindenképpen jelzésértékű, hogy benne és Navracsics Tiborban bizonyos kétségek merültek fel a miniszterelnök tévedhetetlenségével kapcsolatban. Puff neki! Pont egy fényesnek, elsöprőnek ígérkező győzelem előtt.

Így megy ez.

A múlt, a jelen és a jövő problémáit bízzuk inkább a tralfamadoriakra. Sokkal jobban eligazodnak az ilyesmikben. Ők már a múltban is pontosan tudni fogják, hogy mi fog történni bármikor.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr2212933197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ogli dzsí 2017.10.08. 20:17:22

reméljük megint 2/3ot kap a fidesz

n_dy 2017.10.08. 20:27:40

egy "az is elképzelhető, hogy ..." cikkecske
nem kéne strapálnod magad

nick papagiorgo 2017.10.08. 20:34:27

Ezen a blogon olvastam már jópár sejtést, jósolást, előrelátást, hogy mi fog történni, mi hogy lesz.
Egyik se jött be. Sőt, a szerző igazából egyfajta "görbe tükör", amiket jósolgat, annak általában pont az ellenkezője történik. Csak el kell olvasni, és utána már tudni lehet, hogy na ez, ez biztos nem lesz.
A fentiek fényében én átgondolnám a dolgokat :) Persze nem akarok megfosztani senkit semmitől, tehát ha szeretné, és igény is van rá, akkor persze hajrá :)

postumus mumus 2017.10.08. 21:16:21

@nick papagiorgo: Hát persze hogy eddig még semmi nem jött be. Mert azok még nem történtek meg. Mivel ezek előrelátások, ezeket ne a múltban keresd! A nevében is benne van: Majd a jövőben LESZNEK.

postumus mumus 2017.10.08. 21:23:12

@nick papagiorgo: Valószínűleg a dolgokat túl rövid idősíkon gondolod. Orr bán bukása nem holnap fog bekövetkezni, hanem kicsit később. Jelenleg még lélegeztetőgépen tartja virtuális- illiberális világát ideig-óráig, de a bukás garantált. Széllel szemben hugyozni ugyanis nem sokáig lehet úgy, hogy ne legy hugyos a keze.

Bolshevik 2017.10.08. 22:56:45

@postumus mumus: Te én még azt is megjósolom hogy tél lesz. Komolyan ez neked akkora vigasz és/vagy újdonság hogy egy politikus sem uralkodik egymilliárd évig, vagy mi?

dare 2017.10.08. 23:59:59

Ez a nagy terv 100 kormányinfo után (ahol is keményen kiállt a Sorosozás mellett) elég zavarbaejtően kínos lenne már, a mosom kezeimet résznek korábban kellett volna bekövetkeznie, akkor még talán több mindent lehetett volna elfelejteni neki.
De nem zárom ki azt se, hogy sikerülhet.
Ebben az országban szinte bármi megtörténhet.

(Nagyon jó kép)

postumus mumus 2017.10.09. 06:13:50

@dare: Lázár egy sunyi kis öltöny, nyakkendős jogászgazember. A becsületességhez annyi köze van, mint az éticsigának. Aki évtizedekig kiszolgálta ezt a korrupt, aljas rendszert, az inkább meg se szólaljon. Aki figyelte az életutját megismerhette eme nagyszerű elme " ragyogását":több ezer fácán kiterítése-leterítése, lézerblokkolós száguldozás. A sunyi kis vigyora előttem nem takarja el sátáni fidesznyik mivoltát.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 06:52:29

Nincs ilyen terv: az egyetlen terv a Soros-terv leverése.

Ez ugyanis az ország érdeke. Az meg, hpggy XY fideszes politikus mit csinál még álproblémának is tizedrangú.

borisz 2017.10.09. 06:55:06

@dare: haha, ki emlékszik itt bármire is? a manyup lenyúlás meg a trafikmutyi is mintha meg sem történt volna. vagy az áfaemelés. vagy úgy általában a tehernövelő adócsökkentés. vagy a bürokrácianövelő csökkentés.
minek folytassam?
aranyhal memóriájú nép vagyunk.

borisz 2017.10.09. 07:02:51

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: tök igazad van. mivel a soros-terv valójában nem más, mint a fidesz elterelő hadművelete a fontos belföldi problémákról (eü, oktatás, szegénység, borzadó úthálózat, rohadó közművek, stb), ezért valóban az ország legfontossabb érdeke a soros-terv leverése.

(a propagandára fogékony hozzád hasonló párt-rajongók annak is tapsikolnának, ha szart kellene majszolgatniuk, miközben a kedves vezető személyesen erőszakolja meg a szemük előtt a lányukat. nem tudom, h a kognitív disszonancia, a vallásos áhítat vagy a szimpla agresszív ostobaság hajt-e titeket, de nagyon parák vagytok.)

Európai téridő 2017.10.09. 08:25:00

"Ábrándozás az élet megrontója" (Vörösmarty Mihály)

AK76 2017.10.09. 08:40:14

@borisz: A fajtád pont olyan mint az egyszeri hülye nyugger,a trabanttal az M7-es lehajtóján, szembe a forgalommal, -"Nézd má' anyjuk ezt a sok barmot,hogy mindegyik szembe megy a forgalommal!"- "szegénység",ja,mert olyan OV előtt nem létezett,Viki találta ki,az egészségügy is napra pontosan 2010 tavaszán került szétrohadt állapotba,és a kórházak,meg az úthálózat,meg a közművek is egyszerre lehelte ki a lelkét...Aranyhal lenne a magyar memóriája? látod buta,ebben sincs igazad,pontosan azért nyert zsinórban kétszer is kétharmaddal OV,mert a magyar ember EMLÉKSZIK arra a tetűosztagra,amelyik 2010 előtt ámokfutott,emlékszik a hetente változó,progresszív kormányprogramokra,emlékszik a kétségbeesett miniszterelnök castingokra (ezek a tetvesek most is pontosan ugyanezt csinálják,csak most nem az ország élén,hanem a saját rothadó kis trágyadombjukon),emlékszik a "lassan mondom,hogy OV is megértse" kezdetű hazudozásokra,emlékszik hogy egy,a hatalomhoz foggal körömmel ragaszkodó semmirekellő pojáca hogyan veretett véres péppé bárkit,aki merészelt hangot adni tiltakozásának,a botrányos kötcsei coming out után...Annak örülj,hülyegyerek,ha nem kapnak most is kétharmadot,bár ahogy ezt a haszontalan,semmirekellő bagázst nézem a túloldalon,a négyötöd,vagy a kilenctized reálisabb opció lesz...a végére egy kis csemege,mennyire "katasztrofális a hazai gazdasági helyzet",ha ennek csak a fele igaz,2022-ig,vagy inkább 26-ig a haverjaid írhatnak bármekkora faszságokat no name suttyó kis blogokon,mint pld ez itt,annyi esélyük lesz mint a trójai falónak az epsomi derbyn: www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_var_magyarorszagra_meddig_nevethet_a_kormany.648577.html

chrisred 2017.10.09. 08:50:15

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az ország politikai vezetésének az érdeke, az ország lakosságának semmi köze hozzá.

SimanCsakBálint 2017.10.09. 08:50:52

@postumus mumus:

"Lélegezető gépen tartja" - Liberális szemszögből OV egy nagyon negatív szereplő. Az ilyet nem "tartják" hanem irtják. DE szélliberálték arra is képtelenek hogy egy értékelhető ellenzéket rakjanak össze, nemhogy megszorítsák.

nick papagiorgo 2017.10.09. 09:03:49

@postumus mumus:
na jó, de mi az a "túl rövid idősík"?
Eddig ugye arról volt szó, hogy a gonosz Orbán majd 2018-ban megbukik. Most már nem fog akkor megbukni, majd 2022-ben bukik meg - de lehet, hogy 2020/21-ben ezt is majd eltoljuk megint, mint az euróbevezetés dátumát :)

Az hogy előbb-utóbb megbukik, az számomra is nyilvánvaló, mivel előbb-utóbb MINDEN kormány megbukik, én legalábbis egyről sem tudok, amelyik örökkön való lett volna. Hát így én is tudok jósolgatni :)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 09:06:03

@borisz:

Sajnos nem igaz. A Soros terv Kelet-Európa agresszív liberalizálásának gonosz terve, ennek ellen kell állni. Sajnos a Fidesz nem mondhatja el erről a teljes igazságot.

Minden normális ember elnézi a Fidesz hibáit, amíg ők a kisebbik rosszt. Ezt képtelenek megérteni a hozzád hasonló Soros-bérkommentelők...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 09:07:24

@chrisred:

Az ország népének alapérdeke, hogy az ország vagyona maradjon bent és csökkenjen a profikiáramlás üteme. Ezek nélkül ugyanis nincs kibontakozás.

chrisred 2017.10.09. 09:16:02

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az ország lakosságának az az érdeke, hogy ez a vagyon ne néhány ember zsebében vagy bankszámláján legyen, akár külföldiek, akár belföldiek. Bármelyik csoportosulás nyer, attól a lakosság elől még el lesz zárva a kibontakozás lehetősége, és folytatódni fog a freudi elírás szerinti "profikiáramlás", a szakképzett munkaerő elvándorlása olyan helyekre, ahol megbecsülik őket.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 09:43:11

@chrisred:

Így igaz, de amíg ez megvalósul, addig is kell élni. S a kisebb rossz, ha magyar tőkések lopják a profitot, mert ők legalább belföldön élnek és költenek.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.09. 10:13:42

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A soros terv valójában orr bán terv. Ezt a soros tervnek tervezett valamit még nem látta senki, nem hallotta senki orbánékon kívül. Tulajdonképpen a soros tervet orr bán hozta létre, azért hogy tudjon valamit támadni, valamivel kampányolni. Sok ilyen volt már 2010-es ámokfutása óta. Támadta a bankokat, hogy azok veszteséget termelnek és ki kell őket állami pénzből menteni, támadta a spekulánsokat, hogy azok bedöntik a magyar gazdaságot, támadta a nyugállományú fegyvereseket, hogy azok ingyenélők, támadta a multikat, hogy azok extraprofitot termelnek, amit ellopnak, támadta az RTL KLUBOT, hogy az extrareklámbevételt szerez, ezért jól meg is adóztatta, támadta a menekülteket, hogy terroristaként itt fognak robbantgatni, támadta gyurcsányt hogy hazudott, pedig csak ugyanazt csinálta amit most orr bán. Soroljam? Most éppen soros van soron. Csak a birkák hisznek még mindig ennek a egoista paprikajancsinak.

konrada 2017.10.09. 10:22:17

A gondolat szép és jó.
...csak sajnos nem igazán realista elvárás egy olyan Európai Unióban, mely tagországainak többségében jóval nagyobb arányban koncentrálódott a felső decilisében a vagyon, mint Magyarországon...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.09. 10:23:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Akkor mié szaroska azért vett külföldi focicsapatot, mert annyira bennt akarjka tartani a pénzt? Elárulom, hogy a magyar piac gyíkfing a világpiachoz képest. Ezek a tolvajok gyarapodni akarnak, ha majd a magyar piac kevés lesz nekik, ugyanúgy ki akarják vinni a lopott szajrét külföldre. Terjeszkedni akarnak. De ebből az állampolgárnak semmi haszna nem lesz. ezek nem az ország érdekében lopnak, hanem azért, hogy a saját vagyonukat gyarapítsák. Ha ez úgy lenne ahogy írod, fejlődne az ország, de ez még nem történt meg, ugyanúgy lepusztult utakon járunk, ugyanúgy omlanak az épületek vakolatai, ugyanúgy szutykot árulnak a boltban, mint előtte. Nem változott semmi, azon kívül, hogy orr bánék ellopják a pénzt, ugyanugy ahogy a korrábbi kormányok. A saját birtokaik épülnek szépülnek, az országot meg nagyívben leszarják. Csak körül kell nézni: a csuti porfészkében álló kacsalábon forgó stadiont csak össze kell hasonlítani mondjuk a szomszéd faluban lévő gazos focipályával. Vayg a csuton kanyargó kisvasutat össze kell hasonlítani mondjuk a gyöngyösi mátrakisvasúttal, amin jóval többen utaznak. Egyből látható a különbség.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 10:24:23

@bluebear:

Igen, a csúnya, cigány Zorbán akkora hatalmú tényező, hogy ő indította el a migránshullámot, ő bombázta Líbiát és Szíriát, ő áll a NATO mögött is, továbbá rettegett gyíkemberei tartják terrorban az egész Naprendszert.

AK76 2017.10.09. 10:34:01

@bluebear: Támadta a bankokat, hogy azok veszteséget termelnek és ki kell őket állami pénzből menteni, támadta a spekulánsokat, hogy azok bedöntik a magyar gazdaságot, támadta a nyugállományú fegyvereseket, (a negyven éves korban nyugdíjba menetelüket támadta, teljesen jogosan) hogy azok ingyenélők, támadta a multikat, (az előbb állami támogatással bőségesen kitömött multikat) hogy azok extraprofitot termelnek, amit ellopnak, támadta az RTL KLUBOT, hogy az extrareklámbevételt szerez, ezért jól meg is adóztatta, támadta a menekülteket, (illegális migrációt) hogy terroristaként itt fognak (nem itt, mindenhol, bárhol európában) robbantgatni, támadta gyurcsányt hogy hazudott (és, nem úgy történt?). ..... Íme, nem is kell felsorolni mennyi mindenben volt igaza a ducsénak, keresztes te magad..

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 10:55:34

@bluebear:

S jobb lenne, ha ez a pénz is külföldiek kezébe menne? Csak kevesebb maradna. A magyar tőkések legalább többnyire belföldön költenek.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.09. 11:15:45

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Dehogy ő indította el. Ő csak kihasználja az emberek hiszékenységét, és ezen lavírozik. Mint annak idején amikor a vallással házaltak a papok. Orr bán ugyanezt csinálja. Kreál egy ellenségképet, kitalál dolgokat és megeteti a birkáival. Azok meg isszák szavait. Eddig még semmi nem jött be abból, amiket terjesztett. A válság idején is nyereséges bankjaink nem dőltek be, a spekulánsok nem döntötték be a forintot vagy a magyar tőzsdét, az EU nem támadott ránk, sőt még eurómilliárdokkal is pumpál, menekülteknek álcázott terroristák nem özönlöttek el minket, soros sem akar senkit idetelepíteni.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.09. 11:23:46

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A sikeres vállalkozók a nyereségüket újra befektetik, ha kell akár újra itthon. Kiviszik a pénzt , de ugyanannyit vissza is hoznak. No ezt nem tudja megcsinálni a virtuális, az állam csöcsét szívó pióca magyar "tőkésosztály". Azok amíg az állam pumpálja beléjük a pénzt nyereségesek, majd miután már nem pumpálja a pénzt tönkremennek. A magyar gazdaság nem piaci alapon működik, hanem orr bán akaratából. Mihelyst az állami pénzpumpa megszűnik, ezek kártyavárként fognak összeomlani. De a szocializmusban is ugyanígy volt, ebben semmi újdonság nincs. Orr bán rendszere is ugyanerre a sorsra jut.Ha lesz is magyar tőkésosztály, az országon kívül ezek halálra vannak ítélve, mivel a mai világgazdaságban már nem lehet elszigetelten működtetni egy kicsi ország gazdaságát. Aki nem tudja felvenni a versenyt a nagyokkal az elvérzik. És ez a sors vár ezekre a nagy magyar "tőkésekre" is.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.09. 11:32:07

@AK76: Pont azt írtam, hogy mindez nem igaz, csak ezt terjesztette a duce, hogy a népszerűségét növelje. Kitalálta, hogy ez így van, és a birkák elhitték. Lám már te is igaznak véled mindezeket a félreállításokat. A magyar bankok ugyanis sosem voltak veszteségesek, még a válság alatt sem, a spekulánsok nem akarták soha bedönteni a magyar gazdaságot és fornitot, a nyugdíjasok nem ingyenélők, az RTL reklámbevétele annyi amennyien piaci alapon ott reklámoznak(ha ezt a plusz bevételt elveszik tőlük csak azt érik el hogy dupla annyi reklám lesz a bevételük ennek ellenére nem változik tehát a néző szív, ugyanez vonatkozik a bankokra is). A rezsicsökkentés soha nem volt rezsicsökkentés, mivel a világpiacon többszörösével csökkent a gáz ára, tehát inkább rezsinövelésről beszélhetünk. Most pedig soros sem akar milliókat idetelepíteni, összesen 1200 menekültről van szó. Tehát össze-vissza hazudozik, ti meg elhiszitek neki. Gratulálok!!!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.09. 11:40:21

@chrisred: Végre valaki akivel egyet lehet érteni. nekem is tökmindegy hogy az AUDI tulajdonosát Max von Ribbentropnak vagy Tóth Jánosnak hívják. Sőt azt lehet mondani, hogy jobb ha Ribbentropé, mert több piaci pénzt tud újra befektetni, mint az állam csöcsén élősködő fideszes magyar Tóth úr.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.09. 11:40:43

@bluebear:

Ha ez igaz lenne, Afrika lenne ma a világ leggazdagabb része, hiszen oda ment a legtöbb idegen "befektető".

Piaci alap nincs. Bivalyerős államra van szükségünk, s a nagytőke szarvának letörésére.

konrada 2017.10.09. 12:22:37

@bluebear:
Na ja. Hiszen Ribbentrop tényleg több pénzt tud befektetni a kínai, avagy amerikai piacra, és így valóban több munkahelyet is tud teremteni cége székhelyén is, s azzal növelni is tudja annak az országnak a hatékonyságát, bevételei adójával meg a gazdaságát.

...s ha ezt mint Fritz Blubearként nézed, teljesen mindegy, sőt még jó is.

...de ha pont nem német vagy, hanem olyan országban élsz, mely csak összeszerelőként szerepel Max életében, ahol se fejlesztésre, se vállalatirányításra nem költ többet az üzemeltetésre szükségesnél többet, akkor nem mindegy neked se, még ha azt is hiszed...
(Persze az Audi rossz példa, s nem csak azért, mert a VW csoport része, de gondolom arra akartál célozni, hogy neked tök mindegy, hol él, ki a főnök, ha te csak sepregető csavarhuzogató vagy. Pedig nem, mert például a lakhelyeden a fiadat csak csavarhuzogatónak érdemes kitaníttatni, hiszen fejlesztőként, vállalatirányítási rendszer posztosaként oktatva csak annyit érsz el - és vele az állam - , hogy megy oda, ahol Ribbentrop lakik, és te meg maradsz otthon negyeddbéren csavarhuzogató támasz nélkül öregebb éveidre...)

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.10.09. 14:09:04

@bluebear:

": A soros terv valójában orr bán terv. Ezt a soros tervnek tervezett valamit még nem látta senki, nem hallotta senki orbánékon kívül. "

Kivéve azokat akik tudnak olvasni, és nem hisznek el minden szart, amit a ballibek hazudnak.

Soros-Terv 2015:
www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

Soros-Terv 2016:
foreignpolicy.com/2016/07/19/this-is-europes-last-chance-to-fix-its-refugee-policy-george-soros/

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.10.09. 14:18:42

hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:T%C3%A1bort%C5%B1z/pr%C3%B3balap/Soros-terv
Soros György politikai befolyásának mérlegelése során tényként kell számon tartani, hogy Soros számos esetben legmagasabb szintű brüsszeli vezetőkkel tárgyalt hol zárt ajtók mögött, hol hivatalosan, így 2016 júniusában az Európai Parlament külügyi, belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának közös meghallgatásán vett részt hivatalosan, 2017 áprilisában Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke régi ismeretségükre hivatkozva külön bejáraton keresztül fogadta[47] az Európai Bizottság épületében, 2017 májusában Dimitris Avramopoulos, migrációs ügyekért felelős biztos fogadta hivatalosan, ugyanekkor találkozott Pierre Moscovici az Európai Bizottság gazdasági[48] és pénzügyi biztosával és Christos Stylianides uniós biztossal is[49], és így tovább. A Magyar Kormány képviselői illetve Orbán Viktor több esetben tiltakoztak, mivel véleményük szerint Soros György illetéktelen az európai politikai életben, így meghallgatása, bizottsági munkákba, tárgyalásokba való bevonása érthetetlen és elfogadhatatlan.

exterminador 2017.10.09. 14:31:05

@Legeslegalja: ez a Soros, ha olyan iszonyatos borzasztóan félelmetes és hatalmas, akkor hogyan lehet még Orbán hatalmon?

Bolshevik 2017.10.09. 14:56:52

@bluebear: "Ezt a soros tervnek tervezett valamit még nem látta senki, nem hallotta senki orbánékon kívül."

www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29?mg=prod/accounts-mw

"George Soros: Here’s my plan to solve the asylum chaos"
(...)
" First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future. And, to do that, it must share the burden fairly — a principle that a qualified majority finally established at a Sept. 23 summit.

Adequate financing is critical. The EU should provide 15,000 euros ($16,800) per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health-care and education costs "

Jakab.gipsz 2017.10.09. 15:10:34

Orbán vagy Soros válasszatok. (de csak a szavazó fülke magányában).

Ne az utcai hőbörgők performanszaira figyeljetek.

sas70 2017.10.09. 15:50:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Főleg a Mészáros nevezetű az Adriai villájával, Yachtjával, szerbiai focicsapatával... Hát hurrá!

sas70 2017.10.09. 15:51:54

@Jakab.gipsz: Te biztosan tudsz valamit, már Orbánnak is annyi milliárdja van, mint Sorosnak?

Jakab.gipsz 2017.10.09. 17:12:58

@sas70:

Igen a pénz, nem tudod-e véletlenül azt is meg mondani nekünk, hogy Soros a filantróp, miért van kitiltva a fél föld golyóról.

Morpheus. 2017.10.09. 17:17:25

Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy tekintélyes cégbirodalmat épített ki. Főleg a hazai dohány üzletág van a kezében. Ezzel a sok milliárdot jövedelmező vagyonnal kezdenie kell valamit. Résztulajdonos a legnagyobb hazai vállalatokban, bányákban, üzletláncokban és övé a dohányipar. Ez teljes embert igényel.

postumus mumus 2017.10.09. 17:43:09

@Legeslegalja: És esetleg tudsz olyan hivatalos EU dokumentumot is mutatni, amelyben nem egy 80 éves usa spekuláns véleménye van leírva, hanem a valóság? Jó hogy belinkelted ide ezt a soros véleményt, mert ezzel igazoltad hogy orr bán hazudik. Akkor ezek szerint semmilyen hivatalos paragrafus nincs arról, hogy az eu 1 millió menekültet akar évente betelepíteni, ugye, csak ez az újságfecni? Mit csináljak vele, kitöröljem vele a seggem?

postumus mumus 2017.10.09. 17:51:35

@Bolshevik: Tehát akkor ez lenne az a soros által nyilvánosan publikált eszmefuttatás, merengés, amit hazudós orr bán titkos hivatalos soros tervnek állít be, amit az eu már el is kezdett végrehajtani? És mindez 2015-ből, valamikor az őstörténet hajnalán? Azóta már jó sok víz lefolyt a dunán. Talán valami frissebbel rukkoljatok elő, mert én is tudok nektek olyan képet mutatni, amelyen orr bűnöző bánt a karhatalom éppen őrizetbe veszi, de azért sajnos ez a tróger még mindig szabadlábon van.

postumus mumus 2017.10.09. 18:20:22

Itt van ez az:
forradalom2006.uw.hu/viktor.jpg
No akkor most börtönben van vagy sem? Mindenki döntse el maga. Éppenugyanolyan egy soros véleményre hivatkozni, mint orbán letartóztatására. Vagyis egyik sem a valóság. Mindkettő nyílvánvaló hazugság: az egyik azért mert orr bánt nem most tartóztatták le, a másik meg hogy sorosnak sem most volt egy véleménye a válság kezeléséről. Olyan terve pedig egyáltalán nem volt, amelyet az EU végre is hajtott. Egyszerűen soros úr csak merengett, találgatott, hogy hogy kéne a menekültválságot megoldani. Ez olyan messze van a végrehajtásra kerülő intézkedésektől, mint Makó Jeruzsálemtől.

postumus mumus 2017.10.09. 18:25:42

Egyáltalán mi a faszomnak alkossak véleményt(nemzeti milliárdokat elbaszó konzultáció) egy olyan újságcikkben megjelent merengésről ami fikció? Sorosnak lehet véleménye a menekültválságról, de mivel nem ő az EU elnöke, a menekültkérdést meg az Eu országai együtt határozzák meg, így eleve sok köze nincs a valósághoz. Majd úgyis az lesz menekültkérdésben amit az államok megszavaznak. Nem is tudom mit rinyál ezen már évek óta ez a csuti hatökör.

Janossz 2017.10.09. 18:37:39

@postumus mumus: Ez már tényleg a legalja. Egy szerkesztői lapot bepakolni ide, amit bárki létrehozhat szabadon: Például, hogy igenis lapos a Föld. Aztán majd kiderül, hogy mégse, de addig is hivatkozhatsz rá: HÁ FENNVAN A WIKIN!! Sőt, még, ha már nem lesz fenn a marhaságod, még évekig, hátha nem néznek utána, mi is ez.
Tábortűz irománya, innen a Habony-művektől. Nagy bizonyíték, tényleg.

postumus mumus 2017.10.09. 18:48:31

@sas70: Még nem, de ami késik nem múlik. Orr bán már elkezdte mentora mintáját követve a kapzsi harácsolást.

Janossz 2017.10.09. 19:37:02

@postumus mumus: Hát ez a tempó, ahogy legeslegalja pajtás ilyen bizonyítéknak szánt szutykokat hord ide:hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:T%C3%A1bort%C5%B1z/pr%C3%B3balap/Soros-terv

morph on deer 2017.10.09. 20:22:02

“Orbán legnagyobb ellensége az idő és saját szervezete közötti kérlelhetetlen viszony.“

Hát elég érdekesen alakul, azt meg kell hagyni. Bár van is miért:
youtu.be/xxU4GH5U-QE

Akit valami jó program érdekel Halloweenre annak ajánlom a többit is...
Juj!

6.Lenin 2017.10.09. 21:28:16

"Lázár terve teljesen logikus és ésszerű. Az elsöprő győzelem után mosolyogva lelép, aztán kivárja, amíg a győztes csapatok felégetik az egész országot. "

Aztán visszatér a bukásra, és belép a DK-ba?
Vagy összerántja a széteső Fideszt, és csinál egy négyötödös pártot, és a felégetett országból Kánaánt?

Mi is ebben a logikus meg az ésszerű?
süti beállítások módosítása