Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Valamennyi vakcina-propaganda törvényellenes

2020. december 08. - Jogálom 2.0

covid_boritokep_tutivagyok.png

A gyógyszerreklámokra vonatkozó jogszabályok érvényesek a covid-vakcinákról szóló propaganda célú cikkekre is.
A termék csak a betegjogok érvényesülésével ad kellő garanciát, ez a gyártók érdeke is.


Írásom nem oltásellenes, nem gyömbérbedörzsölést javasló célból íródott, és nem a nyugati orvoslást tagadja meg, hanem a betegjogokat valamint az orvosi ellátást végző fél törvényben előírt kötelességeit elemzi.

A magyar média törvénysértő magatartást követ, amikor ajánlás értékű, no pláne kötelezőnek eladott társadalmi viselkedésmintát ír elő a koronavírus vagy covid-vakcinák esetén.

Cikkem végén a dezinformáló, egyre sekélyesebb magyar covid-hírek hatásáról is írok: hiába kételkedsz és viccelődsz te is egy frappáns kommentben, és tartod magad a hírt kritikusan szemlélőnek, tudat alatt a bizonytalanságot gerjesztő nívótlan magyar cikkek már depresszív hatást fejtenek ki rád, 8 hónapja hiszterizál a sajtó, amit valós karanténban olvasol. Főleg a saját pszichés állapotod fogja meggátolni, hogy megvédd az egészséged, és helyes döntéseket hozz. Egy szűkreszabott gyógyszertájákoztató a dobozban is csak felelősen gondolkozó pácienssel teljesértékű, ahol minden egyes gyógyszert a gyártó által premizált, gyógyszerészetben nem képzett orvos ír fel.

Cikkemet a közlést követő napon egy új médiahír-példával frissítettem: a kétes forrású vagy a gyógyszer / vakcina elbírálására jogosulatlan szervezet ajánlása szintén törvénysértő tömegbefolyásolás gyógyszer esetén.

Ellenzéki média diktatúrák oltási gyakorlatával traktálja az eddig is hiszterizált olvasókat

Itt a Telex azt az Arab Emirségeket tekintené gyógyszerelbírálásra mérvadó forrásnak, amely állam nem csupán  a gyógyuláshoz fűződő, de az alapvető emberi jogokat sem biztosítja polgárainak. A kb. Magyarország lakosságszámával azonos emírségi 9,4 millió lakosból már egymillió embert beoltattak, ami egyértelműen egy állami propagandahadjárat eredménye, de a hírben nem részletezett a kötelező rendelet vagy döntési kényszer alá helyezett lakosság helyzete:  31 ezer önkéntesről ír, amely létszám az egymilliót elérte novemberben...

Az emírségi minisztérium közleményében nincs szó a vakcina mellékhatásairól, de a Telex lehozta a hírt. Ez önmagában már sérti a gyógyszerpropagandára vonatkozó magyar törvényeket. Akkor is sérti, ha a Telex is közölte, hogy nem írnak mellékhatásokról. Ha ilyen a vakcináról szóló közlés, nem szabad lehozni, különösen nem a hatékonysági jellemzővel.

Ez körülbelül olyan, mintha azt írnák le, hogy "az Emírségek szerint a homoszexualitás nem örökölhető, de nem tudjuk..."

A címben a 86 %-os hatékonyság szerepel, miközben a médiafogyasztó hangsúlyos hányada már nem olvas cikkeket, csak cikkcímeket, különösen nem a napi átlag 80 covid-hírt.

Ennek tudatában van mindegyik média, így születtek meg több éve az ún. kattintásvadász címek, ahol bulvárhír esetén esetleg bosszankodunk, ha a tartalom meredeken szembemegy a címben közölt információval, de a törvények szabályozta gyógyszerről szóló hír esetén a forradalmi magasságba emelt, jobb sorsra érdemes Telex már a diktatúrákra jellemző otromba dezinformációra, emberi életeket negatívan befolyásolásra használ fel címadást.

Ezeknek ellen lehet állni, de nem ez a média feladata, és egyre inkább bütetőtörvényileg is szabályozottá válik az álhírterjesztés, a dezinformálás, akkor is, ha alattomosak az eszközök, vagy egy elvtelen és ostoba szerkesztőségi gyakorlat.

screenshot_2020-12-09_4_telex_hu_bejegyzesek_facebook.pngKépernyőkép: Telex.hu 2020.12.09-ei  fb-posztja

Ez a médiaközlés, túl azon, teljességgel értelmetlen, az egyik legcinikusabb példája annak, amikor a média bevételt szerez az emberek betegjogait súlyosan sértő tömegbefolyásolással.

A Telex még csak nem is azzal vádolható, hogy ez alapján döntene valaki egy kínai vakcina mellett vagy ellen, de ez az a hír, ami a legtöbb, az emberek saját életbenmaradásukat alapjaiban befolyásoló eszközzel él: bizonytalanságot gerjeszt, radikális elutasítóvá vagy reménykedővé tesz embereket, megfosztva őket a higgadt, szakszerű értékeléstől.

A tömegeket agresszív vagy alattomos módon gyógyszerekről, vakcinákról történő szakmaiatlan befolyásolás, tehát törvénysértés akkor is érvényes, ha akár Müller Cecília tiszti főorvos, a vírushelyzetet pusztán koordináló, a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tagja, akár Kásler Miklós, az egészségügyért is felelős EMMI-miniszter írja vagy mondja.

A gyógyellátásra vagy gyógykezelésre is vonatkozó egészségügyi törvény akkor is érvényes, ha egy egészségügyi szerződési felelősséget nem vállaló, kutatói tevékenységét be sem mutató virológus nyilatkozik covid-vakcinákról. Sőt, ez akkor is igaz, amikor egy sima influenza védőoltásról van szó a médiában.

Cikkemmel szeretném az olvasót ma is érvényes betegjogaira emlékeztetni, amit a hazai orvostársadalom 30 éve előszeretettel sért meg napi szinten, immár a médiával karöltve.

Azért csak 1990-től számolom, mert akkortól léteznek számonkérhető törvények Magyarországon.

Az egyik legfontosabb alapelv a betegjogban, hogy jogilag cselekvőképes ember testével kizárólag az ellátásban kezelt egyén rendelkezik, senki más. Cselekvőképtelen ember felett sem rendelkezik az állam, de egyetlen orvos sem, hanem csak az illető kijelölt gyámja: ilyen cselekvőképtelen személy például a gyermek vagy gyámság alatt álló személy. Ott szülő vagy kijelölt gyám rendelkezik a betegjogaikról és testük felett, nem visszaélve azzal természetesen.

Volt rá példa, hogy másik kórházat választani akaró, a szerinte elégtelen ellátást végző intézményt elhagyni szándékozó kisgyermekes szülőt orvosok fenyegettek meg rendőrrel és gyámüggyel. Brutális jogsértés, a magyar orvosokra jellemző jogi analfabétizmus és arrogancia.

Orvoslásról vagy akár egészségügyi állapotra kiható szerekről akár csak információt közölni, még vitaminok esetén is szigorú előírások mentén lehet. A legfontosabb jogi feltétele ennek:

Tiltott az olyan reklám vagy propaganda, amelyik:
"a gyógyszer mellékhatások nélküli vagy biztos gyógyulást eredményező alkalmazhatóságának képzetét kelti"

Fontos fogalmi különbség, hogy az oltással egyidőben jelentkező hatás az nem mellékhatás, hanem együtthatás. Mellékhatásnak azt nevezi a gyógyszeripar, ami az adott szer szervezetbe kerülését követően jelentkezik, később. A covid vakcinákról eddig megírt, a beadást követő órákban és napokban jelentkező, a vírusfertőzéssel azonos tünetek: az oltási ponton látható pír a bőrön, a hőemelkedés, fejfájás, ezek együtthatások, aki csak ezeket emlegeti, megtéveszti a pácienst.

Mellékhatás az, amit előre nem akartak tervezni, nem a vírus elleni hatással függ össze, de a szervezet úgy reagált az adott készítményre, ezek valószínűleg jóval később jelentkezhetnek.


Mi történik, ha a média, a kormány vagy orvos bizonytalanná tesz? Mi a valós tétje?


A bizonytalanság gerjesztéséből fakadó kattintásszám növelés otromba magyar médiagyakorlatának az a tétje, hogy miként dönt egy erős szervezetű fiatal egy bizonytalan vakcináról, és miként dönt egy veszélyeztetett beteg vagy idősebb ember egy tűrhető mértékű mellékhatási mutatókkal bíró vakcináról. Vagy fordítva. Ehhez sem emírségi hírek, sem pedig a kormány 2 naponta váltakozó hazudozásainak közlése nem kell. Ignorálni lehet bármit, ami nem igazolt és nem biztos információ gyógyszer vagy járvány esetén, sőt, ezt írja elő a törvény.

A média bevételnövelésre, a kormány a teljhatalmának jogosultságára, a magyar orvosi társadalom az elmaradt juttatásainak kormányzati pótlására használja fel a társadalom covid-hiszterizálását, több esetben kimerítik a rémhírterjesztés bűntettét is.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény Alapelvekről szóló 2. fejezetének 2. § (1) bekezdése pedig kimondja, hogy

Az egészségügyi szolgáltatások és intézkedések során biztosítani kell a betegek jogainak védelmét. A beteg személyes szabadsága és önrendelkezési joga kizárólag az egészségi állapota által indokolt, e törvényben meghatározott esetekben és módon korlátozható.

Az állam által teszteléssel sem igazolt, orvostudományilag nem igazolt módon, formában, ütemben megelőzhető koronavírushelyzet elégtelen jogi állapot arra, hogy a betegjog önrendelkezésre vonatkozó részét korlátozzák, tehát semmiféle orvosi beavatkozás kényszerrel nem végezhető el, de legfőképp a beteg jogában álló kellő, szerződéses szakmai tájékoztatás nem tagadható meg.

A kijárási tilalom vagy a maszkviselés nem a betegjog része, most orvosi beavatkozásról beszélünk, és annak érdekében korlátozni óhajtott betegjogokról.

Az egészségügyi törvénynek és betegjognak nem az orvoslás tagadása a lényege, hanem a felelős és szuverén állampolgári viselkedés ösztönzése, ugyanis betegjogi korlátozással a beavatkozást végző orvos és állam sokkal kevesebb felelőséggel, a betegnek beszámolókötelességgel, és őt utólagos felelősségrevonási kötelezettséggel bír.

Bárki, aki pácienst instruál, jogait korlátozza, az orvosokat és államhatalmat biztatja visszaélésre.

Csakis egyenrangú felek közt korlátozható bármilyen jog, amennyiben illető nem követett el bűncselekményt: a korlátozó fél szerződésben vállalt garanciákat köteles felajánlani, kompenzáló elemet köteles beletenni a korlátozó intézkedésbe,  de demokráciákban cselekvést vagy szabad döntést korlátozó durva kényszerbeavatkozás az egyén teste és annak orvosi kezelése terén nem megengedett, és demokráciák esetén felnőtt lakossággal szemben nem is volt példa.

Akár a magyar kormány, akár a magyar orvostársadalom a jogi és szakmai felelősségvállalás alól tud kibújni mind a fenyegetésekkel, mind a "nincs más megoldás, itt a világvége" médiahadjárattal.

De, van más megoldás: nem kellett volna borítékban hazavinni a fél kórházat évtizedek óta.

Ahogy az extraprofitot termelő gyógyszeriparnál egyértelműen kimutatható az antihumánus, kizárólag üzleti célú működés, ami alanyi joguk, ld életmentő gyógyszerekre, extra ritka betegségek esetén is irreális mértékű díjazás kérése, többszáz éves betegségek tömeges előfordulása a negyedik világban. Ha valakiknek, nekik az égvilágon semmi hitelük nincs az emberek szemében, joggal.

Tudomásul vettük (?), de akkor nem kooperálhatnak betegjogi korlátozásokban, egyetlen dolguk van, legjobb tudásuk szerint biztosítják a betegjog teljesülését a választás terén. Ők egy üzleti vállalkozás, nem egyéb, mi pedig a fogyasztók, ebben a piaci láncban kormányoknak nincs helye, max támogatás célból.

Nem egy világjárvány idején kell bepótolni azt, amire még most sincs semmi ingerenciája a magyar orvosoknak: sarkukra állni, és kiállni a kormánnyal szemben. Sokféle társadalmi csoport elkésett a kiállással, az AB-tól a Bíróságokig, bárki. Egyet kérünk, ebből minket most hagyjanak ki az eddig a betegjogainkat tipró, tíz éve néma magyar orvosok.

Hirtelen jött egy téma, ahol tömegbefolyásolást érhet el az egyre inkább értelmét vesztő média, mert Orbánról írni egyre deprimálóbb bárkinek: egy vírushelyzet. Ebben önjelölt, szakmaiatlan szereplők is azt hiszik, a végletekig hiszterizálhatnak embereket, és a témában nulla tudással bármit leírhatak büntetlenül.
A kuruzslás nem az, ha egy páciens szeretné átgondolni a saját teste feletti beavatkozás esélyeit. A kuruzslás az, ha Hont András és hasonló megmondóemberek a vakcinákra törvényileg előírt, gyártói szerződéses garanciák nélkül akár csak kinyitják a szájukat esélyekről, társadalmi magatartásról. Ezt az ún. kuruzslástörvény is szankcionálja.


Visszatérve a betegjogokra.

Bármilyen orvosi célú kezelés megtagadható. Jelenleg egy könnyebb jogi státuszú veszély- , és nem vészhelyzet van, korántsem korlátlan kormányzati hatalommal, amit egy 4 évre választott kormány gyakorol időszakosan, és nem orvosok.

A Magyar Orvosi Kamara sorozatosan vallja be, hogy nemhogy a vakcinák, de a kellő minőségű vagy túlzott darabszámú lélegeztető gépek beszerzésére sincs ráhatásuk. Mi több, arra sem, hogyan kellene hirtelen megnövekedett létszámú kezelteket kórházban ellátni.

Bevallották az orvosok, és dokumentálható, hogy bármi, ami történik Magyarországon covid-ügyben, nem orvosszakmai alapon történik.

Ennek viszont jogi következménye van.

A kórházi eszközhiányt ne a pácienssel vitassák meg az orvosok 2020-ban, nekünk erre semmi ráhatásunk, ebben a fázisban már semmiképp. Visszatetszőnek tartom a médiában a kórházi állapotokat hirtelen ecsetelgető orvosokat, akik ezelőtt tiltották a kórházi fotózást, és mintha nem épp mi, a páciensek tudnánk a legjobban, hogy nem csupán ágy, de wc papír és fertőzésmentes mosdójuk sincs.

Amelyik osztályos orvos hónapokig nem tud egy mosdót sem megjavíttatni a kórházában, az ne papoljon vakcináról az embereknek. Hiteltelen.

Betegekkel üvöltöző osztályvezető orvosok, ápolt rokonai elől vagy menekülő vagy őket fenyegető, zsaroló kezelőorvosok, infúziót bekötni sem képes személyzet nézi a felpüffedt karú és lábú betegeket, járóképtelen ápoltakat félig üres kórtermekből dobnak ki orvosok. Frusztrált mindegyik, és a betegeken vezetik le.

Álmélkodva közli le magát minőségi médiának tartó felület, hogy már lehet szerezni információt covid-osztályon fekvő szeretteinkről. Hurrá.

Nem lehet, hanem eleve kötelező tájékoztatást adniuk. Coviddal és anélkül is. Ezt sorozatosan sértik meg Magyarországon a kórházak évtizedek óta.


A koronavírus statisztikák már rég nem bírnak információ jelleggel, egyedül az embereknek a betegjogaikban elbizonytalanítását segítik

Érdekes módon kórházakra lebontott információt nem mernek kiadni, sem azt, melyik osztályon, melyik orvos keze alatt hány beteg halt meg. Ahogy vírushelyzet nélkül sem írják ki, abban a kórházban hány ember halt meg kórházi fertőzésben, melyik orvos ellen hány írásos betegpanasz érkezett be.

Engem és sokan másokat abszolút nem érdekel, ráadásul törvényben védett különlegesen érzékeny személyes adat, hogy volt-e ellátatlan perforált vakbele a 25 éves elhunytnak, amelynek kínzó fájdalmával biztosan otthon ült, és nem valamelyik felelős doki zavarta haza. A túlsúlya sem érdekel. Sokkal inkább érdekel kórházakra lebontva a bekerülő covidosok száma, ott eltöltött ideje, felgyógyultak száma, az intenzívet vezető orvos keze alatt meggyógyult és elhunyt betegek száma.

Mégcsak nem is a szankciók miatt, hanem ezzel sokkal inkább átérezhető a vírus hatása és a beteg döntése, bemenjen-e lázzal kórházba, nőnek-e az esélyei odabent, vagy az lesz a halálos ítélete, ha beviszik.
Orvosok is állítják, inkább utóbbi.

Napi 150 halottnál egyértelműen átlagos állapotú betegek vannak tömegesen, ahogy maradt otthon 80+ éves covidos szívműtétet követően, és túlélte.

Az orvosnak is lehet túlsúlya, esetleg remegő keze, netán alkoholista, pszichikai gondokkal küzd, a továbbképzési mutatója átlagon aluli, és ilyen gondok miatt nem fordított kellő figyelmet a betegre.

Egyrészt amit közölnek a vírusról, az nem nevezhető statisztikának, csak egy ismeretlen számhalmaznak, mert dokumentálható, hogy súlyos panaszokkal sem kerülnek tömegek sem ellátásra, sem tesztelésre. Maguk az ellátó szervek tagadják ezt meg.

Naponta dőlnek ránk az egyértelműen hamis covid-fertőzési adatok, amelyek 7 nap elteltével elvesztik jelentőségüket, mert az olvasók sem nem statisztikusok, és nem is egészségügyi közgazdászok.

Bármennyire szeretné annak tettetni magát a statisztikákat bújó média, jelzem, teljesen értelmetlenül, mert egyetlen statisztikát sem közölnek napi 15-ös mennyiségben. Követhetetlen, céltalan, csak azt fejezi ki, valami büdös az egészben.

Bármilyen hihetetelen, az orvostudománynak vírust is kell tudnia kezelni, ez a hétköznapi feladataik része. Az 50 éve rutinsebészet vagy a 30 éve kifejlesztett gyógyszer felírása nem egy felzaklató erejű orvosi munka.

Nagyon kevesek tudják, hogy a covid előtt évekkel osztályonként plusz 1-2 fő beteggel már képtelen volt mit kezdeni egy hazai osztályvezető orvos, ahol egy intenzívre üvöltve megy be átlag 5 percre az osztályos orvos, hogy eldöntse, aznap kit vág ki onnan.

Hullahegyeket mérünk már nem is centiméterben, hanem méterben, amely holttesteket 30 éve sem szeretnének a kórházak tisztességgel kezelni: vagy kiderül, hogy féldisznókként tárolják a folyosón őket, de nem most, a vírus miatt, hanem már 30 éve, ahogy beszámolt erről megyei sajtó, avagy a kórteremben hagyják az előírt x órára az elhunytat, dresszírozva ezzel a szobatársakat és látogatóit, az elhunyt kegyeleti jogait két lábbal tiporva. Covid előtt évekkel. Nincs különszoba, és nem is szeretnék ezt megoldani, mert a kórházigazgatók hátradőlnek, és várják vagy a borítékot, vagy a miniszteri ukázt.

Magyar orvos csak pácienssel arrogáns, a kifizetőnél meggörnyed.


Hiszterizált helyzetben nincs felelős döntésképesség

Ebben a pszichológiai helyzetben a betegnek a legjobb orvosi ellátás kiválasztásához fűződő alapvető betegjoga nem teljesülhet. Hazudik Orbán Viktor a szavazóknak és az EU-nak is, az orvosok pedig a törvényben előírt tájékoztatási kötelezettségük töredékét sem látják el. Vagy épp azt hiszik, ők megtilthatnak betegjogokat.

Még tavaly fotózni sem volt szabad egy kórház udvarán sem, de most 30 évig a magyar egészségügyet lerohadni hagyó orvosok elégedetten tódítják a kórházak covid-osztályáról élőző sztárok beszámolóit, akik az átlag betegekkel ellentétben kórházat választhattak, és időben kórházi ellátáshoz jutottak.

Bármelyik politikai szereplő vagy bulvárceleb kórházi beszámolója élesen cáfolja a médiában elénk tárt szükséghelyzetet. Súlyos dolgokról számoltak be, de korántsem ezt tapasztalja egy átlag beteg, ahogy ők kerülhettek be kórházakba.

A cikkemben lentebb elemzett, a Magyar Orvosi Kamara életmentési fázisban alkalmazandó sorshúzásos protokollját annak tükrében is elemezzük, hogy mennyire lehet betegoldalról ellenőrizhető az egyenlő esélyekkel elbánás, ha Majka ki-bejár egy kórház ezek szerint üres, bármikor fogadókész repi osztályáról családi rendezvényekre, szerinte súlyos betegen, fertőzően, miközben lázzal maradnak otthon akár 80 évesek is, és a mentő megtagadja a tesztelést. A Kamara beszél reprezentatív protokollról, akik sértésnek veszik az állampolgári kérdéseket, és büntetőügyben magát az áldozatot sem tájékoztatták, hogy végrehajtották-e az őt örökre megroncsoló tettes, egykori orvos kamarai felfüggesztését.

Sem a hazai kórházi elbánásban az egyenlő esélyekkel történő szakmai alapú elbánás nem hihető, sőt, dokumentáltan nem az, sem az nem hihető, hogy a médiában a lakosságot végletekig hiszterizáló orvosok ne az orvosi esküjükben előírt felelős magatartás terhére kormányzati bevételért is kampányolnának egyúttal.


A covid-oltásról adott információk Attila sírjának legendája szintjén mozognak

Fontos lenne tudomásul venni, hogy gyógyszernek, gyógykezelésnek minősülő oltásról a törvényben meghatározott, a gyártó féltől a beteg által számonkérhető szerződésben vállalt szakmai információt kell közölni, már a médiaközlés során is. Nem mondhatnak ki sem kötelező érvényű, különösen nem kizárólagos, a termékválasztást nem biztosító propagandát. Müller Cecília sem.

Törvénysértő, ha azt mondja Müller, csak egyfajta vakcina lesz, és kész.

Ezt amúgy hét nappal azután ejtette ki a száján, hogy elmondta, egyelőre nincs oltásra alkalmas vakcina Magyarországon.

A betegellátás, betegjog és egészségügyi törvény nem egy sci-fi, ahol a nézők kapkodva a fejüket próbálják követni az eseményeket, és összerakni, épp melyik sarokból, honnan ugrik elő egy újabb sikoltozó szörny.


Egy USA-jogrend egy mikró működésére több jogi garanciát biztosít, mint amivel hadonásznak újságírók és orvosok a médiában covid esetén, ld mikróba nem tehető macska esete.

Az egészségügyi ellátásban a választás lehetősége a betegjog alappillére


Azt megteheti a kormány, ahogy túlvásárolta magát lélegeztető gépekből, hogy csak egyféle, és csak ellenőrizetlen hátterű vakcinát vesz olyan országokból, ahol a hozzájuk hasonló orosz és kínai állami vezetés saját állampolgárt mérgez meg politikai okokból. Orbán Viktor bármit megtehet tíz éve, ehhez nem kell hiszterizálni senkit. A jogi háttér erre alkalmas 2010 nyara óta. Aki ezzel nincs tisztában, az jogi analfabéta.

A végletekig megfélemlített, a Magyar Orvosi Kamara által sorshúzásos ellátással zsarolt társadalom érzékenyebb része pedig jogilag is megalapozottan érezheti úgy, hogy lehetnek az ellátása során emberiességellenes, politikai célú megfontolások is. Ebben jogilag irreleváns, hogy hozzáteszik, "végső esetben sorsolnak", ahol a "végső eset" nem igazolt transzparens formában, dokumentáltva, sem nem biztosított annak ellenőrzése a beteg vagy hozzátartozója által, tehát az orvosi tévedés ellen jogilag fellépni nincs mód.

Egyelőre azt sorsolják ki, kit hagynak életben, majd a túlterhelt orvos azt is mondókával számolja ki, végső eset vagy nem az adott szituáció. A félrekezelések ellen indított nulla mértékű bírósági gyakorlaton, páciensnek előírt borítékkal önmaguk meghatározta szakmai mutatókkal, érdemileg működő, műhibákban szankcionáló szakmai felügyelet nélkül szabadjára engedett magyar orvosok rulettet játszanak.

Végstádiumos rákos betegnél önálló konzultáció van a beteggel és hozzátartozóval: tehát ő dönt, és nem a folyosón lévő másik rákos beteg. Sorshúzás nem kell, hanem egy szerződést adnak át, hogy ott erre és erre nincs mód, és miért nincs mód. Bármit beleírhatnak, kort, stb, de egyrészt aláírja az orvos, másrészt ahhoz semmi köze másik betegnek.

Ez azért fontos jogi elem, mert akkor az állam vagy a kormány perelhető, ha valamit nem biztosított állami fenntartású helyen.

A felszerelés hiánya nem orvosi hivatkozási alap a betegjogban életmentő beavatkozás esetén. Akkor fizet a kórház. Végsősoron az EMMI.

A Magyar Orvosi Kamara sorshúzásos protokollja nem "csupán" ellentétes az orvosi esküvel, nem "csak" súlyosan sérti a betegjogot, de elvágja a páciens oldalán a jogérvényesítés láncát, és megsérti a betegellátás során egyenrangú felek közti szerződéses követelményeket.

Bizony-bizony, le kell írni, milyen állapotú a beteg, milyen eszközpark van, és mi alapján javasolja az ellátás felfüggesztését az orvos, majd ezt szépen aláírja és lepecsételi. Az, hogy erre nincs idő, nem indok. A médiában nyilatkozgatás helyett le kell gyártani több példányt előre, és szöveghűen leközölni médiában a formanyomtatványt.

Lottózni a Szerencsejáték Zrt-nél kell, Tisztelt Orvosi Kamara, esetleg a szerencsejáték cég bevételének adott hányadát elkérni az egészségügybe, ugyanis állami cég. Ha nem megy a Hippokratészi eskü, a magyar munkaerőpiac Önök előtt is nyitva áll, már holnap adják le a diplomájukat.

Felelősséget nem vállaló 400 orvos helyett többre megyünk 200 felelőssel.

A vírushelyzetről másokhoz hasonlóan csak tapogatozó, részismeretekkel bíró, de racionálisabb réteg pedig azt semmikép nem cáfohatja, hogy mind a kormány, mind a nekik szakmai alapon ellenállni nem tudó, kórházi kiürítést némán végrehajtó magyar orvostársadalom semmiféle szakmai és jogi garanciát nem nyújt arra, hogy jelentős kockázattól mentes, felelős döntésre alkalmas paraméterű vakcinát szerez be az állam.

És ezzel teljesült is az egészségügyi törvény azon része, hogy a kijárási tilalmon, maszkhasználaton túli, az emberi testre irányuló orvosi beavatkozásra irányuló betegjogi korlátozásokat vagy kötelező regulákat törvényellenes hangoztatni, tervezni, főleg azt megtenni.

A kellő betegjogi információ és a választás hiánya miatt.

Hozzáteszem, a kijárási tilalomnak is lenne törvényben előírt kompenzációs eleme, amellyel él is mindegyik európai állam, bérkompenzáció, stb. Kivéve ugye Magyarország. Egy balkáninak nevezett Bulgáriát nem érünk el, nálunk a táppénz annyi, amennyit a bolgárok adnak a vírus miatt a munkavállalóknak.

Erre nyugodtan lehet trianonkodni, műszékelyzokogni ellenzéki önkormányzati épületen is.

screenshot_2020-12-08_a_dolgozok_fizetesenek_atvallalasa_ellen_dacol_az_orban-kormany_a_szlovakok_csehek_lengyelek_mar.png

Mit tehetsz egy valós járvány idején, valós halottakkal, de ezt is fokozó covid-hisztériában?


Addig is egyetlen javaslatom van: a magyar média vakcina-híreit nyomjátok ki, tegyetek be egy mozifilmet, vagy például az egészségügyhöz képest 5-szörösen túldotált, veszélyhelyzetben tömegek ellátását anyagilag ellehetetlenítő magyar focit nézzétek. Esetleg gratuláljon a leginkább túlfizetett Fradinak a kerületi ellenzéki polgármesternő, utána fakadjon sírva, hogy nincs parkolási pénz bevétele a covid miatt.

Írjon a magyar média rajongói hangvételű cikket a focistákról, miközben leadja az aktuálisan téves covid-adathalmazt és halottak csoportlétszámát.

Az összes magyar focista nevének pusztán leírása átszámolható még csak nem is propaganda célból lélegeztető gépre vagy nővéri fizetésemelésre. Mindegyik államilag dotált és túldotált falábú focista a vírushelyzetben kezdi kimeríteni a tömeges életveszélyeztetés jogi fogalmát. Amikor egy üzlettulajdonos vagy alkalmazott elvesztheti állását, ott nem igazolható jogilag, hogy közpénzből hobbit kéne fedezni veszélyhelyzetben: a foci és egyetlen élsport sem tekinthető közjónak, világjárvány-helyzetben minden egyes fillér rájuk bűncselekmény.

Nem mellesleg csapatsport, amit nem is űzhetnének ingyen sem a rendeletek szerint.

Üres stadionok előtt fullra tesztelt játékosok, edzők, gyúrók...És még bármelyik ország ki meri nyitni a száját, hogy igénye van korlátozásra, netán pénzre az egészségügyre.

Ideje lenne mindegyik médiacikket és íróját hatóság előtt bejelenteni, amelyik cikk akár nyomokban is tartalmaz gyógyellátásra, felnőttkori vírus elleni oltásra vonatkozó bármilyen irányú - tiltó vagy kötelező érvényű - ösztönzést, az így vagy úgy dönteni akaró pácienst kriminalizálja, semmint a választást és döntést segítő, kizárólag gyártó által garantált információk közlését leadja. 

Ha ezt a szankciót megteszik vitaminokkal, szükséges lenne annál nagyobb súlyt képviselő vakcinák esetén is.


A dezinformáló, öncélú magyar covid-cikkek depresszívvé tesznek, és ez fog meggátolni, hogy megvédd az egészséged

A Telexnél mutatott példa és hozzájuk hasonló tucatnyi, pusztán hiszterizáló, szakmaiatlan és otromba hírközlést a vírushelyzetről pedig egyedül a támogatások felfüggesztésével, és saját pszichétek érdekében, kísérlet jelleggel az adott média pl. 2 hetes kikövetésével, vagy a covid-hírek szisztematikus átugrásával, a kommentek nem olvasásával tudjátok ellensúlyozni. Hiába kételkedsz és viccelődsz te is egy frappáns kommentben, tudat alatt a szituáció már depresszív hatást fejt ki rád. Kipróbálni, milyen az élet covid-hír nélkül, avagy csak olyan hírt elolvasni vakcináról, amit gyártótól vagy a sekélyes magyar médiát ellensúlyozó minőségi forrásból szerzel.

Ahogy autóvásárláskor inkább az eladásban nem érdekelt autószerelő ismerősödet hívod fel, vizsgálja be az adott használt autót, vagy összeveted az új autót más gyártók vagy forgalmazók paramétereivel és áraival, az alkatrészutánpótlás hazai helyzetével.

Gyógyszer esetén is tegyél így: keress szakértő forrást,  ismeretlen gyógyszer esetén pedig ami feltétlen megadatik számodra: az idő és higgadtság, amit a hisztérikus média covid-híreinek olvasgatása csak elvesz tőled.

A gyermekkori, már évtizedek óta igazolt hatású oltások tagadóit nem lehet összemosni a fejlesztés alatt lévő, a többedik világjárvány ellen kifejleszteni akart, zömmel sikertelen, de kötelezővé ott sem tett felnőtt oltások szakmaiatlan propagandájával.

Nem kötelező leadni sem Orbán hazudozását, sem Müller fenyegetését, sem az orvosok kissé megkésett, a kórházuknak pénzt gründoló, valójában az EMMI-nek címzett kampánybeszédét, ha az sérti az egészségügyi törvényt. A vírushelyzet nem közélet, hogy kontrollálatlan információhalmazt kellene produkálni a médiának.

Nagyon meglepő, hogy egyesek úgy vélik Észak-Koreán kívül is, hogy csak regulák mentén képes valaki felelősen dönteni.

Bármelyik újságíróval és politikussal azonos képességgel és legfőképp azonos betegjoggal bír bármelyik magyar állampolgár dönteni a saját testéről.

Amikor a fertőzésről beszélnek, be nem oltott személyek jogi korlátozásáról írnak, gondoljanak arra az újságírók, hogy a férfiakat sem kötelezik óvszerviselésre, pedig az ideális az lenne, ha óvszer nélkül akkor közösülhet nővel valaki, ha előre aláírja az összes tőle születendő gyermek 24 éves koráig történő ellátását és a nő gyerekellátással, nemi úton terjedő betegséggel összefüggő valamennyi költségeinek kifizetését.

Ha egy akár 15 éves fiú is eldöntheti egy születendő élet és egy lány vagy nő sorsát élete végéig, bízzuk a covid-vakcina-témát is a szuverén emberekre valamint a szakmai tartalmú, szerződéses garanciákat már tartalmazó kommunikációra.


Eszes Beáta

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr1216324384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.12.09. 07:37:28

Elég nehéz itt igazságot tenni. Elég komoly ipar alakult ki a betegek átverésére mindkét oldalon.

Hasdrubai Barcas 2020.12.09. 10:36:07

Biztos, ami biztos!

Én beoltatom magam a kínai, az orosz, az EU-s fejlesztésű és az amerikai vakcinával is!

Valamelyik csak hatásos!

Rodney_2 2020.12.09. 20:01:12

@Hasdrubai Barcas: Egyiktől sem fog megjönni az eszed Brendelszar

Gergő Aczél 2020.12.12. 13:23:16

"Az egészségügyi szolgáltatások és intézkedések során biztosítani kell a betegek jogainak védelmét. A beteg személyes szabadsága és önrendelkezési joga kizárólag az egészségi állapota által indokolt, e törvényben meghatározott esetekben és módon korlátozható."

A kötelező oltások miatt valódi önrendelkezési jog sajnos nincs itt évtizedek óta.

Kiváló cikk!

Karl B. Kiszely 2020.12.17. 01:27:09

Kiváló, bátor, gerinces, szakszerű és SZÜKSÉGES írás. Köszönjük! Fontos kitétele: "30 éve"!, "évtizedek óta!"

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.12.17. 09:22:07

kiváló jó betegjogi összefoglaló, gratula!
süti beállítások módosítása