Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Egy bűzhödt dágvány

2018. február 16. - Toadwart66

92000.jpg

„Aki azt mondja, hogy benne vagyunk a kampányban, az nagyon félreértett valamit. Ami eddig volt, az smafu, a kampány most kezdődik.” (O. Viktor, országtulajdonos)

Hát tisztelt Papa, akkor én bizony alaposan félreértettem valamit. Nekem kimondottan olyan érzésem volt, miszerint itten mifelénk' az áldott emlékű 2010-es forradalom óta megállíthatatlanul folyik az intenzív kampány, meg a közpénzek szétszórása ilyen megfontolásból, szóval nem gondoltam volna, hogy mindez csupán smafu, meg apró, pici pénzecske. Egyszóval benne voltunk egészen nyakig. Folyamatosan tele volt az ország választási plakátokkal, a köztévé pedig szemérmetlenül okádta magából a direkt pártpropagandát hozzá az eszetlenségeket. Már egy búvárszivattyús intimbetét mellett sem lehetett elmenni Soros György felemlegetése nélkül. Hagyjuk már Ibolyt!

Mi lesz akkor mostantól a nemzeti überkedés tárgya? Rezes bandával, szenteltvízzel bevonultok a magánlakásokba Sorost űzni? Venezuelai mintára átveszitek az áruházláncok irányítását, aztán kedvezményesen szétosztogattok mindent? Németh Szilárd öt oldalas interjút fog adni a Playboynak, meg a Financial Times-nak, miként kell elbánni a sorositsa gázszolgáltatókkal? Jól fejbekólintjátok a gyanútlan Lev Trockijt egy jégcsákánnyal? Mennyibe fog ez nekünk kerülni? 100 milliárdba?

Nagyon úgy néz ki, a Fidesz-KDNP legnagyobb ellensége maga ez az átkozott Fidesz-KDNP, amelyet évek óta egyszerűen képtelenek legyőzni. A kormány nem tud mit kezdeni a mértéktelen kapzsisággal, harácsolással, a nyílt színen űzött, buja korrupcióval, a szemérmetlen rogánkodással. Marad a hazudozás, sumákolás, a közpénzből finanszírozott uszítás, meg a Csalás Elleni Hivatal elleni csalás. Néha kínkeservesen előbukkan még a mágikus elmútnyócév’, ami azonban mára inkább komikus jelleget öltött, annyira elkopott a szentem a sok használattól.

Ma már nem csontvázak potyognak ki a szekrényekből, hanem oszló hullák, dögök hevernek szerteszét mindenfelé. Ez aztán tényleg nem semmi, Papa. Rendesen odavágtatok neki! Alapos munkára lesz szükség, hogy a választásokig valamivel el lehessen nyomni az intenzív dögszagot. A végén még talán az is kiderül, az Elios Innovatív Zrt. mögött Soros György világhatalmi szervezkedése állt, aki alaposan csőbe húzta a saját lábán álldogáló, éppen elmélázó Tiborcz gyereket, de még a sokat tapasztalt Juan Lázár alkirályt is. A miniszterelnökséget vezető miniszter kormányinfói ennek következtében kezdik megközelíteni Kósa Lajos színvonalas stand-up előadásait, ami elég nagy szó.

Az OLAF teszi a dolgát, amibe Polt Péter nem nagyon szólhat bele, legfeljebb sunyíthat, meg úgy csinálhat, mintha egészen hülye lenne az ilyesmikhez. Hogy mindez a választások befolyásolása? Wahrscheinlich, már ha szabad így fogalmazni. Elvileg erről szólna egy választási kampány és nem hülyéknek szóló összeesküvés-elméletek gyártásáról, valamint ezeknek közpénzből való terjesztéséről. Arra ott vannak a ponyvaregények és az oroszok által üzemeltetett honlapok. Tetszettek volna valamivel diszkrétebben intézni a sötét ügyleteket.

A rendkívül hasznos útmutatásokat tartalmazó Katolikus útikalauz stopposoknak című mű minderről ezt írja:

„Mértékletesség, mértéktartás (lat. temperantia): erkölcsi erény, mellyel az ember a maga testi és lelki erőit, s a rendelkezésére álló más javakat a természet és az igazságosság rendje szerint használja és adja tovább.”

A Nemzetközi Katolikus Egyház (kivéve persze a magyarot') mögött is Soros György áll? Hűha! Ez egész más megvilágításba helyezi az 1572. augusztus 23-án véghezvitt Szent Bertalan-éjszakai mészárlást. Talán érdemes lenne ezt is országszerte kiplakátolni. Szél Bernadett lehetne Medici Katalin 2.0.

A Fidesz, meg ez a KDNP nevű randa szemölcs az orrán mindent bevet annak érdekében, hogy nagyjából 2,2 milliós (?) táborát egyben tartsa. Ehhez nem kell mást tenniük, mint elszántan hülyét csinálni belőlük. Az alapanyag szellemi színvonalát elnézve ez nem egy nagy kunszt. Ők jámborul mindent elhisznek, amit a Papa mond, sőt tovább is kerekítik a legendákat, valamint pompásan lehet őket uszítani bárki ellen.

Jöhet tehát a kíméletlenül küzdelem a semmi ellen, a mindenért.

Például az, hogy az OLAF Soros György közvetlen irányítása alatt áll, ezért nemzeti érdekből kénytelen a magyar kormány lenyúlni az EU-s támogatásokat és hűbérjogokat osztogatni. Logikus érvelés. Ráadásul az egész Európai Uniót a magyar állam, pontosabban Orbán Viktor finanszírozza, kínai hitelekből, meg Cofidis Fapados Kölcsönökből. Amíg természeti erőforrásként Magyarország rendelkezik 2,2 millió, kifogástalan minőségű idiótával, nem nagyon kell a borsakopaszoknak aggódniuk máson, csak azon, honnan hajtsanak fel pénzt önmaguk számára. Erről szól a nemzeti önrendelkezés.

Magyarország mára egy bűzhödt dágvánnyá vált, amelyről a kormány azt állítja, kiváló gyógyhatással rendelkezik idegen befolyás ellen, ráadásul nagyban elősegíti a katolicizmus terjedését. Aki azt hebegi, hogy ez az undorító trutymó leginkább elviselhetetlenül büdös, az hazaáruló és a gaz imperialisták malmára hajtja a vizet. Nem a barátunk!

2006-ban egy MSZP nevű párt megnyerte a magyarországi választásokat, aztán látványos agóniába kezdett. Orbán sokat tanulhatott szomorú, tragikomikus sorsukból. A Vezérnek 2018 után nagy szüksége lesz a kétharmadra, hogy folytathassa virágzó üzleti tevékenységét.

Akkor tehát: Hajrá Kajmán-szigetek! Hajrá kajmánok! Mindent bele!

Szétszórható pénz az még van dögivel.

"Smafu:

Etimológia: A német szlengből származik, ez pedig a francia je m'en fous (a.m. tojok rá) kifejezésből."

Rendkívül találó kifejezés, de magyarul van rá egy erőteljesebb verzió is, csak csúnyább.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7913673360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Ske_ 2018.02.16. 13:20:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ez van: kiderül előbb-utóbb az összes disznóságotok, és azért mindent nem nyel le a nép, azt csak szeretnétek.
Erőlködsz állandóan ezzel a megbukik mindenki, aki nem a hőn tiszteld fideszedet imádja szöveggel, de ez ugyanolyan idióta mantra, mint a fidesz propaganda.
Menj szépen és végre életedben egyszer csinálj valami hasznosat. pl.: gondolkodj. :P

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.02.16. 13:30:03

Minden tolvajbandát előbb utóbb utól kell, hogy érjen a végzete. Minnél előbb, annál kevésbé lesz fájdalmas mindenkinek. Főleg nekik lesz anál kevésbé fájdalmas a sitten. :-)

Tom66 2018.02.16. 13:47:09

"Soros szőrös keze az OLAF-ban

Nem kell ahhoz túl nagy fantázia, és az összeesküvés-elméletekben sem kell hinni, hogy észrevegyük, összedolgoznak Soros és a népbiztosok (copyright by Csurka). Az ellenzék, mely naponta állítja ki saját alkalmatlansági bizonyítványát külön-külön és egybeforrva is, megint külföldi segítségért folyamodott.
Ami a választások előtt alig 90 nappal meg is érkezett. A hírhozó The Wall Street Journal megírta, hogy lám-lám, az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios Innovatív Zrt. által elnyert, uniós forrásból fizetett közbeszerzésekkel kapcsolatban. Dehát Jávor Benedekék ezt a kártyát már egyszer kijátszották. Nyomozás is indult, ami a bűncselekmény konkrét hiánya miatt, a feljelentők nagy bánatára szükségképpen lezárult.
Ellenben tényszerű információ, hogy annyi szabálytalanságra bukkant a Gyurcsány-kormány alatt kezdődő ciklushoz köthető EU-s pénzek felhasználása során az OLAF, hogy külön húszfős egység alakulhatott az Európai Csalás Elleni Hivatalban (OLAF) a 2007-2013-as uniós ciklus magyarországi visszaéléseinek kivizsgálására. Ezek közül kiemelkedik a Gyurcsány-Demszky korszak 4-es Metro ügye, melyben 170 milliárd elcsalt, ellopott euró visszafizetéséről kell tárgyalnunk. Más ügyekben már vádat emelt a Fővárosi Főügyészség. A következő, a tisztán az Orbán-kormány alatt kezdődő ciklus EU-s pénzeinek felhasználásával kapcsolatban viszont ez a helyzet megváltozott. Giovanni Kessler, az OLAF vezetője jelentette, ők azt látják a magyar adatok alapján, hogy messze az uniós átlag alatti a szabálytalanságokkal kapcsolatos bejelentések aránya, tulajdonképpen alacsonynak mondható a magyarországi korrupciós ráta aránylag, mert kevesebben tesznek feljelentést. Feltéve, de meg nem engedve, hogy Kessler úr csapata sem mentes a rosszpénzként ismert Soros-networktől, melynek tagjai erre nyilván elárasztották a szervezetét utólag feljelentésekkel, s ennek következtében azt is mondta, hogy ha alacsony a korrupció, az abból is fakadhat, hogy nincs meg a képesség a hatóságoknál, hogy feltárják az ügyeket. Ám lehet, pusztán hazabeszélt Kessler úr, mert ha olyan vezetők kerülnének Magyarország élére, akik saját maguk kérik majd, hogy minden, eleddig nemzeti hatáskörbe tartozó jogot, vonjanak EU-s hatáskörbe, az talán neki jobban tetszene.
Akár így, akár úgy, az OLAF mindenesetre sürgősen produkált valami exkrementumot, alig három hónappal a választások előtt. Kurtán-furcsán lezárta és kiadta az Elios elleni jelentést, amiről az amerikai The Wall Street Journal sietett beszámolni. A bolsik a külföldi székhelyű OLAF-ot magasztalják, az Eliosra vonatkozó jelentését szent írásként kezelik, bőszen Tiborczoznak, miközben Magyarország életében példa nélküli politikai támadást indítanak a magyar Állami Számvevőszék ellen, mert fel merte tárni a Jobbikról szóló jelentésében, hogy az állami költségvetésből milliárdokat felélő párt elnöke, Vona mint az önállóan gazdálkodó egység felelős vezetője nem volt képes még az alapvető szabályok betartására sem, hanem súlyosan megsértette a pártok gazdálkodásáról, elszámolásáról és átláthatóságáról szóló s a bizonylatok hitelességét, a szerződések valódiságát megkövetelő törvényt. Figyelem: nem hogy megteremteni, még elszámolni sem tudják a szájukba tolt milliárdokat. Olyan ordenáréságokkal álltak elő, amik a korábbi, megengedőbb szabályok szerint sem maradtak volna említetlenül. Firkás Lajos vagy benézte a 2014-es törvény-módosításokat, vagy 2015 óta nem először, a tévedhetetlenség téves eszméje kerítette hatalmába az alkoholon túl. Lényeg, hogy a bomba a saját körletükben robbant fel.
Ezért azután az Óperencián innen és túl pedig a Sorosnak dolgozók, a brüsszeliták, a látható és a láthatatlan irányítók, a minden szabályt és erkölcsöt elutasító gazemberek, akikben az Orbán elleni gyűlölet lángja igen magasan lobog, semmitől sem riadnak vissza, minden hazugságot, rágalmat bevetnek. Mert nincs az a bíróság, amely a választásokig hátralévő időben igazságot szolgáltatna. Be ne dőljünk nekik!
Most patkányék 100 éves mocskos rendszere omolhat össze, ha a szívünkre és a józan eszünkre hallgatunk. Nem ideiglenesen. Végérvényesen."

Magyar Fórum

horvathviteztamas 2018.02.16. 13:50:52

Bűzhödt dágvány, ha kifröcsögted magad, törődj bele: szépen lassan elfogytok...:)))

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 13:55:55

@_Ske_:

Nekem egy disznóságom sincs, s pártfüggetlen vagyok. Egyetlen célom a választásokkal kapcsolatban a ballib visszarendeződés megakadályozása, ez ugtanis súlyos károkat okozna az országnak és Európának is.

Borghor · http://promenade.blog.hu 2018.02.16. 14:00:39

A fidesz-kdnp az év 365 napján kampányol, agyat mos, riogat, embereket csempész. Mert kormányozni képtelen.

2018.02.16. 14:02:18

@Tom66:

Öööö...
Izé!

Figyu fityiszes droid!
Ha a Gyuri bácsi anno nem tömte volna ki a csúti gennyedék és bandája pártkasszáját zsével, most nem ülne itt a nyakunkon. Ez ugye megvan?
Az is megvan narancsos birka, hogy minimum aljadék munka beleharapni abba kézbe, amely enni adott? Vagy nálatok így szokás? A muter felnevelt úgy, ahogy - bár eszet is adhatott volna -, és az milyen munka lenne, ha most elkezdenél rá kígyót-békát kiabálni? Hmm?

Na ugye gyíkarc...

_Ske_ 2018.02.16. 14:14:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Az a baj ezzel, hogy ami most van, az sokkal rosszabb bárminél. Én sem vagyok ballib, de a fidesz sokszorosan tönkrevágja ezt az országot, olyannyira, amit a ballibek még álmodni sem tudnak.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.02.16. 14:19:10

"Az OLAF teszi a dolgát, amibe Polt Péter nem nagyon szólhat bele, legfeljebb sunyíthat, meg úgy csinálhat, mintha egészen hülye lenne az ilyesmikhez."

Jól telik most ez év tele,
Dolgom alig, zsebem tele,
S Főnök bár közpénzben jól túr,
Elsikálom én, a Polt úr!

Legeslegfőbb ügyész vagyok,
S bűneim bár elég nagyok,
Fő, hogy Orbán Viktor szeret,
S nem furdal lelkiismeret!

(pávatánc!)

Indriq 2018.02.16. 14:33:22

@Tom66: gondolom nem fogod fel, de ugye vágod, hogy poltpot elvtárs a saját akoljánál nem fog semmit találni, mert.... egy párthű katona, aki behazudik mindent.....

poltpot elvtárs egy fokkal jobb csak vida ildikónál, aki saját magáról megállapította, hogy nem követett el semmit... :)

Indriq 2018.02.16. 14:35:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: attól hogy azt hajtogatod, hogy pártfüggetlen vagy még nem lesz igaz, csak Göbbelst igazolod, hogy ha sokszor ismételsz valamit, még te saját magad is el fogod hinni....
de jobb ha tudod, egy qrva nagy hazugság amit mondasz :)

Duplaxiii 2018.02.16. 14:52:44

Úgy néz ki...
Ja, úgy néz ki, hogy a fidesz ellenes média, blogtér még mindig a struccpolitikát folyattja, hiszen ezek az írások ellenkező előjellel értelmezhetők csak.
8 éve zakatol ez a galádság, közben nyertek elsöprő módon választásokat, de még mindig a fikció, hogy ez nekik káros.
Azért teszik, mert egyáltalán nem káros.
Az a baj, hogy most majd az EU teszi meg azokat a lépéseket, amit a magyar állampolgárok nem hajlandók megtenni és ehhez a folyatosan publikáló értelmiség sem képes helyes lépéseket tenni.
Ha álomvilágunkat vetítjük ki a valóságra, akkor nagy pofáraesés lesz!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 14:56:16

@_Ske_:

Nekem 1999 óta nincs kedvenc pártom, mindig elvi alapon szavazok. S hidd el, most a fő veszély a ballib reváns, ezt mindenáron meg kell akadálytozna. Tönktrevágnáők az országot minden értelemben.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 14:58:42

@Indriq:

Pedig teljesen pártfüggetlen vagyok, ez a nagy helyzet. Ezt csak azok nme ismerik el, akik valamelyik párt fanatikus hívei, s mindenki mást is hasonlónak hisznek. Kizárólag absztrakt és gyakorlati elvek alapján szabazok, ahogy mindig 1999 óta. (1990-1999 között mindig volt kedvenc pártom, melyre szavaztam, először az SZDSZ, aztán a MIÉP.)

pioneer2016 2018.02.16. 15:12:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "ballib reváns"

Mit értesz azon, hogy ballib reváns? Kire, kikre gondolsz pontosan?

2018.02.16. 15:13:27

@Tom66: csak gratulálni tudok ennyit írni , nagyon sok időd lehet , vagy épp dolgoznod kéne :-)

rallus 2018.02.16. 15:17:32

Ha már most ennyire kétségbeesettek vagytok, mi lesz a választások után?
Rohadt érzés lehet a jól megszokott "csődbe megy az ország, kivonulnak a bankok, kiraknak bennünket az EU-ból, nem lesz nyugdíj" egy alattomos feltételezésre alapozni a kampányt, de hát "Szegény ember vízzel főz és f.ngon röhög."

BiG74 Bodri 2018.02.16. 15:27:31

@Tom66:
Magyar fórum, mi? Agyad meg a szárítón lebegteti a szél.

káposzta 2018.02.16. 15:39:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Bárcsak úgy lenne, bazmeg. Mert a legfosabb mocsok, amit az a 20 év magyar politikája a világra szart, is egy finom bélszín a fidesz legjobb 5 percéhez képest is.

Indriq 2018.02.16. 15:40:00

@rallus: egyszer régebben kifejtettem, de leírom újra. Mi ballibek, a választások után még ha 10000000/3-ra győr a fityisz, reggel felkelünk, és megyünk dolgozni.
viszont ha egyszer veszít a fityisz, neked két választásod lesz, vagy főállásban fogsz lengedezni a gazdád mellett lámpavason, vagy éhendöglesz mint egy sebesült patkány :)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 16:13:12

@káposzta:

A nép nem így látja.

A főok a rendszerváltozáskor választott tévút. Ezen kell mindenekelőtt változtatni.

Sir Galahad 2018.02.16. 16:38:48

A szerzőnek abban teljesen igaza van - bár ezzel igazából semmi újat nem mondott - , hogy a magyar politikai elit jelenleg kormányon lévő része korrupt. A baj az, hogy az ellenzéki része is. Április 8-án a kettő közül mégis választani kell. Miután e tekintetben nagyjából egyformák, a választópolgár nyilván más szempontokat fog mérlegelni, mondjuk hogy melyikük kormányzása alatt élt jobban (kevésbé rosszul).

Vajon a két rossz közül melyiket fogja választani?

_most_ 2018.02.16. 17:16:42

@Sir Galahad: az életszínvonal Gyurcsány alatt se volt rosszabb, de legalább nem minden politikai és gazdasági hatalom egy kézben összpontosult, nem hiszem el, hogy ti nem veszitek észre memnyire veszélyes ez.

Sir Galahad 2018.02.16. 17:21:40

@_most_: Van valami adatod arról, hogy nem volt rosszabb az életszínvonal akkor, amikor az ország kis híján csődbe ment? Az tény, hogy a hatalom kevésbé volt központosított, de nem is volt eredményesebb az országvezetés.

_most_ 2018.02.16. 17:28:29

@Sir Galahad: Az ország nem állt rosszabbul, csak éppen globális pénzügyi válság volt, de azóta nagyot javult a gazdasági környezet. De Kádárt is sokan szerették, valakinek nem fontos a szabadság, de majd szembesülsz a problémával, ha éppen te kerülsz a fidesz útjába.

pioneer2016 2018.02.16. 17:29:37

Ha a fidesz újra 2/3-al nyer, akkor:

- kialakul az egypárt rendszer
- Ezután nem lesznek választások, csak lászolagos
- orbán kivezet az EU-ból, vagy kirugnak minket
- Tovább fog folyni az ország és az emberek kirablása
- stb.

pioneer2016 2018.02.16. 17:35:08

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Nem a kérdésemre válaszoltál. Megismétlem. Kire, kikre gondolsz "ballib" gyűjtőszó alatt?

Sir Galahad 2018.02.16. 17:49:09

@_most_: Kádárt nem szerettem. Akkoriban fiatal voltam, nagyon vágytam a szabadságra. Aztán eljött, és nem igazán lett jobb semmi. Ma is szegény kelet-európaiak vagyunk, mint akkor. Igaz, az oroszok kimentek, de bejöttek az amerikaiak, Moszkva helyett már Brüsszelből próbálnak meg bennünket regulázni, vörös helyett meg kék (uniós, csak nem szovjet-) zászlót kell kitűznünk. Miért essek ettől hasra?

BiG74 Bodri 2018.02.16. 17:56:57

@Sir Galahad:
A demagóg vélemények versenyén első helyezett lettél! Gratulálunk!

Gleccsertetű 2018.02.16. 17:58:51

@_most_: nekem rosszabb volt. bár, ha hitelből vigéckedek, akkor talán nekem sem lett volna rosszabb.

pioneer2016 2018.02.16. 18:03:34

@Sir Galahad:

Még hogy az oroszok kimentek! Most köteleztük el magunkat (Paks II) néven 30 évre.
Több ezer Ukránnak fizetünk nyugdíjat, a mi befizetéseinkből.
Putyin gyakoribb vendég nálunk, mint bármelyik európai államfő.
Az oroszok tényleg kimentek, de orbán visszahívta őket.

meszena 2018.02.16. 18:35:51

Az ellenzék és a kormány pontosan ugyanúgy politizáltak 2010 óta. Sőt, gyakorlatilag a rendszerváltás óta így megy, igaz mikor milyen lángon. De az igazi kampány tényleg most kezdődik.

rallus 2018.02.16. 18:49:03

@Indriq: Nem igazán tartok a lámpavastól... Ti csak idegen tankokkal a hátatok mögött vagytok bátrak, arra meg nincs esélyetek... Max. néhány ezer dollár Gyuri bácsitól, az meg kevés ahhoz, hogy felbátorodjatok...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 18:54:15

@pioneer2016:

MSZP, DK, Együtt, PM, stb. - plusz tágabb értelemben: Momentum, MoMa, más törpepártok.

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.02.16. 19:05:53

A fideszt sajnos nem fogja el zavarni a nepharag, pedig erre alaposan raszolgaltak. azonban, barmilyen mas forgatokonyv -egy alternativ valosagban- sem kecsegtetne szep remenyekkel. aki GyF-tol varja a demokracia megmenteset az vagy nem ebben az orszagban elt az elmult 20evben, vagy szemellenzovel viseltetett a hazai kozelet iranyaba.

epeszu megfontolas alapjan, egyetlen racionalis cel lebeghet a honpolgarok szeme elott a kovetkezo valasztasokon, az pedig a fidesz ketharmad megakadalyozasa. a fidesz tobbseg visszaszoritasa velemenyem szerint teljesseggel lehetetlen, de nem is lehet kivanatos cel. egyetlen ervet tudnek csak mellette felhozni, osszellenzeki tobbseg es osszefogas eseten a lehetne nemi sansz a valasztasi torveny igaszsagtalansaganak korrigalasara. Bar ehhez is ketharmados felhatalmazas kene. szoval marad a politkai apatia es karmentes.

BiG74 Bodri 2018.02.16. 19:23:11

@mathuska:
Én nagyon nem örülnék a népharagos verziónak, de nem azért, mert gyurcsány. Csak egyszerűen nem hiszem, hogy bármily jót hozhatna.

pioneer2016 2018.02.16. 19:23:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Megnyugodtam. A Jobbik tehát nem tartozik a ballib táborhoz. Pedig Ők is Orbán leváltásán munkálkodnak. Ezért mondom az általános megfogalmazásokkal csak óvatosan bánjunk.

meszena 2018.02.16. 19:30:12

@BiG74 Bodri: Népharaggal (vagy annak álcázott puccsal) leváltani egy törvényesen megválasztott kormányt, az a kijevi forgatókönyv.
Van lehetőség értelmes programmal is megnyerni egy választást. Olyan egyszerű lenne elvenni a fidesz játékát, csak a hazai pártok a külföldi sajtónak akarnak megfelelni és nem a hazai választóknak...

_most_ 2018.02.16. 19:34:19

@Sir Galahad: azért Moszkvát Brüsszelhez hasonlítani erős túlzás. Moszkva mikor engedte volna, hogy orosz pénzből Moszkva ellen kampányoljunk? Az EU szabályokat simán meg lehet szegni, semmi következménye, a szocializmusban próbálta volna ezt Orbán eljátszani Moszkvával, igazából most se mer szembe menni Putyinnal, csak ellenzékben volt nagy a szája.

BiG74 Bodri 2018.02.16. 19:40:40

@meszena:
Halvány lila gőzöm sincs arról, hogy az ellenzéki pártok nagy részének szürkeállománya mitől ilyen mértéktelenül szegényes, de a darwini evolúció értelmében, már ki kellett volna halniuk.

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.02.16. 20:11:51

@BiG74 Bodri: politikai racionalitassal vagy eszervekkel meg senki sem nyert valasztast Magyarorszagon. olyan politikusaink vannak mint amilyen a tarsadalmunk (vagy annak igenyei), kozhely, de az atlag magyar ember nem ideologiai, hanem erzelmi alapon szavaz es leginkabb valami ellen. egy jol atgondolt valasztasi programmal nemigazan lehet labdaba rugni, ez mar szamtalanszor bebizonyosodott. az ellenzeki partoknak sem marad mas valasztasa mint beszallni a gyuloletkampany, egymas lejaratasaba es az igeretdompingbe. ekes bizonyitek erre, hogy a fidesz peldaul mar arra sem veszi a faradtsagot hogy valami valasztasi programot takoljon ossze.

BiG74 Bodri 2018.02.16. 20:30:21

@mathuska:
Az ellenzék java, némi baksisért boldogan ellenzéki, mert nem kell kockáztatni vállalkozni, dolgozni, sem a kormányzás esetén, sem a versenyszféra esetén. Boldog erkölcsi nihil, közben amit nem zár a kurmánypropaganda, azt lezárja az impotens ellenzék.

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.02.16. 20:38:16

vegyuk sorra:
mszp fo bazisa meg mindig a nyugdijasok, kotve hiszem, hogy a szocialdemokrata szolamokkal lehetne oket tomegesen lazba hozni
fidesz szavazoi durva altalanositassal a kiabrandult ex-mszps nyugdijasok es ketbites gondolkodasu videkiek es az a bizonyos kozeposztalybeli, fokent vallalkozok, akik valami megmagyarazhatatlan okbol kifolyolag meg mindig biznak a fideszben.
egyeb ballib partocskakra szavaz a finnyas bel-pesti "ertelmiseg" mintegy demokraciaert aggodo potcselekves gyanant, de igazi meggyozodes nelkul. mindezt persze tet nelkul, mert leginkabb orszagos viszonylatban ugyis csak 1-2%-ot reprezental.

egyedul a (korabbi) jobbik szavazokrol tudom elkepzelni, hogy ok valoban ideologia alapon szavaznak, bar tevedes ne essen, engem a hideg kiraz ezektol az ordas eszmektol.

csakegyvalaszto 2018.02.16. 20:50:31

@mathuska: +1
Pont ugyanezt akartam írni, csak kiegészítem:
Lehet mondani az ellenzékre, hogy harmatgyenge, és hogy ki másra szavazzak mint a regnáló kormányra, lehet várni csodát politikai pártoktól, de aki ezt teszi mindig csalódni fog. Személy szerint a politika csak véget nem érő csalódást okoz amióta eszemet tudom.
A politikai pártok tükrök, olyanok mint azok a tömegek akik szavazatáért kampányolnak. Lehet mondani, hogy legyen összefogás leváltani a kormányt, de ugye a pártok a társadalom tükrei. Ha mindenki magába néz, az emberek között van hajlandóság az összefogásra? Amíg nem magyarként fogunk össze, hanem vannak fideszesek, balosok, jobbosok, akik természetesen mind köpködnek egymásra az utcán is, addig mit várunk egy politikustól? Rengeteg alkalom volt az elmúlt időben, sok tüntetés volt a kormány ellen, de egyiknél se jelent meg kritikus tömegként a nép. Őszintén abban több reményt láttam a kormányváltásra, mint a népszavazást, mivel a mai népszavazás már csak látszatában jogállami, erősen lejt a pálya a kormánypártnak, sajnos nincs illúzióm hogy mi lesz a végeredménye.
Az már sokkal jobban aggaszt, hogy a gazdasági válság után az elmúlt években rengeteg uniós forrás érkezett az országba, valamint nemzetközi szinten is óriási adóterheket viseltek el a munkavállalók, vállalkozások, és nem nagyon látom a pozitív hozadékát. Mi lesz akkor, amikor nem jön az EUtól 8.000 milliárd forint beruházásokra egy tervezési időszakban? Mire költötték el az emberek magánnyujdíjpénzeit?
Sajnos ránézek a gyermekemre, és tudom, hogy az ő jövőjét élték fel/tékozolták el az elmúlt évek során, románia, szlovákia, csehország pl óriási gazdasági fejlődést vittek véghez, főleg hozzánk képest. Soha ekkora esélyünk nem volt fejleszteni a gazdaságot, a közintézményeket, mégse tettük, ennek a számláját a gyerekeink fizetik majd meg, amennyiben itt maradnak...

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.02.16. 20:50:33

a politikai pont olyan mint a media, ergo nem a legszinvolnalasabb musor lesz kozonsegsiker.

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.02.16. 21:15:55

egyebkent egyetertek a viszlatketharmad es kozosorszagmozgalom celkituzesevel, de valahogy bizonyos meghasonlottsagot erzek abban, hogy egy olyan part kepviselojeloltjere szavazzak (DK), aki tevekenyen kozremukodott a baloldal teljes szetdarabolasaban.

ulpius66 2018.02.16. 21:49:16

Toadwart!

Te is ugyanolyan irigy vagy, és ácsingózol a koncra, az évi 8.000 milliárd forint ellopható EU-s pénzre mint az összes ballibsi!

mert mennyivel szebb is lenne a világ, ha ezt a 8.000 milliárdot a ballibsik tudnák ellopni!

Az volna ám az IGAZI DEMOKRÁCIA!!!!!

2018.02.16. 21:56:01

A fideszes bioroboton padlót fogtam...

csakegyvalaszto 2018.02.16. 23:44:15

@mathuska: "a politika pont olyan mint a media, ergo nem a legszinvolnalasabb musor lesz kozonsegsiker. "

Jó hasonlat, de ha az egyik médiáról azt mondom, hogy nem közöl reális hírértéket elkapcsolhatok róla, hiába közönségsiker, addig a kormányt megkapja az ember 4 teljes évig, akkor is ha nem akarja.
Irigylem azokat az embereket, akik azt mondják nem érdekli őket a politika, sajnos engem mindig csak felmérgel. A politikai megosztást pedig nemcsak a kormánypárt gerjeszti az "aki nem ért velünk egyet az nem is magyar" stratégiájával, de az ellenzéki pártok is tudatosan sárdobálják egymást. Nem koordinálnak jelöltállításban, mert a jobbik nem az mszp-vel, meg ugye az lmp se senkivel. Ha megnézzük pedig alapvetően tökugyanazokat a programokat szeretnék megvalósítani...
Azt is irigylem, hogy egy nyugati ország politikusai pártállástól függetlenül képesek fontos témákban egy asztalhoz ülni, ott érvelni az elveik szerint, majd végül felállni az asztaltól, kezet fogni és közös kompromisszumok után jó törvényeket alkotni. Itthon ezt el se tudom képzelni, alap dolgokkal vagyunk fényévekkel elmaradva, és ha marad a mostani rendszer ez a szakadék minden bizonnyal még mélyebb lesz. Nyugaton program nélkül nem vesznek komolyan egy pártot. Leginkább programok versenyeznek egymással a választáson. Itt meg...

Toadwart66 2018.02.17. 05:49:18

@ulpius66: "Te is ugyanolyan irigy vagy, és ácsingózol a koncra, az évi 8.000 milliárd forint ellopható EU-s pénzre mint az összes ballibsi!"
Na, b+, most aztán jól lebuktam!

ulpius66 2018.02.17. 09:40:18

@Toadwart66: "Na, b+, most aztán jól lebuktam!"

Nem MOST buktál le!

Irigy vagy! Mert az mégis csak sokkal jobb lenne, ha te, és az elvbarátaid tudnának lopni!

Egyebekben mit szólsz az OLAF-jelentéshez?

(mán ahhoz, amelyben MEGÁLLAPÍTOTTÁK, hogy az elvbarátaid, az MSZP-SZDSZ politikusok 2002-2010 között CSAK A 4-ES METRÓ ÉPÍTÉSÉBŐÉ 164 MILLIÁRD FORINTOT LOPTAK.......persze írhatsz a gyurcsányi klán ellopott 18 milliárdjáról is..............

...ha mindezen túl vagy, akkor mán csak arról kéne meggyőznöd, hogy mért szavazzak a ballibsikre...... mán azon kívül, hogy ŐK DEMOKRATÁK!!!!!!!)
süti beállítások módosítása